Moolenburgh: ‘Kwalen wegdrukken is geen genezen!’


x

Zijn hoge leeftijd lijkt geen enkele belemmering om nog regelmatig lezingen en voordrachten te verzorgen.
Zijn hoge leeftijd lijkt geen enkele belemmering om nog regelmatig lezingen en voordrachten te verzorgen, zoals hier bij de NVKP. Integendeel! Het lijkt erop dat dr. Hans Moolenburgh sr. vitaler is dan ooit..!

x

x

Hans Moolenburgh:

x

‘De kwaal wegdrukken is geen genezen!’..

2015 WantToKnow.nl/be
(verscheen eerder ook in ‘Ode’-magazine)

x

Hans Moolenburg was al bijna 60 jaar arts en is inmiddels de 90-jarige leeftijdsgrens ruim gepasseerd.. Maar zijn geest is even scherp en jong als voorheen en hij heeft nog steeds zijn eigenzinnige visie op gezondheid. ‘Wij behandelen mensen alsof het een veestapel betreft.’  Hij woont, al sinds 1952, samen met zijn echtgenote, in hetzelfde huis in Haarlem. Een paar jaar geleden kreeg dit huis een prijs: het was de mooiste gevel van de stad Haarlem. Een andere prijs voor dezelfde locatie, die ook onderdak biedt aan de praktijk van Moolenburgh was niet minder verdiend geweest: voor de toewijding en het succes waarmee op die plaats al 50 jaar mensen worden geholpen om ziekten te overwinnen en gezond te blijven..!

De reden voor het succes van Moolenburgh ligt ongetwijfeld in zijn vermogen om alle gebieden van het leven – het fysieke, geestelijke en emotionele – met elkaar te verbinden. Zijn eigen leven is daarvan een voorbeeld. Hij is bloedserieus en bevlogen, maar barst net zo makkelijk uit in aanstekelijke lachsalvo’s. Hij is vriendelijk en invoelend, maar ook bereid om vertegenwoordigers van onzinnige vitaminepreparaten op de pijnbank te leggen. Het is duidelijk, dat hij is gewend om in het openbaar te spreken. Hij formuleert helder en weet complexe onderwerpen van ziekte en gezondheid begrijpelijk te maken.

Om te begrijpen vanuit welk perspectief Hans Moolenburgh denkt en werkt, gaan we eerst terug in de tijd. Moolenburgh hierover:

De grondlegger van de hedendaagse geneeskunde is Louis Pasteur. Zijn redenering was als volgt: je hebt een bacterie; die veroorzaakt een ziekte; we moeten iets tegen die bacterie doen. Dat is – in een notendop – de visie van de moderne geneeskunde. Daarom hebben wij zo gigantisch veel ziekten en komen er steeds meer bij. Het is nauwelijks bij te houden.

De bijna 90-jarige Hans Moolenburgh, vitaal als ooit tevoren! Hans Moolenburgh (1925), de éminence grise van de Nederlandse huisartsen. De huisarts-in-ruste Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Hij is de man die er o.a. voor heeft gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt.
De ruim 90-jarige Hans Moolenburgh, vitaal als ooit tevoren! Hans Moolenburgh (1925), de éminence grise van de Nederlandse huisartsen. Huisarts-in-ruste Dr. Hans Moolenburgh is een uitermate erudiete voorvechter van het natuurlijke evenwicht. Vanuit ons immuunsysteem en ons zelfgenezend vermogen. Deze man heeft ervoor gezorgd dat jij niet elke dag fluoride via je drinkwater naar binnen krijgt..!

Drie van mijn zonen zijn arts. Soms noemen ze ziekten waarvan ik denk: waar heb je het over? Voor elke ziekte hebben wij een naam bedacht – meestal die van de ontdekker – en we proberen voor elke ziekte een afzonderlijk geneesmiddel te vinden. Hierdoor ontstaat een soort tunnelvisie. Je ziet alleen de ziekte en het specifieke geneesmiddel. Alles wat daarbuiten valt, is niet relevant.

Pasteur had een tijdgenoot met een heel andere visie, Claude Bernard. Bernard is de grondlegger van wat je de “terreingeneeskunde” zou kunnen noemen. Hij geloofde wel dat bacteriën ziekten veroorzaken, maar alleen als het “terrein” daarvoor gunstig is. Net als in een tuin: als er veel kalk in de bodem zit, groeien er madeliefjes. In vochtige hoeken groeit een vlier of een wilg. De omstandigheden bepalen de aanwezigheid van organismen, die in die omstandigheden nuttig werk kunnen doen.

Zo kun je bacteriën zien als een soort vuilnismannen, die een vervuild terrein opruimen. Neem een longontsteking. Volgens de moderne geneeskunde komt dat door een pneumokok. De terreingeneeskunde zegt daarentegen: er was sprake van een verstoring van de werking van de longen en pneumokok is alleen maar een vuilnisman die dat probleem komt bestrijden. Een mesthoop brengt nu eenmaal ratten met zich mee. De terreingeneeskunde legt de nadruk op het schoonmaken van de persoon in kwestie.

Wanneer je – zoals de moderne geneeskunde – slechts de bacterie doodt, zie je de longontsteking – of een andere aandoening – vaak binnen de kortste keren terugkeren. Met één belangrijk verschil: de pneumokok is nu bestand tegen het gebruikte antibioticum. Wat we in feite doen, is een ziekte wegdrukken, waardoor er weer een nieuwe tevoorschijn komt, die we vervolgens ook weer wegdrukken. Artsen worden dus opgeleid in wat ik de medische verschuifkunde noem.

Je kunt dat op het ogenblik mooi zien aan het inentingenbeleid. Er is altijd een bepaalde hoeveelheid mensen per jaar die hersenvliesontsteking (meningitis) krijgt. Die ernstige ziekte wordt onder meer veroorzaakt door de bacteriën hemofilus influenca en door meningokokken A, B en C. Meningokok C was altijd de kleinste groep, totdat alle kinderen een aantal jaar geleden werden ingeënt tegen de hemofilus influenza. Toen die bacterie werd weggedrukt, zagen we plotseling een toename van hersenvliesontsteking veroorzaakt door de meningokok C. Nu moeten alle kinderen tegen meningokok C worden ingeënt. Ik durf te voorspellen, dat we over een jaar of drie een toename zien van de meningitis B. Dat is medische verschuifkunde!’

En de dokter wéét precies wat hij bij mij aan het inspuiten is..?
En de dokter wéét precies wat hij bij mij aan het inspuiten is..?

Gruwelen van vaccinaties..
Moolenburgh heeft een grote kinderpraktijk en ziet dagelijks de gevolgen van het huidige inentingenbeleid: ‘

Veel kinderen hebben vanaf de tweede of derde enting chronische klachten, zoals huidirritaties, hyperactiviteit of hoofdpijn. Kinderen worden bij twee maanden al ingeënt. Als het kind veertien maanden is, heeft het drie maal DKTP gehad, drie maal HIB en een maal BMR. Als je bedenkt dat een kind pas met anderhalf een goed werkend immuunsysteem heeft, enten wij veel te vroeg – en veel te veel. Bovendien zitten er alle mogelijke andere stoffen in de ampullen die niet zo lekker zijn, bijvoorbeeld iets wat op antivries lijkt. Ik heb een hele lijst van alles wat er in zit.’

