Advertentie

Terugkeer van de ‘Koning’.. En de koningin dan..?


x

maxima tijdens koningsspeech

x

Verslag van een kroning, of:

x

‘De terugkeer van de koning,
x

maar wat gebeurt er met de koningin?’

x

2013 © Ton van der Kroon

x

ton van der kroon
Ton van der Kroon

Op de Dam leek alles volgens plan te verlopen: de banieren met het mooie nieuwe logo, dat je zowel als WA kan lezen, en als WM – Willem Alexander en Maxima – hingen aan alle gebouwen. De pers-stellage werd opgebouwd, de generale repetitie vond plaats op de dag voor de kroning, en vanaf dat moment hing ook de vlag op het paleis uit, ten teken dat de koningin in ‘ huis’ is. Wat kon er nog mis gaan?

Op de ochtend van de kroning was ik al vroeg op..
Ik ging naar zolder om de vlag, die ik deze week gekocht had,op te hangen. Daarna besloot ik met Sandra om al vroeg naar de Dam te gaan, nu het nog rustig was. Daar hadden zich al wat mensen verzameld, maar het was goed te doen. We besloten om een eerste rondje door de nog stille stad te maken op zoek naar koffie en ontbijt en later terug te keren. Om tien uur keerden we terug naar de dam en er bleek nog steeds genoeg plaats te zijn. Via de schermen konden we de abdicatie volgen, en een golf van ontroering ging door de menigte toen Beatrix haar handtekening zette. Zelfs een republikeinse vriendin die mee was pinkte een traantje weg.

Net als 33 jaar geleden, toen ik als 15-jarige de inhuldiging van Beatrix meemaakte, zag ik nu de nieuwe koning op het balkon verschijnen. Dit keer was er geen witte rookbom, maar oranje rook van feestvreugde. De hele menigte kleurde overigens oranje door de opblaasbare kronen van de ‘Staatsloterij’ die s ‘morgens waren uitgedeeld. We werden zo allemaal en beetje gekroond…

We besloten de stad te gaan verkennen en liepen richting de Amstel en de pijp, maar het viel op dat er dit jaar niet zoveel mensen waren die aan de Uitmarkt meededen, wellicht door het koude weer. Het drukst was het in het Vondelpark, dat altijd voor de kinderen wordt gereserveerd. Maar tijdens de lunchen kwam opeens het gevoel van ongemak weer bij me terug, een naar voorgevoel..
We gingen naar een vriendin waar net op dat moment de inhuldiging op Tv in de nieuwe kerk begon: Willem Alexander en Maxima kwamen via het gangpad aangeschreden en namen plaats op de troon. Willem hield een mooie speech, krachtig, zelfverzekerd en met een geweldig eerbetoon aan zijn moeder.

alexander maxima kroning
Maxima staat op haar plaats; náást de koning. Dáár staat de koningin, zo was in de woorden van Willem Alexander duidelijk te horen.

Maxima
Maar aan het eind ging er iets mis. Het was me al opgevallen dat hij nauwelijks contact met Maxima maakte, terwijl zij herhaaldelijk naar hem keek, naar hem uitreikte of contact zocht. Kwam het door de spanningen dat hij daar nauwelijks op in ging?

Toen sprak hij over haar en zei dat Maxima zich bewust was van de ‘beperkingen die haar rol met zich meebrachten’, en dat ze hem ondersteunde in ‘MIJN koninkrijk’. . .

Ze lachte geforceerd, en keek net zoals ze tijdens het interview op televisie had gekeken, als ‘de vrouw van..’, de tweede partij. Terwijl Willem zijn moeder uitgebreid bedankte, kwam deze Maxima er bekaaid vanaf. Het leek voorgekookt te zijn, zowel tijdens het interview als tijdens de inhuldiging: het gaat om ZIJN koningschap, het is geen duobaan, en zij ondersteunt hem. Niets geen koning en koningin, het gaat om de koning.

En Maxima? Die leek zich hier helemaal in te schikken, maar bij mij begon het gevoel van ongemak nu om te slaan in een angstig voorgevoel en pijnlijke gewaarwording. Ik had me verheugd op meer gelijkwaardigheid, naar een koning en koningin zij aan zij. Koningschap is namelijk geen ‘baan’, maar een roeping, een symbool, een levensinvulling, en juist de verbinding tussen het mannelijke en het vrouwelijke aspect zijn hierin van groot belang.

Wijsheid en actie, compassie en daadkracht, hemel en aarde..
Wijsheid en actie, compassie en daadkracht, hemel en aarde dienen beiden vertegenwoordigt te zijn. Dat is waar we nu juist de afgelopen decennia naar gestreefd hebben: het vrouwelijke gelijkwaardig aan het mannelijke. Niet meer het een boven het ander. We hebben gezien wat dat deed met Claus, die veranderde in een zoutpilaar, omdat hij zich als man niet naast Beatrix mocht manifesteren. Hij raakte letterlijk verstard in zijn rol, terwijl het een gevoelige en wijze man was.

Zoals Willem Alexander staat voor water, het element van Nederland, zo staat maxima voor vuur, voor Argentijnse passie en dynamiek. Dat vergt een nauwkeurig evenwichtig..!

In de inhuldiging in de Nieuwe Kerk was deze scheiding van mannelijk en vrouwelijk duidelijk te merken. Willem Alexander zette zijn vrouw aan de kant en stopte haar daarmee in een gouden kooitje, waar ook zijn vader in had gezeten. Hij koos voor traditie, voor continuïteit en voor een zakelijke invulling van het ambt en de monarchie. Maar daarmee sloot hij de spirituele kant, de vrouwelijke kant en de gevoelsmatige kant buiten: het gaat om de koning, niet om de koningin. het leek alsof hij dat nog eens extra wilde benadrukken, uit angst dat er wellicht een verkeerd beeld ontstond.

‘Water Willem’ en ‘Maxima Vuur’..!
Stel je voor dat zij meer invloed krijgt of populairder wordt dan hij? Ik moest denken aan de tragedie van prinses Diana in Engeland, die in dezelfde rol terecht was gekomen, en de pijn en starheid ervoer van het Britse Koninklijke huis, waar eer, traditie en het belang van de monarchie belangrijker was dan gevoel, menselijkheid en liefde.

'Fire & Ice' © Wilka Zelders
‘Fire & Ice’ © Wilka Zelders

Maar, zoals Willem Alexander staat voor water, het element van Nederland, zo staat Maxima voor vuur, voor Argentijnse passie en dynamiek. Dat vergt een nauwkeurig evenwichtig. Als het vuur te groot wordt verdampt het water, als het water te veel wordt dooft het vuur… Als beiden samenwerken krijg je stoom, beweging, kracht. De koningin is er o.a. om de koning te ontdooien..

Het sprookje van de ‘koning en het levenswater’ vertelt over een koning die ongeneeslijk ziek is en drie zoons heeft. Zijn drie zoons gaan alle drie op zoek naar het levenswater om hun vader te redden, maar de twee oudste zoons lopen vast. Ze negeren de wijze raad van een onbeduidende dwerg bij een splitsing. De een gaat rechtsaf en komt vast te zitten in een kloof, de tweede gaat linksaf en komt terecht in een lawine. (Vrije variant…) de derde luistert naar de dwerg en vindt het levenswater, waarmee hij zowel zijn twee broers als zijn vader bevrijdt.

Maxima en Alexander, een bijzonder stel..
Ik maak me zorgen over de relatie van Willem Alexander en Maxima na het zien van dit ‘kroningsritueel’, omdat ik merk dat ze zich teveel schikken naar de wetten en regels van de monarchie en het staatsrecht en te weinig naar hun eigen hart. Zoals Willem Alexander zei in zijn speech past iedere koning zich aan aan zijn tijdsgewricht. Ik denk dat de verhouding tussen man en vrouw hun grootste uitdaging wordt. Inhoudelijk zijn ze beiden zeer bekwaam en geschikt; het gaat echter om de verbinding, en daarmee de symbolisering van een hedendaagse koningschap: mannelijk en vrouwelijk. Geen matriarchaat, geen patriarchaat, maar een samenspel tussen mannelijke en vrouwelijke waarden.

terugkeer-koningNa het zien van de inhuldiging waren Sandra en ik gedeprimeerd en teleurgesteld. We gingen naar huis, spraken er over, maakten soep en rustten uit. S ‘avonds besloten we er toch weer uit te gaan en liepen door de Jordaan richting het IJ om de koningsvaart te zien. Maar wat we ook deden, overal was het IJ afgesloten met zwarte doeken en boten waardoor het zicht op het water werd ontnomen. We liepen het hele IJ langs maar nergens leek het mogelijk om naar de koningsvaart te kijken. Onze stemming werd er niet beter van.

Hoe symbolisch; we kwamen niet bij het water. Uiteindelijk keerden we terug de stad in, en gingen naar de vriendin die bij de Dam woont en ook ’s morgens mee was geweest naar de Dam. Daar aangekomen konden we op Tv het laatste stuk van de koningsvaart meemaken. De teleurstelling en de pijn van de middag verdween en we konden genieten van het uitbundige feest en het spetterende einde van deze dag. Eind goed, al goed.

De kroning was al met al een geweldig gebeuren wat Nederland internationaal weer op de kaart heeft gezet en waarin ons land excelleerde. Echt een feest voor heel het land, maar in mijn achterhoofd blijft het verhaal van de koning en koningin hangen… Hoe gaat dit aflopen..?

178 gedachten over “Terugkeer van de ‘Koning’.. En de koningin dan..?

 1. Stel je maar een vraag en de hele poppekast wordt je duidelijk in alle facetten!
  Waarom MOET een koning een koningin aan zijn zijde en geld dat andersom niet?????Waarom heeft een koningin nooit een koning naast haar zijde maar een prins!!
  En we horen een oorverdovende stilte van het feministisch front haha.

  1. Waarom heet Ton van der Kroon niet gewoon Ton Konings..? Of -met zo’n leuk stukkie- niet gewoon Ton Hermans.. 🙄

 2. Het schijnt zo te zijn dat Maxima door Beatrix gesteund wordt om de grote kracht te zijn achter Willem Aleaxander. Dit omdat de intellectuele talenten van de koning minder zouden zijn. Wellicht weet Willem Alexander dit en heeft hij zich daarom opgesteld zoals geschreven in het artikel.

  1. Niet goed geluisterd of gelezen…..hij heeft namelijk gezegd: “mijn koningschap en ons Koninkrijk” en niet “mijn Koninkrijk”!

   Kan me overigens goed voorstellen dat hij nog even aan ons duidelijk wilde maken dat we vooral niet moeten denken dat Maxima ook onze Koningin is….maar daar hebben we het zelf naar gemaakt toch, door zo over haar heen te tuimelen dat ze de titel “Koningin” zou krijgen. Daar krijg je dat krampachtige gedoe dan ook van! We doen het zelf…..

  1. @ paul
   Als ik daar was geweest waren er toch andere borden verschenen ben ik bang , hoewel ik deze een goede tweede vind. Nee , ik was daar niet heb het allemaal aan mij voorbij laten gaan ,immers het is niet mijn vorstenhuis.

 3. Ik geef het toe: ik ben helemaal geen voorstander in ene Koningshuis (in deze vorm). Gisteren schreef ik dit (en kreeg diverse reacties elders):

  En hoe ‘misdadig’ is ons Koningshuis eigenlijk!? Zie ook boek ‘Bedrog om de Kroon’ waarin duidelijk gemaakt wordt dat het Koningshuis niet eens recht heeft op de troon (laat staan op het invorderen van waxinelichtjes en ‘Majestesteitsschennis’ copyright materiaal lijkt mij 😉 )

  “Leve de Koning(in)!? http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/180809/maxima-zorreguieta-achternichtje-van-willem-alexander-en-bernhard.html (en was die Bernhard niet een oud SS-er en IG FArben – maker van het gas in WW2 – spion trouwens (naast de oprichter van het illustere Bilderberg gezelschap dat achter de schermen opereert)!?”

  Zoals veel lezers hier op WTK waarschijnlijk wel weten is de scheiding der machten (Trias Politica) allang onofficieel losgelaten zoals blijkt uit het ‘Corporatisme’ wat we hier in Nederland ook in feite kennen: een innige draaideurenpolitiek tussen Bedrijfsleven (Multinationals met belastingvoordelen in dit ‘Belastingparadijs’) en de Staat. Sommige mensen noemen dit de definitie van fascisme overigens…

  Neem Beatrix zelf als schoolvoorbeeld: voorzitster van het hoogste juridische orgaan de Raad van State, grootaandeelhouder van het zieke Shell en ook nog eens actief lid van de door SS-er en IG Farben spion opgerichte Bilderberg club…Dat is een vorm van macht achter de schermen en belangenverstrengeling van de grootste orde! En dat voor ene Konigin die niet eens recht zou hebben om op de troon te mogen zitten volgens sommige auteurs (in ieder geval niet meer dan u of ik blijkt).

  Bij een ander artikel hier op WTK schreef ik verder na een reactie dat ik voorstander ben voorstander van een soort ‘tweesporenbeleid’: datgene wat niet (meer) heilzaam is bewust maken, aan het licht brengen en transformeren indien wenselijk en mogelijk, en ondertussen vooral niet vergeten het juiste, mooie, zuivere en liefdevolle te doen (wat ik dus privé en in mijn werk ook probeer te doen). Denk maar aan het ‘Serenity Prayer’: God, grant me the serenity to accept the things I cannot change, The courage to change the things I can,And wisdom to know the difference. (zelfs zonder religieuze insteek een mooie tekst vind ik zelf)

  Ik ben het daarom ook maar deels met mensen eens die vinden dat we ons niets moeten aantrekken van de ‘machten achter de schermen’ die ondertussen onze fundamentele rechten en vrijheden steeds meer inperken en ons als een kikker die langzaam aan de kook wordt gebracht, een warme deken aanbieden onder het mom van ‘verbinding’ en ‘leiderschap’.

  Maar wie zegt dat het niet onderdeel is van de natuurlijke evolutie of een ‘kosmisch plan’ om zaken aan het licht te houden of het bewustzijn te versnellen|? Waarom niet en/en? Waarom zou het een het ander moeten uitsluiten?

  Het is mijn mening dat een Koningshuis ons niet dient en een niet heilzame werking heeft achter de schermen (zie de aangedragen links in het artikel en het gemelde boek). Noem het ‘vinger wijzen’, noem het ‘veroordelen’ maar je kunt het ook opvatten als ene poging om bewust te maken welk spel er echt gespeeld wordt (los van het ‘vrouwelijke aspect’ en het ‘heilige huwelijk’, wat wat mij betreft alleen maar meer bekrachtigd mag worden in de nieuwe wereld overigens!)

