Advertentie

IJsland boycot Israël en.. krijgt waarschuwing..!


IJsland boycot Israël en.. krijgt waarschuwing..!

2015 © WantToKnow.nl/.be

x

Ronald Lauder is miljardair en filantroop. Hij is erfgenaam van het fortuin van mode/cosmetica-gigant Estee Lauder, maar hij is ook voorzitter van het ‘World Jewish Congress’. En hij is boos. Hij verklaarde woedend dat het parlement van IJsland afgelopen week tekort geschoten is, door niet in oppositie te komen tegen het besluit van de gemeenteraad van Reykjavik (IJslands hoofdstad), om  Israëlische producten voortaan te boycotten.

De filantropische miljardair en voorzitter van het Joods Wereld Congres, Ronald Lauder.
De filantropische miljardair en voorzitter van het Joods Wereld Congres, Ronald Lauder.

Deze Ronald Lauder staat ook bekend als boezemvriend van premier Benjamin Netanyahu. Lauder roept het parlement én de regering van IJsland op, een ‘dramatisch gebaar’ te maken, waaruit voor de IJslandse bevolking én de wereld zou moeten blijken, dat het ‘fout en contra-productief’ is, om een dergelijke boycot te bekrachtigen. Zijn opmerkingen kwamen, nadat de gemeenteraad van de IJslandse hoofdstad, vorige dinsdag een resolutie had aangenomen om producten uit Israël te boycotten, een daad die in Israël als ‘vulkaan van haat’ werd gekwalificeerd.

En het is Lauder die zijn onmin heeft geuit over de ‘stilte die de IJslandse politieke leiders laten horen, rondom dit belangrijke onderwerp.’ Lauder in een verklaring die werd gepubliceerd door het Joods Wereld Congres zegt Ronald Lauder : “We dringen er bij de IJslandse overheid op aan, om zich tégen deze boycot uit te spreken. Het is niet fair, en deze beslissing zou negatieve repercussies kunnen hebben voor de goede naam en faam van IJsland op het internationale podium. Wij moeten nu weten wat het officiële standpunt is van de IJslandse regering in dit opzicht, en wat het aan deze oproep tot boycott wil doen.”

Het tijdschrift ‘Iceland Magazine’ rapporteerde op haar website, dat het idee van deze boycott afkomstig is van Björk Vilhelmsdóttir, een gemeenteraadslid, die zitting heeft in de Sociaal Democratische Alliantie, maar zich binnenkort terug trekt uit de politiek. Volgens het rapport wil de stad Reykjavik deze boycot doorzetten, ‘zolang de bezetting van de Palestijnse gebieden doorgaat’.

Moshe Kantor, voorzitter van het Europees Joods Congress
Moshe Kantor, voorzitter van het Europees Joods Congress

En inmiddels heeft het Europese Joodse Congres gezegd, dat het overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen de maatregel die de gemeenteraad van Reykjavik heeft afgekondigd. In een mail naar de pers bericht EJC-voorzitter Moshe Kantor:
“Dit is overduidelijke een discriminerende daad en wij hebben inmiddels al juridisch advies ingewonnen inzake de mogelijk inbreuk van deze beslissing op internationale verdragen en wetgeving. Opnieuw zien we dat een natie, over alle anderen heen, een ban of een boycott instelt. En wij willen vragen of degenen die deze boycott hebben ingesteld, dit toevalligerwijze alleen richten op de enige Joodse natie in de wereld. Velen verklaren dat ze zullen starten met Israël en daarna andere situaties onder de loep willen nemen, terwijl niemand voorbij Israël gaat.

Hij noemde deze boycot een ‘daad van discriminatie, gerichte haat en het uitpikken van één natie als proefballon’. Hij verklaarde verder in deze e-mail, op agressieve toon: “Het wordt tijd dat de Joodse gemeenschap terugvecht en deze mensen duidelijk maakt, dat haat en discriminatie niet zonder gevolgen kunnen blijven. Er zijn wetten en procedures die mensen zouden moeten beschermen van dergelijke daden. Wij zullen zorgvuldig alle mogelijke reacties bestuderen om deze boycot legaal te bevechten.”

* * *

x

loesje israel binnenvallen

71 gedachten over “IJsland boycot Israël en.. krijgt waarschuwing..!

  1. Richard11.
   Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
   Mooi voorbeeld van hoe deze bewoners van Israel denken,zij mogen alles en anderen moeten gehoorzamen zo niet dan voelen zij zich gediscrimineerd.
   De joodse boycot om Duitse producten/diensten in de jaren dertig te weigeren was precies hetzelfde,wat betekend dat wanneer zij nu gaan lopen roepen dat dit wat IJsland nu doet discriminatie is zij eigenlijk zeggen dat zij de Duitsers in de jaren dertig ook gediscrimineerd hebben.
   Nu het om geld verdienen/verliezen gaat staan zij natuurlijk vooraan om te protesteren waarmee ze aantonen dat geld voor hen belangrijker is dan mensen want als mensen belangrijker zouden zijn hadden deze figuren al veel eerder op de barricaden moeten staan vooral wanneer hun Netanyahu het weer eens in zijn hoofd haalt om zijn militairen op Palestijnse burgers te laten schieten.

