Advertentie

Hondsdolle Poetin, of VS/NAVO-verraders..?


FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff was afgelopen dinsdag duidelijk in zijn spreekbeurt in het EU-parlement. De Graaff wees erop dat tegenover de EU nu een sterk bondgenootschap ontstaat van bijvoorbeeld de BRICS-landen China, Rusland, India, Brazilië, Iran, Turkije. En dat Saoedi-Arabië als een van de eerste olieproducerende landen, afscheid neemt van de US-dollar, de petro-dollar.

De EU en de NAVO hebben zich agressief uitgebreid naar het oosten. In deze uitbreiding hebben ze Rusland niet aan boord genomen als mogelijke partner. Bovendien hebben ze geen rekening gehouden met de veiligheidsbelangen van Rusland; een werkelijk onafhankelijk Europa is een Europa inclusief Rusland.
De EU gaat als grootmacht ten onder aan de eigen sancties tegen Rusland en de militaire steun aan Oekraïne; de lidstaten geven geld en wapens weg, maar maken zonder gas hun industrie kapot.”

Zo vreemd was de toenadering niet, die Donald Trump richting Poetin maakte. Meer dan elke andere strateeg, zag Trump het gevaar van het ’treiteren’ van de Russen.

Hoe duidelijk is de agressie tégen Rusland, waar continue wordt gebashed naar Poetin, omdat die ‘een verwoestende oorlog is begonnen’.. Neen, eigenlijk is het treiteren van deze Russische beer, een proces dat al ruim 20 jaar aan de gang is en deze beer langzamerhand heeft opgefokt en getreiterd. De zogenaamde ‘revolutie’ in OekraÍne, geleid door de gladde politica Victoria Nuland, onder-minister van Buitenlandse Zaken, maakte duidelijk dat er van de kant van de VS van ‘subtiele strategie’ geen sprake meer was.

Daarnaast werd hiermee de belofte aan de Sovjet-Russen verbroken, om geen stappen richting Rusland te zetten, met NAVO noch EU/VS-strijdkrachten..! En precies dát stuitte Poetin tegen het zere been. In het westen krijgen we niet eens de toespraken te horen/zien, die hij in dit kader heeft gehouden. Eenzijdige berichtgeving, wellicht beter het ‘propaganda’ te noemen, maakt dat we feitelijk worden gehersenspoeld om Vladimir Poetin als agressor te zien..

x

‘Maar het westerse militaire bondgenootschap,
onder leiding van de huichelende NAVO-chef Stoltenberg,
zegt dat deze beloftes niet zijn gedaan!
En noemen ze een ‘mythe’.
En nu is er dus keihard bewijs.’

x
x

Hondsdolle Poetin, of VS/NAVO-verraders..?

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Michail Gorbatsjov

Valse Westerse beloften; dat blijken het te zijn. Bij de val van het IJzeren gordijn (De Berlijnse Muur) was het ‘Warschaupact’ (HIER) gedoemd te sneuvelen. Dit ‘pact’ was een buffer van Oost-Europese, Sovjet-gezinde landen, die Sovjet-gezinde leiders hadden, die ook onder controle stonden van de Russen. Maar dit Warschaupact zou ten prooi vallen aan de westerse kapitalistische wereldbeelden, met het vallen van De Muur. Democratie zou in deze landen worden uitgerold en daarmee zou de hegemonie van de Sovjets eindigen.

Maar een oprukkende NAVO aan de grenzen van Rusland, was geen acceptabele ontwikkeling. Sovjet-leider Michail Gorbatsjov stribbelde tegen en speelde het daarop volgende pokerspel fair, hoewel hij wist dat hij geen sterke kaarten had. Maar hij wilde het Pact wel opheffen, maar eiste dat de NAVO-hond in zijn hok zou blijven.. Tal van westerse leiders beloofden de oud-Sovjetleider Michail Gorbatsjov bijna dertig jaar geleden dat de NAVO niet verder zou uitbreiden richting het Oosten. Dit was wel bekend, maar weinigen weten dat dit in een VERDRAG werd vastgelegd..!

Kijk, dit was alweer ruim 10 jaar, ná de val van de Muur. De woorden van Jaap de Hoop Scheffer laten NIETS aan verbeelding over. Poetin is met zijn rug tegen de muur gemanoeuvreerd en besluit in februari 2022, dat het ‘mooi is geweest’ met de NAVO-manipulaties..

E.e.a blijkt uit geheime documenten waar de George Washington Universiteit de hand op wist te leggen. Het inhoudelijke verhaal is afstotend van lafheid en manipulatie van de kant van de Verenigde Staten en de NAVO. Tot op het hoogste niveau werd Rusland de belofte op de mouw gespeld, dat de NAVO niet zou uitbreiden.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, James Baker, herhaalt tot drie keer toe dat de NAVO ‘geen inch zou opschuiven’ richting Russisch grondgebied. Kijk dat zijn de leugenaars, die met hun dubbele tong, ándere zaken in het vizier hebben, dan hun mond doet voorkomen.. Want nu is daarvan het schriftelijke bewijs. (zie illustratie bovenaan dit artikel; klik voor lead naar originele document!!)

Deze James Baker is feitelijk de grootste leugenaar/manipulator, in volledige overeenstemming met die andere ‘gluiperige’ figuur.. George H.W. Bush, de president van de VS. Deze Baker herhaalt wat Bush tijdens de top van Malta in december 1989 tegen Gorbatsjov had gezegd:

“De president en ik hebben duidelijk gemaakt dat wij geen unilateraal voordeel nastreven in dit proces van onvermijdelijke Duitse eenwording.”

