Advertentie

Optimisme versterkt je immuunsysteem!


Is een glas halfvol of halfleeg..? De brug tussen ons fysieke lichaam en ons mentale lichaam komt steeds duidelijker in beeld; niet alleen door allerlei -voor velen- wazige channelingen die dit beweren, maar ook de ‘keiharde’ wetenschap toont dit keer op keer aan. We zijn geen lichaam waarin toevallig een lampje brandt. Het lampje is de essentie, het lampje is bekleed met  het lichaam. Het lichaam luistert naar deze ‘begeisterung’. Een prachtig voorbeeld van deze ontwikkeling tref je aan in het onderstaande artikel.

En hier op de site ook het verhaal van het mooie mens, Dr. Patch Adams, die geen beter recept voor zijn patiënten kon bedenken dan een opgewekt gemoed. En hen daarom ook zoveel mogelijk liet lachen.. (HIER voor dit artikel)

Ook op deze site klinkt in de reacties op artikelen steeds weer de roep naar ‘bewijs, bewijs’ telkens door. Dat deze mensen in dit optimistische artikel moge vinden wat ook voor hen een sleutel mag zijn! ‘Ongrijpbaar optimisme’ als bewezen oorzaak van fysieke processen.. Op welke school leer je dit soort zaken?

In een studie onder 1e-jaars rechtenstudenten, trachtten onderzoekers in de VS, inzicht te krijgen in de relatie tussen persoonlijk optimisme en het zg. CMI, cell-mediated immunity, welke een belangrijke rol speelt in de bescherming van het lichaam tegen virale infecties. Tijdens het schooljaar, werd aan deze deelnemers 5x gevraagd, om een aantal vragen te beantwoorden en werd hun CMI gemeten, met een simpele huidtest.

Om het ‘optimisme-niveau’ te meten, werd de studenten gevraagd in welke mate ze het eens waren met een serie van statements, die ze werd voorgelegd. Ook statements als deze: ‘Ik zal minder succesvol zijn dan de meeste van mijn klasgenoten’ en deze: ‘Het is uiterst onwaarschijnlijk dat ik zal falen’.

De resultaten aan het eind van het schooljaar waren beslissend. De veranderingen die werden waargenomen in het CMI, gedurende het jaar, waren direct gerelateerd aan veranderingen in de mate van optimisme van de persoon in kwestie. Wanneer het optimisme steeg, dan steeg ook de CMI-waarde.. En andersom, als personen minder optimistisch waren, zakte hun CMI-waarde..!! (Bronnen: Miller-McKune en Psychological Science)

X

* * *

X

Optimisme versterkt je immuunsysteem.

vertaling Guido Jonkers © wanttoknow.nl 2010
(Origineel artikel Dr. Mercola)

X

Robin Williams in de rol van Patch Adams, de dokter die met humor en optimisme zijn patiënten genas!!

Het is werkelijk wonderbaarlijk hoe je state-of-mind je fysieke welzijn kan beïnvloeden, maar onderzoek ná onderzoek toont dit tóch keihard aan. Jouw verbinding tussen lichaam en geest is een bijzondere kracht, die je kunt gebruiken voor een betere gezondheid. Een zonnige kijk op het leven zal je niet alleen helpen om je lichaam te beschermen tegen stresscomponenten die kunnen leiden tot afwijkingen aan je kransslagaders, maar het kan je ook helpen om je immuunsysteem een ‘boost’ te geven en daarmee bijvoorbeeld een normale verkoudheid te voorkomen. (Andersom mogen we dus ook afleiden dat een griep een signaal is van het lichaam dat je immuunsysteem onder druk staat: ‘NEEM JE RUST’.. GJ)

Uit dit onderzoek onder rechtenstudenten blijkt dus keihard, dat mensen die geloven dat ze succesvol zullen, en een stijging voelen van hun positieve emoties, een stijging lieten zien van hun CMI, wat een belangrijke factor is om jezelf tegen virale infecties te beschermen. Het gedrag om een glas liever half-vol dan half-leeg te zien, wordt zelfs gerelateerd aan een langer leven, een verlaagd risico op een hersenbloeding en een beter herstel naar een chirurgische ingreep…

Paul Rosch, voorzitter van ‘The American Institute of Stress’, zei hierover:
“Talrijke studies steunen de opvatting dat mensen die positief in het leven staan en een positieve kijk op hun leven hebben, gezonder blijken te zijn en langer leven, dan zij die in het algemeen een donkere kijk hebben op het leven en cynisch staan tegenover de toekomst.”

Waarom je gedachten zo belangrijk zijn voor je gezondheid.
Heb jij je weleens afgevraagd waarom identieke of eeneiige tweelingen steeds meer van elkaar gaan verschillen, naarmate ze ouder worden? Kijk voor een mooie beschouwing op deze YouTube:

De ene tweeling kan fit zijn, de andere geplaagd worden door allerlei gezondheidskwesties, en ze kunnen ieder apart tevoorschijn komen met totaal verschillende ziektes (of helemaal geen), wanneer ze op leeftijd komen.

De reden die hiervoor geldt, heeft alles te maken met epigenetica, een wetenschappelijk richting die ervan uitgaat, dat omgevingsfactoren zoals voeding en stress de ‘uitdrukking’ van je genen sterk beïnvloeden. En het zijn dus niet de genen ZELF, maar juist DE WIJZE WAAROP je genen zich manifesteren NAAR BUITEN die van essentieel belang is voor het feit of je snel oud wordt bijvoorbeeld, of een bepaalde ziekte ontwikkeld of niet.

