Advertentie

Wat zagen VS-spionagesatellieten in Oekraïne..??


Een foto uit een opgedoken video van 5 juni jl. Hierop zijn de BUK-installaties van het regeringsleger te zien. Kunnen we nu de Amerikanen schuld geven, dat zij deze installaties niet onklaar hebben gemaakt. Er waren toch CIA-agenten in het land, voor 'advies'..?
Een foto uit een opgedoken video van 5 juni jl. Hierop zijn de BUK-installaties van het regeringsleger te zien. Kunnen we nu de Amerikanen schuld geven, dat zij deze installaties niet onklaar hebben gemaakt. Er waren toch CIA-agenten in het land, voor ‘advies’..? (klik voor artikel)

Nadat we uit dit artikel van Robert Parry al de essentie in dit artikel hebben gemeld, meenden we er goed aan te doen je het hele artikel vertaald aan te bieden. Er staan naar onze mening genoeg andere, waardevolle aanknopingspunten in, dan alleen de verwijzing van Parry naar zijn CIA-bron, die vermeld dat de Amerikanen op de hoogte zijn, dat de Russen en separatisten volstrekt onschuldig zijn aan het neerhalen van de MH17.  En dat de schuldigen te vinden zijn in het kamp van de Oekraïense regeringstroepen…!

Hieronder dus het artikel van deze Robert Parry, een erudiet journalist die dus weet waarover hij spreekt. Daaronder een paar andere berichten en video’s, waarvan we menen dat we ze je aan moeten bieden, om het ware verhaal te voorzien van FEITEN..!! Het is aan jou of je je mee laat slepen in de waanzin van de valse, maar in ieder geval TOTAAL ONGEGRONDE beschuldigingen aan het adres van separatisten en Rusland. (Met dank aan Ad Broere!)

* * *

x

x

Wat zagen VS-spionagesatellieten in Oekraïne..??

2014 © Robert Parry Bron: Consortium News20 Juli 2014

x

Onderzoekslournalist Robert Parry: 'De VS houdt bewijs achter'..
Onderzoekslournalist Robert Parry: ‘De VS houdt bewijs achter’..

De partijdigheid van de Amerikaanse verslaggeving over de Oekraïne is opvallend. Ze kiezen de kant van Kiev en beschuldigen de Russische separatisten en Poetin. Maar intussen heeft de drang om Poetin verantwoordelijk te stellen voor het neerhalen van het Maleisische toestel en de onwaardige journalistiek over de ramp gevaarlijke vormen aangenomen, aldus Robert Parry.

In de hitte van de meest recente oorlogshysterie – door de verantwoordelijkheid voor de crash met een verkeersvliegtuig van Malaysia Airlines met alle geweld te willen neerleggen bij de Russische president Poetin- is er weer hetzelfde totale gebrek aan professioneel scepticisme dat ook de gebeurtenissen in Irak, Syrië enz. kenmerkte – en waarbij de kernvragen achterwege bleven.

De hamvraag met betrekking tot de catastrofe in de Oekraïne is: ‘Welke beelden tonen de opnames van de spionagesatellieten?’ Het is onaannemelijk dat, met de aandacht die de geheime dienst van de VS in het afgelopen half jaar heeft gehad voor Oost-Oekraïne, in het bijzonder voor de transporten van meerdere grote BUK luchtafweersystemen van Rusland naar de Oekraïne en terug, er geen beelden zouden zijn van de ramp met de MH17…! Ja natuurlijk, er zijn beperkingen met betrekking tot wat de spionagesatellieten kunnen waarnemen. Maar BUK raketten zijn ongeveer 5 meter lang en zijn gewoonlijk op trucks of tanks gemonteerd. MH17 werd in de middag –niet ’s nachts- neergehaald, dus de BUK installatie was niet verborgen in het duister.

