WantToKnow.nl

WantToKnow-lezing met Susan Joy Rennison a.s. maandag!

Susan Joy Rennison (B.Sc. Hons.) is al meer dan 25 jaar als alternatief, vrijdenkend individu ‘op zoek naar de waarheid’ en heeft in die tijd een onschatbare hoeveelheid informatie weten te verzamelen over wat er eigenlijk aan de hand is in ons Universum , onze Zonnestelsel en op onze Planeet. Ze heeft een wetenschappelijke Eerste-graad in Natuurkunde en Geofysica behaald aan een Britse Universiteit en heeft vele jaren ervaring als software-analist. Tegenwoordig is zij actief als alternatief ‘practitioner’, onafhankelijk onderzoeker, auteur en spreker en woont in het Zwitserse Olten.

 

In 2006 publiceerde zij haar indrukwekkende boek ‘Tuning the Diamonds’ dat in 2010 in de Nederlandse uitgave door uitgeverij Ankh Hermes werd gepubliceerd  onder de titel ‘Afstemmen op de Kosmos, Elektromagnetisme en Spirituele Revolutie’. (zie onderaan het artikel)

 

Op 24 juni j.l. publiceerde Susan Joy een essay dat oorspronkelijk was bedoeld om te worden geplaatst op de website van ‘The Millennium Group’. In dit essay integreert ze op unieke wijze, wetenschap, metafysica en de astronomische kennis uit voorgaande tijden die in allerlei vormen te vinden is in mythologie, kunst, architectuur én literatuur. Op basis van al deze feiten realiseerde zij zich dat er hoop gloort voor het menselijk ras en dat de mensheid zich in een proces bevindt waarin het Paradijs zal worden teruggegeven.

Dit hele essay hebben wij hier op WantToKnow geplaatst in de uitmuntende vertaling van Jan Smith. Zie HIER het overzicht. Wetenschappers voorspelden eind 2008 dat er een 30-50% toename zou komen van de invloed van alleen de zon al, op satellieten, krachtbronnen, en (roestvrij-stalen) pijplijnen. Maar ook op al het leven op Aarde..! En de piek van deze cyclus wordt rond 2012 verwacht..

 

Susan Joy Rennison: “Zorg voor een beter begrip van de -op handen zijnde- heftige veranderingen van kosmische oorsprong.”

* * *
Susan Joy Rennison in één van haar e-mails:
“Het ‘Space weather’ vormt de invulling van de voorspellingen, die zijn gedaan door hen, die oude kennis hebben bewaard over astronomische cycli, gerelateerd aan de zonnekeringen. Ik geloof echter dat naarmate deze energieën onze Aarde raken, ze door het menselijk bewustzijn worden gekneed, in een soort teruggekoppelings-lus.
Ik geloof dat er een nieuw lot ligt voor het menselijk ras, doordat wij moeten erkennen dat het Universum blijkt te werken met haar eigen, al-omvattende plan. En hierdoor krijgt de mensheid een nieuw kosmisch sjabloon aangereikt, dat het mogelijk maakt, onszelf ook daadwerkelijk aan te passen aan deze veranderingen. De wetenschappelijke benadering van Epi-genetica onthult in dit verband al, dat de omgeving onze DNA-blauwdruk beïnvloedt. Maar ook onze overtuigingen zijn daar een onderdeel van..!Persoonlijk geloof ik dat het werkelijk de tijd is dat het kaf van het koren gescheiden gaat worden. Onze wetenschappers vertellen ons dat de evolutie zodanig werkt, dat ‘mutaties’ de voorheen ‘normale’ mens gaan vervangen. Er zijn grote tekenen dat mensen op uiterst snelle wijze aan het veranderen zijn, en veel neuro-wetenschappers zijn druk bezig om verslag te doen van deze veranderingen.”

x

* * *

x

31 Januari: lezing van Susan Joy Rennison
x

Samen met Studium Generale van de TU-Delft, organiseert WantToKnow een lezing van Susan Joy Rennison.
x

31 Januari 2011 van 19.30 – 22.45  (toegang  € 10,-)

TU-Delft / locatie: Prinsenhof aan de Oude Delft 183b – Delft

organisatie:  Studium Generale – TU/Delft  en www.wanttoknow.nl

(hier link naar TU-Delft)

* * *

x

Space Weather – De Gevolgen voor Planeet Aarde en de Mensheid

Nederlandse vertaling© Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

x

Wat gebeurt er op dit moment met de planeet en haar bewoners?

