Advertentie

Wakker geworden in 2009?


We plaatsten vorige week het artikel van Stef van Beek over de analoge en digitale wereld. Daar waar deze werelden volkomen gelijk lijken, zijn ze tóch zo verschillend. Alles hangt af van de manier waarop je ernaar kijkt.  Dát is nou precies wat we bijna elke dag over het hoofd zien. Het lijkt erop dat onze wereld zich buiten ons afspeelt en dat wij hierin mee moeten huppelen. We vergeten onszelf, worden overstelpt vervolgens door indrukken van buiten…

Stef van Beek: auteur van dit artikel

Maar het meest wezenlijk is toch wakker zijn; bewust zijn van. Bewust zijn van het feit dat JIJ-ZELF de essentie bent van JOUW wereld. Maak daarvoor moet je wakker zijn. Bewust zijn. Stef van Beek schreef het onderstaande artikel dat we graag plaatsen als hoofdartikel van deze week.

Omdat zijn oproep, zijn artikel, exact in de lijn ligt van onze WantToKnow-roeping; mensen helpen bewust te worden van de wereld om hen heen, die zich alléén IN jezelf weerspiegelt. Het woord is aan Stef.

XX

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wakker geworden in 2009?

x

Stef van Beek  © Januari 2010

‘Wakker geworden?’ klinkt misschien wel alsof ik denk dat je sliep, maar daar ga ik niet vanuit. Toch zijn er vele gradaties van wakker zijn. Waarvoor ben je wakker en waarvoor slaap je nog? Kortom: waarvan ben je je bewust  en waarvan nog niet?

Het afgelopen jaar heb ik veel veranderingen waargenomen, waarbij onze privacy en keuzevrijheid is afgenomen. De Nederlandse overheid voert schijnbaar lukrake, maar zeker opmerkelijke plannen door, die de digitalisering[1] bevorderen. En de bevolking ondergaat ze zonder daarover veel ophef te maken. Ik heb het bijvoorbeeld over de overheidspropaganda voor allerlei twijfelachtige inentingen, de invoering van de OV-chipkaart, de al bijna gerealiseerde kilometerheffing en het verbod op de gloeilamp. Ik ben benieuwd of we hetzelfde jaar 2009 hebben beleefd en of deze ontwikkelingen jou ook weer een stukje wakkerder hebben gemaakt.

Waarmee worden we ingeënt?
Zoals bijna elke politieagent tegen het einde van het jaar weer het jaarlijks benodigde aantal bekeuringen probeert te halen, zo lijkt het inkomen van Roel Coutinho (net zoals dat van zijn onthulde voorganger Ab Oosterhaus) direct afhankelijk van het aantal uitgevoerde vaccinaties in het land. Je weet wie Roel is; de viroloog die namens de regering de angst- en inentingspropaganda op alle kanalen verzorgt.

Roel Coutinho. De wijsheid in pacht hebben, lijkt zijn opdracht.

Je denkt wellicht: ‘Daar hebben we toch reclameblokjes of postbus 51 voor?’ Nee hoor, ondanks dat hij tussen de politiek, de farmacie en de media in hangt, wordt hij behandeld als een belangeloze deskundige op het gebied van vaccinatie en andere ziektes in allerlei actualiteitenprogramma’s.

Roel is net zo’n enthousiaste voorstander van het vaccineren, als Bush dat was van de oorlog in Irak. Zo schijnt het ook geen groot probleem te zijn dat de vaccins ‘onvoldoende’ getest zijn, voordat men begint met spuiten. En op deze manier helpen wij de farmaceutische industrie wel weer mooi de crisiswinter door.

Waar het vaccin tegen de Mexicaanse griep nog in de testfase zat, was eerder het jaar het vaccin tegen baarmoederhalskanker eigenlijk ook nog niet klaar voor gebruik. Maar dat was geen reden om deze niet op grote schaal uit te proberen op alle 14-jarige meisjes die maar te ronselen waren met een i-pod.

