Advertentie

Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!


Hoewel ook aan zonne-energie en windkracht-energie nadelen verbonden zijn, is alternatieve energie met een onstuitbare opmars bezig.. Ook al gaat de zon niet altijd op en waait de wind weleens uit ‘een andere hoek’..

x

x

Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Het ziet ernaar uit dat we stilzwijgend, zonder veel kabaal een volledig nieuw tijdperk zijn binnen getreden, in het kader van ‘alternatieve energiebronnen’.. We spreken hier over de revolutie in het kader van energiewinning via ZONNE-ENERGIE.. De afgelopen 2 maanden blijken de kosten van zonnepanelen en aanverwante apparaten, te zijn gedaald, waarbij je bijna kunt spreken over ‘instorten’.. Het truukje schijnt namelijk zó makkelijk te zijn, dat vele, vele fabrikanten en gebruikers, zonnepanelen omarmen als de nieuwe Bron..

Het ziet er ook allemaal uit alsof het zo gaat blijven. “Er is”, zo zegt Frank Wouters, directeur van ‘Masdar Clean Energy, “geen enkele reden aan te nemen dat er weer sprake zal zijn van prijsstijgingen.” En inderdaad, als overheden en maatschappelijk ‘vernieuwers’ op deze wijze blijven doorgaan met het installeren van meer en meer zonne-energie apparaten, dan lijkt Wouters’ statement volstrekt logisch. In de afgelopen 5 maanden zijn de prijzen voor solarpanelen met zo’n 25% gezakt..! Dit blijkt uit offertes die worden uitgebracht door grote solarpanelfabrikanten op de wereldmarkt.

De mega-oppervlakte van de  daken van de IKEA-warenhuizen is natuurlijk een uiterst perfecte locatie voor zonnepanelen..! IKEA gebruikt haar initiatief ook meteen om haar duurzaamheidsbeleid aan de wereld te tonen.

Zo vraagt een Chinese fabrikant (HIER) omgerekend US$ 0,46/kW voor een 500MW zonne-energiecentrale en in Dubai (HIER) komt een prijs tevoorschijn van US$ 0,023/kWh voor een centrale met een opbrengst van 1.2 GigaWatt. Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan deze mega-prijsdalingen. In China wordt door de overheid, mede natuurlijk om de mega-luchtvervuiling tegen te gaan, zonne-energie enorm gepromoot. Ook de prijzen van grondstoffen die nodig zijn om de zonnepanelen te maken, zijn behoorlijk in prijs gezakt.

Simpele zonne-energie bespaart het aanleggen van kostbare en niet-efficiënte energiecentrales in dunbevolkte gebieden.

En natuurlijk is het in Abu Dhabi zo, dat zonnepanelen een veel hogere opbrengst geven, dan deze panelen in de rest van de wereld. Maar Abu Dhabi is niet de enige plek in de wereld waar ideale condities zijn voor solar-energiecentrales. Zo is vorige jaar in Costa Rica een ongelooflijk record bereikt, doordat 299 dagen van het jaar, energie betrokken werd van alternatieve bronnen, dan olie-gestookte (HIER)  Onafhankelijk van de ligging van een bepaald land, zijn steeds meer overheden zonne-energie als belangrijke energiebron aan het steunen.

In Nevada gaat een nieuw solarproject van 100MW (HIER) energie leveren voor een prijs van US$0,04/kWh. Ook Chili (HIER) en India (HIER) maken dergelijke efficiency-sprongen. Het punt waar nu veel aandacht voor is, is het opslaan van deze zonne-energie voor de avond, wanneer de zon natuurlijk verdwenen is. Er zijn gelukkig al veel bedrijven die met oplossingen voor dit vraagstuk komen. Een van die oplossingen is de Tesla Powerwall (HIER) die op het moment van lanceren al een doorslaand succes was. Het apparaat, dat vorige jaar werd geïntroduceerd, is inmiddels volledig uitverkocht en men verwacht voor dit jaar een omzet rond de US$ 1 miljard..!! (HIER).

