Advertentie

Brengers van de Dageraad..


.

Dit fascinerende boek is samengesteld uit materiaal dat Barbara Marciniak tijdens meer dan vierhonderd uren channeling ontving. Tezamen met de beschrijving hoe dit boek tot stand kwam, heeft  Barbara Marciniak ‘Brengers van de Dageraad’ tot een mijlpaal in spirituele groei gemaakt.

Marciniak woont in North Carolina en is inmiddels internationaal vermaard door haar werk, cursussen en workshops die ze geeft en excursies die ze organiseert naar spiritueel belangrijke centra in Peru, Mexico, Egypte, Griekenland, Australië en op Bali.

‘Brengers van de Dageraad’ maakt ons deelgenoot van de wijsheid van de Pleiadiërs, waarvan een groep verlichte wezens naar de Aarde is gekomen om ons nu de sprong te helpen maken naar een nieuw stadium in onze evolutie.
Ze geven ons het advies om onafhankelijk te worden van berichtgeving in kranten en op radio en TV, met elkaar samen te werken, en gedachten én zinnetjes als ‘Eigenlijk moet ik eens’ en ‘Ik zal proberen om..’ uit ons woordenboek te schrappen.

In dit boek vertellen de Pleiadiërs, dat we onze angsten kunnen overwinnen en dat de mens op Aarde oorspronkelijk een magnifiek wezen was, met twaalf DNA-strengen en twaalf chakra’s. Ook leggen ze uit wie in werkelijkheid onze ‘Goden’ zijn. Met compassie en op indringende wijze nemen de Pleiadiërs, tijdreizigers uit de toekomst, ons mee op reis door alle menselijke ervaringen.

Nu ons wereldbeeld langzaam maar zeker, volledig op z’n kop wordt gezet in deze unieke tijd, bieden zij ons ‘gereedschap voor overleving’ aan. In de cruciale periode tussen 1987 en 2012, een nanoseconde in de annalen van het bestaan waarin geheimen en oplossingen besloten liggen, hebben wij een unieke kans om een stap te doen van diepe verdichting naar de hoogste frequenties, waarmee wij zullen bewegen van een lineair naar een multi-dimensioneel leven.

Om deze overgang te maken moeten wij niet alleen de begrenzingen onder ogen zien van onze drie-dimensionele wereld met al haar elektronische manipulaties en overheersingen, maar moeten wij ook onze eigen wonden en die van onze voorouders en leiders helen. Voor onze eigen heling en om onze frequentie te verhogen van wanhoop en angst naar een van grootse inspiratie en liefde, sporen de Pleiadiërs ons aan om onze denkpatronen te herzien en ons leven te herwaarderen: ‘Jullie zullen veranderen, jullie moeten veranderen omdat dit dé tijd van verandering is.’

Peter den Haring schreef over dit voor hem verbazingwekkende boek o.a.:

“Marciniak channelt deze Pleiadiërs, die doorgeven dat onze planeet door reptielachtigen, kwade wezens, regerend vanuit een ondergrondse vesting in het Midden-Oosten in bezit is genomen tegen de wil van andere ‘Scheppende Goden’.
Deze uiterst intelligente wezens, hagedissen voeden zich met de vibraties van emoties, angst en chaos. En wanneer een daartegen rebellerende mens toegang tot zijn diepste geheugen leert vinden, vervolgens naar zijn Hogere Ziel gaat leven (monogaam, zonder televisie, radio en kranten bij voorkeur), kan hij een interdimensioneel, toekomstcreërend superwezen worden.”

* * * * * * *

Een paar andere reviews over dit boek:

“Indrukwekkend boek over de channeling van Pleiadiërs, laat je niet meer los, heel erg apart. Aanrader voor als je er aan toe bent, heeft bij mij 10 jaar op de boekenplank gestaan voordat ik er echt open voor stond.”

* * *

“Prachtig boek, maar is niet voor iedereen, je wordt erdoor aangetrokken, vooral als je al jaren het gevoel hebt dat er iets op komst is, ik zag veel herkenningspunten met mijn ervaringen.”

* * *

“Ik voelde mij zeer aangetrokken tot dit boek, omdat ik weet dat mensen niet de enigen zijn in dit universum. Waarom zijn wij precies hier terecht gekomen? Het heelal is zoo groot dat het onmogelijk is dat alleen de mens ‘heerst’ in het heelal. De stukken over dit boek en de Pleiadiërs die ik heb gelezen op het internet lijken me zinnig, ook op het een en ander slaan. 2012. Ik ben erg benieuwd.”

* * *41 gedachten over “Brengers van de Dageraad..

 1. Channelings zijn natuurlijk in het algemeen al vage onzin, en deze is daar zeker geen uitzondering op.
  in dit boek vertellen de Pleiadiërs, ,
  De pleiaden is een gebied met een doorsnede van 16 lichtjaar ofzo en er zitten honderden sterren in. Je zou toch denken dat dat iets specifieker kan. Helemaal storend dat een naamgenoot van mij het blijkbaar wel serieus neemt…
  Maar goed, persoonlijk heb ik een 500 uur durende channeling van 13-dimensionale wezens uit IC 1101 in de Abell 2029 cluster op papier gezet (wordt binnenkort uitgebracht) en die zeggen iets heel anders, en ze hebben nog meer dimensies ook.
  Laat je dus niks op de mouw spelden door die primitieve pleiadiërs.
  Plaatje van de Abell 2029 cluster : http://chandra.harvard.edu/photo/2003/abell2029/ (Misschien iets voor een tatoeage ?)