Baker zegt verder:

“Wij begrijpen de behoefte aan garanties voor de landen in het Oosten. Als wij aanwezig blijven in een Duitsland dat deel uitmaakt van de NAVO, zal de jurisdictie van de NAVO voor troepen van de NAVO niet een centimeter naar het oosten worden uitgebreid.”

Later in het gesprek herhaalde Baker hetzelfde standpunt, op de vraag van een journalist:

Rusland is vanuit het westen, volledig omgeven door pro-Amerikaanse partners, waarvan de NAVO wel een heel ‘geniepige en fnuikende’ opkomende macht is geworden.. Het lijkt tijd te worden, dat de achterliggende agenda van deze opmars, in daden omgezet gaat worden? (Wie heeft het nog over lege praat, dat Poeting ‘aan de deuren van Europa staat te rammelen’…??!)

“Zou u de voorkeur geven aan een verenigd Duitsland buiten de NAVO, dat onafhankelijk is en geen Amerikaanse strijdkrachten heeft, of zou u de voorkeur geven aan een verenigd Duitsland met banden met de NAVO en de verzekering dat er geen uitbreiding van de huidige jurisdictie van de NAVO naar het oosten zou plaatsvinden?”.

Het ‘Oekraïne militaire steunfonds’ is naar boven bijgesteld. We spreken inmiddels over een 2023-budget van.. € 2.000.000.000 (miljard) uit de Nederlandse belastingpot!!

Het gevonden/opgedoken materiaal-bewijs van deze manipulaties
Hierbij gaat ’t vooral om audio-opnamen van gesprekken tussen Gorbatsjov, zijn voormalig minister van buitenlandse zaken Sjevardnadze en verschillende westerse leiders. Je weet dat de uitbreiding van de NAVO in de huidige geopolitieke verhoudingen, nog steeds een essentiële rol speelt in de Europese machtsverhoudingen.

De Russische president Poetin refereert er regelmatig aan en zegt dat er destijds door verschillende westerse leiders is beloofd dat de NAVO niet zou opschuiven tot aan de Russische grens. Maar hoor jij deze berichten in het nieuws, van de Charles Groenhuijzen tot andere vooringenomen journalisten en MSM..? Zijn zij volledig geïndoctrineerd met de NAVO-Rutte-Stoltenberg-propaganda om Poetin tot op het bot te bashen..? Wist je dat sinds die jaren 1990 er maar liefst 14 landen NAVO-lid zijn geworden en/of aspirant-lidstatus hebben.

Tjechië, Hongarije en Polen in 1999. In 2004 volgen Bulgarije, Estland, Litouwen, Letland, Romenië, Slowakije, Lithuania, Romania, en Slovenië. In 2009 volgen Albanië en Kroatië en in 2017 Montenegro. In 2020 tenslotte Noord Macedonië . En de aspirant-lidstaten zijn Bosnië, Herzegovina, Georgië en.. Oekraïne.

Het een en ander verklaart -volgens sommige analisten- heel duidelijk het optreden van Poetin/Rusland in het oosten van Oekraïne en de annexatie van de Krim. Maar het westerse militaire bondgenootschap zegt dat dit soort beloftes niet zijn gedaan en noemt ze een ‘mythe’.

Uit de deze week vrijgekomen documenten blijkt dat die claim niet klopt, hoewel toezeggingen nooit helemaal zwart-op-wit zijn gezet/uitgewerkt. De gesprekken dateren van de Duitse eenwording in 1990 toen Gorbatsjov en leiders uit het westen de status van Oost-Duitsland bepaalden. Met name de Duitse ex-minister van buitenlandse zaken, Hans-Dietrich Genscher, drong aan op ­toezeggingen aan de Sovjet-Unie. Hij zei destijds tegen zijn Britse collega-minister van Buitenlandse Zaken:

“De Russen moeten ervan verzekerd zijn dat de Polen het Warschaupact niet de ene dag verlaten en de volgende dag toetreden tot de Navo”.

Uiteindelijk waren het bondskanselier Helmut Kohl en Gorbatsjov zelf, die overeenkwamen, dat heel Duitsland, dus ook de voormalige DDR, lid zou worden van de NAVO. Want Oost-Duitsland was immers onder gezag van Rusland geweest. Maar alle landen die bij de eenwording betrokken waren – Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk – beloofden tot op het hoogste niveau dat het militaire bondgenootschap niet zou uitbreiden. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, James Baker, zei dit dus tot drie keer toe: “De Navo zal geen inch richting het Oosten opschuiven”.

De Franse president François Mitterand zei toen zelfs dat hij ‘persoonlijk hoopte dat de militaire blokken langzaam ontmanteld zouden worden’. Voor Gorbatsjov is dat laatste altijd de inzet geweest. Vrede! Hij hoopte dat de NAVO zou transformeren tot een politieke alliantie waar ook Rusland op termijn lid van zou kunnen worden. Gorbatsjov was altijd teleurgesteld in het feit, dat dit plan nooit is verwezenlijkt.

Kennedy, Russische raketten op CUBA, 1963
De ironie van dit verhaal kent nóg een heel heikele kant. Namelijk wat hier gebeurt in Oekraïne, is 60 jaar geleden ook gebeurt. Alleen dan PRECIES 180 graden omgekeerd, waarbij de VS, onder leiding van haar president John F. Kennedy, bereid was een wereldoorlog te ontketenen, wanneer Rusland zou blijven weigeren, haar kernraketten te verwijderen van het communistische Cuba, onder de rook van Florida..! Uiteindelijk eindigde dit politieke blufpokerspel in het weghalen van de bewuste kernraketten op Cuba.

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.