Het systeem van de uitvinders van TESLA is zó ontworpen, dat er altijd energie is, ook wanneer het electriciteitsnet uitvalt.. Een hele industrie is inmiddels operationeel, wereldwijd, om zonne-energie nóg efficienter te maken en nog toegankelijker voor het grote publiek. En terwijl dit gebeurt, is een energy-efficiente wereld, meer en meer betaalbaar geworden.

Inmiddels de industrie die veel, heel veel banen biedt..!
Solar energie houdt inmiddels in de VS meer mensen aan het werk, datn de traditionele energie-industrie GEZAMENLIJK..! Dus meer mensen werken in de alternatieve zonne-energiesector, dan die in de gas-, olie- en kolenindustrie sámen..! Daar gaat Donald Trump’s argument dat groene energie-ontwikkelingen niet goed voor de economie zou zijn…

Het laatste rapport van het Amerikaanse ministerie van Energie (Department of Energy (DOE)) Dit rapport (HIER pdf) onthult dat het grootste deel van werknemers in de electriciteitssector werkzaam is in de solar-energie, met windenergie op de 3e plaats. Er waren in het jaar 2015-2015 maar liefst 374.000 mensen aan het werk in deze zonne-energie-sector, wat 43% van het arbeidpotentieel is in de energiesector.

Traditionele fossiele energiewinning zet slechts 22% van dit potentieel aan het werk, namelijk 187.117 personen, aldus het rapport. De enorme groei in de zonne-energiesector, wordt grotendeels veroorzaakt door de enorme bouw van nieuwe zonne-centrales en thuis-installaties, waardoor vorig jaar maar liefst een stijging genoteerd werd van arbeiders in deze industrie van 25%, terwijl dat in de windindustrie zelfs op 32% lag. Bij het arbeidspotentieel in de zonne-energiesector, gaat het om bijna 40% van de arbeiders dat in deze bouwsector bezig is. Daarna komt arbeid in de groothandelsindustrie, dan de productie van zonnepanelen en -apparaten en dan de professionele dienstverlening in deze sector.

In het teken van de belofte van deze booming business, zeggen werkgevers in deze industrie, dat zij verwachten dat de komende jaren een groeipercentage van 7% haalbaar is. Niet zo gek, als je bedenkt dat voor de burgers, zonne-energie steeds goedkoper wordt; in feite de GOEDKOOPSTE VORM van energie is geworden, aldus economisch persbureau Bloomberg’s New Energy Finance. De grens is nu definitief OP GROTE SCHAAL overschreden, waarbij zonne-energie goedkoper wordt dan de kosten van traditionele manieren van energiewinning. (HIER).

 

Donald Trump de spelbreker..?
De nieuwe VS-president heeft zich nogal neerdunkend uitgelaten over ‘alternatieve energie’ en het ongeloof van Trump in deze nieuwe energie-opwekking heeft ertoe geleid, dat hij in zijn plannen een ‘Energy revolution’ presenteerde, gebaseerd op volledig ‘oude koek’. Volgens Trump zou Amerika erin kunnen slagen ‘US$ 50 biljoen aan onaangeroerde olie, schaliegas en natuurlijke gasreserves ‘aan te boren’, met daar bovenop nog eens ‘ruim 100 jaar van schone kolenreserves’.. We gaan het allemaal zien waar dit in de VS toe leidt. Elders in de wereld gaat de race naar het openen van gratis zonne- en windenergie gewoon door.  Trump schijnt zelfs als een moderne Don Quichote gezegd te hebben: “Ik haat windturbines en ik zal alles doen om hen te bevechten.”

x

* * *

x

Het zijn met name dit soort solarenergie-isntallaties, die het substantieel kantelen van de prijzen van zonne-energie voor hun rekening hebben genomen. Arbeidsplaatsen als bijkomende factor zijn méér dan substantieel; ze zijn fundamenteel!!

x

[bol_product_links block_id=”bol_588df41d2744a_selected-products” products=”9200000064559724,9200000039833431,1001004006483711,1001004002092409,666851064,1001004011051266,1001004001839711,9200000010472468,1001004007524791,9200000056282769,1001004000571993,1001004002085501,1001004007516032,9200000045603386,9200000033216092,9200000005060289″ name=”zonne energie banen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFF73″ border_color=”D2D2D2″ width=”769″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

59 gedachten over “Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!