Je snapt natuurlijk, dat naarmate je ouder wordt, je genen niet wijzigen, maar je epigenen wijzigen daarentegen dramatisch. Dat gebeurt vooral tijdens kritieke levensfasen, zoals de puberteit er een van is. Deze wijzigingen worden sterk beïnvloed door fysieke en emotionele stress, en vooral door de manier waarop jij als mens reageert op alles dat in je leven gebeurt, of dat nou klimaatverandering is, of je eindexamen, of zelfs kindermisbruik.

Wat zullen jouw genen gaan ‘uitdrukken’?
Zoals inmiddels uitgebreid bewezen is via massale genetische studie, via het ‘Genome Project’, is elk van je genen in staat zo’n slordige 30.000 eiwitten te produceren, waarvan ELK een andere uitkomst kan creëren. Er is dus iets dat jouw genen kan activeren, maar ook kan de-activeren. Onderzoeker Bruce Lipton, PhD, die toonaangevend wetenschapper is op het gebied van de ‘epigenetica en de nieuwe biologie’, heeft al lang aangetoond dat deze ‘triggers’ voor de genen, vaak gerelateerd zijn aan je geestelijke instelling.Kijk voor zijn prachtige beschrijving van de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen, deze YouTube. Het denkbeeld dat we bestaan uit atomen, is al lang achterhaald..! In deze (Engelstalige) video vertelt Bruce Lipton over dit proces.X

X
Met andere woorden, of je nu mentaal gestressed bent, of in staat bent een meer positieve kijk op het leven te behouden,  beide instellingen kunnen de uitdrukking van je genen beïnvloeden. En daarmee ben je dus zélf in staat om DIRECT invloed te hebben op de tendens van je lichaam om een ziekte te ontwikkelen, of… te vermijden! (kijk HIER voor een heel artikel over dit onderwerp)

Het opzienbarende boek van Dawson Church (klik voor link naar Bol.com voor Nederlandse uitgave!)

Dawson Church schrijft in zijn boek: ‘De Geest in jouw genen: Epigenetische Medicijnen en de nieuwe biologie van de intentie’.

 • Patienten die een hartoperatie hebben ondergaan, en een sterk sociaal ondersteunend netwerk hebben, hebben een sterftekans van 1/7e van hen die een dergelijk netwerk niet hebben..
 • Studies tonen aan date en meditatieperiode van 30 minuten per dag, je stemming zodanig kan verbeteren, dat het effect hetzelfde is als dat van zware anti-depressiva.
 • Ouderen die een positieve instelling hebben, hebben een 23% lager risico op overlijden door slagaderlijke ziekten, en een 55% lager risico op andere doodsoorzaken.

Dus naarmate je méér in staat bent om waarachtig positief te blijven, des te hoger liggen je kansen op een goede gezondheid. (Klik op de cover van het boek voor link naar Bol.com)

Hoe word je een optimist..?
De potentie die we als mens hebben om positieve emoties te manifesteren en geluk te voelen, is wellicht één van de grootste geschenken die we als menselijk wezen in ons hebben. Maar tot op zekere hoogte is je-gelukkig-voelen een keuze die je dient te maken, net zoiets als de keuze om veel te bewegen en kwalitatief goed te eten..

Het komt er dus op neer, dat in onze ‘realiteit’ jij op de bestuurdersstoel zit van je eigen leven, als het aankomt op jouw gelukspotentie..!

En wanneer je je deze simpele zienswijze goed realiseert, is dat feitelijk behoorlijk bevrijdend. Je HOEFT je niet slechter te voelen, omdat je bijv. ouder wordt, of omdat je leven zich niet precies ontwikkeld op de wijze zoals jij je dat had voorgesteld. Je hoeft je zelfs in het geheel niet meer slecht te voelen op het moment dat je de beslissing gemaakt hebt om gelukkig te zijn…!

Op een bepaalde manier, geef je jezelf met deze zienswijze ook toestemming om geluk te voelen in je dagelijkse leven. Maar laten we wel fair blijven; niemand kan zich ALTIJD gelukkig voelen. En dat is ook gewoon goed. Het gevoel dat er tijden zijn dat je je teneergeslagen voelt, is gewoon een deel van altijd gelukkig zijn.. Maar als jij één van die mensen wilt zijn die altijd optismistisch rondlopen met een grote glimlach, dan is daar slecht één ding voor nodig: jouw beslissing om dat te ZIJN in overeenstemming met aandacht voor je emotionele energie!

Ik beveel iedereen altijd aan om zijn beperkte geloofssystemen los te laten, stress van zich af te schudden en de ‘emotionele bagage’ van het verleden achter je te laten. Ik ben dol op de Meridiaan-kloptechniek/Emotionele vrijheidstechniek, in dit opzicht. En ik geloof dat het een belangrijke sleutel kan zijn voor veel mensen, en dus ook voor jou, om je EIGEN innerlijke geluk te vinden. (zie HIER een heel artikel over dit onderwerp).

De Meridiaan-kloptechniek is een doe-het-zelf emotionele accupunctuurtechniek die je helpt je eigen subtiele energiesysteem te herbedraden en emotionele blokkades uit je systeem te laten lopen en tot rust te komen. Hierdoor ontstaat weer balans tussen geest en lichaam.

Deze doe-het-zelf emotionele accupunctuurtechniek helpt je om je eigen subtiele energiesysteem te herbedraden en de emotionele blokkades uit je systeem te laten en tot rust te komen. Hierdoor ontstaat weer balans tussen geest en lichaam.

Deze MTT/EFT vraagt maar een paar minuutjes per dag om het uit te voeren, dus ook daarom is het een instrument dat ik je erg aanbeveel. Wordt er vertrouwd mee en gebruik het met regelmaat. Maar in de tussentijd geldt ook nog altijd het oude adagium: ‘Fake it, untill you make it’.. Dat werkt gewoon ook nog steeds.