 1. Ah, de Zionistische Elite trekt zijn muil weer open!

  Alle ellende in de bancaire wereld hebben we te danken aan deze Joden.
  Dit selectief groepje Zionisten ziet het liefst de hele wereld creperen als zij maar Miljarden kunnen binnen harken!

  Waarom werken er bij de IMF, ECB, BIS voornamelijk Joodse Zionisten?
  Waarom zijn bijna alle Multinationals in handen van Joodse Zionisten?
  Ooit gelezen in de Talmoed hoe het Joodse volk over u en ik denkt?

  Dit selectief groepje ONmensen zal deze aardkloot het graf in trappen als er geen NWO komt en zij hun miljarden zien verdampen!
  Een groot geheim is dat de Joodse Zionisten de financiers en bedenkers zijn van de 2e WW. Deze Zionisten hebben hun eigen Joodse volk laten vernietigen om vervolgens Israel op de kaart te stampen.
  Het Nazisme is een instrument om versnelt doelen te kunnen halen en dit instrument gaat voor een 3e keer gebruikt worden.
  (Zie Griekenland en Oekraine)
  Maar ja, 99% van de mensen leeft in een geprogrammeerde fantasiewereld. Sterker nog, onder luid applaus zal het laatste stukje democratie verdwijnen en accepteren mensen totale elitaire controle voor schijnveiligheid. Welkom tot de nieuwe Gestapo.

  1. Zelden zulke ongelooflijke onzin gelezen! Lees eens een echt boek! Onze Palestine complete, van Tom Segev, over het verdrag van Balfour bijvoorbeeld gesloten door de Britten waarin een land tegelijkertijd gegeven werd aan Arabieren en Joden! Daar ging het mis. Of Bernard Wasserstein, aan de vooravond, over de aanloop naar de totale vernietiging van de Joden.
   -ongepaste tekst reactie verwijderd-

 2. Mentaal-listen: Goed is Niet te Koop
  Het W(oord) als (het oord van de) instructie waarin het zijn
  be(teken)is vindt kan niet tot in het oneindige worden misbruikt. Misbruikt door (NLP alle gezindten) Schriftgeleerde Mentalisten voor het zich tenslotte in volle kracht keert tegen de(valselijk op het woord gebaseerde)mentale constructies.

  Tot op de “dag van daag” worden we volledig volgens de etiketten misbruikt.

  Syrian Girl: The gulf arab states won’t let syrians in, they don’t see them as arab and they’d rather give the money to ISIS. Why doesn’t Israel accept refugees
  https://www.youtube.com/watch?v=pHFnvFbThDE

  VANCOUVER, BC – International lawyer Alfred Lambremont Webre here challenges the Government of Saudi Arabia to use 100,000 air conditioned tents at the City of Mina, used only for 5 days a years during the Haj Pilgrimage, to take 3,000,000 refugees from Africa as required by Islamic law: http://newsinsideout.com/2015/09/presstv-lawyer-webre-to-un-saudi-rights-chair-take-3-million-refugees-in-mina-haj-tents-as-required-by-islamic-law/

 3. Wat ik vreemd vind is dat de zogenaamde ontheemde joodse bevolking (die naar nu blijkt voornamelijk uit zionisten bestaat)op Palestijns grond gebied land is toegewezen terwijl er veel Arabische landen tegen waren waarvan je op voor hand al kon weten dat dit tot ellende zou lijden.
  Als de VS destijds het zo goed voor hadden met deze bevolkingsgroep waarom hebben zij hen dan geen land in de VS toegewezen dat had denk ik veel ellende gescheeld.
  Tenzij het de bedoeling was om de Arabische landen te destabiliseren om zo de rijkdommen over te kunnen nemen.

  1. Arnold, omdat het om Jeruzalem/tempelberg enz. gaat. Kijk, hoe Israël onder de 12 stammen verdeeld zijn. Wij christenen(Jezus) hebben samen met de stam Benjamin de omgeving Jeruzalem geërfd. Waar denk je anders waar de 12 apostelen vandaan komt en meerdere 12 dingen gebeurtenissen/personen/benamingen? En is 13 het ongeluksgetal.
   Ook de moslims eigenen de tempelberg via hun geloof.
   Het draait allemaal over dat de nieuwe mahdi/profeet of jezus terugkomt in dat gebied. Alle drie de geloven hangen de stamvader Abraham aan. Er is dus een soort van stammen oorlog aan de gang. christenen geloven dat hun profeet pas na de eindtijd terugkomt. De zionisten(ook hier heb je weer met verschillende groepen te maken, die elkaar tegenspreken) willen de onafgebouwde tempel nu al opbouwen(zoals in elke synagoge staat) voor hen profeet en eisen dus nu al het gebied op. Vandaar de conflicten daar op die berg. Maar in de heilige boeken staat dat er eerst een valse profeet/leider komt. Dus zijn de echte Joden/christenen en moslims afwachtende en moslims boos dat ze daar niet mogen komen. Moslims hebben zelfs 1 poort daarvoor dichtgemetseld, want door die poort zou ie komen. Ze zijn dus bang voor de nepleider/anti-christ(voor ons).
   Dit is ongeveer de geloofsversie.
   Nu denken velen dat de NWO: 1 wereldregering/ 1 wereldleider/ 1 geloof de anti-christ/slechte mahdi gaat brengen. ISIS is daar ook afgeleid van. Tenminste de mensen die geronseld zijn, die denken dat ze strijden tegen het kwade. Maar goed, als ISIS zelf joods(bepaalde groep) van oorsprong is(betaald), dan worden ze juist misleid door het kwade.(als je het van hun kant bekijkt)
   Zelf denk ik nog steeds dat vrijwel alle wereldleiders/geloofsinstituten/elite/geschiedenis samen al die tijd al onder 1 hoedje vallen. Dat hoogpriesters al tijdperken lang hier de dienst uitmaken en ik vraag me dus af: Hoe zijn die hoogpriesters/elitefamilies eigenlijk ontstaan? Ze waren al aanwezig bij de farao’s/Maya’s en zelfs Solomon(eerste koning van Israël)had er ook 1. Als je weet wie dat zijn, dan kun je ook hun agenda achterhalen.