 1. Zonnepanelen en windenergie zijn beide vervuiling van het milieu en gezondheiden doen afbreuk aan het landschap. Krijgen wij deze vorm van energie als zgn. doekje voor het bloeden? Zonnepanelen bevatten vele schadelijke stoffen gaan kort mee aangezien capaciteit afneemt. Worden ze gedumpt in India of andere armlastige landen waar de kinderen over de afvalberg van zonnepanelen ze weer uit elkaar mogen prutsen om onderdelen eruit te halen net zoals met onze computers?

  Hopelijk mag deze vorm van energie ook snel tot historie worden genoemd. Waarom wordt hetgeen tesla heeft uitgevonden niet toegepast?
  It’s all about the money. Zoals Tesla zei;

  “Electric power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world’s machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels.
  Kzal geen link plaatsen maar onderzoek zelf

 2. Ik denk dat de zonnepaneel explosie er sowieso gaat komen. Alleen al vanwege de al dan niet echte onafhankelijkheid.
  Het is de vraag hoe hoog de fabricage kosten en de recycle kosten zijn. Opslag, vervoer van de opgewekte energie. Allemaal problemen eh, uitdagingen die vragen om een passend antwoord.

  Het tesla tijdperk is, denk ik, voorlopig nog een brug te ver voor het plebs. Geen idee hoe ver ze zijn in de zogenaamde black projects.

  1. Het was het paradepaardje in commentaar van de tegenstanders van zonne-energie en gelijk het motief om het af te houden.. “Hoe sla je die energie dan op, want ’s nachts schijnt de zon niet?”….
   Ook Elon Musk heeft zijn thuisgebruik-batterij al gemaakt.. Hij snapt de mega-mega-potentie van een dergelijk product.. En dan dakpannen die zonne-energie opwekken..!

 3. Ik denk dat we voorlopig nog even het lijdend voorwerp zijn, heb enige jaren geleden op aanraden van mijn ecologische kinderen, een warmte wisselaar aangeschaft om het huis te verwarmen, kosten 23 000 EU,
  plus een fixe electriciteit rekening van 3600 EU, per jaar, kreeg 5 000 EU subsidie op instalatie, had met een nieuwe pomp enz, voor mijn olie kachel +/- 1000 kwijt geweest met lekkere goedkope olie, maar goed, gedane zaken enz. dus ik zit met de ecologische brokken, een vriend die niet is aangsloten op het electriciteits net, start s’avond zijn generator op, en heeft dan 12 of 24 electriciteit, beetje omslachtig, maar wel heel goedkoop, en je vindt alles bij de camper winkels, bedoel maar, er zijn hier diverse mensen die hun zonnepanelen al weer van het dak hebben gehaals, veel te omlachtig, en als je iemand nodig hebt, zijn ze net even niet thuis.
  We zijn ontzettend verwend, en dat kost heel heel duur.
  Toen ik zo’n 35 jaar mij hier vestigde, had ik buren die één lichtpuntje in de keuken hadden, rest met kaarsen, een ander had de helft van zijn grote huis laten verzegelen, dan betaalde je er geen belasting over, systeem D heet het je hier op andere manieren bedruipen, dan de voorgeschreven wettelijke manier, putain de huishoudsters, ruilen onderling van producten, varkentje, kippen, konijnen, maar het is hart aan het verdwijnen, de grote potten soep boven het haardvuurtje is bijna verleden tijd, een groep jonge Algerijntjes terroriseren de mensen, heb me er bezig mee gehouden, met anderen te samen, maar boter aan de galg.
  Niets is voor eeuwig, en van de oude garde zijn er niet veel over, die vermaken zich ergens anders hoop ik !
  Groet Jenne