  1. “Channelings zijn natuurlijk in het algemeen al vage onzin, en deze is daar zeker geen uitzondering op.” 🙄

   Of hoe je met de ene subjectieve opmerking, de ‘ander’ in zijn hemd probeert te zetten. Oh ironie, want deze ‘ander’ laat zich subjectief uit…Foei! Vooral bizar.. Want dat je dát nou zelf niet inziet..!
   In het kader van ‘de pot verwijt de ketel’. (Daarbij mag je zelf kiezen wie je wilt zijn..)

   Dan even maar 2 normale vragen: ‘Hoe weet je dat het ‘vage onzin’ is?’ en ‘Waarom zouden dan, als het al zo is, deze channelings van hetzélfde kaliber zijn..?’

   Ik vind dit een uiterst vreemde en zeer onwetenschappelijke manier om wetenschappelijk slim uit de hoek proberen te komen.. (Ik vind overigens ook dat je ‘henk’ met een Hoofdletter zou moeten schrijven, toch?)

 2. Vanuit de sferen die we begeren komt iets aan om van te leren
  Maar men zou zich mogen realiseren dat men zich kan bekeren
  om te concluderen dat we zeer veel kunnen combineren
  door te observeren hoe te redeneren alvorens te activeren

  om dit juist te controleren kan men investeren in corrigeren
  voor dat we opereren in het speculeren alvorens te adviseren
  hoe we kunnen promoveren in het relativeren voordat we creperen
  zonder te negeren dat wat we absorberen ook goed kunnen verteren

  Wanneer we dit werkelijk waarderen kan men proberen te concentreren
  in het traceren van dames en heren die niet spenderen in het imiteren
  van lieden die irriteren door te willen domineren of te manipuleren
  om zich te manifesteren in het blokkeren door te traumatiseren

  Dit geestelijk masturberen mogen wij tolereren noch vereren
  Aarde zal zich acclimatiseren opdat men beter kan ascenderen
  Begrip en wijsheid zal zich accelereren om vanuit Het licht te vibreren
  Dank zij de Alien-Heren vanuit de vele kosmische spheren
  >>>~~Budhy~~>

  1. Mooi geschreven Bud! Gevoelsmatig snap ik jouw bijdrage helemaal.
   Maar als ik moet denken gaat het mis 🙂

   Het is heerlijk surfen op de kosmische kracht van het universum.

  2. Heya Boppie Mooi Moppie jij gebruikt je koppie koppie als een floppie tot aan het toppie bij je doppie met een haags hoppie door een soppie?

   Ach channelings zouden we eigenlijk niet moeten lezen maar er innerlijk 1 mee wezen.
   Het doorvorsen van andermans channeling zou je eigen bron kunnen blokkeren en je mist jouw eigen mededeling
   Een Channel kanaal is een Holon straal een Noo-Spherelijk info-tunnel van je SalamanderlijkeReptielenAal.
   Jouw eigen oplichtende licht wordt zo niet afgericht en je belicht andermans licht in je eigen gezicht waardoor een spirituele Zon niet afkomstig zou kunnen zijn van/tot ieders eigen Bron.
   ;-)Een deur tot je eigen channeling Hihi is wat anders als deze deur changeling
   http://www.youtube.com/watch?v=WSE33xSkmUo

 3. Het volgende waar u uw oog op zal leggen zijn de uitspraken van een Bodhisattve. Onthouden en opgeschreven door een diciple Bikkhu. De lezer of lezers worden met de handen plat bij elkaar en omhooh gegroet met “namaste.”

  “Top of the morning you all Dageraad folks. What een subliebe naam.

  Pfffff, gaan we het nou alweer over het hoofdkwartier van de grijzjes in de Pleiaadjes hebben? Aaaaaah?

  Frequenties? Bluehhh, het zal allemaal wel.

  Maar mischien zit ik er ook wel naast. Mischien moet ik nog heel veel leren in mijn jonge leventje. Het universum is wel wat ouder dan ik me kan herinneren.

  After all ben ik ook bezig met de hoofdtrilling van het universum Ohm. Andere mensen vinden het volgen van de Dharma ook maar vaag.

  O (hm), but anyways lieve kijkbuiskinderen.

  Ohm mani padme hum.

  Ohm tare tutare tare.

  Siddhi.

  Ohm shanti.”