Moolenburgh werkt met middelen – ontdekt door de homeopathische arts Tinus Smits – die het schadelijke effect van de entingen neutraliseren. ‘Na zo’n ontgiftingskuur – die vooral voor DKTP van belang is – zeggen ouders vaak: “Dokter, ik heb een heel ander kind gekregen”. We moeten goed kijken wat nodig is. Waarom moet je een jongetje inenten tegen rode hond?’

Moolenburgh valt haast van zijn stoel van het lachen.

‘Zijn we bang dat hij binnenkort zwanger wordt – want dan kun je er last van krijgen?’ Dan weer serieus: ‘Ik ben vóór polio-enting, dat is een rotziekte. Ik ben vóór tetanus, als je dat krijgt, ga je dood. Difterie is er niet meer. De kinkhoestenting vind ik erger dan de kinkhoest. Je moet zorgen, dat je baby geen kinkhoest krijgt, maar een kind dat borstvoeding krijgt, zal die ziekte niet snel krijgen. Bof is alleen gevaarlijk voor jongens in de puberteit, dus moet je dat pas enten als een jongen dertien jaar is en nog geen bof heeft gehad. De mazelen is gemener geworden. Als mensen die inenting willen geven, moet dat maar. Maar als mensen dan alleen een mazelenenting willen, krijgen ze te horen dat dat niet kan. Het is “economisch onverantwoord”. Dat noem ik veeartsenijkunde. Wij behandelen mensen alsof het een veestapel betreft.’

De 4 elementen, waarbij 'hout' als element niet meer is opgenomen. Waarom lees je hiernaast.
De 4 elementen: Aarde, Lucht Water en Vuur.

Geneeskunst: alles is 1 wereld..!
Het is opvallend hoe gemakkelijk Moolenburgh zich heen en weer beweegt tussen verschillende – voor menig arts tegenstrijdige – werelden. Alternatief, orthodox, homeopathisch, spiritueel, chemisch, psychologisch, hypermodern en oeroud: hij heeft overal kennis van genomen en test het simpelweg op zijn verdiensten. Als het werkt, werkt het en wordt het toegevoegd aan het arsenaal. Om de terreingeneeskunde te beoefenen, maakt hij gebruik van een oeroud schema, dat van de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.

‘Dat klinkt misschien wat mystiek, maar dat is het niet. Aarde staat voor het vaste, water voor het vloeibare, lucht voor het vluchtige en vuur voor het stralende. Ik kijk bij een patiënt allereerst naar het vaste, de voeding dus. Over het algemeen is die bar en boos. Om te begrijpen wat gezond voedsel is, moeten we kijken hoe voedsel ontstaat. Het eerste voedsel ontstaat uit koolzuurgas, water en zonlicht. Die drie worden in het groene blad omgezet in suikers.

Die suikers worden door het plantenlichaam vervoerd en vervolgens omgezet in eiwitten, vetten en vitaminen. Vitaal voedsel is voedsel dat zo dicht mogelijk bij de originele bron zit. Daarom is het van belang, dat we rauwe delen van de verse plant binnenkrijgen. Je zou kunnen zeggen, dat daar het meeste zonlicht in zit. Tegenwoordig kunnen we dat meten met Kirlian-fotografie. Als je een vers blad onder de lens legt, dan zie je dat het een enorme hoeveelheid licht uitstraalt.

Kirlianfoto van tomaten; rechts een verse tomaat en links een tomaat die al een aantal dagen ouder is. (klik voor artikel hier op de site)
Kirlianfoto van 2 tomaten; rechts een verse rauwe biologische tomaat en links een biologische tomaat die licht gekookt is. (klik voor artikel hier op de site)

Na drie dagen doet het dat niet meer. Bij rauwe melk zie je dat ook. Gepasteuriseerde melk straalt veel minder. Hoe verder je van de bron af komt, hoe zwakker het voedsel wordt. Een dier eten, is tweedehands voeding eten. Als het dier geen planteneter, maar een vleeseter is, is het voedsel al derdehands. Een varken is bijvoorbeeld een roofdier. Mensen die veel varkensvlees eten, zitten aan het eind van de voedselketen. In die voeding zit niet alleen geen kracht, maar bovendien een hele hoop gifstoffen die wij in ons lichaam opslaan.

Dat bleek tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen in Europa de hongersnood uitbrak. De Denen besloten massaal hun varkens te slachten en graan te verbouwen. Ze bleven relatief gezond. Zelfs de Spaanse griep had weinig greep op hen. De Duitsers daarentegen gingen meer varkens fokken om de troepen te bevoorraden. De Spaanse griep heeft vreselijk huis gehouden en er ontstond bovendien op grote schaal kanker.’

Voeding en geneeskunde..
Moolenburgh verbaast zich erover hoe weinig belang de gevestigde geneeskunde nog steeds aan goede voeding hecht:

‘Het allerergste is junkfood met kunstmatige kleur- en smaakstoffen – waarvan zoveel kinderen ziek worden – en witte suiker. De Amerikaanse artsen Cleve en Campbell hebben een groot onderzoek gedaan naar witte suiker. Zij noemen het ‘pure white and deadly’. Wij kunnen witte suiker niet goed verwerken, het geeft een schok aan de pancreas en er ontstaan allerlei ziekten. Wij zijn een gekonfijte maatschappij: de hoeveelheid suiker die hier wordt gegeten, is verschrikkelijk.

Een foto die eigenlijk geen bijschrift nodig heeft..!!
Een foto die eigenlijk geen bijschrift nodig heeft..!!

Ik maak me ook grote zorgen over de genetische manipulatie van voedsel. We hebben daarmee iets losgelaten waarvan het eind nog niet in zicht is. Ik heb de eerste allergieën al gezien bij een kind dat regelmatig soja van de supermarkt at. Toen ze overschakelde op soja van het reformhuis verdwenen de klachten. Maar ze doen ook iets geks. Soja wordt genetisch gemanipuleerd om het bestand te maken tegen de steeds grotere hoeveelheden bestrijdingsmiddelen.

Wat ze erin hebben gebouwd, is een gen van het agrobacterium tumofaciens – een parasiet die bij planten kanker veroorzaakt – en een gen uit het bloemkoolmozaiekvirus, dat lijkt op het menselijk hepatitis B-virus. Dan denk ik bij mezelf: ben je dan nooit eens bang voor wat je doet? Maar ja, het gaat om groot geld. Een plant kun je niet patenteren en als je hem genetisch manipuleert, is dat ineens wel mogelijk..’

