Advertentie

Omega Healing: ’De Heler zit in jezelf’


We komen er steeds meer achter dat wij uiterst krachtige wezens zijn. Keer op keer krijgen we berichten onder ogen die dit niet alleen melden, maar ook op velerlei wijze aantonen. Het meest bekend in dit opzicht is natuurlijk het verhaal achter ‘The Secret’, alleen gaat de gedachte achter deze ‘ontdekking’ naar ons idee wel heel erg uit van een materialistische kijk op ons bestaan, en lijkt het daarmee bij uitstek geschikt voor een land als de VS, waar ‘The Secret’ zijn oorsprong vond.

Maar het is vooral de kracht van meditaties en intenties die de laatste jaren nog eens extra versterkt wordt door de enorme ‘boost’ die we meemaken in ons aards-energetische veld. Als bewoners van planeet Aarde, zijn wij schakels in dit kosmische spel van zich verhogende energetische frequenties. Het is echter niet alleen een natuurkundig fenomeen, dat we in dit opzicht het best IN onszelf kunnen waarnemen… Nee, het is een bewust-energetische verhoging van frequenties. Licht = bewustzijn. En die veranderingen kunnen we waarnemen in ons bewustzijn, in onze bezieling.

Roy Martina

Maar het machtsspel van de grote farmaceuten is uitgespeeld, want met het stijgen van de energetische frequenties op Aarde, stijgt ook het menselijk bewustzijn. Waarheid komt als energetische kracht steeds meer aan het Licht…

We worden ons bewust van de Spirit die een Aards leven leidt in een fysieke constitutie. In plaats dat we fysieke lichamen zijn, die ’toevalligerwijs’ een ‘spirituele ervaring’ hier op Aarde hebben.Ons lichaam is een prachtig levend kostuum, dat we dragen om onze Ziel ‘aan te kleden’ in de fysieke contreien van planeet Aarde.

Roy Martina is als geen andere arts in Nederland zó bezig met deze brug tussen Lichaam en Ziel. Hieronder kun je een biografie over hem lezen, maar wij vinden het vooral waardevol hier verslag te kunnen doen van zijn nieuwste methode van behandelen: ‘Omega Healing’. Lees hier zijn verhaal over deze nieuwe ont-wikkeling.

X

* * * * * * *

X

’De Heler zit in jezelf’  Omega Healing

Roy Martina © maart 2010

X

Iedereen saboteert zichzelf wel eens op het terrein van gezondheid, relaties en succes. Onze overtuigingen verhinderen ons vaak om werkelijk gelukkig te zijn. Volgens holistisch arts Roy Martina draait alles om de intentie om gezond te zijn, maar dan moet je wel eerst afrekenen met die innerlijke saboteur.
Gebaseerd op dertig jaar onderzoek ontwikkelde Roy Martina een methode om het onderbewustzijn te laten samenwerken met het dagelijkse bewustzijn. Dat verbetert niet alleen de gezondheid, maar ook onze persoonlijke kwaliteit van leven.

De gedachte dat de geest invloed heeft op het lichaam en dus op onze gezondheid is ondertussen in brede kring geaccepteerd. Maar hoe we door gedachten ziekte een halt toe kunnen roepen is een heel ander verhaal. Roy Martina heeft met vele patiënten gewerkt die niet konden worden geholpen in de reguliere zorg.

In zijn praktijk ontdekte hij dat onze levensstijl en manier van denken de belangrijkste oorzaak is van alle chronische ziekten, die we onbewust creëren door onwetendheid en negatieve overtuigingen. Roy Martina heeft jaren gewerkt met topsporters en topmanagers. Mensen die onder zware stress moesten presteren. Dezelfde principes die sporters en managers helpen om succesvol te zijn, blijken ook te kunnen helpen om weer gezond te worden. Het heeft allemaal te maken met geloof in de eigen zelfhelende kracht die in iedereen van nature aanwezig is.

Omega Healing begint met emotioneel evenwicht en rotsvast vertrouwen. Of anders gezegd: Ik weet wie ik ben!

