Advertentie

De geheime VS-biolabs in Oekraïne..!


Oekraïners vragen zich af wat biolaboratoria
-onder toezicht van het VS-ministerie van Defensie!!-
in Oekraïne van doen hebben!

X

De geheime VS-biolabs in Oekraïne..!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Op 23 april erkende de Amerikaanse ambassade in Oekraïne dat er in Oekraïne biologische laboratoria zijn, die onder controle staan van het Pentagon. Waarschijnlijk heb je hier veel over gehoord op de RTL- en de NOS-journaals, evenals kunnen lezen in de grote Nederlandse kranten.. Maar niet heus dus.. Waarom niet zou je zeggen.. Want een verklaring van de diplomaten kwam na een open brief van volksvertegenwoordigers over de bedreigingen die deze onderzoekscentra vormen voor de Oekraïners.

Een gepatenteerd virus..? Dat betekent dat het door mensen ontwikkeld is. Maar ook, dat het dus links- of rechtsom is ‘vrijgelaten’. En er zijn geen berichten dat dit per ongeluk gebeurd zou zijn..!!

De Amerikanen ontkennen echter deze bedreigingen en verklaren dat de ‘wetenschappelijke werkzaamheden uitsluitend voor vreedzame doeleinden worden verricht’. En daarbij verklaren ze, dat het spreken over ‘bedreigingen’, afgedaan dient te worden als ‘Russische desinformatie’. Het Oekraïense persbureau ‘Strana’ onderzocht dit verhaal, waarna volksafgevaardigden ook in actie kwamen.

Op 14 april schreven volksafgevaardigden van ‘Oppositieplatform – Voor het Leven’, de heren Viktor Medvedchuk en Renat Kuzmin verzoeken aan 4 leiders van het land Oekraïne: aan President Zelenski, aan premier Sjmygal, aan het Hoofd van de SBU Bakanov en aan Minister van Gezondheidszorg Stepanov. In een oproep onder verwijzing naar Servische en Bulgaarse media, wordt gemeld dat de VS over de hele wereld meer dan 400 bacteriologische laboratoria hebben, waaronder ten minste 15 in Oekraïne.

Er zijn uitsluitend Amerikaanse laboratoria van deze soort in Oekraïne en deze worden ook gefinancierd door.. het Amerikaanse Ministerie van Defensie. De laboratoria bevinden zich in Odessa, Vinnytsia, Uzhgorod, Lvov (drie), Kiev (drie), Kherson, Ternopol, en in de buurt van de Krim en Lugansk. De genoemde parlementsleden merken op, dat deze Amerikaanse biolaboratoria in Oekraïne zijn opgestart, tijdens het presidentschap van Viktor Joesjtsjenko en het premierschap van Yuliya Tymoshenko, op 29 augustus 2005.

Destijds werden samenwerkingsovereenkomsten ondertekend tussen het Amerikaanse ministerie van Defensie en het ministerie van Gezondheidszorg van Oekraïne ter voorkoming van proliferatietechnologieën (groei van lichaamsweefsel door celdeling), pathogenen en expertise die kan worden gebruikt voor de ontwikkeling van biologische wapens. Medvedchuk en Kuzmin schrijven hierover:

“In feite wordt het werk in de laboratoria uitgevoerd in het kader van het programma voor biologische experimenten. Het budget bedraagt maar liefst US$ 2,1 miljard dollar en wordt gefinancierd door het ‘American Defence Threat Reduction Agency’. Ook het ‘Wetenschappelijk en Technisch Centrum’ in Oekraïne, een internationale organisatie die door de Amerikaanse autoriteiten wordt gefinancierd en waarvan het personeel diplomatieke onschendbaarheid geniet, is bij deze activiteit betrokken geraakt. Deze organisatie houdt zich bezig met de financiering van projecten voor het maken van massavernietigingswapens,”

Verder wijzen de genoemde volksvertegenwoordigers erop, dat er na de start van de biolaboratoria in Oekraïne uitbraken van besmettelijke ziekten zijn geweest..!

“Zo was er in Ternopol in 2009 een virus dat een hemorragische longontsteking veroorzaakte. De slachtoffers waren 450 Oekraïners. In 2011 was er een uitbraak van cholera in Oekraïne – 33 mensen stierven. Drie jaar later werd cholera al bij 800 burgers vastgesteld, weer een jaar later werden in Nikolaev meer dan 100 gevallen van cholera geregistreerd.”

