Advertentie

Het is bij de konijnen af!


Anneke Bleeker kennen we als één van de Verontruste Moeders, die zich kritisch opstellen ten opzichte van vaccinaties in het algemeen en de HPV-vaccinaties voor jonge meiden in het bijzonder. Hieronder volgt haar column die ze schreef naar aanleiding van een vaccinatie aanbod voor konijnen, bij een tuincentrum. De gastcolumn van deze week is voor Anneke Bleeker.

~~~~~~~~

~X

Het is bij de konijnen af!

Afeglopen zondag, 28 februari had ik een moment waarbij ik de zondagskrant pakte en dit “sufferdje” even doorbladerde. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat dergelijke bladen niet meer aandacht van mij krijgen dan alleen even bladeren…

De konijnenentdagen zijn weer in aantocht..

En al kijkend, koppensnellend… viel mijn oog op het woord: “Konijnenentdagen bij… “ en daarachter stond de naam van een zeer bekend tuincentrum bij ons uit de buurt. Een tuincentrum dat ook groots is in dierenartikelen en alles wat daar bij komt kijken.

Konijnenentdagen… Een mooi woord met scrabbelen of om er zoveel mogelijk woorden uit te halen…

Nu ben ik niet zo’n spelletjes-‘gek’… eigenlijk helemaal niet, maar vooruit in de vakantietijd is een woordenspelletje nog weleens leuk… Mijn gezinsleden vinden dat minder geslaagd daar ik altijd goed scoor tot hun ‘verdriet’… En zo zal dit woord ook wel eens gebruikt worden net zoals afgelopen zomer het woord ‘baarmoederhalskanker’ en ‘vaccinatieschade’…

Onthouden, konijnenentdagen.

Hiermee kan ik misschien onze dochter blij maken als we toch weer eens de geest hebben om zo’n spelletje te spelen.

Maar het stukje lezend schoten toch bijna de tranen in mijn ogen. Het is namelijk de bedoeling dat als je een konijntje hebt, je met het diertje naar het tuincentrum gaat waar een erkend konijnendierenarts de beestjes volledig zal nakijken en vaccineren. Dit alles kan gebeuren tegen een gereduceerd tarief van € 22,00.

En… zolang de voorraad strekt krijg je een gratis vaccinatieboekje en een zak gezonde konijnenvoeding. Vooral dat woord gezonde erbij. Moet dat het diertje weer in balans brengen? Dat is toch mooi voor al die Stampertjes, Pietertjes en Flappies zul je nu misschien denken?

Het tuincentrum en de arts raden aan het konijn in het voorjaar en in het najaar te vaccineren tegen myxomatose en VHS. Wel ja, nog twee maal per jaar ook! De vaccinatie tegen myxomatose werkt zes maanden en entingen tegen VHS een jaar. Men legt uit dat het noodzakelijk is omdat VHS staat voor viraal haemorrhagisch syndroom en wordt ook wel VHD of RHD genoemd. Als het konijn besmet raakt kan het binnen enkele uren overlijden. Dat klinkt nu wel weer ernstig! Een ernstige infectie dus, zo blijkt uit het krantenstukje. Myxomatose behoort tot het pokkenvirus vertelt men.

Dr. Andrew Moulden, specialist op het gebied van vaccinatieschades.

Wel als we hier aan denken en terug gaan in de geschiedenis is het pokkenvaccin ook op een wijze op de markt gebracht waarbij we ons kunnen afvragen of dit werkelijk een staaltje van ‘wetenschap’ betreft. Dat werd nota bene op mensen geprobeerd en tot op de dag van vandaag houdt men zich vast aan de wetenschappelijke kronkels van Jenner.

Zal Dr. Moulden, Canadese arts en autoriteit op het gebied van vaccinatieschade, ook aan de hand van foto’s van je konijntje kunnen zien wat de vaccinatieschade is? Een foto van voor het eerste vaccin, toen het beestje nog puur konijntje was en daarna? Dr. Moulden kan namelijk bij kinderen zien wat er is veranderd als hij een foto heeft van voor het eerste vaccin en daarna.

