Advertentie

Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!


x

Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!

© Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

En dan is er ineens de oproep van Mw. Gerda Verburg om meer melk te drinken. Want melk moét toch immers.. Toch? Voor al die veehouders die melk aan de man moeten brengen sinds jaren. Omdat ze natuurlijk die melkkoeien hebben. Die ze weer hadden aangeschaft omdat Melk al tientallen jaren moet..

Maar het gaat er toch om of het goed is voor jou als burger? Toch niet voor de melkveehouders.. Nou breekt onze klomp! Melk drinken om de veeboeren in leven te houden, ten koste van je gezondheid..? Want mevrouw Verburg.. heeft u zich weleens afgevraagd WAAROM de vraag naar koemelk zo is afgenomen. Bent u tegen de (witte) stroom aan het inroeien..? Want uit heel veel studies, wetenschappelijke studies, blijkt en is bewezen, dat melk een keiharde sloper is van jouw fysieke lichaam… Werkelijk. Lees rustig door.

Ik wist hier al het een en ander van, drink ook al meer dan 10 jaar geen druppel melk meer, maar schrok me werkelijk een witte neus toen ik het artikel las. Hoe is dit mogelijk, dat deze aanslag op onze gezondheid maar door mag gaan?

x

De Haarlems arts Dr. Coos Beunk schreef een bijzonder gefundeerd artikel over Melk de Witte Sloper.
De Haarlems arts Dr. Coos Beunk schreef een bijzonder gefundeerd artikel over Melk de Witte Sloper.

In het prima tijdschrift ‘Frontier’ schreef homeopathisch arts Coos Beunk uit Haarlem in 2008 een uitmuntend artikel, waarbij hij werkelijk ALLE wetenschappelijke onderzoeken naar de werking van koemelk op het menselijk lichaam aanhaalde.  Wij hebben contact gelegd met Dr Beunk, om zijn goedkeuring te vragen, het artikel hier rechtstreeks nogmaals geheel te plaatsen en inmiddels heeft hij hiervoor toestemming gegeven. Het Frontier-artikel kun je HIER als bestand downloaden.  HIER is ook de website van Dr. Beunk, waar alle onderdelen, zoals die in het artikel vermeld zijn, ook los te vinden zijn.

Ik zou zeggen, zegt het voort. In ieder geval aan al die vrouwen die melkproducten gebruiken om hun botten te verstevigen en osteoporose (botontkalking) tegen te gaan. Helaas blijkt uit gefundeerd wetenschappelijk onderzoek, dat melk precies dát doet, wat je niet wilt.. Het versterkt het proces van botontkalking, omdat componenten van koemelk de opname van kalk uit je spijsverteringskanaal zwaar bemoeilijken..!!!

Wanneer je kalk nodig hebt, zijn er veel groentesoorten, die veel calcium bevatten, zoals donkere bladgroenten. Maar ook sesamzaadjes zijn er rijk aan. De kleine sesamkoekjes zijn daarom ideaal voor kinderen, als vervanging van koemelk.

Zo begon het eind jaren 1960. Joris Driepinter die ons adviseerde toch écht 3 glazen melk per dag te drinken. MELK MOE(s)T!
Zo begon het eind jaren 1960. Joris Driepinter die ons adviseerde toch écht 3 glazen melk per dag te drinken. MELK MOE(s)T!

En dan is er van de week de oproep van Mevr. Gerda Verburg. Jonge, jonge, wat een ongefundeerde uitspraken van nota bene een minister! 90% Van de ministers is wetenschappelijk geschoold, maar je ziet maar weinig werkelijk wetenschappelijk wijzen in deze ministersploeg.

JE HOORT ALS MINISTER TOCH NIET DIT SOORT ADVIES TE GEVEN, WANNEER JE OVERAL KUNT OPZOEKEN EN NASLAAN WAT KOEMELK JE LICHAAM AANDOET..!

Naar onze mening is het zelfs nog strafbaar wat de minister doet. Ernstige nalatigheid kan haar verweten worden!

Maar wij schatten de kans hoog, dat jij dit verhaal over ‘Melk-de-Witte-Sloper’ waarschijnlijk ook nog niet kent, . En let wel: het is een wetenschappelijk verhaal, geschreven door een gediplomeerd arts. De door hem aangehaalde wetenschappelijke onderzoeken laten geen ruimte voor twijfel.. MELK IS KEIHARD EEN WITTE SLOPER VAN JOUW LICHAAM!

Het meest gehoorde argument dat melk je voorziet van onmisbare calcium is wellicht nog wel de grootste dwaling in onze maatschappij. En natuurlijk.. ook ik heb liters melk weggeklokt. Zeker in de puberteit, toen je in de groei was. ‘Het was toch goed voor me’  ‘Heerlijk zo’n glaasje melk’..

Doe jezelf een groot genoegen en lees dit verhaal. Wellicht krijg je het idee dat je eigenlijk helemaal niets meer kunt drinken, maar dat is grote onzin; het gaat simpelweg om het aanpassen van ons voedingsgedrag aan gezonde voeding. En NIET AAN WAT ANDEREN ZEGGEN DAT GEZOND IS, TERWIJL HET OMGEKEERDE WAAR IS..

Mevrouw Verburg heeft hopelijk de moed dit artikel ook te lezen; hopelijk komt ze terug op haar woorden. Die zijn werkelijk niet meer van deze tijd. De slogan ‘Drink meer melk’ is daarentegen bijna misdadig.. Helaas kunnen wij, ná het lezen van het goed gefundeerde artikel van Dr. Coos Beunk, niet anders concluderen.

In het belang van de melkveehouderij: Gerda Verburg stop met die onzin!
In het belang van de melkveehouderij: Gerda Verburg stop met die onzin!

En dat dan ook nog eens een minister deze uitspraak publiekelijk laat klinken zegt meer over deze minister dan over de inhoud van haar boodschap.

Maar als je de krantenberichten over deze uitspraak doorleest, blijkt dat mevrouw de minister deze uitspraak dus niet doet in het belang van jouw, mijn of haar gezondheid, maar vanuit de economische achtergronden van de melkveehouderij… En dat is dus weer een onvervalste gotspe, of in ander goed Nederlands, een brutaliteit!

We zijn hier dus geen burgers die gezond moeten zijn, nee.. We zijn melkkoetjes die economisch productief moeten zijn. Melk drinken in het economische belang van het land. Ongezond? Welnee, we zijn er toch allemaal gezond groot van geworden?

Jij mag het, zoals altijd zeggen!

122 gedachten over “Melk de Witte Sloper! Melk ‘moest’!

 1. Voor Maijida je hebt helemaal gelijk ! Ik persoonlijk ben bezig (heel lullig) om steeds minder vlees te eten eigenlijk eet ik nu alleen maar gehaktballen omdat dat makkelijk te negeren is het is een balletje en verder geen referentie aan vlees (weet dat dit hypocritisch is) maar zo ben ik aan het afkicken en weet zeker dat het goed gaat komen ! Dan voor mij helemaal geen vlees meer en dat doet mij goed voor mij geen beestje meer dat voor mij dood moet ~! Denk dat ik er heel gelukkig van ga worden ! Maar dat is een keus toch ? Voor iedereen een keus ! Heb een tijdje geleden de 10 geboden gelezen van de indianen en dat heeft mijn ogen nog een keer geopend : neem wat je nodig hebt en niet meer en zo probeer ik nu te leven ! Valt niet altijd mee maar ik wil het !
  Allemaal welterusten !