Volksafgevaardigden gaven ook gelijksoortige voorbeelden. In januari 2016 stierven 20 soldaten aan een griepachtig virus in Charkov en werden er meer dan 200 soldaten in het ziekenhuis opgenomen. Twee maanden later werden in Oekraïne 364 sterfgevallen geregistreerd. Medvedchuk en Kuzmin hierover: “De oorzaak is de varkensgriep van dezelfde griepstam die in 2009 tot de wereldwijde pandemie leidde”. Ze wijzen er verder op dat er in 2017 in Nikolaev een uitbraak was van hepatitis A. In de zomer van datzelfde jaar waren er vergelijkbare infectiehaarden in Zaporozhye en Odessa, en in de herfst – in Kharkov:

“Tussen 2010 en 2012, d.w.z. al onder de vorige president Janoekovitsj, is de Oekraïense regering begonnen met controles om te zien of deze laboratoria aan alle veiligheidsmaatregelen voldeden. Als gevolg daarvan werden een aantal grove stoornissen vastgesteld, die hebben/hadden kunnen leiden tot het weglekken van stammen van gevaarlijke infecties. Er werd zelfs vastgesteld dat er sprake was van extract-ventilatie tegenover het gebouw van een kleuterschool”.

Vervolgens schrijven deze volksvertegenwoordigers dat president Viktor Janoekovitsj in 2013 een dergelijke samenwerking met de Verenigde Staten heeft opgegeven. Maar al in 2014, ná de ‘revolutie’ ging pro-VS-president Petro Porosjenko ermee door. De afgevaardigden van ‘Oppositie Platform – Voor het Leven’ vragen de politieke leiding van Oekraïne dit te begrijpen en suggereren:

“Het is waarschijnlijk dat Janoekovitsj de macht verloor met de actieve deelname van de Amerikaanse regering, juist vanwege zijn weigering om samen te werken met het Pentagon. Het is mogelijk dat de geheime en ondoorzichtige activiteiten van gevaarlijke buitenlandse objecten op het grondgebied van Oekraïne tot taak hebben, de acties van virussen en bacteriën op de lichamen van Oekraïners te testen”,

 

Het onderwerp van de biologische laboratoria van de VS in Oekraïne is niet nieuw, en Kuzmin houdt zich er al een aantal jaren rechtstreeks mee bezig. Zo schreef Renat Kuzmin in 2018 op Facebook:

“Het is bekend dat de Conventie van Genève van 1972 de productie van bacteriologische wapens verbiedt, en om die reden produceert het Amerikaanse leger ze niet op Amerikaans grondgebied. En waarom zijn er dan toch zoveel uitstekende testlocaties in de wereld, zoals Oekraïne of Georgië, waar men alle dodelijke virussen kan produceren en testen op de plaatselijke bevolking? Het volstaat om een militair laboratorium te creëren, het een onschadelijke naam te geven, zoals “Sanepidemstantsii Laboratorium”, en er een eigen supervisor aan toe te wijzen…” –

Hij noemde dit onderwerp in verband met de onthullingen van de Georgische ex-minister van staatsveiligheid Igor Giorgadze. (zie hieronder RT-publicatie) In 2018 zei hij dat het Amerikaanse Lugar Center, dat in Tbilisi is gevestigd, op Georgische burgers het medicijn ‘Sovaldi’ van de Amerikaanse firma Gilead Science heeft getest. Als gevolg daarvan zouden 23 vrijwilligers zijn omgekomen.

Reactie VS-ambassade betreffende bio-experimenten in Oekraïne
Op 22 april jl. heeft de Amerikaanse ambassade in Oekraïne gereageerd op de oproep van Kuzmin. Het antwoord was niet persoonlijk gericht aan de volksvertegenwoordigers, maar aan Russische desinformatie in het algemeen. De ambassade bevestigde dat biologische programma’s in Oekraïne onder toezicht staan van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, wat op zich al opmerkelijk is. Volgens diplomaten werkt het Pentagon in Oekraïne echter samen met de regering in Kiev. Het doel is “te zorgen voor een veilige opslag van ziekteverwekkers en bedreigende toxines in openbare instellingen”, zodat vreedzaam onderzoek en de ontwikkeling van vaccins kan worden uitgevoerd.