Na de voedingspatronen van zijn patiënten te hebben onderzocht, kijkt Moolenburgh naar de vochthuishouding. Volgens hem is de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater niet best.

‘Daar kwam ik voor het eerst achter, toen ik bij een patiënt op bezoek ging die bij de waterleiding werkt. Daar zag ik een aantal flessen Spa blauw staan. Deze man dronk geen kraanwater omdat hij – zoals hij het zelf zei – “Het zelf maakt en weet wat er in zit”. Ik ben toen het water gaan meten en moest hem gelijk geven.. Niets ten nadele van de waterleidingbedrijven overigens. Zij doen hun uiterste best, maar het is ondoenlijk om alle rotzooi die wij in het water lozen eruit te halen.

water cover batmanghelidj
(klik voor link naar de uitgever)

Af en toe zit de Rijn vol radioactiviteit of andere gifstoffen. Ik raad mensen dus aan schoon water te drinken. Spa blauw is uitstekend. Voldoende water is essentieel. Ten eerste omdat het ons lichaam schoon spoelt. Vandaar dat er zo min mogelijk mineralen en dergelijke in dat water moet zitten. Ten tweede geeft water direct energie. Ons lichaam is een soort hydro-elektrische centrale. Wanneer water goed stroomt, krijg je energie.

Sommige mensen denken dat ze veel drinken als ze liters thee of koffie drinken. Maar dat is niet hetzelfde als water.Om nog maar te zwijgen over cola. Mensen die veel van dat soort producten drinken, zijn innerlijk verdroogd. Die kun je alleen beter maken door ze zes tot acht glazen Spa blauw per dag te laten drinken. Ik heb een heleboel patiënten hierdoor zien opknappen.

En dan de lucht. Er is nu eenmaal veel luchtverontreiniging. Daaraan kan je niet zoveel doen. Maar het probleem wordt onnodig groter doordat mensen slecht ademen. Ik stuur patiënten vaak naar een fysiotherapeut of yogaleraar om goed te leren ademen. Dan krijgen ze meer energie.Op die manier heb ik ook veel mensen kunnen genezen.

En ten slotte het vuur, de straling. Elektromagnetische vervuiling is een zwaar onderschat onderwerp. Ik krijg hier mensen die een gigantische elektrische overlast hebben. Dat is erg gevaarlijk. Onze celmembranen hebben namelijk een bepaalde lading, die tegenovergesteld is aan de lading van het protoplasma van de cel. Als dat evenwicht wordt verstoord, worden de cellen als het ware ontladen. Ze worden poreuzer, waardoor allerlei schadelijke stoffen kunnen binnenkomen. Op die manier kan elektromagnetische vervuiling mensen ziek maken.’

GSM-straling is een vloek..!
Moolenburgh kreeg twee jaar geleden een meisje van acht op zijn spreekuur. Ze was al een half jaar vreselijk moe. Hij deed alle mogelijke allergietesten, maar het kind reageerde niet. Na een half jaar zei hij tegen de moeder:

‘Meestal lukt het me wel, 85% van de kinderen die ik zie, wordt beter. Is er in het afgelopen jaar misschien iets gebeurd dat ik nog niet weet?’ De moeder kon zich niets herinneren, het meisje echter wél. Er bleek een GSM-zender op het dak van de school te zijn gebouwd. ‘Die stoorde onze walkmans,’ vertelde het meisje. De ouders stuurden het kind naar een andere school. Binnen veertien dagen was ze beter..!

Het effect van elektromagnetische straling blijkt nog een onderschat onderwerp. ‘Er is een flink aantal boeken over elektromagnetische vervuiling geschreven, maar het is nog niet tot de universiteit doorgedrongen,’ zegt Moolenburgh en hij wijst in het bijzonder op het gevaar van de magnetron die in vele huishoudens dagelijks wordt gebruikt: ‘De magnetron doodt alle enzymen en verandert de goede vetten in slechte vetten. Ik heb zelf vastgesteld dat de magnetron enorm veel energie aan mensen ontneemt. Bovendien produceert het ding veel deeltjes, die je ook bij radioactieve vervuiling ziet. Zoals een goede vriend en collega in de Verenigde Staten zegt: “Er is maar een plaats voor de magnetron: de schroothoop!”’

Uit de pas lopen, dat is Moolenburgh toevertrouwd..
Nadat Moolenburgh met zijn patiënten langs de gebieden van aarde, water, lucht en vuur is geweest en zoveel mogelijk heeft schoongemaakt, kijkt hij naar de rest en werkt dan zo nodig via orthodoxe methoden. Keer op keer ziet hij echter, dat mensen hun leefpatronen maar heel moeilijk veranderen.

‘Ik denk dat het een vorm van luiheid is. Als je naar de dokter gaat, verwacht je een pil. Klaar. Als ik tegen iemand zeg: “U hebt al drie jaar hoofdpijn, u eet te veel drop en u drinkt niet. U moet elke dag acht glazen water drinken en geen dropjes meer eten”, dan vraag ik inzet van die patiënt. De meeste mensen zijn daartoe niet bereid.

Net als instant voedsel, willen ze instant genezing. Als er dan een andere klacht bovenop de hoofdpijn komt, wordt het verband ook niet meer gezien. Het ligt dus niet alleen aan de artsen. Artsen reageren ook op hun patiënten. Als iemand instant genezing wil, denkt de arts ook: “OK, dan krijg je dat”. Artsen hebben het bovendien erg druk. Nog iets: door onze opleiding worden wij opgevoed om buitengewoon gehoorzaam te zijn. Op het moment dat je uit de pas loopt, krijg je een hoop gelazer.’

Fluor, het gif in het drinkwater..
En daar kan Moolenburgh over meepraten. Hij liep regelmatig uit de pas en had regelmatig gelazer. De strijdbare arts heeft zich zijn leven lang verzet tegen wat hij ‘intellectuele onderdrukking’ noemt. Niet voor niets werd zijn motto: ‘Geloof nooit iets totdat het officieel wordt ontkend’. Zijn bekendste strijd begon in 1968 toen de regering besloot fluor aan het drinkwater toe te voegen. Moolenburgh klom in de pen en schreef een stukje in de krant, waarin hij zich verzette tegen het verspreiden van een geneesmiddel via het drinkwater. Hij waarschuwde bovendien voor de toename van kanker. Die woorden bleken profetisch.

fluor Burk citaat

Naderhand hebben de Amerikaanse chemici Dean Burk en John Yiamouyiannis in de Verenigde Staten onderzoek gedaan onder twee maal tien miljoen mensen van verschillende steden. Het bleek dat gefluorideerd water de kankersterfte binnen vijf jaar met tien procent doet toenemen. Moolenburgh werd na zijn stukje in de krant op het matje geroepen en moest zich melden bij de inspecteur van de volksgezondheid.