Dus, waarom hebben de VS nieuws media geen vraag gesteld naar de opnames van de spionagesatellieten? Hoe kan het dat de Washington Post op 20 juli kopte met: VS official: Rusland verschafte de wapens’ zonder aan deze official details te vragen over wat de satelliet beelden laten zien? Integendeel, Michael Birnbaum en Karen DeYoung schreven vanuit Kiev: ‘De VS heeft bevestigd dat Rusland modern raketsystemen heeft geleverd aan de separatisten in Oost Oekraïne en dat er pogingen zijn gedaan om deze systemen weer terug te brengen over de Russische grens nadat de MH17 op donderdag 17 juli was neergehaald, aldus een VS official op zaterdag 19 juli.’

‘Wij geloven dat ze minstens drie BUK systemen terug te brengen naar Rusland’, verklaarde de official. De geheime dienst van de VS kreeg iets meer dan een week geleden aanwijzingen dat de Russische wapensystemen naar Oekraïne waren vervoerd, ging de official verder. Het was duidelijk dat de identiteit van de official niet door de Washington Post kon worden vrijgegeven, vanwege het geheime karakter van de informatie.  Let op de merkwaardige vaagheid in de woorden van de official: ‘wij geloven dat’ en ‘beginnen aanwijzingen te krijgen dat’ Worden wij geacht te ‘geloven’?

En geloven de Washington Post journalisten werkelijk dat de VS met de beste geheime dienst ter wereld niet in staat zou zijn om drie traag bewegende trucks met op elk van die trucks raketsystemen te detecteren? De zinsnede ‘Wij hebben uit betrouwbare bron vernomen’, wil zeggen, dat deze bron in het verleden betrouwbare informatie heeft gegeven, en deze bron heeft nu vernomen dat de geheime dienst van de VS gedetailleerde satellietbeelden heeft van het raketsysteem dat waarschijnlijk de fatale raket heeft afgevuurd. Dit systeem lijkt echter onder controle te hebben gestaan van Oekraïense regeringstroepen die in Oekraïense legeruniformen waren gekleed.

De bron verklaarde verder dat CIA analisten de mogelijkheid nog niet uitsloten dat de troepen in werkelijkheid separatisten waren, maar de eerste beoordeling was dat het Oekraïense soldaten betrof. Ook wordt er gezegd dat de soldaten die hierbij betrokken waren zich ongedisciplineerd gedroegen en waarschijnlijk dronken waren, omdat de beelden lieten zien wat op bierflessen leek die overal rond de plek verspreid lagen, aldus de bron. De mainstream pers heeft de propaganda van de Oekraïense regering en van het VS State Department kritiekloos doorgegeven, inclusief het benadrukken van het feit dat het BUK systeem van Russische makelij is. Een betekenisloos feit dat eindeloos wordt herhaald.

Dit ‘van Russische makelij’ punt, bedoeld om de suggestie te wekken dat de Russen daarom wel betrokken moeten zijn bij het neerschieten is op zijn minst misleidend en duidelijk bedoeld om slecht geïnformeerde Amerikanen te beïnvloeden. De Washington Post en andere nieuwsbronnen zullen zonder meer weten dat het Oekraïense leger ook gebruik maakt van Russische wapensystemen, inclusief het BUK luchtafweersysteem. De producent van het wapentuig zegt daarom niets in dit verband.

Waarom zouden we moeten vertrouwen op het Oekraïense regime…?!
Veel van de rest van de zaak tegen Rusland komt van claims die de Oekraïense regering legt. Deze regering kwam naar voren uit de staatsgreep die op 22 februari plaatsvond. Deze staatsgreep volgde op maandenlange massabetogingen. De feitelijke coup werd echter ingeleid door neonazi’s die de overheidsgebouwen bestormden. De sleutelrol die bij deze staatsgreep werd gespeeld door neonazi’s – ideologische nazaten van de Oekraiense milities die hebben gecolaboreerd met de nazi SS in de tweede wereldoorlog – heeft ertoe geleid dat de extreme rechtse nationalisten meerdere ministeries in handen kregen, inclusief de binnenlandse veiligheid, die onder de neo nazi veteraan Andriy Parubiy ressorteert.