 2. Dag

  De opname van Ca heeft boor nodig als spoorelement
  Vaak is er gebrek aan en het is niet te vinden als voedingssupplement
  Zie tijdschrift Raum und Zeit
  Geef een e-mail adres waar ik indien gewenst een scan van de betreffende pagina’s kan toe sturen
  Groeten
  J.B.

 3. Tja, ook ik heb enige tijd terug aan de minister gevraagd waarom ze melk promoot. Het is in economisch belang. Stel je voor dat men geen melk meer gebruikt, dan stort de nederlandse melkindustrie in. Ik hoop dat steeds meer mensen informatie verzamelen via internet (bv ook over de schade van vaccinaties) en zelf hun conclusies trekken.

 4. wat ben ik blij dat ik dit lees !! In het ziekenhuis waar ik werk doe ik botdensitometrie-onderzoeken en het advies van de behandelaren is tot op de dag van vandaag: eet veel Calcium en ik bedoel: drink veel melk en eet Ca-pillen mét dan nog een pil die je maagslijmvlies aantast, die ervoor moet zorgen dat die Ca dan ook wordt opgenomen.
  Ik krijg patiënten die slechts worden doorgestuurd met de opmerking: ‘heeft een zuivelaarm dieet’of: gebruikt geen/weinig zuivel’.
  Toen ik een paar jaar geleden een congres van de Osteoporose Stichting bijwoonde en aan de microfoon vroeg hoe het kon dat er in Nederland, het land waar zo’n beetje de meeste zuivel wordt geconsumeerd, zoveel osteoporose vóórkomt en in Japan, waar men geen tot weinig zuivel consumeert,eigenlijk amper osteoporose voorkomt. Het antwoord was dat ik me liet misleiden door ‘alternatief gewauwel’.
  Toen zag ik de achtergrond: een grote stand van Campina.
  Lekker objectief die osteoporose stichting!

  1. Klopt Carla melk zorgt juist voor botontkalking eet beter noten of chocola en dan niet de chocola uit de winkel geen witte chocola dat eigenlijk geen cacao bevat (alleen cacao boter en suiker)Ik ben bij Advanced clinical Nutrition geweest waar ik ook even met Dr Beunk heb gesproken deze man is heel kundig en spreekt gewoon de waarheid . Er zijn teveel belangen die op het spel staan voor de zuivel industrie Melk moet je gewoon bij je moeder halen en daarna over gaan op water mits dit goed gereinigd is (gebeurt ook niet in nederland) Ons water bevat hormoonen uit de pil maar ook antibiotica resten en andere medicijn resten die de waterzuivering makkelijk kan verwijderen met ionisatie van water wat beuten europa in Japan bijvoorbeeld al wordt gedaan en in zeer goede restaurants waar je met dit water de pesticiden makkelijk in 5 minuten van je groente en fruit afwast (de vette laag lost op waar pesticiden mee vermengd zijn) Bezoek eens mijn Blog http://www.thepowerofchocolate.org daar staan wat leuke artikelen.

   Fijne dag nog

   Peter Langelaar
   Gezonde chocolade consulent te Groesbeek

 5. rauwe melk van biologisch/dynamische afkomst is heel anders als fabrieksmelk. Wel gezond.
  Fabrieksmelk is een totaal ander produkt als rauwe melk. Fabrieksmelk heeft veel bewerkingen ondergaan waardoor het niet geschikt is voor de mens maar wel voor de industrie.
  Lees maar eens op de website van Weston A. Price. Deze Amerikaanse tandarts heeft in de jaren voor de oorlog zelfbetaald onderzoek gedaan naar fysieke degeneratie en heeft ontdekt dat dat door onnatuurlijke voeding komt. (geindustrialiseerde voeding – ook melk) Wie ziekte eet, krijgt ziekte, en wie gezond eet wordt gezond. Zo simpel is het!

  1. Tja dan laat je de kaas voortaan ook maar staan , melk dronk ik al niet meer

  2. Eja dan laat ik de kaas ook maar staan voortaan , melk dronk ik al niet meer.

  3. Tja , als je eenmaal weet dat kaas eigenlijk een berg bacteriestront is krijgt het woord ‘delicatesse’ een heel andere betekenis hè ? :mrgreen:

  4. Dan laten we ook het Rochefort kaasje maar voor wat het is, erh idem voor het biertje en dat we het plaatsje dan ook voortaan maar voorbij rijden. Je bent zo gebactiereerd door Dickmakende gepastueerde melkzuur maken propaganda. Ik ga wel ergens anders lopen te rocken.

   Het schimmelkaasje Danish Blue….

  1. Melk vormt een slijmlaag op de ingewanden.
   (Bron: boek: ‘Eet je fit’.)
   De consumptie van melkproducten wordt steeds vaker in verband gebracht met klachten zoals migraine, huidproblemen, astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, chronische verkoudheid, allergieën en artritis. Melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym lactase, dat nodig is om lactose (melksuiker) af te breken, wordt maar tot ons derde jaar in voldoende mate aangemaakt. Het (gedeeltelijk) ontbreken van het enzym lactase zal bij grote consumptie van melkproducten tot problemen leiden. Melkproducten kunnen een slijmlaag achterlaten op de tere darmslijmvliezen, en dat kan een verminderde opname van voedingsstoffen tot gevolg hebben. Zure melkproducten en geiten- en schapenkaas worden beter verteerd en zijn minder slijmvormend.

 6. Joris Driepinter. Ons grote voorbeeld
  Joris Driepinter werd als voorbeeld gesteld. Hij dronk drie glazen melk per dag. Maar, het is slecht afgelopen met Joris. Inmiddels is bekend dat Joris een flink aantal allergieën heeft gekregen en hyperactief is. Hij zit in een rolstoel omdat hij zes keer zijn heup heeft gebroken. Dus dat verhaal van 3 glazen per dag is heden ten dage zeker niet meer aan te raden. 😆

 7. Guido, misschien een tip voor jou, dit weekend is er in Amsterdan het 3-daagse Food Film Festival. Morgen, zaterdag 23 maart, wordt om 11 uur ’s morgens de Nederlandse premiere gedraaid van de film “Milk?” van de Canadese filmmaker Sebastian Howard. De moeder van Sebastian Howard haalde toen hij een kleine jongen was alle melkproducten uit zijn dieet als hij als kleine jongen verkouden was of leed aan oorontsteking. Sebastian vond dat erg verwarrend, omdat over melk altijd werd gepredikt dat melk goed is voor de botten, dat je er sterk van wordt en er 3 glazen van per dag moet drinken. Hij is daarom als volwassene op zoek gegaan naar antwoorden op de vraag of melk nu gezond is of niet.

  Zonder dat ik de film gezien heb, zegt mijn gevoel dat deze film een genuanceerder beeld geeft van de werkelijkheid dan ” Melk, de Witte Motor” of Melk, de Witte Sloper”. Ik kan met beide generalisaties niet zoveel!

