WantToKnow.nl

Wetenschappers: chemtrails weren zonlicht..

De hardnekkige geruchten die uit de Oekraïne komen, zetten het fenomeen van de chemtrails heftiger op de kaart dan ooit!

Foto’s als deze, zetten het fenomeen van de chemtrails heftiger op de kaart dan ooit!

x

Harvard-wetenschappers geven toe:

Chemtrails houden zonlicht tegen.

2013 © Janine Griffiths

2014 © vertaling Jan Smith voor WantToKnow.nl/.be

x

Amerikaans wetenschappers hebben kortgeleden toegegeven dat ze chemtrails gebruiken om het weer te beïnvloeden en zonlicht tegen te houden. Een van de onderzoekers en initiatiefnemer, David Keith van de Harvard University, deelde mee dat ze zonlicht-reflecterende deeltjes in de atmosfeer hebben gesproeid met als doel de aarde kunstmatig te laten afkoelen. Ze maakten daarbij gebruik van een ballon die op een hoogte van 25 kilometer boven Fort Sumner in New Mexico werd gebracht. De idee is dat de deeltjes het zonlicht terug de ruimte in kaatsen, waardoor de temperatuurstijging op Aarde zal afnemen.

Keith is eigenaar van een geo-engineering research centrum dat wordt gefinancierd door Microsoftbaas Bill Gates. Het onderzoekscentrum faciliteerde een ruimtevaartbedrijf om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het op grote schaal toepassen van zogenoemde ‘solar geo-engineering’ technologieën. Keith en zijn zakelijk partner James Anderson, hebben nu plannen om tienduizenden kilogrammen sulfaat in de atmosfeer te dumpen in de vorm van een aerosol. (Een aerosol is een colloïdaal mengsel van stofdeeltjes – in dit geval sulfaat in een gas (afbeelding)).

geoengineering1Dat is hetzelfde concept als dat van de welbekende chemtrails – een soortgelijk ‘solar geo-engineering’project, waarbij vliegtuigen barium, aluminium, polymeervezels en biologische stoffen in de lucht sproeien. Chemtrails zijn makkelijk te onderscheiden van condensstrepen ofwel contrails – i.e. de uitlaatgassen van vliegtuigen die vrij snel weer verdwijnen, terwijl chemtrails niet alleen zichtbaar blijven, maar zich bovendien verspreiden en uiteindelijk brede wolkenbanden vormen.

Ontkenning en nog eens ontkenning…
De Britse regering, maar ook andere regeringen hebben, samen met wetenschappelijke onderzoeksinstituten, altijd het bestaan ontkent van chemtrails en de idee van geo-engineering en weerbeïnvloeding afgedaan als wilde samenzweringstheorieën die elke grond missen. Nu blijkt dus dat dit niet het geval is en dit jongste geo-engineeringsproject van Keith en Anderson zal binnen een jaar worden uitgevoerd. Het gaat om het lozen van duizenden kilo’s sulfaatdeeltjes in de atmosfeer met als doel invloed op de chemische processen in de ozonlaag te meten en manieren te onderzoeken om de sulfaatdeeltjes de juiste afmeting te geven, die moet liggen tussen 0,2 en 200 micrometer.

Keith vertelde echter aan The Guardian dat men niet van plan is het klimaat of het weer te veranderen – ondanks het feit dat de doelstelling niets aan twijfel overlaat: “we proberen het zonlicht tegen te houden.” Hij zegt letterlijk: “Het doel is niet het klimaat te veranderen, maar de processen te doorgronden die op microniveau plaatsvinden. Het directe risico is erg klein.Hij voegt eraan toe dat geo-engineering van het zonlicht een goedkope methode zou kunnen zijn om de opwarming van de aarde af te remmen…

Desastreus ingrijpen..!?
Hun plannen hebben kritiek geoogst van andere wetenschappers en klimaatgroepen die beweren dat het gevaar aanwezig is van onvoorspelbare desastreuze gevolgen voor de aardse weersystemen en voedselvoorraden. Hoewel Keith toegaf dat de complexiteit van het project nog niet helemaal begrepen wordt, beweert hij dat het experiment een mogelijkheid biedt voor het verbeteren van modellen die te maken hebben met de manier waarop de ozonlaag veranderd kan worden door het op grote schaal sproeien van aerosolen.

Amsterdam chemtrailsMaar milieubewegingen zijn het hiermee oneens. Pat Mooney, CEO van de Canadese technologie-waakhond ‘ETC Group’ zegt dat de plannen naar alle waarschijnlijkheid zullen leiden tot meer schade aan de ozonlaag en regenneerslagsystemen kan verstoren, hetgeen zeer  nadelige gevolgen kan hebben voor de wereldvoedselproductie. “Het draagt niet bij aan het verlagen van de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer en gaat de verzuring van de oceanen ook niet tegen. Geo-engineering van het zonlicht verhoogt naar alle waarschijnlijkheid ook het risico op internationale klimaatgerelateerde conflicten – gegeven het feit dat de pogingen het weer te ‘modelleren’ al tot grotere risico’s heeft geleid op het zuidelijk halfrond.