Parubiy was de informatiebron van de journalisten van de Washington Post en hij was snel met zijn oordeel over de verantwoordelijkheid van de separatisten voor het neerhalen van de MH17. Parubiy beschuldigde de opstandelingen ervan dat zij bewijs op de rampplek hebben vernietigd en dat ze een cover up operatie hebben uitgevoerd, ook een thema dat doorgalmt in de mainstream media. De Washington Post haalde Parubiy aan als een betrouwbare bron zonder zich te bekommeren over zijn onsmakelijke neonazi achtergrond: “ Het zal moeilijk zijn om een grondig onderzoek uit te voeren omdat er een aantal bewijsstukken weggehaald zijn, maar we doen ons best.’

Het Kiev regime heeft een bar slechte naam opgebouwd met betrekking tot het geven van betrouwbare informatie en tot het toelaten van serieus onderzoek met betrekking tot misdaden tegen de rechten van de mens. Nog steeds is er geen antwoord op de vraag wie de sluipschutters waren die op 20 februari schoten op zowel de politie als op de betogers op het Maidan plein. Dit was de directe aanleiding tot de escalatie die leidde tot de val van Yanukovych. Ook blijft Kiev het antwoord nog schuldig over de toedracht van de moord op talrijke etnische Russen in het Trade Union gebouw in Odessa op 2 mei 2014.

Oekraine BUK regering slovjansk

Het Kiev regime bedroog verder de New York Times (en klaarblijkelijk ook het VS State Department) toen het foto’s vrijgaf die zogenaamd Russische militairen toonden, eerst in Rusland en daarna in de Oekraïne. Nadat het State Department het bewijs als ‘betrouwbaar’ had verklaard , drukte de New York Times het verhaal af op 21 april 2014. Toen echter bleek dat de opnames die zogenaamd in Rusland waren genomen in werkelijkheid ook in Oekraine waren gefotografeerd, trok de New York Times het verhaal terug. Opnieuw vertrouwen de mainstreammedia op niet geverifieerde claims van het Kiev regime over gevoelige informatie zoals die dat de Russen modern geleide raketsystemen zouden hebben geleverd aan slecht opgeleide en ongedisciplineerde rebellen, waarmee vliegtuigen op grote hoogte kunnen worden neergeschoten.

Deze beschuldiging is zo ernstig dat het de wereld opnieuw zou kunnen storten in een koude oorlog en aannemelijk vanwege alle fouten die er worden gemaakt in een nucleaire confrontatie. Het is daarom van het uiterste belang dat de journalistiek professioneel wordt bedreven. In het bijzonder dat er een gezond scepticisme is ten opzichte van de gekleurde informatie van de betrokken partijen.

Toch zien de Amerikanen opnieuw dat de grote VS nieuwsmedia, onder aanvoering van de Washington Post en de New York Times, artikelen met een ontvlambare inhoud plaatsen. Artikelen, die grotendeels zijn gebaseerd op informatie van onbetrouwbare Oekraïense regeringsfunctionarissen en ook op het US State Department, dat daardoor in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de huidige crisis in de Oekraïne.

In het recente verleden heeft deze slordige manier van journalistiek bedrijven mede geleid tot massaslachtingen in Irak en heeft het bijgedragen aan de bijna oorlogen in Syrië en Iran. Nu gaat het echter om een veel hogere inzet. Hoe grappig het misschien ook is om verachting te stapelen op ‘benoemde schurken’ zoals Saddam Hoessein, Bahar al-Assad, Ali Khamenei en nu Vladimir Poetin, getuigt dit van een roekeloosheid die de wereld op koers zet naar een kritiek moment, misschien wel het laatste.

Onderzoeksjournalist Robert Parry schreef veel artikelen over het Iran-Contra schandaal voor de Associated Press en Newsweek in de tachtiger Jaren. Hij schreef ook een trilogie over de Bush familie. Meer informatie over ConsertiumNews.

* * *

Het is 5 Juni en deze filmbeelden tonen:
x

de BUK-installatie van de regeringstroepen in het oosten van Oekraïne.
X

Vlakbij de stad Donetsk..!!

* * *

 

Waarom is het Oekraïense kabinet afgetreden?

