Advertentie

Handen af van de homeopathie.. Teken nu!


x

Handen af van de homeopathie.. Teken nu!

x

Al vanaf 1 juli mag van minister Schippers niet meer op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen staan waarvoor ze gebruikt worden, omdat de werking niet wetenschappelijk bewezen is. Hierdoor verdwijnen homeopathische geneesmiddelen waarschijnlijk. Wij van WantToKnow vragen je om deze petitie te tekenen.. Klik simpelweg op deze illustratie-tekst.

x

193 gedachten over “Handen af van de homeopathie.. Teken nu!

  1. En WEER(!) zie ik heel veel anonieme stemmers. Waarom???

    Kom eens duidelijk voor je mening uit, laat zien dat we het niet pikken en durf dat open en bloot te doen!

    Politici lachen zich een ongeluk om anoniem gezette handtekeningen, dat duidt op zwakte en dat zien ze maar wat graag, dan kunnen ze gewoon hun gang blijven gaan en van alles een puinhoop maken zodat wij als burger de klos zijn en voor de kosten mogen opdraaien!

    1. @ Paul Harmans
      Ik ben sterk 🙂 heb met mijn eigen naam getekend. Functie heb ik maar achterwege gelaten, als dat mag…maar ze mogen het wel vragen…de politici.

    2. Helemaal eens Paul; deze ‘angst’ om gezien te worden is idioot..
      Toen ik met WantToKnow begon, kreeg ik van velen te horen of ik het niet eng vond, om zo in de picture te staan…? Zelfde verhaal naar mijn idee.. Sta voor je mening..

      Martin Luther King: “A time comes when silence is betrayal”

    3. Ze willen echte namen.

      http://www.telegraaf.nl/digitaal/12518393/__Echte_namen_op_Facebook__.html

      mijn geliefde krijgt mijn echte naam, maar wie is nog een geliefde heutzutage vandaag..
      Hoe is het met Cozz Monika? Jij bent helder wetend en ziend genoeg om mijn namen te weten voordat ik ze geef Monika, dat vind ik wel leuk eigenlijk, gekend zijn is het fijnste uiteindelijk wel, schuw zijn of doen is nie leuk.

      Duidelijk te voelen dat Cozz op moment uit Het Veld ligt, ik mis hem, maar soms kan je ook best ziek worden door te lang in Het Veld ingeplugd te zijn, verwarring en verlangen gaan hand in hand, verlangen om gekend te worden was al vervuld omdat Cozz zo scherp als een zwitsers zakmessie is, dusz namen noemen is niet de enige weg, namen noemen en niet gekend worden erger denk ik wel, komkommer en ellende tijd, sinds een dag of 3 half uitgeplugd, uit het Veld, kop pijn is verdwenen, geen toeval toch? Maar het is zonder familie wat aanrommelen, is nie leuk.

      op aandringen van mijn tandarts sinds een half jaar terug ben ik weer fluoride gaan gebruiken in mijn tandpasta, soms heb ik het idee dat ik door een soort Mist heen te moeten denken, nou had ik dat vroeger ook al wel, gepoogd voor een jaar fluoride vrij te leven, ging wel, totdat ik eerlijk was naar de tandenboer, hoe ik het in mijn kop haalde om geen fluoride te gebruiken..

    4. Hyper, gebruik je nog fluoride tandpasta? Jeetje…dat is totaal ‘out’ 😉 ‘In’ is, zijn tanden helemaal niet meer te poetsen en dan een goed prijsje met de tandenboer af te spreken….lol
      Ik gebruik geen fluoride tandpasta, of het beter is weet ik niet, heb in ieder geval nog tanden, en mijn zoon ook…. 🙂
      Ach Hyper, ik weet je naam wel…een vriendin (woont nu in België) heet ook zo maar dan als vrouw, dus ipv o en e, achter.
      Ja, Cozmic heeft een sabbatical of zo…een ascese-moment, zeg maar. Hij zal wel weer verschijnen….maak je geen zorgen. Als je meer wilt weten dan vraag het direct aan hem, je weet hoe het werkt…email enz. heutzutage 😉
      Dikke knuffel unbekannterweise….

  2. Jammer dat ik deze vanuit België niet kan ondertekenen. Maar een gelijkaardige petitie van de Belfort Group tekende ik wel.
    En élke petitie die ik onderteken doe ik met mijn volledige naam.
    Ik denk trouwens dat een anonieme ondertekening nul en generlei waarde heeft.

    1. Vreemd Anelle, want hier vanuit Frankrijk geen probleem…. Nog eens proberen ?

    2. @Ellen
      Ik bedoelde eigenlijk dat ik niks met de NL wetgeving te maken had en daarom het nut van ondertekenen niet inzag.
      Ben dan ’s gaan nadenken -;) en heb besloten om ook te tekenen. Wat in NL gebeurt, kan evengoed hier. De Vlaamse regering kijkt gemakkelijk naar haar noorderburen. Ze zou ’s op iedeeën kunnen komen…

    3. Snap ’t Anelle ! Heel goed gedacht en blijf het grotere plaatje zien, want dit is toch een internationaal iets en stopt niet bij de grens (Vlaanderen heeft nauwe betrekkingen met Ndl, zeker op het gebied van gezondheid, vaccinatiebeleid…)

  3. ik heb geen minister nodig, met achter haar de machtige medicijnindustrie, om te bepalen wat ik gebruik. Vna diverse allopathische middelen ben ik goed ziek geworden(voorgeschreven door arts) Met homeopathische middelen heb ik (voorgeschreven door natuurgeneeskundige) heel goede ervaringen, dus handen af van de homeopathie.

    1. Hallo Ria,
      Ben jij zelfde die ik – lang geleden – heb leren kennen in Den Haag (EM)?

  4. Toch raar teken ik,de petitie, geef daarbij aan dat mijn naam mag worden vernoemd zie ik mezelf nergens staan??? Niet dat ik mezelf zo graag ergens zie staan maar vreemd is het wel , of zou ik per abuis als annoniem worden vermeld??

    1. @ paul
      Ja dat had ik gezien , dat was zelfs voor mij als digibeet wel duidelijk ……. en toch geen vermelding foutje bedankt? zal nog maar een keertje tekenen misschien dat het dan werkt?

    2. Dat accepteerd ie niet zegt dat ik al getekend heb maar nergens mijn naam , lijkt wel een slechte grap. Wordt ik alsnog terug gepakt vanwege mijn rode neus!

    3. Marcel, heb je dan aangevinkt dat je wilt dat je naam op de lijst verschijnt?

  5. Raar hoor als ik op reageer nu tik kom ik geen stap verder, toch wil ik wel reageren.
    Waarom zou homeopathie niet meer mogen, dat maken wij mensen zelf wel uit.
    Is de pharmacie er zo bang voor dat ze het verboden wil hebben ?
    Vergeet de pharmacie voor het gemak dat zij zelf uit de homeopathie is voort gekomen !
    Bij deze mijn handtekening voor homeopathie moet blijven.