Vorige maand onthulde een wetenschappelijke studie dat geo-engineeringsprojecten zoals deze de hoeveelheid regenneerslag in Noord-Amerika en Noord-Europa met 15% kunnen verlagen en met meer dan 20% in het midden van Zuid-Amerika. Dit leidt in sommige gebieden op aarde onherroepelijk tot droogte, voedseltekorten en hongersnood. De gevaren van zwaveldioxide werden al eerder beschreven door het Environmental and Protection Agency (EPA)  dat stelt dat zwaveldioxide (SO2) emissies gezondheidsschade veroorzaakt en vroegtijdig overlijden.

Op hun website pleit het agentschap ervoor de Verenigde Naties meer bevoegdheden te geven voor betere regulering van geo-engineering/chemtrailprojecten en landen die dergelijke programma’s financieren tot de orde te roepen. Een onderzoek uit 2008 door wetenschappers van de Rutgers Universiteit (State University of New Jersey) onthult dat geo-engineering in potentie enorme schade kan toebrengen aan miljarden mensen. De onderzoekers schrijven dat aerosolen die boven tropische en/of de poolgebieden zeer waarschijnlijk leiden tot verstoring van het moessonseizoen in Afrika en Azië, waardoor de water- en voedselvoorraden van een paar miljard aardbewoners worden bedreigd.

Ondanks de beweringen van wetenschappers Keith en Anderson, beweert het Rutgers-rapport in feite dat geo-engineeringsprojecten de ozonlaag zullen afbreken en hydrologische cycli zullen verzwakken met als resultaat drogere rivieren en lagere grondwaterstanden. Hoewel de wetenschappers, die het onderzoek uitvoerden onder leiding van Prof. Alan Robock van de faculteit voor milieuwetenschappen van Rutgers, van mening zijn dat de opwarming van de aarde het gevolg is van menselijk handelen, waarschuwen zij met klem dat geo-engineering de zaak alleen maar verergeren zal.

* * *

 

126 Reacties op Wetenschappers: chemtrails weren zonlicht..

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • wfrederika

  kijk maar eens naar de documentaire look up op you tube
  daar leggen wetenschappers uit wat het doet met onze aarde deze geo engenering
  het is nog veel erger als we denken
  en ik ben een van die personen die gevoelig is voor chemicalien dus ja ik ben vaak ziek van die bende die ze in de lucht sproeien en die haarp straling wauw die is ook heftig hoor
  ik heb wel eens ergens gelezen dat collodiaal goud helpt
  heb het geprobeerd en inderdaad ik werd helemaal helder in mijn hoofd
  maar ja duur dus kan het niet altijd gebruiken
  ze moeten er gewoon mee stoppen want ze vernietigen de aarde ermee
  we worden al honderdern jaren zoniet duizenden al geregeerd door een stelletje criminelen die zichzelf tot leiders hebben uitgeroepen en ons plunderen en we zijn in die tijd zo mindfuckt dat we alles geloven en allles doen wat ze zeggen
  en dat begint al op de kleuterschool slaven zijn we gewoon en we hebben het niet eens in de gaten
  mar er komt verandering mensen worden wakker gelukkig
  daar ben ik blij mee

  33
 • nic

  Dagelijks vliegen er vliegtuigjes door het luchtruim, ze vliegen hoog en lijken daardoor heel,klein, nauwelijks te zien, als je aandacht er niet door getrokken wordt. Overdag, s’nachts de ene dag wat meer dan de andere. Afgelopen maandag werd er een record gebroken. Niet te stuiten. De hele lucht was al bezaaid met strepen, boter kaas en eieren, halve rondingen die breder worden daarna donker, als een grote langwerpige dikke donkergrijze deken, daarna oplossen en ja hoor het is mooi weer.

  Voor mijn gevoel zijn ze dagelijks bezig mooi weer te creëren en dat terwijl wij ons als burgers schuldig zouden moeten voelen omdat wij met ons leefgedrag zorgen voor het opwarmen van de aarde. Er wordt regen voorspelt maar de weersverwachting slaat nergens meer op. Ik weet nu al dat er ondanks de voorspellingen of donkere wolken geen regen valt te verwachten. Weermannen hebben we niet meer nodig.