  1. Ik vind het altijd zo knap dat men altijd op een ander wijst en nooit op zich zelf als het gaat om (ver)oordelen.

   Het enige wat ik nu wil (be)oordelen is dat ik mezelf een geweldige pracht vent vind, nu jij weer…

 4. 400 uren Channelings, dat is nogal wat.
  Hoe weten mensen nu eigenlijk zeker dat ze channelen met buitenaardsen en hoe krijgen ze dat binnen.
  Tessa zei zoiets van dat ze er hele gesprekken mee voert.
  Ik wil het graag begrijpen maar voor mij is het moeilijk.
  Zijn die stemmen wel van buiten jezelf, net zoals met geesten.
  Zijn het geen hersenspinsels. Pffff, lastig hoor.
  Als kind heb ik ook rare dingen gezien en gehoord. Nu voel ik eigenlijk alleen vibraties, sferen.
  Lastige materie. Ik blijf er gewoon objectief naar kijken en zo leer ik er vast meer van langzamerhand.

  Ach, I want to know, zo graag, wie kan mij hier meer over vertellen?

  1. @Martijn,
   Ach, I want to know, zo graag, wie kan mij hier meer over vertellen?
   Zoals je misschien al vermoedde, Tessa en anderen hebben niet echt contact met vreemde wezens van 400 lichtjaar verderop.
   En niemand is de reincarnatie van aliens van een andere planeet, het zijn verzinsels.
   Alleen op websites zoals niburu en wanttoknow e.d. zijn er mensen die serieus geloven in dit soort dingen.
   Persoonlijk denk ik dat ze(de mediums) zelf ook niet overtuigd zijn van wat ze zeggen/schrijven, maar dat het een manier is om geld te verdienen en om status te verkrijgen, wat ze op een normale manier blijkbaar niet lukt.
   Video van een channeling :
   http://www.youtube.com/watch?v=Zud8yB6I9MI
   400 uren Channelings, dat is nogal wat. Hoe weten mensen nu eigenlijk zeker dat ze channelen met buitenaardsen en hoe krijgen ze dat binnen.
   Zoals ik hierboven al schreef, ze channelen niet met buitenaardsen, ze doen alsof (ook heel toevallig dat het precies 400 uren zijn vind je ook niet ?) Heel soms zit er iemand tussen die zo raar is dat hij/zij de eigen verzinsels zelf gaat geloven.
   Als kind heb ik ook rare dingen gezien en gehoord. Nu voel ik eigenlijk alleen vibraties, sferen.
   Klinkt als gewone hersenspinsels maar volgens mij ben je ook wel nuchter genoeg om dat te snappen.

  2. Hoi Martijn,

   Net als jij ben ik sceptisch mbt channeling, en dan niet omdat ik denk dat het niet kan,maar meer omdat je ook uit minder betrouwbare bron kunt channelen.
   Dus dan blijft het nog steeds aan jou om te kijken hoe het bij jou resoneert als je een channeling leest.
   Weet je nog laatst toe ik je iets liet lezen over het NU, nou dat resoneerde niet zo(ahum) toch? hahahahahahahah

  3. Wie heeft eigenlijk het boek gelezen..?? 🙄
   Gelezen hoe Barbara Marciniak heftig worstelt met haar ‘gave’ om meer te horen en ‘door’ te krijgen..? Een heel heftig en ontroerend onderdeel van het boek.

  4. @Guido
   Nee, ik heb haar boeken niet gelezen.Dit komt waarschijnlijk
   doordat ik ooit een channeling van haar gezien heb waar ik nogal moeite mee had.Het is al wel enkele jaren geleden,dus misschien dat ik me toch ooit nog eens in haar channelings ga verdiepen.
   Voorlopig lig ik nog in de clinch met Laurence Gardner.

  5. @Martijn
   Nee dat was niet gechanneld. Wat ze schreef was zo gek nog niet Martijn,maar zoals ik al zei het resoneerde niet. Zo moet het toch ook zijn…..zelf blijven voelen/nadenken.

   @Guido
   uuuhhhh volgens mij is zijn lijf niet meer hier,morsdood dus!
   Maar zijn woorden staan op papier,mooi hè als je daar over nadenkt,hij heeft zijn visie in woorden nagelaten!

  6. @ Guido

   Een boek is om te lezen, het is onder vinden in de stof die je kan lezen, maar toch ontbreekt er iets en dat noemen we nou al die tijd ‘de essentie’, een goed medium verkeert altijd in bepaalde energie patronen welke Martijn ook eerst voor legde, zoiets haal je niet uit een boek vandaan, daar moet je bij zijn.

   Degene die heelg oed helder kunnen voelen voelen dan dat gelijk of er bedrog in het spel is zowel ja als nee, zoals Lianne aan geeft dat ze een minder goede ervaring heeft ondervonden kan zijn, dat ze iets anders voelde dan het geen uit haar mond kwam, in een boek ontbreekt deze informatie en is meestal dusdanig vefraaid dat inhoudelijk het een reetgoed boek lijkt.

   Dat heb ik zelf een sondervonden met Barbara Hand Clow en haar man Andy, mijn eerste indruk uit hun boeken waren voor mij als geweldig te noemen, maar nadat ik een channeling had mee gemaakt was ik ineens introvert omdat er iets niet klopte aan het totale eind verhaal.

   Dan loop je daar mee weg met je ziel onder je arm en de vraag stelling in twijfel; “Was ik nu de enigste die onder vond dat er iets niet klopte?”

