Advertentie

MSG – De langzame vergiftiging van Amerika en de rest van de wereld.


 

“Volgens mijn vriend John, die het boek ‘De Langzame Vergiftiging van Amerika’ schreef, wordt MSG aan voedsel toegevoegd vanwege het verslavende effect dat het op het menselijk lichaam heeft.”
Dit is een citaat uit het onderstaande artikel dat handelt over MSG, de smaakversterker én verslavende stof, zo blijkt uit het artikel.

De voedselindustrie handelt willens en wetens met de negatieve kennis die men heeft over MSG. Dat kun je wel stellen als je het onderstaande artikel leest. Waarom? Jij mag het zeggen!
Dat MSG zeer waarschijnlijk de essentiële stof is, waardoor lichamen zich vervetten, is inmiddels ook duidelijk. Waarom het dan toch gebruikt mag worden? Jij mag het zeggen!

Het artikel lag al een tijdje op de plank bij WantToKnow. De beslissing om het te plaatsen was meer intuitief genomen, zonder dat ik het artikel had doorgelezen. Nu, ná het lezen en de plaatsing, ben ik me rot geschrokken; wat voor krachten zitten achter deze opzettelijke vergiftiging van vooral de Amerikaanse bevolking.  Over doofpotten gesproken..

Kijk de onderstaande video van Dr. Blaylock en je zult verstelt staan. Een welgemeende waarschuwing is meer dan op zijn plaats zou ik zeggen. Het goedje MSG wordt ook in de Europese voedselindustrie op grote schaal toegepast!

~~~~~~~~~~~~~~~~

X

Monosodium Glutamaat (MSG) – De Langzame Vergiftiging van Amerika

MSG verborgen achter meer dan 25 Namen, zoals ‘Natuurlijke Smaakstof’
Maar MSG zit ook in uw favoriete kopje koffie en de snelle hap!

12 mei 2009

© Nederlandse vertaling Jan Smith/WantToKnow.nl/.be

De cover van het boek van John Erb

Ik vroeg me af of een chemische stof misschien de oorzaak zou kunnen zijn voor de omvangrijke vetzuchtepidemie. John Erb, een vriend van mij, bleek met dezelfde vraag rond te lopen. Hij was onderzoekassistent aan de Universiteit van Waterloo in Ontario, Canada en werkte jarenlang voor de overheid; hij deed een verbazingwekkende ontdekking bij het raadplegen van wetenschappelijke publicaties voor het boek dat hij schreef, getiteld: “De Langzame vergiftiging van Amerika”.

In honderden studies over de hele wereld kweken wetenschappers muizen en ratten met vetzucht ten behoeve van onderzoek naar diëten en diabetes. Geen enkele ratten- of muizensoort heeft van nature vetzucht en dus moesten de onderzoekers ze kweken.

Ze veroorzaakten deze ziekelijke vetzucht door de schepseltjes direct na de geboorte te injecteren met MSG. MSG verdrievoudigt de hoeveelheid insuline die door de pancreas (alvleesklier – vert.) wordt aangemaakt, waardoor ratten (en mensen ook?) dik worden. Ze hebben zelfs een naam voor de dikke knaagdieren die ze kweken: ‘MSG-ratten en muizen’.

Ik was ook geschokt. Ik ging naar mijn keuken en doorzocht alle keukenkasten, de diepvriezer en de koelkast. Overal zat MSG in: in Campbell soep, in de Dorito’s van Hostess, in de potatochips van Lays, de kant-en-klaarmaaltijden van Top Ramen en Betty Crocker, in Heinz vleesjus, ook in de diepvriesmaaltijden van Swanson, Kraft salade dressings en voornamelijk in de ‘gezonde en vetarme’ spullen.

De producten die geen MSG-vermelding op het etiket hadden, bevatten wel zoiets als ”Gehydroliseerde Plantaardige Eiwitten”, dat dus gewoon een andere benaming is voor Monosodium Glutamaat.

Het was schokkend om te ontdekken hoeveel van het voedsel dat we iedere dag aan onze kinderen geven, vol zit met dat spul.

