Advertentie

Somalische piraten worden aangestuurd vanuit Londen!


Volgens een bericht uit The Guardian van 11 Mei, kunnen Somalische piraten schepen aanvallen in de Golf van Aden en de Indische Oceaan, doordat zij naar hun doelen worden ‘gestuurd’ door een ‘consultancy’-team uit Londen. Deze informatie komt uit een document dat is opgesteld door een Europese millitaire inlichtingendienst; dit document is in handen van een Spaans radiostation Cadena SER radio. Uit dit rapport valt op te maken dat de piraten en dit consultancy-team in contact met elkaar staan via een satelliet-telefoonverbinding.

Hoe weten piraten precies welk schip ze moeten aanvallen langs de 3300 km lange kuststrook van Somalië..?
Hoe weten piraten precies waar en welk schip ze moeten aanvallen langs de 3000 km lange kuststrook van Somalië..?

Volgens dit radiostation hebben de groepen piraten ‘informanten op de juiste plekken’ in Londen, die op hun beurt weer in contact staan met de controle-centra in Somalië, alwaar beslissingen worden genomen welke schepen aangevallen gaan worden. De ‘consultanten’ in Londen helpen de piraten op deze wijze om hun doelen uit te kiezen, door ze informatie te geven over de lading van de schepen en de koers die ze varen. In minstens 1 geval bleven de piraten in contact met hun Londense ‘consultants’ vanaf het gekidnapte schip, aldus één van de rederijen die doelwit waren.

“De informatie die koopvaardijschepen vrijwillig overhandigen aan verschillende internationale organisaties, komt dus terecht in de handen van de piraten”

zo citeert Cadena SER uit het onderschepte rapport. Door deze informatie zijn de Somalische piraten in staat vooraf een goede studie te maken van hun doelwitten en zelfs enkele dagen van te voren teams te trainen voor specifieke kidnappingen. En wanneer schepen eenmaal zijn gekidnapped, komen vlak onder de Somalische kust oudere piraten aan boord van deze schepen.

Diverse kapiteins van aangevallen schepen hebben ontdekt dat deze piraten alles weten, van de plattegrond van het betreffende schip, tot en met de haven van bestemming. En de piraten houden rekening met de nationaliteit van een schip, wanneer zij een doelwit bepalen.

En hierbij blijkt dat, volgens het rapport, Britse schepen steeds vaker worden vermeden.

In minstens 1 geval bleven de piraten in contact met hun Londense ‘consultants’ vanaf het gekidnapte schip, aldus één van de rederijen die doelwit waren.

Tot zover het bericht van deze Spaanse radiozender. Maar het meest frapante van dit verhaal is dat de informatie, die de piraten in hun bezit hebben, zoals de kennis van alle details van het schip en zijn lading, zijn nationaliteit en in het bijzonder haar positie en koers, kennis is die allen nationale inlichtingendiensten lijken te hebben. In het bijzonder informatie over de positie van schepen, en die afkomstig is van de actuele satellietsignalen of data van officieel vliegtuigsurveillance-verkeer.

Het zal toch niet zo zijn dat MI6, zeg maar de Engelse CIA, de Somalische kapers onder hun controle hebben en aansturen, en de piratenactiviteiten juist beginnen te intensiveren, nu de policy van het Pentagon gefocussed begint te raken op AFRICOM. Dit is een afkorting van ‘Africa Command’, de strategie van om ‘Amerikaans-millitaire’ zaken op het Afrikaanse continent te coördineren.

Op deze wijze zou er -via deze constructie- wel heel makkelijk een mentaliteit gecreëerd worden in de opinie van de Westerse wereld om ‘de piraten een lesje te leren’ en op valse gronden dus een (semi-)permanent basis op de strategische kustlijn van Somalië te vestigen. HIER het artikel uit de New  York Times, verder voor achtergronden over Africa Command.

 

Hier het hele bericht uit de Guardian van 11 Mei 2009.

2 gedachten over “Somalische piraten worden aangestuurd vanuit Londen!

 1. allemachtig, wie is er hier machtig.

  worden we wakker dan zijn zij de STAKKERS en wij de GODEN en is alle bedrog bij UNIVERSELE wet verboden

  ik zie het zo; we zorgen met z´n allen dat de balans overslaat naar de GOEDE kant en alles is anders

  niet eenvoudig omdat de twijfel je om het hart slaat we zijn namelijk vergeten hoe elkaar te vertrouwen
  volgens de universele wetten is een gedachte zo sterk dat het zich kan manifesteren.
  we hoeven dus alleen maar aan een goede afloop te denken, niet verwachten, maar definitief eisen in onze manier van denken.

  we hoeven hiervoor onze buurman niet te vertrouwen we weten toch dat er al zoveel mensen denken als wij?

  ik wens iedereen de kracht over alle intriges heen het mooie te blijven zien in alle mogelijke dingen om ons heen.
  het lelijke zit enkel en alleen in mensen die alles voor zichzelf willen
  verder is er alleen maar schoonheid te ontdekken

 2. Weet jij wat naast je zit? Weet jij wat voor je staat? Weet jij wat een ander aan doen is? Weet jij wat er aan gedaan word als je een brief in de bus doet? Wordt er een probleem opgelost of moest je het zelf doen? Denk je soms na over profielsites? Geloof je alles wat geschreven staat door fakers? Weet jij wat met je stem gedaan word? Weet jij waarom we opeens glasvezel moeten bezitten met een op hol geslagen computer? Weet jij wie achter de computer bij de buren zit? Wie zijn de buren? De reklame billboards hangen vol gedetineerden? Waar zijn die gedetineerden nu? Mogen we alleen op SP stemmen? Is politie wel bedoeld om reklame te maken op televisie? Wat is waar aan de politie? Waarom zoveel promotie van fakers? Praat eens over jezelf.
  Zou ik de tijd krijgen dingen op te lossen? Het kost mij nog veel tijd om deze vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.