Advertentie

Opnieuw blijkt: Ook HCQ zéér effectief tegen Covid..!!


Conclusie: covidpatiënten die géén HCQ kregen,
hadden in het voorjaar van 2020 een
57% hoger risico op overlijden

*


*

Opnieuw blijkt:

Ook HCQ is zéér effectief tegen Covid..!!

2023 © WantToKnow.nl/be

*

De grote discussie over het eenvoudige malariamiddel Ivermectine is geluwd.ONOMSTOTELIJK is komen vast te staan, uit medisch-wetenschappelijk onderzoek, dat het middel helpt tegen de ziekteverschijnselen van Covid. Vooral aan het begin van het ziekteproces, doet Ivermectine wonderen en zorgt ervoor dat de ziekte niet kan dóórbreken. Hoeveel mensen zouden er zijn gestorven door het gruwelijke Ivermectine-verbod door overheden wereldwijd. Nu blijkt dat ook dat andere middel -Hydroxychloroquine- krachtig werkzaam is tegen Covid. Covidpatiënten die het antimalariamiddel hydroxychloroquine toegediend kregen in het begin van de pandemie, hadden een veel grotere kans om te genezen.

Dit blijkt nu weer opnieuw, dit keer uit een Belgische studie van het Kortrijkse AZ Groeninge-ziekenhuis.

‘We hopen dat er nu een redelijk debat kan plaatsvinden.’
Hydroxychloroquine (HCQ) is een goedkoop antimalariamiddel dat ook gebruikt werd en wordt tegen ernstige reumaziekten. In het begin van de covidcrisis kwamen er berichten, in de vorm van goed gefundeerde rapporten van medische specialisten in infectieziekten wereldwijd, dat het middel bij sommige covidpatiënten een gunstige werking had. Het bleek de zogenaamde cytokinestorm te kunnen voorkomen. Bij zwaar zieke covidpatiënten is dat een overreactie van het immuunsysteem die direct de dood kan veroorzaken.

In Nederland werd het middel uitermate secuur onderzocht, in een samenwerking met een aantal ziekenhuizen. Deze beide artsen kwamen als stuurgroep met de conclusie dat HCQ wel degelijk werkte. Deze zaken zijn UIT HET NIEUWS GEHOUDEN, terwijl dat in de C-19-tijd UITERMATE BELANGRIJK WAS.. (klik voor artikel met achtergronden)

In enkele landen werd experimenteel gebruik met HCQ toegelaten, zoals in België, o.a. in het Groeningeziekenhuis in Kortrijk. De Belgische overheid stelde op een gegeven moment, zelfs noodvoorraden van het product ter beschikking. Totdat de HCQ-therapie in juni 2020 ‘plotseling’ fundamenteel verboden werd onder zware internationale druk.
Dat kwam omdat uit enkele studies – waaronder deze in de Lancet gepubliceerde- die later ernstige tekortkomingen bleek te hebben en werd teruggetrokken (HIER) Uit deze manipulatieve berichtgeving, kwam naar voren, dat het gebruik van HCQ ernstige bijwerkingen veroorzaken en ineens niet helpen tegen covid.

Sindsdien was het gebruik van HCQ taboe. Sterker nog: wie durfde opperen dat het misschien wél hielp, dreigde gecanceld te worden en/of als ‘Wappie’-complotdenker te worden weggezet..! Ook in het genoemde Groeningeziekenhuis in Kortijk werd het gebruik van HCQ stopgezet. Daar hadden artsen vooralsnog de ervaring dat het middel vaak wél werkte en zeer weinig bijwerkingen had. Tenminste als het in de juiste dosis werd gebruikt!

In Nederland bleek een groep artsen van verschillende ziekenhuizen in staat een uiterst representatief onderzoek naar HCQ uit te voeren. Hun conclusie? HCQ WERKT! (klik HIER voor link naar artikel met dit onderzoek)

In België wilde nierspecialist dr. Gert Meeus van het genoemde ziekenhuis, om het middel te onderzoeken, cijfers van tijdens het begin van de crisis tegen het licht houden. Hij bestudeerde ze langdurig, liet ze kritisch door anderen ook bekijken en publiceerde nu uiteindelijk in een studie zijn bevindingen. In het wetenschappelijke tijdschrift New Microbes and New Infections. (HIER)

 Conclusie: covidpatiënten die geen HCQ kregen,
hadden in het voorjaar van 2020

een 57% hoger risico op overlijden.

Uit een vergelijking van 352 Kortrijkse HCQ-patiënten met 3.533 andere Belgische patiënten, die in dezelfde periode niet met HCQ werden behandeld. Dr. Gert Meeus over dit onderzoek:

‘De dosis die gebruikt werd in de kritische studies over HCQ was waarschijnlijk te hoog; ónze behandeling was lager en maakte ook gebruik van het antibioticum azithromycine. Deze dubbele behandeling is een mogelijke verklaring, waarom wij wél positieve effecten vonden, en andere studies niet. HCQ is zeker geen wondermiddel, en uiteraard moet er verder onderzoek naar gebeuren. Uit een observationele studie als de onze mag je immers niet zomaar concluderen of iets werkt of niet.

Maar kijk, we hebben het protocol gevolgd zoals het oorspronkelijk in België werd voorgeschreven. Ook studies van Sciensano (HIER) toonden begin 2020 aan dat HCQ wel degelijk leidde tot een lagere mortaliteit. Als de resultaten van onze studie dit nu opnieuw bevestigen, dan vinden we het heel aannemelijk dat het middel toch flink wat patiënten heeft geholpen.’

De directie van het AZ Groeninge heeft dit onderzoek van in het begin gesteund. Nu we de cijfers rustig hebben kunnen bestuderen, hoop ik dat we HCQ uit de taboesfeer kunnen halen. Want HCQ lijkt onterecht in de complotsfeer geduwd; het is alleszins tijd voor een rationeel debat.’

3 gedachten over “Opnieuw blijkt: Ook HCQ zéér effectief tegen Covid..!!

  1. Hugo is een crimineel, die het vuile werk doet, vanwege zijn te grote ego. Deze man heeft 1.000-en slachtoffers gemaakt endient per direct in Scheveningen vastgezet te worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.