Dit schrijft de Amerikaanse ambassade in Oekraïne hierover:

“We werken ook samen met onze Oekraïense partners om het vermogen van Oekraïne te ontwikkelen om uitbraken veroorzaakt door gevaarlijke ziekteverwekkers op te sporen voordat ze een bedreiging vormen voor de veiligheid of stabiliteit,”

De diplomaten wijzen erop dat hun gezamenlijke inspanningen ertoe bijdragen dat gevaarlijke agentia niet in de verkeerde handen vallen, en zij geven een opsomming van de specifieke Oekraïense instanties waarmee zij samenwerken:

 1. Ministerie van Gezondheidszorg van Oekraïne;
 2. Staatsdienst voor voedselveiligheid en consumentenbescherming van Oekraïne;
 3. Nationale Academie voor Agrarische Wetenschappen;
 4. Ministerie van Defensie van Oekraïne.

De Amerikanen vertellen ons dat het programma ter vermindering van de biologische dreiging van het Amerikaanse Ministerie van Defensie samenwerkt met partnerlanden om de dreiging van (opzettelijke, accidentele of natuurlijke) uitbraken van de gevaarlijkste besmettelijke ziekten in de wereld te bestrijden. Onder deze partners bevindt zich ook Oekraïne. Over wat er specifiek in laboratoria wordt gedaan, schrijven de diplomaten zeer ontwijkend: “partnerschappen voor onderzoek” en “biologische bewakingsmaatregelen” worden uitgevoerd. Maar enkele projectbeschrijvingen omvatten:

 • Beoordeling van de risico’s van virussen die mogelijk worden overgebracht door trekvogels die over Oekraïne vliegen;
 • Monitoring van de prevalentie van Krim-Congo hemorragische koorts en hantavirussen in Oekraïne en de mogelijke noodzaak van diagnose bij patiënten met vermoedelijke leptospirose;
 • Controle op de verspreiding van Afrikaanse varkenspest (AVP) bij als huisdier gehouden varkens en wilde zwijnen in Oekraïne; bestudering van het genoom, uitvoering van biologisch toezicht op AVP en regionale risico-evaluatie ter plaatse.
Als Tony Fauci de hoogste ‘baas’ is op het gebied van gezondheidszorg en-proeven, zit hij dan ook achter de ‘onderzoeksprogramma’s’ van deze Oekraiense biolabs??

Vervolgens geven de Amerikanen nog enkele interessante feiten.
Namelijk: veel laboratoria van het ministerie van Gezondheidszorg van Oekraïne en de Staatsdienst voor Voedselveiligheid en Consumentenbescherming zijn door hen gemoderniseerd. En juist in 2019 zijn begonnen met de bouw van twee laboratoria in Kiev en Odessa. Een ander onderdeel van de Amerikaans-Oekraïense samenwerking is de wetenschappelijke mentorbrief. D.w.z. dat vertegenwoordigers van de Verenigde Staten Oekraïense collega’s leren om publicaties voor te bereiden en zo verdere subsidies te ontvangen.

In 2016 sloot Oekraïne zich volgens de Amerikaanse ambassade aan, bij de Amerikaansedisease surveillance in the East’. Naast Oekraïne omvat deze ‘groep van de Europese regio’ ook Azerbeidzjan, Georgië (zie RT-stuk hieronder het artikel) en Kazachstan. De ambassade herinnerde er ook aan dat het Centrum voor Wetenschap en Technologie in Oekraïne (STCU), dat door Kuzmin in zijn verzoek wordt genoemd, een intergouvernementele organisatie is die reeds in 1993 werd opgericht. Thans maken Azerbeidzjan, de Europese Unie, Georgië, Moldavië en Oezbekistan er deel van uit, naast Oekraïne en de Verenigde Staten.

Tot slot schrijven de Amerikanen dat een dergelijke Amerikaans-Oekraïense samenwerking noodzakelijk is voor “vrede en welvaart in de wereld door het verminderen van de risico’s die verbonden zijn aan chemische, biologische, radiologische en nucleaire wapens.”