  Mijn punt is eenvoudig; liefde verbindt, mensen verbinden, Koningshuizen verdelen (ook de buit, want het is de elite en de adel die de centrale banken inzet om nog meer luxe te vergaren, en de rente die de private bankiers vragen aan hen, wordt weer aan het volk gepresenteerd in de vorm van belasting (terwijl zij zelf -en de multinationals waar ze deel van uitmaken dus- belastingvrij zich verder verrijken met ons geld (dat ‘uit het niets komt’ ook nog eens).

  Driedubbel bedrog achter de schermen, daar hoeft van mij geen kroon op. Een samenleving voor de mensen en door de mensen zonder socialistische inslag, zonder republiek, zonder koningshuis, is dat mogelijk? Alleen als we dat sprookje samen willen kan dit werkelijkheid worden, vermoed ik.

  Ik vind het Koningshuis dus zooo 2013… (of Joanne nu AIVD infiltrant is of demonstrante met aangetoonde vrijheidsbeperkingen, dat laat ik even in het midden). Slavernij (ook onbewuste of geïnternaliseerd) hoort niet meer bij deze tijd, en als Maxima wat gaat geven voor de Minima en dat samen met Willem ook laat zien (niet als PR stunt of desinformatie-actie, maar oprecht), dan wil ik mijn mening wel weer wat bijstellen over deze vorm van ‘leiderschap achter de schermen’.

  Ondertussen houd ik mijn adem niet in, dat deed ik ook al niet bij de vorige ‘Change? Yes we can! Zwart, wit, man, vrouw, corruptie blijft corruptie, leugens blijven leugens (hoe leuk ze ook verpakt zijn) en de echte waarheid mag dan misschien wel in onszelf zitten, maar dat neemt niet weg dat de uiterlijke wereld nu niet een mooie afspiegeling is van de mens als duurzame soort (wat dat over onze innerlijke wereld mag zeggen laat ik maar even achterwege).

  Liefde EN Waarheid, daar draait het volgens mij om…

 4. Maxima lijkt me een deugniet kijk maar eens naar die pretoogjes, volgens mij houdt ze wel van een stevige aanpak!

  Ik zie een ander scenario, na de inhuldiging duiken ze op de achterbank onder Willem’s scharlaken mantel en spoeden zich met hoge snelheid en zwaar beslagen ramen naar Krimpen a/d Ijssel waar ze worden opgewacht door Ruud Lubbers bij een privaat achterop het erf van Hollandia Kloos, alwaar de plaatselijke akoestiek moet wijken voor woeste kreten en sweepslagen, en dan komt rond middernacht bisschop Gijsen ook nog even langs met zijn mijter en dan houden zelfs de krekels het niet meer droog!

  zoiets

  1. Verder alles goed Jerry..?
   Als je verhaal iets langer was geweest, was het wellicht het eerste artikel geweest in een nieuwe rubriek: ‘Rode oortjes in hóge kringen’.. !

  2. Ik ben iemand die denkt in one-liners Guido, korte impulsen en dan weer een lange stilte. Ik weet ook nooit wat ik over 2 seconden b.v ga zeggen dus ik kan wel aan een artikel beginnen maar of het ooit afkomt is maar de vraag.
   Als je het te off-topic vind moet je het zeggen hoor!

   Ik zag je reactie wel staan maar het duurt even voor ze zichtbaar worden zeker?

  3. Mijn wieg stond naast de magnetron, dat zou er iets mee te maken kunnen hebben!?

  4. Jerry, je doet me denken aan popcorn. Je vitaliteit popt er steeds zomaar spontaan d’r uit. Heerlijk, nu de rest van de schaal nog vullen. Zelf mag je de bijbehorende smaak er aan toe voegen….

  5. Ik snap het wel Paul, jij had natuurlijk willen weten wat er allemaal nog meer in dat privaat was gebeurt, de sappige details^^
   Nou, ze hebben Willem horen schreeuwen; Jáááhh ik wiilll!! en Maxima;
   zo waarlijk helpe mij…..Gijs!!….allemachtig!!!
   Tot zover deze korte impressie en voor het complete artikel moet je inloggen.
   Nee, sterker nog, betalend lid worden!

   doei 🙂

 5. Voor of tegen de monarchie is een schijndiscussie. De voorstanders varen op emotie, de tegenstanders op ratio. En geen mens kan zeggen wat voorrang heeft; ratio of emotie. Het is een keuze.

  Maar een veelzeggende keuze. De keuze voor de emotie is namelijk een keuze voor bevoogding. Het is een blijk van onvolwassenheid. Van onzekerheid. De gemiddelde Nederlander heeft een moederfiguur nodig. Iemand om een arm om hem heen te slaan. Iemand die hem beschermt (zie koningslied) tegen de boze buitenwereld. Er spreekt uit dat de Nederlander een moederskindje is. Iemand die geen eigen verantwoordelijkheid wenst te dragen.

  Dit verklaart ook de mentaliteit op diverse vlakken. Neem het nemen van penalties bij voetbal. De eenzame voetballer die zich losmaakt van de moederschoot van het team en alleen naar de bal op de stip loopt. Het is niet te verdragen voor een Nederlander, en dus gaat het mis. Penalties worden gemist door een gemis aan verantwoordelijkheid.

  Je zag afgelopen week dat deze paradox binnen eenzelfde persoon kan bestaan: Een rationele republikein die toch even brak toen Trix WA’s handje vasthield. Die emotie kan kennelijk naast de ratio bestaan. En het is een volksbewustzijn. Geen mens staat op zichzelf. Een mens is bevattelijk voor de emoties van een ander. Dus iedereen wordt gepakt door de Oranje-emotie. Hetzij positief (door te erkennen dat het in je leeft), hetzij negatief (door het te bevechten in jezelf). Je moet echt uit NL weg om eraan te ontsnappen. Het zijn dan ook vaak NLérs die een tijdje in het buitenland verblijven (of lui die in afzondering leven) die kunnen doorzien dat die poppenkast in wezen te krankzinnig is voor woorden.

  Wat dat betreft ben ik ook voor een aanzienlijke verhoging van WA’s maandelijkse ‘schadevergoeding’ (loon). We kunnen deze poppenkast die mensen niet aandoen. Als we besluiten om die lui toch te onderwerpen aan deze hottentottententoonstelling, dan moeten we ze daar ook flink voor betalen!

  1. Volksbewustzijn, interessant concept. Ik moet dan wel gelijk denken aan Rupert Sheldrake’s morfogentische velden, Tom Bearden’s precursor effect, gedachtegoed van Teilhard de Chardin, Global Consciousness concept van Roger Nelson. Maar ook aan ‘kuddeimmuniteit’…(een term die het RIVM inzet om vaccinaties mee te ‘verkopen’, terwijl de originel betekenis van de term juist lag in het aantal gezonde mensen, maar dat erzijde).

   Als dat zo is, dat volksbewustzijn, ben ik voorstander van een ander soort ‘holografische bevruchting’ en ‘propaganda’
   , zodat er een ander volksbewustzijn moge indalen. Want mensen verbinden, liefde verbindt, en bewustzijn verbindt. Maar wat voor bewust-zijn, dat is de vraag…

 6. Dit gedicht maakte ik onlangs, ik werd ge-inspireerd doordat we een Koning en Koningin gingen krijgen. Verder speelden ook persoonlijke dingen een rol en least but not least een boek van Cordelia Fine: “Waarom we allemaal van MARS komen.” de titel heeft vanzelfsprekend te maken met “Vrouwen komen van Venus” en “Mannen komen van Mars.” Het heeft als subtitel: “Hoe neuroseksisme aan de basis ligt van de verschillen tussen man en vrouw.” De gelijkheid/ongelijkheid is cultuurbepaald. Maar zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie zijn nodig voor een natuurlijk evenwicht, laten we ervan uitgaan dat er meer synchroniciteit komt. Zo ontstond dit gedicht:

  Sterrenkind en kind van Moeder Aarde
  Nu Beide Mensenkind
  Vonken over en weer
  Vonken van verbintenis
  Tussen Hemel en Aarde
  Yin en Yang, Zon en Maan.

  Mannelijkheid en de Vrouwelijkheid
  met elkaar vermengd
  De energie vloeit in elkaar over
  er is acceptatie voor elkaar’s eigenschappen
  Bewondering en Respect voor
  elkaar’s kwaliteiten.

  De competitie is voorbij
  in plaats daarvan is er verwelkoming
  van Yin en Yang, Yang en Yin
  Deze krachten zijn beide nodig
  als elkaar aanvullende aspecten
  van ons wezen en bestaan.

  Door samenspel worden ze versterkt
  laten we nadenken over ons “afgescheiden” zijn
  zo maken we de onbegrensdheid tot ons huis
  Een mooiere wereld ligt echt binnen ons bereik
  Mits we evenwicht creëren tussen Yin en Yang.

  Mannen heb de vrouw in jezelf Lief
  Vrouwen heb de man in jezelf Lief
  Geef zo de Regenboogenergie die in
  een ieder van ons zit een kans

  -Het Spectrum bevat immers alle kleuren-

  Om zo een kleurrijk Universum
  te laten ontstaan.
  Waarin een ieder mag zijn die hij is.

  Geef Liefdevolle wijsheid de ruimte
  Het Tijdperk van “Eigenheid” is aangebroken.
  onze Bestemming is bereikt, ook de
  Zon, Maan, Sterren, verre en dichtbije Planeten
  hebben hun baan reeds gekozen
  Zo is de Hemel op Aarde geboren.

  Maak jezelf transparant, geef je over
  aan dit Schitterende Geschenk
  Neem deel aan dit Nieuwe denken
  aan dit prachtige Web van Verbondenheid
  aan het Wonderschone Eenheidsbewustzijn
  We zijn met elkaar en alles wat leeft
  binnen het Universum AL-DAT-IS.

  Laten we hopen en ervan uitgaan dat het Koningspaar elkaar de ruimte geeft, zodat ze elkaar versterken en hun kwaliteiten naar voren kunnen komen. Dan zijn ze een levend voorbeeld van de Mannelijke en de Vrouwelijke energie.

  1. “waarom we allemaal van Mars komen” ; jeuk jeuk jeuk ; maar verder wel mooi gediggie Alice in wonderland ;

   elke Vrouw moet het met een Vrouw gaan doen van de banken media Industrie, nu de mannetjes kapot gespoten zijn door de gifmengers en vrijwel geen eens meer mannelijke vormen en verhoudingen meer hebben is de weg vrij voor het derde geslacht als nieuwe Norm voor de sociaal ge engineerde industrieel vorm gegeven Nieuwe volgzame Massa Con-Sumer (tering) slaaf…. best walgelijk eigenlijk…

   http://www.welingelichtekringen.nl/liefde-2/181583/25-vrouwen-heeft-seks-met-andere-vrouw-gehad.html

  2. voor al die Nieuwe Orde ‘vrouwen’ die denken dat ze van Mars moeten komen; meedogenloos payback time, sommigen zijn voor 1980 geboren, voor de grote vergiftiging, sommige mannen zijn nog mannen genoeg tot in hun ziel, es tut mir kein leit, schoften in vrouwelijke vorm met mediale mannelijke aspiraties precies zoals Hole in het Wood ut wil ;

   Rammstein – Ich tu dir weh (Official Video) HD

   http://www.youtube.com/watch?v=0NvnWJU5Ak8

 7. Wat een hoop gezwets…

  Zal mij boeien wat voor functie die Maxima krijgt, sowieso hebben ze niet eens recht op de troon.
  Laat ze die DNA test doen om te bewijzen dat het rechtstreekse afstammelingen zijn van Willem I…

  En ten tweede:

  We leven in een democratie, hoe kan een bestuurlijke functie worden “weggegeven” omdat het toevallig familie is…???

  Het hele koningshuis is 1 grote farce, waar we eigenlijk helemaal niks van weten, en toch dragen mensen ze op handen -zoals de schrijver van bovenstaand sprookje.

 8. Stukje gelezen van Dhr.van der Kroon.
  Naar mijn gevoel geeft W.A heel duidelijk aan, mogelijk zelfs een ondubbelzinnige hint naar Maxima dat hij het,in deze functie voor het zeggen heeft.
  Ik heb sinds haar komst naar Nederland ook het gevoel dat wij in een
  situatie gebracht werden en lieten brengen van het Paard van Troje.
  Mooi uiterlijk, maar men weet niet wat er uit gaat komen.

  nb de tiara van Koningin Emma is heel fraai.

  1. Wat tot nadenken voerd, is het bezoek van Bernard aan deze familie tijdens zijn verblijf in Canada, hij had het natuurlijk druk met overal kinderen te verwekken, maar goed het is een feit dat hij verscheidene malen naar Argentinie¨is gevlogen, misschien om iets te regelen voor de toekomst, uiteindelijk zijn ze familie van elkaar, en misschien de boel klaar gemaakt voor de komst van wat oud nazi’s na de val!

 9. Toen Redbard verslagen was met zijn Friezen, moesten zij zich onderwerpen aan Karel de Grote, maar deze verklaarde de Friezen, vrije mensen zolang de vogels vliegen en er wolken aan de hemel gaan.

  Dus wij de Friezen, west, middel oost en noord Friezen zijn vrij, hoeven geen Koning te erkennen, in tijden van tegenspoed koos men de Walda’s en Buwalda’s die namen dan de leiding, als grote Pier, de Geus.

  Eenvoudig toch geen Koning, koninginnen kenden de Friezen niet wel vrouwelijke Walda’s, of Buwalda’s, maar waren uitzonderingen.

  Mijn moeder stamde van de Walda stam, mijn vader oorsprong lag op het niet meer bestaande eiland strand, met de stad Strongholt, in Noord Friesland, juist onder Jutland.

  75% van de Nederlanders zijn van Frieze oorsprong zo doende welke koning !

  1. Jenne
   Mooi verhaal , maar uit welke macht kon karel de grote dat beslissen? Dat is toch postuum je verantwoordelijkheid afstaan( ook al komt dat goed uit ) aan een overheerser, die het wel even zal bepalen voor jou?
   Ik erken niemand boven mij niet vanuit het verleden heden of toekomst, ik geloof zowiezo niet in een lineaire tijdsbeleving als waarheid. Dat zijn beide aannamen zowel die tijdsbeleving als het feit dat er iemand boven je zou staan.

  2. @ Marcel,

   ja ik schrijf dit om aan te geven hoe het was, dat er te pas en te onpas voor ons beslissingen werden genomen, net als nu.

   Maar het feit blijft bestaan dat de toen grootste bestaande macht, de Friezen voor zo lang als de vogels vliegen en de wolken aan de hemel gaan, tot vrije mensen verklaarde.