 4. Citaat uit bovenstaand artikel: Zijn opmerkingen kwamen, nadat de gemeenteraad van de IJslandse hoofdstad, vorige week dinsdag een resolutie had aangenomen om producten uit Israël te boycotten, een daad die in Israël als ‘vulkaan van haat’ werd gekwalificeerd.

  Ze zouden de Palestijnse bevolking eens moeten vragen hoe die Israël typeren, grote kans dat ze de regering (de Zionisten) van dat land als een ‘vulkaan van haat’ zien!

 5. een duidelijk teken dat de macht van the powers that be tanende is.
  Een landje met nog geen half miljoen inwoners durft het beest het hoofd te bieden. 10 jaar geleden was dit ondenkbaar.

  Ook de smeekbede van de week van Netanyahu aan het adres van Putin maakte dit al duidelijk. de machtsverhoudingen zijn duidelijk aan het verschuiven. De powers that be zullen binnenkort the powers that were zijn.

  Ook in het Midden oosten zie je duidelijke stappen in de richting van veranderingen. Irak laat zich de wetten niet meer voorschrijven en trekt een eigen plan aangaande IS en trawanten. Zouden de heren van veterans Today daadwerkelijk aan al die overheden verteld hebben hoe zij denken dat de vork in de steel steekt? Het Khazaarse verhaal? Eigenlijk ook maar een onderdeeltje van het grotere verhaal? Dat beweren de mannen namelijk, dat ze tijdens een grote conferentie in die regio, waar tal van landen vertegenwoordigd waren, hun verhaal uitvoerig gedaan hebben om duidelijkheid te scheppen in de waanzin die zich daar voltrekt.

  1. Ja, ja, het was verkeerd verwoord, IJsland heeft het nu bij monde van een ja-knikker en angsthaas verduidelijkt. Alsof zoiets belangrijks, waarvan je WEET dat het wereldwijd commotie zal opwekken, niet bij voorbaat al 100 keer is nagekeken op duidelijkheid voordat je het uitvaardigt.

   IJsland zal wel eieren voor haar geld hebben gekozen, Big Brother USA zal ze haarfijn hebben laten weten dat er anders misschien wel een aardbeving komt, of een vulkaan tot uitbarsting of dat bij gebrek aan een chemische fabriek de visafslag plotseling de lucht in kan gaan.

 6. Kan iemand termen als “Zionistisch” of “Kazaars” voor mij verduidelijken? Ik zie ze vaak voorbij komen maar denk niet dat ik helemaal op de hoogte ben wat dit betekend.

  1. http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/de-onbekende-geheime-maffia-uit-khazaria/

   en daarna even deze lezen. Met open mind en zonder oordeel..
   http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/vs-door-israel-bezette-khazaren-vazalstaat/

   Er gaat een wereld voor je open. Zeker in combinatie met de protesten van Joden om de Zionisten het land uit te drijven. Andersom gezegd: Israel is overgenomen door Rotschild Zionisten. Ze stonden aan de basis van het ontstaan in 1948. Via de Balfour-verklaring konden de Khazaren naar Israel, onwetende/niets-vermoedende Joden meenemend in hun camouflage-net..
   Lees het tweede artikel en zie hoe niet Israel afhankelijk is van Amerikaanse steun, maar dat daar opnieuw het camouflagespel gespeeld wordt, zoals een eeuw terug in Khazarenland/Oekraïne…!!

  2. Hardstikke bedankt Guido nu snap ik deze termen een stuk beter. Ontzettend goed ook dat er een site als deze is.

  1. Wat Zuid-Afrika betreft is het misschien tijd nog eens te onderzoeken welke moordpartijen door links Nederland met intensieve hulp van de DDR en Rusland werden gesubsidieerd via het ANC op zwarte medeburgers die niet wilden gehoorzamen aan het ANC bewind ( grotendeels bestaand uit mensen met een zware criminele achtergrond). Hetzelfde geld voor Zimbabwe.
   Het gaat nu met deze landen gelukkig stukken beter dat tiijdens het blanke bestuur…….alleen lees ik er niet veel over. Vraag het nog eens aan Maartje van Weegen, Pia Dijkstra of PvdA’er VanThijn.

