Advertentie

De knuppel in het hoenderhok…


Het jaar loopt naar zijn eind en dat zijn altijd van die momenten die je tot nadenken stemmen. Je denkt terug aan dat wat er het afgelopen jaar is gebeurd en je blikt vooruit met allerlei gedachten over wat mogelijk positief kan zijn in het nieuwe jaar, specifieke zaken die je wilt uitvoeren en dat wat mogelijk allemaal kan gaan gebeuren.

De knuppel in het hoenderhok…

Anneke Bleeker, december 2009

Er is veel gebeurd dit afgelopen jaar als we voor ons zelf spreken. Het idee was om alleen even een poosje te waarschuwen in het land. Vertellen dat er meer informatie voor handen was dan het RIVM en de GGD ons vertelden ten aanzien van het HPV‐vaccinatiebeleid.

Samen met onze vriendin Irene heb ik dit geruime tijd mogen verzorgen. Maar er kwam steeds meer wat onze aandacht vroeg. Op 9 maart 2009 overleed Freek Hagoort op bijna 9 jarige leeftijd. Dit jongetje overleed drie dagen na zijn BMR en DTP vaccinatie. Hier konden wij ook niet om heen en op onze site werd er aandacht aan besteed.

Cartoon van Ab Klink door Siegfried Woldhek. Klink, zo lijkt het, staat zo verschrikkelijk zijn mannetje, dat hij daardoor bijna niet meer in het (democratische) plaatje past..

Toen begon men wereldwijd met het griep ‘verhaal’… Er gebeurde van alles wat verbazend was, wat de gemoederen bezig hield en wat in hoge mate het nieuws haalde. Wij hobbelden daar steeds in mee, tussendoor of achteraan. Maar loslaten deed het ons niet en de website werd voller en voller.

Er werden lezingen verzorgd en als bijzondere ervaring mocht ik een boek schrijven, wat werkelijk allemaal als een soort tsunami over ons heen gekomen is. Dit jaar was in alle opzichten zeer leerzaam. Wat vaccins betreft heb ik het gevoel de universiteit in een paar maanden doorlopen te hebben en hoe de media gemanipuleerd worden is mij ook volkomen duidelijk na deze ruim tien maanden.

Dat de farmacie big business is begrijpen velen inmiddels ook en onze eigen viroloog Ab Osterhaus heeft zijn tentakels overal goed in vast gesponnen. Deze man is betrokken bij het begin van de virussen tot het eindstation de vaccins en alles daar tussenin.

Het RIVM heeft een reclamebureau nodig, ComBat genaamd, om een vaccin aan de vrouw te krijgen.

Dat is toch minstens het overdenken waard… Als een vaccin zo goed is waarom moet dan een reclamebureau ingeschakeld worden om meisjes vanaf twaalf jaar van te overtuigen dat ze zich vooral drie maal in een half jaar moeten laten inspuiten?

Marjan Berk wordt ingeschakeld om haar verhaal te doen op de website van het RIVM. Zij vertelt dat zij van nabij heeft meegemaakt hoe haar schoondochter door de ziekte baarmoederhalskanker uiteindelijk de strijd heeft moeten opgeven en is overleden. Dit om meisjes en ouders ervan te overtuigen dat het zeer verstandig is om toch vooral het HPV‐vaccin niet te negeren. Het is heel erg dat Marjan zo haar schoondochter is kwijtgeraakt, daar valt niets tegenin te brengen.

Maar wil het dan zeggen dat er tienduizenden meisjes blootgesteld moeten worden aan een vaccinatiecampagne waarvan we niet weten wat werkelijk de gevolgen kunnen zijn? De FDA in Amerika geeft ruiterlijk toe dat Gardasil, één van de twee vaccinmerken, per maand aan minstens één meisje het leven kost.

Wij vergelijken dit grote experiment vaak met Softenon en DES, jaren vijftig/zestig vorige eeuw en krijgen daarin vaak bijval omdat er altijd wel personen zijn die dit in de familie, persoonlijk of anders van nabij kunnen beamen. En nu zeggen we dat dit niet had moeten gebeuren en ook toen de farmacie gemakkelijk zei dat het geen kwaad kon en het zonder problemen genomen kon worden.

