WantToKnow.nl

Dossier: Duurzaam

Dossier Intro

Er is een nieuwe economie aan het onstaan. Door alle lagen van de industriën in de wereld, in organisaties en in overheden gonst het van de groene en sociale activiteiten. Het toverwoord daarbij is ‘duurzaamheid’. Deze omslag is ook hard nodig, over een kwart eeuw zouden we twee complete aardes nodig hebben om in al onze behoeftes te voorzien. De gevolgen van het voortzetten van onze huidige mentaliteit zou nog wel eens meer gevolgen kunnen hebben voor de Aarde en alles wat erop leeft, dan onze huidige economische ‘meltdown’.

Denken en handelen vanuit eenheid

Hart voor de zaak...

Waar we met z’n allen de focus hadden op onze eigen micro wereld, is het nu tijd dat we deze gaan verbinden met de grote wereld ‘buiten’. Want handelen we nu zodanig dat we in evenwicht zijn met onze planeet, met de mensen waarmee we werken, waar we goederen en diensten van kopen? Kan dat niet meer in verbondenheid in plaats van afgescheidenheid?

Het wordt hoog tijd dat we bijvoorbeeld gaan kijken naar schone, niet vervuilende productiemethoden. Denk aan mogelijkheden die niet meer gericht zijn op het afbreken van grondstoffen tot brandstof voor onze afvalverbrandingsovens. Er zijn zoveel prachtige, nieuwe initiatieven en mogelijkheden dat we heel snel kunnen en moeten schakelen!

Positieve mogelijkheden voor de toekomst

De drang naar macht & geld en heerschappij over anderen, belasten onze wereld té zwaar. Op WTK lees je over de economische misstanden, maar we brengen je ook inzichten in de nieuwe ontwikkelingen in onze wereld. Ontwikkelingen die een prachtig beeld laten zien. Namelijk dat we met z’n allen wel degelijk in staat zijn tot grootse daden, tot veranderingen die fundamenteel het wereldbeeld zullen gaan veranderen. Duurzaamheid is daarbij het ‘Groene Toverwoord’ dat je overal hoort. Geen geitewollensokken-verhalen meer, maar ultra moderne technologische ontwikkelingen die je hoop geven, die je blij maken en die kansen bieden. WTK gaat van deze ontwikkelingen verslag doen, deze hoop, blijheid en kansen met je delen.

Lees Verder of verken de dossier artikelen hieronder

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.