Advertentie

Journalistieke hoerderij..


Wetenschappelijk journalist Simon Roozendaal, die trots ook met de titel ‘Wetenschappelijk redacteur bij Elsevier’ schermt, heeft zichzelf gisterenavond, 11 februari 2010, in de Amsterdamse ‘Rode Hoed’ een onlosmakelijk brevet van onvermogen opgespeld! Gefeliciteerd Simon..! Zonder een woord te overdrijven wil ik hier gewoon spreken  over journalistieke hoerderij.. Je journalistieke kunstjes verkopen voor geld..Want dat was wat het was gisterenavond: ‘Kunstjes verkopen voor geld!’

De locatie was dus ‘De Rode Hoed’, alwaar dhr. Roel Coutinho, directeur van het Centrum infectieziektebestrijding van het RIVM een praatje zou houden, onder de titel: ‘Mexicaanse griep; onnodige paniek’, met aansluitend ’n vraag en antwoordspel.

Maar met hoerderij is natuurlijk niks mis. Toch? Daar is niets mis mee, als je het maar meldt aan de bezoekers van de avond, die voor hun bijdrage van € 5,- een stukje propaganda gaan aanhoren!! En zeker als je het doet voorkomen dat het om een avond gaat, waarbij waarheidsvinding, zoals wetenschap in feite zou moeten heten, centraal staat..
Maar de melding dat iedereen naar een gekleurde bijeenkomst was gekomen, kregen we niet te horen van meneer Simon Roozendaal gisteren. Niet in zijn voorwoorddje, maar het stond ook niet de aankondiging, die als volgt op de website van De Rode Hoed te vinden is:

‘Nieuw in De Rode Hoed: het Wetenschapscafé.

Wetenschappelijk verantwoord uitgaan,
elke maand met een andere hooggeleerde barkeeper.’

Simon Roozendaal vond het nodig deze avond in de serie ‘Wetenschapscafé’s’, waarvan hij trots meldde de initiatiefnemer te zijn, te doen voorkomen als zijnde neutraal.

Coutinho waarschuwde ons reeds voor de invloed van Big Pharma... Noemen we dat nou een 'gotspe'? (klik op de link voor het artikel!
Coutinho waarschuwde ons reeds voor de invloed van Big Pharma… Noemen we dat nou een ‘gotspe’? (klik op de link voor het artikel!

Maar als je via een (digitaal) leaflet erachter moet komen dat de farmaceut MSD (MerckSharp & Dome) de grootste sponsor is van dit café, dan is het gedrag wat de heer Roozendaal ten toon spreidde ook volledig verklaarbaar: ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”…!! (HIER de aankondiging in pdf, oordeel zélf!).

Maar het hoerige gedrag is hiermee niet alleen verklaarbaar, het is gewoon in één woord schandalig! Met een vals mombakkes een ander nadoen..!
Maar zeker de wijze waarop Roozendaal, als een dictator de avond meende te moeten orchestreren, zegt alles over zijn visie op de maatschappij:

‘Ieder mag één vraag stellen aan meneer Coutinho, die de moeite heeft genomen zijn vrije avond hier aanwezig te zijn’, aldus meneer Roozendaal in al zijn wijsheid. En Coutinho? Die liet het allemaal maar gebeuren..

En kennelijk gold deze éénvraagsregel niet voor meneer Simon zélf, want hij stelde de ene propaganda-vraag ná de andere aan Coutinho, die al deze vragen keurig inkopte..! Want waar je van een wetenschappelijk journalist én discussieleider toch enigszins een neutrale positie mag verwachten, vanwaaruit kritische vragen de redevoerder bereiken, niets van dit al vond plaats. De vragen aan Coutinho waren ingestudeerd, gezien het gemak waarmee Coutinho de ballen dus keurig inkopte.

'Wetenschapsjournalist' Simon Roozendaal. Alleen maar 'goed nieuws' te koop bij deze man? Schone schijn bedriegt echter stevig, zo blijkt uit zijn optreden.
‘Wetenschapsjournalist’ Simon Roozendaal. Alleen maar ‘goed nieuws’ te koop bij deze man? Schone schijn bedriegt echter stevig, zo bleek uit zijn optreden als gastheer namens Big Pharma in de Rode Hoed.