   Ik ben zo veel mogelijk mezelf gebleven, ben mijn hele leven al iets aan het zoeken, maar ik kan niet definieren wat dit nu is precies, heb soms het gevoel als ik ergens naar kijk al mijn voorouders als het ware mee kijken door mijn ogen.

   Dat gaat over die tijds beleving, ja in wezen zijn mensen tijdloos, wat ons bind is de mensen om ons heen waar mee we in liefde verbonden zijn, dat vind je ook heel mooi beschreven in het Bhoudisme.

   Groet

  3. Waar komt Snelle Jelle eigenlijk vandaan?! (dit zit de laatste tijd steeds in het buitenland)

 10. Als je Maxima vanuit de astrologie bekijkt dan komt ze van de Leeuw (zuidelijke maansknoop). Dat betekent dat ze de rol als koningin al volledig geleerd heeft en niet meer hoeft te doen. Koningin zijn kan ze al uitstekend (dat ziet en weet iedereen intuïtief) maar haar doel in dit leven is te leven volgens de noordelijke maansknoop in Waterman, dus van de troon afstijgen en zich met de mensen te verbinden, wat ze ook heel goed doet. Alleen dit maakt haar echt gelukkig. Daarom is ze voor mij ook op een goede plek in deze ondersteunde rol.

  1. Nou ons Koningshuis zijn geweldige comedianten, bekijk de foto’s hier lachen, hier een beetje treurig kijken, het hypokriete druipt er af.
   Ik krijg altijd kippenvel als ik ze in hun modieuse kleding potsierlijk langs monumenten zie stappen.
   En dan komt U nog even met dat het allemaal in de sterren geschreven staat, beetje lachwekkend, en dan in deze ondersteunende rol, en ze is op een goede plek, nou dat doet voor mij de deur dicht, werkelijk het zal in uw sterren hebben gestaan, geboren lijfeigene goed onder steunen en klaar om gepiepeld te worden.

  2. Dat is helemaal niet wat ik bedoelde. Ik heb gereageerd op deze artikel van Ton van der Kroon en dat de koningin niet goed naast de nieuwe koning is gezet. De astrologie is een hobby van mij, ik heb verder niets met het koningshuis en ik ben ook geen fan. Ik ben nog niet eens Nederlander, maar ik woon in Amsterdam sinds 8 jaar en vond de hype over de kroning etc toch indrukwekkend hier in de stad. En ja, meer dan de helft van de Nederlanders vinden het koningshuis blijkbaar toch belangrijk anders zou het er niet meer zijn…

  3. Maja
   Ik geloof niet dat je begrijpt hoe de media en het koningshuis in elkaar zitten getuige je laatste zin.

   En ja, meer dan de helft van de Nederlanders vinden het koningshuis blijkbaar toch belangrijk anders zou het er niet meer zijn…

   Je denkt toch niet werkelijk dat het tptb iets kan schelen wat het nederlandse volk wil? en de hooghartigheid waarmee het koningshuis zichzelf de troon toeeigend is ronduit stuitend te noemen .
   Ze hebben geen recht op de troon om velerlij redenen, en mensen die zeggen dat meer dan de helft van de bevolking achter hen staat ……….???? Hen zou ik willen advieseren niet al te serieus naar dat soort onderzoekjes te kijken , die zijn alle imo gemanipuleerd om de troon maar te steunen ongeacht de uitkomst van het onderzoekje.
   De hype waarover jij het hebt is je reinste volksverlakkerij en berust op een bewuste mindfuck van de overheid!!Dikke propaganda anders niet!

  4. Marcel, toch blijf ik Maxima ook een echte koningin vinden…. ze heeft van nature die uitstraling.. en van dat Verbinden waar Maja het over heeft, kan ik me 100% in vinden…. Ik heb ook niets met het koningshuis, maar met Maxima als koningin vermoed ik niet dat het snel zal verdwijnen.. Wees nu eerlijk, met zo’n vrouw aan het roer ben je toch heel erg trots om Nederlander te zijn 🙂 Ach ja, en dat we dan Willem Alexander erbij krijgen, moeten we maar op de koop toenemen, niet dan? 😉

  5. @ dick
   Wat jij vind moet jij weten dick
   Maar van nature koninklijk zijn??? Wat heb jij vandaag op het terras genuttigd?
   Verder ik heb niets met welke opgedirkte tut hola of welke pipo die zich koninklijk acht bij de gratie gods! En verder wil ik je erop wijzen dat maxima geen koningin is niemand heeft haar daarvoor aangesteld en dat zou een volksraadpleging behoeven m.i.
   En ( ik ben alijd eerlijk) ik ben er helemaal niet trots op om nederlander te zijn , ik voel me ook geen nederlander , en al helemaal niet door een argentijnse mamaloe. Ik ben oneindig bewustzijn in een menselijk jasje en verder helemaal niets en daar ben ik trots op !

  6. Ach, Marcel, wat is een Nederlander? We zijn van oorsprong allemaal Duitsers…. allemaal van saksische of friesche komaf…. gewoon van oorsprong neanderthalers… we hoeven ons niets te verbeelden…. ik heb heel veel in Zuid Amerika gereisd in mijn leven….. er is niets mis mee dat er dankzij deze mooie, intelligente Argentijnse er meer passie in ons koninklijke familie wordt binnengebracht.. wordt het misschien allemaal wat losser en met meer emotie. Ik keek vanavond even naar het bevrijdingsconcert op de Amstel…. zie ik opeens Maxima meezingen en met nog meer verbazing… even later volgt Willem van Buren ook… hij komt gelukkig dankzij Maxia eindelijk een beetje los van het sijve protocol… dit past ook veel meer bij het karakter van WIllem A van Prins Biertje!

   http://www.youtube.com/watch?v=bXhQNRsH3uc

  7. En Marcel, als ik in Engelstalige landen kom en ze vragen me naar mijn naam dan zeg ik meestal om misverstanden te voorkomen: Richard.. je begrijpt wel waarom.. doet me denken aan Little Richard en ook aan toen Richard nog echt Little was

   http://www.youtube.com/watch?v=hY3rBjTY8mc

  8. Jonge, jonge, gaat t hier nog om t koningshuis? Volgens mij hebben jullie behalve Dick andere problemen, vooral zie ik hier een sterke racisme omhoog komen… ik heb al vaker het gevoel dat dit in NL een rol speelt omdat ik van buiten af kom en t wordt ook hier in dit chat weer gespiegeld… vooral op deze emotionele manier. Ik zou me echt schamen. Ga toch aub volwassen worden. Dat is ook echt een groot probleem in dit kleine land.

  9. Zeg dik je kan je naam wel veranderen maar éénmaal een Dick, altijd een Dick.

   Het blijkt maar weer veel publiek, laat zich altijd weer te veel beinvloeden door het exterieur van mensen, ja hij ziet er overtuigend uit, en zij ook zo koninklijk en betrouwbaar, en kijk ze zingt mee, man denk aan al die jonge mensen die haar “”HAAR”” vader boven zee uit vliegtuigen zijn gegooid, ja maar haar vader, daar kan zij toch niets aan doen, nu waarom distanseerd ze zich dan niet van hem.

   Het kan niet erger leven in 2013, en dan nog een koningshuis.

   En we zijn niet allemaal Duitsers dikke dick.

  10. @ Dick

   Je bent idd nog meer mind controlled dat ik al deed vermoedden, je prefereert dat elke Nederlander zomaar van Duitse afkomst is. Ik merk het al dat je zoals Marcel het ook al aanreikt van een kuddevolksdier bent, schaapachtig mee blaat met de rest van het mind gecontroleerde volk. Ga AUB eens naar Groot Hertogdom Luxemburg toe en dar naar het plaatsje Vianden, waar een groot kasteel is welke helemaal vol met muur schlderijen is, van het land wat ooit de Gouden Leeuw der lage landen was. Je zal ontdekken dat wat jij Duits noemt een versplinterde Neo Sakische en/of Pruisische fractie was welke al in de eerste wereld oorlog met elkaar over hoop lag, kleine 100 jaar geleden. (1914-1918)
   We zijn niet zoals jij het beaamt fantasie vol uit het verkeerde volkslied wat voor iets anders bedoeld was. Met goed onderzoek is men van Diets bloed. (niet verwarren met Duits)
   Diets staat voor oud Middeleeuws Hollands welke een versplintering was van de Arabische taal (kruisridders), Engelsen, Schotten en Belgen/Fransen. Zie oa de architectuur in de steden als Alkmaar, Haarlem, Leiden en Den Haag van dusdanige invloed. Er is overduidelijk geen Duitse invloed hier aanwezig van Duits archtitectonische bouwsteillen maar ook niet van welke ‘Heiße Kartoffel’ invloed dan ook.
   Dus in Vianden kan je dus het werkelijke gehele verhaal herbeleven aan de hand van oude muur schilderijen die het oorspronkelijke verhaal van Dietsen bloed vertellen, gekoppeld aan het Koningshuis. Laat staan dat alle ‘echte Hollanders’ de koning van Hispanja altijd geeerd hebben – 80 jarige oorlog (beleg en vezet, idem 2de wereld oorlog).
   Dus Dick, ken je Vaderlandsche Geschiedenis eens een beetje goed dan het misleidende fantasie loze wanhoop verhaal wat je iedereen op de mouw probeert te spelden.
   Ps er zit veel verschil tussen Nederlanders en Hollanders gezien de bij gehaalde en verwarde feiten met de Friezen als of de afsluit-dijk er altijd van Nature is geweest. Zelf gezien ben ik van dus van Schotse afkomst en van Diets Bloedbloed onder de hervormde kerk van vrijheid van denken en spreken want in die tijd werd je ook een kopje kleiner gemaakt wanneer je anders dacht dan het kudde volk. Alleen in Noord en Zuid Holland was daar de mogelijkheid tot. Dus geen zure melk met brokken voor mij Dick…

  11. Jonge, jonge, gaat t hier nog om t koningshuis? Volgens mij hebben jullie behalve Dick andere problemen, vooral zie ik hier een sterke racisme omhoog komen… ik heb al vaker het gevoel dat dit in NL een rol speelt omdat ik van buiten af kom en t wordt ook hier in dit chat weer gespiegeld… vooral op deze emotionele manier. Ik zou me echt schamen. Ga toch aub volwassen worden. Dat is ook echt een groot probleem in dit kleine land.

  12. @ Maja

   We zijn nl al aardig volwassen hoor, kan er ook niks aan doen hoe de werkelijke geschiedenis in elkaar steekt, ben zelf alleen maar een geinteresseerde in het juiste verhaal dan de aangenomen fictie die ons weer spiegelt hoe hard we mee moeten juichen met de rest. Rascisme vertolken we niet, hoe kom je daar nu weer bij ?! Gezien Hollanders eerder een mengeling waren van verschillende geloofsovertuigingen die later vooral over zee gingen en de wereld verkenden omdat ze dit al eerder hadden gedaan. Ken gewoon je Vaderlandse Geschiedenis en niet meer dan dat! Men zat nl overal van Japan tot in Amerika, Tasmanië tot op Nova Zembla… Hollanders zijn altijd Multi Cultureel geweest, niet meer en niet minder en nog steeds dat we het ‘Bevrijdings feest’, elk jaar weer blijven vieren! De overige Nederlands zijn onze kinderen en klein kinderen, die het allemaal nog moeten leren… 😉

  13. Gisteren bij nadenken over “ware” vrijheid kwamen deze regels bij mij op:

   Oorlog: geen Vrijheid
   Bevrijding: geen vijand
   dus Vrijheid!; Vrijheid???

   Geef wraak, haat en onliefde geen kans
   zij zijn vijanden in gedachten,
   gevoelens en emotie.

   Geen vergeving is gif voor Onszelf
   door verzoening en acceptatie
   ontstaat compassie en mededogen.

   Dan is Echte Vrijheid Werkelijk.

   Alice/Aly
   Voor wie wil zie ook mijn reactie hier op dit artikel op 8

  14. @ dick
   Nog zo’n mindfuck “bevrijdingsdag” Denk jij wel eens zelf na over dat soort dingen of braak je gewoon weer op wat je met de paplepel door je strot gedouwd hebt gekregen? Waar zijn wij dan van bevrijd?? Nederland is staatsrechtelijk nog steeds een provincie van nazi duitsland hoor dick!
   Dezelfde krachten achter de schermen hebben zowel hitler als de vs gesponsort, het was dus een soort van gespeelde ruzie . Dat het veel slachtoffers heeft gemaakt onder de mensen maakt hun geen zak uit . Dus hoezo even niet zo serieus? Dit zijn geen kinderfeestjes waar jij het over hebt, ook al gedraag je je ernaar. Je danst gewoon naar de pijpen van hen die het nu nog steeds voor het zeggen denken te hebben.
   Voor een intelligente man ( die jij toch voordoet te zijn) werkelijk een schande om zo mee te gaan in deze volksverlakkerij dick . Wat Jenne zegt eens een dick altijd een dick daar helpt je naam veranderen helemaal nix an!

  15. @ Paul,

   mooie geschiedenis verhandeling.

   Dat van Vianden kende ik niet, dus vriendelijk bedankt !

  16. Ach, Marcel, Jenne en Paul, ik heb er absoluut geen enkel probleem mee als jullie stellen “eens een dick altijd een dick”…. we leven in een VRIJ land, nietwaar? Dick wordt zo wel meer en meer een geuzennaam 😉
   Overigens, kun je natuurlijk van mening verschillen over de gekozen stijl…. maar ja, ook over SMAAK valt niet te twisten, niet waar 🙂 Beste mannen, ga lekker door met jullie spelletjes, houdt jullie in ieder geval van de straat!

  17. En over de geschiedenis gesproken….. Paul, je hebt me wel even getriggerd over mijn gebrek aan kennis van de geschiedenis. Ik ben nu 57 jaar en het is al 40 jaar geleden dat ik op het atheneum zat. Maar toevallig was geschiedenis wel mijn lievelingsvak….. Ik heb daarom even diep in mijn geheugen gegrift en zag mijn theorie dat we van oorsprong allemaal Duitse afkomst bevestigd toen ik even heb gegoogled.