MSG wordt verborgen onder veel verschillende namen om mensen die nauwkeurig de ingredientenlijst bestuderen, om de tuin te leiden, zodat niemand er nog iets van snapt.

Het was schokkend om te ontdekken hoeveel van het voedsel dat we iedere dag aan onze kinderen geven, vol zit met dat spul. Ze verbergen MSG onder veel verschillende aanduidingen om alle mensen die nauwkeurig de lijst met ingrediënten bestuderen om de tuin te leiden, zodat niemand er nog iets van snapt.

Andere aanduidingen voor MSG zijn: ‘Accent’ – ‘Aginomoto’ (een of ander Japans product – vert.) – ‘Natuurlijke Vleessmaakstoffen’ en dergelijke meer. Maar het ging nog verder: als we met elkaar uit eten gingen, vroegen we in het restaurant ook steeds vaker welke producten op de menukaart eigenlijk MSG bevatten. Veel personeelsleden en zelfs managers zwoeren met de hand op het hart dat ze geen MSG gebruikten. Maar wanneer we naar de ingrediëntenlijst vroegen, die ze ons slechts schoorvoetend aanreikten, ontdekten we dat MSG en Gehydroliseerde Plantaardige Eiwitten overal in voorkwamen:

– Bij Burger King, bij McDonalds, bij Wendy’s en ook bij Taco Bell.
– Bij restaurants als TGIF, Chilis’, Applebees en Denny’s gebruiken MSG in overvloed.
– Kentucky Fried Chicken bleek de ergste overtreder: In IEDERE kipschotel, elke saladedressing en bijbehorende jus zat die rommel. Geen wonder dat ik het heerlijk vond dat al dat sap langs mijn kin droop; hun ‘geheime kruiderij’ bestond uit MSG…!

Hoe komt het toch dat er zoveel MSG in ons eten zit?

Is het misschien een of ander conserveringsmiddel of een vitaminesoort?? Niet volgens mijn vriend John die in het boek dat hij schreef ‘De Langzame Vergiftiging van Amerika’ – vertelt hij dat MSG aan voedsel wordt toegevoegd vanwege het verslavende effect dat het op het menselijk lichaam heeft. (HIER de link)

Zelfs op de propagandawebsite – die gesponsord wordt door een groep MSG-lobbyisten – van de voedingsmiddelenproducenten (zie HIER), wordt uitvoerig uit de doeken gedaan waarom MSG aan ons voedsel wordt toegevoegd: ‘DAN ETEN DE MENSEN MEER VAN ONZE PRODUCTEN’.

Een onderzoek onder ouderen toonde aan dat juist zij meer voedsel eten waaraan het spul is toegevoegd. De lobbyisten van de Glutamaat Associatie zeggen dat het nuttigen van MSG de ouderen alleen maar ten goede komt, maar wat doet het met de rest van ons?

De slagzin ‘Ik wed dat je er altijd meer dan één lust’, krijgt plotseling wel een heel andere betekenis als het om MSG gaat! En wij ons maar afvragen waarom de hele natie kampt met overgewicht. Het krankzinnige is dat de MSG producenten ruiterlijk toegeven dat het spul mensen verslaafd maakt aan hun producten.

Mensen kiezen vaker voor hun producten en zorgt er ook voor dat ze er meer van eten, dan wanneer MSG er niet aan toegevoegd zou zijn.

Vetzucht nota bene wetenschappelijk bewezen!

MSG zit achter de enorme vetzucht van de Amerikaanse bevolking; een voorloper wat ons te wachten staat? Waarom horen we hier niets over in reguliere media?

Er is niet alleen wetenschappelijk bewezen dat MSG vetzucht veroorzaakt, het is bovendien een zeer verslavend goedje. Sinds de introductie ervan in de Amerikaanse voedselketen, zo’n vijftig jaar geleden, wordt MSG in toenemende mate en in steeds grotere hoeveelheden toegevoegd aan kant-en-klaarmaaltijden, soepen, snacks en fastfood, etenswaren die ons iedere dag opnieuw verleiden om te worden gegeten.