Een lach is altijd welkom!
Als je meer glimlacht, zul je ook meer lachen en daardoor ook meer naar de optimistische kan van het leven leren kijken. Des te ‘beter’ zal je leven zich manifesteren. Met andere woorden, datgene waar jij je attentie op focussed, manifesteert zich in jouw leven. En daarom is het toch beter om je te focussen op positieve doelen en dito uitkomsten?

Tot slot wil ik je aanraden om je leven in te richten, rondom je ware passies. Wat is er in het leven dat jouw op intense wijze motiveert? Wat zorgt ervoor dat je je voelt als die opgewonden kleine kleuter die je ooit was?

Geluk is de factor die je ‘s ochtends uit je bed zal doen springen met een gretige vooruitblik om de dag te gaan starten en om gepassioneerd keuzes te maken in je activiteiten van die dag. Probeer dit voor jezelf duidelijk in beeld te krijgen.. Volg je hart om dit beeld in realiteit om te zetten; de optimist in jezelf zal als natuurlijk tevoorschijn komen..! (HIER een artikel over simpele stappen om gelukkig te zijn)

 

74 gedachten over “Optimisme versterkt je immuunsysteem!

 1. Het is eigenlijk geen mind over matter, maar mind INTO matter. Inmiddels is ook duidelijk dat het veld van psycho-neuroimmunologie (wat bewijst dat suggestie, bio-feedback, hypnose, conditionering, OVERTUIGINGEN en suggestie fysiologische parameters kunnen wijzigen en beïnvloeden) nog een te beperkt middel is gebleken.

  De ware cellulaire communicatie en regulatie is namelijk niet biochemisch, maar bio-akoestisch en bio-energetisch en elektromagnetisch (al je DNA in al je cellen produceren, ontvangen en modificeren licht!)

  Een derde punt is het vele bewijs dat wijst op een non-lokale invloed, dus werking op afstand zonder ‘fysiek contact’! Ik heb een uitzending opgenomen met quantum bioloog en experimenteel wetenschapper Glen Rein dat binnenkort zal worden uitgezonden. Je kunt specifieke intenties sturen, waarbij niet alleen de vorm van DNA, maar ook de elektrische lading en andere belangrijke parameters van DNA kunnen worden…gewijzigd…

  Gariaev (allemala te vinden in mijn boek ‘Blauwdruk’) toonde ook al aan dat woorden en taal DNA (via een draaggolf als geluid en licht) energetisch kunnen beïnvloeden en wijzigen, in feiten zelfs genen ‘aan en uit’ kunnen zetten..).

  En als je DNA meet en daarna verwijdert blijft de organisatie van het lichtveld wat zich in een ruimte naar het DNA toebeweegt (in een pikdonkere ruimte zelfs)zelfs een maand of langer aanwezig, ook al is het verdwenen (het Phantom DNA effect). Rein bewees experimenteel dat als je DNA met een laser ‘bestraalt’ het een fysiek energetisch veld laat zien als projectie. Maar als je het object daarna verwijdert en de plek bestraalt waar het object zojuist nog was maar nu dus niet meer…dan zie je nog een energetische projectie van het ‘lichtlichaam’ van het DNA alsof het nooit verdwenen was.

  Ander onderzoek heeft aangetoond dat als je een rat verdooft (anesthesie) op een plek waar eerder al andere ratten waren verdoofd, het effect van verdoving steeds sneller op trad…Het honderdste rat effect?

  1. Dat kan ik onderstrepen John.
   Ik ben kleurenpuncturist, opgeleid door het Mandel Instituut.

   Met een staaflantaarntje schijn je dan kleuren in op bepaalde punten of vlakken.

   Mijn dochter had een tijd geleden een nierbekken ontsteking. Ik gaf haar de ’toxische basisbehandeling”. Ze moest een aantal keren terug naar haar huisarts die er stevig het oog op wilde houden. Na die kleuren-behandeling heeft de arts haar eerdere diagnose in twijfel getrokken. Mijn dochter een totaal ander onschuldig (na)beeld.

   En uiteraard staat dit niet op zichzelf.

   Een van de vele prachtige toepassingen van de nieuwe tijd.

  2. Nou, voor deze x dan…..

   Ja. Maar zoals je wel zult weten, weet een arts hoe het beeld eruitziet, ook met en tijdens de antibiotica.
   Die controle was trouwens nog tijdens die kuur.

  3. Tja Abranna
   1 je dochter had een nierbekken onsteking
   2 je dochter kreeg een kuur en jij gaf haar een toxische basisbehandeling
   3 de kuur sloeg aan en je conclusie is dat jou toxische basisbehandeling werkt, omdat het na beeld anders is.

   het na beeld is : van koorts naar geen koorts van pijn naar geen pijn van troebele urine naar heldere urine

   en dat allemaal dankzij jou toxische basisbehandeling

   proest over doof stom en blind gesproken

 2. onderstaand filmpje legt uit wat cmi is hoe kun je dat meten met een simpele huid test ?

  http://www.youtube.com/watch?v=1tBOmG0QMbA

  “In een studie onder 1e-jaars rechtenstudenten, trachtten onderzoekers in de VS, inzicht te krijgen in de relatie tussen persoonlijk optimisme en het zg. CMI, cell-mediated immunity, welke een belangrijke rol speelt in de bescherming van het lichaam tegen virale infecties. Tijdens het schooljaar, werd aan deze deelnemers 5x gevraagd, om een aantal vragen te beantwoorden en werd hun CMI gemeten, met een simpele huidtest.”