Het was even wennen: een overheid die de bevolking probeert over te halen om zich te laten vaccineren met een vaccin waarvan onzeker was of het betrouwbaar en veilig was. Maar nu, na het paniekzaaiende mediaoffensief voor de inenting tegen de Mexicaanse griep, zijn we al bijna klaargestoomd om het te accepteren als een volgende vaccinatie verplicht gaat worden voor iedereen.

Ik word er wel nieuwsgierig van. Welke volgende pandemie zullen ze voor ons in scène zetten? En wat zal er dan in die verplichte cocktail verstopt zitten….?

Is privacy al ouderwets?
Terwijl de theorieën over de bedenkelijke (lees: ongezonde) samenstelling van de inentingen niet van de lucht zijn, zijn er ook stemmen die beweren dat er zelfs persoonlijke, lichamelijke informatie van de proefpersonen verzameld wordt met behulp van ingebrachte nanodeeltjes. En die nanodeeltjes zouden de voorlopers zijn van de chip, die de machthebbers die boven elke overheid staan, graag ingebracht zouden zien in elke burger.

De politie roept: '"Every breath you take, every move you make, , I'll be watching you...'

Die chip zou alle informatie over elk individu in één keer beschikbaar maken. Dat scheelt de interne spionagediensten, die nu nog op de ouderwetse manier data moeten verzamelen, via bijvoorbeeld bankgegevens, (mobiele) telefoon, internetgebruik en de bonuskaart, een hoop werk. De vraag rijst: Hoe veel willen we eigenlijk weten van de echte werkelijkheid die schuilgaat achter de door media en overheid gecreëerde façade?

Ik moet nu ineens denken aan het nummer van The Police:

“Every breath you take, every move you make, [….], I’ll be watching you. Oh, can’t you see…” Je zal maar als opa aan je kleinkind willen uitleggen wat privacy ook alweer was…

You can run, but you can’t hide
Onder het mom van handig en tijdbesparend zijn we in 2009 ook geconfronteerd met de invoering van de OV-chipkaart.

Ik wil nog niet weten hoe het precies werkt, maar ik weet wel dat mensen moeten in- en uitchecken als ze een bus of trein nemen. In de trein had ik altijd de gewoonte om een kortingskaartje te kopen en voor de gezelligheid met een onbekende (met abonnement) mee te liften. Dat brengt vaak een onverwacht en interessant gesprek teweeg, een beetje avontuur in het overgeorganiseerde en daardoor ietwat saaie Nederland. Ik vraag me af of die manier van goedkoop samenreizen nog wel mogelijk blijft in het nieuwe systeem.

Voor uw gemak worden er poortjes gemaakt, die openen als u de digitale 'sesam-open-u'-code bij zich heeft.

De politieke verkooppraatjes over de kilometerheffing die Minister Eurlings uit de mond liet vallen, klonken als: “eerlijkere en goedkopere tarieven dan nu”. En daar raak je ons op de zwakke plek. Als het goedkoper wordt, dan mag je alle maatregelen doorvoeren die je maar wilt. Maar zou de regering echt belastinggeld aan de automobilist terug willen geven? En als het toch duurder wordt dan voorheen, kun je dan een rekening aan de regering sturen?

Als bezitter van een oud volkswagenbusje, hoef ik gelukkig geen spionagekastje te laten inbouwen, want de kilometerheffing is niet van toepassing op auto’s van voor 1987. Voor mijzelf mag het dan allemaal wel meevallen, maar dat het Nederlandse volk zich zo gemakkelijk laat verplichten tot het plaatsen van een zender in de auto, tja… In 2012 kunnen ze er alleen niet achter komen waar je bent als je te voet, te paard, in een oldtimer, of op de fiets bent. Dan moet je wel je mobiele telefoon thuis laten.