De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) kent geen voorschriften waaruit blijkt hoeveel MSG mag worden toegevoegd. Ze beweren dat het veilig is om er net zoveel van te eten als je maar wilt.

Hoe is het toch mogelijk dat dergelijke beweringen over veiligheid worden geuit, terwijl er honderden wetenschappelijke onderzoeken zijn met titels zoals deze:-

‘De monosodium glutamaat (MSG) rat als model voor het onderzoek naar vetzucht’. GobattoCA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA.Res Commun Mol Pathol Pharmacol. 2002.

‘Adrenalectomie1 beeindigt de aanmaak van serotine door de hypothalamus2, zowel bij normale ratten als ratten die MSG-vetzucht hebben’. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori C, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull. Augustus 2002.

‘Vetzucht, veroorzaakt door neonatale behandeling met monosodium glutamaat, bij spontaan hypergevoelige ratten: een dierenmodel van meervoudige risicofactoren’. Iwase M, Yamamoto M, Iino K, IchikawaK, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. Maart 1998.

‘Beschadiging van de hypothalamus veroorzaakt door injecties met monosodium glutamaat tijdens de zuigelingenperiode en de daaropvolgende ontwikkeling van vetzucht’. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol. Oktober 1978.

Ja, het jaartal van dat laatstgenoemde onderzoek is geen typefout, het werd inderdaad geschreven in 1978. Zowel de ‘medisch wetenschappelijke gemeenschap’ als de voedingsmiddelenfabrikanten weten al tientallen jaren van de bijwerkingen van MSG!
Vele andere onderzoeken die John Erb in zijn boek opsomt, leggen verband tussen MSG en diabetes, migraine en hoofdpijn, autisme, ADHD en zelfs de Ziekte van Alzheimer. Maar wat kunnen we doen om de voedingsmiddelenindustrie te laten ophouden met het dumpen van het dikmakende en verslavende MSG in ons eten, dat de oorzaak is van vetzuchtepidemie die we nu meemaken?

Uiteindelijk wordt jij en niet de voedselindustrie aansprakelijk..!!

Wat denk je ervan als je het volgende leest: ‘George W. Bush en zijn handhangers drukken een wet door in het Congres, getiteld ‘De Wet op Persoonlijke Verantwoordelijkheid bij Voedselconsumptie’, ook wel bekend onder naam ‘De Cheeseburgerwet’’.
Deze verstrekkende wet verhindert iedereen om voedselproducenten, verkopers en distributeurs gerechtelijk te vervolgen. Zelfs als duidelijk is gebleken dat ze met opzet een verslavende chemische stof aan hun levensmiddelen hebben toegevoegd.
De wet is ook al door het Huis van Afgevaardigden gejaagd en wacht ondertussen nog op een zelfde rubberen stempel van de Senaat. Het is belangrijk voor Bush en de zijnen dat de wet er snel doorheen gejast wordt, voordat de media er lucht van krijgen en iedereen informeren over MSG, de opzettelijke nicotine voor voedsel.

KNORR Aromat, zit vol met MSG. Hier een horeca-verpakking, maar het kleine vaatje staat ws. ook bij u in de kast. 'Lekker op alles'..

Een paar maanden geleden overhandigde John Erb zijn boek – en maakte daarbij ook zijn persoonlijke zorgen kenbaar – aan de hoogste gezondheidsdienaren in Canada. Toen hij in het regeringskantoor zat, vertelde een ambtenaar hem: “Natuurlijk weet ik hoe slecht MSG is, ik zou het voor geen goud willen aanraken.” Maar de topambtenaar weigerde het publiek te informeren over de dingen die hij wist.

De belangrijkste media willen het publiek ook niet informeren, omdat ze bang zijn voor rechtszaken die hun adverteerders zouden kunnen aanspannen. Het schijnt dat de fastfoodindustrie hun winsten daardoor zullen zien kelderen. De voedselproducenten en restaurants hebben ons jarenlang verslaafd gemaakt aan hun producten en daar betalen we nu de rekening voor.