  6. Blijf af van dingen waar je geen verstand van hebt!Homeopathie is goed en moet blijven.Ik maak zelf wel uit wat goed is voor mij.Dat mag niemand verbieden.

    1. @Ellen.

      Wat nou hetze?Waar haal je dat vandaan?Ze schrijven ,wat ze al decennia doen.Homeopathie werkt niet.Punt.Een paar mensen (23%)denkt van wel.En nu de minister zegt,dat er op het etiket alleen nog maar vermeld mag staan,waarvoor het middel dient,als het wetenschappenlijk is bewezen,is de hel los.De reguliere geneesmiddelen moeten dit toch ook?Wat is daar fout aan?En je hebt nog steeds je eigen keus,hoor.

    2. Het artikel in Trouw getuigt van veel kwade trouw(!), is amateuristisch en zo denigrerend als wat. Het mens doet niet de minste moeite om zelf op onderzoek te gaan en blaat maar na wat haar het best uitkomt. Zielig eigenlijk, ware het niet dat dit schrijfsel in een grotere context kadert. Men wil nl geen gezonde bevolking, daar valt immers niets aan te verdienen. Dus wordt het net rond elke vorm van alternatieve gezondheidszorg aangehaald.
      Dr Henk Moolenburgh schreef het eerder al : het kwaad heeft haast. Dat was zo ’n twintig jaar geleden. Nu zou je kunnen zeggen dat het kwaad een aantal versnellingen hoger is gaan rijden. De kliek wéét dat haar dagen geteld zijn en haast zich om zoveel mogelijk buit binnen te halen. Hoe meer tweedracht, hoe liever, daar koopt zij tijd mee.
      Aan ons om onze stem te laten horen. Petities zijn in dergelijke gevallen een goed wapen, want zowel in NL als België worden geen volksraadplegingen gehouden. Te democratisch.

    3. De wetenschap heeft binnen haar kaders altijd gelijk , ze heeft immers zelf de kaders gezet . In het Kali Yuga bestudeert de wetenschap dode deeltjes en ziet al het andere als niet wetenschappelijk , zodoende valt er niet te twisten . PUNT !

    4. De ziel werd gescheiden van het lichaam , de kerk beheert het deel van de ziel , de wetenschap bemoeid zich met het lichaam . Bezielde wetenschap is nvt

    5. @Contra
      De reguliere geneesmiddelen worden eerst samengesteld. Dan gaat men uitzoeken hoe deze nieuwe molecules, waar veel geld in werd gestopt, zoveel mogelijk geld opbrengen. Desnoods vindt men er een nieuwe kwaal voor uit.
      Er bestaan legio reguliere geneesmiddelen die de ‘kwaal’ alleen maar verergeren.
      Nu heeft met name de ‘reguliere wetenschap’ ontdekt dat paracetamol verantwoordelijk zou zijn voor de explosieve toename van astma bij kinderen. Kinderen als zombies door Ritalin. Enzovoort, enzovoort. Prozac is ook zo’n dubieus geval.
      Zo kunnen we doorgaan met ‘namen noemen’ tot WTK geen schrijfruimte meer over heeft.
      PS: vind jij 23% een te verwaarlozen massa dan?

    6. Een fantastische kans om in de openbaarheid te treden toch, dat artikel in Trouw. Daarmee kunnen we o.a. deze petitie onder de aandacht brengen in het openbaar. Een ruimhartige uitnodiging als het ware.

      Helaas is mijn reactie gisteren met link naar een eerder artikel hierover van Guido niet geplaatst, maar alle anderen hier kunnen het toch ook proberen? Ik wil het zelfs zo zien dat het artikel van Asha ten Broeke zelfs geheel hiervoor bedoeld!

    7. @Contra
      en alle andere aanhangers van ‘reguliere medicijnen’.
      Homeopatie zou niet werken, al beweren zovelen dat zij erdoor genazen. Placebo-effect wordt er dan geroepen. Best mogelijk maar je sterft er tenminste niet van en het bewijst in dat geval de macht van de menselijke geest over het lichaam.
      Klinkend bewijs dat reguliere geneesmiddelen schadelijk zijn :

      http://www.niburu.nl/gezondheid/medicijngigant-roche-verzwijgt-15-000-sterfgevallen.

      En dit is slechts één fabrikant!

    8. Anelle (22.12): lees eerst eens goed waar die “15000 sterfgevallen” over gaan. Dit zijn 15,000 mensen die doodziek waren (kanker, HCV,…) en zeer gespecialiseerde medicamenten kregen. Ze stierven, maar dat betekent niet dat ze stierven omdat ze die medicamenten namen. Het kan zijn dat ze stierven omdat ze reeds terminaal ziek waren. Het kan zelfs nog zijn dat ze nog langer hebben geleefd dankzij die medicamenten. Roche werd op de hoogte gesteld van de sterfgevallen, maar heeft verzuimd om verder te onderzoeken of het medicament de oorzaak zou kunnen zijn. Dat is een zware fout van Roche (en ik vond dat ze daarvoor gestraft moeten worden). Maar je kunt dat niet als argument gebruiken om te beweren dat medicamenten dodelijk zijn! Daarvoor zal je het verder onderzoek moeten afwachten.

    9. Dr. Moolenburgh heeft o.a. het boek “De Wetenschap Kent Geen Tranen” geschreven en daarin stelt hij al dat het alleen maar om big money gaat en niet om de mens te helen en te dienen. Zij dienen zichzelf. Ik ben naar verschillende lezingen van die man geweest: geweldig! Hij is nu oud maar nog net zo bevlogen en wat een wijsheid!

    10. @Koen
      le dur de comprenure…
      Mochten die vijftienduizend doden homeopatisch behandeld zijn geweest, deed je waarschijnlijk een vreugdedans. Nu het om nalatigheid van een farmagigant gaat, sla je aan het nuanceren.
      Je zegt zelf dat een regulier medicijn steeds zijn werking bewezen moet hebben alvorens op de mens losgelaten. Welnu, dit is een flagrant geval van niet-werking. Hoezo eerst getest op mensen?
      Maar dat kon je zelf ook wel bedenken.
      Dus waar is het je dan om te doen?
      Het is té opvallend dat – wat ook het onderwerp moge wezen – Koen weer gaat tegenargumenteren. Gewoon tegen de haren in gaan strijken, voor het povere plezier.
      Koentje verveelt zich? Wat tegendraads gaan doen op WTK.
      Koentje in een dipje? Wat gaan poken op WTK.
      Lekker energie gaan tanken.
      Zo iemand heet energiedief.

  7. Langzaam wordt ons alles afgenomen. We worden steeds verder onderdrukt en als slaven gehouden. De farmaceutische industrie wil alleen maar dat mensen ziek worden en chemische pillen gaan slikken. Dat verdient. Maar wij laten ons niet uit het veld slaan. Wij weten van homeopatie af en we zullen het blijven gebruiken. De natuur helpt ons, niet de farmaceutische industrie.

  8. Het verbaast me serieus dat er een petitie is om oplichting in stand te houden. De homeopaten knijpen lachend in hun handen, terwijl ze bergen geld verdienen over de rug van de goedgelovige mens.