Zal het oogwit nog gelijk zijn? Het bekje (bij het konijn) eventueel wat scheef gezakt? Dat zijn aanwijzingen die duidelijkheid geven waar de schade in de hersenen heeft plaats gevonden. En zullen andere ziektes in de plaats komen bij konijntjes in plaats van deze opgenoemde varianten?
Als ik zo’n vaccinatiespuit voor mij zie en dan die lieve Pieter Konijntjes en Stampertjes… Oef, wat gebeurt er met die beestjes?

Wat gebeurt er met huisdieren in het algemeen?

Als we al zo aan het nadenken zijn tegenwoordig voor onszelf, lezingen geven over dit onderwerp, hoe zit het dan echt met de dieren? Ook zij bestaan uit levende cellen en zijn van vlees en bloed. Net als wij mensen. Er begint nu op grote schaal een redelijke bewustwording te komen bij velen, maar over dieren horen we niets. Arme Stampertjes… moeten we daar ook al voor opkomen?

Vele dieren maken zelf vitamine C aan, poezen, honden, paarden en vele anderen. Dus dat hoeft niet voorgeschreven te worden. Cavia’s en enkele andere dieren maken het niet zelf aan en hoe het met de konijnen zit? Intraveneus vitamine C toedienen is levensreddend voor veel ziektes. Zou dit een optie voor de konijntjes zijn als zij ziek worden?

Een andere vraag is: hoe zit het met het voedsel? Ook weer terug naar vers en net als vroeger? Heeft de Codex Alimentarius daar ook grip op? Is de toegestane hoeveelheid gezonde stoffen net zo schraal als in onze supplementen? Wie op vakantie wil zonder huisdier en deze in een pension wil plaatsen wordt verplicht gesteld het dier gevaccineerd daar te brengen met het boekje als bewijs, ingevuld en van stempels voorzien door de dierenarts.

Is er een alternatief als je anders wilt?

Probeer het dier bij een particulier onder te brengen en ook dat kan tegen betaling evenals dat dit gebeurt in het pension. Als we voor ons zelf anders denken zullen we het ook voor de dieren moeten gaan doen. Overigens als we een vergelijk trekken tussen dierenpensions en kindercrèches… er zijn ook crèches die ouders verplichten hun kinderen te vaccineren. Het Rijksvaccinatieprogramma is niet verplicht!

Dus wanneer je als ouders hebt besloten je kind niet te vaccineren kan een kindercrèche je niet hiertoe dwingen. Blijven zij bij hun standpunt dan is het raadzaam een andere oplossing te zoeken.

Het is letterlijk bij de konijnen af als je ook daarin verplicht gesteld wordt. Zo weten velen zo niet allen ook niet dat het hielprikje niet verplicht is. Als een baby geboren is dan wordt er al vrij snel een hielprikje gedaan en het DNA van je kindje is dan algemeen goed geworden. Dat is iets wat velen zich niet realiseren. Alles wat aangeboden wordt is vanzelfsprekend voor velen.

'Gratis' voer bij een konijnenprik van € 22,-......

Laatst sprak ik iemand die mij vertelde het algemene griepvaccin geaccepteerd te hebben omdat het gratis is… Zeer gemotiveerde gedachte denk ik op zo’n moment. Je kunt ook gratis op internet kijken naar de bijsluiter en dan lezen wat er over geschreven is. Gratis… het zal wat. Maar het vaccin voor die kleine konijntjes kost wel € 22,00 maar dan heb je als je vlug bent wel een vaccinatieboekje en konijnenvoer ‘gratis’… Hard lopen allemaal met je Pietertje of Stampertje konijn!