   Nederland was tot 600 jaar voor Christus een onbewoond gebied. Het lag immers praktisch geheel onder water, niet voor niets de naam Nederland Pas vanaf 600 jaar voor Christus zijn er nederzettingen gevormd bij Texel (Noord-Holland), Hogebeintum (Friesland) en Ezinge (Groningen). De bevolkingsgroepen bestonden gaandeweg uit Franken, Saksen en Friezen, die allemaal vanuit Duitsland neerstreken in ons gebied.

   http://www.nederlandsheidendom.nl/webstek/friezenfrankensaksen.html

   En ik las ergens van Jenne een verhaal over Grote Pier….. Nou, dat was echt niet een man om Trots op te zijn. Deze man noemde zich een vrijheidsstrijder, maar hij doodde alles wat hij op zijn pad tegenkwam, zonder aanziens des persoons, zowel mannen, vrouwen als kinderen… En zijn mannen verkrachten vrouwen en kinderen op beestachtige wijze…. Vrijheid koop je niet door middel van geweld, Jenne, VRIJheid kun je slechts VERDIENEN door geweldloosheid. Geen Oog om Oog, Tand om Tand! Maar, als iemand je op de Rechterwang slaat, keer hem dan ook de Linkerwang toe! Als je zover bent, Jenne, dan ben je pas echt VRIJ!

  18. En nog even ter aanvulling speciaal voor Jenne (zie inhoud link onder 13.18):

   “Herbevolking van de Friese kleigebieden (400 – 600 na Christus)
   Na 400 n.o.j. is er weer sprake van bewoning in het Fries-Groningse kleigebied.(16) Gebruiksvoorwerpen van deze nieuwe groep kolonisten vertonen, na 450 n.o.j, een sterke overeenkomsten met gebruiksvoorwerpen van de kustgebieden van Noord-Duitsland en Zuid-Denemarken uit die tijd. (17) Deze kustgebieden bij de Elbe en van Sleeswijk-Holstein waren in de vijfde eeuw de woongebieden van de Saksen, Angelen en Juten. Aangenomen wordt dat de nieuwe bewoners van de Fries-Groningse kleigebieden Saksen, Angelen en Juten waren die zich vermengden met een kleine groep achtergebleven Friezen uit de Romeinse periode. Het is nog een raadsel waarom deze Angelsaksische en Jutse kolonisten van de vijfde eeuw zich weer Friezen zijn gaan noemen.”

   Vooral die laatste zin, Jenne, is interessant. Hieruit blijkt namelijk dat de mensen die zich nu vol trots Fries noemen helemaal geen Friezen blijken te zijn. Het zijn Saksen (net als de Groningers, zoals ik) of Angelen of Juten. Ze zijn zich echter om onverklaarde redenen Friezen gaan noemen. Kortom ze hebben dus gewoon de Frieze naam gejat!

  19. @ Dickmann

   Maakt niet uit hoe je het spelt Dick of Dick, ik struikel daar zelf al niet over… Maar als je toch geld zat hebt ga eens naar Vianden toe dan wordt je nog eens beloond met waarheden Dan weet je gelijk ook de rest, voor eens en altijd. Je denkt steeds maar dat men je in de maling neemt, was het maar waar dan zou je gelijk hebben, maar in het ergste geval helaas Pindakaas voor jou… We hadden het immers over Koningen en Koninginnen gezien de echtheid troon en niet wat voor Christus hier rond zwierf, anders ga ik Maja ook heel erg gelijk geven:

   Rascisme…. (bah! wat een rot woord)

  20. ‘crypto’ Friezen?

   Quote: ” The reason why the Western media, owned and run as it is by Jewish interests, fails to expose the Communist butchery is easy to discern. The instigators and leaders of Communism were virtually all of the Jewish race and bloodline! The Lenin Museum in Russia today admits that Vladimir Lenin was a crypto-Jew (a “crypto Jew is a Jew who keeps his race hidden from public knowledge). ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/codex_magica28.htm

  21. Paul, jammer genoeg geef ik jou het gevoel dat ik altijd gelijk wil hebben….. Paul, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn voor mij 2 heel verschillende dingen en daar ga ik met jou niet over in discussie. Ik GUN jou je eigen Waarheid!

   De WAARHEID schuilt mijns inziens in ons Hart en niet in ons HOOFD. Mijn WAARHEID is dat er maar 1 KONINKRIJK toe doet en dat is het Koninkrijk der Hemelen. En dat KONINKRIJK schuilt in ons eigen Hart

   “Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een schat, verborgen in een akker, die een mens ontdekte en verborg, en in zijn blijdschap erover gaat hij heen en verkoopt al wat hij heeft en koopt die akker.”

   VRIJHEID heb je mijns inziens voor EEUWIG gekocht als je die SCHAT hebt gevonden!

  22. jah jah geïmporteerde columbus indiaan Maja ‘grow up and get a life’ dat is de enige standaard fake femie smiley tsjit tsjat haat jingle op repeat die kirrend en kraaiend omhoog braakt uit de poezelige lang harige bontkragen van de snoop dog big mama madammekes in ’the game’… f U Maja high five en kan me niet bommen of je zwart groen of paars bent.. veel fijne zelfingenomen over het zwarte paard getilde deo arrogantie uren gewenst in je east side possy low rider in 1 keer hard cash afbetaald van je bad boys buddy’s snuif centen of het zal de overheidsruif wel weer zijn, daar is holletjes land goed genoeg voor zeker, kan me haast niet voorstellen dat je een hoog intelligente Surinaamse bent hoog in de accountancy toren van de financiële zuid oost oranje vrijstaat sector, of ook wel, weet ik veel, Surinaamse intelligentie, neeeh maar die hebben veel meer humor volgens mij, toch? groetjes van een zielige gediscrimineerde witte crypto west Frieze blanke polder man met veel problemen en vooral frustraties, had je het toch goed Maja, ik geef het toe… vrouwen en buitenlanders dat is het enige dat telt in mediaal medusa de wereld draait door 2013, ja toch?

   http://i1216.photobucket.com/albums/dd377/kaiju_boy/MedusaCcu-1.jpg

  23. Ik heb voor Jenne nog even gegoogled de exacte tekst van de alternatieve versie van het Fries volkslied. Dar lied speelt zich al de hele middag in mijn hoofd af

   “Frysk bloed tsjoch op, ik moat sa noadig pisje
   t wetter stiet my oan de knibbels ta
   t moat derút
   al sil’t n daalder koste
   t wetter stiet my oan de knibbe-hels ta

   Suster ooo suste-her
   bring my de pot
   Bring my de reade
   want de blaue is kapo-ho-hot”

  24. een hele dick’e denkfout, U denkt dat al die volkeren die op trek waren uit de centraal Europese steppes, dachten kom we gaan naar Duitsland.

   Ja en die Friezen dachten kom we gaan ons Friezen noemen!

   En Grote Pier, wordt nu afgebeeld als een kinder moordenaar volgens U, maar in zijn tijd was hij een held.

   En als je je dus op je smoel laat slaan, ben je pas echt vrij.

   Vrijheid werd duur betaald beste Dick, met bloed, zweet en tranen, en dan moest je ook nog heel veel geluk hebben.

   Mijn familie kwam van het niet meer bestaande eiland strand, met de stad stronholt, en spraken Haalster Fries, er zijn er nog enkelen die dit Frieze dialect spreken op Terschelling, ze spreken het nog in noord Friesland, men zegt dat de Angelen een andere verwant Fries volk dit Haalster Fries spraken.

   Mooi sterk volk, je mag best een beetje trots zijn op je voorouders!

  25. Het spijt me, dat ik in herhaling ben gevallen, aangaande mijn afkomst, en de stad die zo catastrophaal werd weg gevaagt heete Rungholt.

   Er is veel over geschreven, dit is mooi en droefig, heut bin ich über
   Rungholt gefahren !

  26. Jenne, zo lust ik er nog wel een paar “En Grote Pier, wordt nu afgebeeld als een kinder moordenaar volgens U, maar in zijn tijd was hij een held.”. Ik wil ze niet de kost geven van mensen die in hun tijd als held werden beschouwd, maar in feite gewoon ordinaire moordenaars, verkrachters en dieven ware. Zelfs wij als kleine kinderen leerden op de basischool vroeger om onze zeehelden te eren “Piet Heijn, Piet Hein, zijn naam is klein, zijn daden benne grppt, zijn daden bennen groot, hij heeft gewonnen de Zilvervloot” Om de hoela, gewonnen de zilvervloot, hij en zijn manschappen waren gewoon ordinaire zeepiraten, die het zilver en het goud, dat de Spanjaarden op de indianen in Zuid Amerika hadden veroverd, inpikten en daarbij bloedige veldslagen op zee leverden. Ze hebben gewoonweg vroeger op de basischool de geschiedenisboekjes herschreven en ons in de illusie gehouden dat we allemaal brave broeders en zusters waren, ver weg van huis. Kom op zeg, we hebben echt niet zo’n fijne geschiedenis, waar we als Nederlanders, volgens u bijna allemaal Friezen, trots op mogen zijn. Het is gewoonweg een geschiedenis van landje pik en koloniale onderdrukking! Frysk bloed tjoch op…. laat me niet lachen!

  27. @ dick
   Over jezelf tegenspreken gesproken, dit kwam ik ergens tegen :
   Wees nu eerlijk, met zo’n vrouw aan het roer ben je toch heel erg trots om Nederlander te zijn
   13.8 Nouja dus toch even in de ban van de hele poppenkast geweest zullen we maar denken . Als meneer even doordenkt is ie opeens niet zo trots maar op onze landjepik natie.

  28. Jenne, nog even “En als je je op je smoel laat slaan, ben je pas echt vrij” Mijn grote voorbeeld is Nelson Mandela. Nelson Mandela zijn leven stond in het teken van het ideaal om vrijheid te scheppen voor zijn in het apartheidsregime onderdrukte medemens. Toen hij jong was probeerde hij die vrijheid met alle mogelijke middelen te realiseren, ook door middel van geweld. Maar gedurende die lange tijd dat hij gevangen zat op Robbeneiland is Nelson Mandela naar binnen gegaan en heeft hij de schat gevonden die verborgen zat in zijn hart. Hij heeft daar geleerd wat onvoorwaardelijke compassie is……

   Ik vond net nog even toen ik aan hem dacht een fraai stukje tekst over hoe hij heeft geleerd in zijn gevangenschap wat vrijheid echt betekent. Het klinkt zo paradoxaal om te leren in gevangenschap wat vrijheid echt betekent, maar de mooiste en voor mij meest inspirerende verhalen over wat vrijheid echt betekent, heb ik toch verkregen van de overlevering van mensen als Mandela, maar ook vanuit verhalen van bijvoorbeeld mensen, die jarenlang opgelsoten hebben gezeten in concentratiekampen. En wat dan vaak opvalt is hoe vergevingsgezind deze mensen zijn en zonder haat, ja zelfs vaak met liefde over hun bewakers kunnen spreken.

   http://www.beleven.org/verhaal/de_lange_weg_naar_vrijheid_van_nelson_mandela

   Mandela is voor mij een echte held, hij wist na zijn jarenlange gevangenschap om geheel geweldloos datgene te bereiken wat zijn hele leven zijn ideaal was, vrijheid voor zijn medemens….. in mijn visie omdat hij met onvoorwaardelijke compassie voor zijn idealen stond… wie kan nu nog meer inspireren dan een man als Nelson Mandela? Alleen al zijn aanwezigheid deed alle deuren openen…

   En wie is dan Grote Pier? In mijn visie niets meer en minder dan weer iemand, zoals zovelen in de geschiedenis, die uit naam van vrijheid aan landjepik deed.

  29. @ dick
   En wat te denken van al die verzetshelden uit de tweede wereldoorlog? waren dat allemaal helden? Voor vele van ons wel ( hoewel veel van de oude garde toch wel erkennen dat de spanning en het tonen van lef voorop stonden en volk koningin en vaderland ergens ver in de achterhoede lagen als vergoeilijking voor de daden)Voor de duitsers en de NSB ers die werden gefussileerd lag dat aanzienlijk anders .En die bermbomleggers in afghanistan zijn dat verzetshelden of terroristen? zeg het maar En ik vertel vanuit welk kamp je praat. Ook de daden waaraan gerefereerd wordt verschillen qua uitleg per kamp moet je weten .Zo is een zelfmoord bommer een held bij zijn metgezellen , en vinden wij het een groot gevaar en een terrorist. Iemand die een bermbom neerlegt is een held als daarbij soldaten van het bezettingsleger verwond en gedood worden. Voor dat bezettingsleger zijn het mensen die tegen de vrede zijn ( haha)

  30. @ Dick, stick & Pride

   Zo te lezen wil je graag schermen (engaar) en je zaak van ‘God zijt met ons’, bekrachtigen. Helaas je dualiseert weer in een klankschaalmilkbowl zoals jij het enkel wilt opleggen. Als je het niet bruin kunt brengen dan haal je gelijk een Godsdienst erbij alsof je als een Jehova op hier op onze deur staat te beuken en het tijdschrift ‘ontwaak’ met alle geweld in onze brievenbus staat te proppen. Het is net een vervuilde Reclame Commercial die je progandeert op je kartonnen verpakking, bij elke afname gratis kaartje voor Dick’s Pretpark houtklemgreep. Hoe meer je dus ook uit je temidde goocheldoos haalt beste Dick des te meer het je een mentale visie truuk wordt. Ik hou het liever zelf bij eerlijke truuks dan bij aangenomen versies die niet Transparant zijn, if you don’t mind.

  31. Marcel 13.30, ik ben een positief denkend en voelend mens. We leven nu in 2013 in een tijd van een bewustzijnsshift die zijn weerga niet kent, ook wel de “eindtijd” genoemd. Dat laat onverlet dat ik even hierboven heb aangeven dat we onze geschiedenis niet moeten romantiseren, maar ons er bewust van mogen zijn dat die niet altijd zo fraai was als ie is voorgespiegeld. Ik geloof echter er wel in dat er heel mooie dingen staan te gebeuren en dat ik heel erg positief gestemd ben over de rol die Maxima hierin kan spelen…. zij is toch een boegbeeld en kan een voorbeeld zijn voor velen…. er wordt sterk naar haar en Willem Alexander gekeken, zij zijn rolmodel en dan ben ik het wel met Maja eens dat vanuit de sterren bekeken deze 2 mensen heel erg complemantair aal elkaar zijn en ook in staat zijn om als katalysator te dienen om de mensne met elkaar te verbinden. Is dat gek gedacht?

