Advertentie

Duitsland: De bondskanselier en haar ministers zullen een speciaal vaccin ontvangen..


In een artikel op SPIEGEL-Online van 17 Oktober staat het onderstaande bericht; de Nederlandse vertaling is van Bart en het origineel vind je HIER. De hele teneur van het artikel is duidelijk: achter de schermen die de gezondheidsautoriteiten proberen op te trekken is het een rotzooitje. De vraag is in hoeverre Nederland bij monde zal zijn zich te verweren tegen de volkomen ongebreidelde wijze waarop de gezondheidsautoriteiten hier in den lande trachten hun vaccinatiebeleid te verkopen.

Het feit dat minister Klink al druk doende is om grote hoeveelheden vaccins door te verkopen aan andere landen, toont aan dat ook hier in Nederland autoriteiten in grote verwarring zijn omtrent het hoe en wat van de vaccinaties. Terwijl als iemand toch zou moeten weten hoe het ervoor staat met zowel de sociale griepvaccinatie-achtergronden als de feitelijke inhoud van de griepvaccins, het toch de overheid zou moeten zijn. Of zijn ook zij slechts stumperts die in het duister tasten; datgene doen wat ze kunnen?

En daarbij en daarin worden geadviseerd door hopelijk onbezoldigde, onbevooroordeelde experts, die een volledig beeld geven van de situatie. En dus ook zullen wijzen op de grote onzekere factoren achter de vaccinatie-campagne en de nog onbekende bijwerkingen van vaccinaties. Waarom zouden anders Duitse autoriteiten een vaccin willen zonder toevoegingen (adjuvants). Zie de link naar het artikel hierboven en je begrijpt waar we het over hebben. De schrik lijkt er goed in te zitten bij de hardnekkige aanhangers van vaccinaties, zélf!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kanselier en ministers zullen speciaal vaccin ontvangen

SpiegelOnline, vertaling met dank aan Bart

Volgens de informatie van ‘Der SPIEGEL’ moeten de bondskanselier (Angela Merkel) en haar minister worden beschermd tegen varkensgriep met een speciaal vaccin. Ook ambtenaren van de verschillende ministeries en ondergeschikte kantoren behoren daartoe. In tegenstelling tot het vaccin dat voor de rest van de bevolking is bedoeld, bevat dit vaccin NIET het controversiële additief.

Bondskanselier Angela Merkel schijnt het ook allemaal niet te weten..!
Bondskanselier Angela Merkel schijnt het ook allemaal niet te weten..!

Berlijn – Tot een paar dagen geleden had, buiten gespecialiseerde kringen, nauwelijks iemand gehoord van het woord adjuvans. Maar nu is er een publieke discussie over de samenstelling van het vaccin voor varkensgriep vaccinatie losgebarsten. Daarbij duikt telkens weer het idee op, waarin wordt onderschreven dat een additief (toegevoegde stof) voor een versterkte werking van het vaccin zou zorgen.

Critici betogen dat vaccinatie met hulpstoffen kunnen leiden tot verhoogde reacties zoals hoofdpijn of koorts. Voorstanders beweren dat het vaccin met de additieven veilig is en dat op deze manier betere vaccinatie-doses kunnen worden geproduceerd. Een paar dagen geleden had het leger aangekondigd dat zij voor haar soldaten een vaccin zonder additieven heeft besteld.

Maar volgens informatie die Der SPIEGEL in handen heeft, zullen ook andere groepen een vaccinatie zonder adjuvans ontvangen: “We hebben 200.000 doses van het vaccin zonder de adjuvans CELVAPAN van Baxter ingekocht“, geeft Christoph Hübner toe, woordvoerder van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken. In tegenstelling tot de drug van GlaxoSmithKline (GSK) zal het vaccin van Baxter, dat vanaf volgende week met 50 miljoen doses aan de bevolking wordt gegeven, wel de werkingsversterker bevatten. (Kijk voor een artikel over deze versterker HIER)

Echter, CELVAPAN brengt desondanks alleen het vaccin zonder de omstreden hulpstoffen uit, omdat het een grotere concentratie van geïnactiveerde varkens-influenza-virussen bevat dan de andere twee vaccins. De stof wordt geïnjecteerd ter handhaving van de openbare orde en is beschikbaar voor de bevoegde lidstaat personeelsleden, leden van het kabinet, ambtenaren van de ministeries en ondergeschikte kantoren.

