Advertentie

‘Hoera het is (g)een meisje’…!


“I wrote this song because hip-hop is a global force.

Yet too many hip-hop artists do not use their powerful skills and influence
to speak on issues like these.

I want to use my talent to make a positive change in this world.” 

Omékongo

 X
* * *

 

~ Hoera het is (g)een meisje ~

over 200 miljoen meisjes die elk jaar verdwijnen!

 x

2013 © Door Frankema
x

Ik ben moeder van twee prachtige dochters.  Ik hou van kinderen en jongens had ik ook geweldig gevonden, maar het lot had twee meiden voor mij in petto. Geweldig – ik mag meemaken hoe vrouwelijke energie zich ontwikkelt en manifesteert; het is prachtig om te zien en heeft op vele vlakken mijn ogen geopend voor de kwaliteiten en schoonheden van ‘het vrouwelijke’.

Heb ik me ooit afgevraagd of ik mijn dochters zou gaan wurgen of doen stikken door een doek over hun gezicht te drukken??? De onderstaande trailer van de film “It’s a girl” gaf me koude rillingen. Dit kan gewoon niet waar zijn, maar het is wél waar!

In India, China en vele andere delen van de wereld worden heden ten dage meisjes vermoord, geaborteerd en in de steek gelaten simpelweg omdat het meisjes zijn; en de getallen liegen er niet om. Naar schatting van de VN worden er 200 miljoen meisjes ‘vermist’. Alleen al in China en India worden en per jaar meer kinderen geëlimineerd dan er in de VS per jaar geboren worden.

Lieve hemel, wat is hier aan de hand?
Dit is de vraag waarop de makers van ‘It’s a girl’ antwoorden zoeken. Wat drijft ouders om hun pasgeboren baby te vermoorden of te vluchten om dit te voorkomen?

De oorlog tegen meisjes heeft haar wortels in culturele tradities die gevoed worden door het anti-vrouw beleid dat de verschillende overheden voeren. Norm is dat vrouwen tweederangs zijn – en in bepaalde (arme) bevolkingsgroepen hebben ze geen enkele kans zich te ontwikkelen. In sommige bevolkingslagen betekenen de woorden ‘Het is een meisje’ net na de geboorte van een baby zoiets als: ‘no good’, weg ermee.

Dergelijke dochters die hun babytijd overleven zijn nog steeds niet veilig. Ze groeien vaak op onder zware omstandigheden waarbij fysiek geweld en verwaarlozing veelvuldig voorkomt. Echtgenoten die vervolgens hun vaak jonge bruidjes zwaar mishandelen of zelfs doden zijn waarschijnlijk de drijfveer voor de volgende generatie moeders om hun eigen dochters dit lot te besparen. Maar het zijn niet alleen de moeders – ik kan alleen maar compassie voor hen voelen – het probleem is veel groter. De diepere oorzaak voor een dergelijke wanhoopsdaad is een cultuur, een overheid en een maatschappij die zegt: “We willen geen vrouwen!”

Waarom?! Waarom?! Waarom?!
We laten je hier even de officiële trailer van de film zien: ‘It’s a Girl’ (Documentary Film – Official Trailer)

Omekonog Dibinga met zijn dochtertje op zijn schouders.
Omekongo Dibinga met zijn dochtertje op zijn schouders.

De rapper, dichter en oprichter van UPstander International Omékongo Dibinga werd zo geraakt door deze zaak dat hij in de pen klom en een geweldige hip-hop song schreef welke hij aanbood aan regisseur Evan Grae Davis, van ‘It’s a girl’. Davis werd op zijn beurt weer geïnspireerd door dit nummer en filmde Omékongo samen met zijn twee dochtertjes en nichtje in de straten van New York en ‘Central Park’. Het resultaat is een aangrijpende uitdrukking van Omékongo’s reactie op een van de grootste mensenrechtenzaken van deze tijd.

