Advertentie

Twitter onthuld censuur op grote schaal..


*
*
Twitter onthuld censuur op grote schaal

Wie is er bang voor een ‘mening’…?

2022 © Alain Grootaers | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Sinds de Amerikaanse miljardair en excentriekeling Elon Musk Twitter overnam, ontstond er grote opschudding bij datgene, wat ik gemakshalve maar de ‘progressieve’ medemens noem..  Want -stel je dat toch eens eventjes voor- Elon Musk beloofde om geen censuur meer toe te passen op Twitter en het vrije woord te verdedigen. Sterker nog: hij ging ook laten onderzoeken waarom Twitter in het verleden sommige mensen de mond snoerde, welke discussies daar aan vooraf gingen en met wie en waarom.  Die Twitter Files verschenen sinds vorige week beetje bij beetje.  

Die files leggen bloot hoe Twitter op eenvoudige vraag van het team rond Joe Biden onwenselijke Twitter uitingen censureerde die de latere president in opspraak konden brengen. Dat culmineerde uiteindelijk in het volledig censureren van elke tweet over de inhoud van de Hunter Biden laptop, die zowel de zoon van Biden als Biden zelf in een lastig parket zouden brengen in aanloop naar de verkiezingen waar Donald Trump zijn tegenstander was.

De volgende onthullingen over het interne reilen en zeilen van Twitter gingen over het censureren of ‘shadowbannen’ (tweets worden niet verwijderd en de auteurs worden niet geblokkeerd, maar de tweets worden gewoonweg niet verspreid). Dat schaduwbannen gebeurde bij mediafiguren met ‘onwelgevallige meningen’, zoals de conservatieve talkshowhost Daniel Bongino en bij erudiete wetenschappers die de officiële versie van het Covid-beleid, zoals verkondigd door Anthony Fauci bekritiseerden.

Bekende namen hier waren de Stanford University-professor Dr. Jay Bhattacharya wiens tweets werden ‘geshadowband’ of hartspecialist Dr. Peter McCullough die van Twitter werd verwijderd. Ook het verwijderen van Twitter van Donald Trump bleek niet gebaseerd op het schenden van de regels van Twitter, maar was een puur ideologische beslissing, zo blijkt uit de interne communicatie die werd bekend gemaakt.

Haat of geweld
Meteen toen de overname door Musk werd aangekondigd, schoot menig progressieve Twitteraar al in een kramp. Waarom? Omdat Musk de vrijheid van meningsuiting verdedigt en alleen wil censureren wanneer er wordt opgeroepen tot haat en/of geweld. Het Amerikaanse First Amendment dat de vrijheid van meningsuiting garandeert is voor Musk, van geboorte overigens geen Amerikaan maar Zuid-Afrikaan, geen vodje papier.

Interessant is ook wat Musk, die eerst een groot voorstander was van Covid-vaccinatie, plots op 11 december tweette: ‘My pronouns are Prosecute/Fauci’. (vert.: ‘Mijn voornaamwoorden zijn (juridische) ‘Vervolging/Fauci.’)  Hiermee gaf Musk een sneer naar de woke-beweging (hij tweette de dag nadien: ‘The woke mind virus is either defeated or nothing else matters’. (Vrij vertaald: ‘Het woke-virus wordt verslagen of anders doet niets er nog toe)) Maar sterker nog, waarin hij feitelijk opriep om Anthony Fauci te vervolgen..!!

Een hint naar het feit dat Fauci in het nauw komt, naar aanleiding van steeds meer bewijzen dat het SarsCov2 virus uit het laboratorium in Wuhan ontsnapte en dat Fauci dat onderzoek onrechtstreeks via beurzen financierde..! Onze progressieve medemens werd niet opstandig van de onthullingen, waarschijnlijk omdat hij ze niet kon lezen in de Vlaamse Oude Drukpers (VOD).

Genant was wel de reactie van Marc Van Ranst op Twitter nadat Musk ‘My pronouns are Prosecute/Fauci’ had getweet. Van Ranst, wiens ego zo groot is dat het inmiddels een eigen zwaartekracht én een maan heeft, reageerde alsof hij Musk persoonlijk kende in een Tweet waarin hij ‘Elon you are rich and a nitwit, but foremost a nitwit’ tweette. Waarop iemand riposteerde met: ‘When was the last time you shot a rocket into space, you fat Belgian waffle’…!!