   In iedergeval er zijn er al zovelen die van alles hebben uitgesproken en toch weer niet ijken met het werkelijke verhaal wat is going on, dat laatste is nog steeds de secret voor de meeste spirituele goudzoekers.

   In iedergeval uit een boek koppel je het verhaal met je fantasie samen op dat moment dat je het leest en het leukste is altijd wanneer je het opnieuw leest je elke weer wat anders ziet staan dan wat je de eerste keer las, wie heeft daar geen last van ?!

  7. Haha, dat laatste is grappig Paul. Dat heb ik dus voortdurend.
   Dan kom ik er pas alinea’s later achter dat ik het vanmiddag ook al gelezen heb. Zo erg. Dan pak je het verhaal schijnbaar anders op omdat je je aandacht net ff anders focust of zo.
   Met video’s en films heb ik dat net eender. Een goede film is ook elke keer anders. Je ziet steeds iets nieuws.

 5. @Henk,

  Dat is me te makkelijk. Natuurlijk zal het er wel vaak op uitdraaien dat het fake is.
  Alleen er is meer. Zo kun je vaak sferen voelen, als je bij mensen over de vloer komt die net ruzie hebben gehad, of er is iemand overleden, dan merk je dat heel gauw. Dan hangt er zo’n graf sfeer, zeggen we dan in de volksmond. Anderzijds kun je ook merken dat mensen jou niet mogen, al doen ze heel aardig, nog zoiets. Of je denkt aan iemand en binnen een paar seconde hangen ze aan de lijn.

  Channelings, met geesten, buitenaardsen, weet ik wat, dat vind ik ook moeilijk te geloven. Omdat ik zelf dus wat dingen heb meegemaakt, weet ik ook dat je hersenen tot veel meer in staat zijn, hele projecties kunnen maken.
  Maar goed, ik blijf objectief, al ben ik dus erg sceptisch tegenover channelings, mediums, e.d.

  Magnetiseren, handoplegging dus, dat kan wel. Kan ik niet uitleggen maar het werkt. Niet voor alles natuurlijk.
  Zo is het een hele zoektocht tussen werkelijkheid en fake, als je dan ook nog ervan uit gaat dat het hele leven en elke vorm feitelijk niet bestaat, dan wordt het nog leuker. 😉

  1. Grappig dat je wel ‘zeker’ weet, dat iets NIET waar is, maar niet ‘waarom’, of ‘waardoor’.. Maar NIET kunt vertellen wat dan vervolgens wel ‘WAAR’ is.. Heel grappig. Gewoon iets afwijzen, ‘het is niet waar’..

   Nog even de 5 fases waarin mensen terechtkomen als heftige berichten of levenswijzigende omstandigheden (zoals fundamentele informatie) hen bereikt.
   De vijf fasen van het proces
   – Ontkenning om een grote klap (of andere visie) op te vangen
   – Woede en onmacht over de grote invloed van de nieuwe ‘wereldvisie
   – Marchanderen om de nieuwe, harde realiteit te verzachten
   – Depressie als een nieuwe werkelijkheid doordringt
   – Aanvaarding om je leven opnieuw in te richten, gebaseerd op de nieuwe inzichten en/of omstandigheden..

   Martijn, gewoon heel vaak en HEEL kritisch naar mensen op TV kijken, die dit metier beheersen. Derek Ogilvy, Shar en programma’s als het 6e zintuig natuurlijk.
   Er wordt overigens ook NERGENS gezegd, dat ‘iets’ of ‘ietsen’, of ‘iemand andersen’ channelen. Kan het zijn, gewoon maar even ‘wetenschappelijk’ bekeken, dat een ziel een gefragmenteerde grootheid kan zijn, zoals door veel channels wordt beweerd. Dat je met een ‘hoger IK’ (zielsaspect) verbonden bent, dáár toegang toe krijgt, en via dát aspect ‘channelt’…???!
   Daar waar Eenheid zich manifesteert, is er geen ‘Jij’ en ‘Ik’..

  2. @Guido,

   Nu vat ik het niet. Waarvan zeg ik dat het niet waar is?
   Alleen dat alles niet waar is. Ik heb sterke twijfels over bepaalde zaken maar ik zeg niet dat het niet waar is.

   Volgens mij doen die Derek en consorten trouwens niets anders dan gedachten lezen. Ze komen namelijk nooit met nieuwe gegevens. In het 6de zintuig is dat weer anders. Deze paragnosten komen soms met dezelfde gegevens, gegevens die nergens bekent zijn.

  3. Daar waar eenheid zich manifesteert, zijn de gedachtes weg.
   Hoe kun je dan gedachten oppakken in eenheid.

   Gefragmenteerde stukjes gedachten, van jezelf en/of een ander oppakken kan maar hoe weet je nu dat het gedachten zijn van een buitenaardse? In hoeverre kun je jezelf vertrouwen als je weet dat zelfs je eigen gedachten spontaan opkomen?

  4. Het is vooral op Henk, die ik hierop wijs. Haar ’tussen-de-regels-door’ venijnigheden, zijn zuur en beweren ‘leugens en bedrog’.

