Advertentie

Petitie ‘Behoud contant geld – voor privacy en vrijheid!”


contant betalen

x

x

Handjecontantje.org lanceert de petitie:
x

‘Behoud contant geld – voor onze privacy en vrijheid!’

2016 WantToKnow.nl/be

x

Stichting handjecontantje.org maakt zich sterk voor het behoud van contant geld. De afgelopen weken zijn er zoveel signalen dat onze ‘politieke leiders’, zowel de landelijke als op EU-niveau, met zevenmijlslaarzen stappen zetten om contant geld geschiedenis te laten worden. Daarom deze petitie van de stichting ‘HandjeContantje’. Zij willen met heeeeeel veel mensen een streep in het zand trekken. Om de politiek te laten zien dat ze de laatste grens overschreden hebben. Vanaf hier gaan we op de terugweg. Vanaf nu claimen we ons geboorterecht op vrijheid terug.

Het doel van de petitie is om breed bewustzijn te creëren voor de gevolgen van het verdwijnen van contant geld. In één week tijd zien we de briefjes van € 500 en € 200 verdwijnen – dat wil zeggen: als het aan de EU ligt. En natuurlijk is het aan ons, jou en mij, dat te voorkomen. En om het om te keren: de redenen die aangevoerd worden voor het beperken van het gebruik van contant geld zijn telkens dezelfde: het zou voor onze veiligheid zijn, tegen terrorisme en zwart geld.

Ad Broere en George van Houts bij Radar Tv op 26 januari 2015.
Ad Broere en George van Houts bij Radar Tv op 26 januari 2015.

En natuurlijk wordt er weer een stevig beroep op onze angst gedaan. Het is niet zo heel moeilijk te zien, wat de ware redenen zijn.. Die vallen allen onder de noemer ‘Totale controle over burgers’ Want wanneer het contante geld verdwijnt, zijn wij allen volledig traceerbaar, controleerbaar en uiteindelijk beheersbaar.

Wil jij dat? NEE? Teken dan mee!
Natuurlijk wil jij dat niet! Vandaar dat we de petitie op zoveel mogelijk websites op dezelfde dag willen lanceren: vanaf zaterdag 20 februari staat de petitie open. We vragen jouw hulp om deze petitie maximaal te delen en anderszins bij mensen onder de aandacht te brengen. Om George van Houts, acteur/regisseur van toneelgroep ‘De Verleiders’ en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten:

“Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben. Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen EN we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun. Belangrijkste bezwaar echter: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk maar eens na over de gruwelijke consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden..”

Hier hebben we niets aan toe te voegen…… Behalve…

petities nl handje contantje

Hier kun je de petitie vinden en ondertekenen. En delen!

De tekst van de petitie luidt:

Eenieder die zich sterk maakt voor behoud van contant geld, alsmede stichting handjecontantje.org, constateren dat op 12-2-2016 door de Duitse minister van financiën beperking van betalen met contant geld op de agenda van het overleg tussen de EU ministers van financiën is gezet. Deze beperkingen zouden in het belang van de Europese aanpak van fraude en terrorisme zijn. Wij achten beperking van betalingen met en opname van contant geld ongrondwettelijk. Los daarvan tasten deze beperkingen op een onaanvaardbare wijze onze contractvrijheid en autonomie aan.

En verzoeken derhalve, nee, we eisen (!) dat de politiek (en de overheid) het contante geld ongemoeid laat en juist maatregelen neemt om het gebruik, de verkrijgbaarheid en het bezit van contant geld te bevórderen. Tevens willen we dat de politiek het beleid om de privacy van de burgers af te breken, door ze te monitoren in al hun bewegingen, ombuigt naar een beleid dat burgers vrij laat. En een degelijke democratische controle op het vergaren van data gaat invoeren.

Contactpersonen/initiatiefnemers bij de Stichting Handjecontantje.org, zijn Miranda Slob en Kees van de Water

* * *

x

loesje zelfde geld

65 gedachten over “Petitie ‘Behoud contant geld – voor privacy en vrijheid!”

