WantToKnow.nl

Dossier: Economie

Dossier Intro

WTK.nl behandelt het informatiecentrum Economie vanuit een aantal gezichtpunten. Allereerst is het belangrijk inzicht te krijgen in de oorzaken voor de ineenstorting van ons finaniële stelsel in 2008. Geld speelt een grote rol in ons leven, maar eigenlijk weten we er maar weinig van. Om de kloof tussen arm en rijk te dichten en mondiale financiële stabiliteit te creëren, is het belangrijk andere keuzes te maken. WTK.nl biedt een inkijk in de positieve mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben. Hieronder zie je in welke categorieën Economie is opgedeeld.

(Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, meer volgt snel!)

‘Geld-geld’: macht, hebzucht en egoïsme liggen ten grondslag aan de huidige kredietcrisis. WTK.nl geeft inzicht in de – voor veel mensen onbekende – werking van ons huidige financiële systeem.

Rijk en Arm: in 2007 hadden de twee rijkste mensen op aarde hebben meer geld dan het BBP van de 45 armste landen bij elkaar (bron: National Geographic). WTK.nl belicht onderwerpen die de controverse tussen rijk en arm helpt op te lossen.

Duurzaam: onder dit kopje vind je informatie over de vernieuwing in onze financieel-economische wereld. Deze inspiratie zit vooral in de ongelooflijke kracht van de ontwikkeling van een duurzame economie. Grote economen vinden deze ontwikkeling vergelijkbaar met de komst van de stoommachine en de computer!

Commentaar: onder dit kopje vind je een actuele beschouwing van een van onze redacteuren over een bepaald onderwerp in de categorie ‘Economie’.

Lees Verder of verken de dossier artikelen hieronder

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.