 4. Al jaren speelt de volgende vraag: waarom gaan de mensen in Nederland niet en masse over op zonnestroom en probeert de overheid ons hardnekkig wanstaltige, lawaaischoppende, horizonvervuilende windmolens van 1 miljoen euro per stuk op te dringen. De productie ervan is naar verluidt niet echt milieuvriendelijk te noemen
  Zonnestroompanelen kwetteren niet, zijn doorgaans niet zichtbaar vanaf de straat en functioneren ook min of meer bij maanlicht, zo te lezen.
  Er zijn volgens berichten ook flexibele panelen in aantocht met meer toepassingsmogelijkheden, o.m. op ramen.
  Meer zonnestroom betekent ook: minder gas nodig ….

  1. @ Margarita

   misschien gaan mensen nog niet over omdat men weet dat een andere oplossing weldra een aanvang kan nemen zoals o.a. nulpuntenergie.

  2. Kwestie van kosten per kwh. Een grote windmolen kan voor pakweg 6 cent een kwh produceren en dat concurreert met de kolencentrales. De wind waait in elk seizoen.
   Zonnepanelen produceren (nu nog) veel duurder, leveren in de winter nauwelijks iets op en bij maanlicht al helemaal niks. Dus een veel hogere kilowattprijs.

  1. Madeloes 5 :
   Nicolas Tesla is één der meest miskende geniën… Een van de belangrijkste uitvindingen was de draadloze overdracht van energie.Hij overleed op 07.01.1943 en enkele uren later al opende het FBI zijn kluis en nam zijn archieven mee.
   Over Tesla en de bankier JP Morgan :
   http://www.veteranstoday.com/2014/04/22/prophet-or-profit-nikola-teslas-vision-vs-j-p-morgans-greed/
   met citaat :
   “Morgan is said to have turned against Tesla’s work when he realized the scale of its revolutionary implications. The financier, who was a conduit between the Rothschild banking family’s European and American interests, complained famously that Tesla’s technological innovations were problematic because it was not clear how meters could be imposed for the buying and selling of energy.
   Morgan could easily see that Tesla’s main motivation was not to make money. Rather it was to emancipate humanity with new forms of technology that would liberate people from darkness, drudgery, and various forms of top-down oppression. Neither Morgan nor the class he represented shared Tesla’s goal of conducting research and development to make life easier and better in ways that operate within, rather than against, prevailing patterns of nature, including what is best in human nature.”
   Dit citaat maakt dan ook veel duidelijk over de belangen die in het spel zijn.

  2. @Sub Rosa 5.1

   wat ik al eerder schreef kennis is macht en wordt misbruikt maar is bedoeld om gedeeld te worden zoals Tesla zijn bedoeling was. Het is daarom zo jammer om te zien dat het milieu extra belast wordt wat totaal niet nodig is. Toch blijf ik vol vertrouwen er aan werken dat o.a. deze vorm van energy in de nabije toekomst gedeeld gaat worden voor iedereen.

  1. @ riet
   Een agregaat op zonne-energie?Een agregaat draait op diesel of benzine en levert elektrische stroom,zonnepanelen leveren onder de goede voorwaarde( als er voldoende licht op valt) ook stroom.

