Advertentie

Het beste medicijn tegen slechte wetenschap..


dr. Luc Bonneux is epidemioloog en werkt momenteel als arts ouderengeneeskunde in Den Haag. Hij studeerde epidemiologie in Londen, en schreef zijn dissertatie over de AIDS epidemie. Hij promoveerde op een doctoraat over het gebruik van gezondheidseconomische e.a. modellen bij niet overdraagbare verouderingsaandoeningen.
Laat je je kind inspuiten met een ‘vage vaccinsubstantie’, vervaardigd door een dubieuze, maar vooral frauduleuze club.. Of zorg je voor genoeg weerstand bij het kind, en informeer je jezelf. Vóóóórdat je je macht en kracht uit handen geeft aan mensen die het ook niet weten, maar vooral aan zichzelf denken..? Het is feitelijk de essentiële strekking van het debat rondom mazelen, dezer dagen.

Als kersverse epidemioloog kreeg Bonneux in België niet direct voet aan de grond. ‘Ik heb een grote mond. Dat hielp niet. Bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd ik warm onthaald. We kregen min of meer de vrije hand en konden fantastisch onderzoek doen.’ Een kleine dertien jaar werkte Bonneux in het Erasmus Academische Centrum in Rotterdam. Maar zijn kritische houding begon hem in de loop van de tijd steeds meer parten te spelen.x

Hij had geleerd over de beperkingen van kankerscreening. Ik was kritisch over borstkankerscreening, terwijl dat juist gepromoot werd vanuit de Erasmus Universiteit. Maar kijk eens goed naar het oorspronkelijke onderzoek dat borstkankerscreening op de kaart heeft gezet. Als je beleefd bent, noem je die two-county trial slordige wetenschap.” (HIER, HIER en HIER) Net als Deense top-onderzoeker Peter Gøtzsche, liet hij feitelijk de beperkte waarde van screening met mammografieën zien. 
Ook Bonneux’ kritische houding tegenover screening op prostaatkanker werd in Rotterdam niet gewaardeerd. Zijn keiharde kritiek op de PSA-test als markering voor prostaatkanker (HIER), verwoord hij in niet mis te verstane, stevige bewoordingen: 
x
“Je hoeft toch niet heel veel te lezen om te ontdekken dat PSA-meting bij het vaststellen van prostaatkanker, een ongeschikte screeningtest is. Ik vind nog steeds dat de mensen die dit hebben bedacht zich ooit voor de rechter moeten verantwoorden. Het is zo duidelijk dat er veel te veel onnodige schade wordt aangericht bij beperkte baten. Er gaan nu eenmaal te weinig jonge mensen dood aan prostaatkanker om met screening veel te bereiken.’ (HIER, HIER )
x
Hij beseft dat zijn kritieken zijn academische carrière niet helpen.
Ik blijf een kwajongen die graag schiet op ivoren torens, maar ik ben ook de arts die de plicht heeft de gemeenschap te waarschuwen voor leugens en bedrog, gepresenteerd als wetenschap of gezondheidspromotie.”
Kennelijk is Luc Bonneux niet de enige wetenschappelijke geschoolde medicus, die ernstige kritiek heeft op de uiterst ondermijnde medisch-wetenschappelijke onderzoekstechnieken.
x
x
Luc Bonneux is ook publicist en laat regelmatig zijn licht schijnen op de geneeskundige actualiteit. Zo ook met het onderstaande artikel, dat in Belgische kranten verscheen en dat wij hier graag onder je aandacht brengen. Het gaat over de krankzinnigheid van de mazelenvaccinaties en discussie over de verplichte vaccinaties.. Met name over het gegeven dat een Duitse minister de ouders die hun kinderen niet vaccineren tegen de mazelen wil beboeten. Luc Bonneux wijst erop dat zulke maatregelen contraproductief zijn. Enkele van de boeken van dr. Luc Bonneux zijn nog verkrijgbaar.

* * *

x

x

Het beste medicijn tegen slechte wetenschap..

x
Luc Bonneux

Wie het recente nieuws over de mazelen volgt, denkt dat de Zwarte Dood weer rondwaart in Europa. Toen ik de eerste berichtgeving las, schrok ik ook van de aantallen. Gelukkig slaat ‘Europa’ niet op de Europese Unie, maar op de grote regio ‘Europa’ van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Behalve heel Europa, inclusief de Balkan en Turkije, omvat die ook alle arbeidersparadijzen van de vroegere Sovjet-Unie. In Oekraïne is de officiële mazelenvaccinatiegraad gemiddeld laag. Maar na de kindertijd is het leven er evenmin rozengeur en ma­ne­schijn.