Keuzevrijheid…? Waarom?
Door al mijn opwinding over de steeds langer wordende arm van Big Brother, gingen bij mij thuis enkele lampen kapot. In een poging ze te vervangen, werd ik ineens geconfronteerd met het spontaan ingevoerde verbod op de productie van gloeilampen. In de Gamma, de Hema en de supermarkten was er geen gloeilamp meer te vinden. Gelukkig kon ik nog bij de Blokker terecht voor sfeervolle terracotta gloeilampen! Ik voelde me bijna als iemand van het ondergrondse verzet toen ik met een mandje vol lampen bij de kassa kwam.

Energiebesparing vind ik niet erg hoor, maar om dat ongezellige, kale, kille, sfeerloze en onnatuurlijke licht van de spaarlamp nu verplicht te stellen…, dat gaat toch veel te ver! Bij de gloeilamp gloeit er nog een metalen draad, dat heeft nog iets warms, iets menselijks. Maar de spaarlamp is gewoon een kleine TL-buis, die werkt met elektromagnetische straling. Die straling is onaangenaam voor gevoelige mensen en ook aangetoond schadelijk voor de mens. Dus waarom ontneemt de overheid de burger zijn keuzevrijheid qua verlichting? Energiebesparing? Ik geloof het niet. Dan zou een sfeerlampenverbod geen prioriteit krijgen, boven een verbod op wasdrogers of afwasmachines.

Nee, tijdens mijn zoektocht naar echt gloeilicht, begreep ik ineens de ware reden van het verbod op gloeilampen: op de prijs van een spaarlamp kun je veel meer winst maken dan op de goedkope gloeilamp. Hoe zou een minister die zulke ideeën uitvoert toch aan haar inspiratie komen? Zou zo’n gloeilampenverbod ’s nachts ingefluisterd worden? Vast. Maar door wie?

Het frequentiebereik van een 'ouderwetse' gloeilamp

De marketingafdeling van Philips heeft trots bevestigd dat zij Minister Jacqueline Cramer van VROM op het idee heeft gebracht. Een beetje wennen is het wel, dat een bedrijf de wet in heel Europa laat aanpassen, om meer winst te kunnen maken.

Good girl Cramer heeft het zelfs tot één van haar speerpunten gemaakt, zonder dat ze eerst even heeft laten onderzoeken wat de voor- en nadelen van beide lampen zijn. Daarvoor had ze te veel haast.

In een internet-zoektocht naar kritische geluiden[2] vond ik het onderscheid tussen het kleurenspectrum van het natuurlijke licht van de gloeilamp en het (arme) chemische licht van de spaarlamp, op de site van een onafhankelijke lichtadviseur.

Hij legde de totale onzin van het verbod uit. Voor de WC en badkamer is de spaarlamp ongeschikt omdat het aan/uitschakelen de levensduur aanzienlijk verkort. Voor de woon- en slaapkamer is het licht van de spaarlamp te sfeerloos en voor buiten werkt hij niet goed als het onder de 15 graden is. Daarnaast is de spaarlamp, in tegenstelling tot de gloeilamp, nog hartstikke giftig ook. Is energieverbruik en CO2-reductie belangrijker dan kwikreductie en lichtplezier?

En het frequentiepatroon van een spaarlamp

Ik vond ook een oud, maar nog steeds kloppend rapport van Greenpeace uit 1991 nog enkele interessante feitjes over de slechte kwaliteit van het licht van spaarlampen. Het spaarzame licht zou leiden tot slapeloosheid. De grote intensiteit van bepaalde kleuren in het spectrum veroorzaakt stress en vermoeidheid. En door het ontbreken van andere kleuren in het spectrum worden bepaalde psychologische processen niet langer aangestuurd. Interessant!

Er is niemand de straat opgegaan om te protesteren tegen Cramers beslissing. Ik heb niks over een fel (of sfeervol) verzet gehoord. Misschien moeten we alsnog in een demonstratie van sfeerlicht, met kaarsen in de hand, vragen om het vertrek van de Minister en de rehabilitatie van onze trouwe gloeilamp, die nota bene uitgevonden is door het bedrijf wat hem uiteindelijk heeft verraden en laten vermoorden door een volksvertegenwoordigster.