 3. Een huidtest is simpel, omdat je hele lichaam ‘weet’..
  Gewoon even HIER klikken beste Gait.
  Wel even een ‘klein stapje’ maken, want het gaat verdorie ‘weer’ over die onbewezen ‘meridianen’…, waar dokter Ed het in zijn gastcolumn ook al over heeft. Maarrr… de conclusie is duidelijk:
  “Het is een methode met vele mogelijkheden en is in handen van ervaren testers een betrouwbaar methode..”

  1. tja

   De VEGA test behoort tot de bioresonantie testen en heeft grote verwantschap met de electroacupunctuur volgens Voll (EAV)en de moderne varianten ervan, zoals bijvoorbeeld de MORA en de BICOM test. Al deze testsystemen zijn nooit goed getoetst en de diagnoses die men ermee kan stellen zijn eveneens niet gevalideerd. Helaas werken veel therapeuten met deze testsystemen en komen tot diagnoses die ook vaak onrust zaaien bij de patient.

   IOCOB raadt aan om goed te overwegen of het zinvol is om therapeuten te bezoeken die dit soort testmethoden hanteren, totdat duidelijk is geworden wat de waarde van deze testen nu precies is.

  2. Wij raden aan om heel goed te overwegen of al die afraders van het IOCOB (??) wel bewezen zijn. Want als mensen beweren dat iets niet bewezen is, is het maar de vraag of dát bewezen is. Dat klinkt lullig misschien, maar is helemaal niet zo bedoelt.
   Want mensen die het een, of iets anders beweren en bewezen achten, zijn natuurlijk zélf ook maar mensen. Niets ten nadele van hen natuurlijk. Ze maken gewoon zelf onderdeel uit van hun eigen onderzoek..
   Dus hoe bewijs je dat iets niet bewezen is.. (Hoe vaak gebeurt het niet dat oude onderzoeken voor de dag worden gehaald, die volstrekt vergeten zijn en van enorm belang blijken.)
   Niemand kan álles weten. Wij raden dus af om alles bewezen (onder ogen) te willen krijgen. Het is allemaal gewoon te groooot. Ook het bewijs voor het tegenovergestelde.. 🙄

   Of zoals Fritjof Capra het zo mooi stelde, heel simpel in zijn gecompliceerdheid:
   “Focus on the systemic information generated by the relationships among all the parts as a significant additional factor in the character of the whole, emphasizing the web-like structure of all systems and thus the interconnectedness of all parts.”

   Maar dit kan iedere empathische huisarts je vertellen: je patient is een ‘holistisch systeem’, waar zelfs de huisarts mee verbonden is!
   En tot slot: tot deze ‘web-like structure’ waar Capra het over heeft, mag je dus ook je eigen huid rekenen. Bewezen of onbewezen.

  3. Guido Guido Guido
   waar is die Guido van vroeger ?
   waar is die Guido die Ik ken ?
   waar is die Guido die gaat voor Rede ?
   waar is die Guido die gaat voor verstand ?
   waar zijn die jaren gebleven ?
   waar is de eerlijkheid heen gegaan ?
   waar is de waarheid gebleven ?
   is daar nou je geld voor in de plaats gedaan ?

   Guido na al die jaren ?

   l gather no more of your bitter fruit !!!

   http://www.youtube.com/watch?v=Qny7yFbZZS0

  4. @Gait, jouw pessimistische kijk zal in ieder geval niet positief werken……….. met een beetje geluk zijn je genen dat wel

  5. mijn kijk
   farmacie is er om ons te helpen !
   overheid is er om ons te helpen !
   artsen zijn er om ons te helpen !
   de buurt waar ik woon helpen we elkaar !
   we hebben het beste met elkaar voor !

   kijk kritisch dat is mij positieve beleving

   de kijk van het merendeel hier

   de farmacie wil geld van ons roven de farmacie maakt ons ziek
   de bildenbergers willen ons uitroeien
   er zijn gemtrails om ons te beïnvloeden
   er zijn nano chips die ons beïnvloeden
   er zijn aliens maar de overheid verstopt ze
   wij mogen het allemaal niet weten !

   enz enz enz

   tja wat is nu positief ? kritisch ?

  6. I don’t look east I don’t look west
   I don’t understand their accent
   If it’s not soldiers it’s foreign debt
   But they haven’t won this one yet!

 4. Lieve Guido (dit schrijf ik niet zo snel aan een man..),

  Dank je wel voor dit stuk!

  Na aanleiding van onze laatste mail heb ik mezelf 1 hele dag “verdriet” gegund. Simpel om er afscheid van te nemen. Vanaf de volgende dag heb ik besloten om alleen nog maar positief te blijven en ook de vrolijke zaken van het leven te zien en vooral te willen zien. Dat werkt, dat werkt echt! Niet dat ik nu de hele dag loopt te fluiten en te zingen, maar ik kan je vertellen dat ik me al een stuk beter voel sinds tijden. Om ook om te kunnen gaan met stress ben ik van de week voor het eerst naar een sportschool geweest in jaren! Het was werkelijk geweldig. I.v.m de gezondheid niet naar een “strakke pakkies school” maar 1 met zeer goede begeleiding en niet meer dan 3 personen. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Het is ook werkelijk geweldig om te zien hoe mijn actieve besluit positief te zijn, zijn positieve weerga heeft binnen ons gezin. Het lijkt wel of we probleemloos de (geestelijke) trap omhoog hebben gevonden. Veder ben ik druk op zoek naar iemand die me mentaal verder kan helpen in het noorden van het land. Ik zou heel graag naar Ed toe willen gaan, maar het is me echt te ver en te kostbaar. Maar de juiste persoon vind ik wel en/of komt op mijn pad. Daar geloof ik in, daar heb ik vertrouwen in…

  Guido,
  Met name deze tekst heeft het gedaan;