  2. Marcel, het woord Agregaat of Agregate is de benaming voor een werktuig, zegt verder niets over hoe en op wat voor wijze, maar onze aanname is dat het iets is wat energie opwekt, en dan met een brandstof.
   Dus het zou kunnen, stroom op wekken hoe met een wat voor apperaat, “zonnecollector” dus, het zijn van die vast geroeste aannames, waar je haast niet om heen kunt.
   Jenne

  3. Marcel, dat geef ik toch ook aan, maar met Wind, en met zon en met batterijen heb je energie, het perpetum mobile bestaat, kijk naar onze planeet, ik weet op Google kun je alles vinden, maar het gaat er om met onze menselijke denk energie tot andere oplossingen te komen, ik zit te kijken hoe op deze mooie voor uit strevende site, oorlogsspelletjes worden aan geboden, ik bedoel maar, nou je werd even lekker in de watten gelegt door Madeloes, dat gebeurd je niet iedere dag, groet Jenne

  4. @ Jenne
   Ik ben ervan overtuigd dat vrije energie bestaat en door een kleine groep word gebruikt, en verborgen word gehouden.En ach in de watten gelegd , dat valt wel mee hoor een bedankje niets meer.( wel fijn toch)groet Marcel

  1. Heel heel lang geleden, prenteerde Ford auto compagny, zijn automobile met een waterstof motor, de film acteur Jack Nicholson, nam een slok van het condens water uit de uitlaat, weet je hoeveel gepatteerde uitvindingen er in de brandkast liggen, van de belanghebbenden, of mensen die verdwijnen, zo als Tesla, en ingenieur Diesel op weg van hoek van Holland naar Engeland verdwenen met zijn nieuwste vinding.
   De wereld staat in brand van wege de fossile brandstof, dat is niet weg te denken, de halve wereld economie draait op fossile brandstof, en de rest op drugs en wapen handel, nice world to live in, Jenne

  2. Ja Jenne, dat is ook een van de redenen waarom de regeringen altijd net ernaast zitten als het om de echt grote vraagstukken gaat. We worden bewust voorgelogen en op het verkeerde pad gestuurd.

  3. mc, weet je dat ik soms problemen heb om te begrijpen, wat ze nu eigenlijk met ons willen, waar sturen ze op aan.
   Je mag gewoon geen mooie illusies meer hebben, of een mooie ideologie
   van een betere en mooiere wereld, en wij de mensheid schijnen niet capable om onze ideéen te verwerkelijken, je zou haast wensen dat er zich een ramp voltrok, zo dat de mensheid op nieuw en op hun manier een wereld zouden kunnen créeren, groet Jenne

  4. @ Jenne
   We moeten gewoon even geduld hebben en wachten tot de elite zich , met remsporen in de onderbroek, angstig terug trekken in hun bunkers , en dan beton eroverheen , zand erover en zelf beginnen. We hebben het potentieel als we willen.

  5. In het kader van “liever een rus in de keuken dan een raket in de achtertuin”Ik ben voor!

  6. mc, en anderen natuurlijk, Putin is een roepende in de woestijn, jammer een groot man en heel wijs, als je de moeite neemd en je leest alles over Trump en zijn door en door verziekte land, kun je niet anders als tot de conclusie komen, dat dit alleen maar heel verkeerd kan gaan aflopen, en naar het schijnt is ons Europa hier volkomen mee vergroeid dus, plus wij hebben geen leiders meer met een gezonde kijk op de zaak, het schijnt dat ze allemaal lang geleden al zijn ingepakt door de CIA, via pedofillie of andere chantage mogelijke schandaden, hoe het zij ze zijn niet mondig, en een echte goede menselijke basis voor een sociaal denken ontbreekt volkomen, jammer zonder illusies kan geen mens leven, dan wordt het kakkietrap, Jenne

  7. Ter verduidelijking, the USA – CIA hebben nog steeds 32000 Nuclair Warheads, klaar staan en gericht op Rusland en China, ’t zou kunnen
   dat het noodzakelijk wordt voor Rusland – Putin om over te gaan tot de eerste klap is een daalder waard, want de omsingeling gaat voort en neemd toe, zij de Khazaren die uiteindelijk het laatste woord hebben in de USA – CIA, willen en zallen Rusland vernietigen, het nieuwe bastion van het gezonde verstand, en herleving van het Christendom, Jenne