De levensverwachting van vijfjarige jongens is twaalf jaar korter dan in België, door een heksenbrouwsel van slechte alcohol, slechte sigaretten, slechte wegen en wanhoop. Mazelen is daar heus maar een detail.. De onverwacht hoge aantallen van mazelen in de Europese regio worden niet veroorzaakt door de anti­vaxxers, de antiwetenschappelijke tegenstanders van vaccinatie, maar door organisatorische puinhopen. Het juiste nieuws over mazelenvaccinatie is: de mazelenvaccinatiegraad stagneert, maar op een hoger niveau dan ooit tevoren in de wereld en in de Europese Unie.

De vogelgriep die de wereld in 2005 in de ban had, ontketende veel dierenleed overal in de wereld. Hier een man-met-witte-jas in Turkeije.

Gezondheidsfascisme..
Goede wetenschap informeert de burger en het beleid, maar is geen dictaat. De verabsolutering van gezondheidswetenschap heeft geleid tot gezondheids­fascisme in dienst van industriële belangengroepen, waar wetenschappers zich onbekommerd naar schikken. In het recente verleden zagen we zo de waanzinnig opgepookte angst voor vogelgriep en Mexicaanse griep ter promotie van waardeloze griepremmers en dubieuze griepvaccins. De vogelgriep was een ernstige bedreiging voor wie snot van zieke kippen diep inhaleert. En ik kan u verzekeren: dat zijn niet zoveel mensen..

Toch werden wereldwijd grote voorraden aangelegd van een griepremmer als ‘Oseltamivir’ (Tamiflu), een middel dat hypothetisch werkzaam is tegen een hypothetisch griepvirus tijdens een hypothetische pandemie. De publicaties die daarover verschenen in ooit fatsoenlijke wetenschapstijdschriften waren een aanfluiting.

De vogelgriep was een ernstige bedreiging voor wie snot van zieke kippen diep inhaleert.

En ik kan u verzekeren:
dat zijn niet zoveel mensen..!

Vervolgens verscheen het Mexicaanse griepvirus, goedaardig vanaf dag één. In de evolutionaire virologie is het risico dat een circulerend goedaardig griepvirus muteert naar een kwaadaardig onbestaande een optie. Een griepvirus circuleert door hoestende en niezende burgers die blijven rondlopen, niet door mensen in bed.

Ab Osterhaus, aangenaam. De man die de Nederlandse regering neutraal zou moeten adviseren. Maar tegelijkertijd internationaal voorzitter is van de vaccinlobby. Bracht Nederland in angst en vergeleek deze Mexicaanse griep met de ‘beruchte Spaanse griep’, waarbij zo’n 20 miljoen doden vielen’…! Ab Osterhaus, aangenaam..

De beruchte Spaanse griep verloor na één enkel seizoen al bijna alle dodelijke kracht. In Vlaanderen hield de nuchtere viroloog Marc Van Ranst te grote gekkigheden buiten, maar wereldwijd werden 30 miljoen kinderen gevaccineerd met ‘Pandemrix’, een experimenteel vaccin tegen hoesten en spierpijn, het grootste biomedische experiment ooit in de geschiedenis. Tweeduizend kinderen hebben daarbij ernstige gezondheidsschade opgelopen. Het was bewezen nutteloos, het was ook bewezen schadelijk.

Nepnieuws
Zowat overal ter wereld, ook in Vlaanderen, neemt de officiële informatie over griepvaccinatie een loopje met de feiten. De beste bron van geneeskunde gebaseerd op bewijs (evidence based medicine) is de Cochrane bibliotheek. De Vlaamse gezondheidsambtenarij weet u te vertellen (geknipt en geplakt): ‘Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.’

De WHO liet als organisatie zelfs een officieel H1N1-logo ontwerpen..! De krankzinnigheid ten top toch..? Alsof het een bedrijf was..! En wie weet was het dat ook wel..? Voor de lachende 3e in het spel: Big Pharma.

De Cochrane bibliotheek schrijft (ik vertaal): ‘Het bestaande bewijs over een lager risico op griep of longontsteking na griepvaccinatie is beperkt … Bestaand bewijs … geeft geen leidraad over de veiligheid en werkzaamheid van griepvaccinatie voor mensen van 65 jaar en ouder’ (februari 2018).