  1. Overigens komt in die film uitgebreid een Canadese boer aan het woord, die heel sterk promoot het gebruik van rauwe melk in zuivelproducten. Voor deze boer, Michael Schmidt, is melk gekristalliseerde liefde. “Melk is het eerste wat een baby krijgt als de baby los is van de moeder. Melk is het enige dat ze verbindt. Als je daar verder over nadenkt is het pure opoffering van de koe dat zij haar melk levert om anderen te voeden. Ik vind het heel fascinerend om er zo naar te kijken. Om te weten wat brood is, moet he honger hebben. Om te weten wat water is, moet je dorst hebben. Om te weten wat melk is, moet je liefhebben. Melk is de fysieke uiting van Liefde”.

  2. @ dick
   Om de melk van de koe te kunnen”krijgen”wordt wel het kalf van de koe( voor wie de melk eigenlijk bedoeld was ) gescheiden. Dat vind die koe niet leuk, vervolgens wordt er door manipulatie ( consequent melken) de toe-stroom van melk , die anders opdroogt, in stand gehouden. Niets de liefde van de koe ,niks gekristalliseerde liefde . Eerder gekristalliseerde wanhoop en uitbuiting , als je het mij vraagt! Jij kijkt door een beslagen roze ( door belangenverstrengeling, immers hangt je baantje niet af van de consumptie van de melkproducten)bril , en noemt uitbuiting van de koe ( wiens levensverwachting drastisch is verlaagd door de hedendaagse schaalvergroting van de uitbuiting)het schenken van liefde ??? Lijkt mij een beetje orwelliaans !

  3. Ach, Marcel, zoals met alles in het leven: Kijk je met de ogen van het glas is halfleeg of met de ogen van het glas is halfvol 😉

  4. En Marcel, dit is geen baantje…. ik heb hier Bewust voor gekozen (uit vele andere mogelijkheden) omdat ik het gevoel heb dat ik hier, zoals Alice dat zo mooi noemde, kan “springen tot in het ombegrensde”. Ik zie in mijn huidige werkomgeving een vat met onbegrensde mogelijkheden om bij te dragen aan….

  5. @ dick
   Ik kijk niet in glaasjes half leeg of half vol, is exact hetzelfde qua inhoud!En juist dat is waar ik naar kijk, jij propageert melk als zijnde de ultieme uitgekristaliseerde liefde geschonken door de koe. Ik vertel hoe het werkelijk is vanuit het zichtspunt van de koe.
   Wat zeiden de jezuietische slavenhandelaars? “Eigenlijk begaan we een daad van medemenselijkheid jegens de zwarte afrikanen door hen uit hun erbarmelijke toestand te halen naar het ontwikkelde deel van de wereld”Tuurlijk dat is een manier om het te beschrijven , denk alleen dat de slaven er een beetje anders over dachten. En zo is het ook met koeien het is niet uit liefde voor de mens dat ze hun melk geven , het wordt hun kinderen afgepakt door de mens.
   Of wilde je de melkproductie van een mensenvrouw kunstmatig laten doorgaan en dan zeggen dat het een ultieme uiting van liefde is dat jij die melk drinken kan?Wat een onzin zeg.
   Bovendien heb ik van jou begrepen dat je een vorstelijk salaris opstrijkt door die ‘goedentierendheid ‘van de koeien, maar feitelijk ben jij medeverantwoordelijk voor het uitknijpen van die koeien beste dick.je stelt zelfs het volgende nog even heel duidelijk in jouw comment.

   Melk is het eerste wat een baby krijgt als de baby los is van de moeder. Melk is het enige dat ze verbindt.

   Buiten het feit dat dat wel een heel bekrompen idee is over moederliefde, erken je expliciet de ‘misdaad’die wordt begaan door de melkindustrie jegens de koe en haar’baby’ . Juist hetgeen hen na het loskomen van elkaar bind ontneem jij. En dat beste dick vind ik een facinerende manier om naar het geheel te kijken. :mrgreen:

  6. Marcel, die uitspraken onder 59.1 over melk als “gekristalliseerde liefde” zijn niet van mij, maar van die Canadese boer, Michael Schmidt ( tekst staat tussen quotjes, even je bril opzetten, Marcel 😉 ).

   http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Schmidt_(agriculture)

   Deze boer uit Ontario is best een interessante man, want hij heeft heel lang ervoor gevochten om ongepasteuriseerde (dus melk direct van de koe) aan de man/vrouw te brengen en is daarvoor zwaar vervolgd door de authoriteiten in Canada. Ze hebben zelfs bij een politie inval al zijn gereedschappen meegenomen, als ik het goed begrijp.

   Marcel, ook ik vind dat melk een spirituele betekenis heeft. Als klein kind van 5/6 jaar oud wilde ik altijd melkrijder ( het niet meer bestaande beroep van bussen melk naar de zuivelfabriek brengen) of dominee worden. En eigenlijk liggen beide beroepen in hetzelfde vlak. Ze houden zich beide bezig met het voeden, is het niet fysiek dan wel spiritueel. Het is niet alleen het lichaam dat gevoed moet worden, maar ook onze geest! Ik vind dat ik nu beide beroepen enorm goed kan combineren in mijn huidige baan! Er is in de ruim 4 jaar dat ik hier werk al een enorm ander “klimaat” ontstaan, waardoor er een “voedingsbodem” is gevormd, waarin hele mooie dingen gebeuren. En dat doen we met zijn allen in verbinding, ik mag er gelukkig onderdeel van zijn. En ik weet niet waar je het vandaan haalt dat ik hier schandalig veel verdien. Ik heb juist in het verleden schandalig veel geld verdiend, maar voelde me in een klimaat van op macht en geld beluste multinationals niet meer thuis en heb toen ruim 4 jaar geleden er Bewust voor gekozen om in financieel opzicht 2 stappen achteruit te doen ( ik klaag absoluut niet, hoor, integendeel ik ben heel tevreden), maar in werkbeleving en voldoening 10 stappen voorruit

  7. @ dick
   Ik heb mijn brilletje op , en lees wat jij schrijft. Melk is niet voedend alleen in de eerste levensfase , daarna is het afbrekend voor het menselijk organisme . Dominees zijn niet voedend , zelfs niet in spirituele zin, daar ze zich tussen de mens en zijn schepper plaatsten en zichzelf daardoor onmisbaar maken voor hen die ze aanvaard als geestelijk leider. Nee beste dick half vol of half leeg is een verwijzing naar dualisme en oordeel, en gaat voorbij aan waarheidsvinding. Immers het zijn juist die kretelogien die worden gebruikt om hele volksstammen te knechten in naam van ( vul maar in)….. Het maakt dat mensen zich in verschillende kampen wanen en stimuleert niet de eenheid te erkennen. Een dominee waardig dat dan weer wel!

  8. Marcel, toen ik 5 jaar oud was, beste Marcel, maakte ik deel uit van een protestants- christelijke traditie. Ik heb er zo vanaf mijn pubertijd afstand van genomen en voelde/wist na bijna 40 jaar dat ik helemaal “vrij” was geworden. Ik bedoel daarmee dat ik de betekenis van IK BEN volledig in mijzelf had geintegreerd. En toen kwam bij mij ook de oorspronkelijke betekenis van “dominee” bij me binnen. Het betekent niets meer en minder dan rabbi, meester. En dan in de betekenis van Meester over Mijn Eigen Leven. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar leven. Iedereen mag Meester worden over zijn/haar Eigen Leven. Er is niet een Boven en een Beneden. Niemand mag zich paus of dominee noemen om zich zo te plaatsen tussen de Schepper en de Mens. IK BEN betekent dat je de Schepper bent van je Eigen Leven. Dat is de Ware Betekenis van The Secret! De Kunst is alleen om dat in jezelf te integreren, dan verandert alles in Goud!

