Advertentie

YouTube krijgt eerste boete voor CENSUUR..


x
X

YouTube krijgt eerste boete voor CENSUUR..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x

YouTube heeft van het Duitse Oberlandesgericht in Dresden een boete opgeleged gekregen van € 100.000, nadat het ten onrechte een video van een gebruiker had verwijderd waarin massale protesten tegen een pandemie in Zwitserland te zien waren. YouTube was op 20 april gesommeerd, door diezelfde rechtbank, om deze video ‘onmiddellijk’ weer op te nemen. In plaats daarvan wachtte het bedrijf bijna een maand om de video opnieuw te tonen, wat leidde tot de boete van vorige week, die op 5 juli werd opgelegd, aldus WELT.de.

YouTube lijkt echter niet gefrustreerd. Een woordvoerder van deze multi-national laat weten:

“We hebben een verantwoordelijkheid om onze gebruikers te verbinden met betrouwbare informatie en om verkeerde informatie te bestrijden tijdens Covid-19. Dit is een beslissing per geval die we respecteren en dienovereenkomstig zullen herzien.”

Een ander voorbeeld van MANIPULERENDE CENSUUR: deze 2 Artsen die een persconferentie geven voor journalisten, en waarvan de video van YT werd gehaald/gecensureerd..?? (klik voor artikel)

De protestvideo werd eind januari verwijderd, waarbij YouTube zich beriep op zijn ‘Beleid inzake medische desinformatie over COVID-19′ maar de rechtbank verwierp hun redenering. Daarbij concludeerde de rechtbank, dat de gewijzigde richtlijnen van het bedrijf niet voldoende waren overgebracht aan de accountbeheerder – en dat daarvoor een letterlijke wijziging van de gebruikersovereenkomst nodig is. De loutere vermelding dat er zich wijzigingen kunnen voordoen rond hun COVID-19 beleid is niet voldoende. Advocaat Joachim Steinhöfel, die de YouTube-accountbeheerder vertegenwoordigt, beschouwt de beslissing van de rechtbank als een richtsnoer voor de vrijheid van meningsuiting op het internet:

“Met de relatief historisch hoge boete maakt het Hoger Gerechtshof heel duidelijk dat rechterlijke uitspraken onverkort moeten worden nageleefd, ongeacht of YouTube uitgaat van een overtreding van zijn richtlijnen of niet.”.

Feitelijk laat deze rechtbank het ‘recht op vrije meningsuiting’ nog links liggen, want vooralsnog lijkt de essentie van deze en tienduizenden andere klachten zich hierop te richten. Laten we zeggen dat dit een mooi begin is en een opsteker voor al die mensen, die geloven in YouTube als onafhankelijk medium. Daar waar vele miljoenen mensen wereldwijd, je haarfijn kunnen tonen, dat dit absoluut NIET het geval is. Evenals andere ‘social media’ is YouTube (een dochter van het gedrocht Google) een instrument geworden om de massa te knechten en manipuleren. Velen van ons hebben dit helaas nog niet door…!! Kijk hier op het plaatje hoe ook eerder al Facebook was veroordeeld.. Er lopen wereldwijd vele rechtszaken van ditzelfde karakter…

WantToKnow en YouTube
Sinds onze oprichting in 2008, plaatsen wij video’s ‘embedded’ in onze redactionele artikelen. Dat doen we door de URL van een betreffende video in de tekst te plakken, waarmee WordPress (de software van de site) automatisch de video embed/plaatst in de redactionele content. Maar wat nou, als YT de genoemde URL wijzigt..? Tja, dan kan je dus de video niet meer bekijken in het redactionele artikel..!! Afgezien nog van de video’s die weggehaald worden op grond van ‘schending van de servicevoorwaarden’ van YT. Het vieze censuur-spelletje wat deze gluiperige company speelt (net als moeder GOOGLE) is dermate onopvallend, dat veel mensen geen weet hebben van deze censuur, die ook volop op Facebook, Twitter en andere media plaatsvindt..!!

1 gedachte over “YouTube krijgt eerste boete voor CENSUUR..

  1. Even voor de duidelijkheid Youtube is een onderneming van google, google is weer het eigendom van Alphabet inc een beurs genoteerd bedrijf met een waarde van ongeveer 1365 MILJARD $ !
    Google heeft in Europa al jaren boetes openstaan van meer dan 4.5 miljard! Euro. Google heeft daar nog geen euro van betaald maar alleen een bankgarantie afgegeven. Google vecht de boetes aan bij het hof van justitie in Luxemburg. Een uitspraak kan nog jaren duren…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.