 1. De financiële chaos die banken en overheden door grensoverschrijdend gedrag hebben
  Veroorzaakt is onhoudbaar geworden en daarom willen ze de spaarsaldo’s van burgers zo
  Snel mogelijk met negatieve rente belasten.
  Om bankruns te voorkomen hebben ze haast om contant geld af te schaffen en bedreigen
  Ze weer met hun grensoverschrijdend gedrag vrijheid en privacy en spaartegoeden.
  De werkelijke oplossing zou de afschaffing van die psychopatische bankjongens en falende
  Overheid zijn!!!!
  Deze dreigende situatie moet zo snel mogelijk dmv flyers openbaargemaakt worden

 2. Ik houd graag contact met het geld dat ik met liefde wil uitgeven. Via de pin worden alle inkopen zo naamloos en zonder diepte. Bijvoorbeeld: ik heb lang gespaard om naar mijn zus te gaan in Nw Zeeland…door het werkelijke geld neer te leggen voor mijn ticket kreeg dit retourtje een diepe betekenis van: Ja ik heb het bereikt!!!

 3. Als er geen contant geld meer is, worden we helemaal afhankelijk van de banken. Ik wil zelf kunnen beslissen wat ik met mijn geld doe. Als ik alles moet pinnen houdt ik moeilijker inzicht in mijn bankzaken, je geeft dan makkelijker geld uit. Misschien is dat ook de bedoeling, maar dan komen er wel meer mensen in de problemen. Wat als ik straks oud ben, moet ik dan maar iedereen vertrouwen en mijn pinpas meegeven voor boodschappen?

 4. Voor mij moet het cache geld blijven
  Niemand wil zonder geld komen te zitten
  Als de elektriciteit uitvalt kan je niets meer doen
  En kijk maar eens naar Griekenland wat ze daar deden
  Met de mensen hun geld op de banken. ..

 5. contant geld houden. dan hou je controle over wat je uitgeef. alleen pinnen geeft meer schulden omdat je het niet ziet.
  nog meer mensen in de schuldsanering lijkt me niet bevorderlijk. dat zien we al genoeg om ons heen. en hoe leren wij onze kinderen goed met geld om te gaan als je niet ziet wat geld is en het alleen nog maar getallen op een scherm zijn?

 6. Ik wil ook zelf kunnen beslissen wat ik met mijn geld doe, contactloos pinnen wordt nu gepromoot als zijnde het orakel, nou ik wil dit allemaal niet, want het volgende staat alweer klaar, de onderhuidse chip! Gewoon cash, dan weet je wat je hebt en uitgeeft!

 7. Alles word gegooid op terrorisme, deze terrorisme bestaat helemaal NIET!! Dit is bedacht om de bevolking bang te maken en ze te kunnen beheersen!
  Voor de politiek draait alles om GELD en MACHT, kijk naar alle oorlogen en aanslagen in de wereld, het is alleen voor Amerika en westerse landen.
  Als al het contant geld weg is dan zijn de normale mensen robotten/nummers voor zover dat nu al niet het geval is.
  Dus CONTANT GELD BEHOUDEN

 8. Als cash geld verdwijnt en u bent volledig afhankelijk van de bank bij welke transactie dan ook dan kan de bank maatregelen invoeren die u niet wenst zoals bv een chip onder de huid om toegang te krijgen tot uw “digitale geld” en u zult ook aan al hun eisen moeten voldoen omdat blokkeren van uw pas wel heel makkelijk is geworden.
  Cash geld blijft nodig om niet volledig afhankelijk te worden van banken en/of overheden.
  App,s op mobiele telefoons zijn op dit moment in en worden sterk gepromoot en zullen eerst voor betalingen gebruikt worden.
  Velen zien de consequenties daar niet van in want ook dat is een manier om cash geld uit te bannen en velen doen hier aan mee omdat het zo stoer lijkt en makkelijk zou zijn,maar de waarheid is dat het alleen in het voordeel van de bank is en niet van u omdat als mobiel betalen eenmaal is geaccepteerd de banken zullen zeggen dat een mobieltje makkelijk kwijt kan raken of gestolen kan worden en daarom iets anders ingevoerd zal gaan worden zoals bv een chip want die kunt u niet verliezen.
  Vroeger kreeg je geld in een loonzakje en daar was jezelf baas over.
  Tegenwoordig wordt uw geld overgemaakt op een rekening waar de banken baas over zijn.
  Alleen vergeten velen dat internet bankieren net zoals betalen per mobieltje of bankpas u uw vrijheden ontneemt en afhankelijk maakt van banken en overheden.
  Kijk wat de belasting dienst doet zij stoppen met brieven te sturen terwijl ik nog steeds niet verplicht ben om een computer te kopen voor belasting zaken maar op deze manier dwingen ze u en mij wel om eraan mee te doen en de minder validen en zij die niet met een computer kunnen omgaan worden voor het gemak maar vergeten.
  Zij gaan er telkens vanuit dat iedereen maar met een computer overweg kan maar wat zou een belastingambtenaar doen als ik hem op mijn vak gebied vraag een mechanische machine te repareren?
  Zou hij hem aan de praat krijgen?
  Ik denk van niet maar ze verwachten wel het tegenover gestelde dat bv een monteur ook bureaucratisch computer werk kan verrichten.
  Daarom stop de digitalisering en houd cash geld in omloop want anders zijn anderen de baas over u.