  2. Absoluut, na dat Mandela President werd, zijn er maar 66000 blanke Africaners vermoord, echt beestachtig afgemaakt, als deze mensen terug willen naar hun roots, dat wil zeggen Europa wordt ze dit onmogelijk gemaakt, rare wereld mensen verwanten aan ons mogen zonder dat de media hier over schrijft worden vermoord, en de grote sociale mensen vriend Mandela, liet maar 10 millioen goud rand na aan zijn familie, en de nieuwe president zingt uit volle borst “” kill the boer “”, en de andere Zwarte Prins Obama kreeg de Nobel Vredes prijs voor het doden van kinderen met zijn Drones, je moet geen appels met peren vergelijken, en in Israel wonen ook prima mensen, Joden dat wel, maar dat zijn ook mensen, zo als U en mijzelf, groet Jenne Sr.

 7. …negatieve repercussies kunnen hebben voor de naam en faam van IJsland op het internationale podium…-zo pogingen zijn tientallen jaren gedaan tegen Polen. Polen volgens deze propaganda is een antisemitisch land vol moordenaars van Joden. Thomas Gross -pupil in USA , Jan Hunin pupil van De Volkskrant, media: kranten, films, boeken over de hele wereld spreken over Poolse concentratie kampen, Poolse Auschwitz, Polen zijn genoemd nazi, de laatste jaren in Polen ook “Poolse” regisseurs laten zien wrede primitieve Poolse antisemieten..Circus met Jedwabne-Prezydent Kwasniewski, prezydent Komorowski, zij zich verontschuldigden in de name van Poolse bevolking die “heeft vermoord” 1600 Joden, gelukkig misschien de laatse getuigen leeft noch in USA die weet dat Duitse SS en Duitse gendarmes hebben dat verricht. Achter de ijzer gordijn wisten wij niets over die propaganda. Ook vele communistische beulen sorry maar ik moet dat zeggen -van Joodse afkomst die na de IIWO tot de 60jaren Poolse patriotten hebben gemarteld en vermoord , hun nakomelingen doen in dit werk in Polen en in het buitenland….Iedere mens ter wereld, die geen belangstelling voor de historie heeft, weet dat wij Polen, geen Duitsers, geen Russen, geen Oekraïners …maar wij zij de primitieve, brutale, wrede daders van de Holocaust. En maakt niet uit dat naast Joden Polen zijn de volgende natiën die de grootste offers tijdens IIWO heeft, maakt niet uit dat Polen van alle landen de grootste aantal Joden hebben gered…zionistische haat en arrogantie wil mijn land totaal vernietigen- niet alleen met de propaganda maar tegenwoordig eisen zij dat Polen zal schadevergoeding voor IIWO Joden betalen rond 60 miljard dollars, land die was door Russen en Duitsers was vernietigd, beroofd, wij hebben alles zelf opnieuw opgebouwd zonder Marshall plan, zonder de kleinste hulp van buitenland. Ik moet duidelijk zeggen dat Joden die op eigen naam hebben hun vermogen verloren hebben, hebben vergoeding terug gekregen…maar Joodse organisatie in de naam van bloedverwantschap eisen nog deze 60 miljard van ons….Ik geloof dat eindelijk Polen van knieën gaan recht staan zoals fantastische IJsland

  1. Tsja, dat krijg je als je google een tekst laat vertalen, geen touw aan vast te knopen, als je een mening wilt geven Teresa, dan zul je het zelf moeten typen!

  2. Paul, Theresa is van Poolse komaf die toch voor jou en mij moeite doet zich in het Nederlands uit te drukken. Wij zijn zo verslaafd aan onze eigen taal zodat wij anderen daarom niet (willen) begrijpen. Ook taal is mindcontrol. Er bestaat maar 1 taal en dat is taal van de liefde.

   Ze zegt in het kort dat ook de hun (Poolse) historie is vervalst en dat de Polen zich ook bewust worden van hun huidige situatie. Haar wens is dat Polen dezelfde weg zal volgen zoals IJsland dat deed.
   Ze zegt dat heel beeldend in haar laatste zin van haar betoog: dat na eeuwenlange ondrukking (door de knieën) de Polen nu de moed (recht op te staan) hebben om hun eigen weg te gaan.
   Groet.

  3. Een kleine correctie dan…
   Teresa, de Angelsaksen hebben ervoor gezorgd, dat Rusland een deel van Polen kreeg, en Polen kreeg een deel van Duitsland. Dat leidde tot onderdrukking van de Duitsers in Polen, en van de Polen in Rusland.
   Geld wil ´het geld´ altijd hebben, met geld krijg je macht.
   Kijk maar even hoeveel geld al en nog steeds, Duitsland aan Israël betaald (ook aan de mensen die nooit in D waren tijdens de oorlog, of al in de 20er jaren naar Palestina emigreerden), sinds bijna 70 jaar….het zijn er ondertussen 700 !! miljard en daar zijn nog geen onderzeeërs (militaire steun) en al de pensioenen voor de mensen (familie van), die tussen de 600 en 800 euro per maand ontvangen, meegeteld, alleen omdat ze joods zijn. Je snapt wel dat dat allemaal big business is, met iedere ‘attractiepark’ die ze erbij krijgen, komt er geld in de la.
   De bolsjewieken zijn het laagste van het lage geweest en die waren door ‘het zionisme’ gesteund. Heeft niets met de russen van nu te maken. Ze hebben veel mensen op het geweten. Vergeven is misschien een optie en idd voor zijn rechten opkomen en het zionistische Israël gewoon een halt toeroepen…zionisme is wereldheerschappij.