Deze groep omvat ook het personeel dat verantwoordelijk is voor goedkeuring van het vaccin van het ‘Paul Ehrlich Instituut’, die vorige week herhaaldelijk het besluit heeft verdedigd om voor de bevolking het GSK-vaccin aan te schaffen.

“Gezondheidsinstanties hebben zich door farmaceutische bedrijven laten beetnemen”

Voor de voorzitter van de Commissie Medicijnen, van de Duitse Medische Associatie, Wolf-Dieter Ludwig, is dit een schandaal dat aan de mensen moeilijk is uit te leggen. “We zijn zeer ongelukkig met deze vaccinatiecampagne”, aldus Ludwig.

De voorzitter van de Commissie Medicijnen, van de Duitse Medische Associatie, Prof. Dr. Wolf-Dieter Ludwig, is dit een schandaal dat aan de mensen moeilijk is uit te leggen: "We zijn zeer ongelukkig met deze vaccinatiecampagne".
Voor de voorzitter van de Commissie Medicijnen, van de Duitse Medische Associatie, Prof. Dr. Wolf-Dieter Ludwig, is dit een schandaal dat aan de mensen moeilijk is uit te leggen: "We zijn zeer ongelukkig met deze vaccinatiecampagne".

Dit roept veel problemen op en het nut ervan is onzeker: “De gezondheidsautoriteiten zijn gevallen voor een, door de farmaceutische bedrijven opgezette campagne, die middels een vermeende bedreiging simpelweg geld wilden verdienen.” Omdat de GSK-vaccin niet op zwangere vrouwen wordt getest, moeten zij ook op korte termijn worden betrokken bij de niet-adjuvans vaccin. De bevoegde Thüringer ministerie van Volksgezondheid had op vrijdag gezegd dan men met verschillende fabrikanten aan het onderhandelen was voor een beperkte aankoop van de omstreden vaccin zonder hulpstoffen.

De staatssecretaris, ministerie van Volksgezondheid, Klaus Theo Schroeder, bevestigde dat tegenover de Spiegel: “Er lopen momenteel gespreken met de fabrikanten en zowel de ministeries van Volksgezondheid van Frankrijk als de Verenigde Staten, met het doel voor zwangere vrouwen de niet-adjuvans vaccins aan te schaffen.”

Maar onder huisartsen en kinderartsen heerst er openlijke opstand. De voorzitter van de Duitse Vereniging van algemene geneeskunde en de huisartsgeneeskunde, Michael Kochen, geeft de Duitse huisartsen een negatief advies m.b.t. het vaccin .

Het risico van schade weegt niet op tegen de voordelen”, zegt de professor Göttingen. Wolfram Hartmann, voorzitter van de Professional Association of Child and Adolescent Physicians, beschuldigt de regering van het geven van “wetenschappelijke desinformatie”. Wat voor zwangere vrouwen geldt, geldt het ook voor kinderen jonger dan drie jaar: “Het vaccin is niet getest op hen, dus het risico is gewoon te groot om het nu zonder aarzeling te gebruiken.” Kinderen zouden een een immuunsysteem hebben, dat de neiging heeft om te overreageren, en die juist ook kan worden geactiveerd door de toevoeging van een werkingsversterker. Bovendien zit in het vaccin ook een kwik conserveermiddel. “Dat spul wordt bewust uit de de huidige vaccins gehouden voor jonge kinderen “, aldus Hartmann.

66 gedachten over “Duitsland: De bondskanselier en haar ministers zullen een speciaal vaccin ontvangen..

