WantToKnow.nl

Alien of onbekende ‘Aardling’?

x

Alien of onbekende ‘Aardling’?

Guido Jonkers © april 2011

x

Onlangs viel ons oog op een tweetal YouTube-filmpjes, die -wanneer los van elkaar bekeken- de indruk geven, dat ze mogelijk in elkaar gefotoshopped zijn. Maar wanneer je deze filmpjes naast elkaar ziet, is er wel degelijk een bijzondere overeenkomst waar te nemen..! Wordt er dan over de hele wereld geraffineerd in ‘teamwork’ gefotoshopped. Maanden, soms jaren uit elkaar..?

Of gaat het werkelijk om dit alien- of aardlingwezen of wezentjes, die een motoriek hebben die overeenkomt met veel beschrijvingen van mensen, die soortgelijke figuurtjes hebben gezien. Hun houten motoriek en steltloper-achtige bewegingen zijn onmiskenbaar aan elkaar gelijk.

Laten we allereerst de beelden zien van een TV-interview een Argentijnse zender. Links achter de geïnterviewde vrouw zie je het figuurtje lopen. Fake..?? Bepaal het zelf natuurlijk, wat jij waarheid vindt. Wij vinden het hoogst opmerkelijk en zijn zeker geneigd deze beelden, zeker in combinatie met het tweede filmpje, als authentiek te kenmerken.
X


x

Het tweede filmpje
Dit werd gemaakt op 28 Maart 2011 in Yosemite National Park. Daar hoort dit verhaal bij:

“Een gepensioneerd echtpaar had telkens te maken met inbraak in hun huisje in Yosemite, een nationaal park in de VS. Ze besloten beveiligingscamera’s op te hangen en deze te richten op de oprit van hun huisje. Kort nadat dat was gebeurt bleek dat ze de onderstaande registratie hadden gemaakt. Ze gaven de beelden aan een vriend, waarvan ze wisten dat hij ze goed zou bestuderen, omdat hij geïnteresseerd was in paranormale activiteiten. Maar deze man bleek ook niets met de beelden aan te kunnen en plaatst het filmpje op YouTube.

Het enige wat hij zich kon herinneren was een filmpje dat uit de Amerikaanse stad Fresno kwam (zie hierna), en dat ook deze ‘stick-figures’ liet zien. De figuurtjes lijken hun gewicht van het ene op het andere ‘been’ over te zetten en zo te lopen, zoals mensen dat doen. In dit filmpje zie je een grote en een klein figuurtje. Is de kleine een ‘baby’ of ‘kind? . Het is zo’n 40 tot 50 cm hoog. Maar wat zijn het nu? Iets nieuws? ‘Sticky-men’..? Ik heb dit filmpje helemaal geanalyseerd, ook de grootte van de figuurtjes proberen vast te stellen aan de hand van een dubbelopname met een kinderwagentje op het voetpad.
x

x
De Fresno-beelden

Fresno is een stad in het Westen van de VS, niet zo heel ver bij Yosemite vandaan. Het is Juli 2007 en een CCTV-camera van een huis, filmt deze 2 figuurtjes die een tuin oversteken. Uiterst opvallend is de anatomie van de figuurtjes evenals hun motoriek, die bijna identiek is met de bovenstaande 2 filmpjes.. Wat is dit voor een wezentje?
x

Last but not least een opname van een bewakingscamera boven een zwembad. We zijn opnieuw in Fresno en het wezentje toont zich opnieuw. Midden in de nacht komt dit figuurtje door een hekje aangelopen, loopt recht op de rand van het zwembad af, stopt héél even en gaat vervolgens OVER HET WATER met een ietwat huppelachtig loopje. Wat is dit in hemelsnaam..? Het lijkt een authentieke opname, waarbij je op het water óók de witte spiegelreflectie ziet van het ‘witte wezentje’. Achter hem is ook de schaduw die de nachtlamp veroorzaakt, goed te zien..  Maar wat is écht?

46 Reacties op Alien of onbekende ‘Aardling’?

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Pieter

  Zo te zien zijn dit allemaal opnames met een ouderwets analoge video systeem.
  Om te begrijpen dat kleine storingen, want dat zijn het, kunnen optreden zou je eigenlijk Elektronicus moeten zijn zoals ik, maar ik ga het toch proberen.
  Er zijn een hoop mogelijkheden waardoor deze storingen op kunnen treden.