Daar speelde zich de volgende dialoog af:
De inspecteur: ‘U maakt de bevolking onrustig’.
Moolenburgh: ‘Maar dat is mijn bedoeling!’
‘Ja maar dat mag u niet.’
‘Waarom niet?’
‘Ik moet u dat verbieden.’
‘Van wie moet u dat?’
Het bleek dat de inspecteur een telefoontje van het ministerie had gekregen. Moolenburgh moest worden berispt, omdat hij het vertrouwen in de medische stand zou ondermijnen. Moolenburgh was de man echter te slim af: ‘Ik heb niet als arts geschreven, maar als burger.’ Overigens hebben we het voor een groot deel aan Moolenburgh en zijn boek over het gevaar van fluor te danken, dat het toevoegen van fluor aan drinkwater in 1976 officieel werd verboden..!

‘De wetenschap kent geen tranen. ‘
Moolenburgh schreef een boek over ‘uit de pas lopende artsen’: De wetenschap kent geen tranen.

Ik heb een groot aantal processen gezien tegen collegae die werden aangevallen door de officiële geneeskunde, omdat zij kanker niet volgens de richtlijnen hadden behandeld. Het meest absurde voorbeeld was een arts die een kind had genezen, maar werd vervolgd omdat hij het niet met chemotherapie had gedaan. Het probleem ligt echter niet alleen bij de overheid. Er is sprake van een onheilige drie-eenheid: staat, wetenschap, commercie.

big pharma enigmaEn die werkt zo: de commercie heeft een nieuw middel gemaakt en laat dat – tegen betaling van een behoorlijk bedrag – onderzoeken door een wetenschapper die liefst verbonden is aan een universiteit. Tegelijkertijd wordt een verzoek ingediend bij de staatscommissie voor de verpakte geneesmiddelen. Als de universiteit het groene licht geeft, dan laten de leden van de staatscommissie het toe op de markt. Deze procedures kosten veel geld en zijn meestal alleen haalbaar voor de farmaceutische multinationals.

Een recentelijk gevormd kartel van de zeven grootste farmaceutische giganten onderstreept de werking van deze drie-eenheid. Tezamen zagen deze farmaceuten kans de Europese wetgeving zodanig aangepast te krijgen, dat een groot deel van de orthomoleculaire middelen en vitaminepreparaten wordt verboden. Dat is een ramp! Ik heb vandaag nog een kwade brief aan de minister geschreven. Er zijn zoveel middelen die het erg goed deden. Het argument is steeds: “Je kunt niet bewijzen dat het helpt”. Dat is logisch, want om dat te bewijzen, moet je voor elk middel minimaal een paar duizend euro betalen om het onderzoek te financieren. Kleine bedrijven hebben het geld niet daarvoor.

De grote farmaceutische ondernemingen kregen wel steeds meer last van die kleine bedrijven. Steeds meer mensen kopen namelijk liever natuurlijke vitaminen-, enzym- en mineraalpreparaten, dan al die chemische middelen. Het lijkt waarschijnlijk, dat de giganten de concurrentie van de vele natuurlijke en veilige middelen die het publiek niet in de apotheek van hen koopt, weg willen hebben. Vroeger werden de individuele, uit de pas lopende artsen aangepakt. Nu gebeurt het slimmer; ze pakken ons de middelen af!’

De gevaren van de macht van de farmacie..
De gevolgen van de ‘onheilige’ drie-eenheid van staat, wetenschap en commercie, ziet Moolenburgh ook in de bestrijding van aids:

Het is bekend dat het hiv-verhaal bepaald niet sluitend is. In Afrika werden een aantal ziekten vroeger gewoon bij de naam genoemd: tuberculose, malaria, et cetera. Tegenwoordig noemen ze dat “indicatorziekten voor aids”. Met andere woorden: als iemand zo’n ziekte heeft, dan wordt hij op het aidslijstje bijgeschreven.

Logisch dat de aids in Afrika zo’n explosieve groei doormaakt. En die ongelukkige president van Zuid-Afrika maar zeggen: “Waar zijn dan al die miljoenen doden? Ik zie ze niet!” Hij heeft nog gelijk ook. Als je je indicatie verandert wanneer het je zo uitkomt, is het hek van de dam. Maar dat gebeurt veel meer dan we weten en dat is heel erg naar, want het is corruptie van de wetenschap.’

De gangbare aidsbestrijding verloopt ook volgens de Pasteuriaanse traditie: liever een vijand buiten jezelf bestrijden dan verantwoordelijkheid nemen voor je eigen immuunsysteem. En dat is een systeem dat met de dag onder grotere druk komt te staan. Het chronisch vermoeidheidssyndroom (ME) – volgens Moolenburgh een iets minder kwaadaardig nichtje van aids – is daar een duidelijk voorbeeld van. ‘Het is een verschrikkelijke immuniteitsziekte. Ik zie kinderen vanaf twaalf jaar, die in hun stoel hangen en niets meer kunnen. Het immuunsysteem doet het gewoon niet meer. Ze hebben bijna allemaal de ziekte van Pfeiffer doorgemaakt, bijna allemaal ook andere virusziekten – herpes en dergelijke – en hebben gewrichtsklachten.

Vrijwel alles wat je bij die kinderen bekijkt, is negatief. Ik stuur hun bloed op naar een laboratorium in Nieuw-Zeeland. Wat je steeds ziet, is dat de rode bloedlichaampjes star zijn en niet meer door de capillairen kunnen. De patiënten gedragen zich alsof ze een enorm zware bloedarmoede hebben. Het heeft ook alles met het milieu te maken. We hebben zeventigduizend nieuwe chemische stoffen in ons milieu losgelaten waarvan we nog lang niet allemaal weten welke invloed ze op ons hebben.’

moolenburgh plezierExplosie van ziekten in de wereld..
Wat we wél weten, is dat een groot aantal ziekten de laatste tachtig jaar enorm zijn toegenomen. Moolenburgh beent energiek naar zijn uitgebreide boekenkast en vindt een aantekenblok met de laatste cijfers:

‘De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft berekend, dat hart- en vaatziekten thans veertien maal meer voorkomen dan in 1920, reumatische ziekten zeventien maal, kanker twintig maal, vetzucht vijfendertig maal en allergieën zeventig maal. Dan roepen mensen: “Ja maar we worden ouder. Vroeger werd de mens gemiddeld niet ouder dan vijfenveertig, nu gemiddeld tachtig.

Logisch dat we meer kanker krijgen”. Maar dat is een verkeerde statistiek. Waardoor is de bevolking ouder geworden? Doordat de kindersterfte is verdwenen. Vroeger gingen al die kinderen dood aan longontsteking, dus dat drukte de statistiek enorm. Als je tegenwoordig twintig bent, heb je dezelfde kans om tachtig te worden als de mens van honderd jaar geleden. Alleen vroeger werden veel minder mensen twintig.’

Toen Moolenburgh in 1952 met zijn huisartsenpraktijk begon, was een vrouw met borstkanker eigenlijk altijd ouder dan vijftig. Bovendien waren het er niet zoveel. Thans krijgt een op de acht vrouwen in Nederland borstkanker.