  32
 • arjaneke

  uv straling / zonlicht desinfecteert de grond, het bestrijdt schadelijke schimmels/ bacteriën en virussen (denk maar aan vogelpest), minder zonlicht betekend dat de landbouw meer bestrijdingsmiddelen moet gebruiken, verder is zonlicht er belangrijk voor vitamine d aanmaak die ook van belang is bij de voorkoming van kanker, chemtrails kunnen ’s ochtends aangebracht inderdaad zonlicht tegenhouden, ’s nachts echter voorkomen ze dat de aarde afkoelt, het werkt dan als een isolatiedeken en warmt de aarde juist op, bij een wolkeloze nachtelijke hemel koelt het sneller af dan met wolken, kijk naar de tijdstippen waarop de chemtrails worden aangebracht, is het om zonlicht te dempen of is het om ’s nachts de warmte vast te houden? chemtrails zijn er niet om de mensen te helpen, ze brengen schade toe.

  31
 • jenne

  Vandaag, geen stralende blauwe hemel, maar totaal versluierd, ik vind het niet erg, maar wel een probleem dat mij niet verteld wordt waarom, en dan mij zelf, ons hier over laten beslissen, ’t is waar de zon is scherper, vinden wij allemaal,

  30
 • anders

  Ik geloof ook dat het zonlicht word weggehaald door deze methoden terwijl zonlicht juist zo goed is voor aarde en mens en dier.
  Maar wat ik niet begrijp is, waarom zouden nwo machtelite dit doen omdat ook die personen de lucht inademen en dit ook hun dna veranderd. Of je het nu aan de andere kant verspreid of niet het komt altijd terug en wordt over de hele aarde verspreid

  28
 • monique

  http://youtu.be/5yZhh2leRJA schokkende waarheid over geo engineering Dane Wigington

  http://youtu.be/KtucWUKDPE4?list=PLF0D699E3D72285E1 hawaii nl ondertiteling. monsanto kweekt aluminiumbestendige zaden..

  http://youtu.be/5k3WrgevpeI US military intentionally poisoning us
  Dr Ilya Sandra Purlingieri, author, educator and environmental writer

  http://youtu.be/V5y1WorkLJw Haarp chemtrails over Gna kunstmatig gecreeerd dna, adding a third string to our two string dna.

  http://youtu.be/DTxvWLrUeE8 rosalind Peterson

  http://youtu.be/jHm0XhtDyZA?list=PLHJPXm5We_Cb3vGpBt4bY4NJSNCccJJrZ Geoengineering Whistleblower ~ Ex-Military ~ Kristen Meghan, Hauppauge, NY, January 18th, 2014

  27
 • Withag

  Het is een dekmantel om ons de Nieuwe Wereld Orde in te leiden. Ze willen dat met niet meer dan 500 miljoen mensen, dus er moeten er een hoop opgeruimd worden. De chemtrails verzwakken de mensen en de natuur. Dat is ook de bedoeling. De mensen die de macht over ons hebben en dit organiseren hebben de middelen om dit te overleven. Ze zien ons puur als ongedierte; om te gebruiken voor hun behoeften en wensen. Ze zijn daarom insane en moeten achter slot en grendel.

  26
 • leida

  waarom denk je dat wubbo ockels in zijn laatste brief heeft gewaarschuwd om de vernietiging van de aarde te stoppen?

  25
 • Sun

  mag ik uw aandacht….. voor het volgende: nog meer bewijs voor chemtrails! Is dit voldoende bewijs voor de non-believers???

  “By now everyone has witnessed streaks of white trailing across the sky, stretching from horizon to horizon, ultimately turning the skies into a murky haze. We can no longer ignore the fact that our skies are being heavily polluted with aluminum, barium, lead, arsenic, chromium, cadmium, selenium, and silver. All of which attribute to a host of health problems including: neurological effects, heart damage, eyesight issues, reproduction failures, immune system damage, gastrointestinal disorders, damaged kidney, damaged liver, hormonal problems, and more.

  The truth is the government is spraying deadly chemtrails in hopes of population reduction. Furthermore they have been known to use chemtrails as biological testing agents on the populace; all while claiming they are nothing more than mere vapor.

  We’ll now we have 100% undeniable evidence that chemtrails exist. The video below is of Rosalind Peterson, the president of Agriculture Defence Coalition. In it she address the United Nations on chemtrails, geoengineering, and weather modification (HAARP).

  If you were a skeptic before, I can assure you, that you will not be after hearing what she has to say to the people in power….”

  http://www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw
  United Nations Webcast
  http://beforeitsnews.com/chemtrails/2014/04/holy-crap-heres-your-sign-100-undeniable-proof-chemtrails-and-haarp-are-real-leaker-speaks-out-at-the-united-nations-meeting-2446068.html

  24
 • jenne

  Volgens veel mensen hier, en wij ook, is de Zon veel sterker als anders, waar door geen ideé, de hemel was diep blauw, met mooie witte wolken, dus daar ligt het niet aan.

  23
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.