  9. @ Dick

   Voor jou is het een reclame bussines om je geld er mee te verdienen, voor mij is het gezien de eerlijkheid die er achter steekt en naar diep gaand onderzoek blijkend is dat ik van al die zuivel-troep slecht werkende nieren van heb gekregen. Heel veel mensen die het ook nuttigen in een ruime hoeveelheid krijgen er suikerziekte van. Bij het drinken van een vol glas , stijgt de suikerspiegel! In pure Gen-Tech vrije koeien is de melksuiker anders van structuur dan lactose, maar daar wil jij ook je vingers niet aan verbranden. Buiten lactose is het nuttigen dan ook een ware plaag als dialyse patiënt dat het enorme grote vervuiling in het lichaam onstaat van ‘Fosfor’ wat niet door de nieren meer er uit wordt gefilterd maar dwars door de huid naar buiten komt. Veilig produkt ? Wel nee je wordt er echt doodziek van. Ik ben al overtuigd wat wel en wat niet gezond is aan die rommel en laat me niet meer de Kaas van mijn broodje eten, door smeerkezen die er een broodwinning aan overhouden ondanks mijn gezondheid.

   @ Marcel, ik geef je gelijk zelfs Gele vla is ook niet goed voor onze consumptie, opzoek naar een beter geel wonder sapje.

  10. Ach, Paul, ik ben de laatste die zal zeggen dat Melk gied is voor Elk, ieder lichaam zit weer anders in elkaar. Mijn lever en nieren verdragen bijvoorbeeld heel slecht alcohol, dus ik drink geen/nauwelijks alcoholische dranken. Slechts bij uitzondering een keer een biertje of een glaasje wijn. De kunst van het leven is om die dingen te eten en te drinken die jouw lichaam nodi hebben en verdragen. Dat is gewoon een kwestie van aanvoeleb. Ik verdraag oom geen zwaar vlees meer, terwijl ik altijd verzot was op een heerlijk biefstukje. Ik laat het gewoon staan nu. Ik weet zeker dat heeeeeeel veel mensen maar wat blij zijn dat er zuivelproducten beschikbaar zijn, denk aan de babyvoeding of een heerlijk stukje kaas of een lekker kwark. Mmmmmmm. En Paul, hoe meer comments je geeft, destemeer reclame voor de melk 🙂

  11. Nou nog maar een beetje ‘reclame ‘voor melk dan?
   -Melk is na de periode van kind zijn schadelijk voor het menselijk organisme.
   -Alleen door leugens valt melk te verkopen wisten mensen de waarheid over melk zouden ze het laten staan.
   -Melk wordt ontstolen aan koeien , en die geven het niet onbaatzuchtig weg.
   – Als melk tegen wereld handels prijzen zou worden verhandeld zouden een hoop boeren hier hun bedrijf kunnen sluiten.
   -Een koe geeft niet vanzelf melk , dat doet ze alleen wanneer ze heeft gekalft, de melk is namelijk voor het kalf bestemt.
   -Om te zorgen dat de melkproduktie in de koe niet stilvald( wat een natuurlijk proces zou zijn) wordt de koe ,nadat het kalf is verwijdert , elke dag 2x gemolken . Dat is hetzelfde als een vrouw nadat de baby aan de flesvoeding is gezet dagelijks enkele keren zou worden gekolft, ook dan valt de productie van moedermelk geruime tijd te rekken.
   Allemaal uit de lucht gegrepen, verzonnen argumenten? dacht het niet. Daarom in de herhaling het linkje van cozmic.
   http://www.youtube.com/watch?v=r9XuYRoqo1A

  12. Ach, Marcel, als ik al die trieste verhalan van jou hier allemaal beluister (glas halfleeg), dan is het misschien geen verkeerde gedachte om nasst je moestuintje straks een plekje in te ruimen voor een kalverkampje. Dan kun je zelf de kalfjes opvoeden (heb je ws tijd genoeg voor als ik jouw beluister) en dan heb je straks voor een paar centen je eigen melk. Kun je ambachtelijk kaas, boter, kwark en yoghurt maken en voorzie je zelf i n je eigen voedselvoorziening, naast de opbrengst van je moestuintje. En kun je misschien ook nog ene paar mensen bij jouw in d ebuurt gelukkig maken met biologisch voedsel. En tegelijkertijd geeft het heeeeeeeeeeeeeeeel veel positieve energie als je weer een uitdagaing in je leven hebt, naast de opvoeding van je dochter. Allemaal onbaatzuchtige tips, Marcel. Zie maar wat je er mee doet :). Alles wat je doet, doe je uit Vrije Wil, niets maar dan ook niets mag je afschuiven op een ander. Succes ermee! Als de kalfjes geworden zijn tot vaars of koe, dan kom ik wel een keertje langs om van je eigen gemaakte kaas of boter of kwark of yoghurt te genieten 😉

  13. @ Dick

   Om jou zit ook een verfromelde kartonnen wegwerp verpakking, met 0% Vette kop en 0% zoete domi-ja reclame. In de kleine lettertjes op je achterkantjes staat meer dan de toegevoegde waarheid. Oppervlakkig bezig zijn is wat ik van je leer, steeds in herhalingen terug vallen op symptomen achtige basis. Weinig constructief hoe erg je dingen opvat uit een verwaarloost stukje leven waar je flink van buiten bezigt bent geweest, hoe zou dat anders om kunnen wezen als je netjes en matig door het leven zou hebben geleefd met een spoor van verkeerd voorgelicht en genuttigd materiaal.

   Aaaah ik merk de laatste tijd dat je profiel aardig doorzichtig wordt, niet in een transparant jasje maar dat je geen kennis vergaard op de lange afstand of wat er verder allemaal kan gebeuren. Doen we een duit eigen zakje hier dan heb jij gelijk al voor opgelegd commentaar dat je het beter weet, dan ik het zelf kan veronderstellen. Dacht eerst je bent een pracht mens, maar je valt bij mij allang door de mand dat je nummer zoveel bent die door het leven gaat met een melk snor van hier tot ginder….

   Doe mij maar een Alprootje als het toch om reclame gaat, dan een belachelijke Melk-Unie koeien van een reclame. 😉 😉 😉

  14. @ dick
   Sarcasme gaat je slecht af beste dick. En ik laat de kalfjes liever bij hun moeder, dus die ‘onbaatzuchtige tip’van jou kan ik slechts opvatten als een medeplichtig wensen te maken aan het vernielen van de liefde tussen een moeder en haar kind . Dank je daar pas ik voor
   Ook je veroordelende toontje is een ware eyeopener voor mij, immers de facade begint af te brokkelen. Het spelen op mijn situatie kan me verder geen ruk schelen beste dick, ik ben niet de reden voor niemand tot het ontnemen van geluk, kun jij hetzelfde zeggen?
   Ik kan wel merken dat jij geen ervaring hebt in het opvoeden van een dochter in je eentje( uitdaging genoeg hoor) en dat het je ook ontgaan is hoeveel van mijn vrije tijd ik besteed aan onbaatzuchtig vrijwilligerswerk ten behoeve van de maatschappij. Dat zou ik niet willen vergallen door de mensen hier in de buurt te gaan vergiftigen met welke melkprodukten dan ook!
   Verder geef je er blijk van niet te weten wat de kostprijs voor het houden van kalveren en de kostprijs voor het produceren van een liter melk is , daar je het over een paar centen hebt. Nee beste dick vanaf nu zet ik je in het hokje ( ook al denk ik niet graag in hokjes) van de manager pur sang, denkt niet verder dan een neus lang.
   Als laatste wil ik je nog even meegeven dat ik energetisch lees en dus achter jouw woordjes kijk , en ach man wat een wrok en ellende komt daar voorbij . Sterkte gewenst daarmee , alles wat je doet en voelt doe je uit eigen vrije wil , dat kan je niet afschuiven op wie dan ook . Die verantwoordelijkheid ( dus ook de medeplichtigheid aan het uitbuiten van dieren) rust op je eigen schouders.