  32. @ dick
   Als je een vrouw nodig hebt om compleet te wezen beste dick ben je nog helemaal niet toe aan een relatie ( dat wordt dan een symbiotische relatie namelijk). Alex zou er goed aan doen eerst eens zelf een heel persoon te worden alvorens een complementaire vrouw te trouwen.
   En dat gezeik over die st**ph**r uit argentina ben ik ondertussen ook wel heel erg zat. Ze is gewoon uit op macht en pracht en praal, en wie dat niet ziet kijkt in zijn eigen aars. (D)Rolmodel??? pfffff en voor hen die dat wel zo zien , die zouden er beter aan doen eerst eens van zichzelf te gaan houden alvorens hun heil te zoeken in een rolmodel alla maxima( god betere het)

  33. Hoe kan ik me uit laten schrijven voor deze zwetsreacties?

  34. Gezwets ? 😆 haha ik leg in twee deuken
   en Jenne heeft er weer een pluspuntje bij van een halfFries
   die andere 2 mofo’s konden toch al niet stuk

  35. Voorouders, geschiedenis, Friezen, Duitsers, Argentijnen en weet ik wat niet al voorbij komt hier. Adam en Eva, Sterrenkinderen enz. maakt toch allemaal niet uit. We weten dat alles niet meer in de genen zit. Dan gaat het daar toch helemaal niet meer om. Het gaat erom wie je NU bent, dit weet je niet door je op het verleden te richten. Dick noemt hierboven Nelson Mandela, welnu bij zijn inauguratie is het gedicht voorgelezen van Marianne Williamson het eerste begin is als volgt:

   Onze diepste angst
   is niet dat wij onmachtig zouden zijn
   Onze diepste angst betreft juist
   onze niet te meten kracht
   Niet de duisternis maar het Licht in ons
   is wel het meeste dat wij vrezen.

   enz. Ik zou zo zeggen wees niet bang en ga op zoek
   en ontdek hoe Briljant, Schitterend, Begaafd en Geweldig je bent. Als we het toelaten laat het Licht alle duisternis in ons verdwijnen, wat de verandering in de wereld brengt die jij wil. Daarom veel kracht en sterkte bij alles wat je tegenkomt maar vooral plezier en vreugde gewenst.

  36. Hello Dick,

   Eerst even onze volkshelden uit de zeevaart, in die tijd had je geen andere mogelijkheid om staande te blijven, uitkeringen bestonden toen nog niet, en de zee werd bevolkt door piraten, dus moest je je huid zo goed mogelijk verdedigen.

   Zuid Africa waar 36 000 blanke zuid afrikaners stierven in de eerste concentratie kampen ooit terwereld, opgezet door Great Britain, in de strijd om zuid africa konden ze niet winnen van de zuid Africaners, dus werd chantage gebruikt als onderdeel van de oorlog, chantage op blanke zuid africaanse vrouwen en kinderen.

   Na een lange strijd hadden ze alles in handen “” DE BEERS “” hadden hun diamant mijnen, werd er door de Britten een dubbele natie gesticht, zwart en blank, O.K. de tijd gekomen kwam de marionet te voorschijn Mandela, en nam zo genaamd het bestuur over, net als Obama, voor het oog van de wereld, van Mandela tot nu 66 000 blanke boeren vermoord en in stukken gehakt door die doziele zwarte moordenaars.

   De Friezen waren al vroeg een zeevarend en handels volk, hun wollen laken was erg beroemd, ze hadden in 800 al nerderzettingen in Bretange en Kent U.K., er is nog niet zo lang geleden een steen ontdekt in Narbonne met een Fries talige inscriptie gedateerd 900 n.c., niet slecht voor zo’n volkje.

   Nu even over de vrouwen, een tekst uit de oudheid, die het verschil in karakter aan geeft tussen een man en een vrouw.

   In Eurasia, Andronovo cifilisatie, males where associatedwith the right, they are interred on their right side, while females are placed on their left.

   The right side, but als in English usage, ” being right “, straight, open healthy, strong, females in this ” obviously male biased system, the left the females with a host of negatively charged ideas, unhealthy, crooked, devious, or as with the word in latyn, left means sinister.

   Ze hadden ze al vroeg door, dit zwakke geslacht, er is nog niet zo veel veranderd denk ik zo maar.

  37. Ach Jacobine, je kunt op verschillende wijze bovengenoemde reacties lezen…. je kunt het afdoen als kletsreacties, maar dan adviseer ik je om ze te laten en er niets mee te doen….. je kunt ze interpreteren als een roep van kinderen, die schreeuwen om een beetje aandacht en dan kun je ze met empathie lezen…. en je kunt ze natuurlijk ook heel negatief afdoen als reacties van trollen die de hele dag uit de neus ziten te peuteren , alleen nog in actie komen om hun wekelijks werkbriefjes in te vullen en aan hun formele sollicitatieplicht te voldoen en de rest van de dag hier een beetje zitten te zieken…. Het is maar waar je voor KIEST!

  38. Jenne, ik deel volledig met Alice, dat het verleden er niet meer toe doet…. Alles wat in het verleden gebeurde, vond plaats op basis van Onwetendheid. In deze Eindtijd beginnen we weer helemaal met een schone….. de kunst is on juist helemaal los te komen van je ouders en je voorgeslachten… je ervan bewust te worden wat je nog tegenhoudt om in je eigen Ware Ik te gaan staan… Ik ben daarom ook helemaal niet Trots op mijn “”roots”, maar heb ook geen gevoelens van afwijzing. Ik weet gewoon dat mijn ouders en voorouders alles altijd hebben gedaan met e beste bedoelingen, maar dat zij niet beter wisten, leefden vanuit de Onwetendheid. Dat Excuus hebben wij echter mijns inziens in deze Eindtijd niet meer… Wij mogen KIEZEN uit Vrije Wil!

  39. wow Jenne, het volgende sinistere muzen mu-ziekje, er gaan tijden en eeuwen voorbij dat ik dat niet wil zien, niet wil aanhoren, er niet naar wil kijken, want het is wel degelijk foute hap met Marilyn, maar toch, soms is er antigif nodig, anti hexen gif, nu gaat het Volume op ietsje hoger, ik ga kijken, als het maar bij uitzondering is, ik wil er niet in blijven hangen, de Nieuwe New Sjjjitttt, van de New Age en van de New Order en van de EUSSR of de nieuwste hype van lispelende giftige tongen die mens (Men, meervoud van Man) tegen elkaar opzetten, het vrouwelijke in de mens, er zijn oeroude documenten die daar inderdaad iets over te zeggen hebben, over gespletenheid van onze oermoeder, het menselijke en het niet menselijke tezamen, wel degelijk genetisch ook Alice in konijnen wonderland, 1 van de meest indrukwekkende producties ever, met veel diepere lagen;

   Marilyn Manson – This Is The New Shit
   http://www.youtube.com/watch?v=4kQMDSw3Aqo

  40. @ dick
   Even voor de duidelijkheid over de ingevoerde comments in dit draadje:
   Dick 17 maal
   jenne 6 maal
   Marcel 6 maal
   Paul 5 maal
   Je moet natuurlijk zelf weten welk van de mogelijkheden je kiest:

   Dick
   7 mei 2013 om 13:10

   Ach Jacobine, je kunt op verschillende wijze bovengenoemde reacties lezen…. je kunt het afdoen als kletsreacties, maar dan adviseer ik je om ze te laten en er niets mee te doen….. je kunt ze interpreteren als een roep van kinderen, die schreeuwen om een beetje aandacht en dan kun je ze met empathie lezen…. en je kunt ze natuurlijk ook heel negatief afdoen als reacties van trollen die de hele dag uit de neus ziten te peuteren , alleen nog in actie komen om hun wekelijks werkbriefjes in te vullen en aan hun formele sollicitatieplicht te voldoen en de rest van de dag hier een beetje zitten te zieken…. Het is maar waar je voor KIEST!

   Beetje een gevaarlijk spelletje beste dick vooral als jezelf zo hoog scoort in aantallen comments. Bovendien( en dan schenk ik je hier een uitweggetje voor de door jou zelf gegraven kuil)Kun je ze ook serieus nemen en kijken wat er achter de comments schuilt, toch?

  41. en doe deze dan ook maar weer, voor alle uitverkorenen, die allen 1 zijn, hebben we dat ook weer gehad, met de groeten aan de nieuwe gggristen fundie club light people en Mascha die Dawn heeft afgepakt, vrouwen regelen het wel onder elkaar tegensweurdig, mannetjes zonder monsanto nep zaad geven te veel overlast, zo’n geklieder, masseuse Massie doet er een massa per week voor 50 per uur, vooral in de maand Mei volgens Mayonaise Dawnie; houden van kennen ze niet meer, Machinaal afwerken op de massa bank met happy einde; jah oud zeer ondertussen, het kwam weer even boven drijven, het kwam weer even terug net, dat kunnen ze maken want ze zijn in de nieuwe versie van De Heer, ze geven er geen f om want wij zijn te min ; ben benieuwd welk nieuw fundie geloof Dawnie ondertussen weer zal aanhangen, verandert per jaar, zal wel weer met een bebaarde lang harige 4d archont met een ruimteschip te maken hebben, die komt haar redden vanuit de hemelen, en een kolenzak als bikini, eens grefo altijd grefo, helaas, of ik Dawn mis? sjaaah echt wel, maar jaaah, en Carola Eye ook en Liszie ook en Moon ook en Iem is er soms nog wel gelukkig, maar niet vaak en Tessa is er nooit en Mirakel is nog steeds aan het backpacken in IJsland in haar eentje, ze laten je gewoon achter, behalve Anna, Anna laat mij niet achter, dat is het verschil, en die drie dubbele hexen flauwe vrouwe dingetjes neem ik dan graag voor lieffff, Anna past bij mij, Anna is bang dat ze niet genoeg verstand heeft van Sirius gezwets in de ruimte, ik werk je wel bij Anna, zo moeilijk is het nou ook weer niet, voor Dawn betekende de maand Mei en Mayonaise hetzelfde, dan leggen alle vogeltjes een ei en daar heeft de hexen agenda mee te maken, it is a simple, en maak je niet te druk over Denver Airport, muurschilderingen en zo, in Marilyn stilo, en dat beeld van dat lelijke anorexia paard op de patio, een lelijke magere sinistere schillen hit, Jenne bedankt voor Het Woord van De WEek; Sinister, machtig mooi Woord Jenne Whoeeeeeei zou Carola Eye zeggen, Eye zei dat ik op FB moest en Anna zegt dat nu ook, maar dat is Turbo Gekonkel met die chat functie, vrouwen en Turbo Gekonkel, heb ik 7 en een half jaar gehad, onderwijskunde in Twente, 99% vrouwen studie, het eerste jaar het paradijs na het derde jaar begon de vrouwen hel, oorlog en gunsten van ‘hoog’ leraren, je veux l’amour zou van het Groenewoud zeggen, je kunt de klok er op gelijk zetten, eigenlijk is Wtk een vrouwen studie ;

   Marilyn Manson – The Beautiful People
   http://www.youtube.com/watch?v=Ypkv0HeUvTc

   ‘ toejuichingen bloemekes en verzoeknummer ‘ ;

   Je Veux De L’Amour – Raymond Van Het Groenewoud
   http://www.youtube.com/watch?v=L4Wi1Zk-iCw

  42. je ooit af gevraagd wat het witte vlinder strikje van Willem betekent? en die enge mannetjes achter hem, met de witte vlinder strikjes? kijk maar naar die Rammstein clip…. sukkels…. wit is de kleur van de dood, hoe lang mag Willem aanblijven, en het apenpakje dat hij draagt is geen Koningspakje, maar een omgekeerd zwart wit schaakbord Rammstein pakje met Wit is de dood aan z’n keel, en de koningsmantel achteloos over dat pakje heen gedrapeerd, is de dood… zo zie ik het, in die zin dat Willem niet lang Koning zal zijn, is het duidelijk? …. conform vele ‘voorspellingen’ die al lang zijn gedaan overigens, wakker worden dromers, als ik het mis heb ben ik blij… en jah ik heb al eerder iets vreemds donkers aan Willem’s ogen gezien, de onschuld en de openheid van vroeger is uit de ogen van Willem verdwenen…. maar aangezien half Nederland zwaar aan de pillen zit valt dat niet meer op..

  43. Dat wat ik ge citeerd heb over de vrouwen in de oudheid, denk dat de conclusie eenvoudig is; ze waren bang voor vrouwen, ze wisten wat vrouwen met hun sexs en charmes konden doen met hun ziel.

   Dat is ook wat er speeld bij de Islam en in mindere maten bij de Calvinisten, hoe konden ze deze storende factor binnen hun mannelijke broederschappen intomen.

   De Islam ging ze besnijden, geen sexueel plezier meer gewoon om kinderen te krijgen.

   De Calvinisten gingen niet zo ver, maar ze werden wel flink in de hoek gedrukt, maar helaas dat lukte niet altijd.

   Je ziet dit door geslagen fenomeen heel goed terug in de Nederlandse samen leving, de vrouwen vallen aan met hun neukbaar stelling, sommige mannen is dit wel gevallig, maar op den duur, als het feminisme uit de Lesbiaanse hoek begint te waaien is het mooi geweest.

   Ik denk dat Maxima veel vrouwen enorm aanspreekt het is de moderne verse van Messelina, de mooie mannen zielen verslindende maan zieke vrouw, iedere man heeft het over haar reet, daarom werden ze op hun linker zijde begraven, ja je kunt hier best wel een beetje bang van worden, ja en het is zelfs sinister.

  44. Marcel 13.42
   Strakke move 😉
   Weerzinwekkend hoe sommige personen als potverwijtende mafketels anderen denken te kunnen betichten , zelf zo bitter als gal liefde lopen te prediken terwijl tussen de zinnen door slechts een zielig persoontje doorstraalt dat zich liefst ten kosten van anderen wil profileren als een liefdevol wezen . Een koningsdrama an sich om maar even on-topic te blijven .

  45. Marcel 13.42, ik ben neteen paar uur gelede teruggekeerd naar huis na ene paar dagen voor mijn werk in Duitsland te zijn geweest… en is weer veel gebeurd… niet alleen qua comments op dit lijntje… maar ook bij mij thuis… voor de 2e keer in ene paar maanden is er bij mij ingebroken en is het hele huis overhoop gehaald… en veel dinge gejat, waaronder tv en geluidsapparatuur.. Waar heeft dat inbreken toch mee te maken, in spirituele zin, bedoel ik? Laat ik nog teveel bij mijzelf inbrkeen door anderen? Ik ga eens veen de komende dagen dat laten bezinken!