Wat is er verder bekend over Amerikaanse laboratoria in Oekraïne?
Op internet is weinig informatie te vinden over Amerikaanse biologische laboratoria in Oekraïne. Ooit schreven Bulgaarse en Servische websites over hen – Renat Kuzmin verwees in zijn verzoek naar hun gegevens. Zo waren Bulgaarse journalisten in staat deze indrukwekkende kaart van gelijksoortige laboratoria in Oekraïne te publiceren:

Journalisten publiceerden ook documenten waaruit blijkt dat het Pentagon laboratoria in Kharkov en Dnepropetrovsk (voormalige regionale Sanitaire en Epidemiologische Dienst) financierde. Een van hen ontving US$ 1,5 miljoen, en de andere US$ 2 miljoen van 2010 tot 2012.

Er is ook een overeenkomst tussen Oekraïne en de Verenigde Staten van 29 augustus 2005 in het archief van de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om samenwerking bij het voorkomen van de verspreiding van technologieën, pathogenen en experimenten die kunnen worden gebruikt bij de vervaardiging van biologische wapens.

Het verdrag werd ondertekend door het Pentagon en het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne, dat toen onder leiding stond van Nikolaj Poolsjoek. Er staan een hoop interessante dingen in het document. Er staat bijvoorbeeld in dat het Ministerie van Gezondheidszorg kopieën van gevaarlijke ziekteverwekkers die zullen opduiken als gevolg van onderzoek dat in Oekraïense laboratoria wordt uitgevoerd, naar het Amerikaanse Ministerie van Defensie moet sturen.

De partijen kwamen ook overeen om informatie over de resultaten van hun activiteiten geheim te houden. En als ze door het Pentagon als geheim worden beschouwd, worden ze dat automatisch ook in Oekraïne. Omgekeerd geldt dat als Oekraïne informatie geheim heeft gehouden, deze toch beschikbaar moet zijn voor de Amerikanen. Tegelijkertijd schrijft de overeenkomst voor om zo weinig mogelijk mensen bij dit project te betrekken – “het aantal mensen dat toegang heeft tot informatie met beperkte toegang tot een minimum beperken”.

Interessante informatie is ook beschikbaar over het Internationaal Wetenschappelijk Centrum, waarover de Ambassade sprak en het centrum, dat toezicht houdt op de Oekraïense laboratoria. Volgens de documenten worden de werknemers ervan beschermd door niets minder dan diplomatieke onschendbaarheid. Het lijkt m.a.w. een zeer belangrijke structuur in Oekraïne te zijn voor de Verenigde Staten.

Het feit alleen dat dergelijke overeenkomsten bestaan is echter nog geen bewijs dat er in laboratoria gevaarlijke ziekteverwekkers worden geproduceerd, of dat deze verwekkers getest  worden op Oekraïners. Maar waarom openen de Amerikanen zoveel laboratoria en investeren zij veel geld – terwijl zij dit onderwerp met een waas van geheimzinnigheid omhullen? En ook nog onder auspiciën van het Amerikaanse militaire departement. De journalist Yury Tkachev geeft zijn verklaring op zijn Telegram-kanaal:

“Deze laboratoria bestuderen het gedrag van gevaarlijke ziekteverwekkers in bepaalde regionale omstandigheden – rekening houdend met klimatologische, demografische en andere factoren.Deze studies kunnen studies voor tweeërlei gebruik worden genoemd: aan de ene kant zijn ze echt belangrijk bij het beoordelen van de bedreigingen van de verspreiding van een ziekte (dezelfde Krim-Kongo koorts) en bij het ontwikkelen van aanbevelingen om deze te bestrijden. Anderzijds kunnen de resultaten van de studie worden gebruikt bij de ontwikkeling van bacteriologische wapens voor gebruik in een bepaalde regio.”

* * *

Dit verscheen in RT

Dodelijke experimenten:
Georgische ex-minister beweert:

Door VS gefinancierde faciliteit, kan

laboratorium voor biowapens zijn ..

RT © 16 september 2018

Gehuld in gecamoufleerd onderzoeksinstituut, zou een door de VS gefinancierde medische faciliteit in Georgië, een dekmantel kunnen zijn voor een biowapenlab, gebruikt voor verontrustende experimenten, die in de VS verboden zijn. Denk daarbij aan de uiterst discutabele ‘gain-of-function’-onderzoeken. Dit de bewering van een Georgische ex-veiligheidsminister. De regering in Tbilisi ontkent de beschuldigingen. Dit ‘onderzoekscentrum’, dat officieel ‘R. Lugar Center for Public Health Research’ genaamd, wordt door het National Center for Disease Control and Public Health (NCDC), een onderdeel van het Georgische Ministerie van Volksgezondheid, omschreven als een ‘gloednieuwe faciliteit, die tot taak heeft de verspreiding van technologie, ziekteverwekkers en expertise in verband met de ontwikkeling van biologische wapens te voorkomen’...