  15. @ Marcel

   Dick doen we voortaan wel af als: ‘een Pasteurisatie Mannetje’, die steeds Dominerend in Goddelijke overtuiging is en zijn Wit-Magisch tover drankje wilt slijten in alle overvloedigheid. Hij die zich maar beter kan verstoppen achter die 200 omgekapte Eiken bomen. Hij die mij geschaadt heeft met mijn gezondheid en daar nog steeds graag mee wilt spelen heeft er een probleem bij gespijkerd. Hij die het wist al die tijd en eigenlijk niet langs durfde te komen, valt inderdaad nu door het mandje heen.

   @ Anna11

   Dank YOU wel voor die geweldige tuin er niet in linkje, voel me ineen weer een stukkkkk beter…..

  16. @ Dick

   rBGH staat voor koeienmelk produktie Gen door Monsanto in Gen-Tech Koeien, jij wilde niet mij serieus nemen wat men in Duitseland bedoeld met Gen-Tech Frei. Het veroorzaakt wel degelijk diabetisch en allerlei darm, lever en nierziektes. Dick je draait steeds om de hete brij heen en nu probeer je weer je straatje schoon te praten. Achter jou blijkt in geur en kleur iemand die graag duisterlijke waarheid wil verhullen door rommel op de Nederlandse markt te brengen. En dan met aantijgingen rare Priet Praatjes op te hangen tegen iedereen die iets verondersteld dat het niet klopt.

   http://naturalsociety.com/banned-in-27-countries-monsanto-rbgh-dairy-milk-products/

   “Al is Je leugen nog net zo snel, mijn waarheid achter haalt die van Jou wel”

  17. @ anna11
   bedankt voor je idd zeer lezenswaardige linkje , een must voor elke ouder van nu!

  18. @ dick
   Het zou je sieren beste dick als je de linkjes hier gegeven door bv. cozmic en anna werkelijk serieus nam .Op die manier zou je werkelijk een verschil kunnen maken vanwege de positie die jij inneemt. Want stel je niet zelf het volgende?
   “Ik zie in mijn huidige werkomgeving een vat met onbegrensde mogelijkheden om bij te dragen aan….”
   En zou het niet byzonder fraai zijn wanneer je de waarheid omtrend melk openbaar zou maken ?Het open einde aan je stelling van hierboven op een menswaardige en positieve manier sluitend maken? Op die manier bijdragen aan een gezondere en menswaardiger samenleving.

  19. Na dit hele lijntje nog eens terug te hebben gelezen valt mij nog zo het een en ander op. Beste dick hoeveel weet jij van koeien? Het valt mij namelijk op dat jij schijnt te denken dat ook vaarsen melk geven! Nou wil ik niet lullig doen maar een vaars is een koe die nog niet gekalft heeft, en derhalve nog geen melk produceert. Dus te verwachten dat ik van een vaars rauwe melk kan betrekken om producten van te maken en rond te delen( als ik dat al zou willen) is wel erg dom.
   Ook is het duidelijk dat de enige persoon hier die het over halfvolle glazen heeft jijzelf bent en wel op een manier die nogal aanvallend veroordelend is , en voorbij gaat aan mijn observatie dat een half vol glas evenveel inhoud bevat als een halfleeg. ( een hint van mij naar jou om vooral op inhoud verder te gaan) Je weet dat handig te omzeilen echter .
   Nogmaals dick hetgeen je doet doe je uit eigen vrije wil , je kunt niemand maar dan ook niemand de schuld geven van je keuzen en dient de verantwoordelijkheid zelf te dragen , sterkte daarmee.

  20. Anna, 59.14, geweldig mooie reclame voor melk, Anna. Ik kon het niet beter bedenken.

   ” In de Hindu traditie is de koe een heilig dier, vereerd om haar vermogen om planten en gras te transformeren tot melk, Rijk aan voedingsstoffen, nectar voor het menselijk organisme, een elixer, een energiegevende stof.”

   en even verder

   ” In de aryuveda ( de indische medische wetenschap, redactie Dick) wordt melk op velerlei manieren therapeutisch ingezet. Onder andere vanwege de eigenschap dat melk in het lichaam gemakkelijk wordt omgeset tot semen en omdat zij genezing bevordert en nieuw bloed produceert. Verder wordt melk als voeding beschouwt voor zowel de psyche (ook goed bij ADD, redactie Dick) als voor het fysieke lichaam en geeft zij innerlijke, uiterlijke, mentale en fysiek kracht. melk bevordert het gezichtsvermogen (misschien ook goed bij POTS en oogmigraine, redactie Dick) en stimuleert groei en ontwikkeling en verjongt het menselijk organisme”

   Ha, ha, nu begrijp ik dat ik al jaren geen lenzen meer nodig ben en dat mijn ogen een stuk beter zijn dan een aantal jaren geleden en nu begrijp ik dat ik nog zo strak in het vel zit ondanks mijn bijna 57 jaar en nu begrijp ik dat ik meer vitaliteit en levenslust heb dan ooit ;). Ik consumeerde heel lang geen zuivelproducten, maar sinds ik ruim 4 haar geleden ging werken voor deze zuivelfabriek heb ik wekelijke recht op 3 pakken yoghurt of melk of karnemelk en sindsdien is mijn gezondheid met sprongen vooruit gegaan. Ik voel me gewoonweg een jonge Adonis 😉 Jippie, jippie jee!!!!

  21. Of hoe je met oogkleppen op alleen dat eruit pakt dat je gebruiken kan voor een leugenachtige propaganda , om je baantje zeker te stellen. Om onder je verantwoordelijkheid uit te komen en de waarheid een slag in het gezicht te geven, je moet maar durven!

  22. Op zo’n manier had je het 70 jaar terug nog ver kunnen schoppen door concentratiekampen als een gezellig familie uitje te kunnen promoten . Knippen , plakken en editten tot er geen spaan van de orginele context over is . Gelukkie dat je geen ziel hebt , anders was die wel heel erg goedkoop verkocht .

  23. Ben deze discussie met stijgende belangsgtelling aan het volgen..
   Je mening hebben Dick is 1 ding, maar volhouden dat je gelijk hebt en niet zien dat je mening gekleurd is, omdat je tot over de oren in de melk zit, is weer een ander ding..
   Jij gelooft in het goede-der-melk, dus let it be man. Wie wil je overtuigen, die dat toch niet wil. Het artikel hier op de site, laat wetenschappelijke bewijzen genoeg zien, op basis waarvan je rustig kunt concluderen, i.m.o. dat koemelk voor geen meter deugt. Zeker niet de gepasteuriseerde soort, vol met anti-biotica.
   http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/melk-de-witte-sloper-beunk-document.pdf
   Pffff… maar goed, let it be. No milk today for me.
   Aan een vriend gezien, die rood geïrriteerde huid op ondergezicht. Stopte met melk en binnen 14 dagen helemaal niets meer. 5 jaar of langer mee gelopen!
   Fijn weekend verder.