Maar gelukkig is meneer Roozendaal er inmiddels ook achter gekomen, dat dit soort gedrag van hem, volledig onacceptabel is in deze tijd. Het is een feodaal narcistisch gedrag dat alleen maar heftige reacties kán oproepen. Uiteindelijk moest de avond worden afgelast, door meneer Simon zélf, die het te heet werd onder de voeten. Geen orde meer kon houden en zijn ‘Iedereen-1-vraagtactiek’, als sneeuw voor de zon zag verdampen!

De kwalificatie ‘onacceptabel’ door mensen uit de zaal op zijn houding, kwamen niet alleen van mensen, die -zoals zij meldden- zich bekocht voelden door het oppervlakkige verhaal van Coutinho én de 1-vraagtactiek van Roozendaal.
Maar er kwamen ook heftige reacties van een aantal mensen in de zaal, die -zo bleek- uitermate beter geïnformeerd waren dan Coutinho, en de uiterst onwetenschappelijk dilletantische meneer Roozendaal. Om een twee-tal voorbeelden te noemen:

Hoogleraar Coutinho, zo bleek tot menigeens ontzetting, blijkt niet op de hoogte van het bestaan van Dr. Wolfgang Wodarg, de Duitse longspecialist en politicus. Deze erudiete man is tevens  voorzitter van de Duitse nationale gezondheidscommissie van het Duitse parlement. Én voorzitter van de gezondheidscommissie van de Europese Gemeenschap. In die hoedanigheid heeft Wodarg inmiddels een stevig onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van de farmaceutische industrie in relatie tot de Mexicaanse griepgekte.

Daarnaast bleef Coutinho gisterenavond bij hoog en laag volhouden dat de farmaceutische industrie gewoon verantwoordelijk is voor evt. schade die door vaccinaties aan mensen wordt toegebracht. Toen Anneke Bleeker, één van de Verontruste Moeders, hem het bestaan van 2 versies van het Franse overheidscontract met de farmaceutische industrie ter ore bracht, waarin staat dat Big Pharma inderdaad niet verantwoordelijk is, bleek Coutinho dit document ook niet te kennen. (Foei professor, dit is nauwelijks nog wetenschappelijk te noemen..!)

Er waren gelukkig een aantal mensen in de zaal die geluidsopnames hebben gemaakt. John Consemulder, Micha Kat (klokkenluider online) maakte ook video-opnames, en de mensen van WeAreChange evenzo. Daarnaast waren Désiré Röver, Arend Zeevat en anderen eensgezind in hun oordeel over deze avond: Een wassen neus! Gááááp!

Hou de volgende websites van Micha Kat, Klokkenluideronline (HIER), WeAreChange (HIER) en Verontruste Moeders (HIER) in de gaten voor filmfragmenten van dit ridicule ‘wetenschappelijk debat’… Gelukkig dat er nog een écht café in de buurt was. ‘De ‘Gaper’.. Wellicht slim om tijdens de wetenschapscafé’s van ‘wetenschappelijk journalist’ Rozendaal, van naam te wisselen met ‘De Rode Hoed’…?!

Wil je meer lezen over de schandalige misbruik van vertrouwen in de journalistiek? Lees dit artikel in relatie, hier op WantToKnow.nl

93 gedachten over “Journalistieke hoerderij..

 1. @Rob, geweldig joh! Wat is de essentie van je betoog..? Natuurlijk is het een subjectief verhaal, vanuit boosheid en stekeligheid ten opzichte van autoritair gedrag van ‘wetenschapper’ Simon Roozendaal. Dát snap je toch wel?

  Er staat nergens dat jij niet zelf mag beslissen wat je ervan vindt, toch? Je springt naar een conclusie, waardoor je zelf de pot wordt die de ketel verwijt.. Want wat je ervan vindt, is wederom jouw mening. Voor sommigen hier is dát slaapverwekkend.. 🙄

  Als MSD sponsor is, maak je toch een overheadsheet, dat iedereen kan zien, als men de zaal binnenkomt. Toch? Reclame, PR is gebaat bij zichtbaarheid. Dat je je merk en bedrijfsnaam onopvallend (ALS HOOFDSPONSOR!) onderin een colofon zet op internet, zegt voor mij genoeg. Het is geniepig, achterbaks. Simon Roozendaal laat zich voor het karretje spannen van de farmaceutische INDUSTRIE. Zo simpel is het.
  Hopelijk ben je in staat Rob om die media te vinden die volledig gevoelloos, absoluut neutraal, dus gespeend van enige menselijkheid, dit soort uitwassen kunnen verslaan. Ik zou mijn verhaal hierboven meer zien als een column, zoals er dagelijks in ALLE kranten genoeg te vinden zijn.