  4. oké, mijn excuses in dat geval, maar ik ken Teresa niet, dus hoe moet ik weten dat zij Poolse is als ze het zelf niet vertelt?

  1. Doe net als de gemeenteraad van Amsterdam. Geen stedenrelatie met TelAviv, wel met Casablanca en Peking. Lekker politiek correct, subjectief en huichelachtig.

  2. Marokko was het enige land tijdens de ww2 dat geen mensen uitleverde, vooral geen joden…misschien daarom? Verder wat weet u nog over Marokko en China? De meesten weten alleen dat wat de ‘political correcte’ kranten schrijven, dat wat ze bepalen wat u mag weten.

 8. Deze gemeenteraad doet me denken aan de gemeenteraad van Amsterdam. Geen zusterstad met TelAviv ( bezette gebieden) Wel met Peking en Casablanca. Hoe subjectief en hypocriet moet je zijn ?

 9. Idee……

  Veel respect voor IJsland..!!!
  Niet alleen nu, maar ook hoe zij de bankiers hebben aangepakt.

  Hoeveel handtekeningen zijn er nodig (en zijn die niet gemakkelijk te halen via bijvoorbeeld deze site) om een voorstel de kamer in te krijgen dat Nederland ook, zeer terecht, producten uit één van de meest fascistische landen van de wereld gaat boycotten,,??

 10. Slip of the mind van Moshe Kantor, de enigste Joodse natie, hij doeld hier op Israel, maar wat te denken van al die power sateliet landjes all over this world.
  De USA, UK, en landen in de EU, zijn in handen van de Moshe Kantor club leden, en dat is het probleem, te veel macht, leidt naar de ondergang !
  In mijn jeugd waren rijke mensen, vaak heel filantropisch, om dat ze wisten hoe ze hun kapitaal vergaard hadden, en hun slechte geweten wilde sussen, nu is het een sneeuw-bal, die constant kleine sneeuw-balletjes créeerd, een lawine van geld en macht, O waren ze maar niet zo geslepen, en wij niet zo dom en naïf.

 11. Je mag zelf geen eens bepalen of je iets boycot.
  Zelf zetten ze continu de palestijnen buiten spel.
  En dat moet het beloofde volk zijn van de Here.
  Ze hebben nog een lange weg tegaan.
  Als ik de uitleg tenminste begrijp van alle grloven .
  Het belangrijkste is geloof ik, heb lief en gij zult niet stelen .
  Nou nou israel dat zijn toch 2 puntjes die niet echt van toepassing zijn .
  Sinds de staat israel bestaat .
  Of het is nooit goed vertaald dat kan ook .

  1. Voor welke religie dan ook gelden de volgende 2 vragen;
   1 Waarom is er een priesterkaste nodig om uit te leggen wat het opperwezen , dat almachtig is en liefdevol,in het voor die religie heilige boek als boodschap heeft uitgedragen? Is het niet logischer dat een almachtig wezen heel goed in staat is die boodschap duidelijk voor een ieder te verwoorden?
   2 Is een liefdevol opperwezen in staat het goed te vinden dat er vanuit zijn/haar naam hele volksstammen uitgeroeid of vernedert worden?
   Als je op een logische en ethiesche manier de antwoorden op deze vragen zoekt kun je niet langer een religie aanhangen volgens mij.

  2. Zo is het Marcel! Alle antwoorden liggen in je hart/ziel verbinding. Als één of andere god (de kerk, moskee of wat dan ook) ons geboden en verboden oplegt, betekend het niet meer dan je zélf geen moraal en/of ethiek bezit.

  3. (Richteren 19:25-29) Maar de mannen wilden naar hem niet horen. Toen greep de man zijn bijwijf, en bracht haar uit tot hen daarbuiten; en zij bekenden haar, en waren met haar bezig den ganse nacht tot aan den morgen, en lieten haar gaan, als de dageraad oprees. 26 En deze vrouw kwam tegen het aanbreken van den morgenstond, en viel neder voor de deur van het huis des mans, waarin haar heer was, totdat het licht werd. 27 Als nu haar heer des morgens opstond en de deuren van het huis opendeed, en uitging om zijns weegs te gaan, ziet, zo lag de vrouw, zijn bijwijf, aan de deur van het huis, en haar handen op den dorpel. 28 En hij zeide tot haar: Sta op, en laat ons trekken; maar niemand antwoordde. Toen nam hij haar op den ezel, en de man maakte zich op, en toog naar zijn plaats. 29 Als hij nu in zijn huis kwam, zo nam hij een mes, en greep zijn bijwijf, en deelde haar met haar beenderen in twaalf stukken; en hij zond ze in alle landpalen van Israel.

  4. Marcel, nog niet eens zo heel lang geleden waren de meesten analfabeten,
   toen dat wat beter ging, ging de kerk verder in het Latyn, en nu kunnen we allemaal lezen, en zijn de kerken leeg, daar integen gaan de Moskeën er goed op vooruit, nog steeds veel analfabeten zeker.