  THIS DAY IS THE 1ST DAY OF THE REST OF YOUR LIFE.
  Yesterday is History
  Tomorrow a Mistery,
  Today is Gift,
  That is why they call it
  The Present…

  Heel, heel erg veel dank!
  Marc, met een lach en een lach 😉

 5. Gisteravond bij een lezing geweest van Johan Oldenkamp in Zaandam.
  Met Paul Moos en Burke afgesproken dat we van tevoren iets met elkaar gingen eten.
  Heel leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten elkaar in de ogen te zien.
  Het contact naar elkaar was open en hartelijk, de lezing van Johan vond ik goed onderbouwd en helder verwoord.De ontwikkelingen gaan in deze tijd zo hard dat het belangrijk is om je verstand, gevoel en heel belangrijk je intuïtie te gebruiken.
  Het was een hele positieve avond we gaan een hele mooie tijd tegemoet.

 6. Vele healers gebruiken deze technieken!
  Optimisme werkt!!!

  Binnenkort hebben wij een mooie workshop met Henk Fransen, die hiervan gebruik maakt.

  Henk Fransen kruipt tijdens de lezing in de huid van ‘Bondgenoot’, een immuuncel en vertelt wat deze cel in het lichaam allemaal meemaakt. Wanneer de mens ziek wordt, gaat Bondgenoot aan de slag om hem beter te maken.
  Aan het eind van het verhaal doet zich een verrassende wending voor en ontdekt Bondgenoot het geheim van genezing…
  Bondgenoot is een ontroerend verhaal over ziekte en gezondheid, over leegte en vervulling.

  Kijk voor meer info op http://www.purityevents.nl

 7. Even tussendoor.

  Wetenschap werkt simpel gezegd zo:
  Iets doet zich voor (je ziet een witte zwaan). Meerdere keren. Dat wordt onderwerp van onderzoek. Je stelt een theorie op met een verifieerbare (alle zwanen zijn wit) danwel falsificeerbare vraag (er bestaan zwarte zwanen). Zolang de toetsbare verifieerbare vraag niet ontkracht wordt (je ziet een zwarte zwaan), of de toetsbare falsificeerbare vraag zich voordoet (je ziet een zwarte zwaan), blijft de oorspronkelijke theorie overeind.

  Nu zijn we nog lang niet bij een alom geldende theorie (of zoiets als De Waarheid, als die al bestaat). Dus tot die tijd moeten we beseffen dat we altijd alleen maar een stukje theorie in ons hoofd hebben, als realiteit bestempelen en die ons denken beïnvloedt/beperkt.

  Dat betekent dus dat datgene wat zich voordoet, als geldende theorie gezien moet worden, tenzij het gefalsificeerd is of totdat het gefalcificeerd wordt. Het behandelen van meridianen, maar vooral het testen met bioresonantie levert vaak, maar niet altijd, resultaat op. Zolang daar geen andere factoren zijn die dat resultaat kunnen verklaren (antibiotica bijvoorbeeld :)) kan ik niets anders dan aannemen dat het in elk geval in relatie staat tot het resultaat. En zolang ik niet weet wat de ‘werkelijke’ oorzaak is die tot resultaat leidt, maar ik wel steeds zie dat wanneer bioresonantie gebruikt wordt, die relatie tot de oorzaak ook actief blijkt te zijn waardoor er resultaat is, gebruik ik graag bioresonantie. Het afwijzen zou immers zeer onwetenschappelijk zijn.

  Dat is mijn rationele zienswijze, en is wel eens handig in discussie met sceptici.

  1. Willie Wortel: had ik al gezegd dat ik je een kanjer vindt…? Prachtig uitgelegd.
   Precies het tegenovergestelde wat hier o.a. door Gait beweerd wordt. “Waar is het bewijs..?”

   Jij zegt daarvan prachtig: “Ik zie verdikkeme toch die witte zwaan..!” In het geval van de meridianen, lijkt me een anesthesie met naalden heftig, maar als het werkt, een stuk beter dan chemische middelen. Daarbij blijken er dus hierdoor ‘meridianen’ te bestaan.. Of.. HEEL VEEL suggestie..! Wat op zich al weer heel uitzonderlijk zou zijn.

   Kortom, als iets werkt, zal geen huisarts je het ontraden..!! (Of je maakt het erg bont natuurlijk, maar ‘generally speaking’.)
   Daarom ook vraag ik de laatste tijd dan ook maar het omgekeerde telkens.. “Heb je bewijs dat het NIET werkt”.. En in het geval van de meridianen, is dat heel bijzonder natuurlijk. Want je ziet ze niet, ze zijn wel te meten. Rarara.. Onzichtbaar bewijs..

   Daarom is er in mijn ogen ook zoveel rechtvaardigheidsgevoel verkracht bij de aanslagen van 9/11. Velen zien dat het heftig doorgestoken kaart is, zien die Witte Zwanen.
   Maar de ‘officiële verklaring’ roept hier niets over, is dus óók een ‘vervalsing’… Jeetje, gaat bij mij dan de rechtvaardigheidswekker zeg..!! Hoe kun je nu dan wel de ‘waarheid’ bewijzen. De ware toedracht..
   Kijk ik in dit geval naar de professoren David Griffin, Judy Wood en Steven Young, dan kan ik alleen maar mijn petje afdoen voor hen. Zij kunnen dus niets anders doen dan de klare waarheid van 9/11 laten zien. Dan ontstaan er 2 versies, en DAN PAS komt de waarheid aan het licht..
   Maar als vervolgens weinigen niet in die spiegel willen kijken…?!