 5. Zo werkt het dus niet. Het is net als biologisch voedsel een marketingtruuk om uw geld uit de zakken te kloppen. En waarom het niet vaak in het nieuws komt daarvoor heb ik een reden.
  Deze business wordt zwaar gesubsidieerd vanuit overheid met uw belastingcentjes.
  En dat laatste moet je vooral niet aan de grote klok hangen.
  Zonder die zware subsidie haken al die investeerders af.
  Dus in wat voor vorm wordt deze business gebracht niet veel anders als de ouderwetse koehandel.
  En weer zwicht de mensheid voor spiegeltjes en kraaltjes dat ze het nog beter krijgen dan hun voorgangers. Laat je toch niet in de maling nemen?
  Schaamt u zich diep technologie is plagiaat van natuur. Want die perfecte natuur is niet te evenaren. Want wat die natuur kan geven heeft niets met creativiteit(technologie) van doen.
  Onderzoek de natuur, vertrouw die natuur en alles wordt u toegeworpen.
  Technologie is alleen voor zakkenvullers die de macht over uw spelen omdat zij iets hebben wat uw niet hebt. Snapt u dat?
  Een voorbeeld voor niets gaat de zon op en door zonnetechnologie moet je nu voor de zon betalen?
  Klinkt dat niet dwaas. Nog erger het is zelfbedrog of volgens de hoofdwerker in zijn cryptisch taalgebruik: cognitieve dissonantie.

  De groeten van ‘daar heb je die zeikerd weer’.
  Ik ben alweer weg. Nu kruip ik maar weer onder mijn steen, want daar bevalt het me prima.

  1. Hoi Lezer, lang geleden, een weer een ware reactie.
   Het is zeker zo, dat met de leuzen van ‘het is niet meer weg te denken, dat is de toekomst, we komen er niet onderuit…’ moeten ‘stimuleren’ in wat de gehele wereld in mee moet. Maar het is niet meer dan een visie van enkelen over de wereld en de toekomst, niet van iedereen, daar ligt de valkuil, volgens mij. Alle goeds.

  2. Een steen waaronder kennelijk geen zonlicht komt, een lichtje ‘op kan gaan’ en duistere zaken altijd aan de orde van de dag zijn.. 😉

  3. Ik heb dus niet gezegd wat voor een steen.
   Een kristal is ook een steen waar zeker licht doorkomt. Dat kun jij zelf niet ontkennen?
   Groet.

   En til eens voor de gein een steentje op uit je tuin en zie hoeveel leven(natuur) zich daaronder afspeelt allemaal om die onmens( overloper van de natuur) de weg te wijzen!
   En elk leven onder die steen zegt niet dat gaat om mijn belang maar in ieders belang.
   Maar die onmens blijft dwaas dat die dat al niet meer begrijpt in ruil voor wat spiegeltjes en kraaltjes.

  4. Heel juist Lezer, en er bestaan stenen, halve en hele edelstenen, en dan nog die van de wijzen, en dan al die stenen waar die ezels (lees mensen) zich aan stoten.
   Verder moet je er in blijven geloven, anders krijgt die Olifant die als maar denkt dat hij de grootste heeft, toch nog gelijk, groet Jenne

 6. “Zonne-energie bezig met MEGA-DOORBRAAK..!!!”

  Dat komt omdat de rockefellers al hun bezittingen in olie hebben verkocht en omgezet in moderne vormen van energie , dus ook zonne-energie.

  Same shit , different day! 😉

 7. Kattegrid Schepperisme, whats in a name zeggen de Engelsen.

  Ja wat je schrijft is juist, voor hen is het de bakens verzetten, en alles blijft zo als het is.