 9. Alles is al gezegd.
  Wij willen geen totale controle.
  Anders worden we massaal tot kinderen gemaakt.
  Eerst het contant geld afschaffen en dan de rentw op spaargeld naar min 5%.
  Dan de verplichting om je geld op te maken in bepaalde omstandigheden.
  Afhankelijkheid creeren.
  Enz. Zouden ze wel willen.

 10. Vraag en aanbod geldt ook hier denk ik. Dus als er nu maar veel mensen contant betalen – dat kan nog steeds – dan zal contant geld nog lang blijven. Volgens mij is zo simpel. Gewoon geld in je portemonnee en houden zo. Ook handig bij tweedehands-transacties 😉

  1. Ook ik zit in de 2e hands handel. Heb de petitie allang getekend natuurlijk. Alles lekker handje contantje. Wij pinnen zelfs eerst ons geld voor we boodschappen gaan doen als het contant geld op is. Mijn vrouw en ik willen gewoon graag weten wat we uitgeven. Anders gaat het allemaal te makkelijk en heb je voor je weet je bankrekening geplunderd met al die impulsaankopen die je tegenwoordig kunt doen.

 11. Wederom, onder het valse voorwendsel van veiligheid, wordt er weer, dit keer wel zeer grove en gevaarlijke, aanval op onze privacy gedaan. Mensen schijnen zich de risico’s niet te realiseren. Als er geen contant geld meer is, kan onze roverheid nog simpeler ons financieel uitkleden en je kunt er helemaal niets aan doen. Een muisklik en weg is al je geld. Een extra belasting? Geen punt, even een programmaatje schrijven en klaar is Kees. En denk je dat dit alles ook voor de elite geldt? Natuurlijk niet. We hebben ons weer langzaam in slaap laten sussen door al die leugens van banken en overheid, met slogans als “Klein bedrag? Pinnen mag!”
  En de volgende stap is het implanteren van een RIFD chip bij ons. Dan kan de overheid je volledig onder controle houden, ook fysiek. En ben je “stout”, dan wordt je simpelweg geëlimineerd. Dit moeten we niet willen.

 12. Het is niet alleen cash geld dat ze weg willen hebben maar ook de kleine bedrijven.
  Kleine boeren,winkeltjes en kleine zelfstandigen moeten ook verdwijnen zodat de grote multinationals de macht over alles krijgen.
  Het is begonnen met de grote supermarkten die alles onder één dak gingen verkopen waarvan ze wisten dat de meeste mensen dat wel makkelijk vinden omdat de meeste mensen TOEN nog druk met hun werk bezig waren en weinig zin en tijd hadden om van winkel naar winkel te gaan.
  Toen kwam internet erbij wat ook wel weer makkelijk was en wat vele kleine zelfstandigen hun bedrijfje heeft gekost.
  Daarom ben ik ervan overtuigt dat wij allen die hier aan meedoen zelf uit gemakzucht ons afhankelijk maken van multinationals die toch al enorme belastingvoordelen krijgen en dan voornamelijk via brievenbus firma,s in Nederland gevestigd.
  Maar wat gaat u straks doen als de multinationals alle touwtjes in handen hebben en er geen kleine bedrijfjes meer zijn?
  U kunt niet meer naar de boer,u kunt niet meer naar de kruidenier enz omdat die er niet meer zullen zijn.
  Leuke straatjes waar ooit kleine winkeltjes zaten en waar het gezellig was zullen leegstand en verpaupering laten zien terwijl u noodgedwongen GMO voer van Monsanto zult moeten gaan eten omdat anders niets meer te verkrijgen zal zijn of chloor kippen.
  En als cash geld verdwenen is kunnen ze uw pas blokkeren als u toch nog bij een zeldzame kleine zelfstandige iets wilt kopen.
  Mensen wordt nu aub wakker en stop met internet aankopen en digitalisering.
  Gisteren zag ik een reportage uit Engeland waar kleine zelfstandigen via internet bestellingen deden en deze na ontvangst retour zonden uit protest tegen de belastingvoordelen die multinationals kregen en zij niet.
  Wilt u een leven waar u bepaald waar u iets koopt koop dan bij de winkel in de straat en laat die grote bedrijven links liggen tenzij u straks slaaf van hen wilt zijn.