Ik ben fit, gezond en vitaal

De basis van Omega Healing gaat om het veranderen van je geloofsovertuiging. Je bent niet langer een slachtoffer, maar een zelfhelende persoonlijkheid. Jij staat aan het roer van je leven. Hopeloosheid verlamt het immuunsysteem en verzwakt het lichaam. Omega Healing werkt met positieve en doelgerichte suggesties, die zorgen voor een identiteitaanpassing in de cliënt en hem helpen om uit de slachtofferrol en in een helingbevorderende staat te stappen. Ook worden ziektebevorderende overtuigingen omgezet in gezondheidsbevorderende overtuigingen, zodat de cliënt zichzelf niet langer saboteert. De volgende stap is dan om de elementen te vinden die de gezondheid het meest belemmeren. Van cruciaal belang daarbij is vergeving en los te laten.

Sabotage

Uit onderzoek blijkt dat negatieve gedachten en emoties het immuunsysteem langzaam vernietigen. Dit idee is niet nieuw, het is zelfs oude wijsheid, of ander gezegd: boerenverstand. Onopgeloste conflicten kunnen een ongelooflijke druk op het systeem uitoefenen. Emoties worden in het lichaam opgeslagen en ooit tot uitdrukking gebracht.

De reguliere gezondheid heeft ons geleerd om de oorzaak buiten onszelf te zoeken. Beter is het om de blik naar binnen te richten zodat het lichaam het normale helingsproces kan hervatten. Medicijnen en operaties mogen dan op het eerste gezicht het probleem verhelpen, maar de emotionele pijn uit het lichaam verwijderen is de werkelijk grote genezer. Als oude pijn niet wordt losgelaten, blijf je in het verleden leven en jezelf ondermijnen. Zodra je de zelfsaboterende denkwijzen over jezelf kunt herkennen, kun je dit veranderen in helende gedachten over gezondheid.

Herprogrammeren

Bij Omega Healing wordt gezocht naar de sabotagepatronen. Wanneer je in je onderbewustzijn gelooft in ‘ziek zijn’, is het soms moeilijk om te denken aan heelheid. Dan moet het autonome zenuwstelsel nieuwe instructies krijgen om het welzijn te bevorderen. Het onderbewuste bepaalt of operaties, medicijnen, dieet of wat dan ook succes zullen hebben. Wat je denkt wordt waar.

Roy Martina: “Omega Healing is ook het herprogrammeren van cellulaire processen en DNA en het uitwissen van verbindingen van zenuwcellen die een bepaalde gewoonte in stand houden. Bijvoorbeeld: iemand wil stoppen met roken. Als diegene jarenlang gerookt heeft, zijn er krachtige zenuwverbindingen gevormd. Het gaat erom om deze te vervangen door verbindingen die een nieuwe, gezonde levensstijl faciliteren.

Stop met jezelf te saboteren en krijg controle over wat oncontroleerbaar lijkt. Omega Healing maakt gebruik van technieken waarvan keer op keer is bewezen dat zij werken. De essentie van Omega Healing is het creëren van zelfverantwoordelijkheid, aansporen van de zelfgenezende kracht van het lichaam en het ontwikkelen van vitaliteitbevorderende overtuigingen. Dit werkt niet alleen snel en diep door op het zelfgenezend vermogen, maar het helpt ook om ziektes te overwinnen. De Heler zit in jezelf.”

Wij bestaan uit een onmetelijke intuïtieve intelligentie. Het lichaam weet wat het nodig heeft om gezond te zijn of te worden. Wie kent niet de wonderbaarlijke verhalen van mensen die spontaan genezen, of die een comeback maken terwijl ze door de artsen zijn opgegeven? Wie bepaalt de toekomst? Welke waarde hecht je aan prognoses en statistieken? Ieder mens is uniek. Symptomen herinneren ons aan het belang om stil te worden en te luisteren naar onze innerlijke wijsheid. Iedereen heeft een wijs deel in zichzelf dat weet hoe toegang te krijgen tot het ware zelf, dat pure liefde en vrede is. Omega Healing helpt je om tot inzicht te komen.