Over het vaccineren van dieren gesproken. Als we nog even in die gezellige sfeer doordenken dan krijgen wij mensen het vaccin ook weer binnen wanneer wij vlees of kip eten. En over hormonen hebben we het nog maar even niet. Doe ik daar een schepje bovenop en raad ik u het boek aan van Dos Winkel. Een geweldig boek met als titel: ‘Wat is er mis met vis?’ Wedden dat, als u dat heeft gelezen en verder ook nadenkt over het vlees, u zeer snel spontaan vegetariër bent geworden?

Het is namelijk bij de konijnen af wat ook daar allemaal mee gebeurt, met vlees en vis.. Toch blijven we positief en gezellig. Er is nog genoeg om toch gezond te leven, alleen zul je bij veel zaken anders moeten gaan denken. Begin bij je keukenkastje en verbeter de wereld. Geef het voorbeeld aan je kinderen. Door bewust om te gaan met dergelijke gewoontes worden anderen vanzelf nieuwsgierig en gaan vragen stellen. Dan kun je antwoorden wat je doet en hoe jij je voelt!

En konijntjes eten met de Kerst? Nee Youp, dat zal niet meer gebeuren want die gevaccineerde Flappies zijn niet goed voor onze gezondheid! Krijgen kleine meisjeskonijntjes straks ook het HPV-vaccin aangeboden?

Over vaccins gesproken: volgens overheidsinstanties en artsen moeten wij niet zeuren over de schadelijke stoffen die wij ingespoten krijgen (thiomersal, etc.), dat kan geen kwaad voor ons lichaam, maar vaccins die over blijven na een vaccinatieronde moeten wel als chemisch afval worden afgevoerd! Hoe rijmen wij dat?

Het is toch bij de konijnen af!

Overigens… de sneeuwklokjes bloeien ook… er is nog voldoende positief nieuws!

Anneke Bleeker

Bergen NH, 28 februari 2010.

Wie meer achtergronden wil weten over Dr. Moulden of het begin van het vaccineren op de basisgedachte van Jenner kan dit lezen in: Wat je niet verteld wordt over vaccinaties; aanvullende informatie die de overheid is vergeten.

47 gedachten over “Het is bij de konijnen af!

 1. Heb niets met konijnen/dieren, maar gaan “we” dit echt doen!! Walgelijk en zwaar misselijk….en weer loopt er een traan uit me oog. Ben er echt dood en doodziek van. Keep up the good job Anneke!!

 2. Gadverdamme, ik heb de hele column niet eens in zijn geheel kunnen lezen.
  Deze krankzinnigheid moet gewoon echt eens afgelopen zijn.

  Ik zie al die kinderen al met hun konijntje in de rij staan voor een prikje nadat ze zelf aan de beurt geweest zijn.
  Ziek gewoon, echt ziek.

  Ik had vroeger een konijn dat ruim 8 jaar oud geworden is. Gewoon lekker buiten huppelen in het gras, groenvoer en geen natte sla. (daar kunnen hun darmen niet goed tegen heb ik destijds geleerd)

  Ik word kotsmisselijk van deze waanzin.
  Wat is de volgende stap?
  Hamsters? Parkieten?
  Ach, ze verzinnen het vast nog wel!

  Bedankt Anneke, dat je dit onder de aandacht brengt!

 3. Anneke mijns inziens ben je nu helemaal van het padjes af ?
  wat wil je dan als besmettelijk konijnen ziektes uitbreken alles gaan ruimen ? waar bemoei je je mee ? wat is je voor opleiding ? of ben je alleen spreekbuis voor desiree rover ?

 4. Wat grappig…..een farma-kritisch bericht plaatsen en tegelijkertijd een mooie neus-spray banner plaatsen voor farma-gigant Novartis 🙂

  Tja, ook deze site moet blijven draaien. Dan maar even je principes opzij zetten hè…

 5. @ anyoneyouwish

  wat voeg jij toe aan deze discussie ?
  ik stel tenminste vragen ( en schreef een stukje zie link)
  vragen die wederom niet beantwoord worden. en dat zegt veel

  het is jammer dat dit soort mensen hier zo serieus genomen worden want het slaat echt helemaal nergens op

 6. @ Gait

  Ik ga ook vragen stellen!
