WantToKnow.nl

Opnieuw blijkt: Mars is niet ‘dood-rood’..!

Dit is het beeld dat we van Mars te zien dienen te krijgen.. Onherbergzaam en stofwolken en stofstormen. Onherbergzaam’, dat is de kwalificatie die we er dus onbewust aan gaan geven. Of zit hier, zoals zo vaak bleek, ook weer manipulatie achter? (foto NASA van de ‘Rover Curiosity’)

x

Opnieuw blijkt: Mars is niet ‘dood-rood..!

2012 © WantToKnow.nl/.be

x

Onlangs maakte NASA een collectie kleurenfoto’s openbaar, die naar Aarde gezonden zouden zijn door de pas gelandde ‘Mars Rover Curiosity’. Maar dit gebeurde nádat er commentaar kwam uit diverse hoeken dat NASA eerst zwart/wit-foto’s had vrijgegeven. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het oppervlak van Mars erg op het Aardse oppervlak lijkt. Mars is helemaal niet rood, zoals we al 10-tallen jaren voorgelogen krijgen door NASA; elke amateur-astronoom kan je dit vertellen. Hier op de site besteden we al menig artikel aan dit onderwerp en opnieuw is de aanleiding er om het weer te doen.

Deze video toont een compilatie uit 2008, waaruit deze Aarde-Mars vergelijking uit de doeken wordt gedaan: een blauwe atmosfeer en een teken van de aanwezigheid van zuurstof op Mars.

x

En hier in deze video een aantal foto’s die niet zijn gefotoshopped, waarbij bijvoorbeeld de lucht van Mars duidelijk anders naar voren komt, dan de fake-foto hier boven het artikel. Kijk ook hoe de originele foto’s ineens veranderen.

x

Mocht je meer willen weten van deze materie, kijk dan eens op DIT artikel. En op de vraag waarom er over Mars zo geheimzinnig gedaan moet worden, is het verhaal van klokkenluidster Laura Eisenhower, de kleindochter van oud-president van de VS, Dwight Eisenhower, een uiterst steekhoudend verhaal… Dát verhaal vind je HIER.

Een persconferentie bij de eerste Rover-missie.. Wie goed kijkt ziet dat er een foto is ‘doorgeslipt’ van het Marsoppervlak, op de achtergrond, waaruit duidelijk op te maken valt, dat we worden beduveld met het ‘beeld van Mars’..

15 Reacties op Opnieuw blijkt: Mars is niet ‘dood-rood’..!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

  • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
  • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
  • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
  • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.