Werkelijke genezing is het opnieuw accepteren van liefde in je hart en jezelf onvoorwaardelijk accepteren zoals je bent. Liefde opent de energiebanen zodat de levenskracht gemakkelijker kan stromen. Angst en verdriet zijn de oorzaak van verstoringen die het lichaam aantasten. Heling is jezelf weer verbinden met je ware zelf, zodat het lichaam kan ontspannen en tot rust kan komen. Iedereen heeft de keuze om te besluiten welke inzichten, gedachten, of opvattingen hij of zij naleeft.

Omega Healing brengt je terug naar de bron van wie jij werkelijk bent. Als het anderen is gelukt, zal het ook jou lukken. Omega Healing is niets anders dan een weg om je bestemming te vinden zodat je kunt leven volgens de diepste verlangens waar je voor geboren bent. Dat betekent inwendig glimlachen, afrekenen met schuldgevoelens en aandacht schenken aan wat er in je leeft. Zelfgenezing is een reis. Het is het verlangen om nieuwe avonturen met jezelf aan te gaan.

* * * * * * *

Ervaren bruggenbouwer tussen ziel en lichaam.

Wie is Roy Martina?

Roy Martina is arts en heeft zich gespecialiseerd in Health Coaching (preventie van ziekten) en persoonlijke ontwikkeling. Hij is auteur van meer dan 40 zelfontwikkeling- en zelfhulpboeken waarvan er miljoenen verkocht zijn. Eén van zijn internationale bestsellers is Emotioneel Evenwicht. (Al zijn boeken zijn gepubliceerd in de Nederlandse taal en een aantal daarvan is vertaald naar het Italiaans, Duits, Spaans, Russisch en Chinees.)

In zijn praktijk als huisarts ontdekte Dr. Martina dat de conventionele geneeskunde niet altijd voorziet in de meest geschikte oplossingen voor ziekten. Daarom schakelde hij voor sommige gevallen over naar alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, homeopathie, voedingskunde e.d. Toen ook deze geneeswijzen niet de ontbrekende schakel naar volledige heling leken te bieden, raakte Dr. Martina gefascineerd door de verbinding tussen lichaam en geest en begon hij een onderzoek op het gebied van blokkades op heling en hoe we soms onze eigen heling kunnen saboteren. Na een studie van 10 jaar ontwikkelde hij innovatieve, snelwerkende en bewezen helingmethoden die mentale en emotionele sabotagemechanismen doorbreken.

Zo ontdekte hij de relatie tussen zielengeheugen, DNA en de morfogenetische velden. Zijn methoden om zelfvernietigende gewoonten te doorbreken en gezond, gelukkig, vitaal en succesvol te worden zijn alom erkend. Hij heeft talrijke concepten ontwikkeld, zoals natuurlijke remedies, diverse producten, workshops en opleidingen.Op dit moment onderzoekt hij strategieën voor zelfheling en preventieve gezondheidszorg op het gebied van kanker en het vertragen van verouderingsprocessen.

Roy Martina’s missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen door hen te voorzien van praktische technieken, kennis en ervaring waarmee zij hun levenskwaliteit kunnen verbeteren. Hij reist de wereld rond om trainingen, workshops en opleidingen te verzorgen. Hij geeft zowel trainingen aan artsen en therapeuten als aan leken.

Al meer dan 25 jaar helpt hij mensen over de hele wereld om het volledige potentieel van hun eigen creatieve kracht te ontdekken en dit vervolgens toe te passen voor hun persoonlijke groei en zelfheling. Op die wijze heeft hij vele mensen, onder wie health professionals, professionele sporters, zakenlieden en organisaties, geïnspireerd en gecoacht om hun potentieel te bereiken.

Ook heeft hij talrijke audio- en videoprogramma’s gemaakt met daarop transformerende geleide meditaties en workshops. Zijn geleide meditaties beslaan uiteenlopende onderwerpen waaronder het loslaten van stress en gewichtsverlies. Wanneer men er regelmatig naar luistert, kunnen de meditaties bijdragen tot het verminderen van stress, het verbeteren van de nachtrust en mentale veerkracht en het creëren van een optimale gezondheid en vitaliteit.