Humoristisch wakker worden
Als je ziet dat er met behulp van dubieuze overheidsbesluiten een einde wordt gemaakt aan onze privacy en een bepaalde keuzevrijheid, hoe maak je dan meer mensen daarop attent? Je kunt een eigen onderzoek starten met een werkgroep, je kunt een artikel schrijven en publiceren en je kunt ook een shockerende, humoristische folder bij  mensen in de bus doen.

Ondanks de wellicht emotionele bezwaren, zou het wellicht tóch het overwegen waard zijn ons burgerservice op onze polsen te laten tatoeren... Of toch niet..?

Een dergelijk ludiek tegengeluid tegen het privacy-ondermijnende overheidsbeleid, in dit geval tegen de verplichte vingerafdruk op het nieuwe paspoort, kwam van de organisatie Het Nieuwe Rijk. Eind november kregen de inwoners van een aantal grote steden een officieel ogende folder in de bus, waarin je werd aangemoedigd om je Burger Service Nummer gratis op je onderarm te laten tatoeëren.

‘Handig’ en ‘vooruitlopend op nieuwe regelgeving’, stond er. Bij het logo, dat leek op dat van de overheid, stond ook geschreven: ‘Het Nieuwe Rijk gaat verder dan U denkt’. Ik dacht even: ‘Jeetje, is het nu al zover?’ Maar toen ik eenmaal inzag dat het een ludieke wake-up call was van de organisatie Het Nieuwe Rijk, vond ik het een dijk van een bewustwordingsactie.

Misschien nog wel het meest interessante van deze actie is de reactie, ofwel het uitblijven van een diepgaande discussie en één groot (gespeeld?) onbegrip bij de media. De media die er toch nog enige aandacht aan schonken, zochten de emoties van verbolgen oorlogsslachtoffers op en leken niet in staat om serieus in te gaan op de intentie van de actie.

Toch zijn de media slimmer dan je denkt. Want als je ontkent dat onze privacy door de overheid wordt bedreigd, dan voorkom je een discussie over de waarde van privacy (persoonlijke informatie) en ons recht op de bescherming ervan. Op deze manier stopt ook de pers bepaalde onderwerpen in de doofpot. En met resultaat. Weinig mensen hebben uiteindelijk iets van deze actie gesnapt.

Ten tijden van Van Kooten & De Bie en het Simplistisch Verbond zou de humor van deze folder direct bij ons zijn binnengekomen en het privacydebat zou weer eens zijn opgelaaid. Maar de tijden zijn blijkbaar veranderd. Hoe bereik je mensen nu dan, als je niet meer mag verwachten dat ze langer dan twee minuten over zoiets na gaan denken? Had deze actiegroep zijn boodschap dan zonder humor, in hapklare brokjes moeten uitleggen, met een blokje reclame ertussendoor?

Als de mens eenmaal ontwend is aan het natuurlijke en gewend is geraakt aan de reconstructies daarvan, dan kun je de menselijke perceptie van de werkelijkheid dus eindeloos manipuleren.

Denk hierbij aan beeld, geluid, communicatie, voeding, licht en zelfs het menselijke lichaam!

Via digitalisering naar de Matrix
Zo komen we bij het achterliggende doel van deze ontwikkelingen: de digitalisering van de mens, waarin echte keuzevrijheid en privacy alleen nog maar in theorie bestaan en waarin wij dat feit accepteren of niet meer weten. Voor degenen die mijn artikel ‘De digitalisering van de cultuur: veelzijdige manier om de mens te verzwakken’ [3] niet hebben gelezen, mijn opvatting van digitalisering is, kort gezegd: ontwikkeling waarin al het natuurlijke in onze cultuur en dus ook de natuurlijke weergave van dingen, worden gereconstrueerd.
Als de mens eenmaal ontwend is aan het natuurlijke en gewend is geraakt aan de reconstructies daarvan, dan kun je de menselijke perceptie van de werkelijkheid dus eindeloos manipuleren. Je kunt denken aan beeld, geluid, communicatie, voeding, licht en het menselijke lichaam zelf.