Afgelopen najaar heb ik een lezing bijgewoond in de Leidse Universiteit waar dhr. R. Coutinho sprak over het HPV‐vaccin. Tijdens die avond gaf hij ruiterlijk toe dat men vanuit de overheid de mogelijkheden zou aangrijpen om verhalen van dames met baarmoederhalskanker te gebruiken om zo de meisjes de ernst van de zaak te doen inzien.

Als er nu de komende tijd veel mensen gehandicapt raken of zelfs verongelukken in het verkeer, krijgen we dan te maken met acties om ons te dwingen niet meer in de auto te stappen?
Of als er mensen gedupeerd raken door het verkeerd omgaan met huisdieren, worden die dan verboden? Hoever gaan we in het op angst spelen om de bevolking daar te krijgen waar men ons wil hebben?

Waarom dit opdringen en gebruik te maken van een reclamebureau?

Neem nu de “reclame”hoofdpijn.nl een spotje op de radio. Er wordt gesproken over hoofdpijn. Mogelijk heb je daar wel eens last van en kun je niet uit de voeten met de gebruikelijke middelen. Kijk dan eens op die site, doe de test en als je denkt dat je hulp nodig hebt dan kun je via je huisarts medicijnen voorgeschreven krijgen.

De farmacie mag geen reclame maken voor geneesmiddelen, maar mag je wel angst aanpraten; je in een hoek kletsen lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Dat gebeurt ook met pijnstillers en andere ogenschijnlijk onschuldige middelen die niet zo onschuldig blijken te zijn als je ze nader onderzoeken gaat.

Hoe bestaat dit?

Zo kwamen wij afgelopen jaar nog iets tegen waarbij wij dachten: ‘Hoe bestaat dit?’
Wie eens in zijn leven een bloedtransfusie heeft gehad doet er verstandig aan een bepaalde website te bezoeken om zo door middel van vragen erachter te komen of je dan mogelijk in aanmerking kan komen voor het Hepatitis B vaccin.

Ongelooflijk hoeveel mogelijkheden er zijn waar je tegenaan loopt als je op het internet aan het zoeken bent naar informatie! Maar wat nog meer bijzonder is, is het feit dat wij met onze website een doorn in het oog zijn bij minister Klink en anderen omdat men van mening is dat dit niet op het internet thuis hoort.

Maar dan maken we de kanttekening dat wij burgers onze informatie juist van de overheid bij EMEA moeten halen als we meer over vaccins willen weten. EMEA is een Europese site, ook dat nog en dus ook op het internet te vinden. Ook ‘oma’ in het bejaardentehuis moet dat maar begrijpen!
Hoe tegenstrijdig zijn deze berichten? Ons zijn ze liever kwijt dan rijk en zelf maken ze volop gebruik van deze mogelijkheden. De grieplijn, allerlei andere informatie van overheidswege verstrekt, alles via het internet.

Maar het RIVM houdt zich aan zijn woord en gaat het offensief groots beginnen om meisjes om te praten, want anders kunnen wij dit niet noemen, om wel in april het HPV‐vaccin te accepteren. Dit kan toch ook alleen een reclamebureau verzinnen om deze varkens los te laten in het oude jaar op de valreep voor het nieuwe?

Men gaat in april beginnen met vaccineren maar nu de Mexicaanse griep niet dat heeft gebracht wat men er van had gehoopt staat de deur alweer open voor de volgende vaccinatiecampagne. Gelukkig zijn wij niet in een winterslaap ondergedompeld dus ook direct op de hoogte van deze praktijken.

Dan de berichten in de kranten over het griepvaccin en de huisartsen. Dankzij huisarts van der Linde weten wij dat zij er een wereldreis aan overhouden, volgens een artikel in Trouw van donderdag 24 december.

Dan kreeg ik van een onderwijzeres vlak voor de kerstdagen het volgende door:

De gevolgen van de griepprik zijn (helaas) al goed merkbaar op mijn werk. (basisschool Amsterdam). Er zijn veel kinderen thuis met de volgende klachten: hoofdpijn, zeer hoge koorts, pijn in het lichaam, overgeven. Verschillende ouders hebben contact opgenomen met de huisartsenpost om advies voor hun kind. Daar staat de telefoon roodgloeiend. Er zijn veel meldingen van kinderen met hoge koorts, 40+.