   In principe zijn al deze paragnosten hetzelfde Martijn, ik zie geen verschillen, die jij beschrijft..! Ze maken allen gebruik van een intuitieve gave. De een op een andere wijze dan de ander.
   Deze mensen worstelen met signalen, geuren, prikkels, etc. etc. om het e.e.a. in acceptabele banen te leiden.
   In feite heb je gelijk, maar het is niet aan mij om jouw vragen te beantwoorden (wat je wellicht ook niet bedoelde). Het enige onderscheidingsvermogen dat een mens heeft, of iets bij hemzelf ‘resoneert’ of niet. Ik heb zelf 5 jaar aan de zijde van Marieke de Vrij gewerkt en zaken meegemaakt met haar, (werk en privé) die ze niet kon weten en die ze keurig duidde.. Als ik dan zie wat voor werk ze doet op een niet-persoonlijk vlak, dan is het onderscheidingsvermogen aan eenieder..!

   Mozart, Picasso, Karel Appel, Dali, etc. allemaal waren ze intens verbonden met een ‘collectief’ bewustzijn, dat ik overigens nou niet direct ‘EENHEID’ zou willen noemen.

  5. Ik heb vaak het idee dat ze een fout maken.
   Dat ze eigenlijk niet met geesten of buitenaardsen contact hebben maar met vibraties en hun innerlijke stem/weten.
   Ze pakken dingen op van een ander, gedachtes, gevoelens, et.

   Ik heb zelf als kind wel geesten gezien en met ze gesproken, bleken projecties van mezelf te zijn.
   Al sluit ik niet uit dat er ook echt dingen kunnen blijven hangen van overledenen.

   Ikzelf heb vaak dat ik pijn oppak van anderen. Dan heb ik ineens ergens heel erg last van. Ik weet nu hoe ik erachter kom of het van mezelf is. Als kind had ik dit vaak niet door, vervelend is dat dan. Gelukkig weet mijn vader hier heel veel van. Hij is paragnost/magnetiseur, al zo’n 25 jaar.

  6. Het is wat je zelf ondervind Martijn, bepaalde zaken objectief of subjectief gezien kan het een gelden tot een geladen onderwerp zijn wat je zelfs niet met anderen dat weer kunt delen.

   Zoals je de sfeer kan proeven in elke huiskamer zo kan je dat ook ervaren op bepaalde plekken waar het niet kuis is of waar het zelfs zo erg is dat je daar ooit op het verkeerde moment, plek en tijd je daar bevond.

   Channeling wordt pas intressant als je van meerdere mediums het een het zelfde verhaal krijgt te horen zonder dat ze over de nodige informatie beschikken, zeker gezien als het bepaalde vlakken zijn waar geen voor genomen kennis over beschikbaar is, dan is het vaak ah’s en oh’s en wow dit is nou real time leuk te noemen.

   Aan de andere kant ken ik ook wel het verhaal van Anton Teuben 2 jaar gelden over 14 Oktober met Blossom, men zou komen en landen, de hele wereld stond in vuur en vlam, iedereen keek vooruit wat er gebeuren zou, alleen er gebeurde niet zo veel en daarna waren de meesten ook verdwenen van het toneel.

   Als iets grote vormen aan neemt dan gaan steeds meer mensen er energie opzetten waardoor zo’n soort fenomeen gaat groeien en het meer een hype gaat worden, gaat het feestje dan niet door dan zijn ineens alle mediums generaliseerd gelijk pulp fiction.

   Ieder mens heeft zijn verhaal em zijn eigen perceptie van uit de hoek wat ie zelf onder vonden heeft, mocht je het niet weten of mee kunnen komen dan zal je vraag stellingen moeten lanceren of deze mensen je meer kunnen vertelen dan wat je zelf nog niet gheel kan bevatten.

   Maar soms krijg je ook het DeJa Vu verhaal als je ontdekt dat je niet de enigste bent die dat soort dingen ongeveer het zelfde heeft ervaren, dat is je zoektocht je hele leven lang van ben ik nou niet de enigste die knetter is in zijn bovenkamer wat ik zelf ondervonden heb.

   Natuurlijk zitten er charlantan’s tussen die er een puik verhaal van maken en daar over lopen mee te profiteren, maar mocht je toch iemand tegen komen die wel degelijk kaas heeft gegeten van bepaalde zaken, laat dan zo’n persoon in het midden staan en geef hem of haar die kans zich te ontplooien.

   Kom je toch iemand tegen die iets naar je toe kan schuiven dan zal hij dat mondjes maat gaan doen zodat je niet alles in 1x voor je kiezen krijgt, puur om zich zelf niet verwonden en vast te lopen op het ongeloof van de ander.

   Je hebt ratelbatterijen van lui die zich terstond op de voorgrond willen plaatsen en aan iedereen de waarheid over wil dragen enkel over hun zelve en niemand anders, zoiets valt meer onder het niets dan het iets zou moeten zijn, aan de hand van die sfeer trillingen pak je dus op of iemand dan ook eerlijk is of een goed verhaal ophangt waar iedereen in tuint.