Welke 'pil' kies je; jouw realiteit is een keuze, ook al denk je wellicht dat er maar één is.. Maar is dat de realiteit die zich buiten je afspeelt? Die zich buiten je LIJKT af te spelen...

Met behulp van externe digitalisering wordt geprobeerd alles over ons handelen in kaart te brengen, want informatie is macht. Dat gebeurt met behulp van chips (in OV-chipkaart, kilometerheffingskastje, mobiele telefoon, etc.) en nanodeeltjes (o.a. in onze kleding en ons eten), die informatie doorgeven, bijvoorbeeld over waar wij ons bevinden.

En daarnaast wordt via digitale netwerken ook nog eens ons gebruik van telefoon, internet en televisie in kaart gebracht, ons pingedrag (consumptiegedrag) nageplozen en ga zo maar door. Maar hoe hebben ze ons zover gekregen dat wij deze spionage op ons gedrag hebben toegelaten?

Het is ons langzaam met de paplepel ingegoten, toen wij schijnbaar onbedreigd, ons welvaartsslaapje hielden. In die staat van verminderde alertheid, is er hard gewerkt aan onze interne digitalisering, via een streng dieet van digitaliserende voeding van lichaam en geest.

Als je het hebt over het einde van de privacy, dan kun je de dreiging die daarvan uit gaat misschien nog relativeren, maar beïnvloeding van onze manier van denken en keuzes die we maken, dat is andere koek. Waar voedsel nog voornamelijk het lichaam beïnvloedt, zijn de meeste digitaliseringsgebieden gericht op de beïnvloeding van onze geest.

Een voorbeeld van digitaliserende voeding voor de geest: Als je op TV, opvoeder nummer één, een quiz ziet waarbij een deelnemer een open vragen krijgt, kan hij nog met een origineel antwoord reageren. Als je een paar jaar later in elk TV-programma te maken krijgt met meerkeuzevragen, dan vermindert de vraag naar creativiteit en originaliteit. De deelnemer en de kijker worden ertoe aangezet om in geprefabriceerde hokjes te gaan denken.

En als je, weer een paar jaar later, als deelnemer alleen nog maar in het ja-vak of in het nee-vak kunt gaan staan, dan wordt je eigenlijk gereduceerd tot een kuddedier. Zo kun je spelenderwijs gewend raken aan de digitale cultuur van de matrix, die bestaat uit hokjes en waarbij de keuzemogelijkheid is teruggebracht tot 0 en 1. Leuk hè! De reconstructie van de cultuur volgt een matrixpatroon, een rooster van hokjes waarbinnen wij mogen leven en vooral consumeren.

Hoe komen we verder vanuit het heden?
In de eerste plaats is het essentieel dat we wakker worden voor de belangen waardoor we geregeerd worden, als wereld, als land en als we niet uitkijken, ook als individu. Bij alles wat je leest in de krant of ziet op TV, of het nu gaat om een oorlog, een wet, een nieuw TV-programma, of een nieuw product, ga eens na: In wiens belang is dit? Wie verdient hieraan?  Hoe wordt het verkocht? Wat is de werkelijke intentie die erachter zit? Van welk onderwerp wordt onze aandacht juist afgeleid? En wat doet het met jou? Welke invloed heeft het en is het goed voor jou?

Als we ons zorgen maken of bang zijn, dan vergeten we dit soort essentiële vragen te stellen en zijn we kwetsbaarder voor misleidende informatie, zoals dat wij te veel (niet giftige) CO2 uitstoten en daarmee schuldig zijn aan de opwarming van de aarde. Als iemand ons zoiets aanpraat en hij doet dat op grote schaal, dan wil hij duidelijk iets verkopen of de aandacht afleiden van echte problemen. Maar daar gaat het eigenlijk niet om, dat is maar een voorbeeld.