    Even vooropgesteld, ik geloof ook niet alles wat me voorgeschoteld wordt, maar dat betekent niet dat de partij die roept dat A ongelijk heeft het zelf wel altijd bij het rechte eind heeft. Kritisch denken is welkom, maar neem vervolgens niet alles aan van de bron die zegt dat je kritisch moet denken, want dan heb je niks geleerd, maar vertrouw je blind op een andere bron. Zoek uit wat iets is voordat je er een mening over vormt!

    De meeste mensen weten niet precies wat homeopathie is, velen denken zelfs dat hier natuurgeneesmiddelen mee worden bedoeld (dacht ik eerst zelf ook). Dit is niet het geval! Veel natuurgeneesmiddelen werken wel, wat niet zo verwonderlijk is, aangezien veel van onze chemische medicijnen afgeleid zijn van planten en bomen. Alleen is dan de werkzame stof geïsoleerd van de andere stoffen die vervelende of onnodige bijwerkingen veroorzaken en niet in de laatste plaats vanwege het feit dat een plant niet te patenteren is en er dus geen geld mee te verdienen is.

    Om even in een paar simpele stappen uit te leggen hoe homeopathie werkt: Men neme een werkzame stof, verdunt deze vervolgens tot er praktisch niks meer van overblijft en stopt dat in een tube of pilletje. Effectiviteit is uiteindelijk hetzelfde als kraanwater. Stel je voor dat je een paracetamol pakt, daar een korreltje afschraapt en dat vervolgens oplost in een fles water. Door de verdunning zou het ineens wonderbaarlijk genoeg een versterkte werking hebben. En dat terwijl de klinische (werkzame) dosis van paracetamol in dit geval 1000mg is.

    Een homeopathisch middel is daarmee niet meer dan een placebo. Hoop in een tube, flesje of pilletje. Als het werkt is het vanwege het geloof erin dat het werkt of omdat de kwaal anders ook wel vanzelf zou zijn overgegaan. De werking van een homeopathisch middel is in ieder geval nog nooit bewezen, terwijl er al duizenden onderzoeken gedaan zijn. Dit in tegenstelling tot conventionele (natuur)geneesmiddelen.

    Mensen, alsjeblieft, wees kritisch en vertrouw niet alles wat je leest! Dat de farmaceutische industrie verziekt is en voor een groot deel uit oplichters bestaat, betekent niet dat de andere groep, de homeopathie ineens het juiste antwoord is. Nee, dit zijn gewoon oplichters aan de andere kant van het medisch spectrum. En het betekent ook niet dat de chemische middelen slecht zijn of niet werken. Je hoeft alleen maar te kijken naar het feit dat de gemiddelde levensverwachting de laatste tientallen jaren enorm is gestegen en dat terwijl het grote merendeel gewoon chemische middeltjes gebruikt tegen de meeste kwaaltjes.

    Informeer uzelf, vertrouw op de feiten en loop niet zomaar achter de mening aan die het best past bij uw gevoel, maar onderzoek de waarheid of durf toe te geven er geen verstand van te hebben en uw mening achterwege te laten.

    1. Zou de heer van Voorden zelf willen of kunnen toegeven wat hij van anderen vraagt, namelijk geen verstand te hebben van wat de waarheid, i.c. homopathie is?.
      Het commentaar klink heel overtuigend maar is dat wat we kunnen verwachten uit de reguliere hoek en mist de essentie van wat het wezen van de homopathie is. Vast wel goed bedoeld maar in wezen dus weer een stukje pure misleiding.

    2. @ mark
      Zoals pieter al opmerkt lijkt het een helder en geloofwaardig betoog dat je hier te berde brengt ( het verbaasd me dan ook niets dat Kees/contra juichend kennis heeft genomen van dat betoog). Je gaat echter geheel aan het belangrijkste voorbij en gebruikt daarvoor de misleidende stelling tegen homeopathie die ook de pharmasie gebruikt.
      Even verduidelijken “het gaat niet om verdunnen maar om energetische overdracht naar het geheugen van water”.Voorts maak je nog een aantal enorme fouten in je redenatie over de van planten en bomen afgeleide big pharma shit.Je stelt namelijk dat door het isoleren van de “werkzame stof”het medicijn beter is en ontdaan van schadelijke bijwerkingen. Niet alleen is dit geheel onjuist het is gewoon een misverstand om alleen de “werkzame stof”te gebruiken vaak zijn er in de plant stoffen aanwezig die geheel onterecht worden verwijdert daar ze een ondersteunende en of verzachtende werking van de werkzame stof hebben. ( simpel voorbeeld melasse siroop is minder slecht dan de geraffineerde suiker)Ook hebben de reguliere medicijnen wel erg vaak bijwerkingen en zie je dat bij een homeopatisch middel vrijwel niet.
      Dan nog even het volgende de levensverwachting alleen op hangen aan medicatie is volstrekt belachelijk, verbeterde hygiene heeft een veel grotere invloed op de levensverwachting dan welke chemische toevoeging dan ook.
      Kortom volg je eigen advies eens op en informeer jezelf eens , lijkt erop dat je dat tot op heden slechts zeer eenzijdig hebt gedaan!

  9. Voor reguliere medicijnen moet er bewezen worden dat ze werken en dat ze een aanvaardbaar veiligheidsprofiel hebben. Waarom dan niet voor homeopatische middeltjes? Je kan toch niet met twee maten en gewichten werken! Ik vind het dus terecht dat er voor homeopatische middeltjes zou moeten bewezen worden dat ze werken.

    1. @ koen
      Je bent onverbeterlijk en ongelooflijk naief( en dan hou ik het daar maar op omdat je anders te stom bent om voor de duvel te dansen)Veel medicijnen dien je verder het leven lang te gebruiken teneinde gevrijwaard te zijn van de gevolgen van een ziektebeeld. Genezen wordt er vrijwel geen enkele ziekte slechts de symptomen worden onderdrukt. Je geeft elders als voorbeeld antibiotica, weet je wel wat dat betekend? dit is niet een selektieve doder nee het dood veel meer dan alleen de beoogde bacterie, en derhalve geeft het vaak een boel bijwerkingen . Ook worden steeds meer bacterien resistent voor de gebruikte antibiotica, dat heb je niet met zilverwater!
      Telkens weer wordt er honend verklaard door voorstanders van reguliere troep dat de homeopatische middelen helemaal niets doen , daarmee is direkt erkent door deze lieden dat er geen gevaar in schuilt ze te gebruiken! Als mensen verklaren genezen te zijn ( vaak zelfs erkent door reguliere artsen)is de werking reeds bevestigt , op welk nivo dat dan ook plaats heeft. Werken de middelen door het placebo effekt is het ook goed toch het gaat uiteindelijk om het resultaat.
      Bovendien wat is een aanvaardbaar veiligheids profiel? wie stelt dat vast? hoeveel mensen mogen tengevolge van het gebruik van een medicijn sterven?
      Kortom er is geen enkele reden te bedenken ,anders dan geldelijk gewin voor big pharma , om “niet werkende homeopatische middelen”te verbieden of mensen te belemmeren hiervoor te kiezen. Mag ik alsjeblieft zelf uitmaken of ( in jouw ogen) belazerd ( zo zie ik dat dus niet!)wil worden door een ander dan big pharma? Jij mag je van mij volproppen met alle door jou gewenste chemische shitzooi en ik mag dan een watertje tot mij nemen toch? Bovendien wil ik je even wijzen op het feit dat in tegenstelling tot reguliere “geneeskunst(\__/)”,mensen die gebruik maken van homeopathie daar vaak heel bewust voor kiezen!