   En zonder dit alles zou het wel een enorme saaie bedoeling gaan worden, mag er wat spanning in het geheel blijven zitten!?

  7. Goed verhaal Paul, zo zie ik het ook.
   Er is zo veel mogelijk en we willen maar weten hoe het werkt. Misschien krijgen we voor sommige dingen nooit een antwoord. Om andere lachen we ons straks slap als we het begrijpen.

   Zo blijft het spannend, leuke zoektocht naar wat kan en niet kan. Ja, we hebben zoveel in ons lichaam waar we weinig weet van hebben. Wat zouden we allemaal kunnen doen met die hersenen en het lichtlichaam niet te vergeten.
   Ach, het is steeds verzuipen en weer bewust worden.

 6. ik denk dat er vele mensen zijn met (wat voor vele nog een )gave is zoals helderhoren,zien, voelen,weten.
  Bij de mensen die deze gaven hebben is een geheel menselijk vermogen meer ontwikkeld dan de gemiddelde mens.

  Men weet ook niet echt of het een collectieve mogelijkheid is van/voor de ontwikkelde mens of alleen voorbestemd voor een enkeling.

  wel zijn er zoveel raakvlakken te vinden in de manier waarop iemand met zo’n “gave” de belevingswereld van de ander ervaart en kan vertalen voor die persoon ( zonder hem/haar te kennen) en hoe dit bv is te meten met de huidige technische apparatuur.

  Zie bv schumanresonantie, dat is al een samenkomst van de mogelijkheden tussen techniek en de menselijke ( voor het oog onzichtbare ) vermogens. Maar dan is het wel acceptabel voor mensen en het begrip van niet zichtbaren dingen en mogelijkheden omdat het vertaald zichtbaar is op een monitor.

  Ik weet wel dat er mensen zijn die met wie dan ook kunnen spreken over prive zaken van die persoon waar hij/zij geheel zelf mee in gedachten bezig is en niet of nauwelijks over spreekt met zijn of haar omgeving.

  De mensen met die “gaves” kunnen dus blijkbaar aanhaken op een collectief vermogensveld of soortgelijke vorm. En daarmee van grote dienst zijn.

  Deze mensen zie je daarom vaker tussen de “gewone”mensen en enkel dienen voor die mensen die hulp nodig hebben.

  Die hebben dan ook denk ik zelden de behoefte om in de spotlights te staan en zakken te vullen ( ook een keuze kan evengoed iemand zijn met meer ontwikkelde vermogens ) maar “zijn bezig met hun gave te gebruiken om de mens te dienen” en dan is het honorarium om te kunnen eten,drinken,slapen onder een dak vaak minimaal en net genoeg om het werk voort te kunnen zetten.

  elk mens vult zijn of haar leven en tijd in dmv wel of niet gebruik te maken(of te trainen) van de vermogens,talenten,gaves en mogelijkheden die er zijn in de mens en de wereld.

  om te overleven, om te creeeren, en soms om enkel te dienen…

  1. Ergens heeft iedereen er wel iets mee.
   Net als met handoplegging, magnetiseren.
   Een moeder legt ook haar hand op de plek van het kind wat zich heeft bezeert.
   Of dat je aan iemand denkt en die belt je later ineens op. Of je gevoel zegt even voorzichtig te zijn terwijl je rijdt op een rustige weg. Ineens schiet iemand op een kruising je voorbij en kun je op tijd remmen. Zoiets had ik dus bij mijn tweede autorijles. Mijn gevoel zij even extra op te letten en ik minderde vaart. De rij instructeur sprak met de vrouw achter mij. Een meisje stak achter de bosjes zo over voor de auto langs en ik stond al stil voor de rij instructeur z’n rem had gevonden. Meisje huilen, moeder van streek natuurlijk.

   Ik noem het daarom liever een talent wat bepaalde mensen hebben dan een gave.

  2. Leon je bent af en toe helemaal over de top met je kennis, Geweldig!

   De gewone man die gaves heeft valt inderdaad niet op, al heeft ie alles in huis, dan zal ie niet het overal op straat dumpen van dat ben ik en ik kan dat en dat en dat.

   Zo iemand staat meestal naast je en doet ongemerkt een gratis consult bij je, het gaat niet om zijn eigen zak te willen vullen, maar de blijheid van die ander op hun gezicht te willen zien wanneer dat persoon weer zonder slag en stoot een stuk verder in het leven kan komen.

   Want inderdaad spirtuele mensen, mensen met gaves, paranormale lui enz enz, die de werkelijkheid snappen gaan altijd terug richting de bron van alle eenvoud, de basic rules van het leven.

   Ben je inderdaad zover en van de oude zielen status dan is er geen fun van hoog zijn, je laatste leven is gekoppeld aan die van je aller eerste leven, kei hard midden in de stof bivakeren, het ondergaan van het lijden (rad van weder geboorte).

   Welke Meester die we kennen aan grote namen hebben dat niet al eerder onder vonden? ze hebben allang die prijs betaald voor de simpelheid en het niet willen opvallen met hun kunnen, het is de taktiek die de Meester zich bedient.