Het gaat er wel om dat je vatbaar bent voor een willekeurige boodschap als je innerlijk onzeker bent en weinig zelfvertrouwen hebt. Op allerlei manieren (zoals media-aandacht voor oorlogen, epidemieën, terreurdreigingen en door ons veroorzaakte milieurampen) worden wij constant in die zwakke, benauwde positie gehouden, zodat de machtigen op aarde ons optimaal kunnen “aansturen”, ofwel manipuleren. Wij consumeren zoals het hun uitkomt, wij demonstreren niet meer, wij kijken elke dag reclame, wij geloven het nieuws, wij laten ons inenten met een chip als dat verplicht gesteld wordt…. Of niet?

Het wordt de hoogste tijd dat we wakker worden voor de machten die ons (willen) beheersen; een manier vinden om onafhankelijk te worden van hun sterke invloed.

Onafhankelijk? Ja, want die macht die zij hebben, krijgen ze namelijk van ons.

Het wordt de hoogste tijd dat we wakker worden voor de machten die ons (willen) beheersen en dat we een manier vinden om onafhankelijk te worden van hun sterke invloed. Onafhankelijk? Ja, want die macht die zij hebben, krijgen ze van ons. Wij stellen ons namelijk  afhankelijk op ten opzichte van hun politiek, hun economie, hun nieuws, hun producten, hun vermaak en hun waarheid. We moeten vooral de autoriteit van de waarheid niet langer buiten onszelf leggen. Niet bij de kerk, niet bij de wetenschap, niet bij de overheid, niet bij de leraar, niet bij de dokter, niet bij een goeroe en niet bij je coach of psycholoog.

Iedereen heeft zijn eigen waarheid en de kunst van het leven is om een heel goed contact te krijgen met je eigen waarheid, je eigen wijsheid en je liefde. Alledrie huizen ze in je ziel. Je hebt zelfvertrouwen nodig om contact te krijgen met je ziel, zodat je je liefde kunt laten stromen en jouw waarheid gaat horen als je jezelf vragen stelt.

Wie zonder prenatale trauma’s wordt geboren, is authentiek en heeft een onvoorwaardelijk vertrouwen in alles. Daardoor zijn baby’s zo open, puur en kwetsbaar. De trauma’s die we vervolgens oplopen in het leven en de invloeden van buitenaf die onze waarheden tegenspreken, moeten we verwerken. Hoe verder we komen met dat verwerkingsproces, hoe zuiverder, helderder en zelfbewuster wij worden en hoe sterker de verbinding wordt met onze ziel. Daardoor krijgen we weer meer vertrouwen in onszelf en in onze eigen waarnemingen. En met behulp van dat vertrouwen kunnen we onze innerlijke waarheid horen, zonder dat we ons in de war laten brengen door stoorzenders van buitenaf.

© Stef van Beek. Utrecht, 18 januari 2010

globalsoul.nl

voetnoten:

[1] Zie ook mijn eerder artikel hier op WantToKnow, waarin ik dieper inga op het begrip ‘Digitalisering’.  HIER de link

[2] Meer informatie over het gloeilampenverbod is te vinden op gloeilampenverbod.nl.  HIER de link

[3] Het artikel op [1] is tevens gepubliceerd in Spiegelbeeld januari 2010.

79 gedachten over “Wakker geworden in 2009?

 1. @Martijn
  Ik wil niet op alle slakken zout leggen, maar jouw onderscheid tussen zwarte en grijze magie lijkt me niet zoveel hout snijden.
  “grijze magie is er om je te verrijken met materie en macht”
  Wel, dat gaat toch net zo goed ten koste van anderen?

  Ik zou liever zeggen:
  Witte magie, is de magie van de ziel, ten bate van het hoogste Goed van al wat is.
  Zwarte magie is de magie van het ego ten koste van anderen en ten bate van eigen gewin van macht en materie.