Roy Martina geeft workshops en lezingen samen met andere gerenommeerde trainers zoals Eric Pearl, Masaru Emoto, Lama Lobsang en Deepak Chopra, en in het verleden, Debbie Ford en Cherie Carter Scott. Hij is een gerenommeerde keynote spreker op conferenties en seminars over de gehele wereld en geeft lezingen in o.a. Europa, Zuid- en Noord-Amerika, Rusland, Taiwan, China en in het Caribisch gebied. Hij spreekt vier talen vloeiend.

Martina beschikt over uitgebreide mediavaardigheden, met veel ervaring in het geven van interviews in TV en radioprogramma’s en voor tijdschriften en kranten. Hij heeft wereldwijd vele beroemdheden en topsporters gecoacht, waaronder Deborah Santana (ex-vrouw van Carlos Santana), tennisster Nadia Petrova en vele anderen. Roy Martina is geboren op Curaçao (Nederlandse Antillen) op 29 september 1953 en hij woont momenteel afwisselend zowel in Florida (VS) als in Den Haag (Nederland).

* * * * * * *

37 gedachten over “Omega Healing: ’De Heler zit in jezelf’

  1. @ Riet,

   Geweldig bedankt voor je linkje! Vooral nr. 9…dáár heb ik de laatste weken om gevraagd heheh. Toeval bestaat niet *grijnz* !! You made my day 😉

  2. Hallo Sam,
   Het is heerlijk om te weten wat je missie is. Dat verrijkt je wezen, maar voor mij is duidelijk dat waar je zin in hebt, de zin van je leven is. Dat is ook een manier om te weten wat je missie is.
   Veel succes met de MIR-methode Sam en zo zie je maar weer dat je krijgt waar je om vraagt. Het valt je toe.
   groetjes
   Riet

 1. klinkt weer te mooi om waar te zijn en is tegenstrijdig met de theorie van consemulder !

  http://www.skepsis.nl/martina.html

  In september 2004 stelde de Vereniging tegen de Kwakzalverij dat Roy Martina zich door zijn media-optredens inliet met kwakzalverij.[1] Op 4 november 2004 en op 15 februari 2005 deed de Reclamecode Commissie respectievelijk het College van Beroep een openbare uitspraak n.a.v. een klacht van een fysiotherapeut uit Nijmegen tegen de Tel Sell-televisiereclame waarin Martina de Biostabil promootte door te stellen dat er “enorm goed onderzoek o.a. in Japan was gedaan waaruit bleek dat de magneettherapie niet alleen werkte, maar ook dat er mensen zijn die nooit zullen genezen zonder magneten”. Tevens adviseerde hij in een groep van volwassen en merendeels middelbare en bejaarde “toehoorders” (waaronder de zoon en dochter van Biostabilproducent Bruno Santanera) de hanger “ter hoogte van de thymus (zwezerik)” te dragen, “een enorm belangrijk orgaan voor het immuunsysteem”. De thymus is een orgaan dat vanaf de puberteit involueert. Deze stellingen kon Martina niet onderbouwen door het tonen van dat (Japanse) onderzoek en zowel deze als de overige onbewezen beweringen uit de reclameuiting werden als misleidend en in strijd met de artikelen 6, 7 en 8 van de Nederlandse Reclame Code (NRC) beoordeeld. Op 25 juli 2007 deed de Reclamecode Commissie naar aanleiding van een nieuwe klacht opnieuw een openbare uitspraak in het nadeel van Martina. Hij had beweerd dat de door hem verkochte CD Welterusten helpt om “het lichaam te ontgiften, te ontstressen, te verjongen, te regenereren, te vitaliseren en om het te ontdoen van kankercellen, afvalstoffen en micro-organismen.” De commissie vond dit in strijd met de waarheid en misleidend.[2]