    2. Marcel, ik heb er geen probleem me dat jij belazerd wil worden met homeopathische middeltjes. Ik vind het wel onaanvaardbaar dat de fabrikanten ervan grof geld verdienen door leugens te verspreiden, door te beweren dat die middeltjes meer doen dan een placebo-effect. En nog een tip: als je een goedkopere placebo wil hebben, neem dan een tic-tac, of een smartie (de blauwe werken het best; ik heb ooit eens gelezen dat blauwe placebos beter werken dan witte…).

    3. @ koen
      Valt nog niet mee he begrijpend lezen! Ik heb er geen bezwaar tegen dat jij je laat belazeren door de pharmaseutische industrie, sterker nog ik juich dat stiekum toe!Overigens “verdienen “deze industrieen ook bergen geld en wel even een veelvoud van wat er in de homeopathie om gaat. En zij belazeren jou waar je bij staat. Ik laat je die keuze, waarom wil jij met alle geweld mij mijn keuze belemmeren?
      Inhoudelijk ga je weer eens helemaal aan mijn argumenten voorbij, maar dat had ik al wel verwacht.Zielepiet.

    4. Ik denk dat ik maar eens een nieuw homeoempatisch middeltje op de markt ga zetten ; Koen D6 om mee te beginnen , kan nog uitgebreid worden met een Contraindicatie , complexmiddel kan je het niet noemen , gewoon twee simpele zielen in één flessie . Druppelsgewijs innemen , pas op voor nadruppelen gezien Contra’s leeftijd , dat dan weer wel . Niet te lang onder de tong houden , anders krijg je de neiging hem in te slikken .
      Als na drie weken uw slap gelul niet is veranderd in harde feiten , gaarne een bezoekje aan de kno arts brengen . Wie weet heeft u wel gewoon last van slijmophoping .

    5. Ik denk dat ik maar eens een nieuw homeoempatisch middeltje op de markt ga zetten ; Koen D6 om mee te beginnen , kan nog uitgebreid worden met een Contraindicatie , complexmiddel kan je het niet noemen , gewoon twee simpele zielen in één flessie . Druppelsgewijs innemen , pas op voor nadruppelen gezien Contra’s leeftijd , dat dan weer wel . Niet te lang onder de tong houden , anders krijg je de neiging hem in te slikken .
      Als na drie weken uw slap gelul niet is veranderd in harde feiten , gaarne een bezoekje aan de kno arts brengen . Wie weet heeft u wel gewoon last van slijmophoping .

    6. @ Marcel ,
      Jaaa , moet verdund . Puur is het niet weg te krijgen .
      Nu alleen nog een goede marketingnaam .
      KoCoFlem ?
      Met extra toegevoegd Aspartaam en fluor .

    7. @cozmic, Paul en Marcel: jullie zijn vermakelijk. cozmic je hebt je roeping gemist m’n jong!

    8. @ coxmic
      KoCoFlem vind ik wel lekker bekken zeg maar. Dat gaat er volgens mij wel in als koek. En zeker als we de naam aspartaam vervangen door nutrasweet en aangeven dat het geheel vooral ook door de toegevoegde fluorcomponent erg goed is voor het gebit. Ook zouden we kunnen stellen dat het het geheugen positief beinvloed ( positief voor wie ,laten we in het midden) Als kers op de pudding laten we een ghost artikel publiceren in the lancet zodat het geheel wetenschappelijk bewezen een aanvaardbaar veiligheidsrisico opgeplakt krijgt . Als koen het dan nog niet wil slikken ………….

    9. @ Maxcel ,
      Snel patenteren , potenteren en op de markt brengen dan ?
      KocoFlem , voor als u uw eigen hersenloos gezever ook zo zat bent .

    10. @cozmic
      Sorry van de naam….. Hoewel KoCoFlem van coxmic & maxcel wel heel pharmaceutisch klinkt, je zou het haast zelf willen proberen haha. Zo zie je maar weer de beste ideen zijn vaak per ongeluk ontstaan. 😆

    11. @ Maxcel ,
      In het Engels klinkt Coxmic een beetje ranzig ( hopefully I dont have to explain )
      CozMazz Toxin Co ?
      Unscrew yur head with KoCoFlem , its either you or them . Strike Now !!

    12. @ coz
      neuh ik las het later ook al , toch bekt het lekker maar ik ga onmiddellijk over stag voor de nieuwe naam , plus natuurlijk die heerlijke slogan. Het wordt een groot succes dat verzeker ik je!
      Cozmazz Toxin Co it is!

    13. Oke Mazz , dan komt nu het moeilijke gedeelte ; een stukje wangslijm van beide heren zien te pakken te krijgen .
      Of de makkelijke weg ? ( suggesties welkom )

    14. We kunnen ook hun slappe gezeik op WTK in een flesje doen en potenteren .

    15. Niet te HYPER DUN mixen Cozmazz Toxin & Co © Trademark InCorp. Anders mag het straks ook niet meer op de verpakking vermeld worden. Gewoon een lekker siroopje van maken. Moet als een sneeuwwitje met bier gedronken worden voor de kwaliteit van het leven.

    16. jah dat kan door de Amerikaanse Storm Afdeling voor burger ‘Veiligheid’ hier in platland te introduceren, de T.S.A. ,
      Transportation Security Administration, blinde gehoorzaamdheidstrainers die het gefluorideerde brave camping leven achter prikkeldraad volgens het openbare spoorboekje met ons gaan oefenen, herkenbaar aan bruine uniformen en een gebreid tolweg vignet op de bovenarm, dan hoef je geen toestemming te vragen om wang slijmers onverwachts vanuit een hinderlaag bruut een prop watten aan een stokkie diep in de naar achter neigende slijmerige mee heul huig te proppen, jouw D.N.A. is eigendom van de staat, de T.S.A. komt naar je toe deze zomer.