 2. @ Rob (en anderen nieuw op deze site): ik 9en anderen met mij) heb in diverse artikelen hier op de site (gebruik mijn naam als zoekterm)diverse artikelen geschreven , waar o.a. ook alle regulier wetenschappelijke studies zijn vermeld, die systematisch worden verzwegen, omdat ze onomstotelijk aantonen dat…

  vaccinaties niet effectief en niet veilig zijn. Wetenschap, feiten, onafhankelijk van elkaar bevestigd en aangetoond. Geen column, maar bewijs als je dat wilt vinden.

 3. N.a.v. het artikel van Simon Rozendaal in Elsevier, heb ik een klacht ingediend bij de Raad van Journalistiek:

  To: raad@rvdj.nl
  Subject: Simon Roosendaal
  Date: Tue, 16 Feb 2010

  t.a.v. de secretaris

  Geachte secretaris,

  Bij deze dien ik een klacht in tegen dhr. Simon Roosendaal van Elsevier.
  Het betreft onderstaand verslag over de bijeenkomst in de Rode Hoed met dhr. Couthino.

  http://www.elsevier.mobi/pl/svt/si/elsevier/po/opnl/dk/elsevier.02-12-2010.0297p0000/sc/els_opinieonly/pa/159517/uid/

  Roosendaal stelt dat er agressieve vragen werden gesteld:

  Er zijn diverse video’s te zien op YouTube waaruit weinig of geen agressie te zien is van vragenstellers. Er werden echter wel kritische vragen gesteld!

  Roosendaal noemt in zijn artikel, het grote deel van de aanwezigen: malloten, vaccinsceptici, sekte-leden, mensen die laten we het vriendelijk zeggen niet voorop stonden toen de Lieve Heer intelligentie uitdeelde, een steekje los, Kat en consorten, allerlei boze mensen van middelbare leeftijd in de zaal. Het zouden krakers kunnen zijn of dierenactivisten, dezelfde rare verbetenheid, maar het zijn veertigers en vijftigers, mensen die u bestoken met onjuiste en verwarring zaaiende informatie over vaccins en de complotten van de farmaceutische industrie. Verbeten malloten.

  Als lezer van het artikel ben ik uitermate geschokt door de minachtende manier waarop Roosendaal spreekt over mensen die duidelijk anders denken dan hem.

  Het is geen onbekend gegeven dat niet iedereen voor vaccinatie’s is.
  Als dhr. Couthino naar de Rode Hoed komt om te discussieren, kan hij uiteraard kritische vragen over o.a. de Mexicaanse griep vaccinatie verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat ook Roosendaal hiervan op de hoogte was. De definitie van Roosendaal van vaccinsceptici is:” de vaccinsceptici zijn het niet eens met de dominante opvatting dat vaccins tegen ziekten beschermen.”

  Kortom, Roosendaal zegt in zijn artikel: mensen die tegen vaccinatie’s zijn, vallen onder alle bovengenoemde benamingen en “Door de verwarring die zij hebben gezaaid, heeft maar vijftig procent van de meisjes die daarvoor in aanmerking zich tegen baarmoederhalskanker laten inenten. In die zin hebben die verbeten malloten doden op hun geweten. Die zijn weliswaar nog niet gestorven maar het valt uit te rekenen dat het wel gaat gebeuren.”

  Vervolgens stelt Roosendaal:” ik geloof dat ik redelijk onafhankelijk en kritisch ben, maar volgens mij hebben Kat, Bleeker en consorten geen poot om op te staan.”

  De opkomst voor het HPV-vaccin was plm. 43% en voor het Mex.griep-vaccin nog geen 50%.

  Meer dan 50% van de Nederlandse bevolking heeft, om wat voor reden dan ook deze vaccin’s niet genomen. Onderschat Roosendaal de intelligentie van deze ruim 50% of heeft hij de waarheid in pacht?
  Met dit artikel heeft hij iedereen, dus ruim 50% van de bevolking ernstig beledigd!!