  1/ Vanaf de kamera wordt het videosignaal getransporteerd via een coaxkabel naar de videorecorder. Zo’n kabel is niet geheel afgeschermd waardoor hij eigelijk als antenne dient en makkelijk signalen van een kabel kan oppikken die er naast ligt. Een andere kamera die op dat moment beelden oppikt komen als ghost beelden (en zo heet dat ook in deze techniek) door het andere beeld heen.

  2/ Het kan ook bij de aansluiting op de videorecorder optreden omdat daar de kabels als aansluiting bij elkaar komen en er kleine altijd spanningsverschillen (aardstromen) kunnen ontstaan met het zelfde effect. Denk hierbij ook aan een vervuilde connector of en een vergulde pin in een verzilverde aansluiting.

  3/ De kabels kunnen Hoogfrequent video signalen van een TV station oppikken, deze zijn weliswaar Hoogfrequent maar door de halfgeleiders in de videorecorder worden deze gelijkgericht, halfgeleiders zeg maar transistors en diodes zetten deze signalen onbedoeld weer om in een lagere frequentie waardoor het signaal alsnog zichtbaar wordt.

  4/ Soms worden de frequenties omhoog getransformeerd om dat deze opnameapparatuur nou éénmaal alleen deze aansluiting heeft. Dan is het wel heel gemakkelijk om te interfereren met een plaatselijk TV station.
  Denk hierbij hoe men vroeger een spelletjes computer b.v.b commodore 64 op een TV aansluit. Het video signaal gaat naar een HF modulator kabel naar TV, TV afstemmen op het kanaal en walla beeld en geluid.
  Het hoeft zelfs niet een plaatselijk TV station te zijn, het kan ook zo zijn dat bij een grootte zonnevlekken uitbarsting van de zon een laag in de buitenste atmosfeer van de aarde als het ware als een tijdelijke spiegel gaat werken waardoor signalen van verder afgelegen stations ineens ontvangen worden. Deze kunnen dan voor ghost beelden zorgen.

  5/ In het opname apparaat zelf, voor dat het de magnetische band opgaat en nog makkelijker door de naastgelegen track van het andere video kanaal op de zelfde magnetische tape.

  Ook als er in een vroeg stadium al gedigitaliseerd wordt (in de kamera zelf) is interferentie niet geheel uit te sluiten. Vaak werken intern deze kameraas nog analoog. Dan kan je hem ook nog op de oude manier aansluiten. Dus wordt het signaal in de kamera gedigitaliseerd. Je bent dan afhankelijk van hoe goed de fabrikant dit intern tegen invloeden van buitenaf heeft afgeschermd.

  32
 • zomaariemand

  Waar ik aan dacht waren die mensen die steltlopen, maar dan kleine mensjes.
  Bij dat water lijkt het net alsof het wezentje zich er met een kabel (al zien we dat niet) eroverheen trekt.
  Het kan zijn dat we voor de gek gehouden worden.

  31
 • Shanti

  kabouters bestaan ook……..

  30
 • Saar

  Helaas, het eerst filmpje is ontmaskerd door het programma Fact or Faked , een Argentijnse journalist heeft het “wezentje” erbij gephotoshopped.

  29
 • marinus

  jasper het spookje?

  28
 • Missprrr

  Ik heb hier eerder dit jaar een leuke documentaire over gezien op syfy. Dat programma heet Paranormal Files. Het grappige was dat ze ook geen conclusie konden bedenken wat deze wezentjes zouden zijn. Heel interessant. Ze hebben van alles uitgeprobeerd maar de manier van bewegen was te bijzonder dat mensen niet zouden kunnen nabootsen.

  27
 • Robert

  Ik zie en voel ! dat dit allemaal echt is ook al kunnen we dat moeilijk beseffen.
  Hoe het allemaal in elkaar steekt voor de rest doet mij niets.
  Wat ik wel opmerk is dat het allemaal liefdevolle vredige lichtwezens zijn.
  En dat doet mij goed.

  26
 • Kokopelli

  Het eerste filmpje laat zien dat de schaduw op het gezicht van de vrouw tegengesteld is aan dat van het “wezentje”.

  25
 • HOVMM

  de 1e twee filmpjes tonen kids op een skateboard

  24
 • Dirk III

  Wat me opvalt is dat er in het laatste filmpje geen enkele rimpeling op het wateroppervlak te zien is.

  22
 • io

  Ze lopen ook dwars door de kinderwagen heen ??????

  21
  • GuidoJ.

   Goed kijken en het verhaal volgen IO..! De twee opnamen zijn door elkaar gemixed, om een beeld te krijgen van de grootte van de wezentjes. Simple as that..!

   21.1
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.