Advertentie

Navalny, het andere WARE verhaal…!?


 

Navalny, het andere WARE verhaal…!?

2024 WantToKnow.nl/be

x

  1. De politieke activiteiten van Alexei Navalny werden gefinancierd door de Amerikaanse regering via de National Endowment for Democracy (NED) als onderdeel van een poging om de door de VS gesteunde regimewisseling in Oekraïne van 2014 in Rusland zelf te herhalen;
  2. De westerse media hadden Navalny eerder (en met tegenzin) onthuld als extreem-rechts, racistisch en xenofoob, ondanks pogingen om hem voor te doen als een progressieve pro-democratische activist;
  3. Door de Amerikaanse overheid gefinancierde opiniepeilingsbureaus Alexei Navalny consequent extreem impopulair vonden in Rusland, met goedkeuringscijfers van minder dan 10%;
  4. Na een vermeende ‘Novichok’-vergiftiging in 2020 ‘steeg’ de populariteit van Navalny tot 20%, toen de westerse media Moskou ervan beschuldigden achter het incident te zitten;
  5. De VS misbruikt nu de dood van Navalny om hun anti-Ruslandbeleid te bevorderen, terwijl de westerse media collectief alle relevante context met betrekking tot Navalny’s achtergrond en financiering door de VS weglaten;

Kijk naar onderstaand vraaggesprek tussen Scott Ritter (idd, oud-Irak-wapeninspecteur) en oud-rechter in de VS ‘Judge Napolitano’. We vertalen ene klein stuk uit dit gesprek; hieronder als transcript in NL.


Navalny was een politiek operateur.
Hij werd voorbereid door de CIA tijdens een stage op Yale en werd in Moskou gesteund door een netwerk van niet-gouvernementele organisaties en andere entiteiten, die heimelijk geld ontvingen van agenten van de Britse inlichtingendienst. Hij nam deel aan drie couppogingen tegen Vladimir Poetin.

De eerste waren de verkiezingen van 2007, 2008, waar de Verenigde Staten probeerden een kleurenrevolutie uit te voeren om de ruil te voorkomen die Poetin en Dmitri Medvedev aan het maken waren, waarbij Poetin in principe twee termijnen had uitgezeten en zou overstappen naar premier. Medvedev zou president worden en aan het eind zouden ze weer wisselen. Dat was het doel. De Verenigde Staten probeerden dit te verstoren, om te voorkomen dat dit zou gebeuren door een kleurenrevolutie uit te voeren waarbij Navalny een belangrijke rol speelde.

Toen dat mislukte, werd Navalny geselecteerd voor dit Yale-programma, dat eigenlijk niets meer is dan een dekmantel voor de National Resources Division van de CIA om hem te verzorgen, te trainen, te rekruteren en vervolgens uit te zenden. Hij werd teruggestuurd om de poging van Vladimir Poetin om terug aan de macht te komen in 2012 te verstoren. We hebben Navalny’s plaatsvervanger op film met de Britse inlichtingendienst die zegt: “Ik heb 10 tot 12 miljoen dollar nodig om dit te laten gebeuren, om Poetins terugkeer naar de macht te verstoren.”

Daar is het, verraad, dat is wat Navalny deed en toen raakte Navalny ook nog betrokken bij pogingen om de poging van 2021 te verstoren, dit leidde tot Nou, Navalny is hier de grote nationalist, hij vergelijkt mensen uit de Kaukasus met kakkerlakken en vliegen. Hij zegt dat je kakkerlakken en vliegen aanpakt met een vliegenmepper en slippers. Maar soms heb je groter ongedierte. En dan komt er een moslim en die schiet hij neer. Hij zegt dat de oplossing het pistool is.

Het boek dat Ritter schreef over Iran als doel voor de Neocons in de VS.

Mijn vrouw komt uit de Republiek Georgië en hoorde hem spreken over knaagdieren. De Georgiërs zijn knaagdieren! Mijn vrouw is geen knaagdier. Haar familie zijn geen knaagdieren. Georgiërs zijn geen knaagdieren. Navalny is een lelijke nationalist. Dat is de realiteit.

We hebben geprobeerd lippenstift op dit varken te doen en van hem een symbool van democratie te maken, maar hij is nooit een democraat geweest. Hij was altijd een ontwrichtende kracht, getraind, gefinancierd en geleid door de CIA om de Russische regering te ondermijnen, niet de Russische democratie. Niets aan Navalny was democratisch. Hij kreeg nooit meer dan 5% landelijke steun. Hij had nooit een verkiezing kunnen winnen. Zijn taak was om te ontwrichten, puur ontwrichten. En dat deed hij goed, maar hij was desondanks een verrader.”

Het is zéér waarschijnlijk dat Scott Ritter gelijk heeft met dit Navalny-verhaal. De Amerikaanse regering heeft via verschillende agentschappen, zoals het United States Agency for International Development (USAID) en de National Endowment for Democracy (NED), steun verleend in de vorm van financiering, training en andere middelen aan maatschappelijke organisaties, mediakanalen en politieke bewegingen in landen waar kleurrevoluties hebben plaatsgevonden.

Deze steun wordt uitgelegd als het bevorderen van democratie, mensenrechten en de rechtsstaat, het gebruikelijke rideltje van de VS, om landen binnen te vallen of van binnen over te nemen! Een dergelijke betrokkenheid is echter inmenging in de interne aangelegenheden van soevereine naties, met als doel het vormen van politieke resultaten die gunstig zijn voor de belangen van de VS. Vergeet niet dat de CIA ook steun verleende aan verschillende organisaties in de Oranje Revolutie in Oekraïne (2004-2005) en de Rozenrevolutie in Georgië (2003).

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.