  10. Koen OP GELET!!!

    Gezien dat Homeopatische middelen dan wel niet deugen en dat er ‘FLINK’ veel geld er mee verdient wordt zou dat anders ook niet het geval zijn ?!
    Even wetenschappelijk getoetst dan naar het land van Oorsprong:
    http://www.demorgen.be/dm/nl/5381/Bedreigde-Dieren/article/detail/1065727/2010/02/13/Pangasius-de-waarheid-over-de-wondervis-uit-het-vriesvak.dhtml

    Eet smakelijk als je de volgende keer weer zo’n oven heerlijke ver bereide Pangasius en of Tilapia uit de diepvries op je bordje hebt liggen, ga ik toch liever dood aan een zeer verdund Homeopatisch Toverdrankje. (if you don’t matter! @ all)

  11. Mijn hond heeft lange tijd last gehad van oorinfecties. Steeds maar weer naar de dierenarts: medicijnen, zalf, antibiotica! Steeds weer. Ben naar een andere dierenarts die ook homeopathisch arts is gegaan. Deze man besteedde meer aandacht aan de hond dan die andere arts. Hij bekeek de hond heel goed, beschouwde zijn type, gedrag etc. etc. Hij vroeg me van alles en nog wat over de hond. Een week later kreeg ik hom. pilletjes, 2 soorten en een hom. zalf voor zijn oren. Ging toen prima met de hond en is een hele lange tijd vrij geweest van zijn kwalen. Alleen als hij nu in een poel in een recreatiegebied hier in de buurt is geweest heeft hij nog wel eens wat maar daar heb ik ook iets voor gekregen. Wat ik zeggen wil is: is mijn hond ook vatbaar voor placebo’s of suggestie? ‘k Dacht het toch niet hè? Ik weet dat er bij dieren ook fantastische resultaten behaald worden, dus praatjes voor de vaak van “het zit allemaal tussen de oren” of “verbeelding doet ook wat” etc. gaan d’r bij mij niet in!

  12. @ willie
    Was niet persoonlijk bedoeld ,maar ja, voor ons allemaal, dus ook voor jou en mij en paul en…. Maar het meest gun ik die toename in wijsheid toch wel aan….Koen( hoewel elke miniscule toename natuurlijk al een grote stap vooruit voor hem betekent)

  13. “energetische overdracht naar het geheugen van water”

    Dus als water met iets in contact komt, dan gebeurd er energetische overdracht naar het geheugen van dat water plaats.
    De aarde is miljarden jaren oud. Lijkt me sterk dat niet inmiddels iedere druppel water hier op aarde met iedere stof in aanraking is geweest (qua menging: wist je dat de kans 99% is dat bij iedere keer dat je ademhaalt, er 1 of meer luchtmoluculen uit de laatste adem van jesus komen?). Ergo: elke druppel water zou homeopatisch gezien “geneeskrachtig” moeten zijn. Dan is het toch voldoende om een fris glas water te tappen uit de kraan?

    1. Folkert
      Geheugen kan gewist/overschreven, en water gerevitaliseert worden . Beetje kokervisie achtige prietpraat argument wat je hier neerzet . Ook weinig overdacht.
      Bovendien is kraanwater energetisch nou niet echt je dat, maar ook dat zal je wel niet begrijpen.

  14. Supplements and herbs 300,000 times safer than hospitals

    A picture tells a thousand words, so they say. Today, ANH-Intl releases hard data in graphical format, from official sources, showing that food supplements are the safest substances to which we are commonly exposed – while being the target of increasingly restrictive European legislation aimed at ‘protecting consumers’. In contrast, being admitted to a UK hospital or taking prescription drugs exposes a person to one of the greatest preventable risks in society.

    http://anh-europe.org/news/anh-exclusive-natural-health-products-ultra-safe-and-drugs-as-dangerous-as-war?utm_source=The+Alliance+for+Natural+Health&utm_campaign=2145926b3a-120711_ANH_Intl_e_Alert_No_1057_11_2012&utm_medium=email

    1. En wat heeft dat met dit bericht te maken? Natuurgeneesmiddelen en voedselsupplementen vallen namelijk niet onder homeopathie. Natuurgeneesmiddelen werken in veel gevallen namelijk wel (in meer of mindere mate), terwijl homeopathie niks anders is dan oplichterij.

    2. De Natuurgeneeskunde deed zijn intrede en kreeg grote belangstelling. Eind jaren ’70, begin jaren ’80 kondigde zich een enorme opleving aan in de Klassieke Homeopathie. Enkele jaren later werd wetenschappelijk onderzoek naar werkzame bestanddelen, werkzaamheid en veiligheid van Fytotherapeutica ingezet. Tegenwoordig zijn er verschillende vormen van Natuurgeneeswijzen c.q. Natuurgeneeskunde, zoals o.a.

      Ayurveda Natuurgeneeswijze
      Orthomoleculaire Geneeswijze
      Homeopathie
      Fytotherapie
      Mesologie

      http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/1903-natuurgeneeswijze-natuurgeneesmiddelen.html

    3. Nu heb je nog steeds niet uitgelegd wat dat artikel met homeopathie te maken heeft. Het artikel spreekt er namelijk geen enkel woord over en heeft het over voedingssupplementen en kruiden, waarvan sowieso al bekend is dat deze vaak werken.

      In je lijstje noem je ook allemaal zaken die inderdaad wel werken en wat ook niemand met gezond verstand zal ontkennen. Behalve homeopathie, wat niks anders is dan pure oplichting. Er bestaat niet zoiets als water met een geheugen, energetische overdracht op basis van extreme verdunning, of iets wat daar ook maar in de verste verte op lijkt. Dat is kwakzalverij en werking kan op geen enkele manier bewezen worden, puur omdat die werking niet aanwezig is.

      Natuurgeneesmiddelen juich ik alleen maar toe!

    4. Mark
      Jij gelooft niet in het geheugen van water, das een nuancering die ik even wil toevoegen . En omdat jij het niet gelooft is het niet zo , in ieder geval voor jou dan. Wij hier kunnen er heel anders over denken en in dat geval ook het heel anders ervaren als werkelijkheid.

    5. @ MArk

      Eigenlijk is het nog niet eens verdund water, maar een borrel met een essences stofje (Tenctuur) erin. Een beetje onder de tong wat net zo snel wordt opgenomen in het bloed als eigenlijk een pufje voor je hart. Zelfde werking. Bij reguliere medicijnen kom ik heel vaak de zelfde produkten tegen die de zelfde werking hebben, alleen met geeft er dan een ander naampje aan en dan is het allemaal 100% goed. Merkwaardig niet waar?!
      Verder is ook vaak de werking van medicijnen nog niet voldoende bewezen, want vaak wordt het weer uit de handel eghaald omdat er 1) bijwerkingen kunnen ontstaan, 2) het produkt helemaal niet wil werken, 3) dat er mensen aan doodgaan, vaak in combinatie met andere medicijnen, 4) dat er een beter medicijn op de markt is.

      En eigenlijk is die gehel geneeskunde eigenlijk een heel triest zooitje bij elkaar, want niemand luistert naar elkaar want meestal is men al snel te bevooroordeeld naar elkaar toe.

      Zo even een lekker cocktailtje nemen… Cheers!

  15. Homeopaten zijn geldwolven en kwakzalvers? Onzin! En zeg niet dat wetenschappers de wijsheid in pacht hebben, want reguliere middelen werken ook niet altijd. Dat betoogt Jos Klaver, klassiek homeopaat.

    Wat je ziet in de praktijk is dat wetenschap en reguliere geneeskunde machtsblokken en geldverslindende bodemloze putten zijn geworden. De Nederlandse staat alleen al gaf vorig 90 miljard euro uit aan gezondheidszorg. Het is een ontwikkeling die begon na de Tweede Wereldoorlog.

