Advertentie

Alternatieve archeologie..


De eeuwenoude kaart van kapitein Piri Reis, waarschijnlijk een overgetekende kopie van een kaart, die alleen vanuit een niet-aardse positie gemaakt kan zijn. Hier een interpretatie van de kaart in relatie tot de kust van Zuid Amerika (Brazilië en Suriname o.a.)

x

Alternatieve archeologie..

Berend Watchus, blog: Alternatievearcheologie.punt.nl

Een waanzinnige zonnentempel, gebouwd met een ongehoorde precisie. Kijk naar de mensen als mieren op de trap van dit immense bouwwerk!

Eerst iets over mezelf..
Ik kom uit een gemengd gezin, mijn vader uit het land van Stonehenge en mijn moeder uit het land van de 54 hunebedden.

Van kinds af ben ik nieuwsgierig geweest naar wat we hier als mensen op aarde doen en waar we ons bewustzijn aan te danken hebben. In mijn tienerjaren heb ik Griekse- en Romeinse mythologie op school gevolgd en naar lezingen geweest om meer te leren over de mysterieuze en mythische werelden: een eerste lezing ging over Romeinse forten in Nederland.

Een andere lezing waar ik heen ging, ging over ongeïdentificeerde vliegende objecten, ufo’s genaamd; op deze site welbekend. Ik ben een nogal nuchter persoon die graag miscommunicatie voorkomt en zeg dan ook bewust ufo’s en niet vliegende schotels of aliens, dit zijn immers verschillende begrippen.

Verder was ik al als kind totaal gefascineerd door alles wat met wetenschap, de ruimte en ruimtereizen te maken had en vond ik archeologie en geologie ook heel boeiend. De laatste jaren ben ik me meer gaan interesseren in historie, numerologie, geometrie, symboliek en alternatieve wetenschappen en dit heeft er toe geleid dat ik mijn zoektocht uiteindelijk ook op een soort blog wilde gaan bijhouden.
Hierdoor kon ik zelf en mensen met dezelfde interesse, kijken naar informatie, nieuwsberichten en documentaires over nieuwe blikken op ons oude verleden. Daarom is ‘Alternatieve Archeologie’ in het leven geroepen! Momenteel ben ik parttime vertaler (Engel/Nederlands) en doe ik dit erbij als hobby.

Mainstream Media en Substream Media omtrent archeologie
Wat mij het meest prikkelt om verder te zoeken en meer te leren is het enorme gat tussen mainstream en substream kennis over onze gezamenlijke geschiedenis als mensen. Of je nu leest in geschiedenisboeken op scholen, in bibliotheken, universiteiten of online op wikipedia, wanneer je op zoek gaat naar de feiten over de eerste beschavingen van de mens in de mainstream kanalen, wordt ons (even flauw samengevat) geleerd dat mensen over de hele wereld primitief in grotten leefden, daar bananen aten en elkaar te lijf gingen met knotsen…

En toen, ongeveer 3.000 Jaar voor de geboorte van Christus startten de Sumeriërs plotseling hun beschaving bij de Eufraat en de Tigris (het tegenwoordige Irak) en startten, bijna gelijktijdig, de Egyptenaren hun beschaving in de Nijlvallei. En toen heel veel later, ook belangrijk.., werd in 1492 Amerika ontdekt.

.

De vondsten van mainstream archeolologen zouden ertoe moeten leiden dat de geschiedenisboeken en de lesmaterialen (mainstream kanalen) updates krijgen, dit gebeurt echter bijna nog niet. Het gevolg is dat ik in 1992 op school het 500-jarig jubileum heb gevierd van de ontdekking van Amerika..

Natuurlijk begrijp ik de enorme impact van het contact tussen Europeanen en Amerika op de rest van de wereldgeschiedenis. En toch is het heel apart dat dit de ontdekking van Amerika genoemd wordt.. Feitelijk klopt hier niets van, want:

 1. De vikingen voeren al veel eerder westwaarts en zijn in contact zijn geweest met indianen.
 2. Er waren al menselijke soortgenoten van Columbus die in Amerika leefden, dus van een volledig nieuwe ontdekking is niet echt sprake..
 3. De continenten hebben in het verleden met elkaar in verbinding gestaan en zodat mensen ooit, ook zonder boot heen en weer konden.
  Pangea (verouderde spellingswijze Pangaea) is het supercontinent dat bestond tijdens het einde van het Perm en het Trias, 250 tot 210 miljoen jaar (Ma) geleden, waaruit alle huidige continenten ontstaan zijn. Pangea was één grote landmassa die op den duur door de platentektoniek opgebroken werd.
  Waarschijnlijk waren er pas vanaf 1 miljoen jaar geleden rechtop lopende mensachtigen, als dat en de theorie van platentektoniek klopt, dan zou er een veel recentere aanwezigheid van een soort tussencontinent (Atlantis?) nodig zijn geweest om zonder grote zeilschepen van Eurazie naar Amerika te reizen in de prehistorie…

  Er waren al Aziatische volkeren die de kustlijnen van Amerika en zelfs van Antarctica nauwkeurig in kaart hebben gebracht. (Zie de kaart boven dit artikel)

 4. Veel wijst erop, dat er al veel vroeger een volk op Atlantis woonde (dat tussen Europa en Amerika in lag) en ook in Amerika heeft geleefd en gereisd.