   Alles is er om te kunnen bevatten maar niet alles is dan ook aanwezig om het weer in het bewustzijn wat bij je past weg te kunnen stouwen, daarom zoveel levens wat je nodig hebt om in te vullen.

  3. @paul( en anderen uiteraard ),

   Ik denk dat ieder mens in essentie “meester” is van zijn/haar eigen ziel.

   Ik denk ook dat er vele zijn die deze eigen macht uit handen geven/hebben gegeven en de dominerende de duivelse/slechte/donkere verhalen, figuren en acties in de wereldse geschiedenis en hedendagse leven zijn wat wij met z’n allen als het “duister” het “duivelse” betitelen.

   Ook denk ik dat er vele zijn die je als “halfslachtig” en dolend kan betitelen. Deze groep is misschien wel de grootste op aarde. Deze groep is zich wel degelijk bewust van meerdere mogelijkheden, de aanwezigheid van potentieel,talent en eventuele gaves en het verschil tussen de illusie en waarheid, het donker en het licht. Ze komen er echter alleen in vaker onbewust dan bewust mee in aanraking( zoals bv de onbewuste ruk aan het stuur als iemand ongezien van links komt aangesjeesd of het zien/ervaren/voelen van het moment). Het gross van de tijd is men dan vaak met een helse zoektocht naar zichzelf, het verleden, het kwade/goede in de wereld en zichzelf, de werel van dualiteiten, het leven naar het ego behoefte ipv het hart bezig. Deze groep is het NU om te doen zij hebben de meeste baat bij zuiverheid omdat ze zich vaak verstoppen achter zaken buiten zichzelf en zich verstoppen door te verdoven dmv buiten proportie “te feesten”en vooral niet die werkelijkheid te erkennen waarin ze zich begeven.

   Sinds de laatste 2 a 3 decennia is er denk ik nog een tussengroep namelijk zij die hebben gezocht, hebben gevonden, zich aan de nieuwe realiteit hebben bewonderd en na een moeilijke periode van besef zich proberen te manifesteren tot de verandering die noodzakelijk is voor hen zelf, de naaste mens en onze planeet. eigenlijk neemt deze groep de keuze voor de eigen verantwoording maar kan dit nog niet geheel ten uitvoer brengen omdat er veel niet te plaatsen is als besef en het voelen en laten rusten en gaan van zaken, ervaring en materialisme.

   Dan rest ons denk ik nog enkel de groep geringe individuelen ( op een wereldbevolking van een kleine 7 mld zijn enkele miljoenen of misschien wel een tiental miljoenen mensen over de wereld verdeeld weinig ) Die we als een soort van “geascendeerde” meesters over het eigen lichaam, ziel en wezen. De verbondenen met het Al. Zij zijn de gnostische onder ons en nemen veel leed weg en scheppen ruimte,rust en openbaren potentieel in de leefmogelijkheden van vastgelopen en/of zoekende naasten. helpen en beschermen de zieken en zwakkeren der aarde waar zij maar kunnen. Deze groep mensen kennen geen gebondenheid aan materialistische zaken of verplichtingen jegens de dagelijkse maatschappelijke druk.
   Zij weten, zij zien, zij voelen en zij ervaren alles als onderdeel van het geheel, een onderdeel van zichzelf.
   Zien de samenhang der dingen en daardoor ook de vele positieve en negatieve polariteiten en gevoelens en gedachtes van de andere groepen mensen(de dualiteiten des aarde).
   Zij leven volledig in het moment, het nu en weten dat zij waar dan ook ter aarde op welk tijdstip dan ook JUIST DAAR zijn omdat het een onderdeel is van hun dienstbaarheid aan zichzelve en de mens. zij ZIJN en trachten enkel op vele posities in de maatschappij, laag en hoog drempelig te dienen. Voor sommige is het een eigen natuur vanaf geboorte bewust in ontwikkeling, andere van deze groep is daar gekomen op een punt in het leven dat er voldoende gnostische ervaring is ontwikkeld om tot een besef en uiting te komen en werkelijk te handelen naar wie zij zijn ipv hoe de wereld hun ervaart en daarop en naar te handelen….

   Je merkt ( althans ik ) dat er langzaam aan steeds meer halfslachtige mensen vinden wat zij zochten, en steeds meer zoekende die hebben gevonden steeds meer en vaker als waarlijke weldoeners en de profeten des mensen opstaan. gewoon in alle simpelheid en in de essentie van de eigen mens.
   Deze ontwikkeling is in de loop van de geschiedenis vaker ontstaan maar nog vaker de kop ingedrukt door de regerende dominantie aldaar en toen. Nu echter zie je dat de kritieke massa zich aan het verbinden is ( door alle mogelijkheden van het heden)en er zal een tijdstip komen dat deze kritieke massa zich zo heeft ontwikkeld, is gegroeid en is ingenesteld in de maatschappelijke posities. Dat de zuiverheid toe neemt en dus ook de duistere figuren “aan het licht komen” bekender worden en uiteindelijk verdwijnen van de sleutelposities van de maatschappij en plaats maken…

   Het omslagpunt ligt daar in de toekomst als de huidige “blauwdruk” van de koninkrijken der steden word omgevormd naar een dienende blauwbruk voor de gehele mensheid in respect, eerbied en waarheid voor het leven, de mens, dier en aarde. Als er niet meer word geoordeeld en enkel word gekeken naar de verschillen maar louter naar de overeenkomsten. Dat er problemen zijn om opgelost te worden en oplossingen er niet zijn om nieuwe problemen te veroorzaken.( switschen van polariteiten? )

   geduld is een moeilijke factor in een mensen leven, tijd is schaars goed in een aards leven.