    En zie de vele Nederlanders die homeopathische middelen gebruiken en ze bovendien zelf betalen. Zie de sites van de diverse homeopathische verenigingen die successen laten zien uit heden en verleden. Zie de paar honderd artsen in Nederland die homeopathie toepassen en de vele honderden therapeuten, waarvan een groot deel nota bene uit de reguliere zorg afkomstig is. Zie praktisch alle zorgverzekeraars, die er vergoedingspakketten voor hebben. Zie ons omringende landen, waar homeopathie volledig is geaccepteerd, wordt toegepast en vergoed. Zie de vele andere landen in de wereld waar homeopathie in meer of mindere mate wordt toegepast. Zie India, waar zo’n 800 duizend artsen het als hun dagelijkse therapie toepassen.

    In de zestiger jaren schreef Godfried Bomans al: ‘De zwartrokken verdwijnen uit het straatbeeld en de witte jassen komen ervoor terug’. Oftewel, we horen niet meer van de kerk wat we wel en niet mogen doen, maar van de wetenschappers, van de dokters. Zij vertellen ons wat waar en niet waar is.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3285139/2012/07/12/Homeopaat-is-beslist-geen-kwakzalver.dhtml

  16. Het is voor mij echt ongelofelijk, om hier te lezen, dat er zo veel mensen zijn, die in die aperte flauwekul geloven. Charlatans en oplichters, zijn het die zich daarmee bezig houden. Ze zijn nog erger dan uitvaartbedrijven, die werken ook op emotie, van de zwakkeren.

    1. @ j kooren
      Ik ben het helemaal met je eens die pharma leugens lijken er nog steeds bij grote groepen mensen in te gaan als koek. Wetenschappelijk verantwoorde onzin praat die de mensen doet geloven in een chemische toevoeging ten behoeve van een gezond leven, de natuur wegzettend als flauwekul en niet noodzakelijk voor de gezondheid . Neen daar geloven wij dus niet in fijn een verontwaardigd mee denkend lid van onze samenleving te treffen die een lans wil breken voor de homeopathie.
      Iemand die ook inziet dat big pharma slechts de winstmaximalisatie dient en niet de mens zijn gezondheid.

  17. homeopathie, fytotherapie hebben hun bestaansrecht bewezen, wij gebruiken deze middelen aljaren en hebben er altijd baat bij.
    De pharmacie is toch enigszins ongerust dat zij in de loopvan de komende decennia marktandeel zullen verliezen tgv de homeo en
    fytotherapie. Het draait dus weer om geld en winst en macht.

  18. De maatregel waar het hier om gaat is niets anders dan het in overeenstemming brengen van Nederlands beleid met de Geneesmiddelenwet die op zijn beurt weer overeenstemt met speciale Europese regels voor homeopathie die al in 2001 zijn ingesteld op uitdrukkelijk verzoek van de homeopathische fabrikanten.

    Het gaat nu om zelfzorgmiddelen en die zijn niet eens homeopathie in de eigenlijke zin (individuele consulten met homeopaat en daarna met zorg 1 enkel middel uit een stuk of 6000 bij VSM verkrijgbare middelen uitzoeken).

    Op allerlei gezondheidsproducten staat alleen maar ‘ondersteunt de goede gezondheid’, ‘voor een behoud van gezonde bloedvaten’, ‘vertsrekt de levenskracht’, ‘bij zwakke zenuwen’, ‘om vrijer te ademen door de neus’, ’tegen rode billetjes’, en andere codewoorden voor ‘wij hebben geen bewijs’ en op die 6000 middelen van VSM staat alleen maar de naam en de verdunning. Wat is er zo speciaal aan al die mengsels die door gewiekste handelaren zijn betiteld met ‘homeopathisch’?

  19. Het zou NATUURLIJK andersom moeten zijn:

    Al dat slechte “voedsel” met E-nummers en al die chemische medicijnen met bijwerkingen zouden in de ban gedaan moeten worden.

    Met plezier spreek ik hier een vloek over uit!

  20. Wanneer houden ze nu toch eens op over de homeopathie.
    heeft mevr,schippers soms aandelen in de chemische industrie

    ER zitten zoveel bijwerkingen aan dat chemische gedoe dat je steeds maar meer pillen krijgt te slikken voor de bijwerkingen .
    Laat ze daar eerst maar eens onderzoek naar doen zou ze wijzer wezen .

    Ik heb een homeopatische arts en ik ben er blij mee,zou niet anders willen.
    waar staat die poll?

  21. Ook ik als 70 jarige heb al jaren baat bij homeopathise middelen.Het is al begonnen toen de kinderen klein waren en ze veel last van exceem hadden(kreeg van de huisarts een cortison preparaat, maar ze zijn er af gekomen door urticalsin,johannesolie,molkosan.Het is nooit meer teruggekomen!Ben net geopereerd aan ooglidcorrectie,maar de tube calendula ligt al klaar om harde lidtekens te voorkomen en zo kan ik nog wel even doorgaan.Dus moet de homeopathie blijven!

    1. Wat goed zeg! @allen: Laat het ook eens weten in het debat dat nu op Trouw speelt. Op dit moment zorgen de commentaren ervoor dat Homeopathie in kwaad daglicht staat. Van volstrekt belachelijk tot niet bewezen.

      Best jammer dat de publieke opinie over het algemeen zo tegen homeopathie lijkt te zijn en kritiekloos tegenover ‘echte’ medicijnen.

      http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3285685/2012/07/12/Homeopathie-serieus-genoeg-voor-fel-debat.dhtml

  22. 5 juli 2012:
    GlaxoSmithKline just admitted guilt in a massive case of criminal fraud which included the blatant bribing of doctors.

    They company will pay a $3 billion fine, but of course will be allowed to continue doing business with the U.S. government (which is itself run by criminals):
    http://www.naturalnews.com/z036385_GlaxoSmithKline_criminal_fraud_bribery.html

    The weight loss drug just approved by the FDA has been shown to cause tumors in animals:
    http://www.naturalnews.com/z036384_weight_loss_drug_FDA.html

    U.S. researchers create 30 genetically modified human babies
    (NaturalNews) US fertility researchers from the Institute for Reproductive Medicine and Science of Saint Barnabas in New Jersey have created 30 healthy babies who have been genetically altered. It has been confirmed that two of these children…
    http://www.naturalnews.com/z036372_genetically_modified_human_babies.html

    9 juli 2012:

    The rampant criminality of Big Pharma has just graduated from the realm of “conspiracy theory” to “judicial fact.” GlaxoSmithKline just pleaded guilty to criminal fraud and is now paying a monster $3 billion fine for bribery, fraud, price fixing and more:
    http://www.naturalnews.com/z036416_GlaxoSmithKline_fraud_criminal_charges.html