 1. Dank je Ellen voor de dubbele posting 😉
  Beter 2 keer dan niet …lol…

  Hier in princiepe een update van het artiekel met meer info en details (engelstalig)
  http://www.cbsnews.com/stories/2009/10/21/cbsnews_investigates/main5404829.shtml

  Het artikel is niet perse contra, maar geeft wel aan wat er speelt en is toch ook nog pro vaccinatie. Desalnietemin interressant om te lezen, ik voel een vleugje euh “gebruik maken van de situatie” om alsnog mensen zover te krijgen zich te laten vaccineren > aangezien het aantal H1N1 gevallen veeeeeel lager is dan men had willen laten geloven, zegt men nu dat de mensen die GEEN mex-griep hadden dus oook niet immuum zijn -maar wel denken dat ze het zijn, vanwege de verkeerde diagnose- en zo een groter gevaar lopen de “dodelijke ziekte” te krijgen of te verspreiden …
  *Zucht …* Dus is het advies je alsnog te laten vaccineren voor “de zekerheid”.
  Hoezo een gslepen slaatje slaan uit een penibele situatie?

 2. BOTTE H1N1 vaxinatie NAALDEN
  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2009/weken_2009/44/1027_1620_inenten_tegen_Mexicaanse_griep_gebeurt_met_botte_naalden.xml

  “De injectienaalden waarmee mensen worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep, zijn bot. Dat zegt huisarts Jan Takken in de onlineversie van Medisch Contact. ,,Als je een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel”, aldus Takken in het vakblad.

  Bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bevestigt een woordvoerder dat er andere naalden worden gebruikt dan de gangbare naalden waarmee bijvoorbeeld jaarlijkse griepvaccinaties worden uitgevoerd. ,,Die naalden zijn speciaal voor deze vaccinatie ontwikkeld”, licht een woordvoerster van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) toe.”

  ??????? WAAROM ???????

 3. Geeneens gezien, Krispy! En inderdaad, ze draaien het weer zo dat je wel gek zou zijn om je niet te laten vaccineren. Denk dat ze zo langzamerhand wanhopig worden (bij het zielige af) van al die weerstand.

  Kreeg van iemand een mailtje dat zij in De Spits van vanmorgen had gelezen dat vaccinatie in de USA verplicht is geworden. Bizar, want ik kan dit niét terugvinden. Heeft iemand dit berichtje gezien?

 4. Zullen we een deal maken Krispy wie wat gaat doorsturen? We moeten maar eens om de tafel gaan zitten, schijnen op dezelfde golflengte te zitten qua nieuwsgaring… Lachen dit!

 5. Hey Ellen, Heb je de link op het andere topic de aanklacht van 9 franse mensen al gelezen?

  Ik zou niet weten hoe die afspraken te maken, maar zo vaak posten we toch niet dubbel 😉

 6. Elektrotechnicus en Arbo-deskundige ir. Ad van Rooij (zie profielschets): http://www.lijst14.nl/kandidaten/rooijvan/rooijvan.html

  schreef onderstaande brief (24 oktober 2009) aan ‘Philips Medical Systems Nederland B.V. t.a.v. de bestuurder R. Fonville’

  ZEER HOGE URGENTIE OMDAT ER SPRAKE IS VAN EEN MISDRIJF WAARUIT DIRECT LEVENSGEVAAR VOOR ALLE PHILIPS MEDEWERKERS KAN ONTSTAAN!

  ONDERWERP: Verdiepingsonderzoek naar de wettelijke eisen en regels rondom het vaccineren van de werknemers binnen Philips Medical Systems Nederland B.V. met de nieuwe influenza A (H1N1) met daarin het in Nederland NIET TOEGELATEN bestrijdingsmiddel ‘Thiomersal’ dat ook in cosmetische producten (dagcrèmes, make-up, nagellak, parfums, lipstick, oogwater, haarvetten enzovoort) wordt toegepast………

  Bijgevoegd vindt u het door de WHO en bij EU-besluit goedgekeurde Pandemisch influenzavaccin (H1N1). Dit influenzavaccin bevat 5 microgram Thiomersal (zie productie 6: http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/geneesmiddel-influenzavaccin-h1h1-accoord-who-en-eu-besluit.pdf )

  Ondergetekende A.M.L. van Rooij is als safety manager bij Philips Medical Systems Nederland B.V. en daarmee uw rechterhand om ervoor te zorgen dat binnen PMSN-bestuur uw lastgeving, zoals hierboven staat geschreven ook daadwerkelijk wordt nageleefd. Hebt u al kennis genomen van deze brief waaruit blijkt dat thiomersal in Nederland verboden is…..