  Ik ben geen journaliste, maar een zo bevooroordeeld artikel in een, wat genoemd wordt, gerenomeerd blad, geeft journalisten een slechte naam.

  Hoogachtend,

  Annelies …….
  …….

  Bewust heb ik het lopende onderzoek naar Elsevier en de betalingen voor het plaatsen van eenzijdige medische onderzoeken niet genoemd. Ook bewust heb ik Rozendaal niet in verband gebracht met zijn connectie’s met de farmacie.
  We gaan niet alle kaarten ineens uitspelen.

  Jarenlang was ik ziek door kwikvergiftiging door amalgaam en eindigde in een rolstoel. Ik had alle mogelijke anti-biotica-kuren gehad en veel meer; ik werd alleen maar zieker.Totdat al mijn amalgaam-vullingen verwijderd werden vier jaar geleden.
  Dat heeft mijn leven drastisch veranderd!!!!

 4. Geweldig, met een woord geweldig gewoon dat er nog mensen zijn in dit landje die zich niet laten afschrikken door vooringenomen media en pseudo-wetenschappers die pretenderen veel kennis te bezitten, maar op momenten dat zij diezelfde kennis moeten tonen, niet thuis geven omdat de vragen agressief zouden zijn. Ik heb met grote belangstelling de commentaren gelezen en zal de komende dagen zeker ook de tijd nemen om de filmpjes te bekijken. De site wordt (vanzelfsprekend) gebookmarkt.

 5. Annelies, een groot compliment voor je ingediende klacht tegen Rozendaal bij de Raad voor de Journalistiek. Afgelopen nacht werd ik ook bewust van die mogelijkheid en maakte al een begin met een gelijksoortige brief. Heb hem nu afgemaakt. Zie hieronder. Ik ga hem later vandaag op de bus doen. Het lijkt me en goede zaak dat dit door meerderen wordt aangekaart. Mijn insteek is een iets andere en daarmee vullen we elkaar aan.

  Klacht tegen Simon Rozendaal, wetenschapsjournalist voor Elsevier.

  Arnhem, 17 februari 2010

  Aan: Raad voor de Journalistiek
  t.a.v. de secretaris
  p/a Joh. Vermeerstraat 22
  1071 DR Amsterdam

  Geachte secretaris.

  Op donderdagavond 11 februari presenteerde de heer Rozendaal in de Rode Hoed te Amsterdam een wetenschapscafé, met als gast de heer R. Coutinho, over het thema ‘Mexicaanse griep: onnodige paniek?’. Het debat eindigde voortijdig doordat de opstelling van Rozendaal en Coutinho bij het publiek een grote emotionele verontwaardiging opriep en Rozendaal besloot de discussie te sluiten.

  De manier waarop Rozendaal het geheel leidde was beneden alle peil. De deelnemers aan het debat mochten slechts één vraag stellen en discussieleider Rozendaal nam de vrijheid voor zichzelf om meerdere vragen te stellen op een dusdanig onkritische wijze, dat daarmee grote vraagtekens gesteld mogen worden bij zijn journalistieke objectiviteit.

  De volgende dag schreef Rozendaal op zijn weblog van Elsevier een verslag, waarin hij zijn beleving van die avond verwoordde. Op een bijzonder onwetenschappelijke en een onafhankelijk kritische journalist onwaardige wijze maakte Rozendaal vele denigrerende opmerkingen over de kritische vragenstellers. Maar wat mij echter het meest trof en waar ik me als bezoeker van het wetenschapscafé diep geschokt door voel is zijn volgende formulering. Citaat:

  “Malloten
  Bovendien zijn dit de mensen die u bestoken met onjuiste en verwarring zaaiende informatie over vaccins en de complotten van de farmaceutische industrie. Verbeten malloten. Je kunt er je schouders over ophalen maar het heeft kwalijke maatschappelijke gevolgen. Door de verwarring die zij hebben gezaaid, heeft maar vijftig procent van de meisjes die daarvoor in aanmerking zich tegen baarmoederhalskanker laten inenten. In die zin hebben die verbeten malloten doden op hun geweten. Die zijn weliswaar nog niet gestorven maar het valt uit te rekenen dat het wel gaat gebeuren.” (accentuering AZ)

  Bron: http://www.elsevier.mobi/pl/svt/si/elsevier/po/opnl/dk/elsevier.02-12-2010.0297p0000/sc/els_opinieonly/pa/159517/uid/

  Het feit dat Rozendaal mensen die over vaccinaties een terechte andere mening hebben en daarbij gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting, toekomstige doden in de schoenen schuift, is werkelijk beneden alle peil. Dit is absoluut een journalist onwaardig. Daarom wil ik hierbij als direct belanghebbende en aanwezige bezoeker van de avond een klacht indienen tegen Simon Rozendaal en zijn publicerende uitgever Elsevier, wegens smaad en laster.