    But of course no one is being arrested in all this, so it’s back to business as usual. Merck, meanwhile, faked its vaccine efficacy studies by spiking blood samples with animal antibodies, then threatening its own employee whistleblowers if they didn’t stay silent, allege two former Merck virologists. Here’s a compilation of the fraud, criminality and lawsuits now involving Merck, Glaxo and Pfizer:
    http://www.naturalnews.com/z036417_Glaxo_Merck_fraud.html

    1. Dan maar hier àlles (laatste 6 mnd) even op ’n rijtje ?

      Optima Farma en ‘geschikte’ cijfertjes (in ’n half jaar tijd)

      GSK : Het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) heeft voor 3.000.000.000 dollar een schikking getroffen in een van de grootste fraudezaken in de Amerikaanse farmaceutische sector. De schikking was al eerder overeengekomen en is nu definitief gemaakt. GSK betaalt de boete om aan verdere juridische vervolging te ontkomen. Het bedrijf erkent schuld aan wat het Amerikaanse ministerie ‘de grootste farmafraude in de geschiedenis van de Verenigde Staten’ noemt. http://www.pharmamarketeer.nl/3-miljard-boete-gsk-voor-grootste-farmafraude/

      Merck betaalt 950.000.000 dollar aan schadevergoeding en om verdere vervolging te voorkomen naar aanleiding van Vioxx, een pijnstiller die in 2004 van de markt gehaald werd nadat was aangetoond dat het middel een verhoogd risico op hartfalen veroorzaakte.
      http://www.farmanieuws.net/?q=node/6

      Bayer : Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer staat op het punt een rechtszaak rond zijn aspirine te schikken voor 15.000.000 dollar in de Verenigde Staten. Bayer zou supplementen hebben toegevoegd aan zijn bekende middel tegen hoofdpijn en die zonder toelating als nieuwe producten op de markt hebben gebracht. Een rechter in New York heeft de schikking voorlopig goedgekeurd. Er moet nog een definitieve goedkeuring volgen.

      http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1468645/2012/07/12/Bayer-schikt-aspirinezaak-in-VS-voor-15-miljoen-dollar.dhtml?show=react

      Abott : betaalt de Amerikaanse overheid, 49 staten en Washington D.C. een schikkingsbedrag van 1.600.000.000 dollar. Met deze schikking wil de farmaceut de vier jaar durende claims voor illegale vermarketing van hun epilepsiemiddel Depakote oplossen. Abott wordt ervan verdacht ernstige bijwerkingen van het middel te hebben verzwegen.

      http://www.pharmamarketeer.nl/abbott-schikt-voor-16-miljard-dollar-met-amerikaanse-overheid/

      Nog te verwachten schikkingen (?) : 5 grote Amerikaanse farmacieketens hebben klacht neergelegd tegen de farmareus Pfizer voor anticoncurrentiële praktijken bij het vertragen van het vervaardigen van generieke medicijnen als vervanging voor hun kassucces Lipitor (cholesterol-verlagend middel). Dit bracht Pfizer 10.000.000.000 dollar per jaar op, tot het patent eind 2011 verliep.
      http://www.businessworld.in/businessworld/businessworld/content/Pfizer-Sued-Generic-Lipitor-Delay.html

      De Financial Times meldt dat de firma Roche geneesmiddelautoriteiten niet geïnformeerd heeft over de dood van meer dan 15.000 Amerikaanse patiënten die de afgelopen vijftien jaar geneesmiddelen van dit bedrijf gebruikten.
      http://www.optimafarma.nl/nieuws/roche-meldde-sterfgevallen-niet/

      Franse Minister Montebourg stelt kritische vragen naar aanleiding van het recente bericht dat Sanofi een paar duizend werknemers op straat zet.
      * Waarom heeft u dit niet eerder gemeld ? Vorig jaar heeft u maar liefst 5.000.000.000 euro winst gemaakt… (om precies te zijn: in 2011 5,7 miljard = +4,1% en in 2012 plots een daling verwacht van 12-15%)
      http://www.liberation.fr/societe/2012/07/12/sanofi-se-preparerait-a-supprimer-plusieurs-milliers-d-emplois_833040

      En om af te sluiten :
      ‘Soft selling’ als nieuwe trend in farma-neuromarketing
      Aangezien sommige farmaceutische bedrijven veel geld kwijt raakten aan schikkingen in rechtszaken over illegale marketingpraktijken, besloot GlaxoSmithKline bijvoorbeeld om zijn verkopers niet langer te evalueren op basis van het aantal recepten dat uitgeschreven wordt. De beoordeling van de arts over de verkoper wordt volgens de Wall Street Journal het criterium dat steeds belangrijker wordt. Deze beoordeling kan gunstig uitpakken wanneer artsenbezoekers met de artsen meedenken en van materiaal voor bijvoorbeeld scholing voorzien. “Het blijkt dat het tevreden maken van artsen een veel betere manier is om een medicijn te promoten dan tegen artsen te zeggen dat ze meer recepten moeten schrijven”, aldus een werknemer van een farmaceutisch bedrijf in de WSJ.
      http://www.pharmamarketeer.nl/soft-selling-als-nieuwe-trend-in-farmamarketing/

      Het ont-mantelen/maskeren is begonnen : “Pharmaceutical company’s sued…” http://www.youtube.com/watch?v=5Oqyno4TzIg

    2. Waar is Koen when he’s needed most..! Helemaal goed Leo.. Ik ben trots op je.

  23. Geweldig,dat er nog mensen zijn die zich niet door de pharmaceutische
    industrie laten inpakken en bewust een eigen richting kiezen.Al is de druk van de pharma ind.groot en in een aantal gevallen onredelijk tot bijna belachelijk . Ik kan wel doorgaan maar het meeste is al gezegd.

    1. @ loes
      Wauw veel wist ik al en veel is niet echt heel nieuw maar de overkoepelende waarheid van het geheel is verbijsterend en zou alle trollen de mond moeten snoeren! Heel erg bedankt voor het plaatsen van dit heldere stuk.

    2. Mars ik sloeg net ok stiele achtereuver in de goede zinne na vief (5) minuutjes Ur Oer Degelijke Homo Uitleg van Dr. Rath plus ondertiteling in het Nederlands, stelselmatig, grondig, stap voor stap, die Duitse klanken zijn zo uitgesproken, dat moet je durven laten klinken uit een open mond, wij Nederlanders kunnen enorm binnensmonds meuten net als de Denen, vooral in het Oostelijke Saksische taal gebied, de Hollanders in het WEsten hebben de klank van hun stem veel meer open rond Voor in de Mond, heb ik ook, een tijdje terug werd ik aangesproken door iemand die bleek haar jeugd in Den Haag gewoond te hebben, maar ik was toch niet van hierooh Drenthe zei ze, ik zeg neeuh lang vele jaren hier gewoond maar oorspronkelijk kom ik ook uit het Westen, ze had het al gehoord aan mijn stem, ver Voor in de mond zei ze, soms kan Oostelijk dialect ook heeeeel lelijk zijn vind ik, dan hoor ik van die nasale varkens geluiden uit de gesmoorde binnensmondse Drentse huigel guigel huig komen, verschilt heel erg per dorp, Gronings vind ik vaak erg mooi klinken, lekker snoeihard KNAUWEN WAUW, dat wil ik nog wel eens leren nadoen, Drents kank ok wel beetje nadoen, dan zet ik m’n keel naar achteren vast en plooi een dikke gelegenheids onderkin naar beneden en ga dan ondergrondse veen geluiden gorgelen met vreemde accenten op de verkeerde klem tonen, en m’n oogleden diep in de schulpjes waaks wantrouwig naar beneden toe geknepen, ie mot de kat uut de boom kieken veur een half jaor of wat, en Jaoh Jaoh betekent Nee, of in het donker kniepen as de dominee ut niet ziet… Oh jah voor ik het vergeet, Dr. Rath vervolgd zijn speech afkieken is een aanrader eersteklas..