  Ik merk het duidelijke, zit terzijde in Athérische olieën handel.
  Om Homeopathiese geneesmiddelen mee te doen ontstaan.
  Het is merkbaar de grote jongens zitten op de markt, en schuimen alles af, het zal niet zo lang meer duren, of bepaalde oliën gaan enorm in prijs omhoog.
  Wij moeten nu al bepaalde oliën uit Madagaskar en Idië halen, en die zijn niet zo rein als van onze oude producenten.
  Groet Jenne

 8. Ben benieuwd wanneer de volgende generatie zonnepanelen wordt geïntroduceerd. Panelen die > 500Wp gaan opleveren per paneel. Zodra deze er zijn en het gecombineerd kan worden met een betaalbare opslag van minimaal 15Kwh en een kleine fluisterstille windturbine op het dak dan is het bijna net neutraal zonder in te leveren op de dagelijke ´energie luxe´ in huis.
  Waarom het zo lang duur voor dergelijke pakketten aan huishoudens wordt aangeboden is me een raadsel, in combinatie met een onderhoudsabonnement ook een leuke inkomstenbron voor installatiebedrijven.
  Wie pakt de handschoen op?

  1. Dank voor je reactie Willy; het is met name Elon Musk, die baanbrekend werk doet OOK op dit terrein. Kijk maar eens naar zijn informatie in dit artikel:
   http://www.wanttoknow.nl/zo-kan-het-ook/elon-musks-prachtige-dakpannen/

   Dus straks VEEL MEER m2 op je dak die VEEL EFFICIENTER zonne-energie omzetten in hitte en electriciteit.. En daarbij.. Een heel krachtige set batterijen, die opgeladen kunnen worden en die je simpel ergens in je huis hangt.
   Het zit er allemaal aan te komen hoor..!

  2. Hai Willy,
   Er zijn zeker al wel mogelijkheden op dit gebied, de powerwall II bijvoorbeeld en ook windturbine op de nok van het dak is een optie. Het is alleen voor een gemiddelde particulier een behoorlijke investering. Er zou ruimte zijn voor een bedrijf dat dit grootschalig (per wijk) gaat aanbieden in een lease constructie met garanties op het terugverdien effect (op huidige energie leveranciers en de belastingheffing die via de energie leveranciers loopt).
   https://www.duurzaamthuis.nl/windturbine-op-nok-van-je-dak
   http://www.egear.be/tesla-powerwall/

   Maar je hebt gelijk, de uitrol van deze technieken gaat zeer moeizaam. Er is te weinig prikkel vanuit de marktwerking gedachten. En autorijden op waterstof gecombineerd met zonneenergie is een veel betere toekomst dan de elektrieke auto´s waar NL op ingezet heeft.
   https://www.trouw.nl/groen/rijden-op-waterstof-de-toekomst-~a6e0a20c/
   Toyota heeft de technische kennis gewoon via Internet vrijgegeven en er zijn al auto´s: https://www.toyota.nl/modellen/new-mirai/landing.json

  3. Er is momenteel geen betaalbare (particuliere) opslag waarmee je in de winter de elektriciteit kunt gebruiken die je in de zomer hebt opgewekt.

   Er bestaan momenteel geen kleine windmolens die rendabel zijn tenzij je huis pal aan de Noordzee staat.

  4. De “wokkel” Archimedes is een mooi apparaat, maar gewoon veel te duur.
   Met allerlei plaatsingskosten kom je snel op 7.000 euro en dan is er nog onderhoud en dure demontage na afloop van de levensduur.
   Alleen in Hoek van Holland en in IJmuiden of op een Caribisch eiland is het in principe mogelijk dat de “Liam F1” zichzelf binnen 7 jaar terugverdient. Meer landinwaarts is dat 20 jaar of meer. In landen waar een goed werkend elektriciteitsnet ligt is dit zinloos.

   Je hoort dus ook vrijwel niets meer van deze windmolen en de hele zaak is van Nederland naar Korea verplaatst.

   Voor berekeningen en commentaren:
   https://www.skepsis.nl/blog/2014/08/gebakken-lucht-rondom-een-windturbine/

  5. Inderdaad luister naar wat Skanq al heeft gezegd: “Zonne energie en waterstof hebben de toekomst. Elektriek auto´s zijn NU al uit!”

   En nee hoor, Skanq was niet Evert, Frans, etc.. en is ook niet mijn pseudoniem.