 2. Ben in Zeist geweest waar hij een :optreden: had en denk dat hij veel goed doet maar hij vroeg ons de persoon naast je te knuffelen en dat gaat me te ver.
  Ben geen knuffelaar dat laat ik over aan Job Cohen !!!!
  Maar ik persoonlijk vindt dat hij teveel geld vraagt voor de reizen naar Curacao om met ; gevangen dolfijnen ; te zwemmen gevangen horen we dat goed !!!! Die beestjes hebben geen keus, dan ben je al niet goed bezig toch ??? Eerder denk ik dat het circus omzich heen dat geld verdient aan aurao fotos etc. en nog veel meer. Laat Roy maar eens iets aan de voedselbanken geven want dat is hard nodig !! Daarbij wil ik niet uitsluiten dat deze man veel goeds doet absoluut niet maar hij moet zich meer profileren als iemand die ook daadwerkelijk iets doet voor de wereld want boeken schrijven en symposiums geven is niet alles geef de mens wat !! Maar dan ook daadwerkelijk niet altijd voor een symposium of een boek geef het gewoon aan ons dat kan namelijk ook nog ! Hoop dat je het begrijpt Roy
  Groetjes Pietje

  1. ben het helemaal met je eens pietje. Ik heb er erg tegenstrijdige gevoelens bij. Ik vind ook dat hij erg veel geld vraagt, dus een eliteire toestand. Daarentegen geeft hij veel aan goede doelen en een stichting opgezet met het doel mensen in Afrika te helpen.
   Maar toch hele grote ??????

 3. Elk mens is uniek, vandaar dat er zoveel manieren van genezen zijn. Op het moment dat je een manier vind die bij je past dan weet je dat dit (misschien tijdelijk of voor een deel) voor jou is. Mooi vind ik dat

 4. @Gait,
  Ik lees je opmerkingen echt NIET.

  @riet,
  heb de link bekeken, GEWELDIG MOOI.
  Heb de zinnen en ga ermee aan de slag. BEDANKT.

  Warme groet,
  Bertina.

 5. Wanneer je deze methode gaat toepassen is het goed een beeld erbij te visualiseren van dat wat je zegt. Ik heb gemerkt dat dit nog intensiever werkt.
  B.v. bij detox alle toxische belasting. Visualiseer tegelijkertijd dat het gif uit je lichaam de aarde in loopt, of dat het door iets geneutraliseerd wordt. Wat er maar bij je opkomt.
  Samen met Mireille heb ik een avond georganiseerd waarin deze methode onder de aandacht gebracht wordt en ook zal mijn vriendin waarbij vorig jaar longkanker is geconstateerd haar verhaal doen. Ze had al dood moeten zijn maar ondanks dat de chemo niet aansloeg en ze opgegeven was is de kanker aan het verdwijnen en leeft ze meer dan ooit.
  Ook zij gebruikt deze methode en meer technieken en dat heeft effect. Ze is het levend bewijs.
  Hier bij zal ikzelf gekoppeld aan de situatie in de wereld op dit moment een algemeen beeld schetsen van het nut van zelfhulp in deze tijd.
  Moge het jullie allemaal goed bekomen en geef het door aan mensen waarvan je denkt dat ze het kunnen gebruiken.

  1. @Riet, dank je wel! Ben gisteren gelijk met de oefening begonnen en heb de site doorgestuurd naar een aantal vriendinnen die hier zeker ook in geïnteresseerd zijn. Ik had vanmiddag een workshop beautyfood van een vriendin (het eten van voedingsmiddelen die de vrije radicalen aanpakken) en heb daar ook nog even verwezen naar de MIR methode.

 6. Ik ben naar een lezing van hem geweest en ik heb NLP bestudeerd. Wat hij zegt is waar, bij mij waren bewuste en onbewuste ook niet congruent en ik heb door empowerment mezelf steeds succesvoller gemaakt. Ik geloof in bachbloesems omdat die niet alleen je onbewuste programmeren met positieve affirmaties, maar naast het placeboeffect wat ze zouden hebben je ook onbewust een manier van leven geven om met diepe trauma’s of ernstige ziekten of ongeneselijke zieketen om te gaan. Het geeft mensen ook al is het een bewezen placebo toch de kracht om hun onderbewustzijn te programmeren.

  Het onderbewustzijn is voor 90% verantwoordelijk wat je doet, je denkt niet na over je ademhaling of je bloeddruk en bloedstroom die in je lichaam plaatsvindt en alle andere onbewuste processen. Als je daar nog over na zou moeten denken zouden we veel meer problemen hebben. Dus is het lekker dat je onbewuste dat doet. Maar als je door ziekte uit balans bent geraakt is het prettig als er manieren zijn om weer in balans te komen. Bachbloesems en medicatie zijn een paar oplossingen, maar voor elk mens werkt dat unieke product omdat ze eenmaal uniek zijn.