Ad Broere

De officiële lezing: Premier Jatsenjoek maakte eerder vandaag bekend dat zijn kabinet het bijltje erbij neergooit:
“Ik kondig mijn aftreden aan in verband met de val van de coalitie”, sprak Jatsenjoek donderdagmiddag 24 juli jl.. ”Wat voor opties hebben we als de coalitie uit elkaar is gevallen, er niet gestemd is over wetten, soldaten niet betaald kunnen worden, dat er geen geld is om geweren te kopen, dat er geen mogelijkheden zijn om de gasvoorraden aan te vullen”, lichtte Jatsenjoek tegenover parlementariërs zijn beslissing toe.

Toevoeging naar aanleiding van de foto op de omslag van Novaja Gazeta:
Novaja Gazeta vergeef onsDe Novaja Gazeta (Russisch) heeft op de omslag van het meest recente nummer van dit magazine een foto afgedrukt van de rouwstoet die van Eindhoven naar Hilversum ging met daarbij de kop ‘Vergeef ons’. Dit wordt door velen beschouwd als een schulderkenning, althans van dit onafhankelijke, kritisch naar de regering Poetin, blad voor het Russische aandeel in het neerhalen van de MH17.

Maar een artikel in hetzelfde Novaja Gazeta werpt meer licht op de menselijke, compassionele bedoeling van dit magazine. De berichtgeving over het conflict in oost Oekraïne verschilt zo enorm, afhankelijk van de bron waaruit deze komt, dat het vrijwel onmogelijk is om de waarheid door de propaganda heen te vinden. De autoriteiten in Kiev suggereren dat er geen boze en ongelukkige mensen zijn in oost Oekraïne, louter ‘Russische terroristen’. In Moskou benadrukken het Kremlin en het ministerie van buitenlandse zaken dat dappere bewoners niet anders doen dan opstaan voor hun rechten tegen het Oekraïense ‘fascisme’.

De waarheid ligt zoals gewoonlijk tussen deze twee uitersten in. Er vechten veel lokale bewoners in de regio’s Donetsk en Luhansk en er zijn ook veel ‘vrijwilligers’ die vanuit Rusland zijn gekomen om mee te vechten. Hoe deze mensen daar gekomen zijn en of zij geruggensteund worden door de Russische regering is tot nu toe een mysterie. Elena Kostyuchenko spoorde een weduwe op van een Russische man die gesneuveld is tijdens de gevechten rond de luchthaven van Donetsk.

Zij geeft enig inzicht in de duistere manieren waarop strijders naar de Oekraïne worden overgebracht. Ze schildert ook een aangrijpend portret over verlies en frustratie over de behandeling door de Russische ambtenarij, die er zoals het ernaar uitziet alle sporen van Russen die over de grens vechten willen verdoezelen.

Kortom, zoals altijd: ‘Waar twee vechten hebben twee schuld’ Het siert Novaja Gazeta dat zij zich niet aan deze verantwoordelijkheid onttrekken, maar het kan niet door de media worden opgepakt als een erkenning van een directe verantwoordelijkheid van Rusland voor het neerhalen van de MH17. Wel aan het meewerken van de omstandigheden waaronder deze misdaad kon worden gepleegd. Het zou Kiev sieren als ze op dezelfde manier ook een ‘mea culpa’ lieten horen.

x

* * *

Het verdraaien van de feite; of wat jij niet mag weten over de MH17-achtergronden..

x
of:
X

Waarom werkt de VS-regering in de Oekraïne samen met Ne0-Nazi’s..?

x

16 gedachten over “Wat zagen VS-spionagesatellieten in Oekraïne..??

 1. Hoe het zit, zit het ?, maar de westerse MEDIA gaan gewoon verder met hun demoniseer programma van Putin, en Rusland, of er niets veranderd is, dat duid op onmacht, maar ook op heel veel kwaadwillendheid naar Putin en Rusland toe, de 2 vorige WW zijn ongeveer op de zelfde manier gestart, het demoniseren, en economische chantage, de USA-CIA zoekt naarstig naar een mogelijkheid om uit zijn dodelijke financiele/economische omarming te geraken, OBAMA is ten einde raad, ze laten honderd duizenden midden Amricaanse gangster binnen, wat is de bedoeling vragen de USA Citizen zich af, burger oorlog, ben er niet gerust op.