Ik zie ze vanaf achter in de twintig jaar. En daarom geloof ik, dat wij onze medische instelling een beetje moeten veranderen. Kanker bestrijden, doe je het best preventief. In schone lichamen krijgen tumoren niet zoveel kans. Die tumoren groeien niet voor niets.’

Het succesvolle boekje van Dr. Hans Moolenburgh is niet voor niets zo veelverkocht!
Het succesvolle boekje van Dr. Hans Moolenburgh is niet voor niets zo veel verkocht! Een relaas van de verhalen die patiënten hem vertelden..!

Moolenburgh als levenskunstenaar..
Het is duidelijk dat deze man niet alleen kan putten uit een rijk leven, maar zich bovendien bezighoudt met zaken die ons allemaal aangaan. Zaken van leven en dood. Hij kan ook goed vertellen, gebruikt daarvoor zijn handen, wenkbrauwen en hele lijf. Hans Moolenburgh is een man met een missie: ‘Op mijn zesde wist ik dat ik arts wilde worden. De zin van mijn leven is dat ik mensen mag helpen genezen. Ik doe dat door de omstandigheden zo te maken, dat hun eigen genezing op gang komt. En dat vind ik schitterend!’

De mens is een geest in een lichaam..
Op zijn zevenenzeventigste is dat vuur nog lang niet gedoofd. En in al die jaren leerde Hans Moolenburgh ook over de soms ongrijpbare, maar altijd aanwezige verbanden tussen geestelijke beleving en fysieke gesteldheid. Het is kenmerkend voor de brede visie van deze arts, dat hij dat kwetsbare thema niet uit de weg gaat. Moolenburgh:

‘Jaren geleden kwam er een vrouw bij me met borstkanker, uitgezaaid in de longen. Ik behandelde haar. Ze bleef negen jaar goed. Toen kreeg ze een opvlammer, omdat ze door omstandigheden erg moe was geworden.

Ik heb haar toen weer wat strenger behandeld en vervolgens ging het weer zes jaar goed. Toen kreeg ze een gigantisch ongeluk. Haar hele been lag in stukken. Ik dacht: “Nu gaat het mis, dit is een te grote aanslag op het immuunsysteem.” Ze werd vijf keer geopereerd, maar er gebeurde niks, de kanker kwam niet terug. Anderhalf jaar later brak de kanker plotseling weer uit. Ik zei: “Mevrouw ik snap niets van u, wat is er gebeurd?” Ze zei: “Het is niet aardig om te zeggen, maar mijn man is met pensioen”.

Die vrouw werd stapelgek, ze had geen ruimte meer. Op dat moment werd de kanker, die latent was, weer actief. Ik heb haar aanbevolen een kamer voor zichzelf vrij te maken en iedere dag twee uur alleen op die kamer te zijn. Ze heeft nog jaren geleefd. Als je mensen emotioneel niet goed begeleidt en je er niet achter komt wat er aan de hand is, dan helpen je leuke alternatieve kankermiddelen ook niet.’

Voor het geval je nog mocht twijfelen..
Het zou het credo van Moolenburgh kunnen zijn..!

Moolenburgh hamert er overigens op dat zulke emotionele factoren niet bij alle kankerpatiënten rol spelen. Hij bespeurt in het algemeen wel een toenemend gebrek aan zingeving dat een negatief effect op de gezondheid van steeds meer mensen heeft. Een doel om voor te leven, stimuleert genezing van een patiënt op frappante wijze, ontdekte Moolenburg herhaaldelijk. Zo kwam er eens een vrouw hinkend zijn praktijk binnen. De foto liet een vuistgroot kankergezwel in het bot van haar bekken zien, uitzaaiing van een borstkanker die ze enige jaren tevoren had doorstaan. De toen nog jonge arts raadde haar ogenblikkelijke bestraling aan. Ze weigerde.

Ze was lerares Frans, het was april en ze moest haar klas klaar maken voor het eindexamen. Ze had, kortom, geen tijd en zou wel een aspirientje nemen als de pijn te erg werd. Moolenburgh wist zich geen raad. Moest hij haar bellen en dwingen zich te laten behandelen? Een half jaar later belde ze zelf. Ze had een zware verkoudheid, die maar niet overging. Ze repte echter met geen woord over de heup. Moolenburgh: ‘Maar hoe is het met uw heup?’ De vrouw: ‘Oh, dat is over’. Moolenburgh stond erop een foto te laten maken. En inderdaad: er was niets meer te zien. De reactie van de vrouw: ‘Ik zei toch dat ik er geen tijd voor had!’

Moolenburgh: ‘Het is een van de grote narigheden van deze tijd, dat een heleboel mensen er maar een beetje op los leven en niet meer het gevoel hebben dat het leven zin heeft of dat er een bedoeling achter zit. Ik heb het er nog niet eens over of er een God is of niet, maar gewoon een gevoel van: het is fijn dat ik er ben, ik ben goed bezig, ik begrijp dat ik er ben, ik heb een taak in het leven. Ik zie veel jongelui die wanhopig zijn en zeggen: “Is dit nu alles?” Als je geen zinvol leven hebt, dan staat je wil om te leven op een laag niveau en die is uitermate belangrijk voor het afweren van ziekten. Het zinverlies in deze tijd is een volkskwaal.’

* * *

x

u-kunt-veel-meer-dan-u-denkt-hans-moolenburgh

Advertentie

110 thoughts on “Moolenburgh: ‘Kwalen wegdrukken is geen genezen!’

 1. Geweldig verhaal.
  Deze man heeft er persoonlijk in de jaren ’70 voor gezorgd dat fluor uit het drinkwater in Nederland verbannen werd.

  Kleine toevoeging:

  Wanneer de indicatie niet veranderd wordt, dan is het wel de diagnose.
  Zo heet polio tegenwoordig…..meningitis 😉

  https://vactruth.com/2012/04/25/change-names-of-diseases/
  http://www.vaccinationcouncil.org/2011/11/17/smoke-mirrors-and-the-disappearance-of-polio/
  http://www.brainandnerves.com/uk/infections/Polio—Poliomyelitis/

  en er “geen genezing” voor polio volgens de farmaceutische industrie.
  Maar ja, net als wat Moolenburgh zegt: “Wat weten zij nu over voeding”.

  http://www.naturalnews.com/035696_polio_vitamin_C_history.html

  Je wordt genept waar je bij staat, ongeacht de consequenties, zo lang het maar geld oplevert.
  Dit blijft zo doorgaan tot artsen geen inspanningsverplichting hebben maar een resultaatverplichting krijgen (Alleen uitbetalen wanneer een patiënt daadwerkelijk geneest en niet dat er alleen maar symptomen worden onderdrukt; dáár is de farmacie ENORM goed in!)