Onze kinderen zouden niet mogen worden blootgesteld aan vetzucht die veroorzaakt wordt door verslavende voedseltoevoegingen. Maar wat kan ik daar aan doen?… Ik ben slechts een roepende in de woestijn.

Wat kan ik doen om het vergiftigen van onze kinderen te voorkomen, terwijl onze regeringen financiële bescherming bieden aan de industrie die ons vergiftigd?

Dit bericht stuur ik naar iedereen die ik ken, in een poging de waarheid te onthullen over bedrijven die in handen zijn van politici en over de media die weigeren informatie te verschaffen. De beste manier om te helpen jezelf en je kinderen te beschermen tegen deze drugsepidemie, is om dit bericht naar iedereen in je omgeving door te sturen.

Met een beetje geluk gaat het de hele wereld rond, voordat politici erin slagen wetgeving in te voeren die bescherming biedt aan juist diegenen die ons vergiftigen. De voedingsmiddelenindustrie heeft veel opgestoken van de tabaksindustrie. Stel je eens voor dat de grote tabaksjongens een wet zoals deze ‘Cheeseburgerwet’ hadden gehad, nog voordat iemand aan de bel kon trekken over nicotine? De gebruiker zélf verantwoordelijk houden voor wat hij in zijn mond stopt..

Als je nu nog steeds behoort tot de weinigen die geloven dat MSG goed voor ons is, dan geloof je nooit wat John Erb ons te vertellen heeft, kijk zelf maar. Ga naar de Nationale Medicijnen Bibliotheek op DEZE LINK. Typ in het zoekveld de woorden “MSG Obese” in en lees een paar van de 115 medische onderzoeksrapporten die op je scherm verschijnen.

Wij als publiek willen geen ratten zijn in een groot experiment en we keuren al het voedsel af dat ons maakt tot een natie die aan vetzucht leidende, lethargische en verslaafde schapen die uiteindelijk de voedselindustrie vetmesten, terwijl we kunnen wachten op een harttransplantatie, op amputaties als gevolg van diabetes, op blindheid of op andere door vetzucht veroorzaakte afwijkingen. Met jouw hulp kunnen we een eind maken aan dat vergif. Doe mee en stuur dit bericht rond, in woord en geschrift, e-mail, maak kopieën en verspreid die onder al je vrienden en kennissen over de hele wereld en stop deze ‘Langzame Vergiftiging van de Mensheid’ door de producenten van kant-en-klaarmaaltijden.

Alarm slaan over MSG is ook jouw verantwoordelijkheid, zegt het voort!

MSG/ASPARTAAM en VACCINS: aanval op de hersenen.

Beste mensen,

Een uitermate belangrijk onderwerp: de grote schade aan de hersenen door MSG, Aspartaam en Vaccins.

Met name het werk van de Amerikaanse neurochirurg Russel Blaylock is baanbrekend, hij verklaart heel precies hoe deze schade ontstaat en dat is uniek. Hieronder de 1 uur durende video, waarin de vernietigende werking van MSG haarfijn uitgelegd wordt; absoluut fascinerend en schokkend. Belangrijk ook voor alle ouders met kinderen die aan autisme lijden.

Met dank aan Cisca die me de link toestuurde.

Hartelijke groeten

Peter Guinée

EXCITOTOXINES: De Moordende Smaak

X

Dr. Russell Blaylock vertelt op deel 1 van deze video hoe ons voedsel tegenwoordig wordt vermengd met excitotoxines. Hij heeft veel boeken geschreven en legt op uitstekende manier uit welke uitwerkingen deze toxines op ons lichaam hebben. Hij maakt gehakt van alle politieke en industriële leugens. Een advies: bekijk deze video! Meer op zijn website: HIER

Maar ook over vaccins heeft hij geschreven. Ik citeer uit zijn inleiding in het boek van Neil Z. Miller: ‘The Vaccine Safety Manual’ :

” Zoals iedereen weet, zorgt een injectie in je arm ervoor dat je immuunsysteem wordt aangejaagd. Minder bekend is evenwel dat het ook het speciale immuunsysteem in de hersenen activeert.