  5. Kort geleden kwam in Pakistan een geval aan het licht van een islamitische geestelijke die een bedrag van vierduizend euro op het hoofd van een christelijke vrouw heeft gezet omdat ze “de islam heeft beledigd”. Discriminatie van niet-islamieten is in Pakistan en veel andere islamitische landen een zeer ernstig probleem.
   In Pakistan is religieuze waanzin invloedrijker dan hier, maar ook hier in Nederland kennen we een verbod op godslastering en belediging van godsdienstigen. Rechtsbescherming, met andere woorden, voor iets dat niet door middel van door een rechtbank geaccepteerde forensische technieken, of zelfs maar door elke natuurwetenschapper dan ook, is aan te tonen.

   Daarom moet het afgelopen zijn met het “respect” voor religies, alleen omdat het om een religie zou gaan.
   Alleen door godsdienstige ideeën te behandelen zoals alle andere ideeën lossen we de godsdienst-gerelateerde problemen op.
   Alleen door godsdienstige ideeën te behandelen zoals alle andere ideeën lossen we de godsdienst-gerelateerde problemen op.

   Het lichamelijk letsel toebrengen aan kleine kinderen is strafbaar, toch accepteren we besnijdenis omdat het een religieuze gewoonte is.
   Er is een filmkeuring die kinderen beschermt tegen beelden van geweld, sex, discriminatie en dergelijke. Het land is te klein als ouders klinderen leren de Hitlergroet te brengen en Hitler ophemelen. Toch wordt kinderen geleerd zogenaamde profeten te respecteren en te vereren die zich schuldig maakten aan etnische zuivering en massamoord.
   Discriminatie is strafbaar. Toch worden kinderen op bepaalde religieuze scholen volgepompt met haat tegen on- of andersgelovigen, vrouwen en homo’s.
   Dierenmishandeling is strafbaar, toch mogen dieren ritueel en onverdoofd geslacht worden omdat religieuze regels dat zeggen.
   Artikel 6, waarin de godsdienstvrijheid is geregeld, kan gezien worden als het voortrekken van gelovigen ten opzichte van niet-gelovigen. Immers, volgens artikel 1 is ieder mens in Nederland gelijk, en is discriminatie dan ook verboden. Toch worden op basis van artikel 6 soms vergaande uitspraken door gelovigen goedgekeurd, terwijl zij wel met artikel 1 in strijd zijn (met dank aan prog.lib)

   Daarom. Schaf de bijzondere voorrechten die gelovigen genieten af en vervang ze door de rechten die atheïsten genieten. maak geen onderscheid meer tussen meningen en heilige meningen. Vervang, met andere woorden, de vrijheid van godsdienst door de vrijheid van levensovertuiging, dat dan weer wel….of niet?

  6. Grappig dat het zoveel emotie losmaakt, niet echt nodig voor hen die zich ervan hebben losgemaakt, toch? Wel aanwezig in hen die zich erdoor bedreigd en afgewezen voelen, doch zelfs dan nog steeds niet nodig want geen persoonlijke aanval. Mijn god is nooit beter dan de jouwe!

  7. Marcel, soms moet er even flink worden gerammeld en geschud 😉 , om te laten zien dat de georganiseerde godsdienst alleen kan slagen als ze de mensen doet geloven dat zij het nodig hebben. Mensen kunnen alleen ergens in geloven als ze eerst niet meer in zichzelf geloven. Haar tweede taak is je te laten zien dat zij de antwoorden heeft die jij niet hebt. En de derde en belangrijkste taak is jou haar antwoorden te laten accepteren zonder er vragen bij te stellen. Zodra je vragen stelt, begin je na te denken! Zodra je nadenkt, begin je je weg terug naar de innerlijke Bron. En dat kan godsdienst niet hebben want je zou wel eens op antwoorden kunnen komen die verschillen van de hare. Dus heeft de godsdienst het nodig dat jij aan je Zelf twijfelt, dat je eraan twijfelt of je wel behoorlijk kunt nadenken. Ach, ik schud nog maar even 🙂

  8. ηλίθιος, minoïsche beschaving? Romeinen? Germanen? Angelsaksen? Friezen?
   Allemaal eigen goden, geen kerken in de zin van…
   Ik geloof dat kerken of geloof in god niets met ‘niet in zich zelf geloven’ te maken heeft. Als je immers in god gelooft en je weet dat je er een deel van bent, geloof je toch ook in jezelf?
   Dingen als naastenliefde b.v. bestaat in die zin in het hindoe geloof niet, omdat er in een karma (schuld uit vorige levens,reïncarnatie) wordt geloofd, wat niet te verwisselen is met ‘oorzaak en gevolg’ (dat dus niets vast is, en je ter aller tijden kunt veranderen, geen schuld).
   Daarom ook zo veel christelijke (missionarissen) in India, die mensen helpen die door de Indiase bevolking worden ‘uitgekotst’.
   Lang geleden bestonden nog stammen en dat gaf de leden kracht en veiligheid en een samenhorigheid. Hier in plaats zijn dus de ‘kerken’ gekomen. Als vervanger maar slimmeriken binnen de kerken (infiltraties) hebben dit misbruikt.