  24. Guido, ik mag toch van een hopenlijk beetje gekwalificeerde en te respecteren redacteur verwachten dat ie even zich inleest, voordat ie z’n mening uit. Ik heb mijn mening niet gegeven. Ik heb onder 59 aangegeven dat er dit weekend in Amsterdamn een Food Film Festival plaatsvindt warain een film draaide (op zaterdag) mer de titel “Milk?”en dat ik jou aanraadde om die film eens te gaan bezoeken. Mijn gevoel is dat in die film geprobeerd wordt om de voors en tegens van mellk eens van verschillende kanten te be benaderen. Dat zou je goed moeten doen dat er een en/en discussie plaatsvindt. Maar ergens in jouw leven heb je blijkbaar een fobie opgelopen (misschien omdat de mek door je moeder dooor je strot is geduwd) , waardoor je een afgrijzelijke afkeer hebt aan melk. Het slaat helemaal nergens op, omdat je absoluut niet de objectieviteit onder ogen wilt zien! je kijkt door een enorm gekleurde bril! Praat me nooit weer over en-en , want je bent voor mij in dit opzicht niet meer geloofwaardig en heel erg selectief. Als je mijn woorden objectief beschouwt, zul jij nergens aantreffen dat ik onverkort melk slechts alleen maar aanprijs. Ik geloof absoluut, net als dat voor zoveel zaken geldt, dat ook aan melk positieve en negatieve zaken kleven. Alleen heb ik wel de behoefte om enige nuance aan te brengen. Maar ga lekker zo door, Guido, langzamerhand is voor mij wel duidelijk aan het worden hoe de hazen hier lopen en wordt er kleur bekend. Alleen maar goed voor de transparantie 🙂

  25. @ dick
   Zo jongen ga je lekker? Je lijkt een beetje last van projektie te hebben , ik noem het liever schelden op je spiegelbeeld. Of in goed nederlands “de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet”. 🙂
   Nee even serieus dick, Jij lijkt alleen teksten uit te lichten ( eventueel uit hun context te halen) die passen in jouw propaganda praatje over melk. Dat is je goed recht natuurlijk en je mag vinden wat je wilt. Het wordt alleen anders als je tegen beter weten in je stelling verdedigt en niet ingaat op zaken die jouw inzicht ondermijnen. Het wordt dan een heel eentonig liedje dat je zingt en ook weinig bewustzijnsverruimend. Sterker nog je maakt je ermee medeplichtig aan misleiding als blijkt dat je opponenten( je lijkt ons zo te zien) gelijk blijken te hebben. Je dient dan zeker niet de transparantie die jij zegt voor te staan. Op die manier lijk je je hele handelen hier op losse schroeven te zetten ,ik bedoel daarmee het ene propageren en het andere doen.
   Ook je neiging om steeds weer ouwe koeien uit de sloot te willen halen wanneer je niet je gelijk krijgt , doet mij een beetje ‘verstoort’aan.
   Als ik het geheel even van een afstandje bekijk, Zie ik iemand vechten voor het behoud van zijn baantje ( hetgeen ik maar alte goed kan begrijpen opzich)alleen wanneer dat baantje niet bijdraagt aan een betere wereld hoe rechtvaardig je dan die strijd? Als je onwetend bent kan ik het me voorstellen, maar als je alles op een rijtje zet is melk dus voor de meeste mensen ronduit ongezond!! Blijf je dat strijden voor je baantje , dien je je aftevragen of dat je niet medeplichtig maakt aan volksverlakkerij en erger.
   Om die wanhoop in jezelf over te zetten naar de mensen hier, vind ik getuigen van een weinig ontwikkeld inzicht. En ik kan me dat toch bij jou niet plaatsen. Telkens weer als je je in een hoek gepraat voelt begin je te roepen dat je de rollen die er worden gespeeld door die en die wel doorhebt . Nu weet je weer hoe de hazen rennen . Maar je hebt er nooit bij nagedacht hoe een koe een haas vangt , en dat is nu gebeurt.De transparantie dienend.
   Denk nou niet dat ik je een rotvent vind , ik keur alleen je manier van handelen hier, en leg hem naast mijn gevoel voor ethiek. Dan kom ik tot de conclusie dat je op een slimme manier jezelf verschoont van je stellingen hier, de confrontatie mijdend.( dat noemen ze ook wel “het eigen straatje schoonvegen”). Mijn onbaatzuchtige advies aan jou luid dan ook . Beste dick maak niet jouw persoon tot gelijke van je handelen. Erken je handelen en bekijk of je zelf zo behandeld zou willen worden, trek vervolgens daar je conclusies uit , ik wens je veel sterkte en succes.

  26. Marcel, ik heb veel contacten, mijn familie komt uit de provincie, ik heb 8 jaar in Oost Groningen gewerkt, jouw burgemeester zat vroeg bij mij op de basisschool. Ik hoor veel en ik heb hier het laatste jaar ook veel waargenomen. Ook jij hebt daar genoeg van je laten zien. In mijn visi gedraag je je als een “loser”. Het is voor mij tekenent dat je nog niet eens in staat bent om zonder wrijving vrijwiller te zijn op de school van je dochter 🙂 Dat zegt me genoeg over hoe jij in elkaar steekt. En ik heb dan ook geen zin meer om energie te steken in mensen zoals jij. Ik verbind me liever met mensen die iets van het leven proberen te maken en op zoek zijn naar hun Ware Ik. Niet mensen zoals jij die zich afzetten tegen alles en iedereen, maar niet willen inzien dat alles dat door jou wordt ervaren in de wereld buiten je een reflectie is van de wereld in jouzelf. Ik merk dat we in de tijd leven dat de bokken en de geiten worden gescheiden…. en voor mij is het moment gekomen dat ik ook daarin keuzes dien te maken. Ik hoop voor je dat je nog een keertje Wakker wordt geschud en anders…. jammer

  27. @ dick
   Je veroordelingen raken mij niet daar je :
   1 Niet weet waarover je praat.( zeker wat betreft de school van mijn dochter)
   2 Probeert je op een hooghartige manier te profileren en dat altijd op jezelf zal terugkeren.
   3 Jouw veroordeling van mij meer over jouzelf zegt dan over mij
   4 Je nu toch wel heel duidelijk je ware gezicht laat zien
   Je schijnt nog steeds niet te begrijpen dat het mij echt wurst zal wezen wie wat van mij denkt! Ik ben werkelijk transparant en eerlijk. Ik laat mijn ware gezicht hier al geruime tijd zien , anders gezegd, what you see is what you get. Kun jij met droge ogen hetzelfde zeggen over jouw persoon?
   Het enige dat ik hier in dit lijntje gedaan heb is de andere kant belichten van jouw verhaal, en dat afzetten tegen jouw commentaren hier. Als jij dus verkiest tegen mij te ageren so be it beste dick. Ik hoop dat het je oplucht en ruimte geeft te reflekteren op je eigen handelen hier. Ik voel verder niet de behoefte welk gedrag van mij dan ook te verdedigen , wil je nog verder oordelen over mijn gedrag , ga je gang!
   Ik weet echter wel precies waar jij nu staat , en ik benijd die positie niet, het ga je verder goed beste dicky.