 2. http://www.globalresearch.ca/obamas-hot-war/5392822

  Het antwoord van Rusland hierop is dit. http://voiceofrussia.com/2014_06_18/Putins-aide-proposes-anti-dollar-alliance-to-force-US-to-end-Ukraines-civil-war-8030/

  De BRICS landen willen dus de dollar dumpen…. http://www.zerohedge.com/news/2014-07-15/brics-announce-100-billion-reserve-bypass-fed-developed-world-central-banks

  Rusland als initiator van de BRICS landen… Oekraïne… MH17… Wij zijn hard op weg naar WO111…!

  1. het gniepige zit em al in de afkorting van United States: US
   It’s US against them.
   Zweefteven van het witte broederschap zeggen dat America een anagram is van het I am race. Zelf heb ik er Karmarië van gemaakt als tegenhanger 😉

  2. Had dus Karmaïe motte wezuh, ik zit weer teveel in de maya en verzaak de lila, dat is waar de lamp hangt zei Plato in zijn grot tegen de hottentot die onder zijn auto was gerot.

 3. Ze zagen dikke liegende en bedriegende minister in Kiev met de vijand heulen, het gebied waar onderzoek zou worden gedaan wordt nu op eens aangevallen, waarom ?, om belastende vliegtuig onderdelen te verdonkeremanen, het wordt met de dag viezer en viezer, dat gekonkel van al die smerige lieden, je zou haast hopen dat Putin de hele zooi schoonveegd, het bewijs is er, nou ja ik hou maar op ik word er ziek van, al die doden, voor geld en macht, die mensen die daar om komen zijn arm, maar ze hebben wel een bepaalde filosofie, en daar staan ze bij, dat is bij ons wel anders in onze pseudo rijke verloederde samenleving.

  1. Zojuist naar 1Vandaag gekeken.. Het is ongelooflijk hoe ‘lieve mensen’ zoals PieterJan Hagens gewoon hun eigen mind zo ’twisten’, dat ze precies zeggen wat in het plaatje past… Het is zo gaaf om te zien, waartoe de menselijke geest in staat is..
   Als het niet om zo’n intens droevig verhaal ging. Aan de andere kant denk ik dat we het aan de slachtoffers zijn verplicht, dit verhaal tot de bodem uit te zoeken..
   De slachtoffers en nabestaanden van 9/11 vechten nog steeds tegen de bierkaai..!!

   Dit is geen complottheorie.. Tenzij je gelooft dat wat Obama presenteert als BEWIJS voor de separatisten-theorie ECHT is.. Ik wens je wijsheid in dat geval..!

 4. Ik heb bij Omroep Zeeland live in de uitzending over de ramp met de MH17 gezegd dat minister Tiimmermans verantwoordelijk is voor het stil leggen van de vluchten op Libie en eerder op Israel en dus ook verantwoordelijk is voor de Nederlandse passagiersvluchten over het oorlogsgebied in de Volksreupbliek Dontesk. En ook dat Timmermans door Frits Bolkestein zaterdag in navolging van ex minister van defensie Hans Hillen maanden eerder is bekritiseerd met zijn reis naar Kiev oktober 2013 waar Timmermans de burgeroorlog heeft lopen stoken met de ramp van de MH17 tot gevolg.

  Ook heb ik onderstaande twitters tijdens mijn gesprek gestuurd naar omroep Zeeland maar de eerste over Nuland wordt continu geweigerd
  US ass.sec for Europe Victoria F**k Europe Nuland 14 apr 2014
  http://tinyurl.com/lwz8cgv
  Timmermans bij betogers Kiev 4 dec 2013
  http://tinyurl.com/pgojk2a

 5. Waarom werkt de VS-regering in de Oekraïne samen met Ne0-Nazi’s..?

  Die vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. In de Tweede Wereldoorlog gebeurde dat al. Hitlers neonati’s werd aan de macht geholpen terwijl het niet eens de grootste socialistische partij was.