      neeh Loes we zullen het niet meer doen, strenge juffen stem heb die Loes, gaaff

    3. @ hyper
      het mooiste vind ik nog dat je niet direkt weer een koen of qm aan je fiets hebt hangen bij deze link van loes, zou het dan toch ook bij hen tot inzicht leiden?

    4. Mars dat Victorie gevoel bekroop mij net ook direct bij de krachtige opbouwende bewuste woorden van Dr. Rath, het kan toch niet zo wezen dat Koene Ridders hier zomaar over heen gaan walsen? Enorm krachtige taal dat Duits, je moet er de mond voor open durven doen, ik durfde vroeger die klanken niet te maken, nog niet, zeer uitgesproken, geen half werk, daar houden ze niet van die Duitsers. Geen schichtige beschimpingen links en rechts met een half toegeknepen oogje en besmuikt mondje in het half stille gesmoorde duister, luid en duidelijk stap voor stap STruktUr en Ordnung Geordend en WeldoorDacht en OverWogen en Goed Gedocumenteerd en Goed Gefundeerd Und So WEiter..

      Ik wou ik wou dat ik met open blik en ongegeneerde mond Vol Duits kon en durfde te spreken, ZelfOverwinning, er lag en ligt een geheime schroom op, van huis uit, Duits mocht eigenlijk niet, daarom deed je het niet, Duits was Dubbel, in mijn opa z’n Tijd was het het meest vooruitstrevende Land ter Wereld in alle opzichten, in mijn Vader z’n tijd kwamen de bommen en granaten en razzia’s en de echoos van een rijke cultuur onder een besmette deken van onverklaarbaar veel leed,

      in mijn tijd zou Amerika het Je van Het zijn, nog niet zo lang geleden begon ik pas te beseffen wat er met Amerika WErkelijk aan de hand isz, en dat complete Duitse Bibliotheken verdwenen zijn uit Hollandse boeken kasten, terwijl Amerikanen uit de WElvaartsjaren 60 en 70 Juist voornamelijk uit Duitse (wetenschappelijke) kultur bronnen citeren, wat verknipt zijn wij geraakt, geen kennis kunnen nemen van, mijn opa gelukkig nog wel, in het interbellum tussen wo1 en wo2 was Duits het Hipste van het Hipste in Holland!!!!

      Dr. Rath – EU Politiek Perspectief
      http://www.youtube.com/watch?v=WuhbyHE8mDg

  24. het is schandalig dat iemand(mevrouw Schippers) ,die niet is gehinderd door enige kennis van zaken de homeopathie zo afwijst!
    Alleen door informatie van de farmaceutische industrie…
    Tja, er valt meer te verdienen aan medicatie dan aan vitaminen,mineralen en homeopathie
    Een grof schandaal over de ruggen van de zieke mensen!!!!
    \elisabeth ex-verpleegkundige(oude stijl) reflexzone therapeut en orthomoleculair therapeut

  25. Briefactie tegen besluit om alle indicaties van homeopatische en fyto-middelen te halen!

    Wil je mee doen met deze actie?

    Neem dan de brief over (kopiëren en plakken), stuur hem naar roelof.janssens@minvws.nl en zet je eigen naam er onder!

    Stuur hem svp rond in je omgeving als je mensen kent die hier ook belang bij hebben en/of achter staan.

    Aan het ministerie van volksgezondheid, Welzijn en Sport
    T.a.v. Minister E. Schippers
    Postbus 20350
    2500 EJ Den Haag

    Betreft: Gebrekkige vermelding op alternatieve zelfzorgmiddelen.

    Excellentie,

    In het afgelopen jaar heeft u besloten de indicatie stelling van homeopathische zelfzorgmiddelen te verbieden. Dit omdat de werkzaamheid niet wetenschappelijk aangetoond zou zijn.

    De homeopathische zelfzorgmiddelen worden al gedurende de afgelopen 200 jaar door wereldwijd miljoenen mensen gebruikt en zijn absoluut effectief en veilig gebleken. Ze kennen geen bijwerkingen en zijn absoluut niet toxisch. Dat patiënten hechten aan het gebruik van deze zelfzorgmiddelen heeft zo lang stand kunnen houden omdat ze werkzaam en effectief zijn.

    Door de indicaties voor gebruik op deze veilige natuurlijke preparaten te verbieden benadeelt u mij als gebruiker. Als consument kan ik niet meer weten waarvoor welk middel dient. Door de indicatiestelling op deze veilige natuurlijke preparaten te verbieden doet u mijns inziens de zorgplicht die overal in de gezondheidszorg een gulden regel is, geweld aan. U onthoudt mij namelijk de nodige indicatie en gebruiksinformatie. Door het verbod op de indicatiestelling bereikt u tevens dat ook de producenten hun zorgplicht naar mij als consument niet kunnen nakomen.

    Ik voel mij hierdoor ernstig door de overheid en door u als verantwoordelijke minister benadeeld. Mijn vraag aan u is dan ook om terug te komen op uw besluit en het verbod op de indicatiestelling per direct ongedaan te maken zodat de consumenten, waaronder ikzelf, weer op het product kunnen lezen waar het voor bedoeld is.

    Graag ontvang ik een bevestiging van ontvangst van deze brief en een antwoord over uw besluit.

    Hoogachtend,

  26. De homeopathie in Nederland is vogelvrij verklaard door de farma-industrie en de politici met twee gezichten.
    Mensen die de homeopathie en de vrije keuze in de gezondheidszorg, een warm hart toedragen ,moeten de krachten bundelen,dus goed bekijken welke politieke partijen de homeopathie en de vrije keuze’s in de zorg, willen steunen en bevorderen.
    Het is heel belangrijk in deze,om met name,de verkiezingsprogamma’s goed te lezen , want soms stemt men op een partij die nou juist niet de homeopathie steunt , en veeleer de nek probeert om te draaien.
    Welke politieke partijen en politici hebben banden met de farma- grootindustrie, die alles probeert weg te drukken, op een agressieve wijze!

    1. Wat is er verwijderd Trees….? Misschien een beetje aangebrand..??! Welk ‘artikel’ heb je dan geplaatst..?

  27. Waarom hebben jullie mijn bijdrage verwijderd? Bang om een proces aan je broek te krijgen (want de waarheid mag toch niet gezegd worden?)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.