Over vaccinaties zal in 2009 opnieuw een boel te doen zijn. Het ministerie van VWS gaat een heus reclamebureau inzetten om haar boodschap te vertellen. Professioneel verkopen is kennelijk nodig.

Wat opvallend is dat de kinderen die niet zijn gevaccineerd hooguit verkouden zijn. De kinderen die ziek zijn, zijn allemaal gevaccineerd. Ook heb ik ouders met deze klachten gesproken, zij waren ook gevaccineerd. Een tweetal ouders is met hun kind doorgestuurd naar het ziekenhuis en een baby is opgenomen in kritieke toestand. De kinderen waar het om gaat hebben of eind vorige week of begin deze week hun tweede inenting gehad.

Kunnen artsen nog genieten van hun ‘wereldreis’ als zij dergelijke berichten lezen?

Mogen wij verontrust zijn als we dit per mail krijgen aangeleverd?

Begrijpt een ieder nu wat ons beweegt om de agenda weer vol te krijgen met lezingen zodat wij de andere kant laten horen van de zaken die de overheid systematisch verzwijgt?

Wij dagen u uit om ons te helpen met een ruimte om lezingen te geven ook in het nieuwe jaar en te beginnen bij januari. Als velen hierbij de handen uit de mouwen steken dan vertellen wij verder wat allen behoren te weten. Er is zoveel wat wij van overal vandaan krijgen aangereikt en wat een ieder aangaat. Neem het verhaal van de Belgische apotheker Fernand Haesbrouck:

In zijn laatste nieuwsbrief die hij mij mailde schreef hij over het feit dat rokers met behulp van de farmacie van het roken kunnen afkomen. Maar… in die middelen zit o.a. cocaïne! Waaraan ben je nu liever verslaafd? Fernand heeft al heel wat misstanden aan het licht gebracht, zo ook over de medicijnen die gebruikt worden bij ADHD. Allemaal informatie die velen aangaat. En hebben wij de kinderziektes verruild voor kanker, autisme, ADHD en andere ingrijpende lichamelijke ongemakken met eventueel de dood als gevolg? Ingeruild door vaccins?

Velen willen hier niet aan.

Net zomin willen velen echt luisteren als je vertelt dat de magnetron slecht is voor onze gezondheid. Tijdens mijn lezing komt het altijd even aan bod bij het stukje over gezondheid dat ook van belang is in het hele verhaal als we over vaccins spreken. Want aspartaam in een lichaam en dan een vaccin is ook uit den bozen. Aspartaam is toch al een hersengif; zo ook de verkeerde E‐nummers. Dus we doen altijd nog even een extra duit in het zakje als we het over bewust nadenken hebben ten aanzien van ons lichaam.

Zelfs de meest hardnekkige bacteriën zijn na een minuut in de magnetron volstrekt dood.

Kun je nagaan wat er over is van je voeding na een opwarmbeurt van 5 minuten!

De magnetron dus..

En zo ‘gooien’ we graag de magnetron er ook even in. De reacties zijn divers van beamend, tot vol ongeloof of de reactie: ‘het is toch wel gemakkelijk’.

Wat werd ik gesterkt toen ik het boekje van Gerard van Vliet kortgeleden in handen kreeg. ‘Hét vitaliteit boek’ genaamd. Daarin trof ik het volgende stukje aan: Duizend Dingen Doekje

De beste methode om je keukendoekje bacterievrij te krijgen is die een minuutje in de magnetron te bombarderen met de straling van die magnetron. Op het gemiddelde doekje zitten 500 verschillende bacteriën te wachten op hun kans. Zelfs de meest hardnekkige bacteriën zijn na een minuut in de magnetron volstrekt dood. Kun je nagaan wat er over is van je voeding na een opwarmbeurt van 5 minuten!

Dank je wel Gerard; je slaat de spijker op zijn kop!