  2. Guido,
   Alle comments worden in het rood weergegeven is dat bij jullie ook?
   Doet bijna pijn aan de ogen.

 8. De optimist is in de ogen van de pessimist altijd iemand met weinig levenservaring….

  De optimist zegt bijvoorbeeld dat alle activiteiten destijds omtrent de millennium bug verspilde moeite is geweest, terwijl de pessimist zal aangeven dat de millennium bug geen bewaarheid is geworden omdat we zo verstandig waren het te voorkomen.

  Of het feit dat een vliegtuig is uitgevonden door de optimist, de parachute door de pessimist….

  De realiteit is waarschijnlijk dat optimisten en pessimisten elkaar nodig hebben, om samen realistisch te zijn.

  Maar dat je met een optimistische inslag alles kunt bereiken bewijst wel dit filmpje over philipe die zonder armen en benen het kanaal over zwom….

  http://www.youtube.com/watch?v=cbUiYslDFi8&feature=player_embedded

 9. Prachtig artikel, jammer dat de reacties niet allemaal zichtbaar zijn, en er reacties van 2010 tussen taan.
  Zelf probeer ik altijd optimistisch in het leven te staan, maar heb in de loop der jaren gemerkt, dat ik toch niet alles met mijn geest kan beinvloeden, omdat er altijd een stukje blijft, waar ik niet bij kan.Dat wat er op zielsnivo speelt.
  Ook ik heb EFT, etc gedaan, maar door dat diep weggestopte stukje, kwam ik er net niet, totdat ik EMDR had gedaan! Toen pas kwam ik bij het onderste uit mijn emmertje,waardoor ik makkelijker mijn tegenslagen kan loslaten en kan worden wie ik bedoelt was te zijn, en kan ik mij beter bezig houden met mijn levensopdracht.
  Ik adviseer dan ook om een vrijgevestigde EMDR therapeut te zoeken, iemand die niet alleen de protocolletjes naleeft, en dan is mijn ervaringen, dat mijn leven rijker is geworden!
  Wat niet wegneemt dat ik nooit meer iets mankeer, het blijft altijd goed om te kijken wat een probleem mij persoonlijk te vertellen heeft, en daar iets mee te doen.”Ziek”zijn, zijn tenslotte signalen van de ziel, om maar weer even met de wijsheid van Rudigker Dahlke te spreken.
  Voor mij gaat het om de balans tussen lichaam, ziel en geest.

  1. Maw we zijn er allang, niet dat gezeur van al die lui die maar zeuren dat we allemaal onderweg zijn. Dat we nog zoveel moeten leren en dat we allemaal gelijk zijn. Bah!
   Dat is nu pure ellende! Je gaat toch ook niet je school helemaal niet 100% overnieuw doen als je Cum Laude geslaagd bent omdat een 2de-3de klasser dat vindt dat je dan precies gelijk aan hem bent.Je bent al die Meester of je bent het niet, het is ‘Vakmanschap’ die de ‘Meester’ van je zelf maakt. Dat ‘loont’…
   http://www.youtube.com/watch?v=t64_NsdUo84
   Dank je Rutger! & Cozz, Houwen zo…

 10. De basisvraag is “WAAROM?”

  In deze drukke tijden is het moeilijk om de tijd te nemen om zich de
  werkelijke vragen te stellen :

  WAAROM kan je een pizza vlugger bij je thuis hebben dan een ziekenwagen?

  WAAROM is er een parkeerplaats voor gehandicapten bij een sporthal ?

  WAAROM bestellen mensen een Double Cheeseburger, een grote friet en dan een Cola light ?

  WAAROM kopen we hotdog worstjes in een doos van 10 en de broodjes in een pak van 8 ?

  Bovendien heb je je nooit afgevraagd:

  WAAROM vrouwen geen mascara kunnen aanbrengen met gesloten mond ?

  WAAROM het woord ‘afkorting’ zo lang is ?

  WAAROM je, om WINDOWS te sluiten op de startknop moet drukken ?

  WAAROM citroensap kunstmatige smaakstoffen bevat en het product voor de afwasmachine gemaakt is met echte citroenen ?

  WAAROM er geen kattenvoeding bestaat met muis-smaak ?

  WAAROM voeding voor honden nieuw is met verbeterde smaak : wie heeft dit getest ?

  WAAROM ze de naalden voor euthanasie steriliseren ?

  U kent zeker wel de onverwoestbare zwarte dozen in vliegtuigen :
  WAAROM maken ze het vliegtuig niet van dit materiaal ?

  Als vliegen zo veilig is :
  WAAROM noemt men de aankomsthal op het vliegveld dan ‘Terminal’

  En verder : .

  WAAROM drukken we harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterijen bijna leeg zijn ?

  WAAROM wassen we onze badhanddoeken, worden we niet verondersteld schoon te zijn als we ons ermee afdrogen ?

  WAAROM dragen Kamikaze piloten een helm ?

  Hoe heeft men de panelen ‘VERBODEN OP HET GRASVELD TE LOPEN’ in het midden van het grasveld kunnen zetten ?

  Vinden analfabeten het leuk om lettertjes in de soep te hebben ?

  Toen de mens ontdekte dat de koe melk gaf, waar was hij op dat moment eigenlijk naar op zoek ?

  Als een woord verkeerd geschreven staat in het woordenboek, hoe weet men dat dan?

  WAAROM heeft die oen van een Noach die twee muggen niet dood gemept ?

  Krijgen de arbeiders bij Lipton ook een koffiepauze ?

  WAAROM krimpen schapen niet als het regent ?

  Ik koop een nieuwe boomerang, hoe raak ik de oude kwijt ?

  WAAROM hebben etablissementen die 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend zijn, deursloten ?