De gezondheidsinformatie van officiële instanties is steeds zwartgallig over vaak denkbeeldige gezondheidsrisico’s, terwijl ze de baten van preventieve interventies zoals griepvaccinatie of kankerscreening zo rooskleurig voorstelt dat het nepnieuws wordt.

Lobbywerk
De WHO kwam onder vuur te liggen nadat het nepnieuws over de vogel- en Mexicaanse griep had verspreid. Onderzoeksjournalisten, mede uitgestuurd door de British Medical Journal, in samenwerking met Channel 4, stootten op belangenverstrengelingen tussen de farmaceutische industrie en adviserende organen. Maar zelfs vrome beloften konden er niet af: de WHO negeerde de desastreuze berichtgeving. Mocht ze over enig zelfzuiverend vermogen bezitten, heeft ze dat goed weten te verbergen.

En dan is het nu tijd voor de mazelen..?
Ook de huidige ophef over mazelen lijkt eerder een gevolg van lobbywerk dan van de oprechte bekommernis om de volksgezondheid. Wat ik zie in de gegevens, is een opstoot van mazelen zoals je die kan verwachten bij een epidemische kinderziekte. Mazelen is een nare kinderziekte, maar de impact van antivaxxers blijft gelukkig heel beperkt.

Ouders hun rechten op vrije keuze ontnemen,
wegens een miniem risico (op mazelen)
is daarom contraproductief.
En.. onverhuld ‘gezondheidsfascisme’. 

Duitsland wil nu de vaccinatie tegen mazelen verplichten bij kinderen. Er is inderdaad een kleine kans dat een jong, nog niet gevaccineerd kind met mazelen wordt besmet, er is een heel kleine kans dat deze episode van mazelen dan niet goedaardig verloopt. Dat is alles samen een heel erg klein risico. De antivaxxbeweging gedijt wegens een onbetrouwbare overheid en deskundigen in de zak van de industrie. Ouders hun rechten op vrije keuze ontnemen wegens een miniem risico is daarom contraproductief en onverhuld gezondheidsfascisme.

In België blijft de vaccinatiegraad hoog, even hoog als vroeger. In Nederland is de traditioneel hoge vaccinatiegraad gedaald met 3 procentpunten (van 96 naar 93%). Maar daar is er tot nog toe geen mazelenepidemie. Niet-vaccinerende ouders zijn in Nederland vaak hoger geschoold, maar hebben hun geloof in de wetenschap fundamenteel verloren. Het is triest, maar waar: slechte wetenschap zoekt geld, door onnodige angst te zaaien en valse hoop te verkopen.

Maar dat was ook de oorsprong van het broodjeaapverhaal dat mazelenvaccinatie autisme veroorzaakt. Tegenover slechte wetenschap staat niet antiwetenschap, maar goede wetenschap. Goede wetenschap in de geneeskunde en gezondheidswetenschappen is evidence based medicine. Kritische geesten zijn er bijzonder welkom: u vindt er nergens meer dan daar..

* * *

 

3 gedachten over “Het beste medicijn tegen slechte wetenschap..

 1. Als ik hier de aantallen “doden” bekijk, dan gaat het hier dus niet om de mazelen, maar wel om de verborgen agenda’s die schuil gaan achter de vaccinaties, waaronder o.a. de inplanting van chips.. op een al of niet verdoken manier.
  Een recente bron over het verband tussen geld en de “social credit score” :
  https://www.henrymakow.com/2019/05/behavior-to-affect-your-credit-score.html
  met citaat :
  “We already have a “social credit” system — it’s called a credit score. Try to enact any business once you get on the wrong side of the banking system. You will discover you are a non-person.
  As Paul Joseph Watson notes, we are witnessing credit creep. Conservatives are being denied access to commerce and, someday even our own “money” as foretold in Revelations. ……
  Just as they are targetting conservatives, they could target society as a whole if it ever mobilized for change. They could figuratively shut off the lights.
  In the past, they would get another client state to declare war. Today, they easily could start a financial crisis to punish people for wanting freedom and self-government. ……(=einde citaten).
  Met behulp van chips – nanotechnologie – 5G… en een volledig elektronisch betalingsverkeer met één digitale wereldmunt is Big Brother en de NWO m.i. een feit. Waarvoor de “mazelen” al niet goed zijn. Nog een bron :
  https://tinyurl.com/y27zr7xk
  met citaat :
  “The concerns about robots and artificial intelligence have come from scientists who express worries about killer robots with super intelligence taking over from dumber humans with less capabilities………….
  The coauthors briefly mention these threats as well as the very real and already present threats from governments armed with the intrusive surveillance and control that the digital revolution and artificial intelligence make possible……….
  The coauthors of Contagion, and that is what artificial intelligence is, understand that humans with their limited awareness and intelligence have found intellectual interests in developing the means for their own self destruction. Nuclear weapons, for example, are an insane accomplishment of mindless idiots, because they can not enter general use without destroying all life on the plane …”(=einde citaat).
  Ik kan dan ook uit de voormelde tekst afleiden dat achter de vaccinaties er heel wat anders schuil gaat dan de “goede zorgen” (sic) voor onze gezondheid. De vaccinaties zijn het begin, maar waar gaat het eindigen ??