Het RIVM gooide de knuppel in het hoederhok door op de valreep van dit oude jaar de plannen bekend te maken ten aanzien van de HPV‐vaccinatiecampagne. Zo hoop ik op mijn manier nu de knuppel in het hoenderhok te hebben gegooid met dit schrijven, om tot nadenken te stemmen en tevens over te gaan tot actie. Als actie zien wij alle hulp graag tegemoet in welke vorm dan ook.

Tevens bedank ik allen die dit afgelopen jaar positief op ons pad zijn gaan meewandelen, nieuwsfeiten door mailden, anderzijds hebben geholpen en zich ook belangeloos hebben ingezet om samen aan de weg te timmeren.
Want één ding moge duidelijk zijn, ‘Verontruste moeders’ komen overál in de media voor, maar zonder de hulp van velen kunnen we samen niet doen wat we nu allemaal doen. Ieder is op zijn of haar eigen wijze een belangrijke schakel!

Graag eindig ik met een stukje wederom uit het boekje van Gerard van Vliet:

Men vreest het meest…

Er is een bekend Oud Hollands rijmpje met de eerste regels “Men vreest het meest het lijden dat men vreest, maar nooit op komt dagen…“

Uit onderzoek blijkt dat heel veel energie naar dingen gaat die je vreest, maar nooit gebeuren. Zonde toch? De optimist laat die dingen komen zoals ze zijn en concentreert zich op de zaken die hij of zij écht kan beïnvloeden.

De site die bij het boek hoort, vind je HIER

Rest mij allen een goede jaarwisseling toe te wensen en een gezond 2010.

Anneke Bleeker,

Bergen NH, 28 december 2009

Advertentie

279 gedachten over “De knuppel in het hoenderhok…

 1. Waarom maken jullie mijn Heer en Heiland belachelijk ?

  waar is de liefde volle benadering gebleven ? waar is het respect voor een anders geloof ? ik kraak jullie goden ook niet af toch ?

 2. Dacht dat het hier over vaccinaties, ComBat, RIVM, EMEA ging? Zitten we zomaar opeens in de religieuze hoek? Hoe’s dat zo gekomen? Nog in de kerstsfeer? Het nieuwe jaar is al 3 dagen oud hoor (hallo, wàkker worden)….

 3. @Ellen,
  Wat vind jij nou van bovenstaande artikel zullen het stormen zijn die overwaaien of zal het uitgroeien tot een orkaan en is dit de stilte voor de storm.

 4. @Burke,
  Tsja Wat is wijsheid kan ik hier wel een antwoord op geven.
  Mijn intuïtie zegt nu ben ik heel serieus God kent geen twijfel het is het volmaakte waar alles uit voortkomt ook deze onvolmaakte volmaakte wereld .Het is van een Kracht en Zuiverheid wat wij ons niet kunnen voorstellen geen intelligentie wat ons bekend is kan dat omschrijven In ons meest wezenlijke zijn wij daar mee verbonden maar ook ons ego alleen dan in versluierde vorm.

 5. @ Janee
  Ik ben niet bang voor Jezus of God, Satan of welke naam ook. Ik geloof niet in hemel en hel. Ik geloof in de liefde, in een liefdevolle schepper. Niet eentje die angst zaait, maar vol begrip en geduld is.
  De bangmakerij komt van de mens, niet van de Schepper.
  De schepper spreekt niet in woorden maar in een universele taal die wij als mens nog lang niet kunnen of willen verstaan.
  Dus stop ik mijn energie liever in het leren ontcijferen van die universele taal dan in dit geraaskal.
  Maar ieder zijn pleziertje.

 6. Moet zijn noch 😀 (Noch aan zijn linker voet)

  Ik ben nogal allergisch voor ‘godsdienstig’ gepraat. Ben namelijk opgegroeid op een zwaar gristelijk dorp, waar de schapen op de gristelijke school, sneeuwballen naar ons hoofd gooiden (de kids van de openbare school) met stenen erin. Ik heb net een preek teveel gekregen van onze glurende buurman.