  Nu je minstens acht maal geglimlacht hebt, is het aan jou om deze stupiditeiten te verdelen en deze boodschap door te sturen naar iemand die je ook wil laten glimlachen

  1. gelukt hoor, heb een paar x hardop moeten lachen( WAAROM ze de naalden voor euthanasie steriliseren ?- briljant-)

  2. geen mascara kunnen aanbrengen met gesloten mond ? pffff. I rest my case, Cozmic vrouw-kennis is heeel erg beperkt.

  3. Het is net zo stupide als het volgende:

   Waarom iemand de wereld wil verbeteren en zichzelf Loki noemt.

   Waarom ik steeds het zelfde rondje loopt als ik twee linkerschoenen draagt.

   Waarom ik nooit het laatste velletje van de closetrol afwikkel omdat ….

  1. Nou ODETTE ik ben al een tijdje opgehouden met sprongen maken, meer beschouwelijk bezig !

  2. Los van beschouwelijke, wat altijd blijft!, is het heerlijk af en toe lekker los te gaan!! De sinaasapppelen met kaneelstokjes 😉


 11. Er is slechts één weg naar het geluk en dat is ophouden met je zorgen te maken over dingen waar je geen invloed op hebt.
  — Epictetus

  Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.
  — auteur onbekend

  Hoe gelukkiger men is, hoe minder aandacht men aan zijn geluk besteedt.
  — auteur onbekend

  Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen.
  — Albert Einstein

  Als je geluk hebt, dan kan de fantasie van de één de werkelijkheid van een miljoen anderen veranderen.
  — M. Angelou

  Geluk komt van aandacht voor kleine dingen; ongeluk van het verwaarlozen van kleine dingen.
  — auteur onbekend

  U kunt van geluk spreken als u van geluk kunt zwijgen.
  — Kadé Bruin

  Men gaat tevergeefs op zoek naar het geluk. Men wordt er door bezocht.
  — Maurice Roelants

  Door ons leed leren wij ons geluk naar waarde te schatten.
  — John Dryden

  Succes is krijgen wat je verlangt. Geluk is houden wat je hebt.
  — Jackson Browne

  Geluk is de dingen te laten zijn zoals ze zijn.
  — Max Möhring

  Gelukkig zijn de mensen die kinderen en vreemden te vriend hebben.
  — Plato

  Er bestaat geen enkele reden om niet gelukkig te zijn, maar we bedenken wel duizenden excuses.
  — Alberto del Niente al Nada

  We lachen hard om een mop. We glimlachen zachtjes om het geluk.
  — Georges van Acker

  Als mensen geluk konden kopen, zouden zij beslist er iets teveel van kopen.
  — Pearl Buck

  Geluk is blijven verlangen naar wat je al hebt.
  — Aurelius Augustines

  Het geluk kijkt eerst of het welkom is.
  — auteur onbekend

  Met een lach geef je je geluk door aan een ander.
  — Heinz Ruhmann

  Geluk is vooral een kwestie van goed opletten.
  — Susan Dodd

  Deel je brood en het smaakt beter, deel je geluk en het wordt groter.
  — Phil Bosmans

  Gelukkig merken de meeste mensen niet dat hun relatie slecht is.
  — Simon Carmiggelt

  Geluk moet je in je schoot laten vallen; maar zorg er wel voor dat je schoot in de juiste richting staat.
  — Boeddhistische spreuk

  In het niet weten van sommige dingen ligt een groot geluk.
  — T. Delnoy

  Een imperfect geheugen maakt vaak gelukkig.
  — J. Lacroix

  Genoeg hebben is geluk. Meer dan genoeg hebben brengt ongeluk. Dat geldt voor alle dingen, echter vooral voor geld.
  — Lao Tse

  Sommige mensen zouden dood gaan van verdriet wanneer men hun hun ongeluk afnam.
  — J. de Boison

  Bloemen dansen op de bergen, maar in het dal wortelt stil geluk dat overleeft.
  — Johan van Klinken

  Wie het geluk niet kan genieten als het komt, moet niet klagen als het hem verlaat.
  — auteur onbekend

  Uitstraling is het overlopen van innerlijk geluk.
  — auteur onbekend

  Geluk is geen mooie vlinder waar je achteraan moet rennen maar een schaduw die je volgt als je er niet aan denkt.
  — auteur onbekend

  Als je hier en nu niet gelukkig bent, zul je het nooit worden.
  — Taisen Deshimaru

  De rijke is niet gelukkiger dan hij die genoeg heeft.
  — auteur onbekend

  Het is niet eenvoudig om het geluk in jezelf te vinden, maar ergens anders vind je het zeker niet.
  — auteur onbekend

  Het geluk van het leven hangt af van de kwaliteit van je gedachten.
  — Marcus Aurelus

  Alle beperking maakt gelukkig.
  — auteur onbekend

  Uitstraling is het overlopen van innerlijk geluk.
  — auteur onbekend

  Verdriet en berouw zijn ziektes en geluk en blijdschap het medicijn.
  — auteur onbekend

  Geluk helpt soms, moed altijd.
  — Bond Zonder Naam

  Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk.
  — auteur onbekend

  Beter een ons geluk, dan een pond wijsheid.
  — Vlaams spreekwoord

  Gelukkig is hij die een doel heeft, en die een nieuw doel vindt nadat het oude werd bereikt.
  — Willy Mobus

  Wil je een moment gelukkig zijn? Neem wraak! Wil je altijd gelukkig zijn? VERGEEF!
  — Jean-Baptise Lacordaire

  Het ware geluk kost weinig; als het duur is, is het niet van een goed soort.
  — auteur onbekend

  Met geluk is het als met gezondheid; als je er niets van merkt,betekent dat dat het er is.
  — auteur onbekend


  Een ongeluk zit in een klein hoekje – dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk.
  — auteur onbekend

  Sleur is de houtworm van het geluk.
  — Jules de Corte


  Er is geen weg naar het geluk; het geluk is de weg.
  — Boeddha

  Geluk bestaat uit drie dingen: iets om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen.
  — Chinees gezegde

  Elke poging die mislukt, brengt je een stap dichter bij het geluk.
  — Thomas Alva Edison

  De glimlach is de universele taal van alle gelukkigen.