   Marcel, dank je voor het turven van het aantal reacties van een ieder op dit lijntje. Gelukkig heb ik genoeg zelfkennis om te beseffen dat ook mijn comments tot 1 van de door mij genoemde categorieen kan behoren. Ik weet in ieder geval zeker dat het niet de laatste categorie is (uit verveling hier een beetje lopen trollen), maar 1 van de andere genoemde categorieen is heel wel mogelijk.
   Ik vraag me soms best af of er in mij nog een klein kind schuilt dat vraagt om aandacht? Ik ben er van overtuigd dat dat zeker een rol zalspelen, misschien niet bewust, maar hoe ik het ook wend of keer er is zeker ook nbij mij sprake van ooit opgelopen emotionele schade en ik ewet niet in hoeverre dat nog steeds doorwerkt. En natuurlijk kan veel van mijn comment uit het perspectief van meigeen worden opgevat als kletspraat. Ek ik meen dan ook uit de grond van mijn hart: laat het dan niet binnenkomen in je systeem, doe er niets mee, lees het niet eens… het is dan niet voor jou bedoeld! Comments schrijf ik niet met de opzet dat het veel gelezen wordt, maar omdat ik een aandrang voel om iets op te schrijven…. misschien wel in d eeerst plaast voor mijn eigen gemoedsrust en/of mijn eigen innerlijke groei… en als er toch links iemand is die een glimpje van herkenning voelt, dan vind ik dat fijn voor hem of haar. Zo ga ik er zelf ook mee om!

  46. @ dick
   Lullig voor je dat er is ingebroken, ik zou het niet gelijk in spirituele zin willen duiden echter. En als je dat toch wilt doen blijf dan wat dichter bij huis , minder spullen minder aardse rotzooi meer ruimte.
   Goede raad van mij aan jou ( doe er mee wat je wilt) zet je masker af en als je niet meer weet waar de elastiekjes zitten , even goed voelen, achter de oren , achter de ellebogen, uiteindelijk zal je ze wel vinden .
   En anders genoeg spiegels hier!

  47. Ik ben nu al bezig met zelfreflectie n.a.v. de inbraak. Ik heb een paar politiemensen hier vanavond meer dan een uur in huis gehad na de inbraak. Ik heb nogal een grote, vrijstaande woning en inbrekers kunnen om mijn huis alle kanten op, ontsnappingwegen zijn wer ruim voldoende. Ik heb altijd een houding gehad van openheid… ik heb het nooit nodig gevonden om mijn huis maar op enige wijze te beveiligen… En in die 16 jaar dat ik hier woon, is er ook noooit iets gebeurd, tot nu dan in een paar maanden tijd 2x. Het bleek zelfs na sporenonderzoek dat die inbreker(s) via een raam op de 1e etage naar binnengekomen zijn, waarschijnlijk doordat ik gistermorgen een raam van mijn slaapkamer open heb laten staan. Hier zit nu precies volgens mij de crux van het hele verhaal…. ik sta, in spirituele zin, nog steeds erg open en laat nog steeds bij me inbreken.. ik zou mezelf iets meer moeten wapenen hiertegen.. of beter gezegd, me iets meer moeten afsluiten. Dat is volgens mij de betekenis van die openstaande raam waar die inbrekers door naar binnen kwamen!

  48. Marcel, dat ze veel van mijn spulletjes hebben meegenomen, vind ik ook niet zo belangrijk. Die inbrker is waarschijnlijk hondsbrutaal geweest. Ik hoorde van de overbuurvrouw, dat vanavond om 8 uur een autotje bij mij op de oprit stond en een man om het huis heen naar achteren liep. Ze dacht er een tennismaatje van mij in te herkennen. Heeft ie waarschijnlijk door mijn tuindeur de tv opgepikt en in in zijn auto gezet en weggereden. Ws had hij eerder op de dag al ingebroken en is speciaal met de auto terugeggekomen om die tv op te pikken. Dan ben je toch echt wel hondsbrutaal! Ik ben alleen blij dat ze m’n fototoestel hebben laten liggen, want daar stonden net een aantal leuke foto’s op. Maar het geeft me een unheimisch gevoel dat er al weer iemand ongevraagd mijn huis heeft betreden en in alle kasten en laadjes heeft lopen snuffelen.

  49. Dick, das mooi klote zeg. Ik heb daar zo’n hekel aan he. Geeft geen lekker gevoel ook lijkt me. Dat andere mensen in je huis lopen te klooien. Wij wonen hier tegenover een politiebureau en heb het gevoel dat dat afschrikt maar ja, je weet nooit. Echt niet cool Dick, hoop voor je dat ze de daders kunnen achterhalen.

  50. Martijn, dank je voor je medeleven, ik had net de forensische recherche bij me thuis. Die inbrekers zijn waarschijnlijk 2 x geweest. Ze hebben een eerste keer de tuindeuren achter wijd open laten staan, zijn vervolgens teruggekomen met een autotje, die op de oprit geparkeerd, ruimte gemaakt in de auto door een kunststof kratje met spulletjes naast hun auto te zetten, vervolgens de tv ingeladen en andere spulletjes en weggereden en in de haast dat kratje vergeten in te laden. In mijn huis hebben ze met handschoenen gewerkt en zijn geen bruikbare sporen aangetroffen, maar op dat kratje en de spulletjes daarin zijn wel veel bruikbare sporen aangetroffen. Mijn gevoel zegt dat ze die gast wel te pakken krijgen. Ik vind het echt getuigen van een ongelovelijke brutaliteit hoe die gast te werk is gegaan. Buurvrouw vond het al verdacht, maar ja, voor ze de politie bellen, is het hele huis al leeg gehaald.

  51. Dag Dick,

   Vanuit mijn ervaring met dit soort kwesties gaat het in 9 van de 10 gevallen om mensen die weten wat er te halen valt en wanneer, bekenden van je dus, iets waar we vaak liever niet aan denken.

   Sterkte, en bedenk dat niets in ons leven voor niets gebeurd,
   Stay Human,
   Zjoz.

  52. Dank je, Zjoz, fijn dat je er ook zo over denkt. Ik geloof ook dat er niets voor niets gebeurt in het leven. Ik hoop dat die inbreker er gelukkig mee wordt. Ik heb het huis al weer opgeruimd en wat mij betreft is het klaar. Vergeven en vergeten!

  53. @ Dick

   Het is triest dat je op zo’n manier ontfermt wordt van je zaken maar vooral dat ze zomaar ongevraagd je huis kunnen betreden. Inbreuk op privacy en vergeet niet dat het zelfs nog mogelijk is dat men kan terug keren omdat men vaak weet hoe de stand van zaken zijn. Misschien voortaan een transparanter door-kijk-huis nemen, dan ziet men vanaf de straat dat er al niets te halen valt. laten we hopen dat er spoedig een oplossing komt en dat gezien de gedane zaken weer spoedig van herstelt zonder stress of angst voor onbekende bezoekers. (lethal Alien)

  54. Hooghartig en meedogenloos doen als je denkt de upperhand te hebben , iedereen op zijn zwakke plek proberen te pakken en tegelijkertijd uit je stinknek lullen over liefde en bijbels gelul . Ik wens de inbrekers veel plezier met hun nieuwe aanwinst , karmacollectors noem ik ze .
   Bijna nog de smilies vergeten 😉 voor oogmigraine 😆 voor leedvermaak
   diike lul 3 bier smilie kon ik niet vinden

  55. Dank je wel, Jouke/Cozmic, ik hoop oprecht dat dit je opluchting geeft

  56. @ Cozmic

   Je kent het gezegd toch nog wel; ‘God straft meteen?’… Bij ‘Moloch’, is hij degene die de eerste stap in het beloofde ‘Moab’ gezet heeft en nu zijn barmhartigheid heeft getoornd. Gelukkig staat alles te lezen in Dickstonomy book:
   וְאָהַבְתָּ, אֵת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ, וּבְכָל-מְאֹדֶךָ.
   וּבָתִּים מְלֵאִים כָּל-טוּב, אֲשֶׁר לֹא-מִלֵּאתָ, וּבֹרֹת חֲצוּבִים אֲשֶׁר לֹא-חָצַבְתָּ
   וַיִּתֵּן יְהוָה אוֹתֹת וּמֹפְתִים גְּדֹלִים וְרָעִים בְּמִצְרַיִם, בְּפַרְעֹה וּבְכָל-בֵּיתוֹ–לְעֵינֵינוּ.
   http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0506.htm#4

  1. In het buitenlandse annoying Orange kader een Quote van MeZelluf;

   “ach jah die “suffe complottertjes” moesten hun bek dicht houden…. en nu is het zover…. veel plezier ermee slaaplandertjes… jullie komen m’n keel uit, zoveel luiheid, alles is al tig jaar op internet te vinden….

   maar wel met een agent Oranje Oerang Oetan Agent Orange vlaggetje langs de kant van de weg sentimenteel staan doen over een twijfelachtige buitenlandse familie waar jullie totaal niks van af weten, ook al weer tig jaar op internet te vinden, dat dan weer wel, slim volk hoor… ”

   http://www.nujij.nl/politiek/brussel-wil-verbod-op-natuurlijk-zaaigoed.22914341.lynkx

   The Annoying Orange
   http://www.youtube.com/watch?v=ZN5PoW7_kdA

 11. Wakker blijven…

  Hoofdartikelen: Over de ‘neutraliteit’ van het nieuws..
  http://www.wanttoknow.nl/overige/over-de-neutraliteit-van-het-nieuws/

  Tijdens de Kroning, maar 10^9 meer belangrijker in mijn ogen:

  Citizen Hearing On Disclosure
  April 29 To May 3, 2013 – Washington, DC
  ”If the Congress won’t do its job, the people will.”
  http://www.citizenhearing.org/

  CitizenHearing onDisclosure – YouTube (video’s van getuigenissen)
  http://www.youtube.com/user/CitizenHearing?feature=watch

  President Obama says there is nothing to disclose…

  Tja, hij is een NWO pupped…
  Can we (gov.)lie?
  Yes we can!

  Web tip:
  GlobalResearchTV
  http://www.youtube.com/user/GlobalResearchTV

 12. Ja, ik kan niet anders dan het eens zijn met Maja. Volwassen wordt lang niet iedereen op 18 jarige leeftijd. (Trouwens heb je ook heel wijze kinderen.) Het lijkt soms wel of mensen hier op WTK in hun eer worden aangetast als je een andere zienswijze hebt. Een mening geven mag iedereen, een oordeel vellen is heel iets anders en het gaat niet om gelijk hebben of ongelijk. Een heldere kijk geven op wat jij vindt van de situatie, welke situatie dan ook daar kunnen we wat aan hebben. Niet aan persoonlijke aanvallen, en door de geschiedenis erbij te halen. Wie weet werkelijk hoe het gebeurt is. Wie is objectief, manipulatie is van alle tijden. Reageren vanuit het NU, de geschiedenis hoeft zich niet te herhalen. Zoals ik hier eerder schreef; veroordelende gevoelens treffen onszelf. Oordelen over een ander heeft niet veel zin omdat je nooit in staat zult zijn het complete plaatje te zien; (jijzelf bent een compleet ander mens.) Als mens is dat onmogelijk, want je weet niet welke missie een ander heeft, dus wie ben jij om daar wat van te vinden. Ieders zienswijze is van belang, omdat iedereen Uniek is. Maar wat mij betreft wel: “situatie gericht, betreffend wat speelt in het NU, en niemand persoonlijk aanvallen ook al heeft diegene nog zo’n andere zienswijze.” Dan is het opbouwend, laten we er hier geen roddelrubriek van maken daar heeft niemand wat aan. Ik ga voor de opwaartse spiraal, niet voor de neerwaartse. Evolutie geen revolutie.

  1. @ ALICE,

   ja je kent hun missie niet, nou ben je nu zo dom, jij en ik, en ieder ander kent hun missie wel, ons bespelen als een muziek instrument, ons voor hun karretjes spannen.

   Onze toekomst staat geschreven in het verleden, en jij staat voor evolutie, een evolutie van het kwaad, of een evolutie van het goede,
   beiden zijn mogelijk.

   Plus dat wij gewoon met die kliek worden opgescheept, ze hebben mij niets gevraagd, dus !

 13. Hallo Ton van der Kroon,

  Wat een mooi stuk heb je geschreven, waarin je je ervaring en zienswijze
  hebt beschreven. Alsmede je zorg.
  Graag zou ik zien, dat je deze brief aan Willem-Alexander toestuurt en hem deelgenoot maak van je zorg.

  Met vriendelijke groet,

  Jacobine Weggen

  1. @ Jacobien
   Dit was niet bedoeld om je af te zeiken , not at all .
   Ik zag jouw comment onder een ander topic en herken dat gevoel . Wees je er ook van bewust dat anderen in een ander stukje onvrede zitten en dat ventileren , om dat als gezwets af te doen geef je aan eenzijdig bezig te zijn . Wellicht zou je van oa Marcel veel op kunnen steken als je naar zijn beweegredenen zou vragen , maar dat heb je niet gedaan .Dat is eigenlijk de pest , iedereen wil zo graag zijn eigen mening ventileren en is daardoor blind voor die van de ander . Vragen staat vrij , weet je nog ? Oordelen ook hoor , daar niet van , je weet echter niet wat je oordeelt totdat je gevraagd hebt en wel of geen antwoord hebt gehad .
   questions http://www.youtube.com/watch?v=BtfoF4v-QlY

  2. Heb hier nog ventilators ‘TE KOOP’, voor meer lucht…. (ff op adem komend)

  3. King Ton en one way devoot Jacko behoren tot de intieme kring van Tavistock uitverkorenen? ze spannen de kroon, die zijn daar te hoog voor Cozmic… een nieuwe trend op Wtk, 1 richtingsverkeer, dat komt door de geschifte verschifting van de sjjjjjiffffft? die zitten al uitgebreid in 4d, daar kunnen wij ‘laag bij de grond vretters met mitrailleur functie aan de oortjes’ niet bij (Tekkel van Imke uit Friesland) veuls te lage vibraties hebben wij doar veur… maar ik kan dat niet rijmen Jaco, eerst die high in de sky blauwe vibraties op weg naar Spanje in combinatie met deze vooringenomen elkaar bij voorbaat uitsluitende femie spierballen agressie? ik snap het niet Jaco, kan het niet rijmen… ik ben vast een beetje dom

  4. Beste Cosmic en de zijnen,

   Als je nu eens begint mijn naam goed te schrijven, ben je misschien ook in staat om mijn boodschap te lezen.
   Verder wil ik alleen maar zeggen dat die zwartpikkerij nergens toe leidt, en nergens over gaat
   dan enkel het ventileren en botvieren van jullie eigen frustraties.
   Ga eens lekker de natuur in, kom terug met inspiratie en kijk dan of je inhoudelijk wat toe te voegen hebt.

   Jacobine

  5. Jacobine, je hebt wel verschrikkelijk veel humor…. ha,ha…. coSmic, als je nu eerst m’n naam eens goed leert schrijven… 🙂 ja,ja,ja, wat een immens verschil, die naam met een Z of die met een S…. 1 letter zegt meer dan 1000 woorden.