“De Aarde en de ruimte staan op het punt met elkaar in contact te treden op een manier die absoluut ongekend is in de menselijke geschiedenis,” zo verklaarde Richard Fisher, hoofd van NASA’s Heliophysics Division, op 4 juni 2010 tijdens een druk bezochte persconferentie. “Ik geloof dat we op de drempel staan van een nieuw tijdperk waarin het Space Weather net zo veel van invloed wordt op onze dagelijkse bezigheden als het gewone weer op Aarde. We moeten dit heel serieus opvatten.”

De cover het Nederlandse boek van Susan Joy Rennison.

Heel lang al wordt door de wetenschap aangenomen dat we in een universum leven dat door de zwaartekracht wordt gedomineerd. Maar volgens Susan Joy Rennison B.Sc en vele anderen leven we inmiddels in een Elektromagnetisch Universum. Op dit ogenblik bestuderen duizenden wetenschappers over de hele wereld het gedrag van de Zon om het zogenoemde Ruimteweer – Space Weather – te kunnen voorspellen.

Zonne-uitbarstingen kunnen en hebben de laatste jaren in toenemende mate gezorgd voor het uitvallen van satellieten, maar ook van hoogfrequente radiocommunicatiesystemen, plaatsbepalingsystemen en energienetwerken overal ter wereld. En er schijnt nog veel meer op ons af te komen gezien het vrij turbulente karakter van onze eigen Zon, maar ook allerlei andere stralingsbronnen in ‘deep space’.

De meeste literatuur over kosmologie is inmiddels volledig achterhaald, reden voor Susan Joy Rennison om mensen inzicht te verschaffen waarom wetenschappers die zich bezighouden met het Space Weather vinden dat het tijd werd om de oude, achterhaalde ideeën daarover los te laten. De idee over een Elektromagnetisch Universum is echter al meer dan honderd jaar oud en werd ondermeer ontwikkeld door de briljante Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde, Hannes Alvén.

Rennison denkt dat ook studenten in de technische wetenschappen zich dienen te realiseren dat heftige verschijnselen van het Space Weather ongecontroleerde elektrische stromen kunnen veroorzaken die letterlijk in en door alles op deze planeet vloeien. Een discussie over de kwantummechanica zal hier geen uitkomst bieden.

“De Aarde en de ruimte staan op het punt met elkaar in contact te treden op een manier die absoluut ongekend is in de menselijke geschiedenis,” zo verklaarde Richard Fisher, hoofd van NASA’s Heliophysics Division, op 4 juni 2010 tijdens een druk bezochte persconferentie. “Space Weather moeten we heel serieus opvatten.”

Het is heel belangrijk dat mensen gaan beseffen dat wij hier op Aarde tijdens een dergelijk ‘bombardement’ van plasma en geladen deeltjes tevens grote hoeveelheden donkere materie voor onze kiezen krijgen. De wetenschap probeert weliswaar inzicht te krijgen over de mogelijke gevolgen voor planeet Aarde, maar Rennison beweert dat de astronomische invloed ervan in eeuwenoude teksten bewaard is gebleven. De vraag rijst dus: bestaat er bewijs dat de Planeet Aarde dit al eerder heeft meegemaakt?

Het is al meer dan 35 jaar geleden dat Fritjof Kapra zijn boek ‘De Tao van Fysica’ schreef, een poging om westerse wetenschap en oosterse filosofie dichter bij elkaar te brengen. Nog geen 100 jaar terug verbaasden natuurkundigen zich over de kwantumfysica en de gevolgen daarvan voor de relatie tussen de menselijke geest en materie. Sedertdien is de wetenschap verdeeld in twee kampen – de meerderheid, die gelooft dat materie een op zichzelf staand iets is in een door zwaartekracht beheerst Universum, en de rest, die ervan overtuigd is dat wij als menselijke waarnemers medescheppers zijn van het bewuste Universum waarin wij leven.