  28. Guido, nog een laatste reactie, wat ik heel erg teleurstellend en bijzonder amateuristisch vind is dat jij een hint onder 59 over het Food Film Festival in Amsterdam dit weekend niet oppakt en daar iets mee doet. Notabene een weekend lang een intenationaal film festival in Amsterdam over voedel en drinken, de belangrijkste basisbehoefte van plant, dier en mens. Als dat geen onderwerp is voor WanttoKNOW dan weet ik het niet meer. Ik ga deze site maar omdopen in “StayUnenlightened, visit the wtk chat and get frightened”. Door steeds maar weer je af te zetten TEGEN zaken ga je je met de NEGATIVITEIT verbinden! Sterkte ermee!

  29. Marcel geweldig, dit is het resultaat van het Eindspel, KLEUR bekennen. Jij hebt dat gedaan, bravo, ik doe het ook en ik voel me er uitstekend bij 🙂

  30. overigens kan ik nog een boekje opendoen over de persoon die jij “jouw burgemeester “noemt. Maar ik zal me niet laten verleiden tot oordelen, laat ik alleen dit zeggen hij valt idd in hetzelfde rijtje als de direkteur van de school van mijn dochter en jij . Een manager pur sang niet verder denkend dan een neus lang. gespeend van empathie en welk inzicht in het grote plaatje dan ook.( heb ik me toch even laten verleiden 😉 )
   Ach zoek en bedreig lekker verder dick , ik vrees helemaal niets.Nogmaals dickyboy ik lees niet alleen maar de lettertjes die je schrijft ik zie de energetische boodschap. En de mijne naar jou toe luid als volgt “ga je gang “.

  1. Fosfaat en waterstoffosfaat
   In melk zit tevens fosfaat. Dit is één van de basen in melk die het maagzuur
   neutraliseren: fosfaat reageert met waterstofionen in de maag, waardoor waterstoffosfaat
   ontstaat. Doordat de maag minder zuur wordt, worden anorganische calciumverbindingen uit
   andere voedingsmiddelen slechter opgenomen. En ook andere verbindingen waar
   waterstofionen voor nodig zijn en eiwitten, zullen minder goed worden afgebroken. De
   spijsvertering zal dus veel minder goed werken.

   Zoals eerder gezegd reageert het calciumfosfaat met de waterstofionen als de pH-waarde te
   laag dreigt te worden. Het fosfaat uit calciumfosfaat wordt dan waterstoffosfaat.
   Hierdoor zal een relatief groot percentage in het bloed bestaan uit waterstoffosfaat (de
   waterstoffosfaat uit de maag en het waterstoffosfaat uit de botten komen dan in het
   bloed). Een teveel aan waterstoffosfaat in het bloed veroorzaakt onder meer, bloedneuzen,
   overdreven angstaanvallen (voor bijvoorbeeld onweer), hyperventilatie, slappe spieren,
   grote slaapbehoefte en overgevoeligheid!
   http://www.freewebs.com/whitepoison/ingredienten.html

  2. Idem Coz ook voor Nierziekten en Diabetisch zijn, maar ook Netelroos en Bakkebaard en diverse andere soorten huid uitslagen. De nieren filteren dan ook niet meer 100% en als dan plas medicatie wordt gebruikt dan gaat de rest ook fout wanneer dan een Dieetist zuivel als aanvulling gaat voorschrijven. Zeker voor Calcium aanvullingen en vitaminen D gaat er ineens van alles fout. We kunnen er zelf NU over mee praten, is er nog een weg terug, denk het wel…

 8. Allemaal goed en wel!
  Melk de witte sloper.
  Suiker, de zoete doder.
  Wat met water?
  ‘Drink meer water’, roept men van alle kanten.
  ‘Water, het goedkoopste medicijn’.
  Wélk water?
  Dat uit de kraan?
  Dat uit de waterput?
  Dat uit de fles?
  Geen enkel water, geen enkel, ook niet uit de fles, is nog schoon.
  En nee, je water wordt ook niet schoner door het te koken. Je kookt de restanten van pesticides, medicijnen, hormonen, drugs en industriële vervuiling niet weg.
  Dat krijgen onze kinderen van in de wieg allemaal naar binnen (zelfs moedermelk is vervuild).
  Voor de meeste huishoudens is de installatie van waterzuiveraars, zoals omgekeerde osmose etc., wegens de dure installatie niet direct haalbaar, en al helemaal niet voor wie huurt.
  Ook al ben ik het met de meeste argumenten eens, toch vind ik de stijl van het artikel en van de vele reacties aan de fanatieke kant.
  Wie drinkt er nooit ’s een glaasje bier, wijn, sterke drank of frisdrank? Eet nooit ’s foute, vette boel uit de muur of het frietkraam?

  Zelf gebruik ik (bio)melk enkel in mijn koffie en de aardappelpuree.
  En ik eet alle kazen graag.

  1. Anelle, ik had deze website altijd redelijk hoog zitten, omdat iek het gevoel had, ook in de keuze van de artikelen, dat er een redelijke mate van objectiviteit werd betracht. En dat er een redactuer was die redelijk objectief probeerde de zaken te benaderen. Maar al een tijdje merk ik dat die objectiviteit verdwenen is…. Ik ben het roerend met je eens dat we bij alles wat we eten en drinken kunnen afvragen of het nog wel 100% voedselveilig is en of het wel goed is voor het menselijk lichaam.

   Ik protesteer echter uit het diepste van mijn hart op het moment dat ik meer en meer ga merken dat hier door praktisch alleen maar betweters die zelf weigeren verantwoordelijkheid te nemen, en alleen maar aan de zijlijn negatief zitten te zieken (letterlijk in de slachtofferrol kruipen) en te zeiken, ondersteund door een bevoordeelde redacteur, geprobeerd wordt om mensen die wel hun nek uit steken om tot een betere samenleving te komen in een negatieve energie te krijgen. Ik ben een heel positief voelend mens en ik zoek de verbinding met de ander om te trachten samen te werken aan die betere wereld, maar ergens is voor mij de maat vol en voel ik dat ik hier niet meer op de goede plaats ben. Ik ben heel hard bezig met mensen in ons bedrijf, maar ook met mensen voor en achter in de zuivelketen, vanuit een diepe intentie om een bijdrage te leveren aan een betere wereld om zaken in de gehele zuivelketen te verbeteren, zoals vraagstukken van dierenwelzijn, medicijngebruik, het voervraagstuk, bemestingsvraagstuk, energievraagstuk, CO2 neutraliteit van productie etc etc etc. Ik merk aan alles en iedereen om me heen dat er een intentie is om daar forse stappen te nemen en ik laat me niet in de negatieve energie drukken door een paar betweters onder leiding van een bevooroordeelde redacteur van WTK, die achter de schermen ook nog eens veel meer dan zakelijke banden heeft met iemand, die mij hier ongestraft en ongeremd volledig verrot mocht schelden omdat ik hem via de email (dus buiten wtk om) had gewezen op enig manipulatief gedrag. Ergens is voor mij de grens bereikt en dat is nu.

   WTK IS VOOR MIJ VOLSTREKT ONGELOOFWAARDIG GEWORDEN!