  Ook het communisme is met geld en een (het rode)leger dat getraind werd bij Standard Oil in het zadel geholpen. Beide oorlogen, zo gaat het verhaal, werden gefinancierd door de (het rode schild) Rothschilds.
  Zelfde clubje dat belang had bij de verdwijning van het eerste Maleisische vliegtuig.

  Lees en huiver…

  “Verdwijning Boeing maakt Lord Rothschild eigenaar van nieuw patent”

  in Het Complot2 april 2014 19:009 Reacties 40,882 Bekeken

  De Maleisische politiechef Khalid Abu Bakar waarschuwt dat de reden voor de verdwijning van de Boeing van Malaysian Airlines misschien nooit zal worden achterhaald. Er wordt gesproken van de ‘moeilijkste zoektocht ooit’. De politiechef zegt dan ook dat het onderzoek nog lang kan duren. Het neerstorten van de Boeing in de Indische Oceaan wordt door vele familieleden in twijfel getrokken, wegens gebrek aan bewijzen. De meeste briefings worden achter gesloten deuren gehouden.

  Kaping, sabotage en psychische en persoonlijke problemen van iedereen aan boord zijn al volledig onderzocht. Pas kwam het bericht naar buiten dat zich aan boord van het vermiste vliegtuig vier eigenaren van een octrooi voor een halfgeleider bevonden, waardoor de vijfde eigenaar nu het alleenrecht heeft op de uitvinding. Dat schrijft de krant International Business Times.

  Die eigenaar is volgens de krant miljardair Lord Jacob Rothschild. Het bedrijf Freescale Semiconductor zou enkele dagen voor de verdwijning van het vliegtuig een nieuwe microprocessor voor onder andere militaire radarsystemen hebben gelanceerd, de Kinetis KL03 microcontroller.

  De processoren die Freescale de afgelopen 50 jaar heeft ontwikkeld, worden door het bedrijf omschreven als ‘halfgeleiders die computerfuncties in elektronische systemen uitvoeren’. Er waren nog 16 andere werknemers van Freescale aan boord van de Boeing. Het ging voor het grootste deel om ingenieurs en experts die werkzaam waren in de fabrieken in Tianjin in China en Kuala Lumpur in Maleisië. Het bedrijf zei dat de patenthouders en werknemers naar China gingen om Freescale efficiënter en kosteneffectiever te maken.

  Tot de aandeelhouders van Freescale behoort ook de Carlyle Group, een prestigieuze Amerikaanse investeringsmaatschappij. Achter Carlyle gaan grote namen schuil, zoals George H.W. Bush, de ex-president van Amerika, en de Engelse oud-premier John Major.

  Een belangrijke klant van Carlyle is de Saudi Binladin Group, het grootste bouwbedrijf ter wereld. Het conglomeraat is in handen van de familie van Osama bin Laden.

  Vier dagen voor de verdwijning van het vliegtuig werd de patentaanvraag van Freescale goedgekeurd door het Amerikaanse patentenkantoor, zo meldt de krant. Het patent stond op naam van Freescale, Peidong Wang, Zhijun Chen, Zhihong Cheng en Li Ying. Alle vier werknemers kwamen uit de Chinese stad Suzhou.

  “Het waren mensen met veel ervaring en technische kennis. Ze waren erg belangrijk,” zei vicepresident van Freescale Mitch Haws. “Dit is zeker een verlies voor het bedrijf.”
  [International Business Times]
  © Copyright (c) NineForNews.nl

  NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

 6. Wat zijn het ongelooflijk grote huichelaars hier in het westen !
  Waar blijven ze met hun zogenaamde bewijzen ? Zwarte dozen ? ook die gaan in de doofpot ! satelliet beelden ? durven ze ook niet te tonen !De bewoners op de rampplaats hebben ze uitgemaakt voor barbaren en plunderaars ! mensen die later bleek ongelooflijk hun best hebben gedaan om alles zo net en gepast mogelijk in goede banen te leiden ! Wij worden ziek van de smerige liegende propaganda die ze in Nederland opvoeren ,om van te kotsen Bah .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.