Advertentie

Assange en de farçe van de persvrijheid..!


x
x

Assange en de farçe van de persvrijheid..!

2022 © Winny Matheeussen | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Vrijdagochtend 17 juni keurde Priti Patel, de Brits minister van Binnenlandse Zaken het Amerikaanse verzoek goed, om tot uitlevering over te gaan van journalist en oprichter van WikiLeaks Julien Assange. De nu al elf jaar durende vervolging van de Australische klokkenluider komt hierdoor in een nieuw stadium. Sowieso een trieste dag voor de persvrijheid, want uitlevering van Assange aan de VS stelt hem bloot aan een vervolging onder de Amerikaanse Espionage Act van 1917.

Zoals je weet was het Wikileaks dat de oorlogsmisdaden van Westerse coalitie aan de kaak stelde in het Midden Oosten. Assange cs. publiceerde in 2010 duizenden documenten die het bewijs leverden van wijdverspreide corruptie en oorlogsmisdaden begaan door de VS, het VK en hun bondgenoten ten tijde van de oorlog in Irak.

De door Assange cs. onthulde feiten waren onthutsend..!
Gaande van het bewust doden van onschuldige burgers over het opzetten van ‘ondervragingsfaciliteiten’ in landen waar vrij gemarteld wordt tot het bespioneren van diplomaten van bondgenoten. Het is maar een greep uit de talloze schendingen van het internationaal recht die door WikiLeaks naar boven kwamen.

In plaats van aan introspectie te doen en de verantwoordelijken aan te pakken, focust de VS zich ogenblikkelijk op de klokkenluiders die achter het lek zitten. In 2010 pakten de Amerikaanse militaire autoriteiten Bradley Manning op. Deze soldaat zou zitten achter het lekken van de cockpitbeelden van een gevechtshelikopter die burgers wegmaait. Manning werd in 2013 veroordeeld maar kreeg later gratie van president Obama. Manning transformeerde in de gevangenis tot vrouw en gaat sindsdien als Chelsea Manning door het leven. In 2019 vloog ze voor een jaar terug de gevangenis in omdat ze weigerde te getuigen in een zaak tegen WikiLeaks en Julien Assange.

 

Waarom Julian Assange uit handen moet blijven van de Amerikaanse overheid?
Eenvoudig gesteld heeft Assange geen kans op een eerlijk proces. De Amerikanen willen hem namelijk vervolgen onder de Espionage Act van 1917. Dit bijzonder onfris stuk wetgevend werk werd door de door velen verguisde autoritaire president Woodrow Wilson in het leven geroepen. De enige bedoeling van deze wetgeving, was elke vorm van protest tegen de Amerikaanse intrede in WOI te criminaliseren en de kop in te drukken.Deze wet van 1917 was er dus enkel om schijnprocessen mogelijk te maken. Doordat de wet nog gewoon van kracht is, maakt dit haar tot de grootste bedreiging van de persvrijheid in het Vrije Westen.

Want de wet is zo opgesteld dat de overheid niet kán verliezen. De beschuldigde is automatisch schuldig wanneer aangetoond wordt, dat hij/zij zonder toestemming geklasseerde informatie openbaar maakte. Daarbij kan de beschuldigde geen beroep doen op een morele rechtvaardiging, omdat die informatie ernstige wandaden en criminele feiten ten laste van de overheid en politieke machtshebbers zou blootleggen.

De wet van 1917 is er dus enkel om schijnprocessen mogelijk te maken. Dat maakt haar tot de grootste bedreiging van de persvrijheid in het Vrije Westen. Het is de administratie van voormalig president Obama (D) die de wet afstofte en nieuw leven inblies, door deze in te zetten als wapen tegen klokkenluiders die het eigen beleid in diskrediet brachten.

Zo vervolgde de Obama-administratie klokkenluider Edward Snowden. Die onthulde als NSA-medewerker dat de overheid massaal het eigen volk bespioneerde. Snowden ontvluchtte de VS en verblijft sindsdien in Moskou in ballingschap. Jawel, u leest het goed: in Moskou. Daar vinden politiek vervolgden uit de VS hun veilige haven.

En daar waar velen verwachtten dat president Donald Trump (R) de vervolging van Assange zou stopzetten, liet Trump echter na de journalist gratie te verlenen. Het gerucht doet de ronde dat Trump bezweek onder de druk van een aantal Republikeinse senatoren. Die zouden hem hebben verzekerd zijn impeachment te steunen mocht hij Assange uit de wind zetten.

Onder Biden werd de vervolging gewoon doorgezet, met nu als nieuw dieptepunt de goedkeuring van een volgzame Britse minister van Binnenlandse zaken die een uitlevering wel ziet zitten. Goed wetende dat dit het einde betekent van Assange. En dat omdat hij zijn journalistieke plicht vervulde.