  6. Does ‘Jacobien’ make you a different person..? Jacobine, don’t let either ego do the talking.. 🙄

  7. Woehaha , what a classic 😆 ja laten we beginnen met elkaarz namen goed te zchrijven sodat we beter kunnen lesen .
   Maar je hebt gelijk , er zou een ban moeten komen op bepaalde reacties , al dat geventileer leidt alleen maar tot luchtheid die vandaag de dag volledig overbodig is . Ik stel voor dat de reacties eerst door een ballitagecommissie worden bestudeerd op relevantie en lichtdragendheid . Vervolgens kunnen onverkwikkelijke reacties naar afzender terug gezonden worden om evt gecorrigeerd te worden .
   Na meerdere te luchtige ventiletiecomments moet een reageerder een ban voor tenminste een maand krijgen etc .

   Gewoon maar een opzetje , wie een beter idee heeft mag het schreeuwen . 😉

  8. OEPS … strafpunt opgelopen 🙁 luchtheid moet zijn : luchtigheid
   fuck fuck fuck fuck , heb ik weer , grrrrrrrrrrrrr

 14. Toch interessant om te zien dat ieder ook vanuit zijn eigen bewustzijn of zijn eigen referentiekader kijkt naar die dag.
  Ik zal niet betwisten dat het allemaal voor opgezet spel is en dat hogerhand (Wie of hoe je ze dan ook wilt noemen) aan de touwtjes trekt. Een gegeven is wel, hoezeer de poppenkast van de wereld ook aan de hand is, het is niet ineens morgen over….Tussen de poppenkast en de touwtrekkerij door hebben we mensen nodig die licht brengen, juist op de hogere posities. Nou heb ik juist het vermoeden dat WA & Maxima dat eens heel goed zullen gaan doen. WA is een man maar mij is de vrouwelijke kant in WA opgevallen, al eerder dan 30 april. Het gaat om vrouwelijke energie en niet fysieke vrouwelijkheid. Natuurlijk moeten zij met de poppenkast mee doen, natuurlijk moeten zij bepaalde uitspraken doen, anders zullen zij niet geaccepteerd worden. Die balans tussen geaccepteerd worden in de hogere kringen en toch veranderingen door voeren en vooral de intentie op een goede manier uitstralen, dat is nu net waar ik vertrouwen in heb in WA en Maxima.

  Zeg toch zelf; 2 Anarchisten op de troon….Het zou een pracht van een verhaal worden…maar hoeveel kans zouden ze dan maken???

  1. Hmmmm , leuke gedachte , Britt 🙂 ……2 anarchisten op de troon ….wolkje , wolkje…..blauwe lucht ….. nog een wolkje …..
   Dat zou betekenen dat ze de troon van iedereen zouden maken want een anarchist is tegen gezag , contradictie in terminus dus om op een troon te vertoeven die hen boven de rest uit zou tillen .
   Anarchisten gaan uit van een zelfregulerende samenleving waarbij , indien nodig , gezamelijke besluiten worden genomen waarvoor en voor de uitvoering iemand eventueel tijdelijk wordt aangesteld .
   Dank voor dit leuke gedachtenvoorzetje 😉
   Dat hele lichtverhaal gaat er bij mij niet in , maar ik gun een ieder zijn/haar pleziertje , ignorance is bliss afterall .

 15. Beste Ton van der Kroon,

  Wat me vaak opvalt op deze site zijn de negatieve berichtinggevingen, zo nu ook wat jij zegt over de kroning van WA. Ik wil je eens wijzen op de site van http://www.wakkeremensen.net, waar een totaal ander verhaal wordt beschreven over dit gebeuren.
  Uit een totaal andere hoek wordt hier geschreven over dat beide mensen sterremensen zijn en misschien wel eens een geheel ander iets gaan manifesteren in Nederlander waar veel lichtwerkers wonen.
  Bekijk het eens vanuit een ander perspectief en laat je niet misleiden door datgene waar zijn ouders en grootvader voor stonden, leden van de BB groep. Het zou wel eens heel anders kunnen zijn nu, is het geen toeval dat Maxima en de paus uit hetzelfde land komen? Niets is toeval, misschien kun je het ook in een ander daglicht plaatsen?
  Ook Obama wordt hier vaak neergezet als een lid van de illimunati, maar ook deze man is een lichtwerker en ondervindt nog veel tegenstand door de duistere kliek vande Cabal, misschien zou je je hier eens wat meer in kunnen verdiepen, net zoals Marcel Messing altijd probeert neer te zetten in een negatief daglicht. Hoe meer je deze negatieve gedachten zult hebben, hoe meer je het duister zult gaan voeden en blijft de kliek bestaan.
  Mensen, ik zou toch meer gaan kijken op andere meer positievere sites, let wel, de tijd is nabij, het kaf wordt binnenkort gescheiden van het koren, de mensen die willen blijven in 3D en vast blijven houden aan de dualiteit, zullen straks op een andere tijdslijn hun dualiteit nog mogen uitvechten. Wellicht is Ton ook zich nog niet bewust, wil hij vasthouden aan 3D en is niet bereid om mee te gaan in het volle bewustzijn van de 5D en dat geldt voor al die zeurpieten die hier een negatieve reactie op plaatsen.
  Wees wijs, stuur liefde naar al diegenen die vasthouden aan 3D en dat zij er helaas nog teveel. De aarde zal binnenkort een enorme omwenteling maken van 3D naar 5D, ga je mee of blijf je hangen in je 3D denken. Zo boven, zo beneden. Gebruik je verstand en ga naar binnen, daarin krijg je alle antwoorden!

  1. klap eens in je handjes blij blij blij, op je blozende bolletje lachend in de klei, tuurlijk met de groeten van nieboeboeboebah en 4d Virtuele Werkelijkheidsprojectie technologie straight from hell made in Sirius, en wat doet dat neplicht pijn aan doogjes zeg auwtsch, welke buitenaardse plug-in heb jij in je achterste gekregen Albertientjuh? zeker het werkt, dat is te lezen aan je jubel woordjes, je zal maar zo’n lagere astraal donderstraal vrouw met vuurtoren licht getrouwd hebben, moet er even niet aan denken zeg.. vroeger waren ze ‘In de Heer´; tegenwoordig komt het ruimteschip van de gallische corporatie je ophalen, als je braaf bent geweest, net als Albertientje.. anders wacht de zak van zwarte piet en mag je het op aarde na de fatale nucleaire arme-get-it-on verder uitzoeken, stom volk, maar goed Albert als je opgehaald bent door je beloofde sterrenschip hou ons op de hoogte via je mobieltje met whats malle appie van de centrale giga computer in de cloud van goeggel aarde

  2. Beetje sinister praatje, over sterren kinderen en zo, nu ken ik toevallig diverse sterren kinderen, de meeste zijn heel arm geven hun laatste kleding stuk aan een arme, of hun beetje eten aan een hongerige, laten de vermoeide in hun bed slapen, nou dat is wel iets anders als deze twee geestelijke armoezaaiers, protserige elitaire drollen bakken, afkomstig uit criminele millieus.

   Het is niet toevallig dat veel uit Argentinië komt, het grootste Nazi broeinest op de planeet, er zal nog veel meer kwaad van daan gaan komen, onder het mom van goedheid.

   Waarom zet deze almachtige prins der duisternis zijn krachten niet in om de Christenen in noord Africa te redden, welk sinister denken steekt hier achter.

  3. Ik ben ook lichtwerker mag al jaren niet meer zwaar tillen van de dokter . En dat doe ik dus ook helemaal nergens meer aan , zwaar tillen . Ben zeg maar antizwaartekracht geworden zo ondertussen .
   Obama is ook een lichtwerkert mag ook al niet meer te zwaar aan dingen tillen , zo belooft ie dat quantanamo bay dicht gaat “dat is het eerste dat ik doe!!”En dan tilt ie daar niet al te zwaar aan, en doet het gewoon ff niet. Ook zo frappant dat ie zich omringt met allemaal bankmensen, die stralen vast al veel licht uit ondertussen.
   En belicht vooral het duister niet te veel want dan gaat het groeien hoe….. Dus ssssst over het duister!
   Trouwens kaf van koren scheiden is op zich natuurlijk ook heel dualistisch te noemen , maar een kniesoor die daar op let.
   Ojee en nu zal ik ook wel weer een zeurpiet wezen en in 3d achterblijven, geheel onbewust net als ton!gelukkig is Albertien wijs en stuurt ze licht en liefde naar mensen als ik opdat ook ik gered zal worden!
   http://www.youtube.com/watch?v=L4Wi1Zk-iCw

  4. Marcel, zolang je de sociale dienst maar niet tilt en dus jouw medeburger vind ik het allemaal ok…. en als je die wel tilt, ook goed…. het is jouw feestje! Maar dan niet boos worden als je problemen krijgt met burgeMeester Albert! 😉

  5. Om misverstanden te voorkomen… ik heb het niet over Albertien met haar sterrenkinderen…. maar over Albert, de grote Ster van Loppersum!

  6. @ dick
   Wist iet dat je van vissen hield, Nouja echt goed ben je er niet in dat scheeld dan alweer zullen we maar denken.

  7. @ Marcel

   Merk je dat ook dat Dick steeds achterlangs bij je komt…. Zou toch niet waar weer ‘incognito wezen’… 😉

  8. Houdt je sluitspier maar goed dicht , anders krijg je van achterlicht .
   Rijmt het niet dan dicht het wel , zei de nietmachine niet naaiend .

  9. Albertien ,
   hopelijk hou je het zelf wel droog met je newage gezever , mij loopt het dun langs de pijpen naar benee .
   Weet dat de esoterisch geschoolden begrijpen dat de lichtwerkers de evenknie van het duister zijn. De yin/jangs die elkaar voeden , wie uit dat dualisme stapt , stopt die reactie en kan zich bevrijden . Gelul van lichtwerkers en het 5D gebeuren is koren op de molen van iedere brainwashed moron . Er is geen 5D , geen 3D geen 4D , er is slechts de illusie en aanverwante realiteiten . 5D propagandisten als Marcel geven slechts aan niet meer deel te willen zijn van deze dualiteit , ze zijn er klaar mee .
   Ik ook trouwens .
   Diepere spirituele inzichten heb ik menigmaal als paarlen voor de zwijnen zien verdwijnen , zij die weten schreeuwen niet .
   Dieper inzicht vraagt om zelfreflectie .

  10. Laat nou maar los. Geef energie aan het goede en laat het kwade het kwade, er is toch geen moer aan te doen door 3d ideeën. Relax mates. ’t komt allemaal wel goed, tis trouwens maar een tijdelijk spel, maak er wat moois van.

 16. Al dit commentaar op mij, het spijt me, maar jullie genieten blijkbaar nog van dualiteit, blijf vooral daarin hangen in deze 3D wereld, hoe negatiever je blijft denken, hoe meer je cabal in het zadel houdt. Er gaat straks veel veranderen, voor degene die achter willen blijven, mogen hun dualiteit nog uitvechten, blijkbaar is jullie bewustzijn nog niet gestegen, dus ik zou zeggen ontwaak!
  Ik wens jullie wijsheid en inzicht toe, je zult je nog gaan verbazen wat er straks gaat gebeuren.

  1. Dag Albertien,

   Ik verbaas me dagelijks over wat er allemaal op ruimteschip Aarde plaatsvindt, en verbaas me dus niet straks, maar NU.
   Is het gejojo tussen 3D en 5D niet net zo goed een dualiteit, een valkuil om het wederom buiten jeZelf te leggen?
   Was religie en geld voorheen een goed middel de mens bij zichzelf weg te houden, nu is het new-age, ufo gedoe etc. Het heeft namelijk allemaal hetzelfde effect, is dat niet zichtbaar voor je?
   The more true you get, the more untrue the world is…
   Be yourself, no matter what they say,
   Stay Human,
   Zjoz.

  2. lieve Albertien, het feit dat je al/nog spreekt over ‘jullie’ en ‘ik’, geeft m.i. niet veel meer aan dat je de dualiteit ook nog niet helemaal meester bent..?! Jij bent onderdeel van dit proces, oordeel niet, als je dat al deed. Door een oordeel zet een mens zich zélf achter zijn eigengemaakte hekjes..! Niet ‘die ander’.. Mag er zijn was IS?

  3. Alle shit zit in ons zelf. Ideeën over 3d en 5d is ook alleen voor de denkers. Zie de denker van Rodin. Blijf piekeren en je komt er nooit. Wees open als een kind, vrij en blij, al zit alles tegen, blijf daar want dat is echt, de rest niet.

  4. Vrijheid is het vermogen niet te oordelen( ben aan het oefenen…)

 17. @ ALICE,

  we worden van de ééne hype naar de andere gesleept, het gaat over licht, over vrede en andere prachtige slogans, maar het word ons gebracht door het donkerste donker wat je je maar voor kunt stellen, het kwaad.

  Wat komt er uit van al die beloftes niets helemaal niets, en onderwijl er allerlei stromannen op de troon zitten gaat het geld pompen gewoon door, dit geld betaald met menselijk bloed.

  Laat je niet als een onnozele bespelen door dit kwaad, denk na en door zie hun manipulaties, ze verstoppen zich graag achter kinderen, zingende kinderen.

  1. Jenne,

   En als je doorziet dat alles een illusie is, wat dan? dan blijft alleen jezelf over en jij, jij alleen kan weten of je het kwaad dient of het Licht. Met hype’s doe ik niks meer, mooie beloften heb ik ook helemaal niets aan Jenne. En de wereld lijkt om geld te draaien maar ik weet allang dat ze hier niet om hoeft te draaien. Verstoppertje spelen mag wat mij betreft, een ieder weet voor zichzelf waarvoor hij of zij dat doet, maar zelf werk ik hier niet meer aan mee. Mijn hart volgen, verbonden aan mijn Ziel daar ligt mijn innerlijk weten en alleen daar kan ik mee uit de voeten. Wat iemand anders voor beweegredenen heeft om zich te gedragen zoals diegene meent te moeten doen, daar heb ik geen oordeel over. Dat is tussen hem en de eigen Bron. Hier op aangesloten Jenne dan ben je de angst voorbij en dit gun ik vriend en vijand want dan is er n.l. geen vijand meer.
   Hartegroet Alice

  2. Alice, vanuit liefde dit keer, je bent een sterke kracht hier en een eerlijke en wil je steunen vanaf dit moment. Positiviteit geeft kracht, het komt uit liefde en geeft het terug. Bedankt voor je mooie verwoordingen op deze site.