Zijn alle wereldcrises immers niet een teken dat er daadwerkelijk iets zal moeten veranderen in onze manier van denken en ons doen en laten? Is er sprake van een collectieve verandering van onze geest, van ons DNA als gevolg van het Space Weather?

Susan Joy Rennison zal in dit kader de meest recente berichtgeving bespreken afkomstig van NASA en ESA, alsmede allerlei boeken en artikelen die verschenen zijn nadat zij in 2006 haar boek ‘Afstemmen op de Kosmos’ (zie hieronder) publiceerde, dat gaat over de relatie tussen elektromagnetisme, het Universum, de mens en de spirituele evolutie. Sindsdien werden veel van haar ideeën bewaarheid en is het Space Weather in toenemende mate een veelbetekenend alledaags fenomeen geworden.

Hoewel in de media nauwelijks enige aandacht wordt geschonken aan het Ruimteweer, is het tegenwoordig van zeer grote invloed op ons leven – op de technologieën die wij gebruiken en op ons lichaam, beide uiteindelijk ook elektromagnetische systemen.

“Er is”, zo beweert Susan Joy, “ook sprake van een serieus probleem met betrekking tot het elektromagnetisch karakter van het menselijk lichaam. De meeste wetenschappers geven er de voorkeur aan zichzelf te zien in termen van chemische stoffen en verbindingen.

Toch is DNA een nanotube die gehoorzaamt aan de wetten van de kwantummechanica. Voortschrijdend inzicht in DNA-onderzoek heeft aan het licht gebracht dat DNA zich veel makkelijker aan allerlei omstandigheden kan aanpassen dan lange tijd werd verondersteld. Elektromagnetische velden zijn in staat DNA-strengen te veranderen. Als gevolg van de aanzienlijke energetische veranderingen op onze planeet treden er in mensen ook veranderingen op.”

“Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond,” zo gaat Susan Joy Rennison verder,“dat veel van de huidige medicijnen niet meer zo goed werken en dientengevolge werden inmiddels al vele honderden medicijnen uit de handel genomen.
Professoren aan de Harvard Universiteit beweren dat het placebo-effect in de laatste 30 jaar is verdubbeld, hetgeen vele wetenschappers over de hele wereld heeft onthutst. Tegelijkertijd zijn er ook gerespecteerde wetenschappers die hebben vastgesteld dat een verandering in het planetaire bewustzijn is opgetreden.”

Het boek van Susan Joy Rennison, ‘Afstemmen op de kosmos, Elektromagnetisme en spirituele evolutie’ dat 5 jaar geleden werd gepubliceerd, wordt nu bekrachtigd door allerlei nieuwe ontdekkingen die in het publieke domein te vinden zijn.

In de lezing zal Ms. Rennison de informatie uit haar boek updaten.
“Alles gebeurt nu zo snel, dat mijn boek niet langer de ernst van de situatie voldoende weergeeft. Het werd destijds geschreven met de bedoeling om wetenschap en metafysica samen te brengen en moet worden beschouwd als uitgangspunt. Er is daadwerkelijk veel aan de hand in ons Zonnestelsel. En in onze geest…”

www.susanrennison.com

31 januari 2011 van 19.30 – 22.45

Lezing Susan Joy Rennison

TU-Delft / locatie: Prinsenhof aan de Oude Delft 183b – Delft

(Toegang € 10,-)

Organisatie:

Studium Generale – TU/Delft en WantToKnow.nl

 

(link TU-SG)

 

* * *

Alleen onze Zon al..
Wat alleen al onze Zon voor invloed heeft op onze Aarde is te zien in dit YouTube-filmpje. Bedenk dat krachten vanuithet Universum nog miljoenen malen sterker zijn, dan ons Zonnesterretje-in-het-Heelal.

Boekentip(s) bij dit artikel:

Klik op de cover van de boekafbeelding voor meer informatie over het artikel

18 Reacties op WantToKnow-lezing met Susan Joy Rennison a.s. maandag!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

  • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
  • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
  • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
  • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
  • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.