   Zolang er mensen blijven komen en gaan die de wereld op hun eigen wijze beter achterlaten dan toen ze er kwamen en waren en deden, zal het zuivere op een dag zegevieren.

   En waarschijnlijk is deze generatie mensen de groep die het verschil zal moeten maken! Aan de wakkere om de slapende uit de illusie te halen en aan meesters om de wakkere op eenzelfde niveau te tillen. Blijven communiceren, blijven delen van kennis en ervaring. Blijven bijdragen aan ontwikkeling van werkelijk potentieel. Enkel op deze wijze kan de kritieke massa in een kort tijdsbestek dusdanig groeien en handelen tot wat we nu als een utopia betitelen ook waarheid kan worden!

   daarom spreek, preek en bekeer hen die onwetend zijn en probeer elke dag te leren en te delen wat je weet zodat het stroomt en blijf vooral bewust van je geestelijke bevrijdendheid!

   en ok Paul speciaal voor jou een youtube:

   http://www.youtube.com/watch?v=LYhrYHmUPn0

   en de bonus 😉

   http://www.youtube.com/watch?v=hwNlQRvV-b4

   gr.

  4. Dank je wel Leon, heb erg genoten van je stuk tekst, dat wat je aan haalt heel goed onderbouwd is met inzicht en kennis omtrent, ik herken daar veel van alles wat ik er ook van begrijp, tie net of je me gedachte kan lezen.

   Vooral je heb me persoonlijk geraakt met dat stuk muziek van dat nummer van Jason Mraz (kende hem nog niet), geweldig ben echt uit me dak gegaan hoe heerlijk dat in elkaar steekt, vooral die Kabouter (hehehe) deed me goed omdat ik ook vaak eentje bij me heb als ik ergens ten tonelle verschijn (mascotte).

   Voor jou kwam ik dit nummer van Jason Mraz tegen, die ik je graag toe speel:

   Jason Mraz -Life Is Wonderful

   http://www.youtube.com/watch?v=IkXcNiWFB28&feature=related

   Stop je ook maar gelijk in mijn Hart!

  5. JA da’s een hele Mooie Paul, de man heeft ze op een rijtje en kan zijn boodschap nog via het mooiste medium der aarde ( muziek) overbrengen op zijn eigen wijze…MOOI!

 7. Heya Ook een GoeieNaNachtelijkeVoorOchtend.
  Ik Ben Budhy niet Ik Ben een Spooksel een nachtelijk Gedrochtsel niks zeggen hoor want als hij wakker word weet hij hier niets meer van ik Ben zijn channel geest een onbewust beest van dat Budhy feest Ik Ben zijn Zijn die niet is maar was in zijn toekomst die in het verleden nog moet komen door het hier en nu als het daar en straks mag blijven door het te vergaan Ik Ben de bron van zijn channel verslaving ik mind controle hem Zijn Fantasie een monnik uit zijn vorig leven een Thee Fan uit Asié — Fan T Asie Capiche? Wat is zijn Fantasie Ik ben zijn gedachten die tot hem komen Maar die Malloot slaapt nou ik leen zijn lichaam zijn ziele-Geest is nu door mij bezeten Ik Ben zijn Demoon die zijn Geest opzij heeft gegeten Zijn ideeén zijn Kanalen die wij hier verhalen hij channelt mij constant Is het je nog niet opgevallen zijn woorden rollen als ballen die vallen uit verschillende heelallen waardoor hij kanalistisch kan lallen een getypte lallologie Hihihi Bye bye Zwaai zwaai.

 8. Vind het een goed boek. Maar “Aarde: onze levende bibliotheek” staat nog veel meer in, zeer informatievol. Praktisch ook, in tegenstelling tot de vooroordelen van sommige reaganten.

  Aannemen/afwijzen zijn een oude gewoonte die velen in hun karakterstructuur meedragen. Voortkomend uit duizenden jaren gedwongen gehoorzaamheid.
  Check: http://www.argusoog.org/2011/07/nep-new-age-f-ck-up-deel-2-aannameafwijzen/
  Met excuus dat enige van de links niet meer actief zijn.

  Wat ik bedoel is dat je helemaal niks moet aannemen maar informatie dient te verwerken in je eigen wereldbeeld.
  Dan ben je ook geen naprater.
  Maar velen trappen ook in de afwijzen-valkuil. Dat is ook lekker schijnveilig: afscherming van het bestaande wereldbeeld.

  Voortschrijdend inzicht is mijn leidende principe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.