 2. De heer Moolenburgh geeft in dit stukje al aan waardoor de meeste “ziekten” worden veroorzaakt om vervolgens door verkeerde aanpak erger gemaakt te worden.
  Tegenwoordig werken zowel vader als moeder waardoor velen te moe zijn om voor de kinderen aandacht te hebben wanneer ze thuiskomen,aandacht voor kinderen betekend meer dan goedemorgen zeggen om ze vervolgens voor de TV neer te planten zodat ze rustig zijn wat meestal ook s,avonds bij thuiskomen nog eens herhaald wordt.
  Daar komen dan allerlei gadges zoals mobiele telefoon,tablets en andere interessante nieuwe elektronische uitvindingen bij die elk kind dan ook zo snel mogelijk wil hebben wanneer het uitkomt.
  Dat zie ik niet als opvoeding maar als gemakzucht van vele ouders die alleen maar voor de luxe gaan ten koste van de kinderen.
  Misschien ben ik ouderwets (ook al zou ik niet weten wat daar mis mee kan zijn) maar toen ik jong was ging ik met vriendjes buiten spelen of andere leuke dingen doen zoals hutten bouwen en meer van zulk soort dingen in de buitenlucht.
  Tegenwoordig zie je alleen maar jongeren die waar ze zich ook bevinden nergens in geinteresseerd zijn behalve voor eerder genoemde gadges zoals telefoons.
  Boeken worden niet of nauwelijks nog gelezen en iets ondernemen wat kennis kan verschaffen lijkt al helemaal uit den boze.
  Ikzelf kijk bijna geen TV meer behalve teletekst of het journaal en dan met een filter omdat het meeste tegenwoordig onzin nieuws is om de mensen dom te maken of te houden.
  Zo zie ik dat sport in de plaats gekomen is van echt nieuws waar geen bericht meer van wordt gedaan zoals oa de strijd in Syrie waar de Russen en nu ook Chinezen zich in de strijd hebben begeven.
  Ook hebben ze veel aandacht voor kleine ongevallen ten gevolge van bv gladheid en pompen ze kleine dingen tot groot nieuws op terwijl het belangrijkste nieuws niet wordt uitgezonden.
  De mensen worden bewust dom gemaakt of gehouden wat precies is wat ze willen want een dom persoon zal later een goedkope arbeidskracht zijn die vanwege te weinig kennis ook niet zal protesteren omdat hij/zij gewoon niet weet wat ze missen.

 3. Mag ik dit even corrigerend aanvullen? Want niet helemaal juist en onvolledig. Dit is de realiteit: ‘Als het kind veertien maanden is, heeft het VIER maal DKTP gehad, in combi met 4x hib – 4x hepatitis b, plus 3x pneu en 1x men.c’
  Op ’n rijtje:
  4x difterie
  4x kinkhoest
  4x tetanus
  4x polio
  4x hib
  4x hep.b
  3x pneu
  1x men.c

  1. Oeps: hier hoort natuurlijk ook nog het bmr-vaccin bij… Dus wordt het lijstje wat langer:
   1x bof
   1x mazelen
   1x rode hond
   4x difterie
   4x kinkhoest
   4x tetanus
   4x polio
   4x hib
   4x hep.b
   3x pneu
   1x men.c

 4. Wat een prachtig artikel, verhaal, van onze eigen nederlandse dr.Hans Moolenburgh, daar mogen we dankbaar voor zijn! Lees het allemaal en doe er Uw voordeel mee. Wij zijn licht en hebben een lichaam en daar moeten we zuinig op zijn, dat is de moeite waard!
  Hansje S.-v.L.

 5. Dr Moolenburgh snapt het. Helaas geven veel mensen hun lichaam over aan de doktoren, die mogen de gezondheid’s problemen oplossen! Helaas hebben de doktoren geen naturopathy in hun opleiding gehad! En kunnen ziektes van de mensen alleen behandelen met synthetische middelen. Helaas kan ons immuun systeem al het vuil niet weg werken, en er weer een andere ziekte ontstaat! Hoelang duurt het nog voor wij baas in eigen buik zijn!

 6. Het hele artikel heeft mij bijzonder aangesproken, want ik denk ook dat je veel aan je gezondheid kunt bijdragen door positief in het leven te staan. Juist de voeding is heel belangrijk. Bedenk als je een medicijn krijgt voorgeschreven, wat dit in je lichaam doet.
  Hartelijk dank voor dit artikel.

 7. Dit soort zijn fantastische mensen, die op handen gedragen behoren te worden, maar in werkelijkheid, worden ze neer gezet als halve gare wonder Doktors!

  Ik probeer dit soort onderwerpen wel eens aan te kaarten, meestal luisterd niemand, en wordt je geopperde onderwerp ffftttss van tafel geveegt !

  Maar ’t is waar, ze kunnen er helemaal niet meer tegen, ons water en voedsel is tweede qualiteit, in zoverre het niet vergiftigt is dan.

  Ik las dat de watten stikjes die de vrouwen gebruiken tijdens hun maand stonde zwaar vergiftig zijn door Monsanto’s onkruid verdelger, nu ja !

  Zelfs het bronwater is niet meer zuiver te noemen.

  De Homeophatische geneesmiddelen, dreigen in handen van de grote mannipuleerders te vallen, de pseudo semi natuur labo’s rijzen uit de grond.

  Ik moet zeggen ik wordt er ook een beetje tureluurs van, maar dat er iets moet veranderen dat is zeker, en om dat het om onze gezondheid en dus indirect ons leven gaat, is hun redenatie met al dat grote geld maken, over mijn lijk, en daar bedoelen ze dus de onze mee !

  1. Volhouden, er over blijven praten. Ik ben er ook nog niet zo lang achter dat het anders moet, probeer van mijn medicijnen af te komen. het valt niet mee maar zet wel door. Vrijdag een afspraak met de huisarts die niets anders doet dan wat voor schrijven en niet naar oorzaken kijkt. precies wat er in het verhaal staat van dokter Moolenburg. Krijg ook hulp van Diverso Energy.

 8. Deze man is echt fantastisch! Nooit geweten dat ik fan kon zijn van een dokter 😉 Hoe slecht sommige omstandigheden ook zijn, waar je niks aan kan doen, er is echt een hoop wat je wel zelf kan beïnvloeden. Wat maakt jou blij? Wat maakt je gelukkig? Wat is jouw persoonlijke doel of missie in je leven. Geniet van al die mooie kleine dingetjes. Kijk eens echt om je heen. Luister eens echt naar elkaar. Liefs X

 9. Wauw…ben onder de indruk…
  Prachtige arts!!! Die kun je pas vertrouwen.
  Het is natuurlijk makkelijker geschreven dan gedaan..
  Maar goed om te lezen, dat is al stap 1 denk ik dan maar.
  Ik ga mijn best doen!

  1. Helemaal met je eens Katinka.
   Ik was de eerste coordinator als Natuurgeneeskundig Therapeut bij de L.V.N.G. En in die tijd hebben we allen zijn boeken gelezen.

