WantToKnow.nl

Straling en elektrosmog: een groeiend probleem..!?

Hayo Bol

Hayo Bol

Hayo Bol stelt zich even voor: “Het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen, is een doel in mijn leven geworden. Ik ben gediplomeerd ‘Analgesie-therapeut’ en werk tegenwoordig onder de titel ‘Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut’. Vanaf 1989 na de HBO studie ‘Milieukunde’ heb ik diverse opleidingen gevolgd, waaronder Natuurgeneeskunde, Massage, HBO pijnbestrijding, Chinese geneeswijzen, Neurofeedback, Emotional Freedom Techniques (EFT), TAT en auditing.

Daarnaast heb ik me verdiept in verschillende geestelijke tradities en religies. De weg naar geestelijke vooruitgang en het terugkrijgen van je natuurlijke vermogens staat daarin centraal. Al met al zo’n 15 jaar studie, zelfontwikkeling en sterke interesse in de werking van de menselijke geest, die vooraf zijn gegaan aan de opening van mijn praktijk voor natuurgeneeskunde. Dat was in 1995 in Rotterdam.

Tegenwoordig train en coach ik mensen. Dat doe ik onder andere met behulp van de genoemde EFT-techniek. De combinatie van verstand en lichaam maakt dit vak zo boeiend. Het lichaam is toch écht meer dan een ‘machine’ en ons verstand meer dan een supercomputer. Ik concentreer me op de werking van beiden en met de juiste informatie en oefening behaal ik vrijwel altijd goede resultaten. Mijn stijl kenmerkt zich door respect, integriteit en doortastendheid. ik ben sterk oplossingsgericht in die zin dat ik iets aandraag waarna je zelf het kunt toepassen.

x

Straling en elektrosmog:
x

een groeiend probleem voor kinderen en onszelf!?

2013 © Hayo Bol

x

In een recente documentaire die ik zag op YouTube (hieronder youtube(1) vertelt een Canadees jongetje dat hij zo’n hoofdpijn heeft als hij van school komt. Als zijn moeder gaat kijken naar wat er dan verandert is in de schoolsituatie, blijkt er maar één aanwijsbare oorzaak te zijn. De school is overgestapt op WIFI..! Kijk het filmpje hieronder. Straling is een groeiend probleem wat steeds meer in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. We weten allemaal dat de overheid de frequenties voor een 4e generatie snel internet heeft geveild en de gevolgen daarvan zijn volledig ongewis.

x
In een uitzending van Zembla van 1 juni 2012(2) concludeerde de journalist al een vreemde tendens. Wetenschappelijke rapporten die beweren dat dergelijke straling ongevaarlijk voor de volksgezondheid zijn, worden voor 90% gefinancierd door de grote telecombedrijven. Terwijl onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek spreekt van mogelijke DNA schade tot en met het waarschuwen tegen een uitbraak van hersentumoren. De WHO waarschuwt landen dat straling afkomstig van mobieltjes en draadloos internet mogelijk kankerverwekkend kan zijn(3).

Het onderwerp straling interesseert mij al ruim acht jaar. Behalve als kritische ouder ook beroepsmatig als natuurgeneeskundig therapeut. Steeds meer [over]gevoelige mensen verschijnen in mijn praktijk bij wie natuurlijke preparaten minder effectief worden. Bij mijn cliënten heb ik waargenomen dat straling verstorend werkt. Het is een stressfactor, die de communicatie tussen de cellen verstoort, waardoor voedsel slechter wordt opgenomen en het immuunsysteem ondermijnd. Mensen hebben meer last van allergieën, verkoudheden en longproblemen, die slecht overgaan.

Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling

Enkele bronnen van EMS, elektro-magnetische straling

Wat is straling?
De zon straalt energie uit waarvan een gedeelte zichtbaar is als licht. Een ander gedeelte is niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Als we te lang in de zon zitten verbrandt onze huid en wordt deze bruin. Dat is een volkomen natuurlijke reactie en in principe ongevaarlijk, mits je niet teveel in één keer verbrandt. Radioactieve straling is bekend. Door middel van kernsplitsing komt er intense straling vrij die in een hoge dosis menselijk weefsel letterlijk verbrand. Röntgen, magnetrons en MRI scans zijn ook bekend. Minder bekend is dat WIFI zich op dezelfde bandbreedte begeeft van de zo genoemde microgolven(4).

Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.

Vergelijking van het absorptieniveau van EMS (electro magnetische straling) in schedels van jongeren en volwassenen.

En juist die microgolven had men nooit moeten toelaten in de communicatie-industrie omdat microgolven als eigenschap hebben dat het water beïnvloedt..! Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water, maar onze hersenen voor 70%! Alle chemische en elektrische signalen die het lichaam van jezelf en je kind gebruikt, zitten op dezelfde bandbreedte als de WIFI en maken gebruik van de geleiding van water. Je kunt je voorstellen dat dit een stress factor is voor het lichaam die wetenschappelijk is bewezen (5). Geen wonder dat er een flink legertje hypersensitieve kinderen is ‘ontstaan’, waarschijnlijk mede, als gevolg van de 24/7 blootstelling aan deze vorm van straling.

Waarom is het gevaarlijk?
Aangezien microgolven de geleiding van het water in het lichaam ongunstig beïnvloeden is er gaandeweg een situatie ontstaan waarin bescherming belangrijk wordt. Kinderen zijn hier extra gevoelig voor. Bovenstaande plaatjes zijn gemaakt met een infrarood camera (6) en laten de belasting zien van een mobiele telefoon na  vijf minuten bellen. De straling gaat door de schedel heen en warmt de daarin aanwezige eiwitten op. Een volgroeide schedel biedt duidelijk meer weerstand.

We hadden al de straling afkomstig van radiozenders, radar en het GPS systeem, maar sinds de komst van de mobiele telefonie is het prijs.  De intensiteit is toegenomen en de meeste mensen zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijke risico’s die deze soort van straling met zich meebrengt (7).
Het probleem van straling is dat je het niet ziet en alleen gevoelige mensen nemen de straling waar. Helaas wil dat niet zeggen dat het er niet is en dat je er dus geen last van hebt.

De 5 meiden die met hun WiFi-experiment op tuinkerszaadjes de wereldpers haalden.

De 5 Deense meiden die met hun WiFi-experiment op tuinkerszaadjes de wereldpers haalden.

Wordt er iets aan gedaan?
Het officiële standpunt van de Nederlandse overheid is dat straling niet gevaarlijk is want er zou onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor zijn. Net als asbest [tot 1978] en teer in sigaretten [2003 eerste schadevergoeding] bestaat het probleem niet totdat de publieke opinie er genoeg van heeft en eist dat het bestaat.

Andere landen ‘lijken’ minder naïef. In Frankrijk is het sinds kort verboden voor schoolkinderen tot 14 jaar om een mobiele telefoon bij zich te dragen op school vanwege de mogelijk schadelijke gevolgen. In Oostenrijk is de intensiteit van de masten met een factor 100 teruggedraaid, vanwege mogelijk gevaar voor de volksgezondheid en ook in Duitsland is men er zeer kritisch over.

Recent deden een stel schoolkinderen (foto) in Denemarken zelfstandig onderzoek naar de gevolgen van straling. (Zie dit artikel HIER) Onder de noemer het waterkers experiment werden twee opstellingen gemaakt. Eentje waarin waterkers werd blootgesteld aan straling door wifi en eentje zonder. Het resultaat zie je hieronder.

waterkers wifi experiment deens denemarken

Naar aanleiding hiervan heeft de Deense overheid besloten om dit grondig na te zoeken en het experiment in een laboratorium over te doen.

De Michaelschool te Leeuwarden is als eerste Vrije school van Nederland stralingsvriendelijk! Het komende half jaar worden hier de eerste ervaringen opgedaan met behulp van de innovatieve technologie van Floww International.

Deze hebben een zogenoemd schoolFloww set neergezet. Met behulp van een antennesysteem en een transformator wordt schadelijke straling omgezet in ‘goede’ (niet-schadelijke) straling, vergelijkbaar met natuurlijke frequenties.