  Wat voeg jij eigenlijk toe aan deze discussie????
  Wat voeg jij eigenlijk toe aan elke discussie hier op WTK???

  Jouw vragen slaan werkelijk nergens op, wat mij doet vermoeden dat jij geen enkele opleiding genoten hebt!

  Dus waar bemoei jij je eigenlijk mee???

  Maar doe jij eigenlijk niet precies hetzelfde Gait?
  Jij neemt DIT soort mensen toch ook serieus en praat deze toch ook alleen maar na. Het is alleen maar hoe je het bekijkt wie of wat DIT soort mensen zijn!!!

 7. @gait

  Ik voeg niets tot weinig toe aan de discussie en alle vragen kunnen niet beantwoord worden.
  Als alle vragen beantwoord zijn is er niets meer van al wat is.
  Ik probeer niemand te oordelen of veroordelen alleen neemt soms het menselijke gedeelte in mij de overhand en laat ik me er toch toe verleiden.
  En de enige waarheid is je eigen waarheid omdat iedereen in zijn eigen wereld/veld leeft dus ik kan wel zeggen wat ik er van vind maar daar houd het op.
  Je kan en mag niemand in een andere richting/licht dwingen maar mag wel dingen aanreiken/sturen zoals ik al eerder gemeld heb.
  Gij zult niet….Gij zult…..

 8. @ N

  …ik ga ook vragen stellen!
  mooi !
  …Wat voeg jij eigenlijk toe aan deze discussie????
  ik probeer verduidelijking te vragen , maar krijg geen antwoord ik probeer er achter te komen wat deze kleine groep mensen nu precies wil behalve altijd anders zijn. misschien voegt het weinig tot niks toe om dat ik geen antwoord krijg.

  …Wat voeg jij eigenlijk toe aan elke discussie hier op WTK???
  Tja wat voeg ik toe ik probeer de andere kant van de medaille te laten zien maar mensen zoals jij lijken er geagiteerd van te worden. Dat geeft niks, maar het zegt wel veel

  ….Jouw vragen slaan werkelijk nergens op, wat mij doet vermoeden dat jij geen enkele opleiding genoten hebt!
  tja als jij dat vind dan mag dat het is een vrij land

  …Dus waar bemoei jij je eigenlijk mee???
  zoals ik al zei het is een vrij land en ik mag hier mijn mening geven.

  …Maar doe jij eigenlijk niet precies hetzelfde Gait?
  Jij neemt DIT soort mensen toch ook serieus en praat deze toch ook alleen maar na. Het is alleen maar hoe je het bekijkt wie of wat DIT soort mensen zijn!!!

  N ik neem iedere mening serieus. dat ik dat niet zou doen is jou invulling in het geheel, dat ik bepaalde mensen niet serieus neem zoa als ik eerder in een reactie schreef is omdat de berichten die ze schrijven 1 van de hak op de tak gaan 2 geen touw aan vast te kopen is 3 niet ook maar een greintje waarheidsvinding betrachten 4 elke realiteitszin ontbreekt 5 Pipo de clown echter overkomt 6 ze over het algemeen allemaal een boek schrijven om de onzin te verkopen.

  hopelijk heb ik je voldoende ingelicht over mijn motieven , anders kun je ter verduidelijking altijd op mijn blog kijken (klik op Gait) , of mij een mail sturen gaitonbekend@gmail.com

 9. Duizendvoudige dank Anneke.Goed stuk zo voor de pasen.

  Je bent niet alleen een verontruste moeder, maar tevens een wijze moeder!

  Ik sluit me helemaal bij je aan en ga zeker je boek aanschaffen. Complimenten

 10. @ Paul

  ja dat is wel minder ja maar ja dat is nu eenmaal het lot van mijn aanwezigheid.