De centrale immuuncellen van de hersenen worden microgliacellen 3 genoemd (die hebben ook te maken met kwaadaardige tumoren in de stercellen).

Deze, normaliter slapende, cellen worden door vaccinatie in hoge mate geactiveerd. Tot dan toe blijven ze immobiel, maar na vaccinatie kunnen ze door de hersenen gaan rondzwerven, als amoeben die zeer giftige hoeveelheden chemicaliën die snelle opwinding veroorzaken, afscheiden (cytokines genaamd 4) en twee vormen van excitotoxines 5 (glutamaat en chinolinezuur). (Glutamaat komt van nature voor in kleine hoeveelheden in de hersenen, de hoeveelheden die via de voeding binnenkomen zijn echter zeer schadelijk)

Hierdoor komen de hersenen in een chronisch hyperactieve staat van opwinding. Wanneer de hersenen opgewonden zijn, resulteert dat in fysieke veranderingen, iets dat we ‘ziekelijk gedrag’ noemen:

Moeilijk kunnen denken, slaperig, onrustig, hoofdpijn, encefalitis (huilen op hoge toon), overgeven, wegvallen en geïrriteerdheid, allemaal signalen van een opgewonden geest. (Dit verklaart ook het vaak voorkomen van een instorting na een vaccinatie).
Het is een te heftige stimulatie van het immuunsysteem; de overmatige activering van het menselijk immuunsysteem leidt tot overactivering van microgliacellen in de hersenen en bijgevolg leidt de afgifte van excitotoxines tot toevallen. Dit mechanisme is uitvoerig bestudeerd in laboratoria en er is geen sprake van dat dit alleen een theorie is.

In veel gevallen kunnen de toevallen zich stilzwijgend voordoen wanneer ze andere neurologische symptomen veroorzaken of gedragsuitingen als geïrriteerdheid of periodes van verwarring tot gevolg hebben. Medicatie om toevallen te voorkomen maskeren slechts het ware proces dat zich voltrekt in de hersenen van een kind, te weten ernstige opgewondenheid en excitovergiftiging.

Die heerlijke, snelle hap. Lekker makkelijk. Maar gewoon ook: 'LEKKER GIFTIG'.. Kijk eens hoe MSG gewoon wordt gepresenteerd als 'lekker goedje'..! Of zou het toch een waarschuwing zijn, achteráf gezien..!?

Een groot deel van de menselijke hersenen wordt gedurende de eerste twee jaar na de geboorte gevormd en die ontwikkeling zet zich voort tot op een leeftijd van 25 tot 27 jaar.

Overmatige vaccinatie stuurt dat kritische proces in de war en kan resulteren in misvormde hersenen, dat tot uiting komt door subtiele beschadigingen van het denkproces, concentratie- , aandacht- en gedragstoornissen of nog ernstigere problemen in deze processen.

Ook is bekend dat overmatige stimulering door vaccinatie een interactie kan veroorzaken tussen excitovergiftiging en snel opgewonden cytokines in de hersenen die de schade jarenlang in ernstige mate vergroot.

Een recent onderzoek bij mensen met autisme heeft uitgewezen dat zelfs na het vijfenveertigste levensjaar voortdurende activering van de microgliacellen en astrocyten (stervormige zenuwcellen – vert.) optreedt.

Vaccins zijn gemaakt voor het krachtig stimuleren van het menselijk immuunsysteem, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van toevoegingen (adjuvans). Deze bevatten giftige metalen zoals aluminium en kwik, dierlijke eiwitten (gelatine, gehydroliseerde eiwitten en zelfs MSG) en speciale lipiden6.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat adjuvans tot twee jaar lang een zeer krachtige stimulering van het immuunsysteem teweeg kunnen brengen, hetgeen inhoudt dat het immuunsysteem van de hersenen ook overactief blijft. Overactiviteit van de immuuncellen in de hersenen, de microgliacellen, kan leiden tot  geleidelijk verlies van hersenverbindingen, synapsen en dendrieten, en zelfs tot hersenstoornissen. Nogmaals dit is geen theoretisch verhaal, maar dit zijn neuronwetenschappelijke feiten.