  Ik wil u verzoeken deze klacht serieus in behandeling te nemen, daar de heer Rozendaal zich ook in eerdere publicaties al bijzonder beledigend heeft uitgelaten over mensen met een eigen mening, die niet de zijne is. Om de huidige journalistiek haar geloofwaardigheid terug te geven acht ik het van het grootste belang dat Rozendaal, met zijn bijzonder vooringenomen en onwetenschappelijke benadering van het onderwerp vaccinaties en de andersdenkenden daaromtrent, een duidelijk signaal krijgt van zijn onethische wijze van handelen.

  Met vriendelijke groet,

  Arend Zeevat

  Schrijver en redacteur van http://www.argusoog.org
  Radiomaker voor http://www.argusoogradio.org

 6. Kostelijk om te zien dat Consemulder, als een Klaas Vaak, (met de nadruk op Vaak) hier de gelovigen maar elke keer weer zand in de ogen strooit met zijn semi-wetenschappelijke antivaccinatie-borrelpraat.

  Elke keer weer is duidelijk dat deze schoenmaker zich bij zijn eigen leest zou moeten houden. Deze man is verloren voor de échte wetenschap.

  Joe want to know?

  http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/11/22/kinderen-vaccineren-en-autisme-thimerosal-kwik-guillian-barre-syndroom-squaleen-wiegendood-adjuvans-en-andere-fenomenen-verklaard/

  Tot Consemulder uitvindt hoe u zich via de telefoon kunt laten vaccineren zult u het gewoon met echte kennis moeten doen.

 7. @Crypto: en die kennis heb jij in pacht kennelijk..?! Fijn nu eens iemand tegen te komen die ALLES weet. Niet twijfelt, want dat is regel 1 in de wetenschap. (Blijven twijfelen. Althans dat riep dat watje van Einstein..)

  Nee, niet twijfelen, álles klopt. Nou dan 2 vragen, om het maar een beetje inhoudelijk te maken:

  Het onderzoek naar fraude op Europees niveau (!!) mbt de invloed van Big Pharma op de beslissingen van overheden om vaccins aan te schaffen, ook dat klopt..? Wolfgang Wodarg, naam ook nooit gehoord zeker, net als Coutinho..? Het verlagen van de pandemie-status door de WHO, snap jij allemaal..? Dr. Wodarg doet dat niet, misschien dat jij plaats neemt op zijn stoel.

  De onpeilbare vreugde van Osterhaus toen hij een sms kreeg dat de overheid 34 miljoen vaccins bestelde.. vreemd. Heel vreemd voor een onafhankelijk, niet farma-betrokken adviseur toch? Maar jij weet hoe het zit kennelijk..? (Appie was kennelijk, in al zijn a.s. rijkdom, vergeten dat er gewoon een cameraman naast hem stond..!!)

  Daarom behoort vast -zoals dat in pro-vaccinatiekringen heet- niet tot de anti-vaccinatieclan.. Zoals je Bodarg ongetwijfeld ook kwalificeert, want er kennelijk alleen zwart en wit..?

  Maar met schelden, schelden en schelden loop je perfect in het spoor van Rozendaal. Enige inhoud ontbreekt. Of toch?
  Vertel, vertel…

  Kennis in pacht hebben, is het lekkerste wat er is. Hoef je niet meer bang te zijn, weet je alles zeker.
  En je kunt ook alle vragen beantwoorden, wauw.. joh! Goed man..
  Maarre… heb je inhoudelijks ook nog iets te melden?

 8. Hebben we het over dezelfde ‘Om de angst voor de O1NK-griep een beetje te temperen- kankercellen’ Wodarg (niet Bodarg) Guido?

  http://cryptocheilus.wordpress.com/2009/08/07/griepvaccin-rauw-ei-of-hondebouillion/

  Dan ken ik hem wel.