  verder heb ik niks toe toe voegen dit keer.
  misschien mag ik nog wel een keer een stukje schrijven voor Guidje tot die tijd moet men het met mijn blogje doen
  klik op gait voor een stukje over essentie van de stof

  Groetjes Gait

 11. @Gait, waarom ga je zo in de verdediging?

  Toch ook nog even een andere opmerking, wat heeft opleiding ermee te maken? Sommige mensen zijn auto-didact en hebben zich meer ontwikkeld dan mensen die gestudeerd hebben. Het is niet aan jou om te oordelen lijkt mij.

  Daarnaast kan ik je het boek: “Winnen zonder Strijd” van Tsun-Tsu aanraden

 12. @ Gait: dank je wel voor de promotie, vergeet je niet de juiste artikelen met alle noten te vermelden voor de volledigheid? En de foto is auteursrechtelijk beschermd, Guido heeft wel toestemming verkregen maar jij nog niet dacht ik, toch?

  Anyway de link naar de juiste informatie over het energetisch overdragen van informatie zonder de stof (medicijn, spuit, drugs) uberhaupt nog nodig te hebben, vind je op:

  http://www.wanttoknow.nl/overige/over-de-kracht-van-bewustzijn-het-placebo-effect-het-geheugen-van-water-digitale-biologie-en-elektromagnetische-homeopathie-de-toekomst-van-genezing/

  en http://www.wanttoknow.nl/overige/deel-2-o-a-over-de-kracht-van-bewustzijn-en-die-van-water-de-toekomst-van-geneeskunst/

  Dank je…

 13. Anneke je bent een moordmeid. Ik heb mijn dieren ook niet laten inenten en ze zijn allemaal poepgezond ! Die inentingen ook de mens weg ermee.
  We hebben een immuumsysteem een prachtig iets wat ons gegeven is en dat maken we kapot door al die rotzooi, maar ja de meeste mensen geloven het niet ! Dat is erg jammer.
  Maar dankzij ook deze site gaan veel meer mensen nadenken en dat is mooi!

  Groetjes
  Pietje

 14. Ik hoorde van de week op de radio dat we nu ook prozac voor puppies hebben!
  Ik geloof zeker dat honden depressief kunnen zijn, maar een bijscholing van het baasje ten aanzien van wat een hond werkelijk nodig heeft lijkt me dan de aangewezen weg.

 15. Gait..

  Normaal reageer ik niet, zeker niet op jou.. Ik vindt de reacties hier geweldig en ook hoe jij altijd probeert de alwetende reguliere wetenschap te verdedigen.. Moet je zelf weten..

  Maar uit eigen ervaring, en nee ik heb niet gestudeerd, al mijn huisdieren die ingeent zijn, die zijn ziek geworden..
  Nier problemen, suiker en wat al niet meer. Ik kan me niet indenken dat alle huisdieren dat vroeger ook hadden..
  Als je nu naar de dierenarts toe gaat komen heel veel mensen voer halen voor nier problemen of ander soort van diëten..
  Ga je toch denken hé..

  Komt vast niet door inentingen toch hé Gait..
  Kan totaal geen kwaad toch al die chemische rommel in dat lijfje.. Of in de onze..

  Laat gewoon het immunnsysteem het werk doen. Veel beter naar mijn mening.

 16. Je krijgt een eenmalige non-exclusieve intrekbare licentie Gait, goed?

  Je mag ook verwijzen naar alle ander artikelen uiteraard, op deze manier krijgen mensen toch je juiste informatie. In mijn boek Blauwdruk staat de wereld van energetische informatie overdracht en de haast paranormale subatomaire kwantum wereld (en die van nulpuntenergie en het vacuüm) van rijke ‘leegte’nog beter beschreven, als je mensen nog meer informatie wenst te verstrekken.

 17. Ik heb konijnen die zijn nu 9 jaar. Ze zijn nooit ingeent.
  Ze zijn wierig en nog volop energie.
  Ik heb honden gehad die ingeent zijn. Ze hadden allergieen, suikerziekte en zaten nooit goed in het vel. Behalve de hond uit mijn jeugd, die was krachtig en vitaal, maar toen werden er zeker geen inentingen gegeven.