Hoofdkwartier
Intussen heeft Twitter zijn Europese hoofdkwartier in Brussel ontmanteld. De EU wil namelijk dat Twitter blijft censureren. En zo komen we tot de crux van de zaak. Er was een excentrieke en immens rijke zakenman nodig om bloot te leggen wat we eigenlijk al lang vermoedden: de overheid censureert niet zelf, maar besteedt censuur uit aan Big Tech die dat in haar plaats doet.

Op die censuur, en op de zogenaamde factchecks, is geen democratische controle mogelijk. De heersende ideologie bepaalt wie wat mag zeggen. Tegenstemmen worden gesmoord. De fysieke oorlog woedt aan onze grenzen, de informatie-oorlog ging daar al jaren aan vooraf. Het is allemaal veel gesofisticeerder geworden dan de censuur ten tijde van de Sovjet-Unie, maar de kern blijft hetzelfde: onwelgevallige informatie uitschakelen. Aleksandr Solzhenitsyn schreef in die tijd, in dat verband deze wijze woorden:

‘Zo is de pers de grootste macht in de westerse wereld geworden, machtiger dan de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Men zou willen vragen: door wie is zij gekozen en aan wie is zij verantwoording schuldig?’.

* * *

3 gedachten over “Twitter onthuld censuur op grote schaal..

 1. Net het laatste interview (Rose/Icke 8) op Londonreal.tv gezien met David Icke, het lijkt mij, net als Icke, verstandig om Musk met de nodige voorzichtigheid te beoordelen. Ik vermoed dat dit “controled oposition” is omdat Musk aan vele zaken een grote bijdrage levert die onderdeel zijn van de “great reset”.

  1. Het is natuurlijk weer een grote misleiding, als dit waar is. Maar ieder mens dient zélf te onderscheiden en m.i. vooral overal op te letten. Niet als een schaapje achter de kudde aan te lopen. Maar vooralsnog is de ophef onder de elite écht, of is dat dan de elite niet..? Of weet alleen de echte elite de schaakzetten om de wereldbevolking schaakmat te zetten..!?
   schaap in wolfskleren

 2. Nog wat bijkomende elementen over de Twitter censuur.
  Over de samenwerking tussen Twitter en het FBI :
  http://aanirfan.blogspot.com/2022/12/twitter-and-fbi.html
  met tekst :
  “Twitter and FBI were in ‘constant and pervasive’ contact – with agents sending lists of users to be suspended that included actor Billy Baldwin and satire accounts, claim new trove of Musk’s ‘Twitter Files’” (=einde citaat).
  Belangrijker is m.i. wie er werkelijk schuil gaat achter de censuur :
  https://www.blacklistednews.com/article/83884/jack-dorsey-reveals-he-gave-up-fight-against-censorship-due-to-paul-singers-hostile-takeover-of.html
  met tekst :
  “Twitter founder Jack Dorsey revealed Tuesday that he gave up fighting against censorship in early 2020 after an “activist” investor — almost certainly billionaire vulture capitalist Paul Singer — started gobbling up Twitter shares in a bid to oust him as CEO.
  Singer, the founder of Elliott Investment Management, is a pro-Israel megadonor to the GOP who funded the Steele dossier and bought off Republican representatives to get them to surrender to the LGBT agenda.
  (=einde tekst). En hiermede komen we dan terecht bij The Tribe.
  Is dit alles toeval ? Neen, dit kadert imo in de communistische staatsgreep die heeft plaats gevonden in de USA :
  https://daretoreadit.com/77261/special-report-a-complete-analysis-of-how-the-bolshevik-democrats-completed-their-coup-and-overthrow-of-america
  met de oorspronkelijke bron :
  https://allnewspipeline.com/The_Criminal_Overthrow_Of_America_Now_Complete.php
  met tekst :
  “With The Criminal Overthrow Of America Now Complete, A Total Analysis Of How Globalists Completed Their Coup With Big Tech, RINO’s, The FBI And The MSM All Complicit In Treason – – ‘Election Integrity’ Run By Those Stealing Elections Means We Have A Dictatorship! (=einde tekst).
  En de crypto communistische democraten fungeren hier als dekmantel voor The Tribe. Is er hier een weg terug ? In de huidige stand van zaken zie ik enkel een oplossing via de afscheiding van de republikeinse staten, ten minste deze met republikeinen die hun partij niet verraden hebben als RINO’s.
  De twitter censuur was dan ook een wapen, één der velen, dat werd ingezet m.b.t. de voormelde staatsgreep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.