Het probleem is echter dat veel doktoren dit niet weten.

Een van de principes bij hersenimmunologie is dat het activeren van microgliacellen schade als gevolg van opeenvolgende vaccinaties kan verergeren of zelfs kan leiden tot natuurlijke infecties. Hiervan geeft Blaylock een voorbeeld: eerst vaccinatie, later oorontsteking die ook de microgliacellen activeert maar door de voorafgaande vaccinatie schiet de activering door en resulteert in toevallen of de dood.

Overmatige activering kan resulteren in taal- , leer- , en gedragsproblemen (irritatie, angst, depressie en agressieve periodes) en toevallen. Een groot percentage van de autistische kinderen hebben terugkerende toevallen in de hersenen, die vaak niet onderkend worden door conventionele EEG’s; er zijn speciale MEG-onderzoeken nodig om ze te kunnen ontdekken.

Vaccintoevoegingen, (aluminium, kwik en eiwitadditieven) kunnen ook de microgliacellen aantasten. Deze producten komen gemakkelijk in de hersenen (bijvoorbeeld door zich te binden aan glutamaat of fluoride), worden daarin voor jaren opgeslagen en kunnen in hoge mate voor langere perioden de microgliacellen activeren.

Ook de levende virussen uit bijvoorbeeld het BMR-vaccin (tegen bof, mazelen en rode hond – vert.) kan in de hersenen binnendringen (en zijn daar ook na de dood vaak aangetroffen) en de microgliacellen voortdurend bovenmatig stimuleren.

Een andere belangrijke ontdekking is dat vrije radicalen oorzaak zijn voor het veranderen van de genetische vorm van virussen dat kan leiden tot een toename van hun kwaadaardigheid.

————————————————————————————–

Hieronder een stukje uit zijn boek over MSG:

Verborgen bronnen van MSG in Voedingsmiddelen

uit: ‘Excitotoxins – Dodelijke Smaak’ door Dr. Russell Blaylock, MD  –  2003

Wat als iemand je zou vertellen dat een chemische stof ( MSG) die aan voedsel is toegevoegd, hersenbeschadiging bij je kind zou kunnen veroorzaken? En dat die chemische stof zodanig van invloed is op het zich ontwikkelende zenuwgestel, dat het kind jaren later mogelijk een leerachterstand of emotionele stoornissen kan gaan vertonen?

Wat als er wetenschappelijk bewijs zou bestaan dat die chemische stoffen permanent een kritisch deel van de hersenen dat de hormoonhuishouding controleert zodanig zouden kunnen beschadigen, dat je kind jaren later problemen zou kunnen krijgen met het endocriene systeem? Hoe zou je dat vinden?

Stel dat er bewijs zou worden geleverd dat de kunstmatige zoetstoffen in je dieetdrankje de ontwikkeling van hersentumoren kan veroorzaken en dat het aantal gedocumenteerde hersentumoren dramatisch is toegenomen sinds de wereldwijde invoering van die kunstmatige zoetstoffen? Zou dat van invloed zijn op je besluit om die drankjes alsnog te drinken en in het bijzonder je kinderen toe te staan deze te nuttigen? Wat als je zeer overtuigend bewijs onder ogen kreeg dat een van de voornaamste ingrediënten van die zoetstof (aspartaam) dezelfde hersenbeschadigingen zou kunnen veroorzaken als MSG? Zou dat van invloed zijn op je koopgedrag?