  9. Odette,
   “Daarom. Schaf de bijzondere voorrechten die gelovigen genieten af en vervang ze door de rechten die atheïsten genieten. maak geen onderscheid meer tussen meningen en heilige meningen. Vervang, met andere woorden, de vrijheid van godsdienst door de vrijheid van levensovertuiging, dat dan weer wel….of niet?”

   Is dat jouw mening?
   Ik schrik hiervan, in bijzonder dit “Schaf de bijzondere voorrechten die gelovigen genieten af en vervang ze door de rechten die atheïsten genieten.” Voel je je te kort gedaan, of waarom zo stellig?
   Weet je, vrijheid van godsdienst betekent, dat je vrij bent in je geloof en je expressie ervan. Dat kan van alles zijn, mits je geen mensen pijn doet…dat is (voor mij) de grens. Of je nu uit geloofsredenen iemand vermoord of als atheïst, dat is voor een rechtsstaat hetzelfde, lijkt mij.

  10. Odette,
   ik snap je trouwens wat je stelling aangaat over besnijdenis etc….
   Hier is het dus zo dat Semieten hier wel voorstander van zijn. Een groep doet het eerder dan de anderen. Ook het slachten van dieren is op die manier verschrikkelijk. Het lijden wordt niet voorkomen maar gecelebreerd, zo lijkt het.
   Vanaf 19/20 minuten. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1368&v=ssCkc8t9sho (Don Quijotte)
   Dat had toen mijn baby niemand mogen aandoen, en kijk hoe de gezelschap erbij staat (heb de indruk ze vinden het zelf erg) maar ze laten het gebeuren. En dat is het misbruik van het geloof (kerk) door een stel sadisten. Het eerste trauma voor een nog ‘blinde’ baby.
   Jezus was een lieverd in vergelijk, daarom ook bevochten.

   @ηλίθιος, verhelderende link. Bedankt.

  11. Monika, besnijdenis komt voort uit een lichamelijk gebrek, veel semietise volkeren, hadden en hebben een te nouwe voorhuid, waardoor het ging ontsteken, ook door te weinig lichamelijke hijgiëne.
   Het loofhutten feest is ook zo’n kompleet verdraaid beeld, alle oude potten en andere eetkommen moesten vervangen worden, om dat de boel vervuild was, en dan religeuse draai, dan vergeten zij het niet, een soort van wat wij noemen ezelsbruggetje.

  12. Monika 19.14 Lees het dan nog maar eens
   Artikel 6, waarin de godsdienstvrijheid is geregeld, kan gezien worden als het voortrekken van gelovigen ten opzichte van niet-gelovigen. Immers, volgens artikel 1 is ieder mens in Nederland gelijk, en is discriminatie dan ook verboden. Toch worden op basis van artikel 6 soms vergaande uitspraken door gelovigen goedgekeurd, terwijl zij wel met artikel 1 in strijd zijn.
   Snap je het nu? Of wil je voorbeelden? Ik denk het niet, je bent daar veel te slim voor 😉 Groet, Odette

  13. Odette & Monika, sektes, geloofs minderheden werken zo, voorrecht heet dit, voorrechten geven, begunstigen boven anderen, en ook ten kosten van anderen, het zogenaamde begunstigen, donateur, lobbyist, en natuurlijk bij gerechtelijke procedures, de broederschappen, danken hun bestaan hier aan.

 12. Er wordt veel gesproken over het geloof wat mogelijk een rol kan spelen volgens velen.
  Ik zie het geloof als afleiding van het echte probleem( maar ik kan het mis hebben natuurlijk).
  Nu komen veel mensen naar Europa en daar zitten zoals ik meen te zien op de beelden gezinnen met kinderen bij waar we denk ik niet zoveel last mee zullen krijgen.
  Waar we wel problemen mee kunnen krijgen zijn gasten die alleen naar hier komen en mogelijk bloed aan hun handen hebben en niets om mensenlevens geven.
  Vanavond liet men bij ik meen een vandaag zien dat mensen het internet,Facebook en meer van dat soort dingen afstruinen op zoek naar beelden van oorlogsmisdadigers die nu naar hier komen.
  Dit deden mensen die eerder al naar hier gevlucht zijn en zij vonden beelden van figuren die trots op de foto stonden bij lijken met het geweer in hun handen.
  Zo hadden ze al verschillende oorlogsmisdadigers herkend die nu al in Europa gezien zijn bv in Duitsland.
  Deze mensen zeiden ook dat het heel goed mogelijk kan zijn dat mensen die door dat soort figuren zijn gemarteld of mishandeld ze straks in opvangcentra kunnen tegen komen.
  Ik ben van mening dat criminelen tussen de echte vluchtelingen meekomen in opdracht van hen die kwaad in de zin hebben maar niet dat alle vluchtelingen onder controle van die kwaadwillenden staan.