Zelf dan maar preventie?
Ongevraagd worden we met zijn allen in meer of mindere mate 24 uur per dag 7 dagen in de week bestraald. Niemand wil de vrijheid die het internet en de mobiele telefoon biedt opgeven maar enige preventie lijkt wel op zijn plaats. Je gaat immers toch ook niet zonder gordel om in je auto zitten?

 1. Telefoneer met een Dect of een GSM altijd van je oor af. Gebruik het liefst de speakerfunctie. Een telefoon tegen het oor, geeft al na een paar minuten een warm oor. Dat is al een teken dat er iets is veranderd.
 2. Plaats een wekkerradio minimaal 3 meter van je hoofd af, want een wekkerradio geeft net als de DECT-telefoon een krachtige pulsatie je kamer in. Veel beter is een wekker op een batterij! Een mobieltje hoort echt niet onder je kussen of naast je bed!
 3. Waterbedden, ijzeren veren in het matras en dynamo’s om je matras te stellen, veroorzaken een magneetveld en dat verstoort op den duur de diepe nachtrust. Een elektrische deken is minstens zo schadelijk als dichtbij een hoogspanningsmast wonen. Een hete kruik is ook lekker warm.
 4. Verwijder de magnetron uit het huis! De straling van het apparaat neemt niet af na gebruik! Voedsel dat bereidt is in de magnetron bevat nog wel calorieën maar bevatten zeer weinig opneembare vitamines en mineralen. De levensenergie in het voedsel is aangetast..
 5. Radicaal maar het werkt wel; zet de hoofdschakelaar ’s nachts uit of álle groepen, behálve die waar de koelkast op staat.
 6. Zet het draadloze modem elke avond uit en het liefst alle apparaten die niet meer gebruikt worden. Apparaten in slaap- of stand-by stand gebruiken niet alleen stroom, maar creëren allemaal een ongewenst magnetisch veld!
 7. Loop regelmatig met blote voeten op de aarde of op het zand, want door het contact met de aarde, kan ons lichaam overtollige spanning afvoeren.

Noten:
1 http://www.youtube.com/watch?v=V1yJLyi3n7U
2 zembla 01-06-2012 www.youtube.com/watch?v=CC-Cpa3TTz4
3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1775882/
4) http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=5720%3Aalarmerende-cijfers-over-gevaren-van-wifi-voor-meisjes&catid=17%3Agezondheid&Itemid=30#.UhsY-E9ssRc.facebook
5) http://rense.com/general96/trower.html onderaan
6) http://www.infraroodscreening.com/
7) http://www.umtsmasten.nl of http://www.antenneregister.nl/register/Map.aspx

Algemene informatie:
www.floww.com/nl
www.hayobol.nl/straling

Proven harmful effects of EMF radiation

http://www.youtube.com/watch?v=Tg_KTrn0idA en http://www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/88/redir
http://www.stichtingehs.nl/
http://www.nibe.org/nl/webshop/Electrostress-Gezondheid
http://nos.nl/artikel/546844-belgie-verbiedt-kindergsm.html

Hayo Bol geeft lezingen waaronder eentje onder de titel: Straling het nieuwe asbest? (zie www.hayobol.nl/agenda/lezingen)

37 Reacties op Straling en elektrosmog: een groeiend probleem..!?

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • elisa

  Behalve dat de floww niet voor iedereen werkt (ik heb de indruk dat mensen met EHS er niet goed op reageren) is er iets wat ik niet begrijp: therapeuten, spirituele werkers, mensen die nadenken… allemaal gebruiken ze een smartphone en hebben wifi, ondanks dat ze weten dat het niet goed is. Ze kunnen niet meer zonder, of zeggen zichzelf ‘in de juiste frequentie te zetten zodat ze er geen last van hebben’ of ze hebben een ontstoringsapparaatje of zoiets. Onze dieren, kinderen en moeder Aarde kunnen dat niet en die hebben er last van!Ze blijven zo meewerken aan het voortbestaan van deze elektromagnetische mist die ons afhoudt van bewustzijnsgroei (vibratie) zoals ik las (zie link hierboven). Heb thuis bedraad internet en gebruik geen smartphone; bel met oortjes en zo min mogelijk!

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.