  Begrijp me niet verkeerd, ik hou van god. Alleen niet van de godsdienst. Ik denk dat de bijbel mythologie is die metaforisch gelezen moet worden. Gegooi met allerlei bijbel teksten die zogenaamd toepasselijk zijn kan eindeloos doorgaan omdat voor bijna alle tekst wel een tekst is die de vorige tegenspreekt. Oeverloze discussies krijg je daarvan.

 7. @ Jezus

  Wordt tijd aan U om terug te keren aan mij, anders zal het eeuwige verhaal U verlaten waar de lezer niet meer bij kan worden gespijkerd en waar U zolang niet meer hoeft te bengelen in aller ongetij.

 8. Inderdaad, een oeverloze gristelijke discussie en iedereen heeft natuurlijk gelijk. Ik blijf liever met m’n beide benen op de grond en wil vooral in het NU bezig zijn met het proberen om een mentaliteitsomslag teweeg te brengen op niet alleen medisch gebied, maar vooral op het vlak van mensen beter houden en niet maken. Het gezond houden van de mens en ze niet al vanaf de conceptie afhankelijk doen zijn van de farmaceutische industrie. Misschien een utopie en enigszins hoog gegrepen, maar de basis is inmiddels gelegd en een jaar geleden konden we nog alleen maar dromen over de resultaten die nu zijn bereikt (een europees onderzoek naar belangenverstrengeling bij de WHO, aanklachten tegen ministeries in verschillende landen, enz. enz.)…

 9. @ ellen

  Ik kan me het goed voorstellen als het om een gristelijke discussie gaat, zo inderdaad iets anders moeten zijn als christelijk.
  Wat er gisteren nog niet was wordt in het NU gecreeerd en morgen geschapen, onder ons zijn er genoeg die er zijn om het zo te vormen dat het er wel degelijk komt.

 10. #

  Waar gaat dit over?
  Hou mijn vrouwelijke energie liever voor mezelf, of interessanter zaken.
  Toedeloe

  Posted by Riet | januari 3, 2010, 20:07

  Ik moet toegeven dat je hier helemaal gelijk in hebt, riet wat een gezwets en iemand beweert JEZUS te zijn de echte wel te verstaan hoe laag van niveau kan men zijn zo bewaar ik ook liever mijn volledige energie voor mezelf en/of de interessante zaken opweg van ons levenspad tot een hoger bewustzijn…om oprecht te zijn vind ik bepaalde gasten gezien de feiten nogal hier laag van begrip en zo blijven ze voor eens en altijd vast zitten in hun Ego in hun reptielenbrain en zullen zich immers nooit bewust worden tot een hoger bewustzijnsniveau.

 11. Ik heb de reacties eens bekeken n.a.v. de laatste berichten hier. Ik moet zeggen dat ik nogal geshokkeerd ben, iemand anders die zich uitgeeft voor Gait en iemand die zegt Jezus te zijn en mensen gaat aanspreken. Kan @Guido daar niets aan doen?

 12. @allen Ik weetniet wie mijn naam misbruikt maar ik kom voorlopig niet meer op dit forum zoveel vunsigheid en kinderachtige intriges …. ik heb een maal mijn naam aangepast en ga dat niet nog eens doen ./Mijn laatste comment was 3 jan 20:49 en deze dan het ga jullie goed liefdevolle groet marcel

 13. @janee Nog een comment dan janee je voelde het goed ik heb geen vunsigheden naar jou gepost wij liepen in de sneeuw en waren het eens over de prachtige dag .Dat er een groot kind mijn naam besoedeld vind ik heel kwalijk .ik heb dus besloten voorlopig niets meer te posten .Helaas want ik vond het leuk om van gedachten te wissellen met ieder hier.Ik heb ook guido gemaild en hem ervan op de hoogte gesteld van het naamsmisbruik hier .liefdevolle groet marcel

 14. Wanneer het e.e.a. zo doorgaat, is het wellicht handiger de reacties op ‘uit’ te zetten.
  Nu gaan vuile reacties gewoon in de prullenbak, zonder verder commentaar.