Grote horecazakken met MSG zijn overal te koop. Restaurants maken hier driftig gebruik van om hun voedsel nou nét een beetje extra 'pep' te geven... (klik op de illustratie voor link)

En tot slot, wat als kon worden aangetoond dat al die soorten chemicaliën, genaamd excitotoxines, mogelijk veel van de hedendaagse epidemische neurodegeneratieve hersenziekten als de ziekte van Parkinson, de ziekte van Huntington, ALS (een spierziekte – vert.) en de ziekte van Alzheimer zouden verergeren of zelfs versnellen? Zou je je extra zorgen gaan maken als je wist dat de excitotoxines die als voedingssupplementen worden toegepast, bepaalde risico’s opleveren als je diabetes hebt, of als je ooit een beroerte hebt gehad, of een hersenbeschadiging, of een toeval of last hebt van hoge bloeddruk, of hersenvliesontsteking hebt gehad of encefalitis?

Zou je nog meer opgewonden raken als je te weten zou komen dat veel van de hersenbeschadigingen die door deze producten worden veroorzaakt, bij je kind onomkeerbaar zijn en reeds kunnen optreden na het slechts eenmaal nuttigen van een voldoende grote hoeveelheid?

Hoe zou je reageren als je wist dat de voedselindustrie deze excitotoxines (MSG en Aspartaam) verhult en vermomt zodat ze niet kunnen worden herkend? Ongelovig? Razend? Feit is evenwel dat het etiket van veel voedingsmiddelen vermeldt dat er geen MSG in zit, maar in feite naast MSG ook combinaties van andere excitotoxines bevatten die soortgelijke gevaar kunnen opleveren.

Het bovenstaande is allemaal waar. En al die bekende, voor de hersenen giftige, stoffen worden met tonnen tegelijk toegevoegd aan ons eten en onze drankjes om de verkoop ervan te vergroten. Die additieven hebben geen ander doel dan de smaak van voedsel en de zoetigheid van verschillende dieetproducten te verbeteren.

Verborgen bronnen van MSG

Zoals eerder besproken zijn de glutamaat- (MSG) en voedingsmiddelenproducenten er steeds op uit om te verhullen dat MSG wordt toegevoegd aan ons voedsel.

Hieronder staat een summiere opsomming van de meest voorkomende namen voor verborgen MSG. Houd ook in het achterhoofd dat de krachtige excitotoxines, aspartaam en L-cysteïne voortdurend aan voedingsmiddelen worden toegevoegd en volgens de voorschriften van de Voedsel- en Warenautoriteit niet hoeven te worden vermeld op het etiket.

* Voedingsupplementen die ALTIJD MSG bevatten: *

– Monosodium Glutamaat
– Gehydroliseerde Plataardige Eiwitten
– Gehydroliseerde Eiwitten
– Gehydroliseerde Planteneiwitten
– Planteneiwit Extract
– Sodium Caseinaat
– Calcium Caseinaat
– Gistextract
– Samengestelde Eiwitten (Incl. vleesvervangers)
– Gehydroliseerde havermout
– Maïsolie

* Toevoegingen die regelmatig MSG bevatten: *

– Moutextract
– Moutaroma
– Bouillon
– Soep
– Fond
– Aroma’s
– ‘Natuurlijke’ aroma’s en smaakstoffen
– ‘Natuurlijke’ vlees- of kipsmaakstoffen
– Dressings
– Kruidenmelanges

* Toevoegingen die MSG of Excitotoxines KUNNEN bevatten: *

– Carrageen (zeewierextract)
– Enzymen
– Soja Eiwitconcentraat
– Soja Eiwit Isolaat
– Wei Eiwitconcentraat

Ook verschillende soorten eiwitachtige enzymen kunnen excitotoxine aminozuren vrijmaken uit voedseleiwitten.

Aspartaam is een zeer krachtige bron van excitotoxines;

Aspartaam is een zoetstof die gemaakt is van twee aminozuren, te weten phenylalanine en het excitotoxine aspartaat. Dit moet te allen tijde worden vermeden.
Klachten als gevolg van het gebruik van Aspartaam vormen ongeveer 70% van ALLE klachten bij de Amerikaans Voedsel- en Warenautoriteit FDA. Ze omvatten alle denkbare problemen: van blindheid tot hoofdpijn en toevallen. Het wordt op de markt gebracht onder tientallen merknamen zoals NutraSweet en Equal.