 10. Een prachtig en leerzaam artikel,geweldig! Zelf probeer ik altijd zo dicht als mogelijk bij de basis behoefte die een mens heeft om gezond te blijven,te leven.Lukt meestal wel.

 11. Prachtig mooi mens!! Hopelijk mag hij nig lang leven en de steun krijgen van de juiste mensen om deze misdaad bij regering en farmaceutisch industrie te bestrijden en uit te roeien!!

 12. Oh wat confronterend!!! Te weten dr zit zoveel in je zelf! Mijn moeder was daar zoon goed voorbeeld van ! Vaak stoorde ik mij aan haar eigenwijs heid om je vaak zo radeloos was! Te veel om te noemen .En ja ik weet ze kreeg ziektes door emens verdriet! Opgekropte woede een niet verwerkt verleden ! Tot drie keer door kanker! Toch is ze 79 geworden
  Nu begrijp ik hoe wijs ze was alles op haar manier ze was haar eigen dokter nooit had ze een hoge pet op van ,, de dokter,,, hoe graag had ik dit met haar willen delen.
  Dankje wel namens mij en mijn moedertje!!!!

 13. Ik moet helaas weer met mijn ouwe lullen verhalen op de proppen komen, maar vroeger waren de huisartsen, en ook de specialisten wel anders bezig, de hele mentaliteit was anders, minder poen gericht, in de 70 iger begon het, makkelijk veel heel veel geld verdien, ik heb het dan over een 1 met 6 nullen, en toen de jonge generatie artsen en specialisten aan de gang gingen, kwam ook het lobbyen op gang, de pharma maffia, en fabrikanten van leuke machinetjes werden wakker, persoonlijk direct bij betrokken, je zag het gebeuren, ja en ieder één profiteerde er van, het rente aftrekken, ja toen kwam het pas echt goed op gang, hypotheek verhogen, en daar mee een boot kopen, het werd de rijken wel erg gemakkelijk gemaakt.

  1. Jenne.
   In de 80 er jaren kwam de emancipatie goed op gang en ik denk dat dat een van de redenen is geweest dat alles kapot heeft gemaakt.
   Zonder onderscheid te maken tussen man en vrouw (omdat het mij niet uitmaakt wie er kostwinner is)mogen wij ons toch ook wel eens afvragen waarom zowel man als vrouw moesten gaan werken terwijl ook de kinderen hun ouders nodig hadden.
   De overheid heeft flinke winsten behaald omdat de belastinginkomsten hierdoor enorm waren gestegen.
   Kinderen werden/worden van anderen afhankelijk voor de opvoeding waardoor in gezinnen een breuk is ontstaan en de verbondenheid is verdwenen waar luxe voor in de plaats is gekomen.
   We hebben grote werkeloosheid en dagelijks komen er velen bij.
   Hierdoor komen velen in de problemen omdat ze eerst uitgingen van twee goede inkomens en daarnaar hebben geleefd wat door ontslag van een of beiden natuurlijk voor grote problemen zorgt met alle gevolgen van dien.
   Zij die dit aangemoedigd hebben hebben hun doel bereikt namelijk:
   Velen hebben grote schulden = afhankelijk van schuldeisers zoals banken.
   Iedere dag gestrest en gehaast waardoor energie verspild wordt aan zinloze dingen.
   Gezinnen worden uit elkaar gerukt waardoor het ieder voor zich is en dat wilden ze juist omdat je alleen meestal niets bereiken kan wat wel zou kunnen wanneer we allen samenwerken.
   Dit zijn de dingen volgens mij waar mensen ziek van worden en daar komen dan andere dingen bij die er ook voor zorgen dat men geen banden meer met elkaar heeft zoals onpersoonlijke hebbedingen zoals tablets en telefoons.
   Luxe is geen luxe maar maakt de mensen gevangenen van hun eigen hebzucht omdat ze alles doen om dat maar niet te hoeven opgeven.
   Daar komen gemanipuleerd eten en alle andere dingen dan nog bij zoals straling door zendmasten en tegenwoordig WIFI.
   En ga je dan naar een dokter die je dan ook nog volpropt met chemische troep dan wordt het alleen maar erger.

  2. Arnold de émancipatie heeft in dit gebeuren, niet een echte plaats !
   Het was klinkklare corruptie.
   Wanneer een ziekenhuis nieuwe machines nodig had, ook als ze ze niet nodig hadden, kwamen de grote jongens met hun aanbod, gratis loei dure vacanties, in de VS, etc, en voor alle aankopen, werd er geonderhandeld.

   Emancipatie, was ook een gedeeltelijke bevrijding voor de vrouwen, vrouwen die iets wisten, en intellectueel werk wilden doen, why not, iemand voor de kinderen, werd ook niet slecht betaald, ik denk dat dit wel degelijk twee kanten heeft, en vrijheid blijheid toch.

   Wat reuze jammer is dat de mensen het vertrouwen in hun huisartsen verliezen, het behoord een familie vriend te zijn, maar die tijd is over,
   ik weet nog dat er aspirine werd voor geschreven, nu krijg je ogenblikkelijk een abonnement op een medicijn, binnen 4 weken compleet afhankelijk, zeker bij de tranqilyzers.

   Heel begrijpelijk dat ze geen Hennep op hun markt tollereren, beter goedkoper en niet drugs afhankelijk !

 14. Iemand maakte mij net attent op dit (mooie) artikel. Leuke synchroniciteit, want binnenkort organiseren we een mooie bijeenkomst met Hans Moolenburgh in ons Centrum Zonnewijzer.

  En om deze man te eren, hebben we net onze HealingSoundMovement Tv-interview, door ons opgenomen lezing en ook de Tv-dialoog waar de heer Moolenburgh aan deel nam, allemaal online gezet… Zodat iedereen deze nog eens rustig kan bekijken. Veel kijkplezier gewenst!

  Zie hier: http://www.healingsoundmovement.com/news/191/hsm-tv-special-interview-lezing-en-tv-dialoog-hans-moolenburgh.html

 15. Mooi artikel geloof erin.Vind voeding heel belangrijk,jammer dat je zo goed op moet letten dat je niet de verkeerde dingen binnen krijgt.Zal niet gauw medicijnen slikken, ben ook nooit ziek.Dat zoveel kinderen iets mankeren vnd ik niet normaal.Maar die jonge ouders denken ook dat ze het goed doen.Probeer daar maar eens verandering in te brengen,bijna onmogelijk,want ze geloven in medicijnen.Ben zelf 63

 16. Lang leve dokter Moolenburgh, ik draag hem een warm hard toe.
  Prachtig inspirerend mens.
  Ooit heeft mijn moeder (zichzelf altijd atheïst noemende) voor alle vier haar kinderen, waaronder ik dus, zijn engelenboek voor ons gekocht.
  Als ik wijs was geweest dan was ik meteen zijn patiënt geworden!
  Maar op afstand bereiken zijn visie en geneeswijze me ook wel.
  Dank voor uw eigen wijze woorden en daden!