  Neem de tijd en lees verder bij de link:

  http://www.mstsnl.net/ekc/pdf/zeer-hoge-urgentie-omdat-er-sprake-is-van-een-misdrijf-waaruit.pdf

  De brief is vandaag (27 oktober 2009) afgegeven bij de Raad van State en de voorzitters en griffiers van de Eerste en Tweede kamer.

  Het is niet uitgesloten dat de positie van vier ministers hierdoor aan het wankelen wordt gebracht, te weten die van mevrouw J.Cramer, de heren A.Klink, P.H.Donner en E.Hirsch Ballin en de daaruit eventueel voortvloeiende gevolgen voor het kabinet!

  Ton Claessen, lid landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK) en webmaster van: http://www.natriumbicarbonaat.blogspot.com en recent ook van: http://welzijnkanker.nl/agenda.htm

 7. Dit staat op de site van de telegraaf:

  Ik ken via via iemand van het ziekenhuis waar dat ‘gezonde’ meisje van 14 was overleden. Ze scheen dus helemaal niet gezond te zijn maar grote gezondheidsproblemen te hebben.Die Mexicaanse griep is 1 grote doofpot aan het worden.
  Colm, Lisse | 22:39 | 27.10.09

  Dit is natuurlijk totaal geen bewijs, maar is wel een extra aanwijzing dat deze berichtgeving niet klopt. Het is gewoon te toevallig. En daarbij is het zeer uitzonderlijk dat een gezond meisje van 14 overlijd aan een gewone griep.

 8. De berichtgevening neemt weer in alle hevigheid toe. Golf na golf na golf. Ik heb nog nooit zo’n blinde paniek meegemaakt bij de media. Geen enkele journalist doet enig diepte onderzoek of stelt kritische vragen. Behalve dan hier op Wanttoknow gelukkig. Goed werk Guido!

 9. @ Webmaster

  Ja dat is nou de hele bedoeling, het zijn de laatste stuiptrekkingen van een politiek bewind die probeert de laatste schaapjes over de dam te krijgen, het gaat immers niet om mensen maar het gaat en draait nog steeds om het geld wat ze terug willen zien.
  Het erge is dat er allemaal zo oppervlakkig op gereageerd wordt, idd de meeste nemen alles maar gewoon aan dat het zo is.

 10. Het artikel vandaag in de Telegraaf, pure bang makerij…

  http://www.telegraaf.nl/grieplijn/5178190/__Mexicaanse_griep_slaat_toe__.html?p=1,1

  Tis alleen het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam, gekke is dat ik me dan ook afvraag hoe groot is de hele IC afdeling daar als er elke dag 10 mensen binnen komen voor opname.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/zorgverzekering/5179503/__Zorgpremie_in_2010_gemiddeld_100_euro_duurder__.html?p=4,2

  Volgens mij wil men dan weer gelijk het geld er uit hebben van al die zogenaamde gratis vaccins…

 11. ton claessen . wordt het niet eens tijd dan dat dit aan het publiek getoon wordt dan via de krant/media .en laat hieruit het mensdom er eens overbeslissen.ik denk dat je o op recest krijgt want 85% denk bijzichzelf jaja het zal wel .totdat ze ziekworden en te horen krijgen wat ze mankerendan gaan ze ineens denken ! had ik maar zo of zo gedaan .als het te laat is janken ze altijd achteraf .maar zoals die lijst 14 van de hr de ROOIJ die hadden ook wel eens meer naar de voorgrond mogen treden hierover nu moet ik het via via te lezen krijgen .zij willen de mensen waarschuwen ! met wat telepatie ?? of zo of moeten de mensen het maar uit zich zelf ruiken of zo .nee meneer de rooijdat gaat niet er zijn ook nog wel drukkerijen die het eventueel met u op een acoord kunnen gooien om zeg maar een 2 miljoen oplagen te drukken en dan te verdelen in verschillende regioos.en dan is mond op mond reklame een zeer goed welwillende klanktoon dacht ik zo maar .en niet zoals ik vanavond lees via via .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.