Persvrijheid is lege doos, pers kijkt lijdzaam toe

Conclusie en overdenking
Deze affaire rond Assange, Manning en ook Snowden toont aan dat de persvrijheid in het Westen onder druk staat. De VS en haar bondgenoten mogen dan wel hoog van de toren blazen over mensenrechten, wanneer die gebruikt worden om de eigen overheid aan te klagen blijkt een journalist vogelvrij en is hij zijn leven niet veilig. Onlangs kwam uit dat de CIA plannen had Assange te vermoorden (HIER) indien ze hem niet in handen konden krijgen.

De zaak Assange toont aan dat het westers getoeter over persvrijheid en vrije meningsuiting holle woorden zijn. Wat nog het meest tegen de borst stuit is het gebrek aan steun van de grote persorganen voor Assange. De grote mediahuizen in de VS blijven stil en laten begaan. Ze lijken zich vooral te ergeren aan de journalistieke moed die Julien Assange aan de dag legde. Want de acties van Assange leggen pijnlijk het disfunctioneren van de media bloot. En dat steekt. Want liever dan een collega te steunen, laten ze hem uit nijd in de steek.

Zolang Julian Assange niet op vrije voeten is, heeft het Westen geen enkele morele grond om de rest van de wereld de les te lezen. Dat wordt overigens almaar beter begrepen door dictatoriale regimes allerhande. Die verwijzen maar wat graag naar Assange wanneer ze kritiek krijgen op hun omgang met de persvrijheid. Niet geheel onterecht, overigens.

3 gedachten over “Assange en de farçe van de persvrijheid..!

 1. Als we het over de oorlog in Irak hebben dan is het m.i. meer dan duidelijk. De uiteindelijk verantwoordelijke hiervoor zit in Tel Aviv, waar via het Oded Yinon plan gewerkt wordt aan Groot Israël. Dit zelfde plan zaait al meer dan 40 jaar dood en vernieling in het Midden -Oosten en Afrika. Zelfs in de rest van de wereld lopen de sporen achter het internationaal terrorisme naar Tel Aviv :
  https://www.henrymakow.com/030203.html
  met citaat :
  “Fake Terror is Oldest Trick in Zionist Toolbag “ – “left, Ahmed Khan Rahami is accused of setting off bombs Saturday that injured 29 people on a New York Street His father reported him to the FBI as a potential terrorist which is how he may have been recruited.
  The real perpetrators of the 9-11 attacks have not been identified or brought to justice, a reminder that the whole US political class, CIA, law enforcement and media are complicit in mass murder and treason. 9-11 was one of a long series of Zionist false flags designed to foment opposition to Israel’s enemy, i.e. Muslims, and promote a “war of civilizations” among the goyim.
  I am reposting this reminder that Zionists have used false flag attacks against Jews as well. In the 1950’s, Naeim Giladi discovered that a campaign of anti Semitism and bombings in Iraq was engineered by Zionists to dupe Iraqi Jews like himself into moving to Israel, much as the Nazis were used to establish Israel in the first place.

  Just as Zionists have always used terror to advance their political agenda, their agents today are behind such events as 9-11, 7-7, Sandy Hook, Boston, Ottawa, Orlando, Nice, Brussels, Paris etc. The Zionized West, including virtually the whole “alternative media,” are only too happy to be manipulated like Iraqi Jews before them. … “ (=einde citaat).
  Een citaat uit de tekst van WTK :
  “Assange cs. publiceerde in 2010 duizenden documenten die het bewijs leverden van wijdverspreide corruptie en oorlogsmisdaden begaan door de VS, het VK en hun bondgenoten ten tijde van de oorlog in Irak…” (=einde citaat). Van belang hierbij is te weten wie er de werkelijke macht heeft in de VS, UK en bondgenoten, en dan komen we imo steeds terecht bij, zoals dit in G.B. wordt omschreven als : “The Brotherhood en de Kosher Nostra”. De voormelde landen bevinden zich ten andere in een vazallenstatus ten opzicht van Tel Aviv, met behulp van de “sayanim” in die landen. En Tel Aviv is onaanraakbaar, en dit verklaart m.i. dan ook de obsessie en razernij waarmee Assange wordt vervolgd, door de handlangers van Tel Aviv in de betrokken landen, die dan ook de belangen van hun respectievelijke landen verraden en verkopen. M.b.t. de handlangers van Tel Aviv , is er naast de “sayanim”, nog een andere categorie, namelijk deze van de gechanteerde :
  https://www.winterwatch.net/2022/06/pedophilia-a-requirement-for-uk-ruling-elite/
  Ik verwijs naar de tekst in de brug. Dit laatste fenomeen speelt ook een rol in andere landen. Ik zie de zaak Assange dan ook in de eerste plaats als een “cover up” om het “hoogverraad“ van de handlangers van Tel Aviv in de betrokken landen uit de wind te zetten.