 15. @ Marcel

  Ik vind het jammer dat jij het forum verlaat.
  En als het zo doorgaat zullen er meerdere volgen denk ik.
  Ik hoop dat je je bedenkt, hoewel ik wel kan begrijpen dat je er genoeg van hebt. Zeker als je naam ook nog wordt misbruikt. Ik hoop je terug te zien hier Marcel, anders bedankt voor je inbreng, ik mocht jouw teksten graag lezen.
  Heel veel goeds voor het nieuwe jaar.
  Riet

 16. @janee @guido@riet Ik zal er nog eens stevig over nadenken wat te doen .bedankt voor jullie comments ,idd is capitulatie eigenlijk wel het laatste wat je moet doen .Maar zulke incidenten doen de energie flow geen goed ,in ieder geval voor mij niet.jullie horen nog van mij ,ik blijf zowie zo de site wel bezoeken .liefdevolle groet marcel

 17. @ Ellen,

  Ik hou me liever bezig met om een mentaliteitsverandering teweeg te brengen.

  Ik ben het helemaal met je eens. Er zal een mentaliteitsverandering moeten komen anders veranderd er niets. Het merendeel van de mens reageert vanuit pijn, niet vanuit liefde. Hoe kan het ook anders in de wereld zoals deze gecreerd is. Die mentaliteitsverandering zal ieder in zichzelf teweeg dienen te brengen met hulp van degenen die die verandering al hebben ondergaan.
  We hebben inderdaad al heel wat teweeg gebracht en daar ben ik blij mee. Ik hoop dat wij als forumleden die verandering ook hier gaan neerzetten en ons niet laten verleiden om ons te laten storen door saboteurs.
  Ik reageer slechts nog op mensen die wat te zeggen hebben.
  Een aantal mensen krijgen van mij geen reactie meer. Ik hoop dat meerderen dit zullen doen.
  Het kan toch niet zo zijn dat een paar kleuters de boel hier kunnen verpesten.

 18. @ Marcel en anderen: Misschien speelt er wel iets anders. Kunnen jullie je nog de dreigementen van minister Klink herinneren? Die juist sites als deze zou bestoken via zijn ambtenaren (ivm de ‘vrije keuze’ en ‘vrijwillige vaccinaties’ na duidelijk verlies aan controle). Misschien is deze ‘censuur’ nu meer doorgang aan het vinden na het kerstreces?

  Is het een idee Guido, dat dezelfde naam niet gebruikt kan worden bij een nieuwe account (hou je natuurlijk wel dat mensen met een nieuwe naam kunnen aanmelden, of is daar ook wat aan te doen?)

  Even wat leuker nieuws:

  Misschien leuk, gisteren was er een radiouitzending over een ‘nieuwe wereld’, duurzame initiatieven en zelfvoorzienende woongemeenschappen die ik heb verzorgd als host bij Argusoogradio. De interessante gasten kenden elkaar niet en er ontstond veel mooie informatie, kennis en nieuwe inzichten. Ook interessant op het gebied van onderwijs en alternatieven voor de reguliere methode.

  Hier na te luisteren: http://www.argusoogradio.org/?page_id=4218

  03-01-2010 – John Consemulder
  Host: John Consemulder in gesprek in gesprek met Otto van Nieuwenhuijze, Johan Peter Teunissen en Elmar Prinsen en Jorn Mols.

  Gespreksthema: “Een nieuwe wereld, een paradijs op aarde?”
  Een inventarisatie van duurzame initiatieven en
  zelfvoorzienende woongemeenschappen
  Labels: duurzaamheid, paradijs op aarde, meerwaarde creëren, zelfvoorzienende woongemeenschappen, Transition Towns en relatie tot klimaatverandering en piekolie), permacultuur, Anastasiadorp, Werfterp, ecologische wijken, integrale geneeskunde, symbiose en synergie samenwerkingsverbanden, onafhankelijkheid olie, duurzame woningen en projecten, Anastasia dorp, Earthships, aardehuis, Rob Hopkins, Renewable energy, vrije energie, creatieve en inspirerende woon-werk omgeving, onderwijs en alternatieven voor regulier onderwijs methode, relatie met omgeving en de natuur, ecotoop, eigenheid, passie en authenticiteit, nieuwetijdskinderen, ontwikkelen ipv onderwijzen (zonder dogma kinderen voorbereiden en laten werken met het leven)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.