   Twee fouten in één commentaar m´n beste.

 9. In het kader van de zonsverduistering van vandaag, kan een positief licht op het zonne-energie gebeuren geen kwaad.

  Ook hoogleraar Wolf Ketter, wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre for Future Energy Business van RSM, betoogd dat diegenen die zich inzetten voor duurzame energietoekomst onverschrokken verder moeten gaan, ondanks de angstaanjagende koppen in het nieuws.

  Hij beschreef de huidige staat van de evolutie van het energielandschap: ‘De markten zijn complex, er moeten schier onoverbrugbare problemen worden overwonnen en data kunnen hierbij helpen. De passieve eindgebruikers van het verleden zijn nu prosumers geworden, consumenten die zowel elektriciteit produceren als consumeren.’

  Manier van denken

  Positiever geluid: de energietransitie is geen ‘of’ maar ‘wanneer’, en geen technologische uitdaging, maar een sociale. ‘Koolstofloze energie is de toekomst,’ zei Felix Zhang, CEO van Envision Energy. ‘In de toekomst is energie geen handelswaar meer. Het zal in energiecontracten worden geïntegreerd. De waarde zit in de back-end, in de transitie.’
  http://www.energiebusiness.nl/2017/07/27/erasmus-energy-forum-energietransitie-is-sociale-uitdaging/

  1. Het is de pure symboliek van de Zon als ‘centrum’ van leven; ook dus van de persoonlijkheid en het Zelf. Daarom is het niet alleen de energie die in deze tijd centraal komt te staan. Ook Wij als Zelven dienen in die ‘energie’ te spiegelen en daarmee krijgt een duurzame wereld, DUS een diepere afpelling van de industriële revolutie van 100 jaar geleden..
   We komen op een diepere ontwikkelingslaag, waarbij we ook ZELF aan de beurt zijn.. Mooi toch..? Hoe de ene kant van de munt (materieel) tot de ontdekking komt, dat er nog een ‘andere kant’ van hemzelf bestaat.. En vooral: dat ze één zijn.. Of zoals Fritjov Capra het verwoordde:

  2. De digitalisering vernield de mensheid, daar zullen ook de laatste spastische trekken niets meer verhelpen. Zulke uitspraken als ‘het is niet de vraag of, maar wanneer’ is voor mij typisch het taaltje van een verkoper, een blinde visionair, die dus zijn ‘schema’ aanhoudt, zonder enkele terugkoppeling naar de rest van de mensen. Het wordt besloten door de heren, en het volk wordt niet gevraagd.
   Het hele energieverhaal is de nieuwe opzet van, en de vervanging van meneer Standardoil Rockefellor, om de wereld een betere plek te maken, is maar een ding nodig en dat is de stekker eruit te trekken voor een tijdje. Dat de mens weer bij zinnen kan komen..zich bezinnen. Daarvoor zijn er echt geen transhumanisten nodig zoals Elon Musk, Tim Cook, Peter Thiel, Kurzweil, Gates….het ‘licht’ kan ook een dwaallicht zijn.
   Honderden jaren de planeet misbruikt en leeg geplunderd, de heren hebben zich verrijkt en nu opeens het ‘licht van duurzaamheid’ gezien…? ik voorspel nog meer afhankelijkheid, meer kosten, minder menselijkheid….zo zie ik het.

  3. Je creëert je eigen waarheid/wereld. Veel sterkte.. 😉
   Abonneer je eens op wat duurzame nieuwsbrieven.. Waanzinnige energie komt er van die nieuwe wereld. Geloof er eens in. Al is het alleen maar om onze kinderen een hart onder de riem te steken.

  4. mc, begrijp je denken volkomen, ik wilde dat na al mijn teleurstellingen in de mensen, ik eindelijk weer is dat warme gevoel zou hebben, zo van ergens in geloven, maar misschien in mijn eeuwige twijfel is altijd plaats voor nieuwe positeve observaties, groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.