  Over de vreugde van Osterhaus zou je de hele documentaire eens moeten bekijken van de VPRO. Dat knip en plakstukje op jij-buis is een gotspe.

  Voor inhoud zou je eens op mijn blog rond moeten neuzen Guido. Staat genoeg over vaccinaties en misverstanden die men hier koestert.

  Maare….heb jij nog iets inhoudelijks dan?

 9. Nee helemaal niets inhoudelijks verder. Je hebt me helemaal overtuigd.

  (Dank overigens voor de Bodarg-correctie.)

  Het is bizar om te zien hoe mensen in absoluut duaal denken gevangen blijven. Welles of nietes.

  Je bent vóór of tégen. Aan wie doet me dat denken? Ohja, George Bush.. Je bent voor ons of tégen ons, in de strijd tegen the ‘war on terror’.
  (Ik geloof dat de enige die daar écht bang om werd, onze Bakellende was..) Dus je bent vóór of tégen vaccins, er zit geen weg tussen? Nuance zeg maar? Gewoon zéker weten.. Knap joh!

  Nog maar een keer dan? Waarom roept Osterhaus, als hij het SMS-je krijgt, waarin wordt gemeld dat de overheid 34 miljoen vaccins besteld, ‘YES!’..? Jij hebt toch de hele documentaire gezien, roep je net..? Wat heb ik dan gemist. Want ik heb ‘m ook gezien..
  (En je hebt natuurlijk ook John Consemulders referenties (boeken) gelezen?) Dát bedoel ik met inhoud.. Gewoon iemand voor rotte vis uitmaken is een beetje erg zwart/wit, jezélf tegenkomen, nietwaar? Inhoudelijke reacties graag)

  En nu roep je dat je Wodarg kent en dat is het..? Je blijft gewoon waar je zat? Zwart. Of was het wit..? Inhoudelijk nog iets te melden over mijn vraag of je dit niet bevreemd dat een dergelijk onderzoek plaatsvindt. Dat Klink voor IEDERE Nederlander 1 (dubbel) vaccin besteld. Dat het nog NOOIT voorgekomen is dat we een vaccinatiegraad van 100% haalden..?!
  Niet vreemd dat de Poolse minister van Volksgezondheid melding maakt van maar liefst 20 MET DE POOLSE GRONDWET in strijd zijnde clausules, die Big Pharma de Poolse overheid wil laten tekenen.
  Niet vreemd dat Ab Klink niet wil bekend maken wat de deal is die HIJ met Big Pharma afsluit?
  Niet vreemd? Sleep well!
  (Had ik toch nog wat te melden..)

 10. Jij roept dat ik Wodarg vast niet zou kennen Guido.

  naam ook nooit gehoord zeker

  Je mist in de documentaire de liefde van Osterhaus (cum suis) voor het vak.

  Ik heb een aantal van Consemulders verhandelingen gelezen. Iemand die gelooft dat je op afstand water een geheugen kunt geven neem ik cum grano salis als je het niet erg vind.

  Dat kunnen ik ook zeggen van zijn gecopypaste lijstjes en daaraan gekoppelde onzinnige meningen m.b.t. squaleen en thimerosal.

  Op stropoppen als zwart-wit denken en welles-nietes ga ik in het geval van wanttoknow al helemaal niet in. Daar lach ik om.

 11. Terug maar weer naar je eigen stek dan..? Altijd welkom, nevertheless..! Stropop Guido
  hahahahahahahahahahhaahhahahhahahahahhahaaha… (ik lach bij het zien in deez’ spiegel..)

  ‘De liefde van Osterhaus voor het vak..’ 34 miljoen vaccins bestellen in the name of love.. Mijn hemel..wat een penisbiscuit… Maar goed, ik geef toe, het is tenminste ‘n reactie..

 12. Die H’s en de A’s op je toetsenbord zullen wel versleten zijn Guido.

  Typische antivaccinatierethoriek. Net als Wordt wakker (insert multiple notes of exclamation) of slaap lekker door(dito).

  Vervolgens ga je een ander vragen om inhoudelijke reacties. Over stierenstront gesproken…

 13. wat een strijd en niet alleen over vaccinaties ook over wie de meeste buitenlandse woordjes weet Geweldig hoor ook de vertalingen. Ik ga even naast de lijn zitten meteen biertje naast paul. Proost en we houden de score bij.