  Ik ben ervan overtuigt dat ik emotionele blokkades heb maar hoe ik die moet wegnemen weet ik alleen via emotionele therapie zoals RET, NLP etc en samenwerking van IQ en EQ is daarbij een belangrijke voorwaarde. Roy Martina heeft dat begrepen. Als je dik bent en een sterke wil hebt (10%) maar je onbewuste (90%) werkt tegen dan is het net een ijberg. De top probeert naar links te varen maar het onderste gedeelte bepaald de reis dus onderbewuste!
  Als je controle kan krijgen over het onderbewuste door je dromen te begrijpen en de technieken toe te passen die daar op invloed hebben kom je een heel eind.
  gr dennis
  http://www.elifecoach.tel

 7. Martina mag zeer zeker doorgaan maar dan alleen maar in belang van de mensheid en zeer zeker niet in belang van hemzelf zijn reisjes en zijn sympohiums die goud kosten het gebruik van die onschuldige dolfijnen. Ze zijn zo goed dat ze zich laten gebruiken this it it !!! ik kan niet te vaak zeggen dat dit helemaal fout is!! Dolfijnen noeten vrij zijn en niet onder ons dienen dit is zo fout !!!! Hoor het maar Martina !!!! =je bent fout !!! Belust op geld met die arme dieren in het mmidden schaam je diep ~!!! Heel diep Gevangen dieren hebben geen keus ze doen wat wij treurige mensen willen dit !!! Ik niet ben ben een rebel en blijf dat ook ik accepteer niets van wat mij nu wordt verteld !! Allemaal leugens !!!

  1. Ik ben bezig Lisa Gerrard uit te nodigen voor een radio gesprek Janee! Zou een persoonlijke eer zijn, want haar werk is fantastisch (vroeger was ze onderdeel van Dead Can Dance trouwens, ook wel te vinden op youtube)

  2. @John,
   Leuk ik ga dan zeker luisteren wat een krachtige stem heeft zij.

  1. Ze zijn niet tegenstrijdig.. Volgens JOU zijn ze tegenstrijdig, professor Dorpsgait..

  1. Ik zie een ‘bange’ jongen.. Écht! Heb je hem weleens mee gemaakt? Maar jij ziet ‘iets’ anders misschien?
   Ik heb even mijn grote ‘Ontdek wie je voor je hebt, aan de taal van het lichaam’-boek even niet bij de hand.. hahaha..

  2. Ik zie dat hij met zijn armen zijn hartchakra dichthoudt.
   Het is ook wel leuk te zien dat hij dat niet bij 1 foto maar bij allebei de foto’s doet! Terwijl zijn ogen zeggen: echt, ik hou van je, zegt zijn lichaam: ik vertrouw je mijn hart niet toe.

  3. JA! Inderdaad, Martijn, nu weet ik het weer.. ‘Tai Bo’.. Wat een kanjer van een griet was dat zeg.. 🙄 Weet je nog haar film: ‘Ten’..?

  4. Gesloten houding, overigens zegt lichaamstaal meer dan het gesproken woord. We gaan eerder uit van wat wij zien dan vanuit wat er gezegd wordt. Heel goed geobserveerd! Dus in real life zijn de foto’s doorslaggevend en niet wat hij zegt. Nu kan het zijn dat de fotograaf om een bepaalde pose heeft gevraagd en dus is het van belang hem te observeren wanneer hij een presentatie houdt.

 8. Fantastisch artikel!

  Tnx!

  En dat gezeur over Roy Martina moet ook maar eens afgelopen zijn. Praat gewoon eens een keer persoonlijk met hem.
  (gaan we nu opeens ook lichaamstaal interpreteren op foto’s? 😉

  1. Je zit toch niet met je handen voor je hart hè Dubbes? Dat zou jammer zijn! Had ik maar een fotootje van je, dan wisten we wat voor vlees we in de kuip hebben.. 🙄

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.