 2. Stef; nogmaals erg goed stuk, maar toch een vraagje waar ik het eventuele antwoordt niet van snap, wellicht ben ik nog niet wakker genoeg:-) Je schrijft; “Van daaruit kun je een bron van liefde in je eigen wereld zijn. Een wakkere bron, zonder illusies is onoverwinnelijk.” Dit is werkelijk schitterend gesproken/geschreven, maar hoe kan/moet/wil/kun je zoiets toepassen in je dagelijks leven? Bijvoorbeeld op het werk, ik werk met alleen maar schaapje en wordt niet voor “vol” aangezien. Is een kwestie van “play the game?”

  Hoor/lees het zeer graag…

  Marc

 3. @Marc, er zijn diverse cursussen voor herders hoor..!!
  Of gewoon eens de schaapjes ‘scheren’, kijken wat er onder zit..
  Lees je het verhaal van Arend Zeevat ook even, over dagelijkse spiritualiteit..?
  (Hij heeft net die herderscursus gedaan.. hahahhaa..)

 4. @Sjamamma

  Er zit toch een groot verschil in. Grijze magie voor materieel gewin, zwarte magie om iemand te slopen, voodoo, iemand ziek maken, écht kwalijk dus.

 5. Ieder beziet het leven vanuit zijn/haar eigen referentiekader. Ziet wat ie kan/wil zien. Ieder heeft zijn eigen groeipad en ontwikkelingsstadium. Ik heb het niet over goed of slecht.

  @ Guido, Ik haak in op de(digitale) hokjes van Stef. Je zou het als een soort van fractale structuur kunnen zien. Of hokjes in meerdere dimensies. Het blijft een hokje maar in een andere dimensie doet datzelfde hokje iets anders (diepers?).

  Ik zie het zo:
  Lucifer bedient zich van magie. En daar stopt hij de wereld mee vol. Die hokjes representeren NOORD-ZUID, EL- RA, POSITIEF-NEGATIEF, GOED/SLECHT. Tussen die twee onstaat uit de interactie een stroom: ISIS (ISRAEL), CURRENCY, ENERGIE, VORTEX etc. Een soort batterij. De Twintowers waren ook een NOORD en een ZUID tower. De hele toestand op 9/11 had te maken met het creëren van een immense stargate. Net zoals alle interacties tussen de twee polen een ‘poort’ vormen. Daar bediend Lucifer zich van en diegenen die met hem samenwerkn. Het is Joodse magie, dit hebben ze oa. uit de ‘bouwtekeningen’ van de tempel van Salomo.

  Nou, zo’n zwart-wit geblokt vloertje wordt niet voor niets gebruikt in hun satanische tempelrituelen, het creëert nl poorten waar graag andere entiteiten (die ik liever niet in mijn huis en leven heb) door naar binnen komen. of je het nu wilt of niet).

  DE Hindoe goden, Egyptische goden, Griekse goden en noem maar op zijn allemaal verschillende namen voor dezelfde goden of verschijningsvormen van iets ‘groots’.
  Vandaar dat ook in het Hindoe geloof die v;loertjes voorkomen. Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer
  Ik houd wel van vereenvoudigen. Dat maakt het overzichtelijker en gemakkelijker te begrijpen.

 6. @Guido
  Suut maar suut maar mien jongske, moeder het ut jekke al los!
  Wees maar niet bang voor die badkamervloer. Het wit is van pepermuntjes en het zwart van dropjes. Samen zó lekker, toch? En nooit, nee nóóit, zal je een vreemde op je eigen site worden!

  Alles komt goed.

  Eh, ik bedoel, alles ís goed!

 7. zwart-wit, blokjes-egaal, goed-fout, duaal-Eenheid.
  Eenheid.
  Zo, hebbes!
  Volgens mij is een blokjesmat of -vloer, gewoon de materiële neerslag van de Dualiteit, zoals die op Aarde heerst. Maar Eenheid = Liefde.
  Teveel geloven in die Aardse vloer, maakt dat je wel erg ver van de Eenheid raakt.
  Hoe meer (Aardse nadruk op de) blokjes, des te meer het overzicht verloren gaat op de (kosmische) Eenheid..!
  Zoiets?

