WantToKnow.nl

Dossier: Geld

Dossier Intro

Macht, hebzucht en egoïsme liggen ten grondslag aan de huidige kredietcrisis. WTK.nl geeft inzicht in de – voor veel mensen onbekende – werking van ons huidige financiële systeem. Wij behandelen onderwerpen, waar geld aan de basis ligt van misstanden. Geld werd ooit uitgevonden als efficiënt ruilmiddel tussen mensen, zodat de economie kon groeien en de handel in diensten, goederen en hulp versimpelde. Helaas is het geld van ‘een middel’ verworden tot ‘doel’ van velen in onze wereld, met alle gevolgen van dien.

(Aan deze pagina wordt nog volop gewerkt; meer volgt snel!)

Geld; een virtuele illusie

Geld is pas wat waard als je het uitgeeft. Deze diepzinnige cartoon van Fokke & Sukke illustreert dit heel duidelijk. Geld is de virtuele illusie die we zelf in onze wereld hebben gebracht.

Fokke & Sukke papiergeld..

Fokke & Sukke papiergeld..

Het gaat om vertrouwen

Vroeger is geld als middel gecreëerd. Ergens onderweg zijn we dit kennelijk uit het oog verloren en geld als een doel gaan beschouwen. Maar waar het uiteindelijk – zowel toen als nu – om gaat is: VERTROUWEN. Vertrouwen dat je het geld dat je als loon krijgt uitgekeerd, weer uit kunt geven aan iemand waar je bijv. boodschappen gaat doen. WTK.nl laat je zien dat de trend waarbij geld een doel is geworden, in de hele wereld heeft geleid tot een fundamentele ontsporing, die we slechts met z’n allen weer kunnen ombuigen. Het vertrouwen dient van onderen af weer te worden opgebouwd, en waarschijnlijk met een ander economisch systeem dan het huidige.

Op de puinhopen van ons huidige systeem, zal een nieuw economisch systeem verrijzen en dit systeem gaat ervoor zorgen dat we elkaar weer gaan waarderen om wie we zijn, en niet om wat we denken te ‘hebben’…

Lees Verder of verken de dossier artikelen hieronder

Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.