 2. Gisteren 22-6-2022 zat ik ergens en kreeg ik plots van iemand een phone onder de neus gedrukt en werd mij een filmpje getoond mbt de VS.Boeren wordt verhinderd dat zij hun oogst binnen kunnen halen op allerlei manieren en ook waren lege schappen in winkels te zien.ook zou al gezinspeeld worden op brandstof tekorten wat zal leiden tot het stilleggen/vallen van economieën.
  Zoals bekend is bij velen hebben zij die energie,financieën,voedsel en nog wat zaken beheren (lees waar zij de baas over zijn) de macht en nu lijken ze dat te misbruiken om hun wil door te drijven.
  Honger en armoede zijn nu al zichtbaar en het wordt steeds erger maar daar zouden zomaar deze winter koude bij kunnen komen omdat ze het niet voor elkaar krijgen om voldoende voorraden gas die mogelijk per schip worden aangevoerd op tijd en voldoende naar hier te halen.Wanneer wegens fossiel brandstof tekort (brandstof voor trekkers,vrachtauto’s maar ook schepen) de economieën komen stil te liggen zullen er nog meer tekorten en ellende volgen.
  Gisteren hoorde ik ook dat er nu gas door Israël geleverd zou gaan worden dus door de zionisten zelf zeg maar.Rutte is nu in Brussel voor een twee daagse top over oa toetreding van Oekraïne maar ook om te praten over WEP van Macron wat Brussel nog meer macht geeft en ons slaaf van Brussel.Het RIVM heeft onderzoek gedaan en wat bleek oversterfte komt niet door vaccinatie zeggen ze.Het zou vreemd zijn wanneer je als RIVM eerst mensen dwingt tot vaccineren om vervolgens te melden dat vaccinatie de oorzaak van oversterfte is natuurlijk dus wat is hun onderzoek en daar aan verbonden uitslag waard?
  Ook las ik dat er al meer dan 160 gevallen van apenpokken zijn gevonden in Nederland maar dat verwachtte ikzelf al zoals ik ook weer meer corona verwacht binnen afzienbare tijd.
  We gaan met ons allen zware tijden tegemoet en ik vrees dat na de top niet onze regering gaat bepalen wat er moet gebeuren ivm met bv corona en/of apenpokken maar dat we met ons allen naar Brussel zullen moeten luisteren.Dit heeft niets met Assange te maken maar omdat het ook over onrecht gaat wilde ik toch mijn mening hier geven.

 3. Wat ik vreemd vind aan deze zaak is dat Assange bestraft wordt en zelfs uitgeleverd wordt.
  Ik zie het zo digitaliseren hebben ze nodig om iedereen te kunnen controleren dus dat moet en zal doorgevoerd worden.Kijk gewoon naar China waar ze dit al inzetten.
  Ze blijven vol houden dat het veilig is maar wanneer dat zo is waar heeft Assange dan zijn informatie vandaan gehaald en kunnen verspreiden?
  Er wordt gehackt en bedrijven gechanteerd hoe kan dat wanneer digitaal veilig is?
  Is het niet gewoon zo dat ze de beveiliging niet op orde hebben? Zelfs al zou Assange zijn informatie op papier in een lade gevonden hebben dan zou dat betekenen dat de beveiliging van dat kantoor waar dat bureau met lade stond niet goed beveiligd was.
  Nou wordt er vaak gezegd dat ze niet alles waterdicht kunnen beveiligen maar wanneer ik kijk naar ( ik meen 1947 Roswell) dan konden ze wel veel geheim houden en valse verklaringen afleggen,nu pas komt door moderne technieken en onderzoek steeds meer naar buiten.
  Wanneer iemand een sleutel in de auto laat zitten dan zou dat gezien kunnen worden als aanleiding geven tot diefstal wanneer die auto daadwerkelijk gestolen wordt.
  Wanneer je geheime informatie hebt moet je zorgen dat de beveiliging in orde is omdat je weet dat het anders door onbevoegden gebruikt zou kunnen worden.
  Dat geschreven hebbende ben ik van mening dat hun eigen falend beleid ertoe geleid heeft dat Assange eraan kon komen en dat ze niet daar naar kijken maar Assange nu gewoon de zondebok maken.De vraag is dan ook of Assange terecht vervolgd en uitgeleverd wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.