 14. Enne Crypto, als je nog wat huiswerk wilt over zaken, die er echt gebeurd zijn, lees dan even het volgende.

  26/01/2010
  Winter session: 25-29 January 2010

  WHO challenged at public hearing on the handling of the Swine Flu pandemic

  “Are decisions on pandemics taken on the best scientific evidence only?” was the question asked today at a public hearing of PACE’s Committee on Social, Health and Family Affairs into the handling of the H1N1 pandemic. The World Health Organisation’s flu chief defended his organisation, saying its advice was not improperly influenced by the pharmaceutical industry. Paul Flynn (United Kingdom, SOC) will now prepare a report on this topic, for possible debate by the plenary Assembly in July or October 2010.

  http://assembly.coe.int/ASP/APFeaturesManager/defaultArtSiteView.asp?ID=900

  http://assembly.coe.int/ASP/APFeaturesManager/defaultArtSiteView.asp?ID=900)

  http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20100125_Hearing_E.pdf)

  http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20100126_EVM_E.pdf

  http://www.assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20100126_ContributionKeil.pdf

  http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20100119_ExpertBiographiesSOC.pdf

  http://assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/Doc09/eDOC12110.pdf

 15. en het wordt een tacteam strijd ook altijd leuk om te volgen.
  Arend de gene die het gordeltje draagt is de terrorist. Degene die hem maakt /aanbied is slechts medeplichtig.
  Bovendien lijkt die aanbieding meer thuis te passen op marktplaats (bomgordeltje zgan).

 16. Je hebt gelijk Marcel. Gelukkig hou ik niet van bomgordeltjes, er blijft bij gebruik van die dingen ook zo weinig van jezelf over. Bovendien weet ik wat er na gebruik aan de andere kant op mij wacht. Misschien is het na zo’n overgang aan de andere kant nog wel veel erger dan hier.

 17. Fantastische reclamemogelijkheid biedt je ons hiermee Gait bedankt. Ik heb dan ook met veel plezier de tekst aangevuld met:

  “Het belangrijkste bewezen feit dat zij aandragen is, dat een gezonde voeding en een gezonde leefstijl de beste en meest natuurlijke preventie is tegen infectieziekten. Daardoor wordt het lichamelijke immuunsysteem versterkt.”

 18. Als je die antivaccinatielobby, hetgeen een belachelijke benaming is, werkelijk op een neutrale manier voor het voetlicht wilt brengen, dan heb ik je initiatief blijkbaar verkeerd ingeschat. In dat geval, mijn excuses voor de eerder geplaatste stekelige opmerking.

  In het bovengenoemde geval zou ik de volgende tekst weghalen:

  “gevaar
  het gevaar van de anti vaccinatie verhalen is dat de algemene vaccinatie graad naar beneden kan gaan en dus het risico op terugkeer van gevaarlijke ziekten, zoals [Polio] , [Kinkhoest], [Difterie]”

  Dit is namelijk een ongegrond tegenargument van de farmalobby en bewezen onwaar.

 19. Gait, er bestaat helemaal geen anti-vaccinatielobby (een term die door Telegraaf en Klink die “frontaal in de aanval wilden gaan tegen..” is bedacht overigens, dus de tendens is duidelijk.

  Er is hooguit een ‘groep’ individuen die zich als ‘pro-leven’activist actief maakt met bewijzen dat vaccinaties onze immuniteit, onze gezondheid en het leven niet blijken te dienen. Aangetoond en bewezen en verzwegen, dat wel..

 20. @ john

  hou je oude moer maar voor de gek

  1 vaccinaties zijn effectief en wetenschappelijk bewezen de reguliere medicatie word dubbel blind getest en indien werkzaam als zodanig in de markt gezet.
  en dus niet zoals die homeopathische placebo onzin van jou, ingestraalt of gepist.

  2 een lagere vaccinatie graad heeft als gevolg dat oude ziektes zoals polio en dergelijke weer terug komen.

  3 al deze info die weet jij ook dus jij maakt je willens en wetens schuldig aan misleiding en bedrog, als dat gevolgen mocht hebben wat zeer waarschijnlijk is dan ben je aansprakelijk.

  Dag John

  en nu weer lekker in te tuin gaan hupsen met je vrouwtje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.