  3. @Martijn,

   Ik doe wat ik voel dat ik moet doen. Maar je steun is fijn. Uit jouw reacties blijkt dat jij jouw kracht ook hebt gevonden. Het leven is een spel en voor een volgend niveau zijn we zelf verantwoordelijk. Bij elkaar in de klas zitten is wel eens lastig. 🙂 We gaan voor de opwaartse spiraal, neerwaartse schiet niet op. Ik gun jou en iedereen hier: “Vreugde, Veiligheid en Harmonie.”
   Met Liefde, Alice

 18. Wat mij vooral opvalt bij het aanschouwen van de foto van W&M, is het open gezicht van M. en het gesloten grijze gezicht van W. Alsof hij op de medicijnen zit, een beeld wat ik vaker zag bij foto’s van hem, wat ik ook bij Claus waarnam. Ook zijn lichaamstaal spreekt boedelen, apathie, geen contact makend met zijn omgeving.
  Wordt hij gedrogeerd?

  Zjoz.

 19. Eerst dacht ik die koning is wel oke totdat ik zowat in de hele live beelden van hem op tv teklens zijn rechter vingertoppen op zijn linker zette en dat aanspande heb gezien. Dit is namelijk een van de illuminatie symbolen.

 20. Je hebt een te naief beeld van Willem Alexander en Maxima. Het lijkt juist, om jou woorden te gebruiken, dat zij de macht en aandacht te veel naar haar toe te trekt. Zij domineert hem, maar iedereen is zo verliefd op die narcist, dat weinigen het opvalt. Trouwens in het verhaal met de koning en zijn drie zoons dat zijn jongste zoon hem red. De jongste zoon is naar mijn mening ook de beste kandidaat als vorst. Maar zelf spreek ik de voorkeur uit voor een president boven de zonen van een koning(in). Want ook een staljongen/meisje kan met het hart van een vorst het levenswater vinden.

 21. i dont think it’s fair
  you present yourself
  with my curly hair

  i dont think it’s fair
  to put love on a shelf
  but i know
  that I am not my hair

  know that i’m being raised
  with songs of love and truth
  (thank you India Arie)

 22. Ton, chapeau voor jouw scherpzinnige-, gedurfde & tevens boeiende visie. Ondersteunend en bijna co-creatief is deze uitspraak van Neelie Smit Kroes. “Kroes zei: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als Lehman Brothers Lehman Sisters had geheten, we niet een crisis hadden gehad zoals we die nu doormaken.’

  Koningsschap in een democratie anno nu blijft doorspekt van de politieke dualiteit. Ik begrijp dat onze kersverse Koning ook autonoom zijn gezag dient uit te stralen en bij besluitvorming niet afhankelijk kan of mag zijn van zijn wederhelft. Zonder ‘die emphatie-, uitstraling en charisma van Maxima’ zou onze Koning Willem Alexander echter aanmerkelijk minder effectief zijn.

  Voorspelbare crises vragen in toenemende mate om gaven vanuit het hart en (geloofwaardige/evenwichtige/acceptabele c.q. vrouwelijke) vormen van vertroosting. Oordeel echter niet al te scherp! Gaandeweg zullen Willem Alexander en Maxima ongetwijfeld die optimale balans gaan ontwikkelen.

  In dit Surinaamse Koningslied voor Willem Alexander werd deze hoofdrol voor Maxima echter wél op sfeervolle- en overtuigende wijze aangereikt.

  https://www.youtube.com/watch?v=dDOlwyCQkvs

 23. Laten we hier maar mee stoppen met al deze berichtgevingen, ieder heeft zijn eigen overtuiging, Ton van der Kroon heeft zijn zin gekregen, een gekonkel en gekakel, spirituele mensen, atheïsten, racisten, ales passeert hier zo langzamerhand de revue.
  Onze geschiedenis die ons is geleerd op scholen is illussie, die geschiedenisboeken kun je wel verbranden. Alle oorlogen zijn bewust gecreeërd door de cabal. Het wordt tijd dat jullie nog eens je meer gaan verdiepen in de ware geschiedenis. Wij zijn hier honderden keren op aarde geïncarneerd om dualiteit te mogen ervaren, onze lessen te leren, blijkbaar nog steeds dualiteit aanhangen, het welles en nietes spelletje, wie heeft de waarheid in pacht?
  Ook het gekonkel over het koningshuis, laten we afwachten en kijken naar de woorden en de daden van dit nieuwe koningspaar. Ik heb er geen slecht gevoel bij en ik denk dat het koningshuis ook spoedig gaat verdwijnen. Deze mensen hebben nog een missie te doen, net zoals de laatste 112e paus nog een missie heeft te doen, lees Malachias, lees het boek het kosmische plan van de nieuwe tijden de teloorgang van de godsdiensten en de terugkeer van de ware spiritualiteit, dat is de ware leer zoals jezus het heeft bedoeld.
  Ieder mens zit nu hier te ratelen vanuit zijn 3D of 4D dimensie, de tijd zal het leren, 2013 is een heftig overgangsjaar en de aarde zal nooit meer zo worden zoals ze was. Vasthouden aan de materie, oude energieën, zinloos, maar degene die nog zo vast willen houden aan het oude, voor hen komt daar straks een andere tijdslijn en mogen ze nu nog doorratelen en oor- en veroordelen, blijkbaar nog vele lessen te leren in dit leven en de levens daarna, want reïncarnatie bestaat!

  1. De eerste stap is om spirituele energie te gebruiken om de
   patronen van de collectieve identificatie te breken, die ons
   gevangen houden binnen een materiële kijk op het leven. Deze
   patronen zijn door de eeuwen heen gegroeid, maar zijn de
   laatste decennia hardnekkiger en machtiger geworden door de
   manipulaties van corporaties, en door de beelden van
   advertenties.
   We worden meer dan we beseffen geconditioneerd door een cultuur van consumeren en verzamelen. De idealen van economische groei en voorspoed
   zijn sterk corrupt omdat zij materieel welzijn bedingen als het
   doel van het collectief. Deze collectieve identificatie met
   materieel bezit creëert een schaduw over ons bewustzijn die
   ons scheidt van onze spirituele natuur. Deze identificatie moet
   verbroken worden. Zij is te sterk ingemetseld in ons
   geloofssysteem om behoedzaam weggenomen te worden. We
   zijn te verslaafd aan ons consumeren en om daarvan bevrijd te
   worden zijn er krachtiger middelen nodig. Zo’n middel kan niet
   gevonden worden in de buitenwereld of in een alternatief
   geloofspatroon.

   bron; Spirituele Macht, link zie boven,

   Zjoz,

  2. Albertien,

   ja ik wil vasthouden aan het oude, vertrouwde wat ik ken en heb geleerd om mee om te gaan.
   Al die dimensies ja die bestaan maar we gaan hier dagelijks door heen als met een lift.
   En wat je schrijft dat ze nooit meer zo zal zijn als ze was, nou alles van gisteren zal niet meer zo zijn als dat het was, dat heet evolutie.
   Nee U geeft niet graag Uw gezichts punt, maar an passant geeft U het toch over ons konings paar, en U geeft ze het voordeel van de twijfel tegen alle beterweten in.
   Verder twijfeld U aan ons geschiedenis onderwijs, waarom dan niet over het onderwerp koninghuis.
   De menselijke geschiedenis is terug te vinden in de goede objectieve literatuur, maar de echte achtergronden worden niet graag blootgelegd door de heersende elite.
   En U eindigd met maar rèincarnatie bestaat, U hoort te schrijven het is mogelijk, of het is waarschijnlijk dat het bestaat, maar als BHoudistische Lama te spreken, en zelfs deze gaan niet zo ver in hun zeker stellen.
   Vriendelijke groet

  3. Puik artikel Cozmic! thnx man, ook dankzij jouw reactie Albertien, ook danzij jouw reactie komt zo’n Pracht Artikel naar boven, kwestie van domweg op de pof triggeren, kietelen en porren en aanstoten en aanstoot geven tot of aan, zonder triggering geen kennis, nu nog in z’n geheel lezen Albertien, we hebben blijkbaar nog veel te leren, sterker nog velen hebben het leren verleerd, het leren word niet meer aangeleerd, laat staan het redeneren, dat komt omdat er nauwelijks nog een attentie spanne is om iets te kunnen absorberen, hapklare baby brokken zonder tandjes.

   en Schatje bedankt dat je er om kunt lachen, dan ben ik happy, Anna maak je niet druk om de golden Dawn Wtk posting Renaissance in 2011, jah het was intense, idealiseer die periode niet, wat mij betreft zijn we nog maar net begonnen, wie kan er met een stortvloed aan nieuw herontdekte kennis en inzichten omgaan zonder er in te verzuipen? worden ketters vervolgd of vervolgen ze zich zelf net zo hard? als de going te tough wordt en zo

   Quote: ” I find that when people are truly searching to understand, they can find the right sources, especially in this information age. Likewise, when people are confronted with an uncomfortable reality that jars an existing belief, they can turn around and find what they need to prove that they were right all along.”
   – Laura Knight-Jadczyk

   http://www.merriam-webster.com/dictionary/jar

   Quote: ” aanstoot geven – steen des aanstoots Jesaja 8:14 is een rede tot ergenis. Aanstoot nemen aan bet. zich ergeren aan. ergeren = tot ontstemming prikkelen, aanstoot nemen, geprikkeld worden. ergenis = iets,dat aanleiding geeft om zich te ergeren, je bent dan in een toestand om geergerd te zijn. ergelijk = aanleiding gevend tot ergenis. Aanstotelijk. ”

   http://home.solcon.nl/aheemsbergen/Aanstoot%20geven.htm

  4. @ COZMIC,

   Bijzondere berichten, maar niemand zal er bij stilstaan, of er iets mee doen, ze hebben de macht en houden de macht.

   Nu niks is voor eeuwig, ze zijn weer een enorme kuil aan het graven, en je weet wie een kuil graaft voor een ander.

   Ik hoop dat sommige Moslims ook een kuil gaan graven, god wat zou het heerlijk rustig zijn.

   Zo als Gerard Cocks zegt, van toen waren we nog gelukkig.

 24. Heerlijk dit, ik geniet van jullie allemaal, heb hier hartelijk zitten lachen om alles wat jullie schrijven. Ik vond nieboeboeboebah echt heel leuk haha. Moet er nog om lachen haha. En ik leer hier ook van. Enig. Bedankt! Ga zo door haha.

  1. Blij dat er nog meer mensen met een knipoog kunnen lezen .
   Die pijnlijke momenten dat je jezelf te serieus neemt kan je soms in anderen terug herkennen , en dat dan veel van de grappige zijn . Heerlijk topic om effe lekker te spammen toch ? http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

  2. Het hoeft niet altijd een gewenst knipoogje te zijn, soms is het een vuiltje in je oog, ten minste dat zij een Oom van mij altijd tegen zijn vrouw als ze op straat wandelden, en hij een mooie vrouw passeerde, in Frankrijk zeggen ze vaak als ze niet overtuigd zijn, ” mon œil “, en trekken ze het onderste ooglid naar beneden.

   U bent een geboren type voor een tandartsen behandeling met lachgas, je kunt het ook in kleine kwantiteiten kopen, en dit dan gecombineerd met een scheten kussentje, gebruiken thuis in besloten kring, nou SCHATJE jouw avond kan niet meer kapot

  3. de eerst geborene first born was en is voor de koning en de dominee, dat is het naar binnen gekeerde paganistische esoterische oeroude bloed slachtoffer geloof voor de uitverkorenen, de rest van het naar buiten gekeerde exoterische papegaai geleuter over een goede god in de ruimte en je broer aan het kruis is voor het kloot hommeltjes volk, voor de goed gelovigen, terwijl bij de buren 50 meter verderop in een rijke riet gedekte schilderachtige saksische boerderij de verschrikkingen achter de zwarte gordijnen verder gaan… je ziet haar trouwens in de tijd shape shiften dwars door haar mes diepe trauma’s heen, dat komt de elite weer van pas want zo iemand is niet consistent in de tijd en kan voor van alles gebruikt worden, ongezien voor de meesten, alleen ik zie het wel…. dusz een beetje helderziende ziet het ook maar die kunnen ook niks doen meestal.. de donkere 4d krachten zijn inmense machtig namelijk, omdat ze duizenden jaren die kracht van ons gratis gekregen hebben

   Jordan Maxwell talks The Occult, Nicola Tesla, Freemasonry & GOD
   http://www.youtube.com/watch?v=KAn3117NvFo

   Soulfly – Living Sacrifice
   http://www.youtube.com/watch?v=Y0qmOEewMAg

 25. Met de koning is er niks mis. Er is maar 1 koning en de rest hangt er bij.
  Als man en vrouw, dus als mens en mens, is er helemaal niets mis. Er was
  overigens geen kroning. Verkeerde interpretatie dus, drukte om niets.
  Teddy

 26. Máxima ligt op schema #gedichtje

  Mijn vriendinnen: ‘Máxima, meisje toch
  waar kom je nu in vredesnaam mee thuis?’
  maar ik meteen: ‘Ho, ho, ho, tut, tut, tut, tut
  ik heb er nu wel eentje van het Koninklijk Huis’

  Mijn vriendinnen: ‘Máxima, meisje toch
  wakker worden naast die man is geen pretje’
  maar ik meteen: ’Ho, ho, ho, tut, tut, tut, tut
  zodra ik koningin ben, slapen we in een stapelbedje’

  http://www.gedichtjevandedag.nl/maxima-ligt-op-schema-gedichtje/

 27. Maxima maakte enkele weken voor de inhuldiging een verkeerde opmerking. toen ze de pers vertelde dat ze het “een eer vond haar schoonmoeder op te volgen” Maxima volgt namelijk niemand op. Haar schoonmoeder is een vrouwelijke koning, dus koningin. Maxima is de vrouw van de koning en mag zich daarom “koningin” noemen.
  Koningin Maxima is dus eigenlijk een prinses, die zich koningin mag noemen. Een soort vrouwelijke Prins Claus dus.

  1. Dat is fijn om te geloven Piet, maar gezien de geschiedenis van zowel Oranje als Zorreguita, zou het wel eens zo kunnen zijn dat die aangewaaide pampatrut de waarheid sprak.
   Op Herstelderepubliek wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe het zit, hetgeen voor mij geen nieuws was, ik was er al eerder van op de hoogte hetgeen door het bedoelde artikel nog eens onderstreept wordt.
   Ook Nederland is een beursgenoteerde coörperatie op Wall Street, net zoals de meeste landen.
   Oranje is daar de eigenaar van.

   Stay Human,
   Zjoz.

 28. Jenne, wat heeft Cozmic’s bericht nou met de moslims te maken? Heb jij ze wel op een rijtje of zie je niet dat de link die hij gaf over de hoax van holocaust gaat?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.