Igor Giorgadze bij het Richard Lugar Center

Deze opdracht maakt naar verluidt deel uit van een samenwerkingsprogramma tussen Georgië en de VS. Voormalig minister van staatsveiligheid van Georgië Igor Giorgadze beweert dat deze, door de VS gefinancierde faciliteit, een biowapenlaboratorium kan zijn. Igor Giorgadze, een voormalige minister van staatsveiligheid die nu voor de oppositie werkt, zegt echter dat hij onlangs in het bezit is gekomen van een schat aan uitgelekte documenten die een aantal duistere geheimen in de faciliteit zouden kunnen onthullen.

Het lab, dat werd “opgericht op het grondgebied van een … voormalige militaire basis ongeveer 17 kilometer van Tbilisi” als onderdeel van een door de VS gefinancierd project in 2004, “was nooit bedoeld als een medisch centrum en had niets gemeen met een ziekenhuis,” vertelde Giorgadze aan RT. Het stond onder toezicht van het Amerikaanse Defense Threat Reduction Agency (DTRA), een gevechtsondersteunend agentschap van het Pentagon dat zich bezighoudt met massavernietigingswapens.

Giorgadze wijst erop dat de faciliteit het voorwerp is geweest van geruchten, en van meet af aan in verband leek te zijn gebracht met mysterieuze incidenten. De faciliteit ligt in een Georgisch dorp en werd in 2011 geopend.

“De mensen die er woonden, klaagden over frequente hoofdpijn, ziekte en een vreemde geur, die volgens hen van het laboratorium afkomstig was”, aldus de oud-minister. Het begin van de werkzaamheden in het laboratorium viel vreemd genoeg samen met een toename van de incidentie van sommige ziekten op Georgisch grondgebied, voegde hij eraan toe. Er zijn onder meer documenten uitgelekt over verschillende Amerikaanse subsidies voor onderzoek naar Krim-Kongo Hemorragische Koorts en andere ziekteverwekkers.

Toeval of niet, uit de gegevens van het NCDC blijkt dat de eerste geregistreerde uitbraken van Krim-Congo Hemorragische Koorts in Georgië plaatsvonden in 2009-2012, terwijl een dodelijke stam van het Orthopoxvirus voor het eerst werd geregistreerd in 2013. Giorgadze zegt dat de gelekte documenten licht kunnen werpen op een aantal duistere en schrijnende praktijken in het laboratorium. (HIER)

In sommige daarvan zou het gaan om experimenten op mensen die soms eindigden met de dood van proefpersonen, terwijl andere dossiers impliceren dat er sprake is van militair gerelateerd onderzoek en de ontwikkeling van biologische wapens.

‘Drones gevuld met giftige muggen’
De gegevens die de voormalige minister van Veiligheid heeft bemachtigd, belopen naar zijn zeggen 100.000 bladzijden. Giorgadze heeft zelfs een speciale website in het leven geroepen, waar hij naar eigen zeggen geleidelijk alle documenten zou publiceren om ze voor het publiek toegankelijk te maken. Maar de 1 procent van het tot nu toe gepubliceerde materiaal geeft al een inzicht in de vermeende kwaadaardige activiteiten in het lab.

Een voorbeeld is een Amerikaans octrooi voor de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar “apparaat voor het loslaten van muggen vanuit de lucht” gericht op het verspreiden van een “toxine dat geschikt is om door muggenbeten te worden overgebracht. De huidige uitvinding is in staat om dodelijke en niet-dodelijke toxines af te leveren, met inbegrip van elk agens dat door een mug kan worden gedragen en overgebracht, zegt de beschrijving van het octrooi.

Een ander niet minder verontrustend Amerikaans octrooi dat tussen de uitgelekte documenten werd gevonden, beschrijft een ‘capsule’ die eruitziet als ‘een patroon voor een vuurwapen, ontworpen om een giftig middel af te geven wanneer het wordt geraakt door de slagpin van het vuurwapen’. Het apparaat is blijkbaar bedoeld om de troepen van een potentiële vijand te raken. Een ander document bevat een beschrijving van ‘hollow point payload capsules’ die mogelijk gevuld kunnen worden met chemische of biologische wapens.