 17. Geweldig artikel. Ben het er helemaal mee eens. Alle chemische pillen werken averechts. Witte suikers ook laten staan. Heel slecht. En hoe zit het met brood e.d.?
  Respect voor deze arts. Zou zelf ook wel mensen willen helpen maar weet niet wat voor opleiding te doen?

 18. Ben blij dat ik dit gelezen.
  Is voor mij een bevestiging dat ik goed bezig ben.
  Geef mensen orthomoleculaire voedingsadviezen en eventuele orthomoleculaire suppletie.
  Geef yoga-lessen.

 19. Waren er maar meer van deze mensen op aarde dan zag de wereld er anders uit. Dit is een echte dokter zoals een dokter moet zijn. Dit is een man met een ziel. Dank voor deze inzichten.
  Dit verhaal klopt en voel goed.
  XX.

 20. (Speciale vooraankondiging): Groot nieuws, niemand minder dan de vooraanstaande arts Hans Moolenburgh Sr. (90 jaar en nog steeds bruisend van vitaliteit!) komt een nieuwe alomvattende lezing geven in ons Centrum Zonnewijzer!

  Zaterdag 5 maart (van 14.00 uur-17.00 uur) geeft hij de unieke en nieuwe presentatie ‘Handleiding om in deze verregaande Vergiftigde Tijd, uw Gezondheid toch te Bewaren!” Alles op het gebied van vaccinaties, voeding, lucht- en bodemkwaliteit, licht en biofotonen, en vooral ook oplossingen op het gebied van onze vitaliteit, levensenergie en gezondheid!

  Entree: 25 Euro per bezoeker, bij vooruitbetaling VOOR 14 februari geldt een entree van 17,50 Euro! Maak het juiste bedrag over op rekeningnummer NL20 ABNA 0558 1213 22 (op naam van John Consemulder, Abn/Amro bank te Aalsmeer), zodat je zeker bent van een (gegarandeerd en voordelig) plekje!
  Aanmelden: info@centrumzonnewijzer.nl

  Zie hier een tv-interview, lezing en tv-dialoog met deze bijzondere man als voorproefje:

  http://www.healingsoundmovement.com/news

 21. Geweldig wat deze man doet, ik wou dat meer artsen zo waren en handelden. Jammer dat het voor mij zo ver weg is (Zeeuws-Vlaanderen) anders zou ik zeker een keer naar een lezing van hem gaan.

 22. Prachtige mens en arts, die de dingen bij zijn naam noemt. Conclusie: je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en niet de dokter. De dokter is niet meer dan een dienstverlener, maar vorm je eigen mening en neem je eigen beslissingen. Dus begin met je teverdiepen in gezond eten, drinken en leven, en breng het geleerde gedisciplineerd in de praktijk. En afgezien van erfelijk overgeleverde ziekten geloof in je zelfgenezend vermogen !

 23. Ik ben ruim 35jaar geleden patiënt bij u geweest en ben toen 5 jaar op een dieet geweest van u ik had toen kanker en ik ben er nog steeds ik ben u nog steeds dankbaar dat u mij heeft geholpen ik denk nog vaak aan u nogmaals heel erg bedankt

 24. ja,daar wordt je blij van, als een dokter of therapeut je zo zinvol mogelijk probeert te helpen en een eindje inspirerend met je mee oploopt. Een cursus orthomoleculaire geneeskunde was voor mij al eerder een eye-opener, en zo heb ik ook veel aan uw boeken gehad. Ik ben nu 80 jaar, maar kan nog veel delen over complementaire geneeskunde en praktisch geloof. Ik heb genoten van uw lezing op Facebook. ‘k Hoop, dat U nog even hier mag doorgaan.

 25. Mijn vrouw is tientallen jaren geleden onder behandeling geweest van deze uiterst sympathieke en deskundige arts. En met zeer goed resultaat.
  Ook enkele kleinkinderen waren kort onder behandeling voor steeds terug kerende keelontsteking. Steeds weer antibiotica zorgde voor veel problemen. De behandeling door dr. Moolenburgh sloeg direct aan en de kwaal was direct over. Wij zijn hem zeer dankbaar!
  We hopen dat het hem gegeven is nog vele jaren – maar dan kalm aan – zijn werk te doen.

  1. Na twee foute /kapotte linken gevolgt te hebben:
   https://www.youtube.com/user/HealingSoundMovement/videos

   NVKP lezing dr Hans Moolenburgh 2012
   Hans Moolenburgh lezing tijdens NVKP dag 2012. Huisarts in ruste dr. Moolenburgh sr. (88 jaar) is arts, auteur en spreker. Als hoofd van de anti-fluorideringsbeweging heeft hij (na een heftige strijd met de regelgevingsautoriteiten, die uiteindelijk ongelijk hebben gekregen) ervoor gezorgd dat wij geen neurotoxisch en kankerverwekkend fluoride in ons drinkwater hebben gekregen!
   https://www.youtube.com/watch?v=X093a9NxJ-o

   Hans Moolenburgh interview HealingSoundMovement
   https://www.youtube.com/watch?v=4orQKFrUcsw

 26. Deze geneesheer begrijpt echt waar het om gaat! Een zeer interessant artikel over het werk van een zeer bijzonder persoon… Als wijkverpleegkundige heb ik vele zieke cliënten verpleegd en met veel artsen overleg gehad, een arts als deze ben ik niet tegengekomen. Ik zou willen dat er meer mensen zo naar ziekten (kunnen) kijken, en dat we de problemen bij de BRON aanpakken!!
  hartelijke groet, Evelijn vdn Heuvel
  (wijk)verpleegkundige, nu woonachtig in Frankrijk.

 27. Wat een verhelderende uitleg over hoe de mens in elkaar zit en reageert op alles.Wat zijn we ver van de natuur af komen te staan op veel vlakken.Schandalig hoe de reguliere medici en wetenschappers ons slecht voorlichten en in samenwerking met de farmacie en de politici de commercie belangrijker vinden dan onze gezondheid.
  Ruim 40 jaar geleden kwam ik bij U op het spreekuur met gewrichtsklachten,binnen 5 minuten zei U tegen mij dat het reuma was.Geen suiker meer nemen,was de boodschap oa.Ik ben meteen gestopt met suiker en heb inderdaad 2vormen van reuma,maar kan er goed mee leven.Die juiste snelle diagnose zal ik nooit vergeten!

 28. Wat ik nog even wilde zeggen, een goede pharmasie cq Apotheker, kan wonderen doen, mijn dorps pharmasist, is zelf overtuigd homeophate, en alles is bespreekbaar, maar hij is al diverse malen op de vingers getikt, door huisartsen, dat hij niet uitvoerd wat zij voorschrijven, ja en daar sta je dan, hij heeft speciaal een assistente aangetrokken met een specialisten bij opleiding in de Aromatische behandeling, dus met H.E. oliën etc, maar hij zegt vaak, dat de papier molen steeds groter wordt, en de druk van de Pharma maffia via de Artsen maar blijft toenemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.