 13. vergelijk deze maatregel eens met de situatie in WO II. toen was voedsel op de bon. wie niet deed wat er bevolen werd, kreeg geen bonnen en dus geen eten. ideale dwang maatregel. het afschaffen van contant geld beoogt het zelfde. ben je het niet eens met de regering? één druk op de knop en je verplichte bankrekening is geblokkeerd. geen bankpas, geen eten.
  na WO II werk er gezegd ‘wir haben es nicht gewusst’ wij zullen later zeggen ‘wir wollten es nicht sehen’.

 14. Ik zeg ja voor contant geld, en nee tegen 100 % controle door Europa
  Geef multinationals geen macht over jouw leven en wordt niet hun robot.
  Betaal zoveel als mogenlijk contant en stop de digitalisering.

 15. Ze doen maar! We hebben nu ook al contactdoos betalen door de strot geduwd gekregen. Het lijkt erop dat je zelf niets meer te vertellen hebt over je eigen geld. Begon ook al bij het afronden en het uit de markt halen van de 1en 2 eurocent.
  Sta nog steeds versteld dat ik voor een artikel van 1,99, 2euro moet betalen!

  1. Dan betaal je toch GEWOON contant in plaats van maar mee te gaan in de cotactloos betalen manie. Denk eens na !!

 16. Heel slecht idee,vooral voor oudere,die dan hun pincode aan andere moeten gaan geven,we worden in onze vrijheid te kort gedaan geen goed plan,bedenk maar iets anders!!!!!!!!!!

 17. Geen goed plan,vooral voor oudere die moeten hun pin code aan andere mensen door geven,we worden zo in onze vrijheid beknopt.verzin maar een ander misschien een beter plan.
  Hier kunnen wij als burgers helemaal niets mee.!

 18. Ik wil geen plastic geld!
  Er is geen terroristische aanval meer nodig, je gooit gewoon internet plat en de gehele westerse wereld kan dan niets meer doen.
  Geen goed plan voor de gehele wereld.

 19. Als we al geen politiestaat zijn dan zullen we het zeker worden,men weet precies wat je hebt,waar je bent en wat je doet,en u nog het contant geld uit onze zakken en we kunnen het verder wel schudde.
  Vroeger ging men naar de kerk om te bidden voor Rusland omdat ze werden onderdrukt,ga nu naar de kerk en bid voor Nederland.

 20. Geen goed plan ,ik heb liever contant geld ,en geen plastic geld.En dan verdwijnt Nederland.Dan is onze vrijheid voor bij.Zo gaat dan de wereld na de knoppen.
  Laten wij ons daar sterk voor maken,dat daar geen verandering in contant geld komt.

 21. Ik ben aow-er en ben tegen het kapitalisme in het algemeen.Ik ben tegen de banken en het verrotte systeem.Maar mensen laten toch hun geld op de rekening staan.Beter is het om het overbodige geld van je rekening te halen en de oude sok weer te voorschijn halen.Dan zouden de banken wel anders piepen en zouden omvallen als dominostenen.
  We zullen echt naar een ander systeem moeten.Of ik dat nog ooit zal meemaken….

 22. Ik doe al veel teveel digitaal .. is het makkelijk? Ja. Is het goed? Nee. Transacties met contant geld moeten beslist niet verdwijnen!
  Contant geld betekent vrijheid en privacy.

 23. Ik betaal altijd contant in de winkel, op de markt, de benzinepomp en dergelijke en haal altijd contant geld uit de muur. Die zogezegegde pin-only winkels boycot ik. Ik vind die mensen die alles met pin betalen maar irritante wijsneuzerige sukkels en eigenlijk verraders van vrijheid. Ik zeg ook wel eens heel cynisch als het effe niet lukt als ze mety de pin willen betalen dat contant betalen altijd lukt en dat het nog niet illegaal is. Glazig kijken de stomme digislaafjes je dan aan (als zombies) en soms geirriteerd en dat doet ze huist nadenken de sukkels.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.