  Ik heb nu twee katten, in het begin ingeent, maar nu niet meer. Zelfs niet tegen wormen of vlooien. Doordat ze zo
  gezond zijn hebben ze daar geen last van.
  Ze zien er prachtig uit. Dat valt iedereen op.
  Ik zou eigenlijk iedereen die zichzelf wil laten vaccineren, dieren, of kinderen of meisje tegen hpv om
  je voor die tijd te laten onderzoeken of je gezond bent.
  En goed voelen hoe je je voelde voor een vaccinatie en na een vaccinatie als je het dan toch wilt doen, of je dieren of kinderen wilt laten doen.
  Kunnen ze daarna niet meer zeggen dat je al iets mankeerde
  en bij toch eventuele mankementen je niet laten inenten.
  Het is toch te gek dat de link nooit gelegd wordt als er na vaccinatie doden vallen of ernstige ziektes ontstaan.

 18. @dr manhattan het peil daald wel heel snel nu. Zweef-ouders? Zijn dat kermisgangers of zweefmolen exploitanten? In uw optiek dus in ieder geval niet ouders die een bewuste keuze maken om hun kinderen niet te belasten met chemische troep t.b.v. winstmaximalisatie door de farmaceutische industrie. Op deze toon valt dus een serieuse discussie met u niet te voeren jammer. De tijd zal leren wie er gelijk heeft in deze, de Dr of de Dhr (of is u slechts student en een would be dr?). Gezien de rappe daling van het peil in uw teksten vermoed ik het tweede.

 19. @Manhattan, gauw terug naar je eigen soort dan, de RIVM. Kun jij je hart ophalen en vooral de bevolking bedriegen. Ik weet waarom je op deze site zit en zal het iedereen die het horen wil laten weten. Ik stel voor dat wij vanaf nu alle commentaren van Dr!!!!!!!!Devil Manhattan negeren! Wie doet er mee?

 20. @Dr manhattan Gelukkig zijn er ook kinderdagverblijven die zich wel aan de wet houden , en zich niet laten leiden door zweef wetenschappers als uzelf.

 21. @kritisch hebben ze geen betere infiltranten als een zo doorzichtig persoon als genoemd?
  sneue bak daar dan. Zal wel door de bezuinigingen komen dat ze niet werkelijk goede personen voor hun karretje kunnen spannen .Degene die we tot nog toe hebben gehad hier vallen wel heel snel door de mand

 22. @Gait

  Nee, ik ga hier serieus niet in discussie over vaccins, om dezelfde reden dat het geen nut heeft om met kerkgangers te discussiëren over het bestaan van god.

  Ik was serieus verbaast dat kinderdagverblijven dit verplichten en ik vind dit serieus een tip om op te letten bij het uitzoeken van een kinderdagverblijf.

  De discussie over HIV / AIDS ga ik wel aan, omdat men daar veel meer schade aan anderen mee aanricht, dan door zichzelf niet te vaccineren…

 23. @kritisch ik heb dr manhattan’s bul ook niet gezien dus weet ik niet of hij de titel wel terecht draag en wie weet ben ik ook wel een drs of dr en wil ik dat alleen niet kenbaar maken hier

 24. @gait niet generaliseren dat was een mafkees genaamd peter, en dus niet ze willen maar hij wilde. En geef verder gerust je mening dat is je goed recht. Groet marcel

 25. @ Gait

  Je hebt lui die denken dat ze iets zijn, iemand van scherpe geest met de benen aan de grond trapt er toch niet in dat er een zogenaamde niet bestaande immunoloog ‘de clown’ hier komt uithangen?

  De enigste personage die we hier serieus nemen ben jij nog in dat geval, gezien die Peter nog een lieverdje was vergeleken deze dr. menhad’em, is niet meer dan een giller.

  Hij heeft in iedergeval al een fles Azijn uit 1884 van me gewonnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.