Hier deze clip van Omekongo:
X

Deze clip van Omékongo raakt me net zo sterk als de trailer van de film en ik kan zelf ook maar één ding doen – een stukje schrijven. Dat is wat je nu leest. Als je wilt bijdragen met een maken van een positieve verandering in deze wereld, neem alsjeblieft even de tijd om deze videoclips of dit artikel te delen met je vrienden.
Want opnieuw gemeld.… dit gaat ons allen aan! Deze tijd gaat over de terugkeer van het vrouwelijke. Niet over grote borsten die helpen om dure auto’s te verkopen – maar over de kwaliteiten we beschikken  – vrouwen én mannen – om ons te laten raken en te leven vanuit ons hart.

* * *

x

 

9 gedachten over “‘Hoera het is (g)een meisje’…!

 1. Als moeder van een prachtige, niet meer verwachte dochter springen de tranen in mijn ogen…het is niet voor te stellen, dat je zelf je kindje moet doden omdat ze geen jongen is. Hier word ik even heel stil van, het verkrampt mijn hart.

 2. religie ( als een van de grootste dogmatische leugens ooit), economische belangen en harten, die volledig op slot staan..
  blindheid, die de duisternis doet blijven bestaan- ook hier in Nederland…
  Pas wanneer er weer verbinding komt met ons aller sterrenkind, pas dan
  kunnen we onze herkomst herinneren en zien we Plato’s grot van buiten;
  het is allemaal schijn,
  het is allemaal bedrog

  1. Inderdaad ik kreeg er kippevel van toen ze dit lachend stond te vertellen, onbegrijpelijk dat je een prachtig kind zo harteloos van haar leven beroofd!!!

  2. Niet zo snel Pietje… Ze zegt: “I felt we could only keep it if it was a male..” Waar komt dat vandaan? Gedachten kunnen zo makkelijk geconditioneerd worden. Waarom spuiten wij onze kinderen nog steeds in met een cocktail van bacteriën en chemicalien? (vaccins bedoel ik dus.. mijn stokpaardje ;-))) Ook lekker geconditioneerd toch? En wij hebben notabene toegang tot een zee van informatie via het internet – en die vrouw waarschijnlijk niet (kan ze lezen?) Op zo’n moment lachen is misschien een uiting van ongemakkelijke gevoelens van schaamte.. (of pijn) Wie zal het zeggen. Nog ff niet zo snel oordelen – daar komen we ook niet mee verder.

  3. Het zag er niet bepaald uit, als een vrolijke lach….meer een grimas waar heel veel pijn en onmacht achter schuil gaat. Kijk eens goed naar haar ogen en mond(hoeken) wanneer de vrouw die uitspraak doet.

 3. Hard om te horen dat moeders hun dochters zo doden. Maar aan de andere kant ben ik blij dat die zieltjes ergens anders heen kunnen gaan. Meeste meisjes die daar opgroeien hebben een rot leven. Dat blijft hun nu door een wrede daad van hun moeders bespaart. Ik ben zo blij dat mijn voorouders India hebben verlaten en dat ik hier ben geboren en getogen.

 4. Wij leven hier in een ge-“eMANcipeerde” luxe-cultuur NU ! Denk eens terug hoe vrouwen hier 100 jaar geleden werden ge/be- handeld.Als je geen rijke man had,stond je hier ook een bikkelharde taak te wachten: alleen je 15 (als je het al overleefde ) kids opvoeden terwijl je man zijn loon zat te verzuipen/neuken in de kroeg ! Meisjes werden toen ook meer als een “last”/lust bekeken. Ze mochten gebruikt en verhandeld worden. Ik ben er zeker van dat vrouwen vroeger ook vaak bij ons meisjes “wegdeden” ! De intuïtie van de vrouw is sterk genoeg om te voelen welk geslacht je kind heeft. Het wereld-probleem NU is de “overbevolking” ! Hier hebben ze met dit soort van genocide een “goedkope” oplossing voor gevonden. Wij doen hetzelfde hier met sterelisatie door gif in het voedsel. Gerichte abortie etc…We vergeten zo vlug waar wijzelf vandaan komen !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.