  Wijsheid is de kunst per ongeluk de waarheid te zeggen.
  — Tim Krabbé

  Met geluk is het net als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is.

  1. Geluk heb ik om jou tegen te komen. Anders had ik dit nooit geweten.
   Okidoki ‘Coz i luv you.

  2. Ben het volkomen eens met die andere schrijver, het is een voorrecht om je te hebben leren kennen, vriendelijke groet beste Cozmic, Jenne.

 12. Speciaal voor Paul3.5, die op het moment heel erg ziek in het ziekenhuis ligt.
  http://youtu.be/C_9KurUMNf4
  Laten we zoveel mogelijk met zijn allen energie en licht sturen naar deze prachtige ziel. Denk de komende feestdagen aan hem als u aan de feestdis zit en prachtig vuurwerk bekijkt. Steek een extra kaarsje aan en laat zien hoe krachtig het WTK kan en wil zijn.
  Hartegroet Odette

  1. Hé PAUL snel beter worden ouwe jonge, ik dacht al waar zit je, of liever gezegt waar lig je, zal zeker aan je denken, en in gedachte een toost uitbrengen op voorspoed en gezondheid voor jauw Paul, vriendelijke groet Jenne

  2. Odette en Jenne, ik wens jullie ook fijne feestdagen.
   Ik had Paul gisteren even aan de telefoon. Het ziet er zo uit dat hij nog weken in het ziekenhuis moet blijven. Niet leuk 🙁

  3. Jenne, Ik zal je wensen overbrengen vanavond, hij heeft geen laptop of zoiets in het ziekenhuis. Ik woensdagavond in het ziekenhuis geweest en ben er vanavond weer. Hartegroet Odette

  4. Jenne, groeten terug. Hij zegt dat hij niet echt weg is maar altijd daar is 🙂
   H.G. Odette

  5. Leuk odette dat je zo van uit het verleden zomaar weer mensen ontmoet die jouw energie goed kunnen gebruiken , voor mij is het vanuit hier wat lastiger om langs te gaan maar mijn hart is als van altijd bij paul. Het doet me goed te weten dat jij ook een helpende ( steunende) hand bied. dank daarvoor.

  6. Hoi Odette, idd bedankt voor het delen. Marcel gefeliciteerd!
   Ik wil maandag bij Paul langs gaan.
   Op dit moment ben ik optimistisch maar ook een beetje verdrietig. Doordat ik er soort van alleen voor sta in mijn strijd. thuisfront laat het afweten. het lijkt hardnekkiger, ik probeer daarom nu ook aan mediwiet te komen.
   Veel liefs allen en fijne feestdagen!

  7. Monika, heb je overgeslagen, en Anna ook, dus nu toch mooie kerstdagen, fijn voor PAUL dat hij op is geknapt en thuis, heb het vreselijk druk huis vol jonge mensen, veel werk, nu ik dit schrijf bedenk ik me op eens dat ik al die mensen waar mee ik correspondeer meen te kennen, net een sprookje, ben gek op die Ijslanders die hun Elven beschermen, geloof er in en heb ze zelf ontmoet in Wales, ik weet waar ze wonen, mooi moeilijk bereikbaar dalletje met bron die zo uit de rots wand komt, prachtig voor ze.

 13. GOED NIEUWS!!! Paul is vanmiddag ontslagen uit het ziekenhuis. Ik was vanmiddag op de dialyse afdeling met zijn vrouw en een oude vriend toen een arts binnen kwam die de uitslag bracht van een vervelend onderzoek die hij deze morgen had gehad. De bacterie die o.a. op z’n hartklep zat was weg en nu werdt hem verteld dat hij weer naar huis mocht. Dus Paul mag thuis heerlijk kerstfeest vieren en de geplande operatie komt pas eind januari begin februari. 🙂 🙂

  1. @ odette
   dat is idd goed nieuws ,Ik hoorde het vanavond van hem zelf . We hebben weer als vanouds gelachen en er staan weer schone zaken op de agenda. Mijn dag was weer helemaal goed !! Denk ook dat jouw oproep bijgedragen heeft aan een grote toevloed van energie, daar is geen zweverigheid bij.
   groet marcel.

  2. @Marcel
   Heb wat in te halen hier door omstandigheden.
   Dus Marcel, moet ergens nog mijn felicitaties kwijt.
   Nog van harte!!!

  3. Net een nieuwe bloemensoort uitgevonden.
   Felies…
   Nu nog een kweker vinden haha.
   Lieve Marcel, een bos Felies voor jou.

 14. Kerstochtend, ik zie de zon net opkomen in alle kleuren. Ik glip naar buiten de tuin in en adem de frisse lucht naarbinnen, mens wat een geuren.
  Het enige wat je hoort zijn vogels die ontwaken.
  Terwijl alle mensen nog slapen geniet ik van vooral die stilte alsof alles is stilgevallen. Geen auto’s en vliegtuigen, alleen de natuur. Langzaam komt een regenbui nader, je hoort het van verre ruisen van kleine druppels over de huizen en bomen steeds naderbij komen. Druppeltjes water, verfrissend, raken mijn gezicht kort. Heerlijk om zo wakker te worden op deze prachtige kerstochtend, wat een mooie start.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.