 8. Die lui gebruiken allerlei symbolen voor hun gewin.
  Ze kunnen niet zonder.

  Toch is er een verschil tussen grijze en zwarte magie Sjamamma, grijze magie is slecht, zwarte magie is in en in slecht.

  Ach, tis allemaal belachelijk.

 9. @ Paul
  Ja, ik heb the Arrivals bekeken. Het was een goeie tip. kWist best al wel veel maar het heeft toch nog weer nieuwe inzichten erbij gegeven. Waarvoor hartelijk dank 🙂

  @ Guido
  Ik heb er niets mee te maken hoe iemand zijn huis inricht. Dat is gewoon ieder zijn eigen ding. Ik wist ook helemaal niet dat zij zo’n vloer hebt he? Het gaat om de gedachte erachter.
  Ik heb trouwens zo’n grote zwart/wit vloer in mijn keuken gehad vroeger. kWas blij dat ik er vanaf was. Ik sta niet ‘boven de wet’ weet je. En ik was totaal niet bezig met dit soort dingen. Heb pas later de links kunnen leggen.

  Ik ga niet in een soort van hemels fantasierijk wonen waarin de dualiteit al verdwenen is. kSta met beide voetjes op de vloer.
  Onze wereld wordt door dit soort magie gemanipuleerd.
  Wij zijn ook een tempel, onze benen zijn de twee zuilen. De energie die er tussen zit is onze mind (zoals zij het omschrijven)), onze pijnappelklier, de zetel van onze vortex. Wij zijn zelf ook poorten, stargates en dat weten ze. Daarom die gigantische mindcontrolprogramma’s.

  Ik wil gewoon graag alles begrijpen, vind het zelfs heel interessant allemaal.

  Het gaat er in deze zwart/wit vlakken niet om, om van zwart naar wity te gaan maar om het ontstijgen van de dualiteit, het samenvoegen van zwart en wit. Heel leuk allemaal als dat in goede handen gebeurd.

 10. @Anne
  Ik heb het geloof ik al tegen een heleboel hier op WTK gezegd maar…..lees Anastasia,jeetje voel me echt een tellsell verkoper hahahahahhaah.
  zij zegt dingen op een simpele manier maar eigenlijk wetenschappelijk. Zij verteld dat wij geen ruimteschip nodig hebben om te kunnen reizen naar andere planeten,maar dat we met ons lichaam zo naar een andere planeet kunnen(niet alleen maar astraal)dat kan door de kracht van je gedachten.Zij verteld ook over de pyramides en farao’s over hoe we in harmonie met de natuur tot een betere wereld kunnen komen en dan hoef je echt geen agrarische achtergrond te hebben.Ze verteld over dolmen en barden. Over ET’s en ET’s die al hier op aarde aanwezig zijn en over de schepping. deel 1t/5 is in het nederlans vertaald. en ja het leest misschien zoetsappig maar het raakt je! zij kent nl de kracht van het woord!
  Of het echt waar is dat kan ik niet bepalen,maar het voelt wel zo!

 11. Ik word toch wel heel nieuwsgierig gemaakt naar Anastasia. Kom haar zo vaak tegen met de meest uiteenlopende commentaren. Misschien ga ik me er toch eens aan wagen. Maar eerst ga ik straks naar de boekhandel 4 bestelde boeken ophalen en lezen :)) Toch hartelijk dank voor de tip Lianne.

 12. @Marc
  Dit soort problemen kan ik wel met algemeenheden en praktische tips gaan beantwoorden, maar ik denk niet dat dat veel oplevert.

  Je zoektocht naar antwoorden en oplossingen is veel persoonlijker dan dat en je eigen waarheid is altijd waardevoller dan de mijne.

  Ik begeleid mensen bij hun zoektocht naar hun eigen waarheid. En in het openingsgesprek wat ik het “Tripje naar de Vrijheid” noem, kun je ontdekken wat je hart zou willen en waar je kunt beginnen met de realisatie daarvan.

  Op mijn site staat meer informatie daarover.

  Stef

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.