In de documenten, zo vertelde Giorgadze aan RT, “staat openlijk dat dergelijke apparaten zijn ontworpen voor het uitvoeren van sabotage-operaties”. Deze faciliteit zou volgens de minister ‘mogelijk experimenten kunnen uitvoeren die verboden zijn op Amerikaans grondgebied’. Hij voegt er echter wel aan toe, dat hij nog niet over voldoende gegevens beschikt om daar sluitende uitspraken over te doen. Het is nog onduidelijk welke rol het Richard Lugar Center preciés heeft gespeeld, bij de ontwikkeling van dergelijk wapentuig, aldus Giorgadze, die oproept tot een deskundige beoordeling van de uitgelekte documenten.

“27 menselijke laboratorium-proefpersonen dood op één dag”..
Uit een afzonderlijke reeks documenten die Giorgazde heeft gepubliceerd, blijken enkele zeer controversiële resultaten bij de behandeling van mensen met de diagnose Hepatitis C met geneesmiddelen die in de VS zijn ontwikkeld. Uit de documenten blijkt dat bijna drie dozijn patiënten zijn overleden, waarbij hun dood werd toegeschreven aan ‘onbekende redenen’, of eenvoudigweg niet werd verklaard. Alle patiënten die aan verschillende bijwerkingen leden of stierven, werden behandeld met Sovaldi – een Amerikaans geneesmiddel dat ooit werd bejubeld als een revolutie in de behandeling van hepatitis C.

Wat er nog meer sinister uitziet, is het feit dat 27 patiënten op dezelfde dag stierven. “Wat is er met hen gebeurd? Waren ze besmet met iets? Waar zijn ze begraven? We hebben antwoorden nodig,” zei Giorgadze, en merkte op dat het huiveringwekkende incident slechts het topje van de ijsberg zou kunnen zijn. De documenten bevatten bijna geen persoonlijke informatie over de patiënten, behalve in sommige gevallen hun leeftijd en geslacht.

RT was niet in staat, de authenticiteit van de door Giorgadze gepresenteerde documenten, onafhankelijk te verifiëren. De oud-minister en oud-inlichtingenofficier, die niet uitsluit dat de documenten een zeer doorwrochte vervalsing zijn, wil nu dat een groep deskundigen een onafhankelijk onderzoek uitvoert. Hij heeft gezegd dat hij de Amerikaanse president Donald Trump en het Amerikaanse Congres zal vragen om een onderzoek in te stellen naar de activiteiten van het lab. Ondertussen hebben ze al de aandacht getrokken van het Russische ministerie van Defensie, dat heeft gezegd dat het een eigen onderzoek zal instellen.

“De documenten suggereren mogelijke schendingen van de [Biologische Wapens Conventie] door de VS, die deze in 1972 heeft geratificeerd,” zei het Russische ministerie in een verklaring. Georgië heeft het vermeende lek ronduit afgewezen. “Er zijn geen … geheime experimenten uitgevoerd in dit centrum,” vertelde een Georgische regeringsfunctionaris, Zurab Abashidze, aan journalisten, die verklaarde dat het werk van het laboratorium ‘absoluut transparant’ is. Hij deed de vermeende experimenten op mensen af als ‘absurd’. Hij zei ook dat deze faciliteit eigendom is van de Georgische regering en dat het werk ervan wordt gefinancierd door de Georgische autoriteiten. Het kwam aldus op al-Jazeera

6 gedachten over “De geheime VS-biolabs in Oekraïne..!