Aspartaam valt bij kamertemperatuur al na twintig minuten uiteen in verschillende giftige en gevaarlijke ingrediënten:

1. DKP (diketopiperazine) (Als dat ingenomen gaat dat over in een nauwe verwant van een stof die ernstige hersentumoren kan veroorzaken.)

2. Mierzuur (gifstof van mieren)

3. Formaldehyde (geurende vloeistof)

4. Methanol (veroorzaakt blindheid…extreem gevaarlijke substantie)

Meest voorkomende voorbeelden:

Dieetdrankjes, suikervrije kauwgum, suikervrije Kool Aid, Crystal Light, kindermedicijnen en duizenden andere producten waarvan wordt beweerd dat ze ‘weinig calorieën bevatten, goed in een dieet passen of suikervrij zijn’.

Ten Slotte…

Dr. Blaylock deed verslag van een vergadering met een leidinggevende functionaris van een producent van voedingsupplementen die hem recht voor zijn raap vertelde dat ze die excitotoxines gewoon in hun producten zullen blijven stoppen, ongeacht hoe vaak ze de naam ervan moeten veranderen

Bron artikel HIER

Voetnoten vertaler:

 1. Adrenalectomie: het chirurgisch verwijderen van een of beide bijnieren.
 2. Hypothalamus:
  Het regelcentrum dat zorgt voor het handhaven van het interne milieu (homeostase). Dit gebeurt zowel direct als indirect. Direct door de aansturing van het autonome zenuwstelsel en indirect door het organisme te motiveren bepaald gedrag te vertonen, bijvoorbeeld eten als de hypothalamus een hongergevoel veroorzaakt.
 3. Microgliacellen:
  De `microgliacellen` zijn de macrofagen van het centrale zenuwstelsel. Het zijn vrij kleine cellen met een vrij kleine kern en met in hun cytoplasma talrijke lysosomen en andere insluitsels die ook in andere macrofagen worden aangetroffen.
 4. Cytokine
  Een `cytokine` is een proteïne die een rol speelt in de immuunafweer. Er bestaan verschillende soorten, die uitgescheiden wordt door verschillende soorten lichaamscellen. Naast de rol in ontstekingsreacties en aangeboren of aangepaste immuunafweer, spelen sommige cytokinen ook een rol bij de embryogenese.
 5. Excitotoxines zijn stoffen die zenuwcellen in hoge staat van activiteit brengen, waardoor  die plotseling afsterven.
 6. Lipiden zijn een klasse van moleculen die onoplosbaar zijn in water en die bestaan uit lange koolstofketens met zuurstof- , fosfor- , stikstof- en zwavelatomen. Ze zijn afkomstig uit voedingsproducten van dierlijke oorsprong (boter, vette zuivelproducten, vlees en vleeswaren) of van plantaardige oorsprong (oliën, margarines, noten, olijven, avocado”s). Tot de familie van de lipiden behoren onder andere: triglyceriden en fosfolipiden

Opmerking vertaler:

E621 is altijd MSG, het is een smaakversterker

E635 is ook een smaakversterker, ook een verborgen MSG-bron

54 gedachten over “MSG – De langzame vergiftiging van Amerika en de rest van de wereld.

 1. wat een gehuil zeg.. wat een verassing zeg dat voedsel van tegenwoordig slecht voor je is en vaak bewezen kanker verwekkend, lekker stoppen met roken dan kom je dr wel 😉 , lekker in je fantasie wereld blijven leven zou ik zeggen.

  maak je eten vers, geen gemodificeerd voedsel kopen, en af en toe ongezond eten en niet elke dag troep eten en niet met een houding lopen van” ik kan nu elke dag in de snackbar zitten omdat er nu frietsaus is en vloeibaar frituur” decipline kent iemand dat nog? gewoon af en toe lekker msg troep vreten en niet elke dag, een mens moet niet alle feiten weten van alles, want dan schrik je je dood, beter leven want 100jaar oud zijn is ook niet alles.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.