  2. @ dick
   Tja jongen als je door de mand valt komt dat hard aan, echter het komt de transparantie wel ten goede en dat zou je moeten toejuichen. Het is toch mooi dat je deze bewustwording mag meemaken en er onderdeel van mag zijn?
   Verder kan ik mij niet herkennen in jouw analyse van de bezoekers van deze site( hoewel ik er wel een paar ken die mogelijker wijze door hun handelen hier in dat plaatje passen). Ook verbaasd de grote woede waarin jij ontsteekt naar aanleiding van jou onwelgevallige info betreffende melk mij . Zal ik maar geen conclusie aan verbinden. Wanneer jouw argumenten worden weerlegt zou je er goed aan doen ze op hun waarde te herwaarderen, en niet dogmatisch door blijven loeien dat ze volkomen valide zijn.
   Een foute inschatting maken is niet erg , ze op een venijnige niet werkelijk transparante manier niet willen toegeven….. Nouja dat mag je zelf invullen. Het is toch wel een beetje kinderachtig om je gelijk te willen halen door direkt iedereen en alles op een site omver te schoppen? Het ga je goed dick, je hebt de transparantie gedient en hebt jezelf schijnbaar te licht bevonden om dat voort te zetten, jammer.

  3. The power of goodbye..?
   http://www.youtube.com/watch?v=NHydngA5C4E
   Altijd welkom Dick, jammer van al die projecties op iedereen. Gewoon op argumenten proberen elkaar te vinden. Ik ben de man die het belachelijk vindt dat in de VS de rauwe melk wordt verboden door SWAT-teams erop af te sturen. (Zie bijv. http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-codex-alimentarius-in-werking/ en deze http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/onze-toekomst-in-de-naam-van-homeland-security/ enz.)
   Je doet perfect werk, DAT heeft niets met melk te maken. Voel je niet persoonlijk aangevallen, maar natuurlijk bepaal je zelf je gevoel!
   Maar zoals rauwe melk ook boter bevat, wordt het wellicht tijd om eens goed te karnen…?! All the best.

 9. Ik drink rauwe geitenmelk. Voor zover ik weet is rauwe melk wel degelijk gezond. Omdat daar alle vitaminen en mineralen nog inzitten.
  Graag uw reactie.

 10. Hebben we wel melk nodig! Alleen wij drinken de rest van ons leven melk, omdat het zo goed zou zijn. Dieren drinken ook alleen maar melk in hun zoogperiode en mensen in de rimboe drinken dan ook wel melk, maar dat is puur, zonder geklooi van machines, en omdat ze verder geen ander drinken hebben, behalve water. Dat brengt mij meteen op een volgend punt, wij zijn ook de enige die hun kind na geboorte apart in een bedje legt, misschien ook onnatuurlijk??

  1. Melk is goed voor elk, in Wales mijn buurman had 10 melk koeien waar van de helft Jersey koeien, hoger vet gehalte na het melken in de koeler, glaasje melk, ja dat is melk, wat je nu koopt is een hele schrale afspiegeling van melk, knoei melk!

 11. Ik ben (net zoals gerda Verburg) een boerendochter. Ik kom uit een gezin van 9 kinderen, en heb vele neven en nichten, waarvan er ook vele uit boerenfamilies zijn natuurlijk. Wij zijn dus opgevoedt met VEEL (teveel) melk, pap, en andere melkprodukten..! En hoe kan het nou zijn dat ZOVELEN in de familie allemaal gewrichtsklachten en aanverwante aandoeningen hebben,.? IK weet het antwoord NU inmiddels wel..nl..VEEL TEVEEL melk ja..! Helaas door schade..? en schande wijzer geworden, veel gehoord en gelezen, en zelfstudies gevolgd over orthomoleculaire voeding etc..
  NU pas, op mijn 61 e weet ik dat veel voeding en ZEKER melk erg verzurend is voor onze darmen, waardoor de voedingsstoffen nauwelijks nog worden opgenomen..! DAT heb IK op de huishoudschool en ook thuis NIET geleerd of gehoord..!
  NOOIT..en NOG zeggen broers, zussen,,,,ach dat is allemaal ONZIN..! terwijl degen die dat zeggen BARSTEN van de versleten knien, heupen, nekken, enz..
  Nee, dank U..mevr. Verburg..! Voor MIJ GEEN (koeien) melk meer..!
  Ik heb er letterlijk al teveel pijn van opgelopen..! Dank U…!
  Drink die melkplas ZELF maar op..en dan denk IK NIET dat U nog gezond de 80 haalt..!
  Op UW gezondheid..!

  1. Beste Els, je kan gelijk hebben, toch drink ik soms een lekker glas melk om dat ik er zin in heb, drink vaak bij mijn lunch een glas karnemelk, gewoon lekker, maar ik weet van vroeger bij mijn familie op hun boerderijen, melk boter kaas en eieren, spek gebakken, gerookt, ja en veel pap om de gaatjes te vullen, werkelijk je kon geen pap meer zeggen, ja misschien is het slecht voor de gezondheid, maar ik denk dat er nog wel wat meer bij te kijken komt, versleten, hard gewerkt in hun leven, en de nodige vervuiling bij de boeren speelt ook mee, maar goed ieder zijn meug zij de boer en n….. zijn varken.

 12. Rauwe melk vers van de boer van koeien die gras hebben gegeten in een gezonde omgeving (zeldzaam deze dagen) en alle boters daarvan afkomstig zijn gewoon gezond maar wie gaat er nu nog met een kanneke naar de boer en wie zegt dat het gras zuiver is? Het probleem met de melk is niet de melk zelf maar hoe die behandeld wordt en wat de koeien hebben gegeten en zo wordt de melk niets meer waard. Net hetzelfde met suiker en zout. Allemaal bewerkte troep dat ons lichaam niet herkend en meer schade dan goed doet. Vroeger +100jaar geleden hadden de mensen daar niet zo een probleem mee en ze dronken wel veel melk. Tja, de industrie maakt meer kapot dan goed is maar niet de melk op zich hoor.

  Net hetzelfde met eieren. Dat zijn in feite een superfood want in zo’n eitje zit alles in om leven te maken en de dooier zit dan ook vol micronutriënten maar ze hebben ons voorgehouden dat we daar cholesterol door krijgen wat natuurlijk een broodje aap van jewelste is. Zijn mensen genoeg die 4-8 eieren per dag eten en dat al voor tientallen jaren en nog nooit problemen hebben gehad bij de dokter bij een steekproef maar de keerzijde is wel weer dat bio-eieren en scharreleieren meer dioxines bevatten dan die van de kippen die binnen zitten maar die eieren van de binnenhuis kippen zijn dan weer een stuk armer aan nutriënten en laat staan de troep die ze daar krijgen te eten.

  Dus ja, wie weet het nog? Zelf volg ik Juglen Zwaan op http://www.gezondheidsnieuwsradio.nl/interviews-juglen-zwaan en is zeer een aanrader. ..

  1. Melk heeft ze gezonde elementen, maar uit de supermarkt of vers van de boer. Melk bevat veel harde suikers van natura en die zijn moeilijk af te breken. Dit is een voedingsbron voor bepaalde schimmels die in je darm flora leven en ook terug te vinden is op je tong. Als deze te veel aanwezig is in bevorderen dat proces. Ze hebben niet voor niets een landelijke oproep gedaan om ons darmen massaal te laten onderzoeken naar kanker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.