  1. Sub Rosa.
   Afgezien van het feit dat ze ook van cash geld af willen zodat iedereen afhankelijk is van de grillen van bankiers en aanhang zie ik ook mogelijk nog een ander gevaar waar ik eerder al naar verwezen heb en dat is de hulp die gemeenten en overheden ZEGGEN te geven aan mensen die financieel in de problemen geraakt zijn.
   Schuldhulpverlening en anderen zullen natuurlijk hun best doen om deze mensen te helpen maar het komt er eigenlijk op neer dat hun geboden hulp er alleen maar uit bestaat om overbodige uitgaven te schrappen en wanneer dan blijkt dat hun inkomen nog te laag is om de rekeningen te betalen (ook al bestaat dat alleen maar uit niet te schrappen vaste lasten die iedereen heeft zonder leningen of termijnbetalingen voor overbodige dingen) dan haken gemeenten en oeverheid af omdat het anders voor hen geld gaat kosten.Natuurlijk is diezelfde overheid en gemeenten vaak de reden juist dat mensen in de problemen komen omdat ze geen goed beleid voeren ten koste van velen.
   Nou weet ik wel dat ze dat kennelijk niet zo belangrijk vinden zolang ze zichzelf maar kunnen indekken en zeggen we hebben de wet en regelgeving gevolgd dus heb ik mijn werk goed gedaan. Als ze vergeten dat ze hun werk niet naar behoren doen door juist problemen te veroorzaken hebben ze gelijk.
   Hoe brengen ze mensen in de problemen?
   Gezonde dure arbeidskrachten ruilen ze in voor goedkopere arbeidskrachten waardoor gezonde hardwerkende mensen in de problemen komen door ontslag,vervolgens worden ze alleen maar gekort wanneer ze geen werk binnen een bepaalde termijn vinden en kunnen ze hun vaste lasten niet meer betalen.(zelfs zieken zetten ze daarbij in).
   Het is natuurlijk ook begonnen door onnodig hoge belastingen in te voeren (BTW op dagelijkse benodigdheden van 6 naar 9 procent bv) terwijl de mensen natuurlijk toch al vaak door (bezuinigingen wat gewoon gelegaliseerde diefstal is) veel minder te besteden hebben waarbij men kan weten dat deze mensen in de problemen gebracht worden buiten hun schuld om. Het is gewoon een bedachte cyclus mogelijk bedoeld om mensen afhankelijk te maken om baas over deze mensen hun leven te worden.Daarbij is natuurlijk “bezuinigen” op gemeenten een mooi hulpinstrument want gemeenten gaan dan ook weer meer belastingen en boetes opleggen inplaats van hun plicht te doen en tegen Den Haag te zeggen dat ze met geld over de brug moeten komen.Logisch natuurlijk want dan kunnen hun salarissen en promotie kansen in het geding komen en dat kan natuurlijk niet dus help je de bevolking maar naar de galamiezen,opgelost.
   Ook is het natuurlijk triest dat mensen die waarschuwen vaak weggezet worden als gek of complotdenker,maar wie is er nou eigenlijk echt gek?
   Mensen die niets anders meer zien dan het schermpje van hun smart Phone en vaak spelletjes doen via computer en/of TV en daarnaast alleen maar voetbal en soaps kijken of de mensen die wel de niet leuke ontwikkelingen proberen te volgen en anderen willen waarschuwen?

 2. Pfizer in Puurs verhoogd zijn vaccin productie capaciteit van 100 miljoen naar 400 miljoen eenheden per jaar dan weet je wel welke kant het opgaat bij de lobby en wij als inwoner gaan niks te zeggen hebben als enkele dolgedraaide politici vaccineren verplichten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.