Rond de hele wereld, en ik herhaal met nadruk: ‘rond de Hele Wereld’ worden megalithische bouwwerken gevonden zoals: piramides, enorme obelisken, gesneden en gehakte gladde in elkaar passende reusachtige wandstenen  en Stonehenge-achtige rotsformaties die astronomische, astrologische en geometrische vormen en toepassingen hebben.

Opvallend is dat er bijvoorbeeld in Ohio in de VS de Newark Earthworks te bewonderen zijn, een soort enorm uitgestrekte Stonehenge daterend van ver voor de geboorte van Christus. Om nog maar te zwijgen over Midden- en Zuid Amerika, waar men al vele duizenden jaren bouwtechnieken, communicatiemethoden en tijdmetingen gebruikte, die wij vandaag de dag wellicht nog niet allemaal kunnen evenaren,of zelfs allemaal NIET, laat staan even goed begrijpen.

In Göbekli Tepe, in Turkije wordt bijvoorbeeld nu al jarenlang door archeologen hard gewerkt om meer te weten te komen over de (wellicht) oudste beschaving van de wereld. Er zijn tunnelcomplexen en heel gave megalithische bouwwerken gevonden die 12.000 jaar oud zijn! De menselijke beschaving van vóór de tijd van de Egyptische farao’s boeit enorm en ik raad dan ook iedereen aan dit via Google even op te zoeken: Göbekli Tepe.

Vragen die mij bezig houden:
– Bestaan er leylijnen of bestaat ”the earthgrid”

– Zijn monumentale gebouwen hier met precisie op gericht?

– Waarom komen de guldensnede, pi, phi en geometrische, maar ook numerologische toevalligheden zo vaak voor?

– Zijn we alleen in het universum en wat gebeurt er na 2012?

– Wat wilden de piramidebouwers ons vertellen?

Deze mensen, pioniers, hebben mij enorm geinspireerd en op weg geholpen in de zoektocht naar antwoorden op deze vragen en op nog veel meer vragen:

*Erich von Däniken

*Drunvalo Melchizedek (Bernard Perona)

*Michael Tsarion

*Johan Oldenkamp

Ik hoop dat mainstream en substream (archeologische) wetenschaps- en kennismedia  samen veel wijsheid en plezier zullen brengen voor ons en de generaties na ons.  Neem eens een kijkje op http://alternatievearcheologie.punt.nl/  Van harte welkom!

 

6 gedachten over “Alternatieve archeologie..

 1. correctie/aanvulling mbt punt 3. in de tekst.

  bron oa wikipedia:
  Pangea (verouderde spellingswijze Pangaea) is het supercontinent dat bestond tijdens het einde van het Perm en het Trias, 250 tot 210 miljoen jaar (Ma) geleden, waaruit alle huidige continenten ontstaan zijn. Pangea was één grote landmassa die op den duur door de platentektoniek opgebroken werd.
  Waarschijnlijk waren er pas vanaf 1 miljoen jaar geleden rechtop lopende mensachtigen, als dat en de theorie van platentektoniek klopt, dan zou er een veel recentere aanwezigheid van een soort tussencontinent (Atlantis?) nodig zijn geweest om zonder grote zeilschepen van Eurazie naar Amerika te reizen in de prehistorie…

  mvg Berend

 2. Behrend u bent archeoloog. Houdt u zich ook bezig met het fossielen archief? Is het moedwil dat er ook fossielen gevonden die eigenlijk niet thuis horen in juiste aardlagen. Dat zijn natuurlijk uitzonderingen, ik heb gelezen dat die gewoon worden ontkend om dat ze het meanstream beeld gewoon in de weg staan.
  Onlangs hebben ze India een massieve bronsenbeeld gevonden. Die techniek kennen we in onze tijd niet want bij ons zijn alle metalen beelden hol? Is dat zo of is dat ook een hoax. In de Egypte hebben ze armbanden uit de oude dynastieen gevonden die alleen door electrolyse technieken gemaakt kunnen worden. Hadden die oude Egyptenaren al de electriciteit uitgevonden en waatom staat dit niet in onze geschiedenis boekjes.
  Op internet zie foto’s van gevallen engelen. Skeletten van reuzen van 5 meter lang. is dat waar of een hoax? Ik heb meer vragen maar ik laat het hierbij. Succes met uw alternatieve archeologie en ik weet gewoon dat onze geschiedenis herschreven gaat worden.

  1. @lezer.
   Dank voor uw reactie. Nee ik ben geen archeoloog. Ik hou me niet met dat archief bezig. Zou kunnen die moedwil, in verschillende situaties spelen verschillende belangen. Ik denk dat de meeste archeologen en historici integer zijn met hun intenties.
   Het bronzen beeld en die armbanden zijn vind ik goede aanwijzingen dat we niet alles snappen.
   Die reuzen skeletten lijken een hoax.
   Hartelijk dank!Mvg Berend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.