 13. Beste Monika en Odette
  Je kunt op, en van uit vele richtingen toch het geloven in iets, willen ambiëren, wetende dat het ambivalent is, en ook een ambivalente inhoud heeft.
  Ik heb in mijn leven veel mensen gekend, daaronder ook wetenschappers, archeologen etc, toch kwam bij velen, wat ik opving uit de gesprekken met mijn vader, juist door hun vele weten er soms twijfels boven, zo van waarom, en vooral waar van daan, want hoe meer je weet, hoe groter de twijfel is, zo van wat weet ik nu eigenlijk, weten is een honger naar gegevens, feiten zijn mooi maar met hypothesen kom je ook een eind.
  En dat je als mens die geloofd in het leven de kracht van dit leven, de enorme créativitei van dit leven, het nooit gemakkelijk zult hebben, er zijn geleerde regels, waar je je als mens aan hebt te houden, dat iemand ooit enige op een lij heeft geschreven en ze als goddelijke boodschap heeft verkocht, de TIEN geboden, doet daar niet toe.
  Leef met je eigen denkbeeldige GOD, maak er geen hobby van die uitmunt in een manie, en die dan dogmatische machtvormen gaat aannemen, om de mensen te misleiden, nee houdt hem voor je zelf, koester hem, en deel hem met mensen die je lief hebt.

  1. Exact Jenne! God(en) en rechtspraak hebben niets met elkaar te maken. Dus moet er van humaan (atheístisch oogpunt) recht worden gesproken en niet de regels van allerlei goden gehanteerd worden.

  2. Maar mijn beste Odette, de Goden hebben nog nooit regels voor de mensheid neergelegd, het is wat the high priest de mensen doen geloven, het zijn zij die zich zelf als een verlengstuk zien, van hun bedenksels, psychoten zijn het, met de nodige hocus pocus geloofden de domme mensen er in zo van, baat het niet nou het schaad ook niet, nou dat hebben ze geweten !

  3. Monika, wij hebben allemaal een kapelletje in ons wezen, waar we het mooie en goede bewaren, na een rijk en lang leven wordt dit een enorme persoonlijke Kathedraal, waar liefde groeid en bloeid, wat ik altijd jammer vindt, dat op het moment venu, alles tot stof zal worden, maar goed dat is de regel van het leven, de Phoenix staat op/herrijst op uit vuur en as, om zijn nieuwe vlucht te maken.
   Onze taak is om tijdens ons zijn, zo veel mogelijk weten, goedheid, respect en liefde/genegenheid uit te dragen, Vr. Gr. Jenne

  4. Odette, ik ben het daarmee absoluut eens. God en rechtspraak hebben helemaal niets met elkaar te maken. Ik zou graag meer willen weten over hoe moderne Christenen hierover denken. In de Islamitische wereld is er een zeer kleine minderheid die denkt zoals ik, helaas. Voor mij houdt “geloof in God” in dat je een goed mens bent en verder eigenlijk niets. “Shariah” is onzin, dat zijn middeleeuwse wetten die een stap in de goede richting waren voor de Arabieren van 1400 jaar geleden, maar meer ook niet. Het is tragisch en absurd om de Koran of de Bijbel in zijn geheel als “universeel” te beschouwen.

 14. Odette 21,3

  Uit het hart gegrepen, het is vooral schoonheid en créatie wat mij staande houd(t), ik weet dit niet meer.
  Ik kijk graag naar de vulkaan van créativiteit en schoonheid “Pintrest”, de boodschap van consumeren raakt mij niet.
  Vriendelijke groet Dames en een fijn week einde, Jenne

 15. Israel is een terroristische staat, het is alleen jammer dat ze zo goed en zo schaamteloos kunnen liegen en dat er zoveel domme mensen zijn die alles geloven wat deze leugenaars zeggen.

  1. Ozcan.
   Wij hebben een gezegde en die luidt als volgt:Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
   Steeds meer mensen zien in dat ze voorgelogen zijn en worden en dan komt er op enig moment een punt dat mensen dat zat zijn en de verantwoordelijken daarvoor zullen ter verantwoording roepen.
   Leugens en bedrog zullen uitkomen en dan is hun spel over en uit.

  2. Daarom doen wij mee met de boycot !
   Dus geen producten of diensten meer van de Zionisten.

 16. Ijsland moet zich binnenkort dan ook verwachten aan één of andere terreurdaad onder de mom van een “valse vlag”. Ook de aanpak van de bankiers zal hier toe bijdragen. Men pakt immers niet zo maar de “banksters” aan en hun handlangers in de respectievelijke landen.
  In Frankrijk kunnen ze daar al van mee spreken :
  http://thefreethoughtproject.com/rothschild-bank-criminal-investigation-baron-david-de-rothschild-idictment/
  met titel :
  “Last year, Baron David de Rothschild was indicted by the French government after he was accused of fraud in a scheme that allegedly embezzled large sums of money from British pensioners”.
  Er is nog een ander proces :
  http://www.haaretz.com/israel-news/1.729465
  met titel :
  “French Tycoon Linked to Netanyahu Sentenced to 8 Years in Prison
  Arnaud Mimran was convicted of fraud charges in what has been dubbed the ‘fraud of the century.’ He has separately claimed to have deposited 170,000 euros in Prime Minister Benjamin Netanyahu’s account.”
  Alleen al met deze twee voorbeelden , weet men waar men moet gaan zoeken naar de opdrachtgevers van de aanslagen in Parijs en Nice.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.