 1. Maandag 28-2-2022 staat om 09.32 uur op teletekst pagina 135 dat Ursula von der Leyen wil dat Oekraïne lid van de EU wordt.Deze datum zet ik er bewust bij omdat ze mogelijk kunnen gaan verplaatsen waardoor het niet meer op pagina 135 terug te vinden is.
  1.In dit bericht staat dat Oekraïne in de grondwet heeft opgenomen dat het streeft naar toetreding tot de EU.
  2.Von der Leyen doet NIETS om escalatie tussen Oekraïne en Rusland te voorkomen maar juist het tegenovergestelde door op dit moment te zeggen dat Oekraïne EU lid mag worden als het aan haar ligt.
  3.Deze ochtend zou Oekraïne met de Russen gaan praten en wanneer ze bloedvergieten willen voorkomen zou het verstandig kunnen zijn dat Oekraïne zich onvoorwaardelijk overgeeft of ze dat nu uitkomt of niet.
  4.Juist nu op dit moment Oekraïne lid van de EU maken zou een derde wereld oorlog kunnen ontketenen waarbij de NAVO ingezet zou kunnen worden omdat Oekraïne dan EU lid is.
  5.Het is op dit moment nog zo dat Rusland al in oorlog is met Oekraïne nog voordat Oekraïne EU lid is en dat betekend dat niet beweerd kan worden dat een bondgenoot wordt aangevallen waardoor de NAVO inzet gerechtvaardigd zou kunnen worden simpel omdat Oekraïne al in oorlog is en dus al aangevallen is.
  6.De Nazi methoden druipen ervanaf want ook al wordt Zelensky en zijn bende de hemel in geprezen feit is dat mannen van 18 tot 60 gedwongen worden te vechten wat door de MSM vertaald wordt als een enorme strijdlust wat dus onzin is. Mogelijk kunnen burgers ook gedwongen molotovcocktails moeten maken.Een vaak gebruikt middel om mensen te dwingen is dreigen het gezin of de familie iets aan te doen.Wanneer ze het over terreur hebben,wel dat kan hier goed gaande zijn.
  Dit is zoals altijd mijn mening en hoe ik het zie.

 2. Ik kon het teletekstbericht inderdaad zo gauw niet terugvinden, wel de reactie van Rutte op de uitspraak van Von der Leyen. Rutte probeerde dit glad te strijken door te zeggen dat zij waarschijnlijk bedoelde dat Oekraïne “in de verre toekomst zou kunnen toetreden”. Ja, zo kan je overal een draai aan geven, maar het blijft olie op het vuur!. Soms denk ik dat dit allemaal bewust wordt uitgelokt, in de hoop dat Poetin nog verder zal gaan, dan hij nu doet. Stel, dat er in Kiev zo’n (geheim) VS- bio laboratorium kapot geschoten wordt of erger, gebombardeerd en er ontsnapt een virus dan kan het hele ‘circus’ weer opnieuw beginnen en kan er dit keer met de vinger worden gewezen naar Poetin als schuldige. Wat een stelletje Farizeeërs !.
  Om het over fake nieuws te hebben : wij hebben een Hongaarse kennis die tijdelijk in Nederland woont en werkt. Hij op zijn beurt, kent in zijn woonplaats (ong. 200 km. van de Oekraïense grens verwijderd) een Oekraiëner uit Kiev. Deze man zegt, dat er wel degelijk al heel lang fascistische groepen en neo-nazies aanwezig zijn, die de boel daar verstieren. In dat opzicht heeft Poetin gelijk, maar het westen doet het af als “fake nieuws”. Overigens moet deze man van Poetin ook niets hebben.

  1. Marie-José
   Vanmiddag zag ik op CNN en de BBC meen ik een toespraak van Lavrov en op het NOS journaal van 13.00 uur werd er totaal niets van uitgezonden of besproken.
   Ook zag ik dat de Oekraïnse “president” Zelensky het Europees parlement toesprak en hij wilde nog steeds dat Oekraïne versneld lid van de EU/NAVO kan worden en de aanvraag is verzonden en GOED ONTVANGEN werd gezegd.Dus achter de schermen blijven ze proberen en het zou mij niet verwonderen dat het Zelensky gaat lukken.Achterbaks regeren is nou eenmaal de normaalste zaak bij de EU/NAVO wat te zien is aan eerst besluiten nemen waarna ze het aan regeringen voorleggen die dan niets meer kunnen veranderen en akkoord moeten gaan.Rutte heeft daar ook een handje van en vaak zegt hij nee tegen iets of dat het niet gaat gebeuren maar wanneer de EC toch anders besluit zwijgt hij wat erg laf is.Het is voor mij onbegrijpelijk dat er nog landen lid zijn van de EU/NAVO vooral als men ziet hoe het ontstaan is en hoe ze op dictatoriale wijze regeren.

  2. PS.
   Wat nu een gevaarlijke ontwikkeling is is dat Turkije eventuele doorgang van Russische schepen moet controleren want wanneer Turkije bv gaat schieten op een Russisch schip kan dat wwIII betekenen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.